Keskustelu

reKahvi joka ei närästä15.10.2012 9.39
Minun on niin vaikea luopua kahvista. Onko olemassa kahvia joka ei närästä? Kertokaa minulle mitä aamulla voisi juoda kun teekin närästää ja olen allerginen maidolle (laktoosi)?

lp13Re: Kahvi joka ei närästä15.10.2012 10.41
Oletko kokeillut murukahveja? Niissä ei ole parkkihappoja samalla tavalla kuin suodatinkahvissa. Pirkka-murukahvi ja Lidlin GranArom ovat suosikkejani. Yllättäen myös eräässä kahvilassa suodattamalla pannujauhatuksesta keitetty kahvi on ollut sopivaa. Jotkut suosinevat Watsa-kahvia ja yleensä espressojauhatusta, mutta itse juon mieluummin murukahvia.

VaniljaRe: Kahvi joka ei närästä15.10.2012 10.39
Minunkin on vaikea luopua kahvista, siksi juon sitä edelleenkin pienen kupin aamulla. Luin jostain että aamupäivällä vatsa kestää kahvia paremmin kuin iltapäivällä, liittyy jotenkin vatsahappoihin. Juon sen aina niin, että olen syönyt puuron tai smoothien alle, pidän smoothien jälkeen hiukan taukoa että ravintoaineet ehtivät imeytyä ja sitten juon kupillisen kahvia ja syön palan leipää. Viikonloppuisin saatan juoda kahvia myös iltapäivällä pienen määrän.

Ostan tummapaahtoista luomukahvia, koska tumman paahdon sanotaan olevan parempaa vatsalle. Tällä systeemillä olen pysynyt lähes oireettomana vähäisestä kahvinjuonnista huolimatta. Tyhjään vatsaan sitä ei siis pidä juoda ja sen jälkeen kannattaa juoda hiukan vettä päälle, että kahvi huuhtoutuu hyvin limakalvoilta pois.

refluksikurkkuRe: Kahvi joka ei närästä15.10.2012 11.24
Vanhoja kahviehdotuksia löytyy kanssa täältä http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/9963#message9974

refluksikurkkuRe: Kahvi joka ei närästä15.10.2012 11.27
Vähän laiha lohtuhan tämä on kahviin verrattuna mutta käviskö joskus hopeatee käyttäen laktoositonta maitoversiota?

Sitruksella oli myös positiivisia kokemuksia keltaisesta teestä.

MariaRe: Kahvi joka ei närästä15.10.2012 13.54
Mä olen käyttänyt kofeiinittomia murukahveja ja kahvilassa otan kofeiinittoman erikoiskahvin jos sellaista on vaan saatavana (viime vuosien aikana Suomessakin ainakin pääkaupunkiseudulla on alkanut saada yhä usemmissa kahviloissa erikoiskahveja kofeiinittomana ). Kofeiinitonta murukahvia on ainakin Nescafen tuotteena ja K-kaupoissa Pirkka-tuotteena. Tummapaahtoisia kofeiinittomia suodatinjauhatus-kahveja saa myös ainakin Stockmannilta...toki noista puuttuu kofeiini ja siitä vieroittumiseen meni ainakin minulla aikansa. Itse alan nyt olla jo niin tottunut kofeiinittomiin, etten enää kovasti kaipaa kofeiinillista kahvia, alkuun oli kyllä surullista luopua siitä...ja siis mulla kofeiiniton ei närästä.

MariaRe: Kahvi joka ei närästä15.10.2012 13.56
Niin ja rooibos -tee ja kamomillatee ovat olleet hyviä teevaihtoehtoja kohdallani...jokin aika sitten ostin kaupasta myös kofeiinitonta vihreää teetä, mutta sitä en ole vielä maistanut.

SitrusRe: Kahvi joka ei närästä15.10.2012 17.49
tummapaahto on parasta.

HansuRe: Kahvi joka ei närästä15.10.2012 20.56
Mie juon aamulla ekaksi kahvia ja syön paahtoleipää- tästä en ole vielä luopunu :) Sittenpä ei kahvia koko päivänä meekään ja voi että mukamas väsyttää töissä....uutena tuttavuutena olen alkanut iltaisin juoda pakuriteetä :)

reRe: Kahvi joka ei närästä16.10.2012 8.33
Kiitos refluksikurkku maininnasta että keskustelua löytyy.
Kysyisin mistä saa Rooibos-teetä? En ole ikinä kuullut tuosta teestä.
Vatsakahvi ei sovi minulle, olen kokeillut.
Koetan nyt noita kofeiinittomia murukahveja seuraavaksi.

VaniljaRe: Kahvi joka ei närästä16.10.2012 8.58
Rooibos-teetä on monelaista, käytän itse suoraan eteläafrikasta tuotua pussiteetä, se on täyteläistä ja pehmeää, mutta esim. työpaikan automaatista saatavaa esanssirooibusta en voi juoda se todellakin närästää. Hyvää Rooibusta saa varmaan monista paikoista, niitä kannattaa kokeilla erilaisia. Olen juonut joissain kahviloissakin hyvää Rooibusta, jos sellaista jossain juo, niin kannattaa kysyä mistä samaa teetä saa ostaa.

SitrusRe: Kahvi joka ei närästä16.10.2012 16.25
Hakaniemen hallista Parhialan myymälästää saanee pk-seudun parhaat teet.

VaniljaRe: Kahvi joka ei närästä16.10.2012 19.16
Hansu, minkälaista pakuriteetä juot? Hauduttamallako valmistat sen? Minua kiinnostaa myös tuo pakurikääpä, sillä on kuulemma joskus aikoinaan paranneltu vatsahaavaa ja muita suoliston ongelmia.

HansuRe: Kahvi joka ei närästä16.10.2012 22.50
Tää on pussiteetä - "villinä kasvanut käsin poimittu lisäaineeton pakurikääpä" alkuperämaa: Suomi/Venäjä - valmistuttaja EKOsego.fi ja valmistaja Tapu Oy (www.ekosego.fi ). Ihan meijän S-marketista ostin :) Kiehautan veden ja haudutan teetä noin 10 minuuttia, joskus en malta niin kauan....
Niin mukavuudenhaluinen ( laiska?) ettei viihti ite alkaa kääpää raaputteleen :)

VaniljaRe: Kahvi joka ei närästä17.10.2012 10.01
hansu, täytynee kokeilla tuota pussiteetä jos se ei ole ihan kamalan makuista. Maistoin yhtenä päivänä jotain ihme pakurijuomaa, jonka mieheni oli tuonut jostain luontaistuotekaupasta. Kamalampaa tököttiä en ole koskaan suuhuni laittanut.

HansuRe: Kahvi joka ei närästä17.10.2012 20.34
Pakuritee on hyvää- toivottavasti terveysvaikutuksetkin tallessa :)

VaniljaRe: Kahvi joka ei närästä21.10.2012 10.17
Ostin kauneus ja terveysmessuilta pakuriuutetta, sitä voi lisätä puoli teelusikkaa kahviin tai teehen, kahvin kanssa en edes huomannut makua. Pakuria on käytetty kauan sitten kahvin korvikkeena ja sillä on parannettu vatsa- ja suolistovaivoja. Sen pitäisi myös virkistää.

tärpättiRe: Kahvi joka ei närästä22.10.2012 15.57
Sain lääkäriltä vihjeen, että mahakahvi voisi jopa auttaa refluksissa, mutta vain kaksi kuppia päivässä. Ainakin Prismasta saa ihan oikeata kahvia nimellä Watsakahvi ja paketissa pullukka ukkeli istumassa. Toimii!

SaturnusRe: Kahvi joka ei närästä17.4.2013 16.30
Mä oon nyt kahtena päivänä juonut tuota Watsakahvia pari kupillista. Ei se kyllä kummoisen makuista ole, mutta menee paremman puutteessa. Pussin kyljessä on maininta, että happoja on vähemmän kuin normikahvissa, mutta tietääkö kukaan kuinka paljon? Eli uskaltaako tuota juoda päivittäin?

refluksikurkkuRe: Kahvi joka ei närästä17.4.2013 17.25
Tuossa Pauligin tuotesivulla oli mainittu ainakin tuo tarkempi pH - luku vertaus http://www.robertpaulig.fi/kahvit/watsa-kahwi/

SaturnusRe: Kahvi joka ei närästä17.4.2013 17.51
Kiitos, refluksikurkku. Mutta miten tuo paahtoaste vertautuu happamuuteen? Olisiko sittenkin paras valita vaan tummapaahtoisinta kahvia, kun noissa Watsakahvin vaaleammissa versioissa paahtoaste on 3 ja tummapaahtoisissa 5? Harmi, kun en tykkää oikein muun kuin vaaleapaahtoisen mausta.. :)

SaturnusRe: Kahvi joka ei närästä26.4.2013 14.40
Ootteko kokeilleet watsakahvin ja tavallisen suodatinkahvin risteytystä? Mä oon juonut semmosta tällä viikolla melkein joka päivä, koska vain suodatinkahvi tepsii mulla migreeniin. On hyvää, melkein kuin pelkkää suodatinkahvia. Laitan suodatinpussiin puolet watsa-kahvia ja puolet tavallista.

Vähän on välillä närästänyt kahvin jälkeen, yleensä ei. Ei lähimainkaan niin paljon kuin joskus pelkän suodatinkahvin jälkeen. Vaikuttaa siltä, että voisin tuolla tavalla kahvia juoda jatkossakin, siis 1-2 kuppia vain viikonloppuisin.

"Migreenilääkkeenä" tuo on päivittäiskäytössä vain siihen saakka, että saan sumatriptaanin reseptin uusittua :D

lentukainenRe: Kahvi joka ei närästä7.7.2013 9.08
Malongon kahvista on poistettu hapot ja rasvat. Korkealuokkainen muutenkin

refluksikurkkuRe: Kahvi joka ei närästä7.7.2013 14.57
Onko tämä samainen merkki, joka vaatii ensinnä koneen ja kapseleiden ostoa sekä niiden täydennystä tietyn ketjun ihmisiltä (ei saa edes kahvikaupoistakaan)?

HansuRe: Kahvi joka ei närästä7.7.2013 18.39
refluksikurkku: Näytti saavan vain jälleenmyyjiltä...

marinoRe: Kahvi joka ei närästä25.4.2014 9.30
minusta tuo Pauligin mahakahvi aiheuttaa ihan samoja oireita kuin muut kahvit. Minä luulen että Paulig rahastaa vain - Lieko todella parkkihapoton kahvi ???? . Nuo murukahvit taas maistuu pahalta siis ei kahvilta .

laulajatarRe: Kahvi joka ei närästä25.4.2014 21.36
Itse oon kokeillut Cafetoria Roastery nimistä tummapaahtoista kofeiinitonta kahvia nyt pari päivää. Olen juonut pienen kupin maidon kera päivässä eikö ole pahemmin tuottanut oireita, siis sen enemmän kuin muu ruokakaan. En sitten tiedä riippuuko se siitä että kahvi on kofeiinitonta, koska monestihan sanotaan että kofeiini närästää...?

MarinoRe: Kahvi joka ei närästä25.4.2014 23.53
Mistä tuota kahvia saa. Käytän paljon maitoa yleensä.

laulajatarRe: Kahvi joka ei närästä26.4.2014 11.03
Marino, ainakan Punnitse&Säästä, voi varmaan löytyä muualtakin!

SaijaRe: Kahvi joka ei närästä7.7.2019 9.46
Kyllä. Watsa kahvi on huippu jos muuten kahvi närästää. Iso ero. Kokeile

Kahvin ystäväRe: Kahvi joka ei närästä9.10.2019 6.19
Tummapaahtoinen kahvi on vatsaystävällisintä, sillä siinä on vähemmän happoja kuin vaaleammissa paahdoissa. Itse juon aina 4-5 paahtoasteen kahveja. Oikeissa kahvikaupoissa myyjät osaavat neuvoa myös mitkä kahvit ovat mataöahappoisimpia, suosittelen kysymään! Perinteinen suomalainen Juhla Mokka ei varmasti tee hyvää vatsalle.

AnsuRe: Kahvi joka ei närästä22.1.2020 18.30
Minä juon Pauligin kaupunkikahveja. Niistä Barcelona ja New York ovat vähä happoisia ja sopivat ainakin minulle. Olen toki vähentänytkin kahvin juontiani, mutta kannattaa koettaa, hyviä tummapaahtoisia kahveja.

Minä vaanRe: Kahvi joka ei närästä22.1.2020 19.22
Tuo on sitten ärsyttävä vatsaa ihan ärsyttää. Voitko poistua täällä sitrus .joka paikassa on sinun ei hyviä kommenteja. Mä

female77Re: Kahvi joka ei närästä23.1.2020 1.55
Kai sitä saa kommentoida melkein mitä tahansa. On vain erilaisia mielipiteitä ja kokemuksia. Minua ärsyttää vain sellaiset ihmiset jotka puuttuvat muitten asioihin. Tai vahingoittavat muita.

Minä juon luomua silloin kun juon. Vieraat kehuvat Rainbow pika luomua, sanovat että on hyvää pikakahviksi. Ei ole kitkerää/pahaa kuten pika yleensä on. Tummapaahto luomu Mundoa myös.

Rooibos (luomu) 👍😍 tosin on paljon sopivampi lämmin juoma vatsalle kuin mikään kahvi. Joskus sokeritonta luomu kaakaota kookosmaidolla.

Ei missään nimessä maitotuotteita kahvin sekaan tai muutenkaan. Sokeri pilaa kahvin maun. Ja teen.

female77Re: Kahvi joka ei närästä23.1.2020 2.00
Vai että murukahvissa on siis vähemmän happoja?!! Ilmankos se sopii minulle melko hyvin 👌

Ja pakuri siis on hyväksi vatsalle. Tässähän tuli ihan uutta tietoa minulle. Ehkä hyvinkin hyödyllistä tietoa 👍✨✨

female77Re: Kahvi joka ei närästä23.1.2020 2.07
Soijamaitoa en ole vielä kokeillut kaakaoon. Muutoin juon välillä luomu soijamaitoa, joka on lähikaupassani halvempaa kuin ei-luomu Alpro! Joskus luomu on jopa halvempaa.

female77Re: Kahvi joka ei närästä23.1.2020 2.08
(Muru)kahvin juon mustana kun juon kahvia.

MaisaliisaRe: Kahvi joka ei närästä23.1.2020 17.00
Olen kanssa murukahvia satunnaisesti juonut + paljon maitoa.
Tosi laihaa sellaista ja ilman sokeria. Tee myös ilman sokeria, maidolla.
☕☕☕
Kahvia on kyllä ikävä ja en ole vielä jaksanut eri paahtoja lähteä kokeilemaan, koska tää on edelleen tämmöstä hakemista mikä sopii ja mikä ei. Tai lähinnä siis oon huomannut, että ehkä toisinaan toi laihakin kahvi närästää ?

female77Re: Kahvi joka ei närästä23.1.2020 20.31
Minkäläistä on kohki tee? Kukaan kokeillut? Tai kombutsa?

Valkoinen tee on muuten mietoa maultaan, sen olen kokeillut. Mate on piristävä, vaan saattaa närästää.

GingerRe: Kahvi joka ei närästä23.1.2020 22.48
Mate sisältää tosi paljon kofeiiniä. Se närästää.

Mä juon Löfbergin Kharismaa. Tummapaahto 4/5. Hapokkuus 2/5. Tää on kätevää kun näissä on tarkasti merkattu nuo arvot.

SitrusRe: Kahvi joka ei närästä31.1.2020 18.12
Kahvi jota juo vain vähän.
Tän olen huomannut.
Mulla jo 2 kuppia/pvä tuntuu olevan liikaa.
Välipäiviä on hyvä pitää.
Kokonaan en kahvista luovu.

GingerRe: Kahvi joka ei närästä31.1.2020 18.17
Mä juon vain kupin päivässä.
Joskus pidän välipäivän tai pari.

MaisaliisaRe: Kahvi joka ei närästä15.2.2020 18.08
Sama täällä. Korkeintaan 1 kuppi päivässä ja pidän välipäiviäkin.
Saattaa mennä viikkokin etten juo kahvia lainkaan. Kun tää alkoi, niin lopetin kokonaan pitkäksi aikaa.
Nyt kun on nämä pienet ilot elämässä, niin löysin tällaisen murukahvin : Little's French Vanilla. Oon aina tykännyt vaniljakahvista, niin tää on superhyvää ❤
Löytyi lähikaupasta.
Olen ollut niiiin onnellinen tästä. ☕☕☕

SitrusRe: Kahvi joka ei närästä15.2.2020 22.20
Meillä tuntuu olevan aika samanlainen kahvikuri.
Tänään join kahvia kupin, kylläpä maistui!
☕🍪

antsaRe: Kahvi joka ei närästä13.2.2023 14.01
Säilytän nykyään kahvia jääkaapissa ja närästys on vähentynyt. Kyläkahvi monesti närästää. Ja se ei johdu seurasta.

TulikurkkuRe: Kahvi joka ei närästä24.2.2023 17.24
Itse laitan 1/4 tee lusikallista pikakahvia(nescafe brasedo) ja sikuria 1 ja puolikkaan tee lusikallisen yhteen kuppiin. Juon sen maidon tai kauramaidon kanssa.

ERe: Kahvi joka ei närästä10.3.2023 18.19
Kylmäuuttamalla (cold brew) saa vähempihappoista kahvia. Kulta Katriinalla on vihreässä paketissa vähähappoisempi kahvi.

PikeRe: Kahvi joka ei närästä11.3.2023 11.19
Ostin just äsken kofeiinitonta pikakahvijauhetta. En oo vielä testannu, mut aattelin lisätä sekaan barista kauramaitoa.

Saa nähdä, miltä maistuu 😚

Ei nimittäin kestä vatsa/refluksi normi kahvia tällä hetkellä.

PikeRe: Kahvi joka ei närästä12.3.2023 11.16
Testasin eilen tuon kofeiinittoman murukahvin. Ihan ok. Kauramaitoa reilusti, ehkä puolet ja puolet. Ohjeen mukaan kahvijauhetta 1-2 teelusikallista kuppia kohti on liian väkevä joten vähennän. Maku oli ihan hyvä 😊, mikä yllätti.

Refluksi-tyyppiRe: Kahvi joka ei närästä12.3.2023 18.46
No mulla (IHME KYLLÄ) choco-cappuccino -jauhe, ei närästä. On muuten erittäin hyvää. Pirkan tuote. 10 annospussia. Sitten juon tummapaahtoista Rainbowin suodatinkahvia, niin ikään hyvää. Mut normi kahvit käy vatsaan kaikki, kun paha kausi päällä. Silloin en juo.

PikeRe: Kahvi joka ei närästä12.3.2023 19.04
Kiitos vinkistä Refluksi-tyyppi 😊 Ostoslistalle siis Pirkan choco-cappuccino.
Se ostamani kofeiiniton murukahvi on myös Pirkan
Äsken join kupillisen, johon 1/2 tl muruja vajaaseen puolikupilliseen ja loput kauramaitoa. Hyvää oli.

Refluksi-tyyppiRe: Kahvi joka ei närästä12.3.2023 19.43
Pike: maultaan tosi hyvä. Toki siinä on sitä suklaata, mutta... ei mulle tule vatsaoireita. Toki ei se olekaan mitenkään ärtsyn voimakasta. :)

JVRe: Kahvi joka ei närästä17.3.2023 9.15
Ainoa mulle parhaiten sopiva kahvi on Kulta Katriina PLUS Smooth, Meiralta. Se on luonnollisesti vähähappoinen ja huomattavasti parempi kun kamalanmakuiset ja ainakin mua närästäneet watsakahvit. Suosittelen kokeilemaan.

Paljon kahvin juojaRe: Kahvi joka ei närästä19.3.2023 10.58
Reflux kofeiiniton kahvi jota saa ainakin prismasta.

hessuRe: Kahvi joka ei närästä19.3.2023 19.17
Tänään huomasin kaupassa, että Kulta katriinalta tullut myyntiin
Plus-smoot luontaisesti matalahappoinen kahvi. Menee itsellä tämä kokeiluun josko vatsa kestäisi paremmin.

AaVeikkoRe: Kahvi joka ei närästä26.4.2023 22.50
Kahvin juontia pystynyt jatkamaan Kulta Katriina Smoothia juomalla. Watsa kahvista tuli paha olo ja muut kahvit lähes välitön ongelma.

Prespot keittovälineenä tuntuu vähemmän närästäväiseltäVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: