Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

LaaLaaFundoplikaation jälkeen10.6.2020 14:34
Minule tehtiin 9/2019 fundoplikaatio aj en voisi enempää olla siihen tyytyväinen, yli 10v happosalpaajien käyttö loppui leikkauspöydälle laakista.

Nyt kuitenkin kun siitä on jo aikaa, ihmettelen vatsan alueen toimintaa, ilmeisesti(kö) nyt on palattu normaaliin? Ruokailujen päälle alkaa hillitön mekkala vatsassa, kurinaa, lorinaa, vaikerrusta jne., aivan kuin olisi jotain isompaakin meneillään. Vatsa ei ole kuitenkaan kipeä. Oikein hävettää välillä se kakofonia mitä vatsasta kuuluu..

Lääkäri varoitteli ennen leikkausta, että ilmavaivat lisääntyvät ainakin pariksi vuodeksi. Tätä en suoranaisesti kuitenkaan ole huomannut, mutta järkyttävän turvotuksen kyllä. Syömisen jälkeen ylävatsa on kuin olisi rantapallon nielaissut ja todella pinkeä, ja suolisto 'ujeltaa'. Ei kuitenkaan pieretä, eikä röyhtäisytä, mitenkään normaalia enempää. Pikkuruisia röyhtyjä joskus tulee, muttei mitään sellaista mitä ennen leikkausta.

Happosalpaajien pitkästä käytöstäkö vai mistä, mutta sain ärtyvän suolen vaivakseni joka sekin tietenkin aiheuttaa omat ruokavaliorajoitteensa. Pääsääntöisesti koitan syödä sopivia ruokia tietenkin.

Kysymykseni onkin, että onko tällainen vatsan toiminta sitä normaalia? Kuuluuko kaikenlaiset sinfoniat normaaliin ruuansulatukseen ja siihen, että vatsahapot nyt toimivat 100%?

Ja leikkausta kentied empiville, en voi kun lämpimästi suositella :-)

VäinämöinenRe: Fundoplikaation jälkeen10.6.2020 16:54
Hienoa kuulla näitä tarinoita, toivotaan että nuo kaikki muutkin oireilut hakevat paikkansa. Tai kuten mietit, että mikä sitten normaalia ja mikä taas ei.

Mites nyt sitten urheileminen tuon operaation jälkeen. Pystyykö ihan entiseen malliin treenaamaan rankemmin vaikka punttia ja lenkkiä, vai jääkö näihin edelleen jotain rajotteita? Kun tässä itsekin miettii diagnoosien tarkentuessa, että mikä mahtaa olla lopputulemani, jotta mies saataisiin taas takaisin treenaamaan täysipainoisesti.

GingerRe: Fundoplikaation jälkeen10.6.2020 21:34
Sen olen täällä olevista kirjoituksista ymmärtänyt, että leukoja ei kannata vetää, jos on leikattu. Nissenin solmu saattaa avautua.

Mutta muuten aika hyvin voi treenata, kunhan on ensin toipunut leikkauksesta.

MaisaliisaRe: Fundoplikaation jälkeen11.6.2020 22:02
Hienoa LaaLaa kuulla positiivista kommenttia leikkauksen jälkeen.
Luin mielenkiinnolla kun edessä myös sama toimenpide syksymmällä.
Mulla ajoittain nytkin vatsan ääntelyä, eli hauskaa, jos se saattaa lisääntyä. 👍
Olen itse diagnosoinut ärtyvän suolen itselleni, eli se vaiva löytyy jo...
Odotan leikkaukselta juuri sitä, että pääsisi happosalpaajista eroon.

JenskuRe: Fundoplikaation jälkeen4.7.2020 13:18
Ihana kuulla hyviä uutisia❤️❤️ Minulla vasta vajaa vko takana leikkauksesta ja olo oikein mainio. 8vuotta kului hurja määrä lääkkeitä joista jokaisesta lopulta hyytyi teho eli leikkaus oli viimeinen vaihtoehto. Onneksi pääsin toimenpiteeseen kiireellisenä ja odotusta ei ollut pitkään. Nyt vaan nesteitä ja soseita, ei kyllä muu alas menisikään.. Ja annoskoot muutamia lusikallisia 😅 Mulla pötsi murissu aina syömisen jälkeen, ennen ja vieläkin, ei mitään väliä kun ne kauheat kivut ovat historiaa! Osaatteko leikatut sanoa koska pystyitte palautumaan edes hiukan ns. Normaaliin ruokailuun? Minulla myös nieleminen hiukan tietenkin vielä vaivalloista. Leikkaus sujui hyvin kivut sen jälkeen hyvin kohtuulliset, kotona pärjännyt hyvin panadolilla. Mutta vielähän tässä toivutaan rauhassa, nou hätä.

MaisaliisaRe: Fundoplikaation jälkeen4.7.2020 23:41
Heippa Jensku ja hieno kuulla, että hyvin on leikkaus mennyt ja toipuminen hyvässä vauhdissa.
Moni asia mietityttää kun leikkaus vielä edessä, mutta miten särkylääkkeet menevät leikkauksen jälkeen alas jos nieleminen on hankalaa ?
Ehkä tyhmä kysymys...sain nyt keväällä kyllä sellaista parasetamolia joka suli ikäänkuin suussa, olisko ollut Pamol...että se saattaa sopia.
Aattelin kuukauden syödä just vaan nesteitä ja soseita leikkauksen jälkeen.
Sitten hermoilen vatsan toimintaa, että miten se mahtaa lähteä pelittämään kun syöminen nestepitoista vaan...eli ei esim.puuroa tai luumuja voi syödä.

JenskuRe: Fundoplikaation jälkeen5.7.2020 9:06
Maisaliisa.. Juu, just kotona syöny niitä pureskeltava Pamoleja, ihan kätsyjä. Kaikki lääkkeet otetaan murskattuna. Sairaalassa sain myös vahvempia, iv ja ruiskulla suuhun, jotain opioidipohjasia. Kyllä sen leikkauksen jälkeen ymmärtää miksi pehmeää ruokaa oikein hitaasti, muu kun ei oikeasti mene alas.. Ja vatsa kyllä täyttyy siitä pienestä määrästä, se ollut hassu tunne. Ensin kauhistelin etukäteen keittokuuria mutta eipä ole nälkä jäänyt, vaihtoehtoja kuitenkin paljon mitä syödä. Juoda pitää muistaa melkein kokoajan, koska vesilasilliseenkin saa kuluun yllättäviä aikoja. Tärkeää myös että vatsa toimii, itse otin siihenkin alusta asti vähän troppia niin ei ongelmia. Myös huomasin että liikkua kannattaa, käynyt pikku lenkeillä heti kotiin päästyäni.
Mulla jäänyt heti kaikki Zoltit dosettiin, niin hyvä olo. 8 vuoteen en pärjännyt päivääkään ilman niitä ja välillä vielä kasa muita lääkkeitä..

MaisaliisaRe: Fundoplikaation jälkeen5.7.2020 16:34
Heips ja kiitos vastauksesta. ☺
Helpottaa, kun saa etukäteen vähän tietoa asioista. 👍
Just sitäkin oon miettinyt, että miten paino putoo tuon nestemäisen kuurin aikana ja meneekö sitä sitten ihan heikkoon kuntoon.
Ei oo meinaan ylipainoo yhtään ja en haluis mielelläni olla alle 50 kg tyyliin luuta ja nahkaa. No, sitten sen näkee....
Mutta oli hyvä kuulla kokemuksistasi, kiitos 🌸
+ tsemppiä toipumiseen.

LaaLaaRe: Fundoplikaation jälkeen7.7.2020 23:12
Voi harmin paikka, pitkä kirjoitus haihtui bittiavaruuden tuuliin äsken!

Noh joka tapauksessa, urheilusta en osaa sanoa koska en sellaista harrasta; kevyempi liikunta onnistuu normaalisti :-) Eikä siitä koskaan taidettu mitään mainitakkaan.

Minulle tuli yllätyksenä, että protonipumpun estäjien pitkäaikainen käyttö saattaa aiheuttaa raudanpuutosanemiaa, ja minulla sellainen todettiinkin juuri äsken (hiukan vahingossa, ei osattu edes epäillä, mutta selittää paljon nyt kun tietää). Ehdin käyttää happosalpaajia yli 10v. päivittäin ja loppua kohden se alkoi enenevissä määrin mietityttää itseäni. Ärtyvän suolen ainakin sain kiitokseksi.

Särkylääkkeistä sen verran, että minullakin oli Pamolf 500mg joka sulaa suuhun (karmeen makuinen :-D) ja pistin kyllä morttelissa buranaa sileeksi ja lusikoin jogurtin kanssa. Varoittelivat, että saattaa burana ärsyttää vatsaa ja närästää, mutta enpä huomannut.

Ei mitään valittamista fundoplikaatiosta :-)

Jenskujennajosefiina84@gmail.com10.7.2020 12:59
LaaLaa! Kysymys 😁 Koska sulla palautua ruokailu ns, edes vähän normaaliksi? Mulla ton ruokailun kanssa tietystikin vielä aika haasteita, saa kyllä hyvän tovin nieleskellä ennenkuin edes soseet löytää perille, alkaa jo ärsyttään.. Mä nyt parin vko jälkeen jouduinkin aloittamaan zolt 15mg uudestaan, se nyt vähä harmittaa, mutta kun vaan ylävatsaa alkoi korventaan.. Myös panadolia/burana vielä päivittäin koska se auttaa tuohon hulluun turvotukseen. Ei löydä muuten ilmat ulos🤭 Mulla toi Burana ollut viimeiset vuodet kyllä elinehto, sillä saanu aina kovat vatsa ja närästys kivut hallintaan, ja edelleenkin käytän vaikka joka lääkäri sitä koittaa kieltää😅 Oon varmaan joku luonnonoikku.. Toistaiseksi leikkauksen jälkeen närästysvaiva, jatkuva röyhtäily ja ruokatorvikipu poissa, mutta vatsan polttelu ja turvotus jäljellä. Eli leikkaus toistaiseksi poistanut puolet vaivoista, saas nähdä tässä toipumisen edetessä miten käy. Kohta vasta 2vko takana.

Kyssäri muille leikatuille, onko joltakin ehkä poistettu sappirakko fundoplikaatio yhteydessä!?

25-v. leikattuRe: Fundoplikaation jälkeen14.8.2020 11:12
Heippa, haluaisin tuoda myös omat kokemukset esille, kun erilaisia kokemuksia näyttää löytyvän. 😊 Yksilöllistähän toipuminen taitaa olla. Varsinaisesti tämä ei vastaa aloittajan kysymykseen, mutta muiden kyllä.

Minut leikattiin 3 päivää sitten (Nissenin fundoplikaatio), heti leikkauksen jälkeen nesteet ja puurot meni kohtuullisessa ajassa, tietenkin rauhallisesti pieniä määriä niellen. En koe kuitenkaan, että erityisen pitkään ruokailuun menisi aikaa. Ruokamäärä on tosiaankin pienempi, mutta aamupalaksi meni ihan hyvin puurolautasellinen voinapilla, mehua ja maitoa. 😊 Lisäksi kahvin kanssa suklaakeksi, jonka pureskelin ihan mössöksi suussa. 😄 Iltapalaksi keitetty kananmuna haarukalla muussattuna. Lääkkeet olen ottanut (myös sairaalassa) tabletteina, toki osan puolittaen. Hetken odottelee niin menee napit alas. Täysin nestemäisellä ruokavaliolla ei siis ole tarvinnut mennä ja nälkää en ole nähnyt.

Urheilen suht paljon, varsinkin tavoitteellinen kuntosalitreeni on lähellä sydäntä. Kirurgi sanoi, että kuukauden jälkeen myös maastavedot, penkit, ym. ovat sallittuja. Erikoiselta kuulostaa tuo leuanvetokielto. Katsellaan sitten miltä tuntuu niitä tehdä.

VäinämöinenRe: Fundoplikaation jälkeen14.8.2020 12:58
Lupaavalta kuulostaa 25-v. leikattu! Eli leuanvetokielto toistaiseksi kun leikkauksesta tarpeeksi kauan vai pysyvä leuanvetokielto, mutta ajattelit silti kokeilla niitä tehdä mansetin kanssa?

25-v. leikattuRe: Fundoplikaation jälkeen14.8.2020 13:08
Eli siis minun kirurgi ohjeisti, että kuukauden jälkeen ei ole ns. kiellettyjä liikkeitä. Oman voinnin mukaan voi siis mennä. En ehkä ihan heti treenikiellon poistuttua lähde leuanvetoja kokeilemaan, mutta tulevaisuudessa pyrin palauttamaan treeniohjelman entisen kaltaiseksi (jos siis toipuminen ym. menee suunnittelusti). Henkilökohtaisesti en ymmärrä, miksi leanveto eroaisi esim. maastavedosta, painettahan siinä molemmissa tulee pallealle ja sitä kautta vatsalaukulle/mansetille. En puhu tässä siis voiman-/painonnostotyyppisistä tavoitteista, jossa vedetään maximipainoilla jatkuvasti, sitä ei varmaan kukaan lääketieteen ammattilainen suosittele. 😄 Olisi kiva saada lähteitä väitteille, jos jokin liike on kielletty.

VäinämöinenRe: Fundoplikaation jälkeen14.8.2020 21:02
Joo, mukavaa kuulla jos samoja asioita tullut pohdittua. Tässä nyt itselläkin kun ei tiedä, että joutuuko tuota leikkausvaihtoehtoa vakavissaan miettimään tulevassa, jos tätä tilannetta ei saada normalisoitumaan.

Ja kun tietysti haluisi samalla tavalla kaikki lenkki- ja punttikuviot entiselleen. Kun jossain taas sitten puhuttiin, että jäis jotain rajoitteita näiden osalta, mutta mukavaa kuulla jos ei sitten välttämättä näin olisi. Ei kanssa tule mitään ykkösiä kyllä vedeltyä, että vähän reippaampia sarjoja kuitenkin.

Mutta olen hyvin kiinnostunut, että miten sulla paraneminen etenee ja miten pääset palaamaan normaalien rutiinien pariin. Itsellä pahin oire tämä äänen aristaminen, joka sinällään on nyt todella veemäinen kiusa. Muuten ei kovin ihmeellisiä tuntemuksia tulisi esim. salireenistä että nousis happoja tms. Sitten vain huomaa seuraavien päivien aikana, että treenaamisesta saattaa äänen aristelu mahdollisesti pahentua. Mutta seuraillaan tilannetta.

25-v. leikattuRe: Fundoplikaation jälkeen14.8.2020 21:40
Kannattaa seurailla, että on 100% varma leikkauksesta. Itsekin seurailin tilannetta n. 3 vuotta, sitten riitti, kun heikensi elämänlaatua niin merkittävästi. Itsellänihän oli selvää ylösnousua, myös treenatessa. Ruokavalio oli extratiukka ja pienestä lipsumisesta yöunet pilalle. Äänen käheyttä oli ajoittain. Hoikka ja urheilullinen olen rakenteeltani, joten mitään "altistavaa tekijää" ei ollut. Ruokatorvessa ei ollut tulehdusta, tosin käytinkin somacia jatkuvasti + gavisconit päälle. Ph-impedanssissa selkeä relfuksi ja oirekorrelaatio.

Päivittelen lisää treenikuulumisia sitten kunhan pääsen salille takaisin.😊

VäinämöinenRe: Fundoplikaation jälkeen14.8.2020 23:01
Joo, sepä. Tähystyksessä sikäli näytti hyvältä, pientä falskausta sulkijassa, mutta limakalvot virheettömät. PH-mittaukseen seuraavaksi nyt sitten katsomaan, että miltä nousemiset vaikuttelee. Sen jälkeen sitten varmaan on tätä lääkityksen viilaamista vs. leikkaus. Lääkitystäkään en ole kunnolla vielä vetänyt, koska tähystys saatiin vasta tehtyä, niin uskalletaan paremmin lääkkeidenkin kanssa pelata.

Mulla tosiaan jonkun verran apua ruokavaliosta ja Koufmanilla tässä menty jo pitkään, mutta mitään kunnon läpimurtoa ei ole toistaiseksi vielä tullut. Aika paljon tämä jo sitten rajoittaa elämää sosiaalisien kontaktien ym. osalta ku joutuu ääntään lepuuttelemaan ja treenaaminen sovellettua. Vanhaa elämää hurja ikävä ja tietenkin toiveikas, että josko jonain päivänä siihen olisi vielä toiveita palata.

GingerRe: Fundoplikaation jälkeen15.8.2020 16:45
25-v. Leikattu,

Nostin tuon Fiden ketjun: Uusintaleikkaus 4.4.

Leuanveto ei ole kielletty liike, mutta siis käynyt niin että tyrä ja refluksitauti uusinut.
Epäilee leuanvetoa syyksi.

Siis sori, että ilmaisin epäselvästi🙊

25-v. leikattuRe: Fundoplikaation jälkeen15.8.2020 20:14
Aivan, kyseessä oli siis henkilökohtainen kokemus! 😊

Tärkeää on myös muistaa, että (pallea)tyrät uusiutuvat suhteellisen herkästi, varsinkin iän mukana tuoman kudoksien heikentymisen myötä. Mansetti on sisänsä asia erikseen.

Itselläni ei palleatyrää ollut, joten ehkä senkään takia en niin varovaisesti ajattele liikunnan pariin palaamisesta tulevaisuudessa. 😊 Myöskään englanninkielisissä matskuissa ei rajoituksia ole, alun varovaisuuden jälkeen (n. 1-6kk).

SitrusRe: Fundoplikaation jälkeen15.8.2020 21:50
Eihän se leikkausjälki varsinaisesti kasva kiinni, kun se ei ole viiltohaava vaan
konstruktio.
Joten kannattaa varautua siihen että kaikkea rehkimistä ei enää
voi tai kannata tehdä.

MaisaliisaRe: Fundoplikaation jälkeen17.8.2020 12:03
Ollut mielenkiintoista asiaa lukea, koska oma leikkaus lähestyy.
Paljon hyödyllistä tietoa.
Olen vanhempiakin leikkauskokemuksia lukenut näiltä sivuilta nyt.
☺🐕😺

MaisaliisaRe: Fundoplikaation jälkeen1.9.2020 14:07
Leikkauksesta nyt noin viikko kulunut.
Kiitos erityisesti Jets, olen saanut tukea hienosta kuvauksestasi leikkauksen jälkeen + kaikki muutkin joiden kokemuksia olen lueskellut.
Mulle oli uutta kuvotuksen tunne leikkauksen jälkeen, siis lähinnä kaikki syöminen ällötti. Pyysin pahoinvointilääkkeen reseptin valmiiksi apteekkiin. En oo vielä hakenut, koska pärjään tän olon kanssa. En halua nyt syödä kauheesti "turhia" lääkkeitä.
Paino pudonnut noin viisi kiloa tähän mennessä.
Soseita jne. syön.
Nälän tunnetta ei varsinaisesti ole.
Eikä närästä 👍👍👍ainakaan vielä....
Hieman ihmetyttää leikkauksen jälkeen todella vaihtelevat ohjeistukset syömisestä ja mitä saa yleensäkin tehdä, lääkkeiden ottamiset yms.
Haluaisin tehdä kaikki nyt mahdollisimman OIKEIN, ettei sit tarvis jälkikäteen katua mitään...aika iso asia kuitenkin kyseessä.
Muistaakseni Make oli laittanut linkin ilm.amerikkalaiseen ohjeeseen leikkauksen jälkeen, kiitos. Siinä oli hyvää tietoa myöskin.
Sairaalassa olin yhden yön, siellä oli erittäin kiireisen tuntuista ja ehkä ihan hyvä, että pääsin kotiin toipumaan.
Sairaslomaa 3 viikkoa.
Heikko olo ajoittain ja selkeesti heikompi nyt kuin keväisen leikkaukseni jäljiltä.
Mut kai tää tästä ☀

MaisaliisaRe: Fundoplikaation jälkeen1.9.2020 14:25
Niin juu ja liman kerääntyminen kurkkuun, siihen en ollut tarpeeksi varautunut leikkauksen jälkeen. Kerran jouduin yskäsemään vähän kovemmin ja se sattui sekä kurkkuun että mahaan. Tyynykin oli apuna, mut ei auttanut.
Pelkäsin, että nyt mansetille kävi jotakin, soitin sairaalaankin, mutta kaipa se edelleen siellä on ihan ok.
Olen ehkä liiankin varovainen välillä. 😊

PikeRe: Fundoplikaation jälkeen1.9.2020 17:49
Tsemppiä ja paranemista Maisaliisa 💙

Leikkaus on aina leikkaus

VäinämöinenRe: Fundoplikaation jälkeen4.9.2020 20:39
25-v. leikattu: Mites menee tällä hetkellä leikkauksen jäljiltä?

25-v. leikattuRe: Fundoplikaation jälkeen5.9.2020 7:40
Nyt on 3,5vkoa leikkauksesta ja vointi varsin hyvä! Ei närästä 👌🏼 välillä jonkinlaisia tuntemuksia ruokatorvessa, mutta lueskelin, että ruokatorvi on ärsyyntynyt alussa ja satunnaiset tuntemukset saattavat johtua siitä.

3päivää leikkauksen jälkeen aloitin kävelylenkit (sitä ennen vain sisällä keittiösaarekkeen ympäri kiertelyä), ekaks lähdettiin 500m lenkistä. Alussa kun ei oikein pysty vatsalihaksia käyttämään, niin ryhdikkään kävelyasennon saaminen hankalaa ja liian kova kävelynopeus tärisyttelee liikaa leikkaushaavoja. Siitä sitten joka päivä pidempää lenkkiä ja nyt alkaa olla ns. arkikunto lähellä normaalia (5km kävelylenkki menee mukavasti). Vielä en lenkkeilyä ja venyttelyä kummempaa ole tehnyt, odottelen rauhassa kunnes 1kk leikkausesta tulee täyteen. 2vkon jälkeen kyllä tuntui, että vois jo kuntosalille lähteä 😃

Kaikki särkylääkkeet lopetin 4pv leikkauksesta. Alussa itsellänikin jonkin aikaa etovaa oloa, ei tehnyt ihan kaikkea mieli syödä. Kuitenkin olen syönyt koko ajan 2-3h välein ehkäistäkseni painon tippumista, syön vaikka ei olisi nälkä Ruokailu helpotti merkittävästi 1-2vkon jälkeen, nyt 3,5vkon jälkeen annoskoot selkeästi suurentuneet 👍🏼 ei kuitenkaan normaalikoossa vieläkään. Yhden kerran jouduin kakomaan jumiutuneen nakkipalasen takaisin ylös, tämä oli n. 2vkoa leikkauksen jälkeen. Muutoin ruoka mennyt hyvin, kun nielemiseen keskittyy rauhassa. Syön sellaisia ruokia, mitä saan pureskeltua huolellisesti pehmeäksi = ei tarvitse soseutella mitään. Leivät, puurot, hedelmät, keitetyt kasvikset ja peruna, kanaa, lohta, jne. Sokeria ei pysty pelkilteen syömään, esim. jäätelöannosta, tulee dumping syndrome -tyylisiä oireita. Jos tekee mieli makeaa niin syön jälkiruoaksi, silloin ei ongelmaa. Paino on tippunut n. 3kg, toisaalta minulla aina tippuu paino silloin kun salilla käyntiin tulee tauko.

MaisaliisaRe: Fundoplikaation jälkeen5.9.2020 12:18
Hienoa kuulla 25-v. leikattu, että hyvin menee.
Mullakin ruokatorvessa joitakin tuntemuksia. Muutamana päivänä sattui rintaankin, mutta eilen meni onneksi se ohi.
Röyhy ei tule, vaan syömisen jälkeen sellanen yksittäinen pieni hikka.
Mä otin Pamolia viikon verran.
Oon kanssa sairaalasta päästyäni joka päivä kävellyt. Aluksi pienempiä matkoja ja nyt jo pidempiäkin. Koiran kanssa kävellään. Koiraa ei voi vielä pitää hihnassa, niin ei olla menty normaaleja lenkkejä. Iso koira siis, saattaa vetää.
Edelleen soseilla menen. En tiiä tekikö kauravelli ton oudon olon ruokatorveen ?
Vaikee sanoa.
Kiilatyyny on käytössä edelleen.
Kiitos Pike tsempistä ☺

MaisaliisaRe: Fundoplikaation jälkeen5.9.2020 12:21
Ai juu ja selkä on kipeenä kun kävelyasento on huono.
Tai siis varmaan jännittää noita haavoja.
Vai onko kipua vai sellasta väsymistä.
On tuttua aiemmistakin leikkauksista. Se häviää sit ajan kanssa.

VäinämöinenRe: Fundoplikaation jälkeen8.9.2020 10:58
25-v. leikattu hienoa kuulla hyviä uutisia! Toivottavasti edistyminen jatkuu tilassasi samanlaisena. Ja mielenkiinnolla varmasti odotellaan kun pääset taas salille ja miten hommat siellä sitten edetäkseen.. :)

Samoin paranemisia Maisaliisalle! Toivotaan, että suotuisasti edistyy olot sielläkin!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: