Keskustelu

tiinakrooninen gastriitti9.1.2019 10.50
Onko mitään keinoja, millä kroonista gastriittia voi parantaa? Oireita ei ole, mutta gastron koepalosita tuli tällainen tieto. Mitenkäs ruokavalio?

Rakenteellinen_Re: krooninen gastriitti10.1.2019 0.32
On moniakin. Happosalpaajat ja ruokavalio. Mut jos sulla ei ole oiretta, niin sillon ei ymmärtääkseni tarvitse välttämättä lääkitä. 🙂

juissiRe: krooninen gastriitti10.2.2019 22.41
https://docplayer.fi/32548716-Kaarlo-jaakkola-vatsa-kuntoon.html

Löysin illalla tuon Jaakkolan kirjan netistä. Krooninen gastriitti vaivaa itseäkin ja tuon tekstin mukaan ollaan jo sellaisessa tilanteessa, että koko järjestelmä on sökönä.

Itse sain lopultakin kaivettua sisältä sen voiman minkä tiesin siellä piilevän ja muutin täydellisesti elämäntapani: ei irtosavukkeita, ei alkoholia, viljoja, maitotuotteita, rasvaista. Syön marjoja, kanaa, salaatteja, riisiä jonkun verran, cashewmaitoa ym. Maitohapot ja kaikenlaiset piigeelit ja vitamiinit toki setissä.
Tämä elämäntyyli on kyllä todella kallista, mutta ei siinä auta. Sen verran on alettava itseään rakastamaan ja hoitamaan terveyttään. Olo on kyllä erinomainen eikä houkutuksiakaan ole liiemmin ilmennyt. Leipääkään suu ei enää kaipaa. En silti väitä, että vatsa olisi vielä erikoisemmin parantunut, närästä kyllä ei likimainkaan niin kuin ennen.

Henk.kohtaisesti oli jo aika ymmärtää, että vain kärsivällisyydellä nämä asiat saadaan kuntoon. Ja että ei voi olla jollain dieetillä vaan on alettava ymmärtää juttu elämäntapana. Ennen halusin aina nopeita hyvänolontunteita kuin pikkuvauva ja toki se liittyi syömiseenkin. Myös sellainen jatkuva vatsastressaaminen oli vaiheittain päällä ja sehän on selvää, että silloin ei tunne itseään terveeksi vaikka tekisi mitä.

Kurja menneisyys, tetrasykliinit kuukausien ajan, liika herkkyys ja stressiherkkyys, homealtistuminen ym. Tuskinpa tuosta sisuspaketista koskaan mitään priimaa tuleekaan, mutta jollain positiivisella tavalla näen nämä koettelemukset positiivisessa valossa. Jollain sairaalla tavalla kaikella on tarkoituksensa.

Pyydän anteeksi kesän hellekilahdustani, Sitruksellekin taisin jotain märättää. Anteeksi.
Hommahan on niin, että vaikka välilä nupissa heittää, on sitä aina vastuussa käyttäytymisestään.

Voikaapa hyvin!

SitrusRe: krooninen gastriitti11.2.2019 0.13
Ilman muuta annan anteeksi sulle, Juissi.

Rakenteellinen_Re: krooninen gastriitti11.2.2019 23.08
Juissi, mukava kuulla kuulumisiasi!
Hyvin samansuuntaisia ajatuksia täälläkin :) kunhan vaan muistais pitää itestään huolta, se on välillä tosi vaikeaa, mutta yrittämisen arvoista.
Oletko hyötynyt tuosta piigeelistä?
Mulla siis vointi meni tosikin paljon rajusti alaspäin joulun alla ja mikä muukaan oli syynä, kun surkea ruokavalio ja itselle täysin sopimattomat ruoka-aineet. Nyt olen tehnyt ryhtiliikettä ja hyvin samankaltaiselta kuulostaa myös minunkin ruokavalio: marjoja, itsetehtyjä lepuskoita, hedelmiä, vihanneksia, lihaa kohtuudella ja lisäksi kanaa, kananmunaa ja soijatuotteita vähän silloin tällöin. Kalaa söisin enemmän, jos vain pystyisin mut tällä hetkellä se ei sovi. Seiti taitaa olla turvallisin vaihtoehto. Ratkaisevasti vaihdoin kahvin kokonaan pois, teehen.
Lainasin muuten juuri tuon Kaarlo Jaakkolan vatsa kuntoon kirjan :) Saa nähdä löytyiskös uusia vinkkejä vatsan hoitoon. Mulla menee myös maitohapot ja lisäravinteet.
Tosi hienoa, et olet saanut rauhoitettua vatsaasi ja närästystä ravitsemuksen keinoin! :) Mulla on vielä matkaa siihen normaaliin, mut pikkuhiljaa sinne yritetään mennä. Mulla kans tuo refluksi pysynyt hiukan paremmin hallinnassa nyt kun kiinnitin uudelleen huomiota syömisiini. Stressi on mulle yksi pahimmista, sen kanssa pitää vain opetella olemaan..mulla taitaa siitäkin olla sit vielä varsin paljon opittavaa :D
Ja siis mullahan myös tuo krooninen gastriitti ja sen sain viime kesänä taltuettua lähestulkoon, mut sit repsahdin. Ja nyt korjaan vaurioita ja kadun syömisiäni. Mulla menee salpaaja vielä, allergialääkkeen lisänä ja syön sitä tämän kuurin nyt loppuun tiukan ruokavaliohoidon kanssa ja toivon parasta. Jospa kesään mennessä sais omaa oloaan parannettua niin et pärjäisin jo ilman salpaajaa.

SiiriRe: krooninen gastriitti30.3.2024 9.51
Onko täällä vielä linjoilla näitä kroonisen gastriitin kirjoittelijoita?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: