Keskustelu

SurkuPalleatyrä kokemuksia18.12.2020 12.08
Minulla on ollut refluksi 15 vuotta ja olen siihen vuosia syönyt Somac 20mg päivittäin. Marraskuun lopussa tuli oireiden paheneminen, sitä ennen oli rauhallista vuosia tuolla ylläpitoannoksella. Kävin viime viikolla tähystyksessä ja tuomiona oli ?reilun kokoinen? palleatyrä. Lääkäri sanoi, että leikkaus voi olla tarpeen. En jotenkin siinä osannut kysyä mitään järkevää. Varsinkin, kun nyt asiaan perehtyessäni vaikuttaa siltä, että leikataan vaan jos on pakko, asiasta olisi paljon kysyttävää. Esimerkiksi se, mitä tuo reilun kokoinen tarkoittaa. Ilmeisesti iso, kun kuulosti leikkauksen olevan edessä. Sormilla näytti noin 5cm kokoista, mitä se sitten tarkoittaakaan... Jäin myös miettimään onko kuitenkin isonkin palleatyrän kanssa mahdollista pärjätä vai viekö tie nyt leikkuriin ennemmin tai myöhemmin. Onko kenelläkään kokemusta ison palleatyrän kanssa elämisestä? Tai vähän pienempienkin. Aaltoileeko oireet tytönkin kanssa vai meneekö koko ajan huonompaan?

SurkuRe: Palleatyrä kokemuksia18.12.2020 12.11
Siis aaltoileeko tyränkin kanssa...

SitrusRe: Palleatyrä kokemuksia18.12.2020 19.41
Kyllä oireet aaltoilee tyrän kanssa myös.
Oireisiin vaikuttaa muutkin seikat kuin palleatyrä.
Mulla on sama kuin sulla, yritin aikani saada selkoa palleatyräni
koosta, mutta luovutin.
En vieläkään ymmärrä miten se nähdään, kun skooppi on ruokatorven
sisällä, ja tyrä taas se ilmiö, että osa mahasta liukuu liian suuren
pallea-aukon kautta rintaonteloon.

Se on kuitenkin sanottu selvin sanoin, että venähtänyt pallea-aukko
ei itsestään pienene.

SurkuRe: Palleatyrä kokemuksia18.12.2020 20.59
Kiitos Sitrus vastauksesta! Hyvä kuulla, että voi aaltoilla. Jotenkin tosi vaikea nyt sopeutua tähän tietoon. On viime vuosina tullut huonoja uutisia toistensa perään. Tuntuu, että tämä on taas yksi asia lisää negatiivisten asioiden jatkumossa. Luin toisesta ketjusta, että sinulla Sitrus on nyt huonompi vaihe menossa ja ilmeisesti sinullakin on jo pitkä historia refluksi n kanssa. Voimia ja parempia päiviä!

Minä mietin mitä tässä uskaltaa syödä ja liikkuminen menee hankalaksi kun pitää olla pari tuntia väliä ruokailun jälkeen. Jotenkin lamauttavaa. Olen pitkään voinut elää niin rennosti. Pelkään, ettei mikään auta ja joudun leikkauksen kautta aina vaan pahempaan jamaan. Samaan aikaan murehdin jo pinnallisesti menetettyjä ruokia ja kahvia. Monet lempiruuat ja juomat on kiellettyjä. Monilla on allergioita, ihmettelen itsekin miten nämä kielletyt ruuat minua näin masentaa. Tunnemyrsky. Jotain sopeutumisen vaikeutta.

MaisaliisaRe: Palleatyrä kokemuksia19.12.2020 2.56
Täällä myös jotakin kokemusta asiasta.
2019 syksyllä aivan hirveät närästysoireet ja palleatyrä näkyi tähystyksessä.
Leikattiin nyt elokuussa 2020 ja siihen loppui se rinnan polttelu ja muut ikävät oireet.
Mulla on aika hankala migreeni ja täsmälääke sumatriptaani jotenkin pahensi närästystä, eli jouduin ottamaan happosalpaajaa pahimmillaan 60 mg päivässä ja siltikään oireet eivät pysyneet kurissa.
Nyt on aivan supermahtavaa ilman happosalpaajaa. Edelleen kyllä välttelen tiettyjä ruokia ja esim.kahvia juon todella harvoin. Yritän edelleen pitää sen kolme tuntia väliä syömisellä ja nukkumaan menolla. Kiilatyynyä käytän vieläkin.
Jäi aika kamalat muistot tuosta noin vuoden kestäneestä närästyksestä.
En tiedä sitten, että oliko mulla tuota aiemminkin jotakin erittäin lievää närästystä ajoittain, jota en vaan noteerannut ja sitten se yhtäkkiä paheni aivan kaameaksi.

mala55Re: Palleatyrä kokemuksia19.12.2020 10.57
Yllättävästi näkyy mahan suu ja mahdollinen tyrä, minulla on otettu kuva tähystyksestä, siinä näkyy myös se skoopin letku ja minun tapauksessa hieman väljä sulkija ei pallea tyrää.
Missä kohtaa se kamera on joka kuvan ottaa siitä ei tietoa.

SurkuRe: Palleatyrä kokemuksia19.12.2020 22.06
Kiitos positiivisesta leikkauskokemuksesta! Voi kun tietäisi, että se itselläkin sujuisi hyvin.
Olen jotenkin tosi allapäin tämän kanssa, vaikka en muuten ole apeuteen taipuvainen.
Yritän nyt vain olla tosi tarkkana oman tekemisen suhteen, jos tämä oireilu tästä vielä talttuisi ja lykkäisi leikkausta. Onko kukaan teistä kokeillut pidentää aikaa ruokailusta nukkumaanmenoon esim 5 tuntiin? Mietin olisiko siitä apua, vaikka nyt 3 tuntiakin tuottaa haastetta. En vaan töiden yms kiireessä ehdi iltapalalle kovin aikaisin. Mutta jos lopettaisikin syömisen päivälliseen, olisiko siitä apua... kaikkea nyt yritän testata!

MaisaliisaRe: Palleatyrä kokemuksia20.12.2020 14.50
Heippa Surku.
Sama täällä, että kyllä mielen veti apeaksi tämä refluksisairaus kun se tuli omalle kohdalle.
Paljon muutoksia piti tehdä, että sai olon siedettävään kuntoon.
Mulla oli myös ruokatorvi tulehtunut, että nieleminenkin oli tosi hankalaa syksyllä 2019 ja se kipu. Huh.
En osaa sanoa tosta viiden tunnin välistä syömisellä ja nukkumisella, saattaa olla apua, mutta varmaan kokeilemalla löytää itselleen sopivat tavat.
Toivotan tsemppiä. ☺

SitrusRe: Palleatyrä kokemuksia20.12.2020 15.09
Mulle ei ainakaan sopisi viiden tunnin syömättömyys ennen
nukkumista. Siinä ehtisi tulla tyhjän mahan närästystä, mihin
ei lääke auta.

Kilppari84Re: Palleatyrä kokemuksia20.12.2022 19.46
Miten teillä on mennyt jotka kävitte palleatyrä leikkauksessa ja millainen on ollut tämä aika tässä välissä?

Itsellä löydettiin palleatyrä tähystyksessä ja lievä gastriitti tulehdus limakalvoilla mahassa ja nyt olen miettinyt onko nämä närästys tai refluksimaiset poltteet ym kehossa palleatyrästä. Oliko palleatyrää ennen leikkausta mitään testejä tai kokeita mitä otettiin?

Refluksi-tyyppiRe: Palleatyrä kokemuksia5.1.2023 0.38
Minulla itsellä on se 3cm ja hyvin löysä sulkija, en tiedä onko suurentunut vielä minun tyrä. Äidillläni näkyi keuhkokuvissakin, hällä oli todella suuri palleatyrä, jota verisuonikirurgit erään toisen leikkauksen yhteydessä olivat katselleet ja ehdottivat vo-aikaa gastron puolelle, mutta sille ei mitään sittemmin tehty. Äiti on edesmennyt nyt jo muista syistä.

Tarja Suhonen Re: Palleatyrä kokemuksia24.1.2023 14.02
Hei.Palleatyrä todettiin vatsan ct -kuvauksissa,se aukko itsessään pieni mistä pullahtanut vasemmalla puolelle,painaa väliin keuhkoa ja ärsyttää myös sydäntä.Tuntuu sydämen puristuksena (kipua),tuikkimisena.Henkeä ahdistaa useemmin(minulla on myös astma.En saisi syödä myöhään,vaakatasossa helposti ruuan sisältö suuhun asti.Joskus juominen varsinkin syömisen jälkeen koskee ruokatorveen,ei voi nielaista kun sattuu.Olen myös liikalihava,joten kirurgi ehdotti ennen leikkausta painon pudottamista.Lihavana on riski, että leikkauksen jälkeen ompeleet pettää,kun läskimassa painaa uuteen paikkaan ommeltua mahalaukku.Ilm.tästä syystä se tukkeaa helposti se aukko mistä se ruoka menee sinne vatsalaukkuun, joka taas voi aikaansaada sen että vaikea oksentaa tarvittaessa tai että ruoka tarttuu kiinni,ei mene eteenpäin sinne vatsalaukkuun.... Sitten mietityttää vielä kivut,saako niihin varmasti riittävästi lääkettä?!!Onko kellään n tullut mitään komplikaatioita kuten suoli oisi puhjennut leikkauksessa tai muita sisäelimiä sörkitty vahingossa?!?Itsessään jo tuo painon pudotus mietityttää,helpommin sanottu kuin tehty,mulla useita perussairauksia mm.lisämunuaisten vajaatoiminta johon syön päivittäin kortisonia,joka on minulla saanut osan ylimääräisestä painosta ja pöhötyksestä aikaan...

PKRe: Palleatyrä kokemuksia29.3.2023 11.28
Minä kävin palleatyräleikkauksessa 5 pv sitten, oli jatkuvaa röyhimistä ja etovaa oloa, nyt edelleen röyhyttää kamalasti, en tiedä loppuuko vai tuliko liian löysä mansetti, tuntuu, että on jatkuvasti ilmaa rintalastan kohdalla, ehkä elimistö vaan ei ole vielä asettunut operaation jälkeen🤔

signalleRe: Palleatyrä kokemuksia7.4.2023 13.44
Nexium 40mgX2 päivässä on ollut tehokkain!!! Somacit ym. myös testattu, mutta parhaimmistoon meni nexium - https://onlinecheappills.com/nexiumfi.html

DariaRe: Palleatyrä kokemuksia7.4.2023 14.40
Hei te , jotka olette käyneet palleatyrä leikkauksessa.Leikkauksen jälkeiset kivut,oliko ja saitteko riittävästi kipulääkettä?Jäikö leikkauksen jälkeen oiretta, että oksettaa mutta ei pysty enään oksentamaan?!

PkRe: Palleatyrä kokemuksia8.4.2023 15.44
Katso sivua: fundoplikaatio jälkeen!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: