Keskustelu

YlläpitoPäivän refluksikuulumiset (osa 7)9.3.2013 10.50
Tämä ketju on 7. päivän refluksikuulumisia kertova.
Tervetuloa kirjoittamaan!

Edellinen 6. suljettu ketju löytyy täältä http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/14668?p=3&c=

Kaikki päivittäiset ketjut löyvät koottuna päävalikon
Vertaistuki -osiosta "Refluksitaudin vuoristorataa": http://www.refluksi.fi/190

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.3.2013 16.12
Tää on niin taas tätä!!! Ihana aurinkoinen lenkki, päiväkaffea kupillinen, lämmintä mustikkapiirakkaa. päiväunet.
Kuulostaa ihanalta vapaapäivältä, mutta päikkärit päättyi yskimiseen ja liman sylkemiseen ja vaikka kuinka vastustin, oksennus nousi kurkkuun, sitten syleiltiinkin vessanpönttöä - sinne meni piirakka:(
Ihan varmasti syynä oli, että GA jääny taas vähemmälle käytölle- pakko palata ruotuun....

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.3.2013 16.53
Voi harmi Hansu :( Voin "lohduttaa", että mullakin alkoi tänään polttelu yhden pienen kahvikupillisen + ihanien karjalanpiirakoiden jälkeen... Nuo on olleet mun viikonloppuherkku, eikä aikasemmin ole tullut mitään oireita. Mutta. Nöyrryin ja söin äsken kaurapuuroa. Nyt ei polttele :-/

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.3.2013 16.55
Uskon, että mun gastriitti se tuolla oireilee. Eli ei ollut vielä rauhoittunut kun lopetin salpaajat. En tiedä, kuinka nopeasti nuo vatsan tulehdukset muutenkaan paranee... 1,5 kk söin salpaajia ja lopetin kylläkin pari viikkoa ennen lääkärinmääräystä. Hyi minä, nyt siitä maksetaan...

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.3.2013 18.26
Harmi sunkin puolesta Saturnus, mulla ei sentään kipua....
Söin sitten perunoita ja jauhelihakastiketta plus puolukkasurvosta ja otin päälle GA:a. Olo on semmonen jännä, kurkussa kutisee ja pitää nieleskellä ja maha on semmonen "outo", mutta ruoka pysyny ainakin toistaiseksi sisällä.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.3.2013 0.39
Ääni (rasitus --> tulehdus? muutenkin refluksin rasittamassa kurkunpäässä) erittäin huonossa kunnossa viime viikolla, joten huomenna kurkkulääkäriin. Sairaslomaa taatusti tiedossa. Puhumattomuus ja viitonta jatkuvat ...

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.3.2013 10.33
Sairaslomaa viikko toiminnallisen dysfonian vuoksi ... Nyt nukkumaan, kun viime yönä valvottiin harvinaisesti pari tuntia kurkun vuoksi.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.3.2013 22.32
refluksikurkku: pikaista paranemista, koita jaksella!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.3.2013 10.48
Hansu, kiitos! Ärsyttävää, kun ei voi puhua tämän vuoksi mutta muuten on ihan kunnossa :-( No, täällä siivotaan työhuonetta, kokkaillaan, käydään pitkillä kävelyillä Pyynikin harjulla ja näytetään mukana olevaa selityslappua, jos tuttuja tulee vastaan ... Toivottavasti menisi tällä hiljaisuusputkella ohitse.

gambina1557Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.3.2013 17.02
haha, just makaan osastolla leikkauksen jälkeen. Heti on eroa huomattavIssa, nauttimani desi mehua ei ole palannut suuhun. Takana noin 3v eeppistä närästystä, johon ei lääkkeet tehonneet.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)13.3.2013 7.06
gambina, hieno juttu!

Jos jaksat/kiinnostaa, laita oma ketjunaloitus ja kerro taustaasi vähän enemmän?? Saisi ne ihmiset, jotka on leikkausta kiinnostuneet kysellä ym. :-)

Refluksi ja vajisRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.3.2013 12.15
Tänään (ja aiemminkin) noin tunti aamupalan jälkeen vatsassa outo tunne ja tuntuu, etten olisi syönyt mitään, vatsa tosi tyhjän tuntuinen mutta ei mitenkään kipeä tosin (aamupala lautasellinen kaurapuuroa, pari näkkileipää kinkun&juuston&keitetun munan kera ja pieni nokare leipäjuustoa). En tiedä, pitäisikö aamulla sitten syödä liharuokaa vai mikä olisi kyllin täyttävää....:)

Refluksi ja vajisRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.3.2013 8.40
Tänä aamuna jätin kokeeksi kanamunan pois ja nyt ei ollut tuota outoa tunnetta vatsassa. Olisiko sitten niin, että johtui kananmunasta? Lähisukulaiselle alkoi tulla vasta yli kolmekymmppisenä kananmunasta vatsaoireita (lähinnä valkuaisesta, keltuaista pystyy syömään).

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.3.2013 9.00
Ja nukkumaan mentäessä alkoi pikkulima kurkussa vaivaan - ja kuinka ollakaan uneen ei päässyt koko yönä! Onneksi sairaslomalla tuon kurkunpään takia mutta olo on kuin 4 asti olisi ollut ulkona!

Tavallisesti kouristuksen tunne takaosassa ruokatorven puolella, nyt valitettavasti puristavaa rengasta etuosassa, joka on kaikkein hankalinta itselleni :-(

Että tämmöinen päivä tänään. Aurinkoa piisaa täällä Tampereella.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.3.2013 13.49
Refluksi ja vajis, jos ei tuo mahakipu johdu allergiasta, se voi johtua siitä, että syöt samaan aikaan proteiinia ja tärkkelystä. Minä saan vatsaoireita jos syön niitä yhtäaikaa. Joku asiantuntija sanoi että se yhdistelmä on ruoansulatusjärjestelmälle kaikkein rankin. Itse olen ratkaissut sen ongelman niin, että syön kananmunan aina erikseen, en leivän enkä puuron kanssa yhtäaikaa, mutta mielellään jonkun kasviksen, esim. aivan ohueksi raastetun porkkanaraasteen kanssa. Kun minulla alkuun oli vatsaoireita, kananmuna ei sulanut vaikka söin sen erikseen. Nyt vatsani kestää jo kananmunaakin.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.3.2013 13.52
Jo jonkun aikaa jatkuneen työstressin seuraustako, mutta sain virtsarakon tulehduksen. Aloitin tänä aamuna antibioottikuurin. Niskat ovat myös jumissa, joten jouduin ottamaan vahvan Panadolin, saa nähdä alkaako närästys. Toivottavasti ei.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)16.3.2013 10.18
Söin taas mun viikonloppuherkun eli karjalanpiirakoita ja 3 (!!!) kuppia kahvia. Siis homma vaan repesi tuon kahvin suhteen :D Toistaiseksi ei oireita, paitsi ihan pikkusen vatsaa kipristelee. Taidan ottaa pari Rennietä jälkkäriksi.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)16.3.2013 10.38
Ja täynnä energiaa, kun sai nukuttua hyvät 6h, kurkun etupuristus loppui yöllä. Jotain sekin ... eli takaisin normaaleissa kivuissa kurkunpäässä ;-)

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.3.2013 13.08
Hyvä kausi menossa. Ei ole ollut kiusaavimpia oireita eli sydämen (ja/tai ruokatorven) muljahtelua ollenkaan, eikä muitakaan juuri yhtään (tällä hetkellä on vähän runsaampaa limaneritystä sekä kurkussa että nenässä, mikä johtuu hetkellisestä runsaasta rasvan, sokerin ja maitotuotteiden syönnistä), enkä joudu turvautumaan ainoaan lääkkeeseeni eli Gavisconiinkaan kuin aivan satunnaisesti. Liikuntaakin pystyn jo hyvin harrastamaan ilman oireita, lähinnä kävelyä, sauvakävelyä ja jumppaa. Aiemmin kaikki noista aiheuttivat oireita. Onnellinen olo :)

Uskon koko ajan enemmän siihen, että ruokavaliolla on merkittävä rooli minun oireissani, sekä niiden synnyssä että esiintymisessä. Olin saattanut kehoni hälytystilaan syömällä runsaasti rasvaa, sokeria ja hiilihydraatteja (puhumattakaan kaikesta lisäainesaastasta yms), ja kun siihen lisättiin vielä liukastumiskaatuminen ja siitä seurannut koko kropan vakava lihaskramppitrauma ja selkäjumit, soppa oli valmis. Nyt pikkuhiljaa sekä ruokavalion parantaminen että kropan kuntoutus alkavat ilmeisesti helpottaa oireita. Uskon vahvasti itsehoitoon omalla kohdallani. Tuntuu, että silloin hoidan oireiden syitä enkä vai seurauksia.

kuikkisuunoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.3.2013 18.44
" ainoaan lääkkeeseeni eli Gavisconiinkaan kuin aivan satunnaisesti"

Onnittelit Tepsu! Noi fuksu käyttäjä ja hyvä lääke toimii yhdessä! :-)

"ruokavaliolla on merkittävä rooli minun oireissani, sekä niiden synnyssä että esiintymisessä. Olin saattanut kehoni hälytystilaan syömällä runsaasti rasvaa, sokeria ja hiilihydraatteja"

Tosta on hyvä jatkaa!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.3.2013 21.27
Flunssa päällä (onneksi ei lisää itsellä refluksia), kurkunpää edelleen sairaslomankin jälkeen huonona ...

Flunssan takia s-pääty taas koholla - nytvaan 10 cm - ihme kyllä, uusi patja tuntuu hyvältä kohotettuna :-)

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.3.2013 22.04
Nielu takkuaa eilisen ruokatorven kautta tehdyn sydänultran jäljiltä. Toivottavasti se ei nyt ärsyttänyt koko hommaa lähtöpisteeseen.

kuikkisuunoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.3.2013 14.14
Saturnus: Sanoisin että ettei syytä huoleen kun ihmiskeho on hämmästyttävän kestävä ja joustava "elin" ja montakohan "tuhatta" ko tutkimusta maailmassa tehdäänkään päivittäin eli veikkaan että erittäin rutiinia? :-)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.3.2013 14.57
Saturnus, mikä olo tänään? Toivottavast astetta parempi.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 2.17
Kurkkua polttaa järkyttävästi jotenkin oudolla tavalla. Tuntuu varsinkin tuossa oikealla puolella.. Mietin että mahdoinko vahingossa nielaista vähän hammastahnaa kun pesin hampaat, mutta tosta on jo muutama tunti.. Eilen kävi myös niin että kun söin muroja niin nielaistessa yksi niistä raapaisi kurkkua ikävästi. Jos siitä tuli haava? Kun ei jotenkaan tunnu tavalliselta närästyskivulta.

Heräsin siis poltteeseen. Veden juontikaan ei oikein auttanut. Ei tässä saa oikein nukuttuakaan kun sattuu..

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 6.24
Tsemppiä, Nightlight! Onko parempi olo jo?

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 7.50
Nyt on jo vähän parempi olo, vaikka edelleen sattuu vähän. En syönyt eilen mitään epätavallista, niin epäilen siksi sitä hammastahnaa. Kerran ennenkin tullut järkyttävä polte tuosta.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 12.07
Mun vakkariherkku kahvi + karjalanpiirakat tuntuis sopivan tänään :) Nielukin pelaa paremmin kuin alkuviikosta, joskin edelleen on pikkusen kipeä sen tutkimuksen jäljiltä. Otan tällä hetkellä 20 mg esomepratsolia. Tarkoitus olis jatkaa näin kuukauden verran ja sen jälkeen pudottaa 10 mg:aan. Maanantaina saan uuden reseptinkin, jee :)

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 15.50
Polte pahentunut taas.. Ei kai hammastahnakaan näin kauan vaikuttaisi? Tai sitten kurkussa on se haava.. Kun toisaalta kipu tuntuu jotenkin viiltävältäkin. Tuntuu siis suunnilleen tuossa kohtaa missä aataminomena sijaitsee.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 15.58
Tuntuuko mitään eroa, jos hymiset hiljaa vähäsen pari minuttia tai haukottelet kunnolla (hartiat ja pää alhaalla) useita kertoja?

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 16.13
Paha sanoa.. Tuntuu aika lailla samanlaiselta kuin ilman hyminää/haukottelua. Mutta ihan kuin sisäänpäin hengittäminen lisäisi kipua.

Nieleminen onnistuu ihan normaalisti ilman kipua.

ArwenRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 16.38
Olen nyt ollut lähes kokonaan maidottomalla dieetillä 5 viikkoa. Lisäksi olen ollut 4 viikkoa ilman kahvia, alkoa ja aterioilla olen syönyt protskut ja hiilarit eri aikaan. Viimeisimmätkin oireet ovat vähitellen hävinneet kokonaan. Olen tullus ruoka- ja oirepäiväkirjan perusteella siihent tulokseen, että minulle EI SOVI: viljojen ja sokerin yhdistelmä, eli kakut, keksit yms. ja myös jos olen syönyt paljon protskua ja hiilareita samalla aterialla, oireita on ollut enempi. Maidon osuudesta en ole vielä ihan varma, mutta muutama juustoon lankeaminen ei ainakaan ole aiheuttanut mitään oireita. Kahvi ja alko ovat vielä arvoitus, mutta en usko että ne ovat oireideni takana.

Lopputulos on se, että jatkan edellen makeiden viljatuotteiden välttämistä ja koitan syödä muut hiilarit eri aterioilla kuin proteiinit. Näyttäisi minulla toimivan :)

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 17.27
Arwen, hienoa että oireesi ovat helpottaneet. Minä olen huomannut myös tuon hiilareiden ja proteiinin yhteisvaikutuksen, se ei sovi minullekaan. Aiemmin jo luin jostain että niiden yhdistelmä on todella rankkaa ruoansulatukselle.

Tänään ajattelin että olenkohan parantunut oireistani kokonaan, niin pitkään on nyt mennyt ihan oireettomana. Ei rennietä, eikä mitään muutakaan helpotusta ole tarvinnut käyttää. Ruokavalio on ainoa lääkkeeni. Minulla on nykyään parempi työpaikkaruokalakin kuin aiemmin. Olen syönyt siellä melkein päivittäin, eikä oireita ole. Syön usein keittoja, eilen söin broileria ja kasviksia, salaattia ja raasteita, ei riisiä, eikä perunaa, eikä leipää. Nälkä pysyi poissa koko päivän.

ArwenRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.3.2013 19.47
Vanilja, olen jo pitkään seurannut sinun kuulumisiasi, ja meillä on melko samanlainen refluksitaival takana: oireet alkoivat about samoihin aikoihin ja syykin on sama; hieman löysä sulkija. Lisäksi sinulla on paljon samoja ajatuksia kuin minulla tuon taudista parantumisen suhteen. Minulla oireet helpottivat huomattavasti kiropraktikoiden, homeopaatin yms. yhteishoidon seurauksena. Pitkään epäilin ruokavalion osuutta omiin oireisiini, kun ainakaan nuo perinteiset närästystä aiheuttavat eivät tee minulle mitään: mm. tomaatti ja raaka sipulikin menevät ilman mitään oireita.

Mutta jonkin verran oireita on kuitenkin koko ajan matkan varrella ollut. Nyt sitten tuo aikaisemmin kuvailemani dieetti näyttää tuoneen tuloksia, ja olen melko yllättynyt tuloksista, mutta toki erittäin tyytyväinen :) Outoa on, että ruokavalion muuttaminen oli yllättävän helppoa. Ja nyt kun se selvästi on helpottanut oloa, ei ole myöskään mitään syytä lähteä sitä muuttamaan. PPI lääkitystä olen käyttänyt viimeksi viime toukokuussa, enkä Rennieenkään ole joutunut sen jälkeen tarttumaan kovin montaa kertaa.

Erittäin hieno homma, Vanilja, että sinäkin olet liki oireeton! Mielestäni tämä vahvistaa entistä enemmän sitä olettamusta mikä minulla on jo pitkään ollut: refluksivaivoista voi päästä eroon, jos jaksaa ja pystyy kokonaisvaltaisesti muuttamaan ja parantamaan oman elämän ongelmakohdat! Minulla ne ovat olleet: selkäjumeista eroon pääseminen, psyykkisen tasapainon löytäminen sekä ruokavalion muutos. Refluksi on mielestäni ensisijaisesti seuraus jostakin, eikä suinkaan itse syy.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.3.2013 7.34
Ja edelleen sattuu. Mitä ihmettä tää mahtaa olla kun ei tunnu normi närästykseltä? Sellaista kamalaa "kylmää", viiltävää kipua, mikä säteilee rintalastaan ja kitalakeen. Ja alkoi vaan yhtäkkiä toissayönä. Välillä sattuu vähemmän ja välillä enemmän.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.3.2013 9.53
Nightlight, jos sulla on ruokatorvi ärtynyt niin se voi aiheuttaa kaikenlaisia tuntemuksia rintakehässä. Kun yksi palikka siellä ärtyy, se ärsyttää helposti myös muita kudoksia. Mulla oli hirveet viiltävät kivut rintalastassa ja selässä pahimmassa vaiheessa. Kun kävin fysioterapiassa ja söin happosalpaajia, oireet hiljalleen hellittivät.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.3.2013 10.19
Ihmettelen vaan että mistä se noin yhtäkkiä olisi ärtynyt, kun en ole syönytkään mitään epätavallista. Tuntuu myös kuin se kipupiste olisi tuossa kurkunpäässä(?) ja sätelisi siitä ruokatorveen ja kitalakeen päin.

Viikon päästä vasta olisi lääkäri, jos siihen asti jaksaisin odotella.. jos kipu ei lähde jo sitä ennen.

Onko muuten mahdollista että veto pahentaisi refluksioireita? Jouduin torstaina istumaan pari tuntia kovassa vedossa/viimassa. Jos sillä olisi jotain tekemistä tämän kanssa?

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.3.2013 10.27
Vaikea uskoa että veto vaikuttaisi refluksioireisiin. Minullakin oli aiemmin noita kipuja, aika koviakin juuri rintalastassa, kurkussa ja kitalaessa. Ne voivat tosiaan olla refluksin aiheuttamia. Eiköhän lääkäri osaa niistä jotain sanoa, hyvä että aika on jo viikon kuluttua. Nuo kivuthan saattavat tosiaan hävitä yhtä nopeasti kuin ne ovat tulleetkin.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.3.2013 10.59
Mulla oli myös kovaa viiltävää kipua silloin refluksin alkuaikoina ennen kuin käytin Nexiumia. Tuntui vatsassa/ruokatorvessa ja säteili kurkkuun ja selkään asti. Jotenkin tämä on vain erituntuista kipua..

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.3.2013 13.40
Nighlight, itsellä kanssa kipupisteet nimenomaan kurkunpään puolella ja säteilee ainakin ylöspäin komeasti pahimmillaan lähes tuohon ylänieluun asti.

Veto voi ärsyttää/kuivattaa limakalvoja kurkussa ja nielussa, jolloin jokin oireilu (ehkä ei kuitenkaan tämän tyyppinen kipu) voi tuntua voimakkaammalta. Sinänsä sen ei pitäisi alasulkijan avautumista kuitenkaan lisätä.

Asiasta kuudenteen, harmi että historiallsiet lähteet eivät riitä tämän taudin (tuolloin varmaankin närästyksen laajalla termillä kulkenut) historiaa selvittämään kunnolla. Sumerilaiset (n 3 000 eKr), maailman ensimmäisessä korkeakulttuurissa, löytyy tiettävästi "närästys" sana jo (ilmiö tuskin ilmaantui heidän mukanaan) mutta mitä sitä ennen - piirroksia tulta syöksevistä ihmisistä? :-)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.3.2013 13.45
Närästystä tarkoittava ikivanha nuolenpääkirjoitusmerkki olisikin hyvä logo sivustolle :-)

Pieni probleemahan tässä tietenkin on se, että missähän maanosassa olisi lähin proffa/historioitsija, joka taitaisi kyseistä kieltä??

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.3.2013 15.01
Ei auta kuin odottaa ja toivoa että kipu viimein lakkaisi. Yritän myös olla puhumatta jos siitä vaikka olisi jotain apua. Eniten huolestuttaa että jos 20 mg Nexium ei enää riitäkään pitämään oireita poissa..

Joskus mietityttää että miten entisajan ihmiset pärjäsivät närästyksen kanssa kun ei ollut tällaisiakaan lääkkeitä. Ja päinvastoin, tästä useita kymmeniä vuosia eteenpäin, niin onkohan keksitty jo jokin "ihmekeino" miten refluksin saa heti alettuaan kuriin? Sitten sen ajan ihmiset miettivät että joskus näköjään käytettiin jotain happosalpaajia...

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.3.2013 16.01
Lähin sumerialaisekspertti löytyi Jerusalemista .... helpommin ajattelin saada asian selville selaamalla sanakirjalistoja - mutta kun ne on nimenomaan suuntaan sumeria - englanti niin kestää vähän kauan etsiä kyseinen sana .... no, pientä kielellistä iltapuhdetta :-)

Oikein oikein entisaikaan .... antasidit (siis ainakin pari tuhatta vuotta taaksepäin) oli tietyntyyppisen maan/tuhkien sekoitus nesteeseen ja korallijauhe (joissakin alueella) ... voin vaan kuvitella, minkälaisia ihmiskokeiluita nämä on vaatineet, jotta saataisiin oikea maaperä + määrä haettua!

Stressin välttö vatsavaivaisilla (viit myös närästykseen) on hirveön vanha suositus ..... Hippokrateen ajoilta (n 400 -300 ekr/eaa) mutta en muista mikä sen ajan ruokavaliosuositus heillä oli.

Jospa tulevaisuudessa neurologia puoli kunnostaisi itseään ja tutkisi vaurioittuneen/vajaatoimintaisen hermon kohdan tai reitin ja keksisi tähän keinon parantaa ...... siihen mennessä olisi jo selvillä 80-kohtainen lista, mitkä kaikki tekijät voivat kullakin yksilöllä vaurion sen ja sen ikäisenä aiheuttaa ... Tai onko kenties joillakin kyse perinnöllisesti "valuviasta". Tulevia polvia ehkä hymyilyttäisi meidän pikkutarkat kokonaisvaltaiset ponnistelut syömisten, stressinhallinnan, ravintolisien ja lääkityksen kanssa :-) .... ja kauhistuttaisi keskiaikaistyylisen tutkimusmetodin käyttö eli muoviletkun änkeäminen vatsaan ;-)??

Toivotaan parasta kivun kanssa!!

HanspiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)25.3.2013 10.56
Vanilija: mitä vatsaa hoitavaa teetä käytät? Sain poltteita nyt yhtenä aamuna kamomillateestä niin olen koittanut vältellä sitäkin... En ainakaan tyhjään vatsaan sitä enää ota.

Lääkitys nyt 10mg Nexiumia ja olo odotteleva vähän polttelua tuntuu, mutta ei mitään isompaa ( vielä ) ja tuo vähänenkin voi johtua ennemminkin tästä hermostuneisuudesta, kun odottelen, milloin se korvennus taas alkaa. Ruokavalio on kyllä tiukka. Voisinko saada "huijattua" kroppani irti Nexiumista? Jännä nähdä! Höyrytetyt paprikat närästivät vain pienesti, ennen on tullut järjettömät röyhtäilyt ja poltteet...

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)25.3.2013 17.33
Hanspi, käytin lakritsanjuuriteetä, kamomillateetä ja siankärsämöteetä. Kaikki luomuna. Minullekaan ei käy normaali kamomilla-pussitee, mutta kun ostin kamomillan kukkia (myydään pahvilaatikossa ainakin Ruohonjuuressa) ja haudutin siitä teetä, sitä pystyin hyvin juomaan. Lakritsiteetä join kaikkein eniten. Ruoan jälkeen käytin Pukka-teetä, After Dinner, se tuntui myös hyvältä. Teelaatuja kannattaa kokeilla varovasti, jotkun niistä tosiaan saattavat helposti närästää. Nykyään juon Roibusteetä, sekin on luomua, sopii minulle todella hyvin.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)26.3.2013 16.40
refluksikurkku: Mielenkiintoinen tietoisku :-). En edes tiennyt että antasidit ovat olleen tuollaisia.. Miten olisi, jos sivustollekin tekisi 'Refluksitaudin historia' -osion?

Ihan kuin ei sattuisi enää niin paljon. En uskalla sanoa varmaksi, jos alkaakin taas sattua.. Eilen kun kurkkasin suuta/nielua, niin kitalaessa oli joitain pieniä punaisia pisteitä ja kurkunkin pintaverisuonet punottivat aika lailla. Mutta en tiedä onko aina ollut noin, kun kurkkua ei tule paljon katsottua.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)26.3.2013 20.23
Menee oikeastaan aika hyvin ( koputtaa puuta...) Somac kolme kertaa viikossa, iltaisin GA liuos teelusikallinen.

Kun mennään huhtikuulle ni voin varmaan jo sanoa, että ei flunssaa koko talvena, liekö avannon vai minkä ansiota :)

Selkäleikkaukseen odottelen aikaa, taitaa mennä toukokuulle ja sitte saakin/ joutuu oleen pari kuukautta ainakin saikulla. Toivomme lämmintä kesää ☼

HanspiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.3.2013 11.09
Kiitos Vanilija, pitääpä käydä ostamassa niitä kukkia jos läheltä löytäisin. Tai kokeilla sitä lakritsanjuuriteetä...
Ravitsemusterapeutille ensi viikolla ja odotukset ovat korkealla, kun täällä niin moni tuntuu avun sitä kautta saaneen. Tämä terapeutti on Prohealthin kautta...

YlläpitoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.3.2013 17.01
Ravintoterapeutti/valmentaja ym käynnit siirretty omaksi keskustelukseen https://kotisivukone.fi/app/www/refluksi.kotisivukone.com/keskustelu.html/22241?p=&c=0

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.3.2013 17.07
Kurkku edelleen vähän kipeä. Varsinkin herätessä tuntui kamalan karhealta. Ei kumminkaan niin paha kuin pari päivää sitten.

zoltRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.3.2013 20.36
Huono päivä otin vaan yhen tabletin happosalpaajaa aamulla ja olo sen mukainen,pitäs varmaan ottaa parin vkon kuuri ja sitte vähentää...olihan se kolmisen viikkoa aika hyvä olla.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)30.3.2013 21.39
Edelleen kurkkua ja kitalakea karvastelee vähäsen ja välillä tuntuu "kylmää" kipua. Limaakin pukkaa sen verran että kurkussa on palantunne.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.3.2013 16.07
Suihkutin eilen parit nahkakengät suojasuihkeella. Siinä oli varotukset että ei saa hengittää ainetta, no ei tietenkään. Vaikka kuinka olin varovainen, niin nousihan sitä huurua nenään ja silmiin. Käsiin tuli semmonen nahkea muovipinta, joka ei ole vieläkään lähtenyt. Nenä ja nielu tuntuu vieläkin turvonneelta.

Ikinä enää en käytä tommosia myrkkyjä. Hui ja hyi!
Mutta auringonpaiste sen kun jatkuu.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.3.2013 18.27
Pääsiäinen on mennyt hyvin, ihan mahtava sää, kyllä oli upeaa kävellä taas tänäänkin järven jäällä auringonpaisteessa, kolme tuntia meni siihen reissuun. Koirakin on taas aika väsyksissä.

Närästystä ei ole oikeastaan ollut kuin yllättäen sen jälkeen, kun olin syönyt rahkaa jälkiruoaksi. Taas tuli samanlainen tunne, että hapot ihan ryöpsähtivät kurkkuun, piti ottaa Rennie, onneksi närästys ei kuitenkaan jäänyt päälle.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.3.2013 18.44
Joo, mäkin sain tänään käveltyä niin pitkän lenkin, että alkoi rasitus tuntua selässä, jaloissa ym. Melkein pääsin sellaiseen uupumusnirvanaan, jonka pitkäkestoinen rauhallinen liikunta tuottaa.

Toivottavasti huomenna on vielä scorzio. Sitten lähden kaupunkiin (stadiin).

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.3.2013 21.03
Illalla nukkuun mennessä epämääräinen paha olo ja aamulla heräsin kaameaan pallea/rintapoltteeseen. Ei helpottanu ennen ku olin ottanu kaks Litalginia.
En tiiä, kumpi on pahempaa, selkäkipu vai tää polttelu- onneksi kumpaankin löytyy helpotus.
Enkä ymmärrä, miksi tää polttelu on ny tullu useammin ku ennen.
Saattoi olla pari kertaa vuodessa ni nyt on pari kertaa kuukaudessa....
Täytynee taas ottaa Somac jokapäiväiseksi kaveriksi :(
Sää on kyllä suosinut loman aloitusta, ihana aurinko, siitä saa voimaa .

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.4.2013 12.23
Vatsa ei ole ruokahaluttomuutta lukuun ottamatta vaivannut koko pääsiäisenä, vaikka oon juonut kahvia joka päivä. Suklaatakin on tullut syötyä ilman mitään oloja.

Esomepratsolin pudotin jo ennen pääsiäistä 40 -> 20 mg:aan. Ilta-Gavisconia on tarvinnut ottaa vain 1 tbl, ennen 2-3. Toistaiseksi on mennyt ihan ok, katsotaan miten jatkossa.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.4.2013 12.25
Ai niin Vanilja, mulla myös jugurtti ja rahka tekee tuota kurkkuun nousua. Mistä lie johtuu? Jugurtti on aika hapanta, mut rahkasta en tiedä.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.4.2013 14.24
Saturnus, olen itsekin jättänyt nyt jugurtinkin pois nyt ruokavaliostani kokonaan, ainut maitotuote jota käytän taitaa olla muutama pala juustoa päivän aikana ja satunnaisesti ranskan kermaa ja joskus myös tavallista kermaa. Söin vähän vahingossa tuota jälkiruokarahkaa, mutta kyllä sitten taas muistin että se ei sovikaan minulle. Rahka on pahempi kuin jugurtti.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.4.2013 14.38
Ok, täytyy alkaa vältellä itsekin noita. Jugurttia en tosin juurikaan edes syö. Myslillä höystetty rahka on vaan niin pirun hyvää... :)

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.4.2013 14.47
No niinpä, on vaikeaa luopua jostain mistä pitää kovasti, joku yhtä hyvä pitäisi löytyä tilalle, mutta siis tietysti sellainen, josta ei tule oireita. Itse olen huomannut että joku herkku josta ennen pidin kovasti ei nyt uusien juttujen tullessa tilalle maistukaan enää niin kuin aiemmin. Pidin ennen jäätelöstä, nyt se maistuu liian makealle, joten syön sitä todella harvoin.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.4.2013 17.36
Mä luulen kyllä, että rahkassa närästää ne monet lisäaineet ja "aromit", eikä ite rahka. En edes löytänyt normaalia rahkaa kaikenlaisten maustettujen joukosta, kun oli hiukka kiire, joten se jäi kokonaan ostamatta.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.4.2013 17.46
Minä olen käyttänyt ihan tavallista maustamatonta rahkaa, välttelen tarkoituksella noita lisäaineita.

Pääsiäisen aika on mennyt kyllä todella hyvin, vaikka on tullut syötyä useampana päivänä enemmän kaikenlaista normaalista poikkeavaa. Viiniä en ole ottanut, en valkoviiniä, enkä kuohuviiniä. Olutta joi eilen lasillisen, aiemmin tuli kyllä juotua viiniä ihan toiseen malliin, mutta näköjään sekin tapa on unohtunut. Ensi torstaina menen teatteriin, silloin tulee kyllä otettua aina lasillinen, se kuuluu jotenkin siihen kuvioon.

onko muilla?Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.4.2013 12.13
Allergialääke ja haponsalpaaja yhdessä, sopiiko yhteen. Onko tullu mitään oireita tästä yhdistelmästä?
Itsellä Nexium 20 mg ja Telfast 120 mg.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)10.4.2013 16.59
Eilinen oli poikkeuksellinen päivä taas ruokavalion suhteen. Ihanan aamusmoothieni jälkeen söin koko päivänä ihan liikaa hiilihydraatteja. Aamulla kahvilassa otin kahvin kanssa tuoretta sämpylää, näytti olevan täysjyväsämpylä. Päivällä omatekoinen ruisleipä, yksi pala. Iltapäivällä palaverissa korvapuusti ja tee. Kotona purjoperunakeitto ja porkkanaraastetta ja iltapalaksi jälkiuunileipää. Päivä oli niin sekava, etten ehtinyt kiinnittää syömisiini mitään huomiota ja siksi kaikki meni niinkuin meni. Illalla närästystä ja pitkästä, pitkästä aikaa kipua kurkunpään ja nielun tienoilla, otin rennien, mutta ei paljon auttanut, otin toisen ja sitten olikin jo nukkumaanmenoaika. Yön aikana oireet olivat kadonneet. Tänään onneksi olen taas voinut syödä niinkuin minun kuuluukin, yhden rennien otin päivällä, muuten ihan hyvä olo.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.4.2013 18.29
No niin, täällä tyhjennetty kaikki suoliston mutkat ihan vallan ... Asiakas selitti tiistainan ylpeänä kokouksen jälkeen, että "mukava, kun hän jaksoi aamun mielettömästä ripulitaudista huolimatta tulla" .... niinpä :-(

Eilen yö valvoessa vessassa ja nyt pukkaa kuumetta. Pinaattikeittoa, kauravelliä pienissä määrin ym melko nestemäistä.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.4.2013 20.14
Tuolle asiakkaalle varmaan tekisi mieli lähettää postitse tervehdys...

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.4.2013 14.05
Kyllä tekisi mieli! Kuume on melkein laskenut mutta vedentulo ei ...

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)13.4.2013 17.14
Söin popcorneja siitä hyvästä tuli kurkku kipeäksi, liian suolaisia.

kuikkisuunoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)13.4.2013 19.03
Vai oisko popcornit liian rasvaista (finelin mukaan 30 gr /100 gr:ssa) ja siten vaikeasti sulavaa?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.4.2013 14.28
Nightlight, kokeilitko niitä Koufmanin vähähappoisen dieetin "parmesan-tillipopcorneja" vai oliko nuo ihan naturell :-) ?

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.4.2013 8.27
Eilen aamulla työmatkalla jouduin odottelemaan junaa jonkin aikaa, päätin hetken mielijohteesta pistäytyä lähellä olevaan viihtyisän näköiseen kahvilaan. Siellä ei ollut minulle sopivaa teetä, joten päätin ottaa kupin kahvia, vaikka olin juonut jo aamulla oman pienen kahvikupposeni kotona. Otin pienen palan saaristolaisleipää, jonka päällä oli juustoa ja kurkkua. Kahvi oli aika vahvan oloista, enkä uskaltanut juoda siitä kuin puolet. No eipä olisi kannattanut, siitä alkoi melkein koko päivän kestävä närästys, johon ei renniet auttaneet. Kurkussa oli ikävä, pistävä kipu, joka säteili korvaan ja se tuntui ihmeellisesti kaulan jänteissä. Luultavasti olisin kestänyt vielä tuon kahvin, jos en edellisenä päivänä olisi paistanut muurinpohjalettuja ja syönyt yhtä lettua kermavaahdon ja vadelmahillon kanssa. Liikaa poikkeamisia peräkkäisinä päivinä.

Olen aina pitänyt kahviloista, mutta niihin en nykyään noin vain hetken mielijohteesta voi poiketa ainakaan kahville. Jatkossa aion mennä kahvilaan, ottaa sinne mukaan omaan Rooibos-teeni, jota voin hyvin juoda kuppitolkulla, eikä siitä tule mitään ongelmaa. Maksan kyllä sen kuuman veden hinnan, mutta teepussin pidän aina mukanani näitä spontaaneja kahvilassa poikkeamisia varten. Olen käynyt kahviloissa koko tämän parin refluksivuoteni ajan, ihan alkua lukuunottamatta. Niihin on vain täytynyt mennä hiukan suunnitelmallisemmin kuin aiemmin.

Minulla on nyt pieni ongelma Rooibos-teen kanssa, en tiedä mistä saisin hyvää ja aitoa Rooibusta. Tähän asti ystävättäreni on tuonut sitä minulle Etelä-Afrikasta työmatkoiltaan, eikä ole lähiaikoina sinne menossa. Täytynee alkaa tutkia netistä vaihtoehtoa tilalle, en ehkä ihan samaa saa, mutta luulisi luomu-Rooibusta saavan täältäkin. Tiedän että sitä saa haudutettuna, mutta haluan sen pusseissa, että voin kuskata sitä mukanani.

RuntulaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.4.2013 10.38
Nostettiin eilen sängynpäätyä 10 cm puupalkeilla ja heräsin yöllä 2 krt juomaan vettä.

Aamulla oli kurkku vain karhea, ei kipeä =)
Eilen illalla oli tuskaa, lämpö nousi 37,4 ja oli jo aika kipeä olo. Oli lämpöä ja kurkkukipua...

Aamulla oli lämpökin jo tippunut onneksi 36,8.

kuikkisuunoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.4.2013 12.18
"10 cm puupalkeilla "

Ei riitä, ehdottaisin tuplaan eli 20-25 ylöspäin?

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.4.2013 15.48
Olen voinut jo pitkään todella hyvin, ei juuri mitään oireita. Nyt muutama päivä sitten oli parin päivän ajan, kun söin töissä voimakkaan valkosipulista pizzaa ja sen jälkeen vielä kaverin tarjoamaa hummusta, jossa siinäkin oli paljon valkosipulia. Kummankaan valkosipulisuutta en tajunnut/tiennyt etukäteen. Pizzassa oireita saattoi tietysti aiheuttaa myös rasvaisuuden ja tuon valkosipulin yhdistelmä. Nytpä tiedän että se ei minulle sovi.

Juuri mistään muusta en tällä haavaa saa oireita. Rasvaisesta ruuasta limaa ja rykimistä, mutta niin olen tehnyt suunnilleen aina ja se nyt on niin pientä että sitä en edes laske. Lääkettä (Gaviscon) ei tarvitse ottaa juuri koskaan.

Huonona puolena tässä on se, että syömiset ovat taas luisuneet epäterveellisempään suuntaan. Pitäisi saada terästäydyttyä, koska haluan sitä sekä terveyden että painon takia. Ja epäilemättä oireitakin voi taas alkaa tulla, jos kuormitan kehoa tarpeeksi kauan. Tuntuu vain niin kuin tässä olisi ottanut alkuvuoden kärsimykset takaisin ja syönyt kaikkea mitä mieli tekee, ja on todella vaikea ryhtyä taas rajoittamaan :/

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.4.2013 16.02
Lisäyksenä, että myöskään maustamatonta jugurttia ja rahkaa en uskalla syödä, niistä sain aiemmin niin pahoja oireita. Myös paprikaa ja sipulia välttelen, samoin ihan tulisimpia ruokia (tosin kerran jouduin pakon edessä syömään thaimaalaista ja valitsin miedoimman, mutta sekin oli tulista, mutta en saanut mitään oireita!). Muutenpa en sitten juuri välttelekään mitään. Onhan tämä osaltaan vähän mystistä, monta kertaa on ollut vaikea uskoa että nytkö tämä syöminen on näin helppoa vaikka vielä vähän aikaa sitten se oli jopa pelottavaa ja stressaavaa.

HennaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.4.2013 11.15
En ole aiemmin tähän ketjuun kirjoittanut, mutta nyt tuli jotenkin tarve kertoa, että miltä tänään tuntuu näitten oireiden kanssa.

Jouduin syömään antibioottikuurin ihotulehdukseen ja kuurin lopussa alkoi närästys. Kuuri on nyt ohi, mutta närästys jäi, ja tuntuu etten saa sitä millään kuriin. Lääkkeinä minulla on somac 20 mg ja gaviscon. Muutaman päivän olen syönyt kauravelliä, mehukeittoa, A+ jogurtteja, kaura- ja moniviljaleipää, ja tuntuu että kaikki aiheuttaa poltetta.
Kaikkinensa oireilu on niin väsyttävää, kun iltaisin ei nukkumaanmenokaan aina onnistu vaikka sängyn pääty onkin reippasti koholla.

Miten pyritte oireitanne hoitamaan pahimpien kausien aikana?

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.4.2013 16.05
Kävin pitkällä lenkillä aamulla ja voi sitä liman määrää mikä pukkasi kurkkuun.. Kauhea rykiminen ja yskiminen.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.4.2013 18.27
Henna, kun minulla oli oikein pahoja päiviä, söin vain todella vatsaystävällistä ruokaa, porkkana-bataattikeittoa, soseutettuna, pehmeitä smoothieita, ei maitotuotteita ollenkaan, ei sokeria, ei leipää, todella pehmeää kaurapuuroa, minulle eivät kaikki kauralaadut tee hyvää. Nykyään käytän vain yhtä kauraryyniä, joka on pehmeää kuin pumpuli, muita en mielelläni syö. Täysjyväriisiä olen myös syönyt, hyvin haudutettuna puurona, kauramaitoon tehtynä. Kaiken ruoan pitää olla silloin todella neutraalia ja aika mautonta. Ihan parasta on itse tehty porkkanamehu ja minulle käy hyvin avokadosta ja banaanista ja kauramaitotilkasta tehty paksu mousse. Siihen laitan vähän mesihunajaa ja nautin sen iltapalaksi. Kun oireet ovat hankalat, yritän tehdä jotain mukavaa, esim. lukea jotain hyvää kirjaa, johon on helppo uppoutua, yritän rentoutua, joogailla ja hengitellä syvään ja rauhallisesti. Sitten ihan parasta minulle on mennä ulkoilmaan ja kävellä rauhallisesti ja pitkään. Pureskelen purukumia usein, imeskelen rennietä ja hörpin piihappogeeliä. Juon lakritisinjuuriteetä, sekä siankärsämöteetä. Nämä olivat minun keinojani hoitaa hankalia oireita ja niihin turvaudun osittain vieläkin jos syystä tai toisesta tilanne on huonompi. Onneksi sitä tapahtuu enää harvoin.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.4.2013 18.29
Piti sanoa tuossa aiemmassa sepustuksessa että käytän yhtä kauraryynilaatua:)

zoltRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.4.2013 22.14
Henna, ootko kokeillu tuplata Somac annoksen?Se auttaa ainaki mulla. :) Olo oli aivan järkyttävä tässä muutama päivä sitte johan tehos kun otan kahta tbl/pvä...

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.4.2013 23.00
... Ja juuri kun toissapäivänä noin kirjoitin, niin nyt tuntuukin muljuttelua taas vähän pukkaavan. Kroppa (psyyken lisäksi) alkaa siis ilmeisesti kertoa, että syöminen on tosiaan ollut liian epäterveellistä nyt liian usein. Melkein olen suorastaan kiitollinen näistä oireista, jotka tekevät kurinpalautuksesta niin paljon helpompaa... En tiedä pystyisinkö siihen ilman oireita, mikä on tietysti aika huono juttu :/

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.4.2013 23.08
Korjaus: siis eilen :D

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.5.2013 5.46
"Mukava" herätä näin vappuaamuna jo viideltä kun litkut nousee jostain syystä kurkkuun :(. Kurkku muutenkin vähän kipeä kun taisin vilustua hiukan viikonloppuna.
En edes ole syönyt mitään epätavallista mikä aiheuttaisi ton litkujen nousemisen.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.5.2013 20.58
Varmaan tullu liikaa syötyä munkkeja....kylläpä oksetti iltapäivällä- join kuitenkin teetä, enkä antanu pahan olon voittaa. Yskiminen on tallella, enemmän ja vähemmän. Pitäis ryhdistäytyä syömään taas terveellisemmin ku tuntuu, että mahaki vaan pyöristyy :)

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)4.5.2013 20.48
Eipä nouse enää litkut kurkkuun ja vilustumisesta johtunut kipukin on poissa. Pientä limaisuutta, mutta muuten ok olo.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)4.5.2013 20.59
Hienoa kuulla, Nighlight!
(En muista vastasinko jo aikaisemmin mutta se sun ehdotuksesi taudin historiikista oli hyvä .. josko joskus ...)

Mukavaa lauanatai-iltaa kaikille!

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.5.2013 10.39
olen ollut tässä kuukauden verran paastolla painokin tippui 15 kg olo on ihan hieno ei ole ollut närästystä eikä vatsa poltteita ...joten päätin eilen rykästä oikein kunnolla voimieni tunnossa sievät humalat.. niin voi hyvä jumala mihin närästykseen ja poltteeseen heräsin tuntu oikein että koko suu ja ruokatorvi mahaan asti oli yhtä santapaperia.huh huh..ei auta valintoja täytyy vaan tehdä...

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.5.2013 11.28
Toivottavasti noi sun kilot oli ylipainoa ??

Kyllä tämä tauti vaatii tosiaan kaikilla kyllä fiksaamista ... toisilla tietty vähän enemmän kuin toisilla esim joko juomisten tai syömisten kanssa. Pienimuotoisenakin tämä on aika hifistelyä maallikon näkökulmasta. Joskus on mukava kuulla, että muutamien ruoka-aineiden poisjättämisillä on saatu oireilu kuriin mutta silloin kyse onkin usein oireilusta, ei ainakaan kohtalaisesta tai vaikea-asteisesta taudista.

Koita rajoitella alkoholin kanssa :-)

MariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.5.2013 12.12
Alkoholi on minun kompastuskivi. Olen tottunut juomaan perjantaisin raskaan viikon päätteeksi pari siideriä ja siitä sitten saattaa taas oireet pahentua. Pitäis keksiä joku vatsaystävällisempi rentoutumiskeino. Lauantaina naapurit kutsuivat kylään ja join kaksi siideriä sekä oluen. Seuraavana aamuna oli pientä kirvelyä kurkussa, mutta iltaa kohti olo todella parantui jopa niin ettei minkäänlaisia oireita ollut! Harvinaista ja mukavaakin :) Olen ollut nyt viljattomalla ruokavaliolla ehkäpä viikon verran, lieköhän sillä osuutta asiaan?

Tänään oli mies ja lapset tehneet aamiaista; munakasta, gluteenitonta kääretorttua palanen sekä puoli kuppia kahvia. Nautin täysin siemauksin ja otin rennietä perään :D

MariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.5.2013 12.13
Eikun perjantaina join siis kaksi siideriä ja oluen! Päivät sekaisin :)

terhiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.5.2013 12.45
Voiko rennietä kokeilla jos närästää pahasti vaikka on aamulla ottanut esomeprazolia 20mg 2x? En ole kokeillut ikinä rennietä. Vatsakivut on poissa mutta kamala närästys ja kupliminen.

MariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.5.2013 20.33
Terhi: Mielestäni voi mutta tarkista vielä lääkepakkauksesta tai apteekista :)

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.5.2013 19.42
mari... mulla sama kompastuskivi alkoholi .olut .siideri. kaikki ...ja sitten kun vielä syöt edellämainittujen kanssa hyvin niin moi..tosiaan olin sen kuukauden paastolla niin olo oli helpompi monessa suhteessa...mut on se vaikeeta kun ihmisten kanssa on jatkuvasti tekemisessä niin monta kertaa on nykyään joutunut passaa tilanteen vaikka ei olis halunnut ja sitten kun annat mennä niin kostaja tulee aamulla hirveiden ylävatsa polteiden ja närästyksen kanssa..en tiedä ihan hirveen vaikee setti on tää tauti

MariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.5.2013 22.28
Tsemppiä Jari!!

No täällä sitä kökötetään sisällä kun naapurusto istuu ulkona ja siemailee alkoholijuomia ja paistelee makkaraa.. En viitsi edes mennä sinne vaan alan varmaan nukkumaan piakkoin. Talvisaikaanhan tämä ei olisi ollenkaan hankalaa, mutta kesään kuuluu grilliruoka ja siideri/olut! Alkoholi ja muut herkut jäävät nyt vähäksi aikaa tauolle, koska yksikin juoma tekee moneksi päiväksi pahan närästykset. Aloitin eilen uuden lääkkeen, zoltin ja olo on aika siedettävä mutta johtunee enempikin siitä että olen ollut tosi tarkka ruokavalion suhteen. Uskaltauduin tosin maistelemaan kermajäätelöä ja se ei närästänyt tippaakaan! Eli onpas kuitenkin jotain kesään kuuluvaa mitä voin nauttia ilman närästystä :D

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.6.2013 15.24
Kesä + jäätelö + ei oireita = Yes :-)

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.6.2013 16.42
pari lasillista valkoviiniä, ei oireita
Y---E----S---!!

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.6.2013 18.29
Kuullostaa hyvältä, minä join myös eilen päivällä lasillisen kuohuviiniä, ei ongelmia, illalla oli tarkoitus ottaa sitä toinen lasillinen, mutta kotona ei ollutkaan kuohuviiniä, joten otin sitten lasillisen valkoviiniä, ei ongelmia eilen, eikä tänäänkään. Ensi viikolla on yhdet pippalot, seuraavalla toiset, viiniä joutuu siis vähän ottamaan. Olisi tosi tylsää jos ei voisi ottaa yhtään, seurassa ja ruoan kanssa on ihana juoda hyvää viiniä.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.6.2013 20.47
Mulla on sitä lajia tylsää ollut viimeiset 4 vuotta. Mutta eipä tuo porukassa syöminen (siis huvikseen syöminen) muutenkaan huvita, kun se aina jännittää että miten sujuu ja sit sujuu huonommin kun jännittää. Tätä on niin mahdotonta selittää normaaleille ihmisille, jotka eivät voi käsittää että entisestä herkuttelijasta ja innokkaasta kokista on tullut tällainen.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.6.2013 20.52
Terhi- mie nappaan Rennien aina tarvittaessa vaikka ottanu lääkkeenkin, en ole kyllä keltään lupaa kysyny :)
Jäätelö maistuu- ei oireita, mutta nyt kävin aamulla kuntosalilla ja pyöräilin työmatkan mennen tullen (yht. 30km )- nyt närästää :( Eipä muuta ko yöksi GA:a. Oksentaa ei onneksi ole tarvinnu aikoihin.

KatjaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)4.6.2013 17.07
Moi kaikille pitkästä aikaa. Refluksin kanssa olen pärjäillyt suht hyvin mutta nyt kun astma on pahassa jamassa just tällähetkellä niin johan alkoi taas turvottaa ylämahaa ja kurkkua puristaa, täytyy ottaa puurokuuri.

PippurixRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)5.6.2013 15.04
Kiristää! Polttaa! Normitilassa lääkittynä pystyn syömään melkein mitä tahansa. Ainoat oireet on liman nousu kurkkuun ja kröhinä syönnin jälkeen. Välillä tulee kuitenkin pahempia vaiheita. Toukokuussa oli järjetön stressi päällä. Sitten söin muutamana päivänä rasvaista ruokaa, jossa oli PALJON sipulia. Normaalisti se siis olisi ollut OK, mutta stressin päälle ei. Kesähellettä helpottelin limsalla. Normaalisti sekin OK, mutta nyt ei.

Nyt on kamala olo. Vatsa on kipeä, kireän ja pinkeän tuntuinen ja ruokatorvea korventaa. Normisti Nexiumia 20mg päivässä - nyt viikon verran 40mg, mutta olo ei vaan helpota. Nyt ei tee mieli syödä mitään, mutta pakkohan se on, että jaksaa töitä tehdä. Kylmä vesikin tuntuu pahalle ruokatorvessa.

Hienoa, että tallainen palsta on olemassa, että saa purkaa tuntojaan tähänkin liittyen ihmisille jotka ymmärtävät millaista refluksin kanssa eläminen on.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.6.2013 17.05
Katja, kiva kun poikkeat! Elovenaa peliin :-) Jaksamista astman kanssa.

Pippurix, tervetuloa kirjoittelemaan ja hyvä kun löysit refluksikkojen sivuston :-) Vertainen ymmärtää kaikkein parhaiten!

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.6.2013 21.02
Mulla näyttää tuo kuntosali olevan ei- hyvä homma, närästää aina sen jälkeen- tai sitten pitäis jättää se aamukahvi juomatta....
Yks ilta söin Tiikeri-jäätelöä- jessus, mikä närästys! Ga:a otin ni helpotti.
Sunnuntaina meen sairaalaan ja maanantaina on edessä selän luudutusleikkaus- hermostuttaa se hengitysputki, toivottavasti selviän kunnialla.
Pitäkää peukkuja :)

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.6.2013 21.26
Mä heräsin viime yönä aivan uudenlaiseen oireeseen. En tiennyt että niitä olisi vielä tässä vaiheessa edessä... ruokatorvi pulputti niin kuin likaviemäri, saatoin nähdä silmieni edessä miten nestettä nousee mahasta ja yritin kuumeisesti nieleskellä sitä takaisin. En tiedä miten kauan homma oli jo jatkunut, ainakin näin aiheeseen liittyviä painajaisia. Aamulla oli kurkku ja korvat kipeänä. Huh huh!

Hansu, onnea sulle matkaan.

Katja, kiva kuulla susta pitkästä aikaa.

JopujooRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)18.6.2013 18.33
Kiitos viestistä Vanilja!!
Juuri noinhan sen pitäisi mennä.Kaikki vaikuttaa kaikkeen.Vaatii todella paljon että kykenee tuohon!!Hatunnosto sinulle!!

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.6.2013 16.52
Vatsassa ollut jo viikon jotenkin muljuava olo ja pari päivää noussut nesteet kurkkuun.... Pieni "kylmä" kipu kurkussa myös.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.6.2013 20.05
Selän luudutusleikkaus takana- nukutuksesta ja hengitysputkesta johtuen yskä on ollu melkoista tämän viikon, ei kuitenkaan kurkku kipeytynyt- leikkauspäivänä vain ei ääni kulkenu.

Pienimuotoista närästystä välillä, mutta pärjään, Somac edelleen kolme kertaa viikossa. Oikea sääri, josta luuta otettiin, on ihan hirvittävän kipeä välillä, mutta en uskalla Buranaa ottaa, kun se kuohuu niin pahasti- pitää yrittää pärjätä Panadolilla, toki 1grammanen tabletti.

Juhannus meni suurimmaksi osaksi petissä, pikkuisen kävelyä, elämä on erittäin varovaista seuraavat kolme viikkoa vielä.

leenaliinaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.6.2013 22.09
Toivottavasti Hansu toivut hyvin.Läheiseni voi joutua luudutusleikkaukseen ja minua huolestuttaa kovasti.Hänelle on sanottu että pitää yrittää fysioterapialla ensin kuntoutua.5mm liukuma ja vlilevytyrä pienehkö,pieni skolioosi.Pelottaa...Kerrohan miten toipuminen edistyy...

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.6.2013 19.57
leenaliina: jos on kipuja, eikä fysioterapia auta niin suosittelen leikkausta. Ei silti voi luvata, että hyvin menee, jokainen tapaus on omanlaisensa.
minulta otettiin tänään tikit pois ja sillä ohjeella menen, että "liike on lääke". onneksi on kesä, että voi pihalla olla paljon :) ja monta kirjaa yöpöydällä takaa viihteen.
tsemppiä sinne teille, toivon parasta!

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.7.2013 15.11
voi hyvät hyssykät tätä poltetta eikö tämä ollenkaan lopu nyt on mennyt jo kuusi tuntia yhteen menoon kuinka tämä voi kestää näin pitkään

RefluksikkoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.7.2013 17.52
Jari, onko poltteen syynä alkoholi?

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.7.2013 21.05
sehän se...kuinka se voi aina kestää niin kauan ...nyt on 12 tuntia mennyt..ja nyt vasta hetki sitten rupes vasta vähän helpottaa

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)4.7.2013 17.16
Heräsin yöllä siihen kun nesteet nousi kurkkuun ja teki pahaa. Sama meno jatkuu näin päivälläkin. Että tällainen kausi nyt menossa.... Enkä edes ole syönyt mitään epätavallista.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)4.7.2013 19.15
Minä olen ollut nyt pidemmän aikaa oireeton, lukuunottamatta yhtä ketorinin aiheuttamaa närästystä ja toissapäivänä lounaaksi syömääni kahvilasta ostettua reissumiestä, jossa oli juustoa, salaattia ja kurkkua. En ole lomalla, töissä on suhteellisen leppoisaa, ei siis mitään stressiä, joka varmaan myös vaikuttaa asiaan. Olen syönyt mansikoita tosin ainoastaan luomuja, samaten herneitä. Tänään söin puoli litraa mansikoita yhteen menoon, mutta ei mitään oireita.

Olen kuitenkin edelleenkin pysynyt ruokavaliossani, vähän olen hörppinyt olutta välillä, mutta muuten en ole suuremmin poikkeillut siitä. Ihmettelin sitä reissumiehen aiheuttamaa närästystä, en keksinyt muuta kuin että siihen on varmaan lisätty gluteiinia.

Ikävä kuulla että monilla on oireita aina vain. Nighlight minkälainen lääkitys sinulla on?

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)4.7.2013 21.08
Yksi Nexium 20 mg iltaisin ennen nukkumaan menoa. Yleensä tehoaa mulla ihan hyvin, mutta välillä tulee tällaisia kausia. Ei paljon viitsi puhuakaan, kun tuntuu että koko ajan pitää niellä...

Hienoa, Vanilja, kun olet pysynyt oireettomana!

kaneli88Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.7.2013 23.22
Hei

Täällä olisi yksi uusi jäsen. Minulla tehty skopia vuonna 2011 kovien vatsakipujen vuoksi. Samaan aikaan tehtiin myös ylävatsan ultraääni jossa paljastuivat sappikivet. Skopiassa tuli ilmi alkava palleatyrä ja refluksi. Olin ihan ihmeissäni noista koska ei minua koskaan ollut närästänyt. Mutta kappas vaan pari kuukautta meni ja närästykset alkoivat. Kärsin tuolloin kovasti stressistä. Meni vuosi etten meinannut uskaltaa syödä juuri mitään. Sappikivien suhteen ei ole tehty mitään koska peruin leikkaukseen menon sillä lääkäri sanoi että refluksi voi pahentua leikkauksen myötä. Sappikohtaukset ovat pysyneet ruokavaliolla aisoissa.

Refluksini on pysynyt aisoissa.. tähän asti. Pahenemisvaiheita on tullut ja olen niihin syönyt Pariet 20mg 4-8vk:n kuureilla. Somax ja nexium 40mg eivät auttaneet ennen. Nyt kuitenkin tuntuu että olen todella lirissä. Vielä ei ole näin pahana refluksi riehunut. Pahentunut päivä päivältä toukokuusta lähtien. Nyt kaksi viikkoa olen syönyt pelkkiä puuroja ja silti kipukohtauksia päivittäin ja jatkuva pahoinvointi. Kävin tiistaina lääkärissä jossa määrättiin 40mg nexiumia kaksi kertaa päivässä ja jos oireet eivät auta kahden tai kolmen viikon sisään niin uusi aika. No nyt olen syönyt nexiumia 5 päivää eikä juuri näytä olevan apua.

Tämän viikon olen ollut sairaslomalla ja maanantaina pitäisi mennä yövuoroon mutta en tiedä pystynkö lähtemään. Stressi on varmaan suurin syy tähän kaikkeen. Äitini on hyvin sairas ollut pitkään sekä töissä paljon stressiä. Teen kolmivuorotyötä vaativassa työpaikassa. Sopimukseni loppuu syyskuun loppuun joten ei stressiä tämä sairasloma ainakaan auta.

Anteeksi avautumiseni, mutta tämä tilanne tuntuu toivottomalta. Olin juuri hankkinut personl trainerin enkä nyt pääse edes kotoa pois. Turhauttavaa. Voi kunpa joku voisi sanoa että kyllä se apu jossain vaiheessa löytyy...

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)8.7.2013 13.25
Minä kyllä uskon vahvasti että jossain vaiheessa se apu löytyy:)

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)8.7.2013 16.10
Pari päivää oli tuota mahanesteen kurkkuun nousemista ja nyt on taas ihan ok olo. On tämä kyllä melkoista vuoristorataa....

refluksinenRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)8.7.2013 18.40
oliskohan gluteiini syynä usein refluksiin, sillä aina kun syön ruisleipää, herään yöllä kun meinaa tukehtua happoihin..

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.7.2013 17.06
Tänään en ehtinyt lounaalle, nälissäni söin iltapäiväteen kanssa puolet jostain täytetystä sämpylästä. Onneksi söin vain puolet, nimittäin siitä lähtien onkin sitten närästänyt, siinä oli varmaan chilikastiketta. Tällä tavoin ei ole tuntunutkaan vähään aikaan.

Tänään kokeilen tehdä perunamehua, sen sanotaan neutralisoivan vatsahappoja. Ohjeen mukaan pitäisi kuoria ja raastaa luomuperuna ja puristaa siitä siivilän läpi mehua lasiin. Lasiin laitetaan hiukan huoneenlämpöistä vettä ja sitä pitäisi juoda 3 kertaa päivässä, aamulla tyhjään mahaan, päivällä ennen syöntiä ja illalla viimeiseksi ennen nukkumaan menoa. Tämä on vanhan kansan keino hoitaa närästystä, katsotaan tehoaako se tänään, jos tätä närästyksen tunnetta nyt jatkuu iltaan asti.

MinttuinenRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.7.2013 16.20
Tänään on hieman parempi päivä, nielemisvaikeudet edelleen toki jatkuvat, muttei ole poltellut kun aloitin tänään Nexium 20 mg aamupäivisin. Olen siis pitkään syönyt Nexiumia 40 mg iltaisin, mutta nyt lisättiin annos myös aamupäivään ettei alkaisi polttelemaan niin kovasti päivän aikana. Ihana että tämä toimi, ainakin tänään!

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.7.2013 15.19
Yritin taas palata maitotuotteisiin syömällä toissa iltana iltapalaksi luonnonjogurttia ja mustikoita ja vadelmia. Pitkästä aikaa heräsin aamuyöllä siihen että tuntui närästävän. Minua närästi myös koko eilisen aamupäivän, ei paljoa, mutta se tuntui kuitenkin selkeästi. Mustikoita ja vadelmia syön melkein päivittäin, joten syy ei ollut niissä. Syy oli siis jogurtissa. Otin ensimmäistä kertaa nyt Ranixalia, jota Kaarlo Jaakkola pitää turvallisena lääkkeenä. Närästys loppui eikä se palannut enää takaisin. Kevyessä närästyksessä Ranixal näyttää tehoavan ainakin minulla.

Aion kokeilla jogurttia uudestaan, mutta seuraavan kerran aamupalaksi. Aamupäivällä vatsahappoja on vähemmän, joten siksi juon kahvinkin yleensä aamulla, mutta en enää iltapäivällä.

refluksikkoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.7.2013 16.36
Kokeilin eilen kaurapuuroa, ja missä paljon kuituja. Mutta, eipä sopinut, tänään olen ollut turvoksissa ja väsyttää kovasti, myös ihme kipuja vatsassa.
Vaikka kuidut onkin hyviä ja vatsa kyllä muuten toiminut, ei sittenkään sopinut.
Olisko viljat jätettävä vähemmälle.Koko oikea kroppa on kuin jumissa.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.7.2013 19.48
Selkäleikkauksesta kuukausi. Toipuminen edistyny tosi hyvin, aamulla kävin kuntosalilla, sitten päälle reipas mehtälenkki ja iltapäivällä vielä mustikassa kävin....
Syömisistä johtuen yskää on melkoisesti, kurkussa siis kutisee, mutta limaa ei nouse kuitenkaan. Somac 2-3 viikossa, välillä tuntuu, että pahempi päivä silloin ku on ottanu Somacin.
Aamulla ihan ensimmäiseksi tyhjään mahaan otan Serrapeptaasi- kapselin ja aamua iltaa lasilliseen vettä 30ml Koivuntuhkauutetta.
Serra on 2 kk:n kuuri ja koivuntuhkauute 2 viikon kuuri, ens viikolla itseasiassa 3x päivässä.

http://www.vitanetti.fi/tuote/524/cocovi-koivuntuhkauute

Närästystä ei ole ollu vaikka kahvia on tullu juotua ihan liikaa. Toisaalta ei ole mitään stressiäkään kun saa vaan olla ja ottaa rennosti.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.7.2013 20.05
lisäystä edelliseen : mullahan on siis todettu aikoinaan liukuva palleatyrä- nyt, kun selkä leikattiin tähystämällä mahan kautta, niin epikriisissä lukee, että ei tyrää....siitä palleatyrästäköhän nyt puhutaan?

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.7.2013 23.58
Join aamulla kolme kupillista kahvia migreenin takia, eikä mitään närästykseen viittaavaa :-O Illalla söin grillimakkaran, ekan viime kesän jälkeen. Sekään ei närästänyt, mutta ilmavaivoja se aiheutti ihan kiitettävästi... Onneksi ei tarvinnut lähteä mihinkään ihmisten ilmoille :-D

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.7.2013 8.53
Saturnus, onnittelut! On ihanaa leikkiä välillä normaalia ihmistä.

Minäkin istun aamiaisella, ja mietin juuri jos repäsis ja ottaisi oikein toisen kupin kahvia. Tänään oli määrä ruopata kivikkopuutarhaa, mutta leikkasin sormeen kunnon haavan, että ehkä ei. Täytyy keksiä jotain muuta.

Oletteko pk-seutulaiset käyneet katsomassa Tall Ship -laivoja Helsingin Hietalahdessa? Menkää ihmeessä, jos tänään vielä ehditte. Ne lähtevät matkaan yhdeltä, ja lähtö on kuulemma näkemisen arvoinen.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.7.2013 15.39
Tänään sitten leivän päälle savustettua lohta- ja piiiiiitkästä aikaa saikin sitte oksentaa - ei paljon mutta kuitenkin.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)25.7.2013 23.31
Harmittaa. En keksi mitään muutakaan mikä tässä olisi voinut oireet aiheuttaa, kuin marjat. Nyt kahtena kolmena päivänä olen syönyt vaihdellen tuoreita vadelmia ja mustikoita milloin minkäkin kanssa sekä mustikkapiirakkaa. En mitenkään älyttömiä määriä mielestäni, mutta en keksi mikä muukaan olisi voinut ärsyttää. Ruokana olen tänään syönyt kesäkeittoa, eikä luulisi sen nyt pahimmasta päästä olevan (paitsi että siinä on kermaa eli on sikäli rasvaista). Aamulla sekoitin jugurttiin pari teelusikallista soijarouhetta uutena asiana ruokavaliossani, mutta vaikea uskoa että se sekään olisi.

Aina tällaista pahempaa yhtäkkistä kohtausta säikähtää ensin, vaikka kuinka pitäisi tietää :/ Varsinkin jos se tulee sillä tavalla että ei ole osannut varautua, niin kuin nyt. Jotenkin ei vain meinaa mennä jakeluun, että noiden marjojenkin kanssa pitää olla varovainen. Se surettaa ihan älyttömästi, melkein tekisi mieli itkut tirauttaa, kun ovat niitä harvoja asioita jotka ovat sekä herkkuani että terveellisiä. Oireet eivät kylläkään tulleet niitä syödessä vaan paahdettua leipää jonka päällä juustoa ja kinkkua, joka ei ole tähän mennessä juuri koskaan mitään aiheuttanut. Oletan vain että kokonaistilanne vaikuttaa enemmän kuin jokin yksittäinen.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)25.7.2013 23.36
Vanilja, nyt huomasin että sinulle(kin) oli tullut oireita syötyäsi jugurttia ja marjoja. Minä itse en pysty maustamatonta jugurttia syömään ollenkaan, siitä tulee heti pahat oireet. Maustetusta eli makeammasta ei tule, ainakaan yleensä. Mutta eihän sitä tiedä vaikka sekin olisi ollut osaltaan vaikuttamassa.

Tällaisina hetkinä masentaa tosi paljon, kun yrittää terveellistää ruokavaliotaan ja sitten tulee vain lunta tupaan. Olin niin iloinen kun aloitin tänään tuon uuden aamiaistradition: maustettua jugurttia, marjoja, soijarouhetta ja kauraleseitä. Sekä terveellistä että hyvää. Mutta enpä tiedä nyt sitten uskaltaako sitä enää jatkaa. Vai oliko mustikkapiirakka kuitenkin se suurempi syntinen, varmaankin...

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)26.7.2013 17.41
Olen nyt muutaman kerran viikossa syönyt turkkilaista jugurttia puolisentoista desiä aamuisin. Kun siihen laittaa vähän laadukasta hunajaa ja marjoja, niin ei nyt ainakaan ole tullut oireita. Jossain vaiheessa jugurtista tuli, rahkaa en ole viitsinyt edes kokeilla. Uskalsin kokeilla jugurttia, kun olen ollut todella hyvässä kunnossa nyt kesän ajan. Kun jugurtin sekaan laittaa hunajaa, se jotenkin neutralisoi jugurtin happamuutta.

Mantelimaito on muuten ihanteellinen juoma ja smoothien pohja refluksikolle, jos maito ei sovi eikä ole allerginen pähkinöille. Kun mantelien pureskeleminen muutenkin auttaa närästykseen, niin mantelimaito saattaa olla siihen oikein lääkettä. Kun on oikein paha tilanne, voi yrittää mantelimaitokuuria, siitä saattaa olla apua. Mantelimaito kannattaa tehdä aina luomumanteleista.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)26.7.2013 17.42
Olen nyt muutaman kerran viikossa syönyt turkkilaista jugurttia puolisentoista desiä aamuisin. Kun siihen laittaa vähän laadukasta hunajaa ja marjoja, niin ei nyt ainakaan ole tullut oireita. Jossain vaiheessa jugurtista tuli, rahkaa en ole viitsinyt edes kokeilla. Uskalsin kokeilla jugurttia, kun olen ollut todella hyvässä kunnossa nyt kesän ajan. Kun jugurtin sekaan laittaa hunajaa, se jotenkin neutralisoi jugurtin happamuutta.

Mantelimaito on muuten ihanteellinen juoma ja smoothien pohja refluksikolle, jos maito ei sovi eikä ole allerginen pähkinöille. Kun mantelien pureskeleminen muutenkin auttaa närästykseen, niin mantelimaito saattaa olla siihen oikein lääkettä. Kun on oikein paha tilanne, voi yrittää mantelimaitokuuria, siitä saattaa olla apua. Mantelimaito kannattaa tehdä aina luomumanteleista.

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)28.7.2013 3.52
kävin siinä "täysin hölmönä taas" intialaisessa ravintolassa syömässä mikä ihana mausteiden huuma..... mut nyt valkosipuli, inkivääri.curry voi luoja mikä korvennus pakko teputtaa pystyssä ei voi kuvitellakkaan menevänsä makuu asentoon...

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.8.2013 21.44
ja taas aina kun vähän ottaa niin ihan hirveet poltot koko päivän miksi.miksi.miksi..te kaikki muut jotka kärsitte tästä refluksista ..täytyykö oikeesti lopettaa kaikki..mulla tuntuu että pahenee joka kerta tää juttu.. tää on niin syvältä..

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.8.2013 22.01
jari, ainakin mulla on ne pahenemiskaudet, jolloin just kaikki ärsyttävä ruoka tai juoma alkaa polttaa. Kahvi, olut, suklaa ainakin. Yleensä melkein kaikki muukin :) Kun malttaa syödä sopivia ruokia ja juoda pelkkää vettä/mehua/maitoa (mulla tosin menee myös Watsa-kahvi, ei ehkä pitäis) pari-kolme viikkoa, niin alkaa helpottaa.

Mulla alko oireet pahentua pari viikkoa sitten. Happosalpaajaa nassuun ja heti, kun tuntui että polte tokeni, join normaalikahvia ja muutenki kuri höltyi. Korvennus palasi. Tän viikon oon ollu "kiltimmin" ja olo on paljon parempi. Vatsakipuja on edelleen, mutta se jatkuva kramppimainen polte on ainaki toistaiseksi poissa.

Kyllä minusta kahvia ja alkoholia voi ottaa kohtuudella silloin, kun on oireeton kausi. Toki kannattaa ehkä ottaa päälle Rennietä tms. niin voi minimoida haittoja. Ja alkoholijuomat kannattaa valita tarkkaan. Ei siideriä, viiniä, kirkkaita tai liköörejä mulle. Eli pelkkä pullo-olut menee ja sitäki maksimissaan neljä tölkkiä niin, että selviän seuraavan päivän elävien kirjoissa.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.8.2013 18.50
Join sit tänään watsa-kahvia yhden kupillisen. Olihan tuossa jo n. viikon kahvilakossa ja ajattelin tänään kokeilla. Ihan hyvin meni. Pikkusen vatsa kipuili kahvin jälkeen, vaikka otin Rennietä päälle. Kipu kesti ehkä vartin ja ei tosiaan ollut paha. Ehkä tuota watsa-kahvia voi muutaman kerran viikossa vähän juoda, toivon niin.

JariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.8.2013 17.09
Otin eilen taas pikku hönötvoi luoja mikä närästyksen ja polteen ihana päivä tämä on ollu... Mut sitä ihmettelen kun nyt otin neljä lonkerot niin b
Polte ja närästys loppui.....miksi?.... Onko se vaan kun on liike alaspäin ajaisiko vesi saman asian jos joisi neljä tuoppia vettä

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.8.2013 10.44
Jari, minä en voi juoda juuri lainkaan alkoholia ilman seurauksia. Joko oireet alkavat välittömästi tai sitten vasta viiveellä. Alkoholi on ihan pahimmasta päästä oireiden aiheuttajana ainakin minulla, ja ihan loogista ja ymmärrettäväähän se on. Olen asian hyväksynyt ja sen mukaan toimin. Kun harvoin maun tai seurustelun vuoksi juon, juon 1-2 annosta, ja jopa tuosta määrästä tulee yleensä hieman oireita. Jos joskus erittäin harvoin juon hieman enemmän, 3-4 annosta pitkän ajan kuluessa (enempää en mitenkään pysty), teen sen tietoisena siitä että joudun kärsimään viimeistään jälkikäteen, ehkä pidempäänkin kuin yhtenä päivänä. Se on lopulta hyvin simppeliä: joko otat ja kärsit tai et ota ja et kärsi.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.8.2013 10.55
Minäkään en pystynyt jossain vaiheessa ottamaan alkoholia, mutta nyt pystyn, tosin annokset ovat pieniä. Olin pitkään kokonaan ilman alkoholia, mutta tänä kesänä olin Tallinnassa ystävättärieni kanssa päiväreissulla. Lounaalla otin lasin valkoviiniä, kahvilassa otin lasin kuohuviiniä, iltapäivällä otin ison tuopin olutta ja kotimatkalla vielä lasillisen valkoviiniä. Miten paljon lie seuralla ja rentoutumisella osuutta asiaan, mutta minua ei närästänyt koko päivänä, eikä sen jälkeisinäkään päivinä.

Sitten oli brunssilla viikko sitten, join siellä lasin kuohuviiniä ja sitten kävimme vielä oluella iltapäivän aikana. Sen sijaan kun viime perjantaina, todella kamalan työviikon jälkeen join pari lasillista valkoviiniä, minua närästi seuraavana päivänä. Närästystä eikä muitakaan oireita ole juuri ollut koko kesänä, joten alkoholi on varmaan siitä pahimmasta päästä oireiden aiheuttajana ja sitä kannattaa todella välttää jos selkeästi huomaa että siitä aina tulee oireita.

Minä huomaan että kun olen hyvässä seurassa, nautin olostani ja olen rentoutunut, oireita ei tule, mutta jos stressaantuneena yritän alkoholilla saada oloani rentoutumaan, oireita tulee. En tiedä mihin tuo perustuu, mutta olen vain laittanut merkille, että näin tapahtuu.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.8.2013 11.22
Vanilja, voisi kuvitella että kun stressi herkistää oireille muutenkin, niin tokihan sitten myös alkoholin suhteen.

Minun kohdallani rentoutuneisuuskaan ei valitettavasti auta, koska oireita tulee kuitenkin. Ainoastaan yhden hyvin pehmeän punaviinin kohdalla (12 cl) ei tapahtunut mitään, mikä oli mahtavaa. Sitä täytyy kokeilla vielä joskus uudestaan.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)12.8.2013 11.36
Voi Jari sun kanssa :-) .... millä määrällä ja millä alkoholilla sait ne "pikku hönöt"? Tuliko syötyä mitään maukkaampaa ohessa tai illan päätteeksi?

Niinkuin on taidettu aikaisemmin mainostaa, pienehekö määrä näitä miedompia litkuja pysyy vallan mainiosti täällä sisällä ja täysin ilman oireita.

Käytännössä tämä tarkoitti viikonloppuna esim nyt lauantaina (6h aikana) 2-3 Fostersia (pientä epäselvyyttä joiko joku mun 3. putelin jääkaapista saunaan mentäessä ;-) ??!!) sekä lohen kanssa about 2 lasillista valkoviiniä. Itselleni ihan passeli määrä kaiken puolin.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)28.8.2013 17.18
Minulla on mennyt kesä melkein ilman oireita, mutta kun lauantaina vietin lapsen lapseni kanssa leffaillan Ronja ryövärintytärtä katsellen päätin tehdä popcornia. Tein ne ihan vanhanaikaisesti, laitoin kattilaan öljyä, kuumensin sen ja laitoin jyvät sekaan. Popcornit onnistuivat hyvin, mutta sunnuntaiaamuna alkoi närästys, joka vaivasi eiliseen asti. Tänään ei enää ole tuntunut mitään, mutta olipas sitten viimeiset popcornit. En edes syönyt niitä paljoa, mutta niinpä ne vain laukaisivat närästyksen. Ei tuo närästys nyt ihan koko ajan vaivannut, mutta pitkän hyvän kauden jälkeen, pienempikin närästys on epämiellyttävää ja se on tosiaan henkisesti raskasta, kun tuli mieleen ne inhottavimmat alkuajat närästyksen kanssa. Närästys oli näiden päivien aikana välillä yllättävän kovaakin. Toivottavasti se nyt pysyykin poissa. Olisi kai pitänyt jo arvata tuo ja jättää mokomat popcornit väliin kokonaan.

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.8.2013 7.18
voihan venäjä taas valvottu 03:00 asti tää homma menee vaan pahemmaksi otti sitten tai ei ottanut muutamaa olutta... viimeisen kuukauden aikana vähintään joka toinen yö herään vatsahapot suussa on se kumma homma vaikka kuinka otan nexiumia kun meen nukkuun niin mitään se ei auta ainoo mikä auttaa on kun kävelee pystyasennossa... mulle käy varmaan niin kuin mun isälle hän nukkui istuma asennossa ennen kuin kävi leikkauksessa..häneltä närästys jäi leikkaus pöydälle ja hän aina patistaa mene nyt hyvä ystävä leikkaukseen että et itseäsi kiusaa... rupee aina välillä usko loppuumaan tähän ainaiseen närästykseen ja poltteluun...

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.8.2013 18.38
Kohta jo 2 kuukautta ollut hyvä kausi menossa. Paitsi nyt kun söin vähän sipsejä, niin johan alkaa kurkussa tuntua..

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.9.2013 21.24
Yhtäkkiä muistin, että tämmönenki ryhmä on olemassa ;) ei vainkaan, ei vaan ole ollu ongelmia ni ei ole tullu käytyä.
Menee niin hyvin, että puuta pittää jo koputtaa ( päätä ....) - Somac ollu pois jo kuukauden- ei vielä kyllä kannata juhlia- ihan pientä närästystä, jos syö väärin, mutta ei paha ollenkaan. Liekö se koivuntuhkauute ollu mun pelastus....
Lomat on kohta lusittu, viikon päästä töihin, katotaan, muuttuuko tilanne.
Aurinkoista syksyä kaikille! ☼

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.9.2013 19.17
Mukava kuulla sinusta Hansu, vielä mukavampaa kuulla että olet ollut hyvässä kunnossa. Koivuntuhkauutetta käytetään mm. närästykseen, liikahappoisuuteen, reumaan, kihtiin, maha-ja pohjukaissuolen vaivoihin sekä suolivaivoihin. Hyvä olotilasi saattaa siis hyvinkin olla sen syytä. Se on erittäin emäksinen aine, joten varmaan siksikin siitä on hyötyä elimistölle. Ruokavalio on tietysti kaiken a ja o.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.9.2013 15.43
Nyt minulla on ollut vähän kummallisia tuntemuksia vatsassa, ensin tuntui ettei ruoka sula kunnolla, ylävatsassa on hiukan painon tunnetta. Tänään on ollut myös lievää pahoinvointia ja nyt on ollut jonkun aikaa närästystä. Olen lipsuillut ruokavaliostani viime aikoina varmaan vähän liikaa, pitänee vähän tarkkailla näitä syömisiä enemmän. Hain ruoansulatusentsyymejä tänään ja kokeilen auttaako ne tuohon painon tunteeseen ylävatsalla.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.9.2013 16.32
onks tästä poistettu muutama viesti? linkkien takiako?

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.9.2013 16.35
Hätähousu ku ei lue kaikkea, oli omana ketjuna näköjään tuo koivuntuhkauute :)
ja pittää mun sen verran sanoa, että justiinsa kun kurpitsa-puolukkasosetta söin ni yskitti niin että oli pakko GA tabletti ottaa...

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.9.2013 17.44
Olipas aika tehokas ruoansulatusentsyymi, oloni helpotti parikymmentä minuuttia sen ottamisen jälkeen. En tiedä olisiko se helpottanut muutenkin, hyvä kuitenkin näin. Painon tunne ylävatsalta hävisi, huono olo katosi ja närästyskin loppui. Nyt pitää syödä varovasti ja kevyesti ja seurailla tilannetta.

leenliinaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.9.2013 18.32
Hansu,miten selkäleikkaksesta toipuminen on mennyt? Kuukauden kohdalla oli hyvin.Entä nyt?

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)4.9.2013 20.10
Hei vaan (leenaliina varmaankin ) ja kiitos kysymästä! Hyvin menee edelleen, koko ajan parempaan. Maanantaina töihin.

Mustikat kun sain poimittua, olen poiminu puolukoita eli mehtässä on tullu rämmittyä ihan yli oman tarpeen...

Kuntosalin aloitin siis heinäkuussa ja kunnon lenkit, kävellen ja pyöräillen, muutaman juoksuaskeleenkin välillä ottanu :)

kaks kertaa kävin osteopaatilla, joka hieroi mun lonkan lukon auki, ei enää satu jalkaan kävely. Tottakai selässä on tuntemuksia kun rasittaa mutta kuuluu asiaan, menee varmasti monta kuukautta ennenkuin kokonaan oireeton. Mutta tyytyväinen olen, että leikkauksessa kävin.

Jumppaa, liikettä, venyttelyä, joogaa, semmosta mun jokaiseen päivään kuuluu, mutta aamuisin huomaa, miten kepeästi sitä pääsee sängystä ylös, ennen olin kuin vanha mummo ( mikä minä kyllä olenkin :) )
Vielä kun tää refluksikin on hyvällä mallilla, niin mikäs tässä.

Ja ihana mennä töihin!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)5.9.2013 9.56
upealta kuulostaa ... työniloa Hansu :-)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.9.2013 9.01
Helv ... tämä kurkku taas ei toimi. Edellisyönä liian äkkiä nukkumaan hampaiden pesun jälkeen. Tahnan rippeet herätttää rykiin tunnin päästä. Ja sillä selvä niinkuin pitäisi? Ei, vaan limaneritys alkaa, aamulla kuumotus, joka jatkuu koko päivän. Nyt yön aikana kuumotus ja kipu on häipynyt mutta kurkunpää on kuin kipsillä valettu jäykäksi ... ei auta lämmittelyt ym :-( Ja melkoisesti äänityötä tänään myöhemmin tiedossa...

ViivinRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.9.2013 11.05
Minulla kanssa äänenkin kanssa ongelmia. Joudun olemaan ihmisten kanssa paljon tekimissä niin silmäkkäin kuin puhelimitse ja ääni iltapäivisin alkaa särkyä, ja jos paljon puhun niin käheytyy. Onneksi en ole laulaja olisi hirveä tauti.
Toivottavasti saat äänesi kondikseen refluksikurkku. Mitä yleensä teet tuohon ääneen...

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.9.2013 19.50
Kyllä tässä pitää tarkkaan tietää mitä voi syödä ja mitä ei, eilen ei ollut minkäänlaisia oireita koko päivänä. Päivällä olin syönyt sosekeittoa, sitten söin illalla munakkaan, jossa oli tonnikalaa ja vähän raejuustoa. Sen kanssa söin hiukan porkkanaraastetta, illalla ei ollut mitään ongelmaa, mutta aamulla kun heräsin, oli hiukan huono olo ja jonkun ajan kuluttua alkoi närästys. Sitä kesti aika reippaana jonkun aikaa, mutta onneksi se meni aamupäivän aikana ohi. Lounaaksi söin pehmeää palsternakka-perunakeittoa ja illalla bataattiburgerin. Nyt ei ole oireita, mutta hiukan jouduin miettimään, että mistä aamun olotila johtui. Ilmeisestikin se munakas aiheutti närästyksen ja aamun oudon olon. Olen aikaisemminkin huomannut ettei liika proteiini sovi, munakkaan kanssa pitäisi olla paljon enemmän kasviksia, sitten se kenties menisi. Muutakaan en keksi närästyksen aiheuttajaksi. Nyt on onneksi taas normaali olo. Ihmeellistä tasapainoilua tämä on välillä.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.9.2013 8.08
Viivin, toivotaan niin ... ääni tuo leivän pöytään täällä, joten kyllä tässä lähes pahimman painajaisen kanssa tässä suhteessa eletään. Tsemppiä sullekin äänen kanssa!

Tämä, joka nyt on, on uusi kuvio täysin (ei alkanut äänirastuksesta). Kävin eilen yksitysellä omalla KNK, jolla olen käynyt v 2006. Alussa seurattiin kurkkua puolen vuoden välein, sitten vuoden. Tulehdusta ym ja nyt ajan kanssa myös rasitusmuutos, joka ei ainakaan nyt viime ja tänä vuotena ole kasvanut (joudutaan leikkaan, jos alkaa kasvamaan.) Astma ( + vähän ahtautumaa) on ilmestynyt refluksin takia myös mutta ei paljoa oireile.

Eilen ei onneksi kriittisissä paikoissa turvotusta eli ilma pääsee etenemään normaalisti. Pinnallinen näkymä oli että Tietyllä alueella kurkunpäässä tulehdus lisääntyynyt. Ja kyllä särkee ja nieleminen sattuu! Nieleminen kuitenkin etenee että siinä mielessä ei tarvi siirtyä nestemäiseen.

Eikä näy tänäkään aamuna helpotusta olevan vaikka olin jo toiveikas illalla. Talossa e i ole yhtää nsärkylääkettä, joten tarvii marssia koht apteekkiin hakemaan.

jos ei olisi tätä, olisi ihan mukava viikonloppu ja olo muuten hyvä.

ViivinRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)10.9.2013 12.24
Olikin pari hieman parempaa päivää... nyt on taas hirvee närä päällä. Ja oikea kylki kipeä ei voi oikein kunnolla kättä nostaa. Sain onneksi lähetteen eteenpäin.... yksityiseltä, kun ei tuo työpaikkalääkäri ottanut tosissaan ollenkaan, hyvä ettei sanonut että päässä vika.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)13.9.2013 14.10
Minä söin valkosipulia, tosin vain valkosipulilevitteessä, se maistui aika vahvalle, mutta en voinut vastustaa sen tuoksua. Olen aina rakastanut valkosipulin makua, mutta nyt on mennyt pari vuotta etten sitä ole uskaltanut syödä kuin ihan vähän, nyt päätin ottaa tietoisen riskin, en saanut siitä kuitenkaan minkäänlaisia oireita.

Olen viime aikoina pilkkonut vähän valkosipulia öljyn joukkoon ja käyttänyt sitä esim. keitoissa, olen myös saattanut pilkkoa ruokaan yhden valkosipulin, joka tietysti on sen jälkeen kypsennetty. Hämmästyin todella kun tuosta valkosipulilevitteestä ei tullut mitään oireita.

En oikein ymmärrä että mikä vaikuttaa tähän tilanteeseen, tosin minulla ei nyt ole muutenkaan ollut närästystä, mutta silti ihmettelen miksi sitä nyt pystyn syömään. Tämä ei ole jotenkin loogista ollenkaan, jos oireeni johtuvat löysästä vatsanportista niin miksiköhän valkosipuli ei joka kerta aiheuta närästystä. Täytyy kokeilla sipuliakin, tiedä vaikka pystyisin syömään nyt sitäkin.

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.9.2013 9.24
tää ei ole totta ....heräsin just ja oltiin eilen kavereiden kanssa kaupungilla aika täydet sarjat otetiin ja voihan nenä ekaa kertaa heräsin varmaan 3 vuoteen tälläisen illan jälkeen että ei närästä eikä polttele ihme ihme rupes niin kummastutaa että keitin oikein kupin kahviakin ja odottelen että varmaan tämän jälkeen jossain vaiheessa alkaa.....

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.9.2013 10.20
Kipu ja särky loppui kokonaan vähitellen. Särkylääkkeitäkin on nyt kotiapteekissa. Ihana tunne kun ei ole vomakasta kipua!

KNK varoitteli, että flunssaa on helpompi saada kun limakalvot ärsyyntynemmät ym ...... Ja kuinka ollakaan, nyt pukkailee pientä flunssanpoikasta. Se tuntuu kuitenkin mukavalta viime viikkoisen kivun jälkeen :-)

Nauti Jari olosta :-)

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.9.2013 11.20
en tiedä mistä johtuu tosiaan eilen kun tulin yöstä kotiin (vähän hävettää tunnustaa) niin nukahdin (suomeksi sammuin ) olohuoneen sohvalle istuma asentoon ja nukuin siinä koko yön eikä närästänyt eikä poltellut aamulla nyhtään aamiaisen jälkeen menin vielä tunniksi nukkumaan oikein sänkyyn niin tunsin kun olin makuuasennossa että polte oikein nousi vatsasta ylöspäin en tiedä täytyy varmaan ruveta nukkuu istuma asennossa...

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.9.2013 11.54
Kyllä ihminen voikin olla tietämätön! En sano tyhmä. Minulla on ollut outoja oireita nyt pitkään, mutta ei varsinaista hapon tuloa suuhun: on korventanut rintaa ja keuhkoputkia; on ollut kurkku kipeä ja hengitysvaikeuksia. Pari kertaa on otettu sydänflmi - ei mitään. Olen luullut että on flunssa...
Vasta kun tuli kunnon hapot suuhun, ymmärsin mistä on kyse.

Tomaatteja olen syönyt kesällä paljon, myös sipulia, paprikaa, kaalia ym. Joten eiihme että ruokatorvi on nyt tässä kunnossa. Mutta hyvä että nyt vihdoin ymmärsin.... Tänään en ole juonut kahvia eikä tänään säre rintakaan niin pahasti. Kahvi on se ensimmäinen pahis josta pyrin eroon.

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.9.2013 22.18
Selvitty iltaan ilman kahvia. Päivällä teki kyllä kovasti mieli. Jysäri päällä. Toivottavasti häviää yön aikana. Refluksioireet selvästi helpottaneet mikä on positiivista.

Jarille kauniita unia sinne sohvalle :D

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.9.2013 16.26
Mukava kuulla Malla, että kahvista luopuminen auttaa ja hyvä että Jarinkin olotilaan löytyi helpottava keino:)

Minä totesin tänään että kannattaa pitää ruoansulatusentsyymejä mukana myös työpäivän aikana. Söin tänään kiireessä ja vähän turhan nopeasti, ruoka ei sulanut kunnolla, vaan jäi koko loppupäiväksi hiukan tönkkö olo vatsan seudulle, se aiheutti puolestaan närästystä. Minulla on tosi tehokkaan tuntuiset ruoansulatusentsyymit käytössäni, otin yhden heti kun tulin kotiin ja ihme ja kumma, olo alkoi helpottaa tosi nopeasti.

Kyllä on todella tärkeää tuo rauhassa ja kiireettömänä syöminen, jos sitä ei pysty tekemään, melkein kannattaa jättää koko syöminen väliin. Kannattaa välttää myös liian isoja annoksia, niistä tulee juuri samanlainen ähky olo, kuin silloin jos ruoka sulaa hitaasti. Ruoansulatusentsyymeistä saattaa olla apua näissä tapauksissa.

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.9.2013 22.33
"kevennys" niska oli kyllä silloin aamulla hiukan kipeä kun oli nukkunut koko yön istuma asennossa..

leenaliinaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)21.9.2013 2.48
Vanilja, saako kysyä minkänimistä ruansulatusentsyymiä käytät?

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)21.9.2013 11.25
Leenaliina, minulla on nyt käytössäni sellainen kuin Colonic Plus, olisin ottanut Digestive Goldin, mutta sitä ei ollut silloin saatavilla luontaistuotekaupassani. Hyvä tämäkin tuntuu olevan, otan sitä nyt joka päivä ruokailun jälkeen yhden, koska hiukan stressaava työtilanne tässä pari viikkoa.

Jari, sinun pitää nyt vain valita kahdesta pahasta, kumman otat niskakivun tai närästyksen.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)26.9.2013 17.17
Join monen vuoden tauon jälkeen appelsiinimehua kun teki niin mieli. Ei olisi kannattanut.. alkoi pian nousta kurkkuun ja teki pahaa. Harmittaa kun ennen refluksia appelsiinimehu oli suurta herkkua.

zoltRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.9.2013 10.57
Joo mulla ihan itekseen yhtäkkiä eilen nousi ylös suuhun paljon jotain nestettä... luulin eka että tulee oksennus,mutta ei tullutkaan, ennemmin ei ole näin tapahtunut kun vain siinä tapauksessa kun on kova hikka.No losec toimii muuten hyvin... en tiiä onko uus oire, ei ollut mitenkään miellyttävä kokemus. Kuvotusta on ollut todella paljon ehkä losec aiheuttaa tai rautalääke :( oksentaa ei ole vielä onneksi tarvinnut,mutta ei kaukana ole ollut.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.9.2013 18.09
Nightlight, mulla on ihan sama, appelsiinituoremehu oli parasta herkkua. Pari kertaa olen ostanut sitä kun on niin tehnyt mieli, mutta sama kokemus kuin sulla: ei olisi kannattanut.

Sivuhuomautuksena: kävin silloin alussa kun tehtiin kaikenlaisia kokeita oliko se nyt mahan tt-kuvassa. Siinä hoitsu kantoi mulle kannullisen appelsiinimehua, johon oli sekoitettu radioaktiivinen liuos, että juo tämä nyt ripeästi niin aloitetaan! Minä siihen, että hei haloo, mulla on REFLUKSITAUTIi, en mä mitään appelsiinimehua voi juoda!!
Olivat kovin ihmeissään kun olin niin nirso potilas ettei mehu kelvannut (?!). Liuos sekoitettiin veteen ja sen sitten join.

MS-refluksiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)28.9.2013 19.13
Piti tulla kertoilemaan kuulumisia minunkin. Nyt ollut jo muutaman viikon parempi niin,että olen juonut jo kahviakin! Melkein normaali ruokakin menee, mitä nyt välttelen niitä "varmoja" refluksin aiheuttajia. Maitoa ja muitakaan maitotuotteita en ole käyttänyt. Enkä vehnää tuskin ollenkaan.
Muutaman kerran on tullut jostain ruoasta oireet ja kyllä se aina pelästyttää, että joko taas!? Ovat sitten menneet Gaviscolilla ohi onneksi. Vatsansuojalääkitys tietysti auttaa myös osaltaan.
Ihan ilosella mielellä taas vaihteeksi sen alkukauheuden jälkeen :)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)28.9.2013 19.15
Hienoa kuulla Ms-refluksi!!

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.10.2013 19.09
Aamulla heräsin väsyneenä, nuhaisena ja huonolla tuulella. Huulessa herpes ja polvissa jomotusta. Kurkkua poltteli ja röyhtäytti. Ajattelin että taasko tämä menee pahemmaksi. Mutta sitten ryhdistäydyin ja menin kuin meninkin kielitunnille. Sain kai muuta mukavampaa ajateltavaa kun nyt iltapäivällä ei ole ollut mitään oireita! Nautin nyt tästä olosta, sillä huomisen olotilasta ei tiedä. Vähästäpä sitä ihminen ilostuu.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.10.2013 14.46
Aloitin eilen D-vitamiinin ottamisen ja pahus kun tabletti pistää närästämään.. nytkin kurkkua pistelee.

Ja eilen illalla nousi mahanesteet kurkkuun nukkumaan mennessä.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.10.2013 17.26
Olen tänään vahingossa syönyt aika tulista keittoa, ei ollut tarkoitus, mutta nälissäni söin melkein koko lautasen tyhjäksi. Ajattelin että tästa ei taida hyvää seurata. Erikoista on se, että minua ei ole tänään vielä kertaakaan närästänyt, siitä on nyt viisi ja puoli tuntia kun söin keiton. Saa nähdä alkaako närästys vielä illalla tai ehkä huomenna. Jos ei ala, niin tulinen ruoka ei ehkä olekaan minulle pahinta. Liika hiilihydraattien syönti samana päivänä aiheuttaa närästystä paljon helpommin. Näinköhän sitä kärsisi syödä valkosipuliakin enemmän kuin nyt olen uskaltanut syödä, pitänee sekin kokeilla.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)10.10.2013 18.46
Tännään meinasin jo säikähtää...Aamulla heräsin aikasin siivoaan, sitte pikku päikkärit ja lihapottuja naamariin, sitte kauppaan ja sieltä tultua söin yhen kiiwin.
Sitte lähin pyöräillen kuntosalille - ja sielä matkan varrella se kauan poissa pysynyt polte tuli! Meinasin jo kääntyä takas mutta jatkoin pyöräilyä samalla hieroen palleanseutua ja hengitellen pitkään ja syvään - ja niin meni ohi ja salitreeni tuli tehtyä.
Mulla on nyt koivuntuhkauute tauolla, sitä otan kahen viikon kuurin plus kaks taukoa.
Varalla on Galieve tabletit ja olipa iloinen yllätys, että ovat ihan samanmakuista kuin Gaviscon Advance tabletit :) Yöksi otan yhen ihan varalta.
Heti kun kt-uutteen tauko alkoi, alkoi kurkkukipu ja yskä - toivon, että on vain normaalia flunssan yritystä, eikä mahahappojen vaikutusta....
Aamulla kylmään veteen pulahtaan ni jospa se flunssa säikähtäis :)
Mukavaa syksyn jatkoa kaikille! ☼

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)10.10.2013 21.38
Mukavaa syksyä sinullekin, Hansu!

leenaliinaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.10.2013 23.12
Olen ollut aika huolimaton ruokailussa ja se kyllä tuntuu.En kyllä uskalla mitään hapokkaita hedelmiä syödä kuten kiiwiä.Lähinnä kirvelee suuta ja punaisia laikkuja on.Mullahan se karttakielikin.Mutta yhdistän sen ilmaantumisen jotenkin väärään ayömiseen.Ja saattaa kurkkukin olla joskus hetken kipeä.Miksihän ihminen on niin tyhmä...Painokin noussut...

gambina1557Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.10.2013 14.05
Kävin eilen parin vuoden tauon jälkeen gastroskopiassa. Tähystyksessä kävi ilmi, että maaliskuussa tehty mansetti on edelleen hienosti paikallaan ja ruokatorvessa jä vatsalaukussa kaikki on ok. Illalla nielupuudutteen kadottua aloin oksentelemaan ja tällä hetkellä nautiskelen 38 asteen kuumeesta, soittelin hoitajalle ja käskettiin imailla parasetamolia ja tarkkailla tilannetta. Häättänäm.

RefluksikkoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)18.10.2013 3.10
Huono kausi menossa taas pitkästä aikaa.

Kurkkua polttelee koko ajan. :(

huohRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)18.10.2013 13.28
Tähystys oli pari päivää sitte, nyt olo mitä kummallisin maha sekasi ja huono olo närästänyki kivasti taitaahan se vähän ärtyä ko letkua tungetaan:-( mutta ei muuta ko hommaa riittää vaikka motivaatiota ei, pakko vaan tehä. Gavisconilla yritetään nytsitkutella ko happosalpaajat tekee mahan niin kkipeäksi. .

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.10.2013 8.37
Ruokavalion suhteen kannattaa miettiä että miten tapojensa orja sitä oikein on. Minä tein tänä aamuna ihanan pehmoisen smoothien, jonka juotuani olo oli mitä mainioin, vaikka siinä oli muutama ruokalusikallinen puolukkaakin. Nautin sen jälkeen hyvästä, energisestä ja kevyestä olostani.

Olen kuitenkin tottunut juomaan aamuisin kupin teetä tai kahvia ja syömään palan leipää, joten join kupposen Rooibusteetä ja söin palan omatekoista spelttileipää juustoineen, salaatteineen ja kurkkuineen. Minun ei tehnyt sitä erityisesti mieli, mutta olen tottunut siihen. Sen jälkeen istahdin ehkä hiukan kumaraan asentoon lueskelemaan ja silloin tuntui inhottavalta rintalastan kohdalla, juuri sellainen palan tunne ja tunne että ilma ei jotenkin pääse kulkemaan. Sitten alkoi tuntua närästystä ja nyt on rintalastassa sellainen hiukan viileä olo. Otin yhden rennien, nyt on parempi olo. Uskon että tuo leipä ja tee olivat nyt syylliset. Ihan turhaan otin yhtään mitään smoothieni jälkeen. Joku kirjoitti täällä palan tunteesta rintalastan kohdalla, nyt tiedän mitä hän tarkoittaa, epämiellyttävä tunne.

Kyse on todellakin tottumuksesta, ei niinkään mieliteosta eikä nälästä. Harmittelin mielessäni, että miksi menin turhaan ottamaan enää teetä ja leipää, kun olo oli niin hyvä ja ihan tyytyväinen. Olisikohan syytä opetella pois turhista tavoista. Joskus tee tai kahvi maistuu ja sitä kaipaa, mutta silloin kun ei selkeästi tee edes mieli, niin kyse on vain totutusta tavasta, josta voi opetella pois. Tärkeintä on kuunnella omaa kehoaan, se tuntuu tietävän mikä sille on hyväksi.

EpätoivoinenRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)21.10.2013 13.53
Hei, olen vasta pari kuukautta sitten tutustunut refluksi oireisiin ja aika hämmentävää huomata, että näin moni kärsii samoista oireista.

Pari kk sitten alkoi vasemmalla puolen rintakehää tuntua ikävää kipua ja sen jälkeen ilmestyi pala kurkkuun. Lääkärissä otettiin sydänfilmi, keuhkokuvat, crp ja veritulppa testit. Mitään ei tietenkään löytynyt joten sain somac kuurin. Somac 40 mg söin kolme viikkoa ilman apua jonka jälkeen söin nexiumia kaksi viikkoa. Koska nexiumkaan ei auttanut, lääkäri määräsi omeprazol ratiopharmia 80 mg per päivä... Omeprazol on jonkin verran auttanut, ja oireet eivät ole niin voimakkaita.

Nyt odottelen tähystysaikaa. Kuuluuko refluksiin että rintakipu on vasemmalla puolella eikä keskellä? Tuntuu aika oudolta ja mietin että voisinko sydämessä sittenkin olla jotain vikaa koska perinteiset närästys oireet ei kyllä kuulu oireisiini. Esim ruuan nouseminen suuhun takaisin.

Niin että masentaa aika paljon ja olen kuitenkin vasta 18-vuotias..

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)22.10.2013 15.18
En osaa ottaa kantaa tuohon vasemmalla puolella tuntuvaan kipuun. Itsellä jomottaa oikealla solisluun alapuolella, mistä sitten säteilee kurkkuun ja kaulalle. Tänään on muutenkin taas vaihteeksi hengenhaukkomispäivä. Ei saa vedettyä kunnolla ilmaa. Kyllä väkisinkin aiheuttaa epämiellyttävän olon ja pientä paniikkia. Onneksi on aamusta hiukan helpottanut.

huohRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.10.2013 15.19
Ihanaa, pitkästä aikaa maistuu hapot taas suussa! Tähystyksessä ei onneksi näkynyt mitään joten ajattelin että ehkä mulla on koko vaiva mennyt jo ohi (loogista kun mahaa kuitenki turvottaa eikä voi syyä kovin monesti päivässä ja lähes kokoajan huono olo). Elokuusta syyskuun puoliväliin söin happosalpaajia, nyt oon ottanu vaa gavisconia ja rennietä. Ja pari päivää ilman mitään lääkkeitä, josta saan nyt kiittää tätä närästystä..rintarangan takana kipua ollu pari päivää ja myös vasemmalla puolella sydämen tienoilla:-( ikää tosiaan kohta 20 v ni en kyllä usko sydänperästä olevan. Mutta mistä johtuu että piimä auttaa vaikka piimähän on hapanta?

MS-refluksiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.10.2013 15.31
Tänään söin janssoninkiusausta ! En ole mitään maitotuotteita syönyt sitten elokuun alun, kun kaikkein pahimmat oireet olivat. Pikkasen tuntuu kurkussa karvaalta, saapas nähdä miten ilta menee..

Huoh, minulla ainakin on vatsan turvotukseen auttanut se, etten syö ollenkaan vaaleita viljoja (paitsi kauraa) enkä maitotuotteita. Refluksini on ollut todella hyvänä tämän johdosta :) Painokin pysyy kohdillaan, kun ei tule pullia syötyä eikä tietenkään suklaata (ainakaan tolkuttomasti :)) Mun heikkouteni on tällähetkellä suklaariisikakut, sellanen on aina saatava kahvin kanssa :D

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.10.2013 16.13
la. aamusta heräsin huonoon oloon, ajattelin että mikä nyt on .käväsin töissäkin hoitamassa muutaman paperi asian... huono olo vaan jatkui ja kävin oikein oksentamassa kun vatsaan sattui ja poltti niin kovasti ja valittelin huonoa oloa.menin siitä kauppaan ja kaupassa rupes hiki valumaan otsalta niin että ei paperi pyyhkeet enään hillinyt hien tuloa otsalta..mahaan sattui ja poltti eniten elämässäni.. sit putosin polvilleni kun kipu oli niin kovaa.. ei muuta kun ambulansilla sairaalaan.. no sairaalassa tutkitiin .otetiin vatsa röngten kuvat . otetiin vatsa ultra kuvat sisä elimistä otetiin mangneeti kuvat koko vatsan alueelta otetiin veri kokeita 3 kertaa päivässä vatsa tähystetiin.. sydän tutkitiin eikä mitään vikaa ja muutenkin ei mitään 100 prosentisesti selitetävää löytynyt lääkäritkin sano että joku sulla on kun sun tulehdus arvot on noin korkeella mutta mikä ????..viiden päivän jälkeen kotiuttivat.. edelleenkin vatsaa on kipeä polttaa ja tuntuu aralta.. sanoinkin monta kertaa että mulla on refluksi tauti.. mäkin olen syönyt noita refluksi lääkkeitä 5 .v. aikas hurjalla annostuksella..mut mikään ei oikein auta.. en tiedä mikä on oikein mistä löytyy oikea tasapaino sen olen kyllä huomannut omalta osaltani että ei ole mitään jostain vaan täytyy löytää se tasa paino mistä sen löytää .... ei varmaan mistään.. kypsyys käyrä on taas ihan tapissa tähän juttuun........

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.10.2013 17.15
En tiedä raapaisiko jokin ruoka kurkkua vai johtuuko refluksista, mutta tuntuu kuin kurkun oikealla puolella olisi haava. Varsinkin syvään hengittäessä ja niellessä viiltelee inhottavasti.

SatuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.10.2013 17.49
Hei kaikille tänne pitkästä aikaa!

Varmaan lähes vuosi on vierähtänyt, kun olen tänne viimeksi kirjoittanut. Lieneekö monikaan enää muistaa minua, mutta lyhyesti: Multa löytyi reilu vuosi sitten helikobakteeri verikokeen perusteella. Sain häätökuurin (Helipak T) joka EI AUTTANUT. Bakteeri oli ja pysyi. Kuuri oli raskas, tuntui kuin olisin kaivannut omaa hautaani...Työterv.lääkäri laittoi minut gastroskopiaan, joka kuitenkin peruuntui, koska lääkäri ei suostunut tähystämään, olin kuulemma LIIAN OIREETON. Tässä vaiheessa ei tiedetty, että heliko ei ollut lähtenyt häätökuurilla.

Löin hanskat naulaan ja pidin vuoden tauon koko hommasta. Vatsani voi suhteellisen hyvin, välillä oli toki huonompia vaiheita. Tänä syksynä jäin puolen vuoden vuorotteluvapaalle ja päätin, että nyt aloitan alusta tämän helikoshown. Varasin ajan yksityiselle lääkärille, joka kirjoitti mulle lähetteen gastroskopiaan. Olin kuullut tästä lääkäristä runsaasti kehuja, joten pyysin häntä tekemään tähystyksen itse. Toivoin myös saavani esilääkityksen, koska pelkään kaikenlaista ronkkimista.

Eilen olin tähystyksessä ja hienosti meni! Koko homma kesti vain 6min (!) enkä tiennyt rauhoittavan lääkityksen ansiosta tuon taivaallista koko toimenpiteestä :) Refluksia tai löysää mahaporttia ei löytynyt, ei palleatyrää, kasvaimia tai muutakaan epäilyttävää. Helikon takia otettiin koepalat ja nyt odottelen pari viikkoa niiden tuloksia. Joudun tod.näk. syömään taas jonkun kamalan hevoskuurin, mutta tällä kertaa se räätälöidään niin, että bakteeri ei ole millekään antibiootille resistanssi. Todennäköisesti Trikozolille bakteeri on kehittänyt resistanssin.

Olo on nyt helpottunut ja toiveikas! Olen skarpannut ruokavalion kanssa ja vatsani voi helikosta huolimatta suht hyvin. Ummetus on toisinaan vaivana, mutta senkin olen saanut kuriin ruokavaliolla.

Kaikkea hyvää ja terveyttä tänne teille!

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.10.2013 17.56
Epätoivoinen, mulla on ollut aivan jäätävää paikallista kipua vasemmalla rintalastassa, aika ylhäällä. Kipu tulee kohtauksittain ja on lamauttavaa. Kuulostaako tutulta? Jos, niin kokeile painaa sormella kipeästä kohdasta. Jos se kohta on kosketusarka, kärsit todennäköisesti Tietzen syndroomasta. Vaaraton, mutta v-mäinen vaiva, joka voi kestää kuukausia. Vaiva ei käsittääkseni liity ainakaan suoraan refluksiin.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.10.2013 18.21
Valvoin koko yön aamuun asti sydämen ja/tai ruokatorven muljutuksen (ensin taisi olla sydän, sitten ruokatorvi), rintalastan keskellä tuntuvan kivun, limanerityksen, yskimisen ynnä muun kivan merkeissä. Olin tapaturmassa (toinen refluksin puhkeamisen jälkeen) pari kuukautta sitten, ja sen jäljiltä on mennyt homma sellaiseksi että fyysinen rasitus vaikuttaa olevan pahin oireiden laukaisija. Toivottavasti tämä tilanne tästä pikkuhiljaa rauhoittuu kun kroppa pääsee tapaturman jäljiltä muutenkin kuntoon. Aika huono on tilanne tällä hetkellä, kun ihan säälittävän vähästä ja lyhytaikaisesta rasituksesta tulee tuollainen show.

Nyt on ruvennut olemaan sellaistakin minulle uutta oireilua pahimmillaan, että ruoka tuntuu juuttuvan matkan varrelle ruokatorveen ja sitten tulee tuota muljutusta ja kipua. Samoin vatsa tuntuu elämöivän välillä tosi paljon syömisen jälkeen. Täytynee ruveta taas rukkaamaan ruokavaliota, plus tietysti kiinnittämään huomiota syömiseen ylipäätään, eli huolellinen pureskelu ja pienet annokset. Ja tietysti näköjään tuon fyysisen rasituksen kanssa saa olla tosi varovainen yhä.

Kun tähän päälle lisätään vielä kaikki muut tapaturmasta aiheutuneet oireet (esim. juurikin tuon edellä mainitun Tietzen syndrooman tapainen, tosin minun tapauksessani se taitaa olla yläaukeaman toimintahäiriö eli TOS), ei ole kauhean herkkua. Viime yönäkin noiden refluksioireiden lisäksi oli niin pahat TOS-kivut ja -puutumiset käsissä ja rintarangan alueella, että ei meinannut löytyä tästä valtakunnasta asentoa jossa olisin voinut olla. Huokaus.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.10.2013 18.24
Lisäys: ja melkein pahinta on tuollaisissa tilanteissa vaivaavat pelot. Varsinkin yöllähän pelot helposti kipuavat melkoisiin sfääreihin. Ja vaikka tiedänkin jo kokemuksesta ja muutenkin, että nuo oireeni mitä todennäköisimmin ovat ihan vaarattomia, ei sitä ajatusta voi välillä pahimpina hetkinä välttää, että entä jos nyt onkin prakannut jotain pahemmin. Mutta niin vaan selvisin hengissä siitäkin yöstä ja nyt vointi on taas normaalimpi :) Tällaista tämä on, aaltoliikettä...

huohRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)28.10.2013 0.56
Erehdyimpäs eilen syömään suklaapiirakan palasen kylässä, huono ajatus! Tänään ollut huono olo, maha kipeä (miksi?) ja hapot taas suussa..tässä onkin ollut vähän aikaa jo parempana, tällä hetkellä en siis syö mitään lääkkeitä.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)29.10.2013 15.10
Olin sunnuntaina tilaisuudessa, jossa hörpittiin viiniä, minäkin siis hörpin sitä. Ensin lasillisen valkoviiniä, sitten alkoi niin tehdä mieli punaviiniä, joten otin lasillisen, se maistui niin hyvältä. Iloitsin jo samana iltana, kun ei siitä tullut mitään ongelmaa, näin heti silmissäni kuinka istun talvella villasukat jalassa, kynttilän valossa ja siemailen punaviiniä.

Eilen sitten alkoikin iltaa kohti tuntua närästystä, ylävatsallakin tuntui pientä korvennusta. Tänään tuo tilanne on jatkunut lievänä koko päivän. En keksi siihen mitään muuta syytä kuin tuon punaviinin, vaikkakin oireet tulivat viiveellä. Talven villasukkailtoina on siis tyytyminen kamomilla- tai rooibusteehen:) hyviä nekin ovat, mutta eivät korvaa punaviiniä.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.11.2013 7.17
Päästiinpäs taas sellaisiin sfääreihin, että ambulanssi kävi. Niin kova rintakipu että piti soittaa ja kysyä että otanko taksin vai miten tehdään, ja tulivat. Kaikki tietysti ok, kuten aina, mutta käskivät käydä terveysasemalla otattamassa vielä uuden sydänfilmin jos jatkuu. Jostain minimaalisesta 0,5mm muutoksesta se höpötti puhelimessa muttei aavistustakaan mitä tarkoittaa. Ilmeisesti ei juuri mitään.

Puristava, kouristava ja painava kipu keskellä rintalastaa suht alhaalla. Alkoi sittemmin muuttua polttavaksi, joka olikin jo tuttua. Mutta sellaista mitä se aluksi oli ei ole minulla aiemmin ollut. Myös eilen illalla tuli aivan uusi oire sen jälkeen kun olin syönyt itse tekemääni mustikka-mansikkasoppaa (mansikkaa todella vähän). Tuli kova kouristava kipu kurkun alaosaan, kuin joku olisi kuristanut. Sitä kesti ehkä korkeintaan tunnin verran, siirtyi alemmaksi ja sitten tuli yskää ja ääni käheytyi. Ehkä tämä oli sitten vielä jälkikaikuja siitä. Myös nyt oli samanlaista käheää yskää. Olen ottanut yhteensä kaksi Gavisconia ja kipu alkaa viimein rauhoittua.

Mielenkiintoista kyllä myös molemmat kädet ovat puutuneet, ja myös jalat tuntuvat puutuneilta. En tiedä onko tässä sitten myös TOSilla osansa vai voiko puutuneisuuttakin tulla ihan vain refluksioireilusta?! Tietysti myös muutenkin heikko olo. Lisäksi lämpö oli heidän mittarillaan 37.7, mutta en tunne oloani kuumeiseksi.

Olen oikeastaan jo niin kyllästynyt tähän sairastamiseen, että en jaksa edes olla ärsyyntynyt. Alkaa melkein tuntua jo rutiinilta että tulee tällaisia pahoja tilanteita joissa saa sitten panikoida että mistä on kyse. Hohhoijaa.

Ja niin, olin syönyt sitä marjakiisseliä myös edellisenä päivänä, eikä silloin tullut mitään oireita. Tosin silloin seassa oli enemmän maitoa kuin nyt, ja söin sen ruuan jälkeen enkä tyhjään vatsaan. En tiedä uskallanko enää syödä koko kiisseliä, vaikka sitä on melkein kattilallinen :/ Tällä hetkellä tuntuu kyllä etten uskalla syödä mitään, vaikka nälkä kurnii suolissa.

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.11.2013 9.33
Voi otan osaa Tepsu. Itselläni oli samantyyppinen kohtaus viikko sitten, mutta ei puutumista. Todella kova rintakipu joka ei hellittänyt parasetamolilla. Liekö johtunut kivusta vai panikoitumisesta, mutta sydän löi tuhatta ja sataa. Olin sydänseurannassa ja kaikki kokeet ja markkerit otettiin. Tulos: ei sydänperäistä. Hittolainen, olenko minä NIIN luulotautinen ja hyvä itsesuggeroija, että saan aikaan mitä ihmeellisimmät oireet! Kypsyttää tosiaankin.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.11.2013 12.22
Minulla myös oli lepopulssi yli sata. Mutta minulla on muutenkin sellaisia kohtauksia, kun autonomisen hermostoni toiminta on häiriintynyt. Ja varsinkin hermostuessa käy noin, varmaan kenelle tahansa. Ja kai se ihan kipukin nostaa pulssia vaikka yrittäisikin pysyä rauhallisena.

Kävikö sinulle Malla ilmi mistä kohtaus aiheutui?

Minulla on kipu nyt laantunut, joten en tiedä jaksanko vielä mennä terveyskeskukseen otattamaan toisen filmin. On näitä jo vuoden sisällä otettu useampi.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.11.2013 14.24
Saatoin löytää omien oireideni pahenemiseen ainakin osaselityksen! Menin pitkästä aikaa tutkailemaan tämän sivuston perustietoja, ja sieltähän löytyi yhtenä mahdollisena oireiden provosoijana C-vitamiinivalmiste. Olen hiljattain ruvennut syömään C-sinkki-imeskelytabletteja, koska vastustuskykyni on alhaalla. Tässä ihan joku päivä sitten huomasin että niitä voi ottaa päivässä peräti neljä, ja otin kaksi yhden sijaan. Ja taisin jossain vaiheessa jopa huomatakin että kurkku ärtyi sitä imeskellessä, mutta olin vain sinnikkäästi välittämättä, kun vitamiinien ja hivenaineiden tarpeessa olen.

No, siihen loppui nyt sen vitamiinin syönti ainakin hetkeksi. Ja yhtä enempää en tästä lähtien missään nimessä ota. Varmaan tuo imeskelytablettimuotokin voi olla huono, liekö myös se että on makeutettu ksylitolilla.

Kyllä tässä välillä saa olla aikamoinen salapoliisi!

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.11.2013 15.19
Tepsu, ei sanonut lääkäri mitään mahdollisesta syystä. Utelin kyllä. Hoitaja tosin mainitsi että ruokatorviperäinen kipu voi olla hyvinkin kovaa. Sitä kai... Tuon päivän jälkeen ei minulla ole ilmennyt vastaavaa. Toivon että häippäsee sinultakin. - mutta mistä ihmeessä maallikko voi tietää onko sydänperäistä vai ei! Ei mistään. Ja kait se on hyvä tutkituttaa joka tapauksessa, vaikka luulotautiseksi itsensä tunteekin. Mm. tätä vartenhan niitä verojakin maksellaan.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.11.2013 15.39
Eipä sitä voi mitenkään tietää, ja siksi se onkin parasta tutkituttaa. Inhottavaa ja turhauttavaahan se on jos monesti tapahtuu, mutta ei voi mitään. Samaa sanoi kyllä ambulanssihoitajakin, että parempi on aina tutkia. Ei siis pitänyt turhana käyntinä. Se oli kieltämättä mukava kuulla.

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.11.2013 12.29
Tänään ärsyttää ruokavaliomuutokset. Tekisi mieli suklaata, paistettua sipulia, valkosipulia ja aivan perussalaattia, jossa mukana tomaattia ja paprikaa. No haaveileminen ei liene haitallista...
Viljoja ei tee mieli. Ennen tykkäsin kekseistä, erityisesti Dominoista, mutta ne eivät houkuta yhtään. Kahvia juon enää vain minikupillisen.

Mutta oireitten vähentyminen on tuskastuttavan hidasta! Vatsa ei tosin enää pidä niin kovaa meteliä ja röyhtäilyt ovat vähentyneet. Mutta eilen oli pitkästä aikaa mojovia kurkkuoireita, jotka ilmeisestikin johtuivat edellisenä päivänä syödystä currymajoneesitonnikalasta. Liian vahva mauste vai majoneesi?

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.11.2013 15.30
Minä luulin taas että olen päässyt kokonaan oireistani eroon ja tein eilen jälkiruoaksi pakastemansikoista ja-puolukoista ja cashew-pähkinäkermasta ihanalta maistuvan jälkiruoan tehosekoittajalla. Taisin laittaa liikaa puolukkaa joukkoon, kun puoli tuntia syömisen jälkeen alkoi närästää ja kielen takaosa ja sivu tuli kipeäksi, ihan kuin siellä olisi ollut haavoja, edelleenkin on kieli hiukan arka.

En siis ole parantunut, enkä kestä kaikkea syömisiä vaikka välillä niin luulen. Olen kuitenkin huomannut että vaikka juon enemmän kahvia nyt, niin se ei ole millään tavoin vaikuttanut oireisiin, eikä suklaa myöskään. Tosin kumpaakin käytän vain vähän, mutta säännöllisesti kuitenkin. Enempää minun ei niitä tee mielikään, joten ihanaa että niistä saan edelleenkin nauttia.

Minulla oli alkuun todella tiukka ruokavalio, enkä siitä paljon poikkeillut, ennenkuin oireet selkeästi olivat helpottaneet. Ilmeisesti suolisto ja ruokatorvi pääsivät sen avulla ja aikana paranemaan kunnolla, kun nyt siedän niin hyvin poikkeamisiakin ilman mitään muutosta huonompaan. Tuo eilinen oli kyllä muistutus taas siitä että joku tolkku sentään on oltava.

Valkosipulia minäkin olen kaivannut. Pilkon valkosipulinkynnen hyvän oliiviöljyn joukkoon ja annan niiden muhia siellä jonkun aikaa ja lorauttelen sitten sitä öljyä esim. keiton päälle. Kyllä maistuu ihanalta. Olen nyt muutenkin lisäillyt enemmän valkosipulia ruokiin, vielä ainakin tunnun sitä kestävän. Ehkä sinulla Malla on ruokatorven tulehdus vielä päällä ja siksi noita oireita tulee niin helposti?

Käytän edelleen kaiken mahdollisen luomuna, mutta jos on esim. kotmainen porkkana joka ei ole luomua ja ulkomailta tuotu luomuporkkana niin kyllä sen kotimaisen valitsen ja muutenkin käytän kotimaisia kasviksia ja juureksia vaikka ne eivät luomua olekaan. Kaalin yritän saada aina luomuna, vaikka se olisi kotimaistakin.

Luin muutama päviä sitten jostain että kahvi kerää ylivoimaisesti eniten ympäristömyrkkyjä ja siksi keitän itse vain luomukahvia.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)11.11.2013 17.10
Herkillä mennään taas. Tällä kertaa ärsyttäjänä ilmeisesti joko pannarin kanssa syömäni marjahillo tai sitten poronkäristyskeiton poro tai lanttu. (En muistanut että lanttukin voi olla huono juttu.)

Kävin apteekissa ja luontaistuotekaupassa ja hain nestemäistä Gavisconia (tähän asti käyttänyt purutabletteja), Rennietä ja Siliceaa. Ruokavalio täytyy vissiin ihan oikeasti vetää tosi tarkaksi nyt taas, että saan tämän tilanteen rauhoittumaan. Kaipa kroppani on tapaturman takia sellaisessa stressissä, että olen nyt yliherkkä kaikelle. Vitamiinien syönnistä pidän nyt hetken kokonaan taukoa, jotta saan limakalvot rauhoittumaan. Luontaistuotekaupassa oli todella mukava myyjä joka oli koulutukseltaan ravintohoitaja vai mikä se nimike olikaan, hän antoi paljon ruokavalioon liittyviä neuvoja.

huohRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.11.2013 18.22
Nyt ollut pari viikkoa parempi kausi, saanut syödä oikeastaan mitä vaan eikä oo närästänyt..muutaman päivän närästys tehnyt taas tuloaan, liekö syynä ne pari panadolia jotka jouduin viikonloppuna ottamaan..tänään sitten hapot maistuu suussa, maha turvonnut ja kuvotus palaamassa takaisin :/ olen siis nyt ilman lääkitystä, samariania olen ottanut oireiden mukaan. Ehdin jo luulla että tämä vaiva on osaltani historiaa koska rakenteellista vikaa ei tähystyksessä löytynyt..en haluaisi olla taas siinä jamassa että päivän aikana pystyy syömään vain muutaman kerran ja silti maha turvonnut ja täyden tuntoinen koko ajan, lisäksi jatkuva kuvotus ja ajoittaiset mahakivut :'(

zoltRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)16.11.2013 19.10
Olo on hirveä :(tällöin sen muistaa miten hienoa on kun oireet aisoissa.....en muista koska olisi tällästä ollu....en tiedä mikä nyt on kun yhtäkkiä nää oireet on pahentunut...kurkkuoireilua,ryökäilyttää ja yöllinen oksetus/mahakipu niin syvältä olo kun olla ja voi!!!!!Oonhan saanu nauttia hyvästä olosta jo niin pitkään :) Nyt ootan viel muutaman viikon kolonoskopiaan,löytys selitys tuolle yölliselle vatsakivulle/oksetukselle?Mulla on tuo ärtynyt suolistokin mutta kun tuo hb laski niin pitkäks aikaa alas niin lääkäri oli sitä mieltä että tähystys pitäis tehä...ps.Onko muilla tähän refluksi vaivaan liittyen tollasta yöllistä oksetusta/kipua?

MyrttiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)16.11.2013 21.46
Minulla järkky kurkun kuristus, oksettava olo, mahakipu, turvotus ja kaikki mahdollinen oireilu taas kuvioissa. Viikon verran olen nyt napsinut 40 mg Nexiumin rinnakkaisvalmistetta. Ei mitään apua ja ruoka ei tunnu nyt sulavan lainkaan. :( Henkisestikin on taas ollut sellainen hieman nujerrettu fiilis. Tökkii ja pahasti nämä oireet...

Minulla on Zolt myös tuota yöllistä pahoinvointia. Juuri viime yönä valvoin pitkän tovin sen takia. Välillä näen unta, jossa oksennan, herään siihen ja totean olon olevan kaamea. Samoin yöllä iskee välillä hirveitä kurkunkuristusoireita. Tuntuu aivan siltä kuin joku olisi oikeasti kuristamassa minua.

zoltRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)16.11.2013 22.27
Mulla on kans noita kuristusjuttui ne on kamalia ja tuo oksetus on hirveetä kun herää siihen ja ei vielä oo tarvinnu oksentaa mut kaukana ei oo ollu.

Burning VikingRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.11.2013 15.16
Kannatta oksentaa suosiolla kuvotuksen iskiessa. Helpottaa melkein heti, kun saa hapot pois tyhjasta mahasta mellastamasta. Olen vuosien saatossa tehnyt nain vamasti tuhansia kertoja. Muuten kuvotus voi jatkua jopa tunteja. Vakisin syominen voi helpottaa myos, kun saa hapoille vatsaan jotain tyostettavaa. Ei aina kuitenkaan onnistu, jos voi tosi huonosti.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.11.2013 17.19
Mä olen tismalleen samaa mieltä oksentamisesta. Mullakin joskus käy niin että ruoka jää asustamaan mahaan eikä mene eteenpäin. Silloin oksetus voi tullla monta tuntia syömisen jälkeen. Sit vaan oksentaa, niin johan olo helpottuu.
Mä en tiedä mistä se johtuu, että joskus ruoka vaan jää mahaan. Eikä kyse tartte olla suinkaan ylensyönnistä. Onko jollain käsitystä?

MyrttiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.11.2013 19.00
Minä en ole kertaakaan oksentanut refluksin takia (onneksi) ja nuo voimakkaan pahoinvoinnin tunteet tulevat ikäänkuin lyhyinä kohtauksina eivätkä kestä kauaa. Perusetova olo onkin sitten lähes aina.

Tänään on eiliseen verrattuna ollut paljon parempi olo. Pitkästä aikaa pystyin jopa nauttimaan syömisestä. :)

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)18.11.2013 8.23
sitrus.... mulla kanssa nykyään aika usein ruoka niinkuin sanoit jää asustamaan vähän niinkuin ylämahan kohdalle sit kun oksentaa joka voi olla monta tuntia syömisen jälkeen ja se oksennus on vielä semmoista huonosti sulanutta ruokaa.. tosin oksennus auttaa oloa heti

AnnaMyyRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.11.2013 12.00
Kuristaa ja yläosa rintakehästä tuntuu ahtautuneelle kurkun lisäksi...jo on hemmetti:/ Tajusin että tällasta on ollu pahana uutisen vuotta sittenkin-Ihan selkeesti alakurkussa on joku paino tai ahtautus.Kuusi vuotta sittenkin esiintynyt mahan polttoo samoilla ajoilla kuin tällasta.

Lisäksi hormonit sekasin tms,kuukautisten väli reilu viikko...elämäntilanne erittäin kuormittava oireiden lisäksi:/Mahaa ei ehken nyt polttele niin paljon,kurkku/kaulaoireet hallitsee.

YlläpitoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.11.2013 9.59
AnnaMyy + muut kirjoittajat siiretty omaksi isoksi keskusteluaiheeksi http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/26635?p=&c=

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.11.2013 18.17
Tuntuu kuin olisin kokemut ihmeparantumisen. Ei niin mitään oireita! Ja minä kun varasin ajan yksityiseltä gastroenterologiltakin. Nyt mietin peruutanko ajan vai en. Ihmeparantumiseni johtunee kahvin juonnin lopettamisesta. En kyllä uskalla kokeillakaan.

näränainenRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.11.2013 9.01
Tänään taas oireet huonompia. Eilen täydellinen päivä.
Viikon päästä lääkäri. Uusi työpaikka odottaa,

YlläpitoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.11.2013 18.49
Hei!

Tähän ketjuun on tarkoitus laittaa lyhyesti kuulumisia.

Jos haluat keskustella pidemmin jostakin asiasta jonkun henkilön kanssa, aloita oma keskusteluketju asialle.


Ystävällisin terveisin
Ylläpito

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)30.11.2013 6.28
taas 03:00 asti pyöritty mahaan polttaa oksennan sulamatonta ruokaa ylävatsa on pinkeä turvonnut ja kipeä hapot polttaa suuta on tää niin peestä ja tänään pitäis hakea helikohäätö lääkkeet apteekista.. näillä taas mennään..

köhäRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)30.11.2013 8.10
Hirveä olo! Oksettaa ja väsyttää, kun yökin oli niin kauhea. Mitäköhän sitä tuli taas eilen syötyä?!

RefluksikkoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)5.12.2013 23.34
Tää viikko on ollu iha perseestä, närästänyt oikeestaan koko ajan.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.12.2013 14.20
Kohtaloa uhmaten olen syönyt vähän jugurttia (vanilja-), kun se vain on niin hyvää mustikoiden ja soijalesitiinirakeiden kanssa. (Maustamaton jugurtti aiheuttaa minulla pahoja oireita, joten siihen en koske.) Eilen illalla aiheutti vähän muljutusta kun söin sitä ennen nukkumaanmenoa, minkä tiesin tyhmäksi. Gavisconia vaan sitten perään.

Aina ei vaan jaksa nipottaa, kun ärsyttää niin paljon ettei voi terveellisiäkään asioita muka syödä.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.12.2013 14.32
Mä taas syön vaan jugurttia, viiliä ja mustikkakeittoa ja keitettyjä munia kun oireet on pahat.

Mitä sä Tepsu syöt silloin?

jariRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.12.2013 8.26
kyllä se vaan on että kaikki keinot on nyt kokeiltu lopetin tossa heliko kuurinkin ja olin koko viikon tosi söpösti ruokaa kevyesti ja terveelisesti
ei alkoholia .. ei ollut mitään oireita .. nyt sitten eilen vähän innostuin ottamaan kavereiden kanssa ja voi hyvät hyssykät mikä polte ja kärvennys ei taas tiedä miten päin on se on vaan jätettävä tai jos ottaa niin silloin saa kärvistellä

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.12.2013 17.43
Näin se on Jari. Jos itse voi vaikuttaa omaan oloonsa niin kannattaahan se tehdä.

Sitrus, minä syön pahimmassa voinnissa perunaa, porkkanaa, riisikakkuja, lihaa ja joskus myös sitä mustikkakeittoa. Pastankaan en ole huomannut aiheuttavan minulle oireita, enkä kohtuudella nautitun paahdetun leivän.

YlläpitoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)8.12.2013 11.00
Jarille oma ketju

https://kotisivukone.fi/app/www/refluksi.kotisivukone.com/keskustelu.html?c=0&showmsg=27000&new_message_sent

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)16.12.2013 21.04
Heipparallaa taas tännekin!
Eihän se tää elo olis mistään kotosin jos jatkuvasti olis vaan päivänpaistetta....Jonku aikaa olen jo tuntenu limannousua ja yskiminen on lisääntynyt- tänään olin sitten pakotettu hakemaan antibioottikuurin kun keuhkoihinhan se taas meni :(
Hyvä, että lääkäri sen kuurin kuitenkin kiltisti kirjoitti kun kerroin aikaisemman historiani.
Heinäkuusta tähän asti on Somac ollu pois käytöstä ( kiitos koivuntuhkauutteen ) mutta nyt sitten aion ottaa kuurin, jospa se rauhoittaisi tilanteen.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)18.12.2013 9.09
Heippa Hansu, antibioottikuuri aina harmittaa, mutta joskus se vain on välttämätön. Toivottavasti toivut nopeasti.

Minä olen tässä viime aikoina lepsuillut jo useampana päivänä peräkkäin, olin ystävättäreni kanssa kaupungissa lounaalla ja sitten iltapäiväkahvilla ja sitten iltapäiväoluella ja sitten vielä kuohuviinillä. On tullut myös syötyä vähän epämääräisesti ja kun ei oireita ole ollut, niin sitä luulee kestävänsä mitä vain, valkosipuliakin on tullut käytettyä. Tänään sitten olen tuntenut närästysoireita, onneksi tiedän kokemuksesta jo miten tilanne rauhoittuu.

Ikävältä tuo närästys tuntuu, limakalvoja pistelee, kirvelee ja polttelee. Kaikkein ikävintä on se, kun tietää mitä vahinkoa se limakalvoille voi saada aikaan. Nyt sitten kiireesti takaisin omaan turvalliseen ja tuttuun ruokavalioon. Porkkanamehu on jo juotu.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)18.12.2013 17.28
Kiva kuulla Hansusta pitkästä aikaa - ei tietty kiva että oirehdit taas.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)18.12.2013 18.09
Eikös se niin mene, että kun kaikki on hyvin, ei tuu käytyä hehkuttamassa kovinkaan usein mutta heti palataan kun menee huonommin :)

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)18.12.2013 19.31
Eiköhän tuo noin liene.

leenaliinaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)18.12.2013 23.31
Hansu,saako kysyä,onko selkä edelleen hyvä?Toivottavasti.

Itsellä ruokavalio lipsunut ja hyvän opetuksen sain,Vaivoja tuli.. Mulle on tärkeää myös pienet annokset,vältettävien lisäksi.Saattaa olla jopa tärkeämpiäkin.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.12.2013 9.37
Kiitos kysymästä leenaliina. Selkä on ihan ok. Kipuilee tietysti vielä kauan mutta töissä olen pystynyt olemaan.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.12.2013 20.16
En pysty näköjään enää syömään herkkuani, karjalanpiirakkaa + tummaa kahvia. Järkyttävä kuvotus, ja söin vain kaksi pientä :-/ Karjalanpiirakka tuntuu olevan jopa pahempi närästäjä, sillä kahvi menee kyllä esim. vaalean leivän kanssa. Mikä siinä karjalanpiirakassa oikein on? Joillekin refluksikoille se tuntuu sopivan. Ruispohja?

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.12.2013 21.44
Saturnus, en mä vaan tiedä, harmi juttu! Itse syön ruisleipää paljon. Mä epäilisin pikemminkin riisiä tai rasvaa. Ootko varma että kuvotus on refluksin oire? Vaikka kyllä sä varmaan tiedät.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.12.2013 21.55
Nuo ei ollu yhtään rasvaisia. Riisipuuro sopii hyvin, joten ei ehkä sekään. Kuvotus on mulla se kaikkein yleisin oire, joka iskee usein just kahvin jälkeen, etenkin jos on vedetty samalla karajalapiirakoita. Eikö kuvotus olekaan tyypillinen refluksioire :-O ?

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.12.2013 13.37
Kuvotus on ihan tyypillinen refluksioire, minulla sitä oli muutamien kuukausin ajan, se oli minusta ihan kamalaa. Alkuun sitä kesti aamusta iltaan ja joskus kun aamusta oli ihan normaali olo ja sitten se alkoi iltapäivästä tuntua, niin olin masentua ihan kokonaan. Se ei ollut mitään pientä pahoinvoinnin tunnetta, vaan inhottava, oksettava olotila.

Minä luulen että karjalanpiirakat ovat vain niin huonosti sulavia, syön itse niitä harvoin. Kaupan valmiita piirakoita en voi syödä ollenkaan, mutta tässä lähistöllä on yksi karjalaistäti, joka paistelee niitä meille, niitä voin syödä silloin tällöin.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.12.2013 16.47
Oon miettinyt, että voisko Antepsin auttaa näissä tilanteissa kun kovasti tekis mieli jotain herkkua, mutta refluksi estää. Eikös se tee vatsaan jonkinlaisen suojakalvon? Eilen otin pahimpaan oloon Gavisconin ja se taittoi kuvotukselta terän.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.12.2013 17.10
Voi se auttaakin. Tosin syöminen vie sen kalvon mennessään. Ts. Gavi kannattaa ottaa kun ei ole aikeissa syödä vähään aikaan.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.12.2013 17.29
Aijaa, se lähteekin sit saman tien pois. Mä jotenki luulin, että se kalvo pysyis siellä suojana jonkun aikaa :-/ Gaviscon on kyllä mahtava. Renniestä ei ole ollut viime aikoina juuri hyötyä. Kaks minuuttia ehkä auttaa, sen jälkeen vaikutus katoaa.

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)20.12.2013 18.43
Antepsin otetaan tyhjään mahaan 1/2 - 1 h ennen ruokailua. Se muodostaa ruokatorven ja mahakalvon pinnalle suojaavan kalvon. Ehkä yleisin annostus on 2x/vrk. Gaviscon ei muodosta kalvoa, vaan mahansisällön päälle jonkunlaisen esteen mikä estää mahansisältöä nousemasta ylös ruokatorveen. Otetaan syönnin jälkeen. Tämä Gavisconin luoma este häviää kun syö jotakin kuten Sitrus mainitsikin. Olen käyttänyt molempia. Mielestäni Antepsin auttoi ruokatorveani paranemaan, tosin samanaikaisesti jätin kahvin eikä syy-seuraussuhde ole siten ihan selvä.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)22.12.2013 11.17
Gaviscon/Galieve/Gavsicin Advancec geelimäinen lautta muodostuu tosiaankin sen vatsan sisällön päälle missä kohtaa sisältö (vähäinen syöntimäärä alempana/ylempänä, jos paljon) sitten onkin. Rikkoutuu , jos syö tai juo jotain...

RefluksikkoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)22.12.2013 21.44
Hyvin kyllä Nexium pelittää. Voi syödä melkeinpä mitä vain eikä närästystä tule. :)

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.1.2014 18.44
Mulla kuulkaa on alkanu oleen etova olo melkein koko ajan! Tämmöstä en oo ennen kokenu :( Oksentaa on pitäny ja aamulla ku kävin vesijuokseen, nousi närästys kurkkuun, ei onneksi poltteleen alkanu.
Somacia en ilikiä ottaa ku tullee niin kieli kipiäksi, pittäisköhän kokkeilla Parietia ku sitäki jossain vaiheessa määrätty.....
Koivuntuhkauutteella ja GA:lla koittanu mennä etiäpäin.
En ole ylensyöny, enkä kyllä -juonukaan :)
Heinäkuusta marraskuulle oli loistotilanne, olis vaan jatkunu.

AnnaMyyRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.1.2014 12.13
Moikka.Mun tähyksen koepalavastaukset tuli ja näkyy niissä "lievään refluksiin viittaavat tulehdusmuutokset ilman epiteeliatypiaa" eli oonko mä sittenkin refluksikko O.O

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.1.2014 20.27
Hansu, kuulostaa tutulta :/ Mulla pahenemisvaiheet alkaa just noin tai sitten ihan vatsakivulla. Nyt oon ollut jonkin aikaa hyvin vähäisellä lääkityksellä, mutta tänään on ollut semmosta kummallista vatsakipua aaltoillen. Taidan vetää taas viikon Nexium-kuurin, jos se parantais tilanteen ennalleen.

AnnaMyy, näin se taitaa valitettavasti olla :(. Oliko sulla väljä sulkija?

AnnaMyyRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.1.2014 22.03
Ei puhunut mitään tähystäjä sulkijasta,lausunnossa oli mainittu kardian sulkijan toimivan kohtalaisen normaalisti...mutta jos toi on väliaikainen tulehdus kun tuossa lukee "AIVAN lievään refluksiin viittaavat tulehdusmuutokset"

Ja ei mun mahakivut ainakaan voi olla siitä,kukas täällä sanoi ettei refluksiin kuulu mahakipu,äh,oon jo ihan sekasin oireista, pitää kai joku lääkekuuri syödä pidemmän aikaa,minkähän valitsisi...josse on happo joka on tulehduttanut torvea,kai se olis happosalpaaja paras?

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.1.2014 22.12
Ok AnnaMyy, sittenhän voi hyvin olla että toivut kokonaan. Tosin refluksioireet voi olla pahat siitä huolimatta, ettei olis tulehdusmuutoksia tai muuta epänormaalia. Toivotaan, että pääset oireista kokonaan eroon!

Kyllä mahakipu voi kuulua refluksiin, tai sitten gastriittiin. Nuo esiintyvät joskus yhdessä. Löytyikö sulta gastriittia? Mulla todettu väljä sulkija + ruokatorven tulehdus sekä lievä gastriitti. Oireina kuvotus, nielemisvaikeudet, täysi olo + vatsakivut.

YlläpitoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.1.2014 19.41
Keskustelu jatkuu omana isompana kokonaisuutena täällä:

https://kotisivukone.fi/app/www/refluksi.kotisivukone.com/keskustelu.html/27651?p=&c=

YlläpitoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.1.2014 19.45
Korjaus: oikea linkki
http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/27654?p=&c=

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.1.2014 22.27
Mahalaukku tuntuu jotenkin kumman täysinäiseltä ja mahanesteet yrittää nousta väkisin kurkun puolelle :/. Meinasin mennä nukkumaan, mutta nuku tässä nyt sitten kun oksettaa..

Mulla kyllä särkee päätäkin, etten tarkkaan tiedä johtuuko tosta vai refluksista.

UntuvikkoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)13.1.2014 17.18
Kävin uudelleen lekurilla äsken ja nyt odottelen tähystykseen aikaa... Onneksi täällä Lähi-idässä nuo tehdään nukutuksessa.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.1.2014 15.34
Söin eilen pienen palan appelsiinikakkua, ja parin tunnin päästä alkoi ihan kauhea polte rintalastassa ja mahanesteiden nousua. Pitäisi vaan kerrasta uskoa ettei appelsiini sovi mulle. Oli se kakku aika sokerinenkin. Kurkkua karhentelee vieläkin vähän..

kuplaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)28.1.2014 16.15
Mulle ainakin rasva+sokeri (leivonnainen, karkkit) tekee välillä niin huonon olon ja eiku Rennietä poskeen. Ja leivonnaiset + kahvi niin varma närästys. On tietty hyviä jaksoja jolloin oireet ei oo niin pahoja. Mulla usein auttaa kun nousee ylös niin ällöttävä olo helpottaa - saa vähän röyhdäksyn tulemaan. Usein pyydänkin jos ollaan kahvittelemassa/syömässä kaveriden kanssa, et lähdetäänkö kiertelemään ( tai joskus vessassa käyminen (ylös nouseminen) auttaa hyvin). Tuntuu välillä, et voiko refluksin kanssa elää normaaliin tapaan..vastaus on kyl et ei :(

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 9.06
Minulla on nyt ollut närästystä parina päivänä, parin kuukauden täysin oireettoman jakson jälkeen huomaa pienenkin närästyksen poikasen. Tosin närästys on nyt ollut hiukan reippaampaakin välillä. Kun luulee olevansa ihan terve, niin ei muista aina mitä voi syödä ja mitä ei. Olen pitäytynyt perusruokavaliossani, mutta poikkeuksia on ollut liikaa. Valkosipuli on ehkä suurin syyllinen. Söin jokin aika sitten tarkoituksella tosi askeettisesti, pidin siitä, hoikistuin ja jotenkin se tuntui hyvältä. Viime viikko oli kovin kiireinen ja söin vähän mitä sattuu, olo ei ollut oikein hyvä ja nyt se sitten kostautui närästyksellä.

Olen mielestäni kuitenkin oppinut suhtautumaan asioihin hiukan toisin, en hirveästi ole pettynyt siihen, että närästys on palannut. Olen vain todennut että se on palannut, olisihan ollut mukavaa jos elämä olisi jatkunut oireettomana, mutta kun niin ei ole käynyt niin tämän kanssa eletään. On turha harmitella tai ärsyyntyä tähän, kun asia nyt joka tapauksessa on näin. Onhan tämän kanssa eletty aiemminkin. Luultavasti kun palaan tuohon miellyttävään askeettisuuteen, niin oireetkin häviävät ja jos eivät häviä, niin ei sitten.

OptimistiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 11.25
Kurjaa, Vanilja, että sinulla on taas ollut oireita. Olen "aloittelija" refluksin kanssa, ja tuntuu ikävältä ajatella, että pitäisi syödä niin askeettisesti. Vaikka minulla on enemmänkin vain näitä kurkkuoireita, niin olen nyt jättänyt kokonaan kahvin ja teen, myös rooibos-teen, viinin, suklaan ja karkit. Mietin valkoisten jauhojen ja sokerin jättämistä, mikä tarkoittaa sitä, että pullan ja kakkujen syönti loppuu kokonaan. Kaikesta muusta koen voivani luopua, mutta haluaisin syödä edes joskus tuon kakkupalan. Tätä nyt pohdiskelen, kun odottelen ääneni palautumista, joka tosiaan on nyt neljän viikon jälkeen osoittanut pieniä palautumisen merkkejä.

Loistavalla asenteella olet Vanilja liikkeellä. Näinhän se varmaan on, että täytyy vain hyväksyä, että vointi vaihtelee, ja koittaa sitten nauttia niistä päivistä, jotka ovat hyviä. Itse olen huomannut myös sen, ettei pitäisi stressata mistään asioista, koska huomaan stressin tuntuvan heti vatsassani ja kurkussani.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 12.41
Optimisti, stressi on ihan pahinta, siksi olen tarkoituksella yrittänyt opetella noita asioita. Muistan että minullakin pyöri alkuun päässä kaikenlaisia ajatuksia, mutta ne olivat vain ajatuksia, eikä niihin olisi kannattanut uskoa. Todellisuus meni kuitenkin ihan toisin. Minun kohdallani on niin että nykyään olen voinut syödä ihan hyvin kakkuja ja pullia yms. En usko että ne tulevat olemaan ongelmana. Leivon itse paljon ja käytän spelttijauhoja ja täysjyväjauhoja, sekä intiaanisokeria. Välillä ostan Fazerin myymälästä ihanan kardemummarinkelin ja syön sen, eikä mitään ongelmaa ole tullut enää. Onnekseni en välitä kauhean makeista valmisleivonnaisista mitenkään erityisesti.

Alkuun on kuitenkin oman kokemukseni mukaan tärkeää se, että on tarkkana, niin kauan että oireet helpottavat. Itse elin kauramaito/banaanismoothiella (pelkästään sillä taisi mennä viikko jos ei parikin), täysjyväriisipuurolla (kauramaitoon tehtynä) ja sosekeitoilla muutaman viikon. Nykyään minulle askeettisuus tarkoittaa sitä, että syön aamiaiseksi, smoothien tai kaurapuuroa ja marjoja, lounaaksi hyvän makuisia sosekeittoja. Kaikki raaka-aineet pyrin hankkimaan luomuna. Voin myös syödä lounaaksi uunissa valmistettua täysjyväriisipuuroa tai keitettyä hirssipuuroa. Iltapäivällä juon rooibusteetä, joskus vähän kahvia ja omatekoisen välipalakeksin, joka on tosi askeettinen ja mieheni mielestä mauton (niissä on vain vähän intiaanisokeria), minun makuuni ne ovat sopivia. Illemmalla syön höyrytettyjä tai uunissa eri tavoin kypsytettyjä juureksia ja mielellään kalaa, joskus myös kanaa. Iltapalaksi syön omenan tai palan juureen tehtyä ruisleipää. Joillekin tällainen ruokavalio voi olla ihan normaalia, mutta minulle se on askeettista, varsinkin kun syön aika vähän kerrallaan. Kun näen mitä ja miten paljon ihmiset lounaalla syövät, oma ruokavalioni on kyllä askeettinen siihen verrattuna.

Kun on tämä askeettisuusviikko menossa en syö minkäänlaisia ylimääräisiä välipaloja. Yleensä tämä menee niin että viikolla tulee syötyä askeettisesti ja viikonloppuna vähän runsaammin. Voin myös syödä yhdellä viikolla askeettisesti ja toisella runsaammin. Keittoihin lisään hyvää oliiviöljyä ja pähkinöitä ja manteleita laitan smoothien joukkoon.

Meillä on onneksi töissä ruokala, jossa on paljon näitä kasvikeittoja, välillä pidän eväitä mukana.

OptimistiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 13.11
Vanilja, itsekin syön pääruokana lähinnä kalaa ja kanaa sekä aika paljon salaattia ja kasviksia. Sosekeitot maistuvat myös. En ole aikoihin syönyt enää tomaattia enkä paprikaa, koska varsinkin jälkimmäinen aiheuttaa välittömästi röyhtäilyä. Tosin viime aikoina tuo röyhtäilyoire on ollut joka päivä seuranani, samoin palakurkkuisuus, joka on ällöttävää. Hetkellisesti saattaa tuntua myös hengenahdistusta.

Kuulostaa ihanalta tuo, että olet voinut ainakin välillä syödä myös leivonnaisia. Minä myös olen ollut aina innokas leipoja, mutta en äkkimakean ystävä, joten olen siis toiveikas. Katsotaan, pystynkö ensi viikolla jättämään pullat...

Burning VikingRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 13.16
Optimisti, sokeri, valkoiset jauhot ja kahvi. Siina on ravintomaailman napalmin perusainekset kasassa. Minulle pahin yksittainen noista on kahvi, mutta kaikki yhdessa samaan aikaan niin silloin palaa koko suolistossa takuuvarmasti ja pitempaan.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 13.25
Optimisti, minulle tämä alkoi niin rajuna ja kovilla oireilla, etten pystynyt syömään oikein mitään, pelastukseni oli tuo kauramaito/banaanismoothie. Olin sairaalaan lähdössä monena aamuyönä, unettoman yön ja hirveiden poltteiden, kurkun kuristuksen, kuivan yskän ja mitä ihmeellisimpien oireiden kanssa. Olin varma että kyseessä on jotain todella vakavaa. Siitä tulee nyt kesäkuussa jo kolme vuotta, tilanteeni on koko ajan mennyt parempaan suuntaan ja nyt olen ollut tässä kaksi kuukautta kokonaan oireeton, joten en voi olla muuta kuin tyytyväinen, vaikka nyt on taas vähän närästellytkin.

Monille voi todella olla hyötyä tuosta valkoisten jauhojen pois jättämisestä, minulla ei niitä kotona ole ollenkaan, ei myöskään valkoista sokeria, luomukahvia juon kyllä päivittäin. Punainen liha on toinen mitä vältän ja samaten proteiinin ja tärkkelyksen yhtäaikaista nauttimista. Kun suolisto on huonossa kunnossa, kannattaa syödä kasvikset kypsennettynä.

OptimistiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 13.54
Työpäivinä en juo kahvia ollenkaan, kun on olevinaan niin kiire, mutta viikonloppuisin olen tykännyt juoda sen kupillisen. Eli vaikuttaisi siltä, että minulla ainakaan kahvi ei ole syyllinen.

Itse epäilen, että suurin syy tähän tämänpäiväiseenkin huonovointisuuteeni on stressi. Työstressi oli melkoinen koko syksyn ajan, ja joulukuussa pamahti pala kurkkuun. Sitten tuli flunssa ja ääni meni. Sinnittelin töissä huonolla äänellä, kunnes korvalääkäri määräsi taas salpaajat ja sairasloman.

Nyt olen yrittänyt rentoutua, mutta se on lähes mahdotonta, kun yritän hoitaa työasioita kotoa käsin, mikä ei oikein onnistu.

Eilen palakurkkuisuus tuntui vähän helpottaneen, mutta sitten tuli eräs työviesti, minkä johdosta aloin taas kelata niitä asioita. Ja nyt on vatsa kipeä ja palan tinne pahempi. On vain vaikea olla stressaamatta, kun tietää, että kaikki kaatuu niskaan, kun palaa töihin. Mikä neuvoksi?

Oletteko joutuneet olemaan sIraslomilla? Mun on pakko, koska ilman ääntä en voi työtäni tehdä.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 14.48
Minä olin sairaslomalla alkuun muistaakseni viikon, kun olin niin heikossa kunnossa etten kertakaikkiaan pystynyt menemään töihin. Työni oli kovin stressaavaa silloin ja jouduin käyttämään myös ääntä aika paljon. Sen viikon ajan kuitenkaan viis veisasin mistään työasiasta, olin huolissani vain omasta terveydestäni. Muistan että ajattelin silloin että jos tästä selviän, niin mikään ei tule olemaan tärkeämpää elämässäni kuin terveys, ainakin sellainen että voi elää normaalia elämää ja jopa nauttiakin siitä.

Tämä vaikutti minuun niin voimakkaasti että päätin että nyt loppui terveydellä leikkiminen. Minä uskon edelleenkin noiden oireiden olevan varoitus, uskoin sitä varoitusta. Muutin elämäntapojani ja sain onneksi vaihdettua samalla työnantajalla toiseen työhön, joka on paljon vähemmän stressaavaa. Ääntäkään ei tässä nykyisessä työssäni tarvitse käyttää, joten senkin puolesta on nyt hyvä.

Toivottavasti sinunkin tilanteeseesi tulee jotain helpotusta, terveys ei ole itsetarkoitus, mutta elämästä pitää voida nauttia, eikä työ aina ole se kaikkein tärkein juttu, vaikka se tärkeä onkin. Voitko puhua asiasta esimiehesi kanssa, ei ole työnantajankaan etu, että työntekijät uupuvat työssään.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 14.54
Tuosta varoituksesta vielä sen verran, että ajattelen nytkin että elimistöni antaa minulle taas merkkejä, että jotain pitää muuttua, se ilmoittaa närästyksellä että kaikki ei nyt mene ihan putkeen. Viime viikko ei tosiaan ollut mikään vatsaystävällinen viikko, elimistöni ei pitänyt siitä. En ehtinyt parina päivänä syömään ollenkaan ja join tyhjään vatsaan kupin kahvia, mikä ei ollut ollenkaan hyvä. Elimistöni pakottaa minut palaamaan normaaliin olotilaani, siihen josta se piti. Teen niin kuin se haluaa:)

OptimistiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 15.13
Olet aivan oikeassa, Vanilja. Elimistö ilmoittaa tavalla tai toisella, kun stressi on liiallista. Ja työ ei todellakaan ole elämän tärkein asia, vaikka tärkeä onkin.

Puhuin jo esimiehen kanssa, mutta hän ei kylläkään täysin ymmärtänyt tilannetta. Ehkä pitäisi pyytää häntä käymään sivustoilla. Hienoa, että sinä sait muutosta työtehtäviisi.

Nyt yritän unohtaa työt jälleen ja rentoutua. Uskon, että sen myötä vointi paranee ja ääni palautuu.

Tsemppiä ja parempaa vointia sinulle ja kaikille muille!

Pikku myyRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 16.01
Olen uusi tällä palstalla mutta ajattelin ruveta kirjoittamaan. Tuntuu että tätä sairautta ei voi ymmärtää ellei ole itse kokenut samaa.

Tämän päivän tilanne: aamusta etovaa oloa, ruokavalio supistettu niin askeettiseksi ja ruokatorvi/vatsaystävälliseksi kuin mahdollista, :( kurkku on kipeä ja punanen koska 3päivän jatkuva röyhtäily takana, sydän tykyttelee pienestäkin rasituksesta, eilinen rintakipu on onneksi helpottanut, somac aiheuttaa niin voimakasta suun kuivumista että jätän sen pois, tilalle gaviscon ja silica tonic ja ensi viikolla lääkäriin kinuaan eri merkkistä happosalpaajaa jos sopisi paremmin.

Ottaa päähän ja masentaa mutta eiköhän tästä vielä nousta!

OptimistiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)9.2.2014 17.26
Hei Pikku myy! Häntä pystyyn! Minäkin olen uusi tällä palstalla ja olen jo saanut paljon hyviä neuvoja. Koita luottaa siihen, että parempi kausi häämöttää edessäpäin.

Itselläni on nyt parempi olo, kun pala kurkussa pienempi ja ääni vähän parempi. Iskias vaivaa jo toista viikkoa, ja olenkin miettinyt, että voiko sekin johtua noista lääkkeistä.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.2.2014 18.15
Hyvin menee mutta menköön :) koivuntuhkauute on jo kolmatta viikkoa tauolla, kuukauden tauon jälkeen taas 3kk:n kuuri. Nyt törmäsin semmoseen tietoon, että sinkki auttaa gastroenterologisissa sairauksissa ja sitäkin mulla on takana 3kk:n kuuri, eli uskoakseni siinä toinen osatekijä mun hyvään oloon. Ja Somacinhan jätin käytöstä elo-syyskuun vaihteessa :)
Limannousua ei ole, eikä närästystä, ainoa oire on yskä, joka ei suostu loppumaan :(
Tottakai syömisiä pitää tarkkailla, ei tässä ylettömään kahvinjuontiin ja rasvaisten ruokien syömiseen ole varaa sortua! Ja jos vaan syöt liikaa, on se oksentaminen kyllä lähellä.
Aurinkoa kevääseen kaikille ☼

pallomassuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.2.2014 18.55
Kaamea ylävastakipu vasemman rinnan alla alkoi taas eilen, johtuneeko siitä, että söin taas makeutusainejuttuja, mulle ei sovi kuin Stevia ja sitäkin vain piene määrä. Yö meni kivuissa ja panikoidessa, että mikä kohtaus nyt taas tuli :( Ihan kamala pallomaha taas ja ilma mouruaa eestaas ja karvasta nestettä nousee suuhun, huippaa ja tykyttää. Vatsa on kuin sotatanner. Ei jaksaisi, kun viikkojen flunssaputki takana, sotki varmaan omalta osaltaan ab-kuurikin taas tätä mahaa. Välillä tuntuu, että ei hengissä pysy.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.2.2014 19.19
Olen parina iltana juonut omatekoista kaakaota, teen sen ihan normaalisti maitoon. Kumpanakin iltana kun join sitä, niin heräsin yöllä siihen, että vatsassa velloi ihmeellisesti ja ihan niin kuin olisi ollut vähän huono olokin. Syy ei ole kaakaossa vaan maidossa. Se ei ole parasta iltajuomaa, päivällä kaakao ei aiheuta mitään, mutta iltajuomaksi se ei minulle sovi. Maitoa olen varonut muutenkin, aluksi jätin sen ihan kokonaan pois, hapanmaitotuotteita olen kyllä sittemmin käyttänyt.
Mukava kuulla Hansu, että olet hyvässä kunnossa. Ymmärsin että huomenna aurinko voisi pilkistellä, se olisi kyllä ihan tervetullut.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)5.3.2014 13.17
Refluksi on ollut hyvässä hallinnassa jo pitkän aikaa, ei ole ollut mitään pahoja poltteluja.

Kävin eilen uusimassa Nexiumin reseptin ja lääkäri suositteli Nexiumin tilalle Esomeprazol Orionia. On kuulemma sama asia kuin Nexium mutta edullisempi. Toivottavasti sitten tehoaa yhtä hyvin... Lääkäri sanoi myös että 20 mg on niin pieni annos, ettei näe että olisi mitään järkeä puolittaa tablettia. Mulla on edelleen vaikeuksia tuon tauottamisen kanssa, kun muistan liian hyvin sen kun pahimmat oireet oli päällä. Ei sitä haluaisi kokea enää uudelleen.

Pikkumyy2Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)5.3.2014 17.20
Hieman paremmin menee kuin kuukausi sitten. Sain lääkäriltä Parietin kokeiluun. Tuntui kuivattavan suuta ja limakalvoja vähemmän kuin Nexium ja Somac mutta sydän innostui tykyttelemään taas sen verran kovaa että päätin lopettaa lääkkeen ja kokeilla hoitaa muilla keinoilla. Röyhtäily jostain syystä lisääntyy mulla kaikista happolääkkeistä. En usko omassa tapauksessani refluksin edes johtuvan liikahappoisuudesta vaan jostain muusta... En jaksa vaatia tutkimuksia ja apua kun tuntuu että lääkärit ei ota tosissaan koska tähystyksen tulos oli lievä krooninen gastriitti ja löysähkö alasulkiija. Eilen illalla oksennukset nousi taas koko ajan kurkkuun ja röyhtäilytti niin että nukkumisesta ei tullut mitään. Yritän nyt pärjätä Gavisgonin, silicum tonicin, ja ruokavalion avulla. Viikonloppuna lipsuin ja herkuttelin ja alkuviikko menikin sitten tukalassa olotilassa. Kaikenkaikkiaan olo kuitenkin ihan siedettävä. Ei varsinaista oksentelua ja ruokakin menee alaspäin päiväsaikaan ja rintakipua ei juurikaan! Siitä oon iloinen!

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)5.3.2014 21.54
Nightlight, tosiaan esomepratsoli = Nexium. Eli täysin samaa kamaa. Jos lääkärit on sulle ylistäneet nimenomaan "aitoa ja oikeaa Nexiumia", niin ne on vain lääketehtaiden toimesta hyvin voideltuja. Mun eka lääkäri oikein kirjoitti Nexium-reseptiin, että "ei saa vaihtaa edullisempaan". Apteekissa sitten pyysin edullisempaa, ja laittoivatkin sen. Lääkäri perusteli kallista Nexiumia sillä, että ei tule sivuvaikutuksia. Apteekin mielestä tuossa ei ollut mitään järkeä, koska valmisteissa ei ole muuta eroa kuin hinta. Hyvin on "halpis" pelittänyt ainakin mulla.

laulajatarRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.3.2014 15.54
minulla ollut eilen ja tänään närästystä ja takaisinvirtausta mikä tuntuu todella ikävältä, yleensä minulla on "vain" kovat kurkkuoireet eikä tavallista närästystä, mutta nyt näköjään sitäkin :/ tai siis oli joskus ihan refluksin alkaessa närästystä, mutta tällaista en ole kokenut pariin kuukateen...en ole mielestäni syönyt mitään erikoista (pidän ruokapäiväkirjaa), toki kävin viikko sitten vyöhyketerapiassa minkä jälkeen on ollut mitä kummallisimpia oireita, että en tiedä olisiko tämäkin jotain sellaista...? Ärsyttää, koska nyt on sekä kurkku ja ääni huonona plus vielä närästystä. Eikä tämä koskaan hellitä???

refluksitarRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.3.2014 16.53
Mulla kurkkua kuristaa ja turvottaa ja kipeä plus tietenkin se ihana palantunne. Imusolmukkeet turvoksissa aina..Ei tälle tosiaan näytä tulevan loppua vaik miten päin olisi. Onneks skopia n.parin viikon päästä nii saa tietoo lisää..Epätoivossa ei ole kiva elää :(

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.3.2014 18.33
Täällä ollaan hirvittävässä räkätaudissa, poskiontelotulehdus diagnoosina mutta yskä on kyllä ihan karmea kans.
Limaa tulee jostain- mahasta vai poskionteloista, en tiiä, mutta koko ajan pitää niellä- välillä niin hirveä yskänpuuska, että oksentaa pitää- sinne meni just ruuat vessanpönttöön. Sairauslomaa ei kirjoitettu mutta huomenna mää sitä haen!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.3.2014 18.38
Nightlight, sitä olotilaa ei tietty kyllä haluaisi takaisin mutta tuo estolääkitysmärää 20mg on pieni! Mukava kuulla susta!

Muistelet varmaankin meidän kirjoittajien kertomia sivuvaikutuksia tai tehottomuutta noista rinnakkaislääketeollisuuden tarjoamista esomepratsolia sisältävistä vaihtoehdoista. Se ei tarkoita, että juuri sinulle niitä tulisii tai ettei lääke tehoaisi sinulla ihan ok. Aina huomattavasti edullisemmat rinnaikkaislääkkeet ovat alhaisesta hinnasta huolimatta ihan ok - niiden valmistajat eivät vain ole joutuneet sijoittamaan tutkimukseen ja riskinottoon sellaisia rahoja kuten aineen oikea keksijä ja kehittäjä.

Kuten aikaisemminkin on ollut puhetta, ihan samoja tuotteitahan ne ei ole, koska ainesosat niissä on erilaiset ... Sandozin tuotteessa taisi olla jopa 6 erilaista ainesosaa kuin AstraZenecan Nexiumissa. Tässäkö syy joidenkin oireisiin??

Lääkäri ja apteekin väki tarkoittaa tässä kohdassa, että niissä on sama vaikuttava aines eikä ajattele, että maallikko olisi muusta kiiinnostunut. Oikean vastauksen saat kun kysyt "nämä ovat siis täsmälleen samoja tuotteita eli kaikki ainekset täysin samat?"

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.3.2014 21.31
Joo, hyvä tarkennus refluksikurkku. Mä en ole koskaan huomannut mitään eroa rinnakkaislääkkeen/alkuperäisen välillä missään vaivassa, siksi näin positiivisella mielellä ;-) tosin Nexiumia en ole kalliina versiona kokeillut. Olen ollut itse siis aina tyytyväinen, mutta tosiaan kun vatsasta on kyse niin moni muukin aine varmasti vaikuttaa oloon kuin pelkkä happolääke.

LeenukkaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.3.2014 15.56
Olen uusi täällä. Refluksia tutkittu jo runsaat 15vuotta. Taisin vasta nyt saada lääkityksen joka tepsii siihen tämän antoi keuhkolääkäri. Olen yskinyt tosiaan 15vuotta sitä tutkittiin nyt ja aiemminkin astmana sekä keuhkoahtaumatautina, molemmat suljettiin pois. Locekkia olen syönyt
vuositolkulla, välillä jättänyt jo poiskin. Nexsium oli kokeilussa ei mitään
terveydellistä.
Lääkitykseni nyt: Locek aamulla ja Ranixal 300mg iltaedellä.

KatariinaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)8.3.2014 10.46
Hei, tässä päivän refluksivalitukset Katariinalta.

Huomasinpas tässä, että ruoka ei sula. Peräpäästä tuleva tavara muistuttaa enemmän oksennusta kuin paskaa ja siitä näkee ihan selkeästi mitä oon syönyt. Pikaisella googletuksella selvisi, että syy voisi olla mahahappojen vähentyminen. Voi olla että salpaajien ja antasidien käyttö on saanut sen aikaan.

Ajattelin nyt sitten, että vaihdan Gavisconit ainakin toistaiseksi Antepsiniin (ei sisällä antasideja) ja Kouffmanin diettikin voisi olla kokeilemisen arvoinen. Mistähän saisi pH-paperia?

Suolistovaivojakin on taas entiseen malliin alettuani syödä gluteeniviljoja. Julkisella ei haluta tutkia mahaa eikä ohutsuolta gastroskopialla koska "ei se voi olla mitään vakavaa kun oot noin nuori" ja "ei sulla keliakiaa ole kun vuosi sitten vasta-aineet ei ollu koholla". Turhauttaa. Pitänee kesätyörahoista sitten kustantaa tähystys yksityisellä.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.3.2014 16.30
Minä olen jo välillä elätellyt toivoa että olen parantunut kokonaan. Sitten eilen kävin ostamassa luontaistuotekaupasta magnesium-oxidia. Kiireessä en yhtään katsonut minkälaista se oli ja sitten kotona ensimmäisenä ihmettelin että tässähän on kolmea eri lisäainetta, ei kiitos. Sitten katsoin että se on vielä pureskeltavassa muodossa. No uteliaisuuttani söin yhden, se oli epämiellyttävän makeaa ja siinä maistui joku sitruunamainen maku aika voimakkaasti. Hemmetti sentään, minua närästi koko loppuillan, jouduin ottamaan parikin Rennietä (jota en ole aikoihin tarvinnut). Yön nukuin kuitenkin hyvin, mutta tänään on kieli ollut kipeä ja rikki toiselta puolelta, onneksi närästys oli kuitenkin hävinnyt. Vahvoja ne ovat nuo vatsahapot.

Uskomatonta että tuollaisesta pienestä pilleristä voi olla tuollaiset seuraukset. Ostin magnesium-oxidia välillä kun sanotaan että sitraattia ei ole hyvä syödä pitkiä aikoja yhteen menoon. En halua lopettaa kuitenkaan magnesiumin käyttöä, kun se antaa niin hyvät yöunet. Välillä kun pidin taukoa, nukuin paljon levottomammin, nyt kun otan sitä taas, niin nukun kuin uppotukki koko yön.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.3.2014 19.52
Saturnus ja refluksikurkku, kiitos selvennyksistä. Esomeprazol Orionia ei ollut apteekissa, niin antoivat Esomeprazol Sandozia. Tänään ensimmäisen tabletin otto.. hiukan kyllä jännittää. Apteekissa kyllä vakuuttelivat että olisi lähes täysin sama asia kuin Nexium, ja niin sanoi lääkärikin. Toivottavasti ei tulisi mitään sivuvaikutuksia ja olisi yhtä tehoavaa kuin Nexium.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.3.2014 20.22
Onko Orionin versio se, missä on rakeet sisällä irrallaan? Mulla oli sitä yhdessä vaiheessa, en tykännyt yhtään kun piti pelata niiden rakeiden kanssa, jos halusi ottaa puolikkaan pillerin. Sen jälkee olen kelpuuttanut vain Sandozin ;)

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.3.2014 20.37
En tiedä millainen Orionin versio on, mutta lääkäri sanoi ettei sitä voi puolittaa, eli varmaan ovat irrallaan.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.3.2014 21.59
Ensimmäimem tabletti otetttu. Nyt sitten jännittämään miten tehoaa tai tuleeko sivuvaikutuksia..

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)15.3.2014 22.00
* Siis ensimmäinen.

ticoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)16.3.2014 12.49
Kuulumisia täältäkin... olen nyt lähestulkoon varma että tämä oma refluksini puhkesi nimenomaan lääkkeistä. Lievään mahapolttoon määrättiin nexiumia → oireet riehaantuivat →annostusta tuplattiin → oireet paheni aina vaan kunnes tk-lääkäri kehotti lopettamaan ppi-lääkkeet ja sain tilalle zantaccia (vanhan polven lääke). Oireet vähenivät mutta edelleen olivat päivittäisiä. Kaksi vk sitten lopetin zantacin ja nyt alkaa olo olla samanlainen kuin vuodenvaihteessa ennen oireilua. Kyllä vaan tuntuu uskomattomalta miten gastroenterologit eivät hyväksy muuta kuin lääkkeiden syönnin. Tässä olisi jollekin oiva tutkimuskohteen aihe: ne joille happosalpaajat eivät tuo apua, mikä on syy siihen ettei vastetta synny ja olisiko oireiden taustalla nimenomaan alunperin väärän diagnoosin vuoksi aloitettu happosalpaajalääkitys?

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.3.2014 0.22
Pari Sandozin tablettia takana, ja ainakin nyt vaikuttaa siltä että tehoaa ihan hyvin.

ticoRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.3.2014 20.46
No itse odottelen että ensi viikolla pääsen funktionaaliselle lääkärille. En tiedä mitä odottaa sieltä mutta jos kolme eri gastroenterologia ei osaa muuta kuin tuputtaa lääkkeitä mitkä ei auta niin jo on merkillistä. Tuntuu että elimistö meni niin sekaisin lääkekokeiluista etten saa millään sitä tasapainoon. Toivon jotain konkreettisia neuvoja ja kokeita millä saisi suuntaa että mitä hittoa pitäs tehdä.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.3.2014 8.34
Pientä kurkun karheutta ja eilen illalla mahanesteiden ylösnousua. En tiedä johtuuko siitä kun vaihdoin Sandoziin, vai onko muuten vain huonompi kausi menossa.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)22.3.2014 8.47
Nyt on taas pari päivää ollut ihan hyvä olo. Taitaa Sandoz tehota mulla yhtä hyvin kuin Nexium, toivon mukaan.

kymysysRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)22.3.2014 9.13
Tico, olen tulllut ihan samoihin aatoksiin kuin sinä. Mulle määrättiin kurkun limaisuuten somacia ja kun ne aloitin, niin muut oireet kuten vatsanpolttelu ja palan tunne kurkussa alkoivat.

Kurkun limaisuuteen löytyi nimittäin toinen syy: hypertrofinen nuha.

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)28.3.2014 12.51
Vaihteeksi positiivisia kuulumisia. En nyt muista tarkalleen, milloin tämä outo oireeton kausi alkoi, mutta Nexium kohta jo 2 viikkoa tauolla. Eikä mitään muitakaan närästyslääkkeitä käytössä. Alkusyksystä voin todella huonosti (sydän jyskytti ja hengästytti), itseasiassa vielä alkuvuodestakin pakkasten aikaan (hengitys ei kulkenut ja kurkkua kuristi). Sydäntuntemuksia ei ole ollut sitten marraskuun ja hengitys virtaa esteettä lenkillä. Mukava maistaa kuukausien jälkeen tällaista normaalia olotilaa!

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.3.2014 16.07
Jouduinpa sitten tänään antibioottikuurille. Juuri kun tuolla edellä hehkutin hyvää oloani. Vähän hirvittää. Ostin Yliopiston Apteekin Professorin maitohappobakteereita, joita farmaseutti kehui yhtä hyviksi kuin Precosa, mutta ovat edullisempia. Kait se on Nexiumkin taas aloitettava. Sitä voi ottaa tämän antibiootin kanssa. Huoks.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)19.4.2014 21.01
Pahimmat närästykset ja pahanolontunteet ovat pysyneet ihme kyllä poissa, vaikka mulla onkin edelleen nielemisvaikeuksia eikä ole sen vuoksi tullut syötyä useampaan viikkoon kunnolla.

Kurkku on kyllä jotenkin limainen ja röyhtäyttääkin kauheasti.

laulajatarRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)22.4.2014 10.38
Mulla juuri nyt ph-mittaus käynnissä.ei tämä mitään herkkua ole, letku kiristää nenässä kun syö ja nielee ja muutenkin epämiellyttävää :/ en edes uskalla ajatella miten yöllä pystyn nukkumaan.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)22.4.2014 10.48
Tsemppiä olotilaan!!

laulajatarRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.4.2014 21.00
selvisin ph-mittaksesta,huh! Maanantaina lääkäri sitten soittaa ja kertoo tulokset. Tänään on ollut huonompi päivä, kurkku ollur kipeä ja kirvellyt melkein koko iltapäivän/illan :( siitäs sain kun yritin syödä tavallista leipää lounaaksi; eli ei-gluteenitonta ja hiivan leivottu.

SitrusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)24.4.2014 21.45
Hyvä että selvisit koettelemukseista! Saitko nukuttua?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)25.4.2014 20.11
Refluksin kanssa kaikki ok mutta nyt kakeltaa niin helv... kurkun puolessa välin. Jotain pehmeätä jäi kaikertamaan syödessä mutta ei risoissa. Pakko on kurlutella oluella niin että saa vähän puudutusta. Ja jos ei lähde eteenpäin, menen peilailuun huomenna. Miksi tähän pieneen kurkun peilaukseen ei ole voitu keksiä pientä kotikäyttöistä kamerapeiliä kun aikoinaan täysutopistiset verensokeri, verenpaine ym mittaritkin on jo kaikkien ulottuvilla :-(

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)27.4.2014 12.32
Kaikki refluksioireet ovat olleet poissa jo viisi kuukautta. Olen lisännyt hiukan kahvin juontia, olen ottanut sipulin ja sitruunan takaisin ruokavaliooni, olen syönyt välillä chilillä maustettuja keittoja (vahingossa) mitään oireita ei ole silti ollut. Hörpin viiniä ajoittain, pääsiäisen aikaan useana peräkkäisenä päivänä, oluttakin voin juoda lasillisen muutaman kerran viikossa, niinkuin tein ennen näiden oireiden alkuakin. Edelleenkin syön kasvisvoittoista ruokaa, olen lisännyt kalan syöntiä ja vähäisestä lihan syönnistä entisestäni vähentänyt sitä. Tilalle ovat tulleet kikhernneet, linssit ja pavut. Työni on muuttunut helpommaksi ja stressiä pyrin poistamaan tietoisesti edelleenkin. Syön nykyään hitaasti ja annokset ovat aika pieniä, painon nousua varon. Onkohan löysä vatsanporttini kiristynyt?

Pikkumyy2Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)28.4.2014 9.53
Parempi kausi oli pitkään, mutta nyt lähiaikoina todella itsepintaista ilman röyhtäilyä ja ahdistavaa oloa. Viikonloppuna jouduin ottamaan päänsärkyyn ison annostuksen kipulääkkeitä ja tänä aamuna meinas kuolema tulla. Sydän hakkaa, ahdistaa, kädet puutuu, etoo, röyhtäyttää.. Beettasalpaaja hieman helpottaa mutta pelkäämpä että tästä se kierre taas alkaa! Tulehduskipulääkkeet on mulle pahimmat!

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)29.4.2014 16.17
Tulehduskipulääkkeitä minäkin pelkään. Olin ilmeisesti liian vähissä vaatteissa ulkona ja sain niskani kipeäksi, otin yhden 1000 mg:n Panadolin yöllä. Tänä aamuna tuntui aavistus närästyksestä, joten Panadoliakin saa näköjään varoa. Nyt on tosin helppoa kun jo tunnistan nuo oireet, niin voin samantien reagoida niihin. Kun elimistöni on nyt tasapainossa, niin oireetkin pysyvät poissa, mutta kipulääkkeiden tai muun mahdollisen oireiden aiheuttajan huomaa kyllä heti. En siis voi sanoa että olisin parantunut refluksista, siellä se on näköjään valmiina iskemään kun ote herpaantuu. Joskus vain on ihan pakko ottaa särkylääkettä, jotkut joutuvat niitä syömään päivittäin.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)1.5.2014 21.00
Ihan ok olo ollut refluksin osalta. Söin kyllä pari pientä munkkia, etten tiedä miten kostautuvat myöhemmin, jos nyt kostautuvat.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.5.2014 11.55
hienoa, nightlight!

Täällä vappu meni ihan syömisten ja oreilun osalta hyvin. Herkutellla sai sen verran kun halusi.

Tosin vapunaatto kylässä meni täysin pipariksi, kun se tampereen "mielenosoitus" asettautui 50m kyläpaikasta ... Meteli oli kova eikä juttelusta tullut rehellisesti mitään tuntikausiin. Onneksi ne kepit oli sentään takavarikoitu - Anttilan ja muiden "kapitalistipaskojen" yrittäjien (lainaus mielenosoittajilta) isot lasi-ikkunat kun ovat niin houkuttelevia ;-)

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.5.2014 12.51
Eipä tullut mitään oireita noista munkeista. Taidan syödä tänään pari lisää. :-)

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.5.2014 19.13
Ei tullut oireita täälläkään. Pieniä donitseja, kokista, suklaata + normaalia enemmän kahvia tuli nautittua.

Onko kukaan ollut niin uhkarohkea, että olisi kajonnut simaan? Meillä ei ole ollut simaa kahteen vuoteen. En ole koskaan ollut suuri fani, ens vuonna varmaan pitää tehdä/ostaa kun tyttö on silloin jo 4-vuotias.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)2.5.2014 20.01
Kaupan sima on ollut ihan ok mutta sellainen itsetehty tai leipomossa
ostettu on melkoisen hiivaista, joten aiheuttelee enemmän röyhtäilyä
mutta ei muuta.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)3.5.2014 17.09
Nyt jännitetään kostautuuko ruismarjapuuron syönti... Ruismarjapuuro + maito on jotain niin hyvää.

Mäkään en ole uskaltanut maistaa simaa.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)4.5.2014 21.52
Tänään en voi hehkuttaa hyvää oloani....närästystä ei kyllä ole mutta yskiminen on taas lisääntynyt ja nyt ollut sen takia jo viikon kurkku kipeä. Pikkuisen lämpöä nyt illalla ja peleko persiissä, että tästä se kuumetauti taas lähtee........:( tää on niin tätä!
Hammaskin on halennu ja kipee ja takajalakaa juilii....Mutta uusi pienokainen näki päivänvalon viikko sitten, että kyllä mummu onnellinen on :)

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.5.2014 8.55
Heräsin yöllä outoon tunteeseen kuin en saisi hengitettyä. Taisi mahanesteet nousta kurkkuun...? Söin eilen vähän päärynäjäätelöä eikä tainnut tehdä oikein hyvää.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.5.2014 20.52
Tänään onkin ollut huonompi päivä. Jatkuvasti pieni etova olo, kurkkua sattuu hieman ja tuntuu limaiselta. Vitsi jos johtuukin marjapuurosta eikä jäätelöstä.

Mulla ei ole ollut juuri yönärästystä koskaan, tai ainakaan niin pahaa että siihen heräisi / tuntuisi tukehduttavalta.

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)6.5.2014 21.09
Nightlight, kunpa refluksioireissa olisikin aina lappu mukana että mistä ne johtuvat! Välillä on niin rasittavaa ja ärsyttävää tehdä tätä salapoliisityötä. Kun tietäisi mitä välttää, niin sitähän välttäisi. Mutta tietysti tässä oppii koko ajan, vaikka toisaalta reagointi ei ole loogista, niin sikäli siitäkään ei ole aina hyötyä. Pah.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 11.23
Musta tee. Hyi helvetti mikä olo, tuntuu ekaa kertaa et yrjö lentää kohta. Ennenkin on ollut pientä reaktiota, mutta tää on ensimmäinen laatuaan. Tuohan on pahempi kuin kahvi. Liekö vaikutusta, kun happosalpaaja on pienellä tauolla.

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 11.28
Ja mainitaan nyt vielä, että Rennie auttoi välittömästi :-D Onneksi sattui olemaan mukana.

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 14.56
Mullekaan musta tee ei sovi. Ei sopinut ennen tätä oireiluakaan.

Saturnus, oliko sulla nikama- ja nivelvaivoja salpaajien sivuvaikutuksena? Itsellä polvien rutinat ovat loppuneet glukosamiini- ja msm-lisällä. Suosittelen. Tosin Nexiumkin jo 2 kk tauolla.

adiemusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 15.13
Mikä siinä on, että tietää miten syödä tai paremminkin mitä ei syödä, niin silti menee ja syö? Taas on tullut syötyä ihan pöljästi ja olo on sen mukainen. Oiskohan se jo nuppitohtorin paikka? Ei tää voi olla näin vaikeita!

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 15.26
Malla, kiitos vinkistä. Mä oon käynyt pitkään fysioterapiassa, homma meni jo paremmaksi mut nyt on tullut takapakkia ja yllättäen mikään jumppakaan ei enää toimi :-/

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 16.11
Saturnus, ikävä kuulla. En muista mitkä nivelet / nikamat sulla oireili? Itsellä tosiaan kamalat & pelottavat polvien rutinat alkoivat joskus loka-marraskuussa. Sitten toinen polvi äityi totaalisesti helmikuussa: sitä särki & vihloi. Olen varsin yllättynyt em. lisäravinteiden tuomasta nopeasta avusta. Kipuileva polvi on aivan ookoo eikä suivaannu nyt kyykyistäkään, joita en moneen kuukauteen ole uskaltanut tehdä. Googlaamalla löydät noista paljon lisätietoa.

MallaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 16.17
Adiemus, niinhän se on että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa - etenkin refluksivaivaisella :) kun tarpeeksi iskee päätä seinään, oppii jossain vaiheessa. Itsellä hyvää ja salpaajatonta aikaa nyt siis 2 kk. Edelleenkään en revittele syömisillä. Ei ole halua palata siihen kaameaan tilanteeseen mikä minullakin syksyllä oli.

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 17.44
Adiemus, se on vain inhimillistä, aina ei jaksa tarkkailla syömisiään. Aina voi sitten aloittaa alusta kun repsahtaa. Kun saa ruokavalionsa rukattua sellaiseksi että siinä on hyvä olla ja elimistö on toipunut, se kestää repsahtamisetkin. Ja kun saa omasta ruokavaliostaan tehtyä niin hyvän ja mieleisen kuin mahdollista ja kun se on niin hyvä, että siitä nauttii, niin ei tule mitään repsahduksia.

Minun lempiherkkuani on tällä hetkellä oikein kypsästä banaanista, raakakaakaosta, luonnon vaniljasta ja pienestä määrästä kauramaitoa blenderissä pyöräytetty pehmoinen smoothie. Vatkaan siihen päälle soijakermaa (ei lisäaineita) ja juon sen suurella nautinnolla. Ennen pidin jäätelöstä, mutta nykyään se on minulle liian makeaa, tosi paljon terveellisemmiksi ovat muuttuneet ne ruoat joita nykyään himoitsen. Hyvä niin.

MikaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 18.59
Tuota noin. Kenelläkään muulla tuollaisia näppylöitä sormien sivuissa (todella pieniä vesikellon näkyisiä)

Jotenkin tuntuu että aina alkaa vaiheittain tämä oireilu. Tietyt kaavat, ongelmat sun muut toistuu. Nyt ollaan siinä vaiheessa kun huomasin nuo näppylät että ei mene kun alle kuukausi niin taas itken palstalla kuinka hirveästi koko ajan sattuu eikä unta saa.

Huomasin kuukausi sitten että aluksi alkoi ilmavaivat ja huono uloste, siitä sitten siirrytään peräpukaman kaltaisiin ongelmiin pintaverenvuotoineen. Sitten alkaa pienet närästykset, tulee henkiset ongelmat pelkoineen ja ahdistuksineen, etova olo alkaa häiritä aamuisin, sitten tulee ne vatsakivut kun sattuu kylkiin, ylävatsaan ja muualle pitkin vatsaa. Nyt nuo näppylät sormissa... Voi voi voi taas mennään, tiedän sen, surettaa jo valmiiksi.

MikaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 19.03
Unohtui välistä utrikartia sekä suussa olevat haavat... =(

SaturnusRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.5.2014 20.19
Kiitti Malla, pitää tutkia asiaa. Mulla ongelmia pitkin rankaa. Pahimmin oireilee kaksi ylintä niskanikamaa, joissa on liikehäiriö, lisäksi rintaranka on jumissa. En usko että kaikki johtuu refluksista/happosalpaajista, koska mulle on myös sattunut noille alueille kohdistuneita tapaturmia + skolioosi todettiin jo parikymppisenä. Mutta, kaikkihan vaikuttaa kaikkeen.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)8.5.2014 15.35
Edelleen närästää ja etoo hieman. Tää on muutenkin niin oudon tuntuista, kun kipu on jotenkin "lämmintä" kun ennen tuntui "kylmältä". Mietin että jos fysioterapialla olisikin osuutta asiaan? Viime kerralla tehtiin kaikkia aika voimakkaita liikkeitä ja venytyksiä niska-hartiaseudun alueelle, jos ärsyttivät jotenkin vagushermoa? Jollei tuo hermo sitten jo ennestään ole ärtynyt kaikista jumeista...

Tai sitten johtuu tosta marjapuurosta tai jostain muusta ruuasta. Ärsyttävää tosiaan tällainen salapoliisityö kun on epämääräisiä tuntemuksia joiden syytä ei tiedä.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.5.2014 19.42
Maaliskuussa kaksi antibioottikuuria ja nyt taas menossa yksi. ( Joulukuussa kans ) Mykoplasmaepäily mutta ilman tutkimusta.
Alkoi limat nouseen siihen malliin, että johan piti Somac-resepti käyä uusiin....en kuitenkaan ottanu ku parina päivänä, jostain syystä tilanne on taas rauhoittunut, kuuria kyllä jälellä vielä 4 päivää.

Pakko mennä työterveyslääkärin luo kerjään kunnon kokeet ( esim. kilpirauhanen ), ei tää oo normaalia, että jatkuvasti sairastelee.
Somac ollu menestykselliseti tauolla viime vuoden loppukesästä alkaen :). Koivuntuhkauutteella on menty.

NightlightRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.5.2014 20.51
Muuten ollut taas ihan ok kausi menossa, paitsi viime yönä heräsin taas outoon tukehtumistunteeseen. En tosin tiedä johtuiko refluksista vai kurkun kuivaamisesta, kurkku nimittäin oli jostain syystä rutikuiva ja piti juoda pari lasillista vettä. Viimeksi kun tuollainen tunne tuli, nukuin selälläni. Tällä kertaa olin kyljelläni.

HansuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)31.5.2014 20.30
Puolen vuoden sisällä viis antibioottikuuria! Taitaa suolisto olla aika kunnossa. Siksipä aloitin Pascoe- jauheen ottamisen aamuisin vaikka refluksioireet onkin jostain syystä pysyneet aisoissa. Ajoittaista närästystä, mutta ei poltteita ( koputan puuta ). Litalgin ja Gaviscon Advance tabletit kulkee aina mukana kuitenkin.
Somacia en ole ottanu kuin ihan satunnaisesti.

Ai, niin. Työterveyden kommentti oli että poskiontelot jatkuvasti turvonneet, pitäis punktoida- ei kiitos! Nenäkannulla huuhtelen, se riittäköön kunnes pääsen akupunktioon.

Aurora (ex-Nightlight)Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)4.3.2015 17.51
Kävin taas lääkärissä juttelemassa tähystyksen tarpeellisuudesta, mutta lääkäri oli edelleen sitä mieltä että olen sen verran nuori vielä, ettei ole tarpeellista tähystää.

Lääkäri oli sitä mieltä että vuosikausia jatkunut happosalpaajien käyttö _saattaa_ johtaa hapottomaan mahaan, ja ehdottikin että ottaisin jatkossa Nexiumia vain joka toinen ilta. Tänään olisi tarkoitus olla ottamatta Nexiumia... Jännittää ihan hirveästi millainen olo mulla on sitten huomenna.

zoltRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)7.3.2015 15.24
Olo meinannut olla kurjamutta heti tuplaan annoksen niin pärjään jotenkin....se tulee niin puskista välillä tuo olo ihan järkky röyhtäily ja ylävatsakipu :( muutama päivä tuplana lääkettä niin rauhottuu...on tää niin paska vaiva sanon mä :( yölliset tukehtumiskohtaukset on ollut kuvioissa viimekesästä nyt ne onneksi vähän vähentyneet mutta iltaisin yskittää en tiiä se taitaa johtua refluksista. Se on sellasta kuivaa yskää ja on sitä päivälläkin.

kirstiRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)14.6.2015 22.36
Mikä hitsi on tää kun yritin syödä tuoreita mansikoita niin kurkussa karvasteli tuli aivan hätä juoda vettä jotta saa sen kirventelyn pois!,,,,,

Kuuluuko refluksi tautiin tällainenkin oire? siis ei kestä syödä mansikoita alkaa jo kurkussa elämään samalla tavalla kun laittaa samariinipulveria tyhjään lasiin ja sitten vettä. Se ikäänkuin kuohuu siellä kurkussa. Ainakin sellainen tunne tuli kun karvasteli!

Niin eipä sillä syönhän just antibiotiikaa Fluconazol Krka koska olen saanut candida sienen kurkkuuni luultavasti asmapiipusta. Ajatteli että ehkäpä tämä karvastelu saattoi tulla siitäsyystä kun olen tuolla lääkekuurilla ?????

Mutta raskasta on elää tään refluksitaudin kanssa! ,,,,,minulla on mitä moninaisempia oireita! Useimmiten on tuo nieleminen sellaista hankalaa. Tuntuu aina kun ei pian uskaltais nielasta ruokaa alas kun tuntuu että se jää kurkkuun kiinni........yöllä on suu aina niin kuiva että on pakko ottaa vesi hörppy jotta voi jatkaa nukkumista.,,,,,,,no jos se nyt vain oliskin niin helppoa tuo vedenkin nieleminen sängyssä makuuasennossa.,,,,,,,,on nimittäin huonontunut tuo nieleminen. Kun juon jotain on otettava vain aivan pieni hörppy kerrallaan ja sitäkin vielä nielaista toisamiseen! ja tulee ilmaa että täytyy röökyttää perään.

,,,,,,,kyllä tä minua epäillytää vain vakavemmasta sairaudesta kuin refluksi!,,,,,,tähänmennessä on meikää katsottu vain nenänkautta kurkkuun sellaisella ohuella langalla jonka päässä on kamer tai lamppu.,,,,,,,hyvä ystävä jos tiedät jotain valaisevaa kertoa minulle näistä kokemuksista niin kerro mielellään tällä palstalla tai suoraan minun sähköosotteeseen. kaikki tieto on hyväksi! Kiitos jo etukäteen! :)

TepsuRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)17.6.2015 19.37
Minulla puolestaan on tänään pitkästä aikaa oireilua, ja keksin vihdoin mikä on syypää: söin eilen illalla ja tänä aamuna mustikoita. Vaikka seuralaisena oli viiliä, niin ei niitä näköjään kestä, ei. Hölmönä vielä söin iltapäivällä pari palaa kuningatarhillolla täytettyä kääretorttuakin, ja se taisi olla se viimeinen niitti. Ei muuta kuin kaikki marjat taas pois. Minulla on ollut niiden kanssa koko ajan vaikeaa. Harmittaa tosi paljon :(

En muista onko ollut tuollaista samanlaista kuohuntaa kurkussa kuin Kirstillä, mutta voimakkaita oireita on tullut niin mansikasta, vadelmasta kuin mustikastakin. Parhaimmillaan mustikkakeitto on ollut ihan ok, mutta muut marjat juurikaan ei.

Välittömiä kurkkuoireita olen saanut ainakin kerran karpalolonkerosta. Rupesi heti karvastelemaan ja yskittämään niin paljon että luulin jo tukehtuvani. Eli kyllä tähän refluksioireiden kirjoon kaikenlaista riemua kuuluu...

Nicolette96Re: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)21.6.2015 22.21
aivan järkyttävä olo.... taas vaihteeks kurkun nariseminen riesaa mua ja muutenki vähän lepsuin ruokavaliosta ni tuntuu ihan ku sydärin sais.... Niin paha närästys taas... pakko huomenna tiukentaa ruokavaliota

VaniljaRe: Päivän refluksikuulumiset (osa 7)23.8.2015 14.15
Kesä on mennyt hyvin, ei juuri oireita muuten kuin nyt viimeisen viikon aikana. Olen juonut kahvia, edelleenkin tummapaahtoista ja luomuna, kolmisen kuppia päivässä, olen nauttinut kohtuullisesti olutta ja valkoviiniäkin, ilman mitään hankaluuksia. Olen syönyt aika usein ulkona, joten ruokavaliossa on hiukan korjaamista. Smoothiet ovat kuitenkin olleet joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta päivittäin käytössä, yleensä nautin siitä aamuisin. Nyt töihin palattuani, olen ottanut smoothien usein evääksi.

Ostin haudutuspadan muutama viikko sitten ja olen haudutellut sillä kasviksia, kanaa ja kalaa. Sitä on helppo käyttää, paloittelen kasvikset, lisään hiukan nestettä ja kasvilientä luomuna tietysti, ettei tule turhia lisäaineita. Töpseli seinään ja annan hautua useita tunteja, jonka jälkeen herkullinen ja terveellinen ja minun refluksilleni ystävällinen ruoka on valmis. Virtaa pata vie tavallisen hehkulampun verran.

Olen myös innostunut mehustamisesta. Vihersmoothien lisäksi olen tehnyt nyt muutamana aamuna vihermehua mehulingollani. Porkkanaa mehustin silloin kun oireeni olivat pahimmillaan, mutta nyt kokeilen mehustaa vihreitä kasviksia. Eilen iltapäivällä kokeilin mehustaa luomukaalia ja -omenaa, se aiheutti närästystä. Tänään kokeilin mehustaa parsakaalin tangon, joka tosi helposti tulee heitettyä pois, kun sitä on hiukan hankala syödä. Se on kuitenkin parsakaalin ravinteikkain osa. Mehustin siis parsakaalin tangon ja joukkoon mehustin hiukan tuoretta ananasta. Kun join mehun hitaasti maistellen aamulla tyhjään mahaan, ei närästystä ilmennyt. Ennen mehun juomista, kannattaa ottaa teelusikallinen jotain hyvää öljyä, se auttaa ravintoaineita imeytymään vielä paremmin. Aion jatkaa kokeilujani, uskon että elimistöni parantaa itse itsensä, kun se saa vain tarpeeksi hyviä ravinteita.

Mehustaminen ei varmaan ole kuitenkaan hyvä ajatus, silloin jos oireet ovat pahat (porkkanamehu saattaa kuitenkin tehdä hyvää, kenelle se sopii). Minä näen kyllä parin viikon aikana, miten mehut olotilaani vaikuttavat.

Kun olen hoitanut omaa refluksiani, en ole keskittynyt niinkään hoitamaan oireitani vaan hoitamaan terveyttäni kokonaisvaltaisesti. Sillä keinoin olen saanut parhaimmat tulokset, tosin siihen kuuluu muutakin kuin pelkkä ruokavalio.

Vihermehuista saa valtavasti ravintoaineita ja ne imeytyvät helposti, joten ne sopivat tähän filosofiaani hyvin, jos eivät sitten aiheuta ihan hirveitä oireita, mutta se jää nähtäväksi. Olen näiden muutaman refluksivuoteni aikana tehnyt erilaisia kokeiluja itselläni aiemminkin, välillä hyvällä ja välillä huonolla menestyksellä.

Lisäravinteista minulla on käytössä tällä hetkellä vain magnesium, D-vitamiini ja maitohappobakteerit.Vastaaminen ei ole mahdollista, sillä viestiketju on lukittu ylläpitäjän toimesta!