Keskustelu

UrheiluhulluNielurisat pois - löytyikö yksi syy kurkkukivuille?1.5.2021 12.55
Olen kirjoitellut tänne aiemmin kurkkurefluksin oireista. Oireisiini kuuluu mm. kurkun punottelu ja ajoittainen limaisuus.

Olen kuitenkin vuoden happosalpaajia syöneenä huomannut että kurkun punoitus ei korreloi ppi-lääkkeiden määrän kanssa. Eri lääkäreiden kanssa tutkailtu kurkkua ja testattu streptokokit ja helikobakteerit jne... mitään syytä ei ole löytynyt ja olen olettanut että syy on tietenkin kurkkurefluksi.

Pariksi viikoksi kurkun ärsytys poistui täysin kun aloitin käyttämään työterveyslääkärin ehdotuksesta nenäkannua joka ilta. Tämä oli iso yllätys.

Kurkun punoitus kuitenkin palaili. Siinä vaiheessa minulta loppui kärsivällisyys ja varasin ajan yksityiselle KNK-lääkärille. Sieltähän bongattiin liian isot nielurisat ja tuli lähete leikkaukseen. Leikkaus on ensi viikolla.

KNK-lääkäri olettaa että kurkun ärsytystä voi selittää nielurisat ja niihin kertyvät bakteerit ("proppuja" on tosiaan löytynyt). Tämä siitäkin huolimatta että mainitsin kurkkurefluksista.

Voin kertoa tänne myöhemmin sitten että oliko oletus oikea. Joka tapauksessa nielurisat lähtee ensi viikolla veks, ja se tulee varmasti jotain tuolla kurkussa muuttamaan :)

Onko kenelläkään muulla kokemusta vastaavasta? Onko nielurisojen poisto tuonut helpotusta?

AnnemariaRe: Nielurisat pois - löytyikö yksi syy kurkkukivuille?2.5.2021 13.10
Voisiko kyse olla poskionteloista? Sieltä valuva erite ärsyttää kurkkua, itselläni on tätä vaivaa. Sairastin kroonista poskiontelotulehdusta pitkään, väsytti kamalasti ja maatessa sai nieleskellä eritettä jota valui onteloista.
Sitten pyysin lääkäriltä hevoskuurin ja vaiva katosi.

UrheiluhulluRe: Nielurisat pois - löytyikö yksi syy kurkkukivuille?2.5.2021 19.35
Sekin voisi olla... Poskionteloissa oli häikkää noin vuosi sitten, samaan aikaan kun refluksivaivat alkoivat. Viime aikoina olo on ollut itse asiassa aika hyvä, nenä ja hengitys varsin avonaiset. Nenäkannun käyttö on auttanut.

Katsotaan nyt oloa nielurisaleikkauksesta toipumisen jälkeen ja toivotaan että siitä on jotain hyötyä :)

AnnemariaRe: Nielurisat pois - löytyikö yksi syy kurkkukivuille?4.5.2021 19.09
Hienoa, että olo parempi. Viittaisiko kuitenkin poskarivaivaan, kun huuhtelu auttaa🤔

UrheiluhulluRe: Nielurisat pois - löytyikö yksi syy kurkkukivuille?6.5.2021 20.47
Vaikea sanoa. Mutta nielurisat lähti pari päivää sitten. Leikkaavan lääkärin lausunto oli että leikkaus tuli todella tarpeeseen.

Proppuiset ja isot nielurisat olivat ilmeisesti aiheuttaneet pitkittyneen nielutulehduksen. Itse olin olettanut että nielun tulehdus aiheutui refluksista. Mielenkiintoista nyt nähdä että kun toivun tästä pikkuhiljaa, onko kurkun kanssa helpompaa...

AnnemariaRe: Nielurisat pois - löytyikö yksi syy kurkkukivuille?7.5.2021 20.01
No niin, nyt vain pikaista paranemista👍🏻

UrheiluhulluRe: Nielurisat pois - löytyikö yksi syy kurkkukivuille?8.5.2021 11.04
Kiitoksia!

Tämä paraneminen olisi tarinan aihe ihan erikseen... On nimittäin aikamoinen koettelemus. Särkylääkkeitä kuluu ja jääpaloja syödään :)

Heppatyttö00Re: Nielurisat pois - löytyikö yksi syy kurkkukivuille?24.5.2023 22.32
Hei,

Minulla on ollut samanlaista vaivaa, pohdin jos leikkaus auttaisi minullekin. Suositteletko leikkausta?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: