Keskustelu

vierailijakäry käy4.9.2013 15.28
Minulla on todettu refluksi aikoinaan ja nyt kysyisin onko teillä kokemusta sellaisesta oireesta, että nenässä tuntuu palaneen käry?

OksamiesRe: käry käy4.9.2013 15.38
Siis niinkuin palaneen haju vai että polttaa? =D

vierailijaRe: käry käy6.9.2013 13.35
Tarkoitan palaneen hajua nenässä vaikka ei polttelekaan..... välillä mietin et oonko luulosairas.....

refluksikurkkuRe: käry käy6.9.2013 14.23
Oireena en ole tuota kuullut liitettävän tähän tautiin.
Oletko maininnut asiasta lääkärille?

MinttuinenRe: käry käy7.9.2013 13.47
Mulla on kokemusta tuosta oireesta, sen jälkeen kujn refluksi alkoi, aina välillä tuntuu nenässä palanut haju, vaikkei missään olekaan mitään mikä palaisi. Olen luullut myös että kuvittelen asian, tai että hajuaisti on jotenkin häiriintynyt, olin aika yllättynyt että jollakin muulla on sama oire! Voisiko se tulla siitä että jos nenään saakka nousee refluksin takia happoa, niin se häiritsee hajuaistia?

refluksikurkkuRe: käry käy7.9.2013 15.05
vierailija, onko sulla tulehudusta yläteissä? Tulehdukset (mikä syy sitten niihin onkaan) tietyillä alueella voi häiritä hajuaistia yleensä mutta voisi luulla että olisi muitakin hajuhäiriöitä ...

SitrusRe: käry käy7.9.2013 20.38
No ei tommosta ole.

Mutta muistan miten ennen refluksidiagnoosia tunsin joskus nukkumaan mennessä nenän pielissä kirvelyä, polttoa. Kuvittelin että olin vahingossa pyyhkäissyt jollain pesuaineisella kädellä naamaa. Olin siitä varma, ja monet olivat ne illat kun nousin vuoteesta ja kävin pesemässä naaman.

Myöhemmin olen huomannut, että kun refluksi tuntuu nenäontelossa asti siihen liittyy tämä "pesuainekirvely". Salpaajalla se helpottaa, ei nenän pesulla.

KrRe: käry käy27.4.2021 19.20
Itsellä myös savun tai tuhkakupin haju nenässä. Muuten on hajuaisti heikompi kuin normaalisti mutta kyseinen haju kyllä tuntuu. Kroonista poskiontelotulehdusta on myös vaivan vuoksi ja ilmeisesti tämä on seurausta siitä. Etenkin makuuasennossa hapot nousee poskionteloihin.

Onko muilla kokemusta?

female77Re: käry käy28.4.2021 2.07
Minulla on tosi hyvä hajuaisti, ei ole reflu vaikuttanut.

rentukkaRe: käry käy28.4.2021 8.29
Minulla myös hyvä hajuaisti, haistan etenkin homeen ja pahat hajut tosi hyvin sen jälkeen kun sairastuin homeastmaan työpaikallani.
Vaikka nyt olenkin tavallaan parantunut homeastmasta niin heti jos menen paikkaan jossa on hometta niin huono olo palaa samaten oireet eli keho kyllä muistaa.

Toisaalta se järjetön yskiminen ja ab kuurit varmasti pahensivat aikoinaan refluksiani ja sen jälkeen jouduinkin jatkuvalle lääkitykselle. Ja antoivat ne kortisoniakin välillä, kun mikään ei auttanut, no se auttoi, kun vaihdoin toiseen työpaikkaan. Sittemmin koko talo on myyty, vaikka silloin siinä ei ollut mitään vikaa työnantajan mielestä. En tosin ollut ainoa sairastunut.

Nyt refluksi on tosi vaikea.

female77Re: käry käy28.4.2021 8.32
Mulla on ollut nuorena homeasuntoja, ja jo koulu aikoinaan. Muistan väsyneen olon. Nyt taas raudanpuute on väsyttänyt.

female77Re: käry käy28.4.2021 8.33
Kovan yskän, influenssasta, takia reflu taisi oikein alkaa oireilla.

Z-80Re: käry käy15.1.2023 15.12
En tunne palaneen käryä, mutta huomaan, että kun refluksi on pahimmillaan, tunnen joidenkin ruokien/ruoka-aineiden eri hajuissa ja mauissa greippimäisen vivahduksen. Varmaankin juuri ruuissa/ruoka-aineissa, jotka ärsyttävät suolistoa. Haistan saman hajun myös vahvassa hiessä, todella outoa. Ja haju ei siis ole jatkuvaa, vaan ilmaantuu aina kun suoliston oireet pahenevat.

Ei kait vielä ihan hullu. :)Re: käry käy27.3.2024 23.00
Moi.
Kyllä on nyt kolme päivää ollut savun haju nenässä. Ja samalla tuntuu suussa/kielessä kirvelyä sekä nenäontelot kuivat. Närästänytkin on muutaman kerran tod " kivasti". Mutta tosiaan nyt vasta kolme päivää ollut savun hajua, kotona, kaupassa, joka paikassa tuntuu. Olisko helikobakteeri tutkittava myös.
Juu, EI oo kiva oier, ei.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: