Keskustelu

VichyEsomeprazol Sandoz teho21.3.2013 18.25
Minulla on refluksitauti ja otan joka aamu närästyslääkkeen, tuon Nexiumin rinnakkasvalmisteen eli Esomeprazol Sandoz pillerin.

Mieheni kärsii harvoin närästyksestä. Mieheni oli jokinaikaa sitten juhlissa missä hän söi ja joi, joi, joi ja joi..
Ja tuloksena hirveä närästys (ja krapula). Miehelleni närästykseen auttaa rennie, yksi rennie ja närästys on poissa. Nyt meillä ei ollut kotona mitään muuta närästyslääkettä kuin noita minun lääkkeitäni. Mieheni otti sellaisen. Ei mitään vaikutusta. Närästys ei mennyt pois kuin ajan kanssa.

Minä jäin kyllä kovasti tätä miettimään. Syönkö kenties itsekin lääkettä, joka ei kuitenkaan tehoa.
Minulla on esim. hammaslääkäri sanonut että hampaistani näkee refluksitaudin. Siksi pyrin myös lääkettä syömään säännöllisesti.

Onko teillä muilla vastaavia kokemuksia?

gambina1557Re: Esomeprazol Sandoz teho21.3.2013 19.31
No eihän sen oo tarkotuskaan auttaa välittömästi. Esomepratsoli (kuten muutkaan happosalpaajat) eivät neutraloi sitä senhetkistä hapanta mahansisältöä, vaan vähentävät mahalaukussa tapahtuvaa suolahapon tuotantoa. Sääh...

VichyRe: Esomeprazol Sandoz teho21.3.2013 20.31
Kiitos tästä. Aina viisastuu...

raikastusRe: Esomeprazol Sandoz teho22.3.2013 14.05
vichy,syön tota samaa lääkettä.kauanko olet syönyt?voi olla et joutuu kuukaudenkin syömään,mulla vaan se ongelma et pidän taukoa välillä vaikka en viekä saisi stressaavan elämäntilanteen takia..ja luulin attä sain lääkkeestä pahoja sivuoireita jne..mutta ilmeisesti kuuluivatkin tähän täutiin..onko sulle tullut jotakin sivuoireita?

refluksikurkkuRe: Esomeprazol Sandoz teho22.3.2013 14.44
Hello, Vichy, pitkästä aikaa! Mikä tilanne siellä kaikenkaikkiaan?

Kun lääke alkaa itselläni tehota tauon jälkeen, se imeytyminen taphtuu tunnin sisällä ja vie kyllä sen hapokkaan tunteen (missä ikinä onkin) putkesta/kurkusta pois. Mahassani jo oleva happo poistuu aika nätisti ja nopeasti parin tunnin sisällä (riippuen mitä syönyt). Muiden oireiden lieventyminen vaatii kauemman ajan ilman happoa ... Onko se sun mies vielä tuollaisen juhlinnan jälkeen hengissä :-)??

kaisa311Re: Esomeprazol Sandoz teho15.3.2023 9.40
Itse olen syönyt nexiumia reilun kaksi vuotta ja ei ole ollut mitään sivuoireita. Elämä on ollut taas elämää sen jälkeen kun aloin nexiumia syömään - https://htm109.com/track.php?c=cmlkPTgzNDUwMCZhaWQ9MjQ1ODMyNTIVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: