Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

VaniljaAmalgaamipaikat (siirto)18.5.2013 1:28
Vanilja....... Amalgaamipaikoista vielä sen verran, että kävin katsomassa noista materiaalihaitoista sellaisilla hammaslääkärin sivuilla kuin: Biohammas, joka sijaitsee Turussa. Sivuilla mainittiin, amalgaamin, muovin ja kullan lisäksi keraaminen paikka, joka vaikutti aika lupaavalta paikka-aineelta.

--------------------------------------------------------------

Vanilja 17.5.2013 17:40


Biohampaan sivuilla luki myös seuraavaa: Norja on kieltänyt amalgaamin käytön 1.1.2008 ja Ruotsi 1.7.2009.

Ihan kiva, minulla on vaikka kuinka monta amalgaamipaikkaa.

SitrusRe: Amalgaamipaikat (siirto)18.5.2013 1:30
17.5.2013 18:07/siirto

Tavallisesti ihmisellä lääkkeiden määrä lisääntyy iän myötä, ja niin on munkin äidilläni. Lisäksi hän joutuu pääasiassa makaamaan, vaikka ennen hoitokodissa tullutta lonkkamurtumaa käveli kilometritolkulla joka pvä.

Äitiraukan hampaat on mennyt kauhean huonoon kuntoon, kun niiden hoito lyötiin laimin jossain vaiheessa. Nyt äiti on onneksi päässyt parempaan hoitokotiin, kun Espoo ei enää käytä sitä aiempaa kun siellä oli niin pahoja epäkohtia.

ArwenRe: Amalgaamipaikat (siirto)18.5.2013 1:31
Siirto/17.5.2013 18:57

Mä kävin myös Biohampaan sivuilla, mutta olen nyt kuitenkin menossa Keskustan Hammaslääkäripalvelun Roope Lehtisen pakeille, joka on amalgaamisaneerauksen uranuurtaja Suomessa. Mulla vaan kolme amalgaamipaikkaa, mutta ne on olleet suussa teini-iästä lähtien. Palailen myöhemmin raportoimaan tänne miten kävi :)

VaniljaRe: Amalgaamipaikat (siirto)18.5.2013 1:32
Siirto/17.5.2013 19:16

Mukava kuulla sinun kuulumisiasi Arwen, sinua hoitavilla asiantuntijoilla on hiukan erilainen näkökulma refluksin hoitoon, sitä on todella mielenkiintoista seurata. Ainakin hyviä tuloksia olet saanut, nämä normaalit virallisen lääketieteen refluksin hoito-ohjeet eivät moniakaan tunnu erityisemmin auttavan. Roope Lehtisen minäkin googlettamalla löysin, täytyy pitää hänet mielessä. Minä uskon edelleen vielä tähän ruokavalioon ja oman terveyteni vahvistamiseen tervellisen ravinnon avulla, sillä olen saanut myös hyviä tuloksia, vaikka kokonaan oireeni eivät ole poissa, mutta olen edelleenkin hyvin toiveikas siinä, että pääsen vielä jonain päivänä kaikista oireistani. Entiseen ruokavaliooni ja tapoihini ei todellakaan ole paluuta, mutta sitä en erityisemmin kaipaakaan, näin on hyvä.

SitrusRe: Amalgaamipaikat (siirto)18.5.2013 13:11
Amalgaamissa on myrkyllistä elohopeaa.
Kukaan ei tiedä mitä kaikkea se aiheuttaa elimistössä.
Onneksi niitä vaihdetaan muovisiin sitä mukaa kun ne hajoaa.
Kannattaisi varmaan otattaa kaikki veks, mutta kun kaikkeen ei ole varaa.

ArwenRe: Amalgaamipaikat (siirto)29.6.2013 13:49
No niin. Nyt on amalgaamipaikat saatu pois! Kävin eilen biohammaslääkärissä poistattamassa kolme paikkaani. Toimenpide oli tosi nopea, paikkojan poistoon meni yhteensä aikaa n. 5 min. ja uusien paikkojen (keraamista seosainetta 80%, muovia 20%) laittoon ehkä vartti.

Ihmeellistä tässä koko jutussa on se, että mulla ei eilisen jälkeen ole ollut MITÄÄN oireita... Tässä viime aikoina niitä on nimittäin ollut; toissaviikolla jopa niin pahasti, että yli vuoden tauon jälkeen söin 4 päivää esomeprazolia. Mullahan on pitkään ollut jo tosi hyvä tilanne, olen pärjäillyt satunnaisilla Rennieillä, mutta täysin oireeton en ole ollut kuin muutaman kerran ja lyhyen aikaa.

Eletään toivossa. Eipä noiden paikkojen poistaminen varmaan haitaksikaan ole. Mitä nyt kukkaro keveni vajaat 300 euroa...

Palailen myöhemmin raportoimaan voinnistani lisää.

VaniljaRe: Amalgaamipaikat (siirto)30.6.2013 10:28
Eihän tuo nyt niin hirveän kallista sitten ole, minulla on varmaan 6 amalgaamipaikkaa, olisi varmaan viisasta käydä vaihdattamassa ne, kun tässä nyt muihinkin tukihoitoihin on tullut laitettua rahaa, jota en kyllä kadu yhtään.

Olen ymmärtänyt että paikat vaihdetaan kaikki samaan aikaan, ilmeisesti siinä tulee altistusta amalgaamille jonkin aikaa sen vaihdon aikana enemmänkin, siksi on järkevää vaihtaa kaikki samalla kertaa, että tuota kovaa altistusta ei tulisi kuin yhden kerran.

ArwenRe: Amalgaamipaikat (siirto)30.6.2013 13:31
Juu, samalla kertaa otettiin kaikki veks, kuulemma näin tehdään aina jos paikkoja ei ole liian monta. Sain myös happiviiikset ja kyseessä oleva hammas eristettiin sellaisella joustavalla kankaalla. Lisäksi mulla on nyt myös "tukihoito" päällä, syön mm. epäorgaanista seleeniä ja paria muuta hivenainetta hammaslääkärin suosituksesta.

Rahaa mullakin on näihin hoitoihin palanut todella paljon, mutta parantunut olo ja turhien lääkkeiden yms. välttäminen on kyllä sen arvoista.

refluksikurkkuRe: Amalgaamipaikat (siirto)1.7.2013 18:57
Arwen, maksaisikohan tuossa kanssa eniten tuo keramiikkapaikka-aines ? Itselläni tavallisessa hammashoidossa halvempia muovisia (iso paikka omavastuu n 100e), miehelle laitettiin keraaminen suht samankokoinen useampia satasia (n.400) - molemmat yksityisiä ja samaa hintatasoa muuten.

Itsellä taitaa olla 2 pientä a-paikkaa.

Heikki PeltolaRe: Amalgaamipaikat (siirto)8.11.2014 17:57
Suomessakin käytiin 80..90-luvuilla vilkasta keskustelua mediassa aiheesta. Metallurgina otin asiaan kantaa metalliseosten ominaisuuksien perusteella. Metallurgisesti on aivan selvää elohopean irtoaminen amalgaamista, koska amalgaami on elohopeaSEOS, ei elohopeaa sisältävä yhdiste. Lääkärilehtien palstoilla käydyssä kirjeenvaihdossa pari hammaslääketieteen proffaa (Turusta ja Oulusta) todistivat - professorin arvovallalla - mielipiteeni vääräksi. Keskustelu loppui v-2002, kun Jorma Leistevuon väitöskirjassa Turussa todettiin amalgaamia suussaan kantavilla yksinomaan ulosteessa olevan noin 17-kertainen määrä elohopeaa amalgaamivapaisiin verrokkeihin verrattuna. Määrä oli noin 100 mikrogrammaa/vrk, ja hajonta oli hirveä. Tämän jälkeen asia on vaiettu hiljaiseksi.

ArwenRe: Amalgaamipaikat (siirto)8.11.2014 19:54
Aika hauska muuten tuo juttu, että amalgaamissa kyse on tosiaan SEOKSESTA, sillä mm. ranskan kielen sana "amalgame" tarkoittaa nimenomaan seosta/sekoitusta :-)
Nyt mulla paikkojen vaihdosta yli vuosi ja tyytyväinen olen ollut. Suukin näyttää paljon paremmalta kun siellä on pelkkää valkoista ;)

SitrusRe: Amalgaamipaikat (siirto)8.11.2014 21:41
Arwen: vaihdettiinko sulla kaikki paikat kerralla vai vähitellen? Huomasitko olossasi jotain muutoksia?

Kysyin hammaslääkäriltäni amalgaamipaikkojen vaarallisuudesta. Hän sanoi, että elohopea on sellaisella muodossa, ettei siitä ole vaaraa. Ikävä sanoa, mutta en uskonut. Muuten kyllä arvostan tätä lääkäriä paljon.
En oikein ymmärrä miksi amalgaamipaikkojen vaarallisuutta tarvitsee enää salata, kun ei niitä nykyään ainakaan mun tietääkseni käytetä.

ArwenRe: Amalgaamipaikat (siirto)9.11.2014 11:37
Juu, kaikki kolme paikkaa vaihdettiin kerralla.

En kuitenkaan osaa sanoa oliko tämä se asia jonka avulla pahimmat refluksioireet katosivat. Mähän olen myös kokeillut vaikka mitä. Uskon kuitenkin, että itselläni olon kohentumiseen on vaikuttanut monen asian summa, ehkä eniten apua on ollut yläselän jumien avaamisesta ja koivuntuhkauutteesta. Ruokavalio ei mulla vaikuta suuntaan eikä toiseen.

SitrusRe: Amalgaamipaikat (siirto)9.11.2014 13:14
Ai sulla oli vaan kolme, mulla on paljon enemmän. Niitä on vaihdettu muovisiin sitä mukaa kun ne hajoaa.
Mua hieman häiritsee se, että mä en voi tässä asiassa luottaa mun hammaslääkäriin. Elohopea on myrkky pienissäkin annoksissa, järki sanoo että sitä ei kehossa kaivata.

Joskus nuorna tyttönä jotain 25 v. sitten yksi työkaveri toi mulle jonkun lehtileikkeen, jossa tätä käsiteltiin. Hän kertoi että hänen omalta tytöltään oli amalgaamit vaihdettu muovisiin, ja siitä oli tullut monin pikku tavoin terveempi. Hän oli kovin kiihdyksissään asiasta ja kehotteli mua kovasti tekemään samoin, kun olin niin nuorikin. Mutta että jos paikkoja on paljon, ei saa vaihtaa kerralla koska se on niin suuri muutos elimistölle.

Oliko paikkojen vaihtaminen sun vai lääkärin aloitteesta? Miten se suhtautui - rahaahan se ainakin sai että hyvin varmaan.

HPRe: Amalgaamipaikat (siirto)9.11.2014 17:00
Sitrus kysyi "En oikein ymmärrä miksi amalgaamipaikkojen vaarallisuutta tarvitsee enää salata, kun ei niitä nykyään ainakaan mun tietääkseni käytetä"
Amalgaamia käytetään Suomessa edelleenkin. Toki käyttö on onneksi vähentynyt rajusti.
Eiköhän - oma päätelmäni - syynä vaarallisuuden salaamiseen on, että jos vaarallisuus tunnustetaan, valtiolle rupeaa tulvimaan miljoonaluokkaa olevia vahingonkorvausvaatimuksia pilatusta elämästä.
i

SitrusRe: Amalgaamipaikat (siirto)9.11.2014 17:13
HP: en usko vahingonkorvausvaatimuksiin. Lääketieteen kehittyessä vanhoja hoitotapoja hylätään uusien tieltä. Ei ole tavatonta huomata, että vanha hoitotapa on ollut tehoton, väärä tai vaarallinen. Amalgaamipaikat on siitä vain yksi esimerkki. Olisiko reikiintyneet hampaat pitänyt jättää paikkaamatta? Tai vetää ne pois, kuten vielä 60-luvulla tehtiin nuorillekin, jotta pääsisivät hammassäryistään?
Muovipaikka on kai parempi kuin amalgaani, mutta ei sekään ole ongelmaton.
Parasta olisi pitää hampaat ehjinä.

SitrusRe: Amalgaamipaikat (siirto)9.11.2014 18:06
HP: Siis tottakai olet oikeassa siinä, että amalgaamipaikkojen vaarallisuutta ei voi myöntää niin kauan kuin ne ovat käytössä.
Mua ärsyttää tieteen raportoinnin epärehellisyys. Samalla tavalla, ei voida yleisesti myöntää e-pillereiden nostavan laskimotukosten riskiä, koska silloin niitä ei voisi enää määrätä ehkäisyyn. Ei voida myöntää salpaajien heikentävän ruoansulatusta ja aiheuttavan polyyppeja mahan limakalvolle, koska salpaaijen määrääminen muuttuisi arveluttavaksi.

Nämä riskitekijät täytyy onkia tietoonsa jostain, mutta lääkärikunta ei yleisesti myönnä niitä maallikoille.

HPRe: Amalgaamipaikat (siirto)9.11.2014 22:23
Sitrus kirjoitti "Kysyin hammaslääkäriltäni amalgaamipaikkojen vaarallisuudesta. Hän sanoi, että elohopea on sellaisella muodossa, ettei siitä ole vaaraa. Ikävä sanoa, mutta en uskonut. Muuten kyllä arvostan tätä lääkäriä paljon"
Ongelma on siinä, että hammaslääkäreille ei asian todellista laitaa kerrota.
Vaatii melkoista viitseliäisyyttä tiedon hakeminen. Biohammaslääkärien koulutustilaisuuksissa olen 90-luvulla ollut pari kertaa luennoimassa amalgaamimetallurgiasta. Aikoinaan - viime vuosituhannella - Suomen korroosioseuran toiminnanjohtaja tekn.lic Pekka Tunturi varoitteli amalgaamin käytöstä samoilla perusteilla kuin minäkin

ArwenRe: Amalgaamipaikat (siirto)10.11.2014 15:01
Sitrus: minulle amalgaamisaneerauksen teki juuri ns. biohammaslääkäri, ei siis "tavallinen" terveyskeskushammaslääkäri. Hakeuduin itse biohammaslääkärin pakeille, kun kuulin, että amalgaami voi aiheuttaa erinäisiä oireita.

SitrusRe: Amalgaamipaikat (siirto)10.11.2014 17:34
En todella kuvitellut että tk:n resursseilla ruvettaisiin paikkoja vaihtamaan.
Itse en enää jalallani astu tk-hammas"hoitoon", mutta se on toinen juttu.
Ajattelin vain juuri sitä, että tuliko aloite lääkäriltä vai sulta. Biohammaslääkäristä en ole ikinä kuullutkaan.

havaintoRe: Amalgaamipaikat (siirto)11.11.2014 9:49
itsellä poistettiin viisurista amalgaamipaikka 2012 ja viallinen kohta korjattiin muovilla. Remonttikohta posken lähellä oli niin ahdas, että jouduttiin käyttämään nirhaavia "venytysrautoja", jotka ottivat poskeen kiinni. Paikan poistoporauksessa tuli amalgaamipurua, jota meni ko. haavaumaan.

2014 syksyllä hammaslääkäri kysyi, että oletko huomannut, että suun limakalvolla on tummentunut 1cm harmaa läiskä. No eipä ollut tullut huomattua. Alue ei ollut kipeä lainkaan.

Poistoon lähti epämuodostuma vaikka erikoislääkäri sanoi, että noita on paljon ja niitä kutsutaan nimellä amalgaamivärjäymä. Vaihdoin lääkäriä ja sanoin, että saa leikata.

Tikit on vielä suussa ja viillot tehtiin poskilihakseen asti. Vajaa viikko mennyt leikkauksesta vielä, joten en osaa sanoa mikä on ero entiseen verrattuna. Haava oli kipeä 3 päivää ja burana-parasetamooli -mix auttoi. Leikattu pala laitettiin pöydälle ja pyysin lääkäriä avaaman sen ja ikävän väristä moskaa siellä oli.

Mitähän tuo muju aihaettaisi happamassa suolistossa, jos vanhaa paikkaa poratessa elohopeapöly lentää ja vesi-imurinkäyttäjä ei ole huolellinen...

ArwenRe: Amalgaamipaikat (siirto)11.11.2014 11:42
Havainto: senpä takia nuo amalgaamipaikat kannattaa poistattaa juuri biohammaslääkärillä, sillä heillä on siihen touhuun asianmukaiset varusteet. Paikan poiston kohteena oleva hammas eristetään, potilas saa happiviikset ja imun on oltava ihan toista luokkaa kuin tavan hammaslääkärillä.
Toivottavasti sulla tilanne saatiin kuitenkin hyvin korjattua!

SitrusRe: Amalgaamipaikat (siirto)11.11.2014 11:53
Mun yksityinen hammaslääkäri on vaihtanut amalgaamipaikkoja muovisiin sitä mukaa kuin vaihtotarvetta on ilmennyt kun vanha paikka on hajonnut. Täytyyhän hammaslääkäreiden muutenkin osata poistaa vanhoja paikkoja ja asentaa uusia - sehän on heidän työtään.

Toi mitä nimimerkille havainto tapahtui on tosi ikävää. Tiesittekö muuten, että ylivoimaisesti suurin osa sekä ilmoitetuista että korvatuista potilasvahingoista tehdään hammashoidossa?
Kertoo se tietysti siitäkin, että kaikki ihmiset hoidattavat hampaitaan, kun taas erilaisia sairaita on huomattavasti pienempi joukko. Mutta mikähän olisi tulos, jos vahinkojen määrä laskettaisiin suhteutettuna hoitokertoihin?

AnreasRe: Amalgaamipaikat (siirto)12.11.2014 12:26
Minulle hammaslääkäri kertoi äsken, että amalgaamipaikkojen
vaihtaminen muovisiin maksaa seuraavasti:
3-4 pintaa n. 300 ?, 1 pinta n.100 ?.
Puudutukset eivät paljoa maksa, jos tarvetta.
Jo 26 vuotta sitten etuhampaisiin laitettiin muovia .
Yhteen poskihampaaseen myös.
Hammaslääkäri silloin totesi, etteivät ne ole ikuisia.
No ainakin tähän päivään kaikki kestäneet hyvin.
Näkkileivät tai porkkanat eivät ole ongelma.

pirjo-sinikkaRe: Amalgaamipaikat (siirto)2.9.2015 23:33
Pari viikkoa sitten amalgaanipaikkojen vaihdon yhteydessä nielaisin paikan poroja porausveden mukana. Nytpä alkoi pelottamaan luettuani aikaisempi kirjoituksia, mahdolliset haittavaikutukset! Vielä pitäisi lähiaikoina vaihtaa muutama.

Tintti2Re: Amalgaamipaikat (siirto)3.9.2015 11:27
Kun minulta vaihdettiin amalgaamipaikat muovisiin hammashoitaja oli erittäin tarkka "putki-imun" kanss'......siinä toimenpiteessä ei riitä ainoastaan suupielessä roikkuva imu.
Samoin kunnon huuhtelu porauksen jälkeen imun kanss'.

HPRe: Amalgaamipaikat (siirto)3.9.2015 17:47
pirjo-sinikka kirjoitti 2.9.2015 23:33
"Pari viikkoa sitten amalgaanipaikkojen vaihdon yhteydessä nielaisin paikan poroja porausveden mukana. Nytpä alkoi pelottamaan luettuani aikaisempi kirjoituksia, mahdolliset haittavaikutukset! Vielä pitäisi lähiaikoina vaihtaa muutama"
Eiköhän muruset ole olleet jo lähes pari viikkoa pois kehostasi, eli murusten pinnasta on saattanut jotakin liueta, mutta altistusaika ollut niin lyhyt, etten olisi huolissaan. Toki en ole lääkäri.
Toinen asia on, että amalgaamippaikoista ja kehosta poistuva elohopean valtareitti kulkee ruuansulatuskanavan kautta ulosteeseen. Asiaa ei ole - ilmeisesti arkaluonteisuuden takia - tutkittu, mutta jostakin syystä ruuansulatuskanavan syövät ovat voimakkaasti lisääntymään päin. Pahimmassa tilanteessa ovat suuret ikäluokat ja heidän jälkeen syntyneet, koska 50-luvun alkupuolella kansakoulujen hammashoito tuli rutiinikäyttöön Suomessa. Silloin asennettujen paikkojen elohopea on altistanut kantajaansa pitkän ajan. Yksi mielenkiintoinen näkökohta on sikiön ja äidin yhteinen verenkierto. Äidin veressä mahdollisesti oleva elohopea menee sikiöön, mutta ei pääse takaisin äidin verenkiertoon eli lapsilla voi olla tyypillisiä amalgaamioireita, vaikka heillä itsellään ei olisi ensimmäistäkään amalgaamipaikkaa.

EijaRe: Amalgaamipaikat (siirto)14.9.2015 21:51
Onko tietoa, kuinka paljon äidin amalgaamipaikkojen höyryäminen vaikuttaa vauvaan maidon välityksellä imetysaikana? Mietin vakavasti saneerausta ja imetän 4 kk ikäistä vauvaa.

Vauvalla refluksioireita ollut alusta asti. Olisivatko sittenkin amalgaamioireita...vatsa-suolistogeeli on auttanut, samoin risiiniöljyllä hieronta vatsan alueella. Muita ideiota?

HammaskeijuRe: Amalgaamipaikat (siirto)4.11.2015 15:03
Poistatin 2 neljästä amalgaamipaikastani turussa kesällä. Kärsin kamalia kipuja n. 3 kk sen jälkeen! Lääkäri ei uskonut koko operaatioon tai siihen, että saatan reagoida suolistoni takia siihen huonosti. Hän oli todella tökerö ja ylimielinen, enkä ole koskaan ollut niin hutiloivassa käsittelyssä. Imua ei käytetty juuri lainkaan eikä ammattimaisia laitteita, joita on tarkoitettu näihin hoitoihin..vaikka hänellä sellaiset olikin. Sai minut syyllistettyä tavalliseen paikkojen vaihtoon. Mitään pahoittelut en saanut kun hänelle soitin siitä, että vielä seuraavanakin päivänä syljin krämmäleitä suustani, kivuista ja operaation kulusta. Sain Ylimielisyyttä , hulluksi vihjaamista ja luuri tuli korvaan, kun oli mun vuoro kysyä asiasta. Kävin kerran heillä hammashygienistillä, josta ei ollut hyötyä. Kivut jatkui 3 kk leikatun puolen naamaa, silmän alta leukaan. Olin seota niihin! Aloitin sähköhammasharjan käytön samaan aikaan kun kivut loppuivat...?!

Opin, että kannattanee poistaa kaikki kerralla. Ja oikeilla välineillä ja ihmisen kanssa, joka niitä hyväksyy. Ja sen, että elohopea on oikeasti myrkky!

HPRe: Amalgaamipaikat (siirto)7.11.2015 21:19
Hammaskeiju kirjoitti "Opin, että kannattanee poistaa kaikki kerralla". Poistotahti riippuu mielestäni sekä elohopeamyrkytyksen asteesta että ko henkilön herkkyydestä reagoida elohopeaan". Henkilöllä, jonka ongelmista lähdin aikoinaan selvittämään asiaa, paikkojen vaihto kesti runsaan kolme vuotta jokaisen vaihdon jälkeen seuranneiden oireiden takia. Pahimmat oireet olivat rytmihäiriöt. Mielestäni paras menetelmä on vaihtaa aluksi yksi paikka. Ellei mitään havaittavia oireita ilmene, voi loput vaihtaa nopeasti vaikkapa kaikki kerralla. Jos selviä oireita tulee, kannattanee asiassa edetä rauhallisesti.

Tintti2Re: Amalgaamipaikat (siirto)8.11.2015 12:04
Kun väitetään että amalgaamit ovat turvallisia suussa niin miksi niistä tulee ongelmajätettä kun ne poistetaan sieltä??
Omat ongelmat amalgaamipaikoista alkoivat -80-luvulla n. puoli vuotta siitä kun poskihampaisiin vaihdettiin uusia amalgaamipaikat vanhojen tilalle.

Tuli lihasnykimisiä,lihaskramppeja eri puolille kehoa , rytmihäiriöt jota oli ennestään pahenivat , hirveä väsymys...aamulla ei meinannut jaksaa nousta vuoteesta , koko ajan metallin maku suussa.
Hakeuduin lääkäriin joka passitti hermorata-tutkimukseen jossa näkyi jotain häikkää jota neurologikaan ei osannut selittää että mistä johtui.
Isäntä rupes' sanomaan että voisiko johtua noista amalgaamipaikoista kun ei muuta selitystä oireisiin löytynyt vaikka moni lääkärikäynti tullut tehtyä.
Sain tietää että löytyy tutkimus jossa mitataan suussa jotain  "jännitemittauksia "jotka olivat paljon yli normaalirajojen.

Hammaslääkäri joka oli uusinut amalgaami paikat ei suostunut vaihtamaan ne muovisiin joten otin yhteyttä toiseen hammaslääkärin joka tiesi amalg.paikkojen haitoista ...
Hän alkoi vaihtamaan paikkoja ....yksi paikka kerrallaan ,sanoi että "vieroitusoireet" voivat olla pahoja.
Ja niinhän ne olivat...seuraavana päivänä olemassa olevat oireet olivat tulivat monenkertaisina...en muista miten kauan kestivät mutta jokaisen amalgaamin vaihtoväli oli 1,5-2 kuukautta.
Pikkuhilja viimeisen vaihdon jälkeen oireet vähän helpottivat mutta osa oireista on jäänyt...tosin lievempinä.

Jos 20 vuotta vanhassa paikassa on enää jäljellä jotain 5% elohopeaa niin ei ole vaikeata arvata mihin loput on päätynyt.

JeppeRe: Amalgaamipaikat (siirto)22.3.2018 20:54
Osaisitteko neuvoa kelaation kanssa? Minäkin viimein poistatin amalgaamit tammikuussa, ja yhä on sekaisin ruoansulatus ja immuunijärjestelmä, uni ja muisti. Vedän vitamiineja, aminohappoja ja seleeniä lääkärin ohjeen mukaan. Mutta milloin toipuu oikeasti ja voiko sitä nopeuttaa?

KrisseRe: Amalgaamipaikat (siirto)23.3.2018 9:28
Lysiini ja alfalipoiini.

JeppeRe: Amalgaamipaikat (siirto)24.3.2018 19:25
kiitti. ok, ne mulla onneksi jo on, mutta annostuksesta en tiedä

KrisseRe: Amalgaamipaikat (siirto)24.3.2018 20:10
Ite otan välillä lysiinin 2x1g ja alfalipoiinia 500 mg/pv. Jostain luontaistuotekaupasta voisit saada tohon tilanteeseen sopivat ohjeet,mikäli paikalla sattuu olemaan osaava myyjä.

JeppeRe: Amalgaamipaikat (siirto)24.3.2018 20:26
Hienoa, kiitos. Luontaiskaupoissa on usein myyjinä teinityttöjä, ja silloin tietämys on aika pientä :-)

Sirpa PolviRe: elämä takaisinAmalgaamipaikat (siirto)29.5.2019 23:48
Jo 80-luvulla sairastin pitkään tuntematonta sairautta, kunnes viimehetkillä sain apua tuttaviltani ja menin Turussa Roope Lehhtisen oto lleJo 30v sitten vaihdettu 10 amalgaamia, nyt olo ok. Roope Lehtinen Turussa vaihtoi ja uskoi minuun.Olen ikuisesti kiitolinen. Nyt kävelen, nukun, kaikki motoriikka pelaa, mutta vieläkin valot ja jotkut äänet häiritsevät
Olin elämän äärirajoilla ja avioliittoni tuhoutui, mutta sain kaksi ihanaa poikaa joille ei ikinä tehdä tätä onnetonta juttua. Me olemme tahtomatta saaneeet tämän.
Ota minuun yhteyttä jos haluat jutella asiasta. Sirpapolvi30@gmai.😊😊😊

Sirpa polvi

minä vaanRe: Amalgaamipaikat (siirto)30.9.2019 14:35
Hyviä kertomuksia! Minulla on suussani amalgaamit, jotka on laitettu jo pienenä lapsena poskihampaiden reikiin. Aikuisena on muutama irronnut paikka vaihdettu uusiin muovisiin, ja olen nyt aikeissa vaihtaa vanhat amalgaamit joita on 4 isoa ja muutama pieni, muovi- tai keraamisiin paikkoihin jo pelkästään esteettisistä syistä. Olen asiaan perehtynyt siten, että olen jo suhteellisen kauan syönyt kelatoivia lisäravinteita ja saanut niistä apua mm. hermosärkyihin. Käytössä karnosiini, omegaöljyt (kasvis sekä kala), seleeni sekä valkosipulikapseli ja maitohappobakteerit. Happamat C-vitamiini sekä mm. karpalo-maitohappovalmisteet tuntuvat pahentavan oireita tällä hetkellä, joten välttelen niitä ja valmistaudun poistoon henkisesti. Onneksi lapsillani ei ole reikiä hampaissa, eli minun ei tarvitse enää miettiä heidän kohdallaan altistusta. Itsekseni mietin, että vaihtoja kannattaa varmaan tehdä vielä nyt kun niitä ylipäätään saadaan tehdä, nykymaailmassa ei koskaan tiedä kuinka kauan menee ennen kuin biohammaslääketiedekin on kiellettyjen listalla. Toivotaan ettei. Tuo kelaatio on tärkeää, ja toki on olemassa näitä mielipiteitä että paikkojen poisto tuo elimistöön niin suuren kuorman että riski on suurempi kuin paikkojen pitäminen. Itse kyllä kelatoin ja poistan vanhat paikat jo esteettisistäkin syistä.

JeppeRe: Amalgaamipaikat (siirto)19.10.2019 21:38
Sitruunamehu ja muut happamat olisivat hyviä, jos hampaissa ei olisi enää elohopeaa. Mutta ne liuottavat tätä myrkkyä, niin kauan kuin sitä on hampaissa!

Neuvoivat ottamaan yhden sitruunamehulasin päivässä, kunnes amalgaamit ovat poissa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: