Keskustelu

röyhtäilijäJatkuva röyhtäily1.3.2010 12.18
Olen joulusta asti röyhtäillyt ihan hirvittävästi. Rinnassa/kurkussa koko ajan sellainen painon/palan tunne, että tekee mieli röyhtäistä, että olo helpottuisi. Joskus ruokaa nousee röyhtäilyn mukana kurkkuun, mutta harvemmin. Lisäksi suussa maistuu pahalta koko ajan.

Olen syönyt kohta kuukauden Lansoprazol-nimistä happosalpaajaa (reseptissä nimellä Zolt, mutta vaihdoin apteekissa halvempaan, kun ehdotettiin). Lääke tuntui toisella viikolla vaikuttavan, mutta pian röyhtäily palasi.

Ilmeisesti seuraavaksi pitäisi mennä verikokeisiin ja tähystykseen. Kysyisinkin onko kokemuksienne mukaan happosalpaajilla eroa ja voiko röyhtäilystä päästä ylipäänsä eroon vai onko vain kestettävä? Nämä taitavat olla kuitenkin refluksille tyypillisiä oireita, vaikka rintalastan takaisia polttoja ei ole ollut?

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily1.3.2010 12.25
Sinuna mä välttäisin niitä ruokia, jotka lisää kaasua mahaan. Kokeilisin myös maitohappobakteereja. Niiden tehoa ei pidä odottaa heti, vaan se alkaa yl. tuntua parin kolmen viikon säännöllisen käytön jälkeen.

refluksikurkkuRe: Jatkuva röyhtäily1.3.2010 15.27
Virallisesti ne salpaajat on suht samalla viivalla tehokkuutensa suhteen. Sivuvaikutukset voi vaihdella (niinkuin varmaan olet jo täältä lukenutkin)- tai sitten niitä ei kertakaikkisesti ole (itsellä esim Nexium ok).


Oletko käväissyt varmuuden vuoksi myös hammaslääkärissä tuon oireen (paha maku suussa)takia tai onko sulla kurkattu kurkkuun (sillä pikkupeilillä)? Nuo vaan sen takia, että poissuljetaan tiettyjä näiden alueiden juttuja ....

Itselläni oli alussa vähän enemmän röyhtäilyä ruokailun jälkeen mutta se ei ihan tuollaista sinun kuvailemaa kaiketi ollut. Itsellä se väheni annoskoon pienentyessä, hitaamman syömisen, erityisesti kaasua tuottavien ainesten pienen rajoittamisen myötä normaaliin määrään (pari pientä ruoan jälkeen)...

Paljonko käytännössä röyhtäilet? Joka tunti ... ruokailuiden jälkeen vai ...?

Kyllä nuo ainakin refluksitaudin oireita ovat ... :-(

refluksitautiRe: Jatkuva röyhtäily1.3.2010 17.12
Jatkuva röyhtäily on itsellekin tuttua ja se johtuu liian löysästä vatsaportista. Siihen täytyy vain tottua ei se närästyslääke sitä kokonaan vie pois. Leikkaus on vaihtoehto siihen löysyyteen.

röyhtäilijäRe: Jatkuva röyhtäily1.3.2010 17.49
En ole käynyt hammaslääkärissä (viimeksi viime kesänä), suuhygienistikin varmaan osais kattoa noita juttuja?

Eikä kukaan ole katsonut kurkkuun peilillä, vaikka olen palan tuntua valitellut. Tk-lääkäri vaan iski reseptin kouraan ja kun sitten soitin, ettei lääke tunnu auttavan, sanottiin, että otetaan verikokeet ja laitetaan lähete tähystykseen.. Vähän kyllä jännittää se tähystys, kun oon niin helppo yökkäämään.

Ihmetyttää vaan, kun tuo röyhtäily alkoi ihan yhtäkkiä, mulla ei ole koskaan aiemmin ollut mitään närästykseen tms. liittyvää. Mulla on tosin selkäreuma ja oon syksyn mittaan joutunut syömään aika paljon Buranaa.

Eniten röyhtäyksiä tulee ruokailun aikana ja jälkeen. Aiemmin röyhtäilin varmaan kerran minuutissa, mutta nykyään varmaan kerran vartissa (vaikea arvioida), jos ruokailusta on kulunut aikaa. Myös jumpassa alkaa helposti röyhtäyttää.

Kävin ostamassa maitohappobakteeria, kokeillaan josko auttais.

refluksitautiRe: Jatkuva röyhtäily1.3.2010 20.22
buranaa ei kannata syödä refluksitaudissa vaan esim panadolia. Burana saattaa aiheuttaa helposti vatsahaavan jatkuvassa käytössä. Lopeta se buranan syönti heti!

röyhtäilijäRe: Jatkuva röyhtäily1.3.2010 23.00
Panadol ei ole anti-inflammatorinen eli ei vaikuta tulehdukseen, jota halutaan reumassa lievittää. Sen takia on Buranaa.

Yritän kyllä välttää Buranaa kaikin mahdollisin tavoin, mutta välillä on niin kovat kivut, ettei muutakaan voi. Peruslääkitystä nostettiin, koska oli ikävä syksy, joten ehkä Buranaakaan ei tarvitse enää syödä niin paljon.

Kurkkuoireista jäi kertomatta limaisuus, tuntuu, että pitää olla koko ajan sylkemässä.

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily2.3.2010 12.28
Tajuan kyllä että tarvitset reumasi hoitoon tulehduskipulääkettä, mutta se on kyllä myrkkyä mahalle. Itsellä refluksi repesi sietämättömäksi yhtäjaksoisen tulehduskipulääkityksen ja parin sitä seuranneen ab-kuurin seurauksena. Erittäin nopeasti. Ja ilmeisesti peruuttamattomasti.

zoltRe: Jatkuva röyhtäily2.3.2010 17.14
Mulla ainakin zolt viime vuonna vei röyhtäykset ja muut oireet huitsin nevadaan....mutta tämän vuoden tammikuussa se vaan "ei tehonnut" röyhtäyksiä tulee todella paljon,kurkussa ruoan päälle erittäin epämiellyttävä tunne,ja jo lääkekin vaihdettiin,kohta kk syöny ei mtn vaikutusta.Mulla meni viime vuonna todella kauan että zolt alkoi vaikuttamaan,ja sit STOP!!!!!Kärsivällisyyttä kysytään!

refluksitautiRe: Jatkuva röyhtäily30.5.2010 12.21
Taas on alkanut röyhtäyttyy jatkuvasti, en tiedä mielestäni oli tossa jonkun aikaa parempi. Onko jollain samaa ongelmaa? Sais noi limsat ja rasvaset ruoat jätettyä kokonaan pois tai ainakin jos kerran viikossa vain. Kuinka paljon röyhtäilette päivässä, ite varmaan jonkun 30-50 kertaa. :(

pottuRe: Jatkuva röyhtäily31.5.2010 10.04
Itse röyhtäilin, koska nieleskelin ilmaa jatkuvasti ja palleatyrän vuoksi ilma tuli röyhtäyksinä pois. Eipä siinä ruokavalio tilannetta muuttanut. Paitsi tietenkin hiilihapolliset juomat pahentaa röyhtäilyä.

refluksitautiRe: Jatkuva röyhtäily2.6.2010 16.54
Mitäs tuo jatkuva röyhtäily tekee ruokatorvelle pidemmän päälle. Olen hieman huolissani. Olen ollut syömättä happosalpaajia aina muutamia päiviä, kun en pahemmin nää, että niistä hirveästi tohon röyhtäilyyn olisi apua.

NightlightRe: Jatkuva röyhtäily11.8.2010 20.11
Mullakin on nyt ollut pari päivää jatkuvaa röyhtäilyä. Enkä ole edes syönyt mitään epätavallista lähiaikoina. Pikemminkin olen syönyt tosi heikosti, että voisiko röyhtäily johtua mitenkään siitä? Tätä ennen ei ole röyhtäyttänyt oikein koskaan. Ärsyttävää, jos nyt jää vallan päälle :-/. Mulla on silti sellainen tunne, että miettiminenkin vaikuttaa jotenkin tähän, siis että tulee röyhäys, kun mietin sitä, että tuleekohan..

Astma/refluksiRe: Jatkuva röyhtäily11.8.2010 22.06
Muistan tuon saman oireilun ennen leikkausta, että röyhtäytti jatkuvasti vaikka et syönytkään mitään..
Nykysin taas jos ei saa tai ei tuu röyhtäsyä niin olo on aika tukala ja rupeaa henkeä ahistaa, mutta onneksi sen on saanu tulemaan jossain vaiheessa!(fun-light mehulla ainakin) :D

arnoldRe: Jatkuva röyhtäily12.8.2010 0.09
Syömättömyys voi vaikuttaa jopa röyhtäilyä lisäävästi, koskapa ihminen kuitenkin jatkuvasti erittää sylkeä ja siksi refleksinomaisesti nielee, vaikka ei sitä niin erityisesti merkille panisikaan.

Toki sen nielemisen mukana sitten menee mahaan ilmaa, kun ei muutakaan nieltävää juuri satu suussa olemaan.

NightlightRe: Jatkuva röyhtäily12.8.2010 12.45
arnold: Kiitos selvennyksestä. Mulla voi kyllä olla noin, koska ilmestyi tämä röyhtäily kummasti juuri samoihin aikoihin. Pitäisi vaan syödä enemmän ja säännöllisesti, mutta kun ei ole yhtään nälkä (mulla on aina ollut toi ongelma).

Huomasin muuten, että makuuasennossa ei röyhtäytä juuri lainkaan. Sitten kun nousin ylös, niin johan alkoi taas röyhtäyttää.

Ibuxin 600MgRe: Jatkuva röyhtäily12.8.2010 14.08
Noissa tulehduksissa on tosiaan se paha puoli että Panadol ei auta mitään ja on pakko käyttää tulehduskipulääkettä, joiden kerrotaan ärsyttävän mahaa.

Minulla myös tulehdus johon ei Panadolit auta, Ibuxinia käytän. Happosalpaajia määrättiin suojaamaan vatsa tulehduskipulääkkeiltä, refluksia ei ole, vatsa on tähystetty.

NightlightRe: Jatkuva röyhtäily15.8.2010 16.58
Röyhtäily se vaan jatkuu, ollut kohta viikon jo... Onko kellään muulla ollut koskaan niin, että on ilmaantunut "röyhtäilykausi", mikä on sitten ajan myötä kadonnut itsestään?

zoltRe: Jatkuva röyhtäily15.8.2010 17.07
Mulla ainakin on, menee ohi sitten kun huvittaa ja kestää kauan.Siis todella pitkäkestoinen probleema.Oikeastaan vuorotellen kurkku oiretta ja röyhtäilyä.Nyt kesällä oli parempi oikeastaan koko kesäkuu, mutta taas palasi röyhtäilyt ja kurkun oire heinäkuussa(lievänä), keväällä oli aivan tolkuttoman hirveä kurkku syödessäni nexiumia siis jatkuva kurkun polte joka alkoi 10-20 min ruokailusta).Nyt mennään vaan Gaviskonilla,maitohappobakteereilla ja ruokien välttämisellä eteenpäin.Tänään on hyvä päivä.Toivottavasti huominenkin.Odottelen ph-mittaukseen yms. aikaa...

perttuRe: Jatkuva röyhtäily8.10.2010 11.26
Minulla on nyt ilmennyt koko ajan tätä röyhtäilyä. Mistäköhän johtuu? Mahaportti ihan liian löysä?? Syön nyt maitohappobakteeriakuuria. Toivottavasti auttaa. Eikös kuitenkin röyhtäilyt johdu mahalaukun kaasuista, ei suoliston? Jätin kaikki leivät ja muut pois ja olen VHH-kuurilla. Ei tunnu oikein auttavan.

Tuntuu koko ajan siltä, että on röyhtäistävä. Välillä nousee mahahapot melkeen suuhun asti ja sitten on vaan nieltävä. Ei kuitenkaan närästä; ihme juttu..

refluksikurkkuRe: Jatkuva röyhtäily8.10.2010 16.03
perttu, syötkö happosalpaajia tms?

perttuRe: Jatkuva röyhtäily8.10.2010 18.56
refluksikurkku en syö. Minulla ei ole siis lääkärin toimesta vielä todettu refluksitautia. Oireet kyllä viittaavat vahvasti tuohon. Täällä on muutenkin aika täynnä lääkäriajat, joten en ole vielä varannut aikaa. Riittääkö ajanvaraus ihan yleislääkärille?

Ihmettelen, että miten minua ei kuitenkaan närästä, mutta jos pari kertaa röyhtäisin mukana on mahahapot tulleet suuhun asti ja sillon todella tuntuu happamuus. Välillä tietenkin pientä närästystä ilmenee, mutta ei vakavaa, vaikka juonkin kahvia.

Auttaako happosalpaajat (esim. Nexium) tuohon kaasun muodostukseen? Limaa tosiaan tulee kurkkuun jonkin verran ja suussa maistuu välillä hapan ja henki haisee, vaikka suuhygienia on 100% kunnossa. Äänikin lähtee/kähenee, jos puhun kovempaa tai enemmän.

Olen nyt foorumilta koittanut onkia tietoa ja tottakai lukenut eri julkaisuja oireista jne. Kaipa sitä täytyy lääkärille varata aika, jos oireet johtuisivat refluksitaudista, koska se selittäisi nämä kaikki oireet. Onko teillä mahan ääntelyä yms.?

perttuRe: Jatkuva röyhtäily8.10.2010 18.58
Onkohan mahaportti löystynyt jo niin paljon, että ilmaa menee jatkuvasti edes takaisin aiheuttaen pienen turvotuksen ja röyhtäisyt?

refluksitautiRe: Jatkuva röyhtäily8.10.2010 23.19
Tosiaan toi jatkuva röyhtäily ja happojen nouseminen suuhun asti viittaa vahvasti refluksitautiin ja nexium on varmaankin paras lääke. Minulla hyvin löysä vatsaportti ja röyhtäily runsasta, mutta selvästi parempi nexium lääkityksen ansiosta. Kipin kapin lääkäriin vaan nexiumia ei saa kuin reseptillä. Ei tarvitse välttämättä olla kovaa polttelua tässä taudissa vaan oireita on monenlaisesti nimimerkki kokemusta on. :)

refluksitautiRe: Jatkuva röyhtäily8.10.2010 23.25
Ja tosiaan kahvin ja kaikki hapolliset juomat ja vahvasti mausteiset ruoat jättäisin näin alkuun, että maha pääsisi rauhoittumaan. Tuohon portin löysyyteen ei välttämättä ole mitään yhtä syytä, esim nopea painon-nousu saattaa siihen vaikuttaa ja jos ylimääräistä on siinä vatsan ympärillä, kannattaa siitä yrittää päästä eroon. Tietenkään sinulla välttämättä tarvitse edes olla löysää porttia, mutta jos oireet jatkuvat lääkityksen kanssakin, on tähystys aiheellinen.

arnoldRe: Jatkuva röyhtäily9.10.2010 10.54
..perttu..: Suosittelen käyntiä lääkärillä ja mahdollisesti tutkimuksia myös. Refluksivaiva on kirotun hankala, jos se pääsee hoitamattomana pahenemaan sellaiseen vaiheeseen, että se saa tehdä tihutöitä ruokatorvessa ja/tai kurkussa. Niillä oireilla lähdet sitten lääkäriin vaikka keskellä yötä ja vaikka sadan kilometrin päähän.

Usko pois. Kokemusta tuosta on; vaikka ei se matka minun kohdallani satoja kilsoja (onneksi!) ollutkaan kun olen kaupunkilainen, niin silti olin varma, että sydänhän se tässä nyt on sanomassa takuuaikaa irti.

Otaksun, että melko harva refluksin kanssa elävä kiinnittää kovinkaan vakavaa huomiota sen oireisiin ennen kuin ne ovat jo sitä luokkaa, että luulee vaivojansa jonkun fataalimmankin taudin oireiksi.

arnoldRe: Jatkuva röyhtäily9.10.2010 11.05
Ai niin juu.. sen verran piti vielä todeta, että se kaasujen muodostus mahassa ei välttämättä johdu ollenkaan refluksivaivasta, mutta juuri toisin päin voi asia hyvinkin olla.

Kun mahaan ja suolistoon alkaa muodostua kaasuja, aiheuttaa se paineen, joka jo aivan hydrauliikan lakien mukaisesti alkaa työntää mahan sisältöä takaisin ruokatorveen päin; ja sitä takainvirtaustahan juuri refluksiksi kutsutaan.

Happojen ei tarvitse nousta suuhun asti, kun ne jo aiheuttavat vaurioita ruokatorvessa. Itselläni eivät hapot oikeastaan lähes koskaan nousseet kurkkuun ja suuhun asti. Niin kävi vain ani harvoin lonkeroa nautittuani, jota kyllä tuli nautittua useamminkin kuin vain aniharvoin.
:)

perttuRe: Jatkuva röyhtäily9.10.2010 15.13
Juu kiitoksia. Tuo kahvi tosiaan täytyy jättää pois. En vain tiedä, mikä siinä on, että se pahentaa tautia. Luultavasti hapan juoma ja siksi?

Ylipainoa ei ole ollenkaan.

Monilla täällä kuitenkin on ollut vatsavaivoja juuri ilmavaivojen muodossa, joten jonkinlainen yhteys näillä totisesti on? Jatkuvaa ääntelyä itsellä ja kipuakin jo hieman. Onko refluksitauti sidottu ikään? Käsittääkseni ei.

Varasitteko ihan yleislääkärille ensiksi ajan? Se sitten määrää nexiumia ilman suurempia tutkimuksia?

tinziRe: Jatkuva röyhtäily10.10.2010 11.11
Perttu,
Kofeiinipitoiset juomat lisäävät vatsahapon eritystä. Röyhtäilyt vähenivät huomattavasti, kun jätin kyseiset juomat pois.Kokeile reseptivapaita happosalpaajia ensiksi(2 vko) ja jos ei apua mene lääkäriin.Lääkäri(yleis-) voi antaa reseptin happosalpaajalääkkeeseen esim 2 kk annoksen.Jos ei apua yleensä lähete jatkotutkimuksiin(tähystys).Nexium sivuoireena voi olla mm. ilmavaivat.

perttuRe: Jatkuva röyhtäily11.10.2010 0.07
Okei. Ajattelin nyt ihan suoraan mennä lääkärille, jotta nopeutuisi tämä hoito.

Onko teille kaikille annettu suoraan lääkemääräys ihan oireiden perusteella?

Ajattelin, että nämä oireeni voi jokin muukin aiheuttaaa kuin refluksitauti. Jos syy onkin hiivan liikakasvussa tai jossain muussa.

Onko teillä kellään kielen päällä valkoista? Onko henkenne/sylkenne haissut erikoiselle (pahalle)?

refluksitautiRe: Jatkuva röyhtäily11.10.2010 2.52
Minulla oli yhdessä vaiheessa jotain valkoista kielessä, johtui ehkä antibiootista viime vuonna. Lähti kun huuhtelin suuvedellä esim bebanthine. Auttaa muutes myös kurkkukipuun.

reflluksikurkkuRe: Jatkuva röyhtäily11.10.2010 8.00
perttu, oletko kokeillut siihen röyhtäilyyn noita teknisiä konsteja eli annosten reipasta pienentämistä, ateriat ilman nesteitä, syömisaika pidemmäksi, kunnollisempi pureskelu ... ja huomio siinä ettei erityisesti kaasua tuottavia ole runsaasti?

Hyvä päätös mennä suoraan lääkärille. Lääkkeen saa jo (onneksi) ennen viikkojen päähän sijoittuvia mahdollisia tutkimuksia ... Tähystyksen määräys vaihtelee oireiden (hälyttäviä) ja iänkin mukaan .. toisilla tuntuu olevan jopa vaikeaa saada sellainen.

Jos sulla on sammasta suussa ja siitä syystä peitteet, lääkäri kyllä pitäisi nähdä se ... pyydä, että peilaa kurkunpään niin saa alustavan arvion myös kurkusta ....

perttuRe: Jatkuva röyhtäily11.10.2010 23.35
Juu nyt olen ottanut käyttöön annosten pienentämisen.

Niin tolla peitteellä ei ole mitään tekemistä refluksitaudin kanssa?

Tuntuu tosiaan, että kellään refluksitautia sairastavalla henki ei haise tai ole haissut.

VichyRe: Jatkuva röyhtäily12.10.2010 12.50
Kyllä minulla on joskus kieli valkoisena mutta en yhdistä sitä refluksitautiin. Sen sijaan hegitys kyllä haisee varmasti melkein aina pahalle. Oletan pahan hajun tulevan vatsasta.

Pesen hampaat aamuin illoin ja lisäksi käytän suuvettä. Mutta ei mene montaa hetkeä kun hengitys taas haisee. Paha maku on suussa melkein aina. Enkä oikein tiedä millä suuta raikastaa. Ei voi syödä purukumia tai imeskellä tabletteja kun närästys pahenee.

Onko tosiaan niin että teillä muilla ei hengitys haise?

perttuRe: Jatkuva röyhtäily13.10.2010 12.35
Noniin. Sentään jollakin. Miten tuosta vaivasta voisi päästä eroon? Luulisi, että siihen on olemassa jokin ratkaisu. Ei keinotekoinen suuveden käyttö tai muuta.

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily13.10.2010 13.25
Omasta pahanhajuisesta hengityksestä voi olla onnellisen tietämätön.

Yksi lääkäri kertoi tunnistavansa närästyksestä kärsivät tietynlaisesta hengenhajusta.

perttuRe: Jatkuva röyhtäily13.10.2010 16.41
Joo mutta jokin ratkaisu tuohon on aina. Aina on jokin syy, joka aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen.

Etkö Vichy ole ajatellut tehdä asialle mitään?

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily13.10.2010 17.02
Niin, syy on vatsasta kulkeutuva löyhkä.

VichyRe: Jatkuva röyhtäily13.10.2010 17.06
Kyllä todellakin mieluusi tekisin asialle jotakin mutta ymmärtääkseni enempään en pysty.

Haju tulee vatsasta joten ensin pitäisi parantaa itse sairaus eli refluksitauti. Ja toistaiseksi se on mahdotonta. :)

Toki jos jollakin on vinkkejä tähänkin niin kiitollisena otan vastaan.

perttuRe: Jatkuva röyhtäily13.10.2010 18.37
Onko ihminen siis tuomittu loppuelämäkseen tuohon?

Jos ihmistä ei närästä, ei periaatteessa haponsalpaajista ole yhtään apua? Eikös ne neutralisoi sen mahanesteen? Mahalaukun kiristys?

arnoldRe: Jatkuva röyhtäily13.10.2010 23.44
Halitoosi:

http://www.med.utu.fi/dent/index/Halitoosi.pdf

perttuRe: Jatkuva röyhtäily14.10.2010 12.50
Tuosta nyt ei ollut hyötyä, kun ei puhuttu pahanhajuisen hengityksen ja refluksitaudin yhteydestä.

Jos ihminen sairastaa refluksitautia ja hän kärsii pahanhajuisesta hengityksestä, voidaanko pahanhajuisesta hengityksestä päästä eroon? Eli jos mahaneste nousee ruokatorveen, saadaan happamuus pois ja näin ei närästä, mutta saadaanko pahaa hajua pois?

Mikä auttaisi siihen? Auttaako mikään?

refluksikurkkuRe: Jatkuva röyhtäily15.10.2010 7.45
arnold, kunnolla kerrankin sanottu tuo happosalpaajaosuus -- "kaikki suuta kuivaavat tilat kuten
stressi, suuhengitys ja suuta kuivaavien
lääkkeiden käyttö voivat aiheuttaa tai pahentaa
halitoosia. Haponestolääkkeiden
käyttö voi luoda suuhun emäksisen ympäristön,
joka saattaa suosia hajukaasujen
muodostusta." Hyvä tietää!

perttu, oletko lukenut jostain, että pH nostaminen vaikuttaisi nimenomaan hajuihin poistavasti tai että nimenomaan happo olisi hajun takana?

perttuRe: Jatkuva röyhtäily15.10.2010 17.22
Olen yrittänyt etsiä tietoa, mutta en ole löytänyt. Siispä mikä sen hajun takana on? Pääseekö siitä eroon mitenkään?

JaperoRe: Jatkuva röyhtäily15.10.2010 18.24
Tässä vielä yksi röyhtäilijä. Siis aivan kamala tunne koko ajan on jatkunut jo pidemmän aikaa välillä ei tarvitse kuin juoda niin röyhtäys tulee. Iltaisin jotenkin vain pahenee niitä tulee vain tulee ja tulee koko ajan saa röyhtäillä. Kurkkukin on välillä kipeä ja rintalastassa on painetta. Kävin lääkärissä määräsi somacin 40mg olen nyt yhden paketin syönyt välillä tuntui, että auttaa sitten taas tulee takapakkia. verikokeissa kävin niissä ei löytynyt mitään tähystys varmaan seuraavaksi edessä. Auttaakohan tähän koskaan mikään?

zoltRe: Jatkuva röyhtäily15.10.2010 20.31
Juu joillakin voi auttaa salpaajat tai sitten ei,kuulun tuohon viimeiseen ryhmään.Toki leikkaus voi auttaa tai sitten pahentaa oloa entisestään.Ei mulla auta vaikka tekisi mitä pienentäisi annoskokoja,karsisi ruokia tms.Eilenkin ryökäilin ainakin yli 50krt ja en syönyt mitään "kiellettyä".Paras olisi varmaan että olisi syömättä tai juomatta.Silloin on olo aika hyvä.Olen aika kypsä tähän vaivaan 1v8kk ollu riesana.Aika lailla kysyy kärsivällisyyttä kun on pari muutakin sairautta.Aluksi mulla salpaajat auttoi mutta yhtäkkiä ei mikään.Nyt menen gaviskonilla ja kärsin ja odotan jos huomennna helpottaisi(on niitä hyviäkin aikoja välillä).Onneksi pääsen ph-mittauksiin siellä selviää enemmän.

refluksitautiRe: Jatkuva röyhtäily15.10.2010 23.19
Tuota joo eipä siihen röyhtäilyyn hirveästi mikään auta, jos ei lääkkeet ja tiettyjen ruokien ja juomien välttäminenkään auta. Tietty laihdutus ja esim pienenmmät annoskoot, ettei syö itseään ihan ähkyksi. Jos ei sitten mikään auta niin ei sitten auta. Minulla on lähes jokapäivä todella paljon röyhtäilyä, joskus enemmän joskus vähemmän. Syön kyllä kiellettyjä ruokia kohtuudella ja hapollisia juomiakin välillä. Tosiaan se runsas röyhtäily johtuu siitä väljästä vatsaportista, minulla tähystyksen tehnyt lääkäri ehdotti vuosi sitten heti leikkausta.

refluksitautiRe: Jatkuva röyhtäily20.10.2010 11.47
Onko röyhtäily sitä kaasumaista refluksia, kun minulla ainakaan harvoin mitään nesteitä nousee kurkkuun. Miten haitallista tuo on ruokatorvelle, röyhtäilen jonkun 20-30 kertaa päivässä varmaan. Hassua kun välillä esim huomaan, että korvassa ärsyttää helvetisti juuri näiden röyhtäilyjen seurauksena. Myös välillä jotain rintakipua. Polttelua ei juuri ole sitäkään kun aniharvoin.

pRe: Jatkuva röyhtäily21.10.2010 8.55
Kaasumaista minulla ja välillä tulee nestettä suuhun asti. Eipä tuo hyvää ainakaan ruokatorvelle tee.

lareRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 14.18
silicum tonic on rauhoittanut mun vatsaa, vaikkei kaikkia vaivoja olekaan vienyt pois. Luontaistuotekaupoista sitä saa

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 14.53
Liikunta tuntuu auttavan ylettömään röyhtäilyyn. Sillä saa ainakin osan kaasuista ulos esim. ennen nukkumaanmenoa. Tulee paremmin uni.

matadorRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 16.45
minua tässä minun dg panee kovasti hanttiin se etten oikeen "tunnista" itseäni noista oireista kun minä en röyhtäile, en tunne palavaa nestettä suussani, en oikeasti tiedä tarkkaan mitä se "korvennus" on. Mulla alkaa aina samalla lailla, ylävatsa turpoaa, kipu levittäytyy selkään, ns.kietoo yläkropan nalkkiin, vetää minut linkkuveitsiasentoon ja polttaa. Vatsassa tuntuu kuin siellä olisi "alien" joka pyrkii ulos, törmäilee vatsalaukun seinämiin ja aivan vatsan pohjassa tuntuu olevan pieni määrä todella tulista nestettä. sitten alkaakin oksentaminen, joskus 4h kipujen, joskus 15 min päästä alkamisesta. oksennan niin kauan että myös tuo tulinen litku tulee ulos. Sen jälkeen kun kaikki ulkona, voisin lähteä vaikka tanhuamaan koska mitään kupua ei tunnu??!!??mutta en koskaan röyhtäile?

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 16.48
Munkaan mielestä sun oireet (matador) ei ole tyypillisiä refluksioireita.
Mitenkäs, onko sua tähystetty? Helico? allergiat? mahakatarri?

VaniljaRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 17.57
Ystävättärelläni on noita samoja oireita ja hänellä se johtui sapesta, onkin nyt menossa sappileikkaukseen.

matadorRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 17.57
2006 tähystys josta tämä reflu dg, jota vähän kummeksin. toinen tähystys nyt 2 pv sitten, vatsalaukku ja ruokatorvi olivat kuulemma ihan siistit, ainoa löydös oli tää: reilu väljyys hiatuksessa ja sliding tyyppinen palleatyrä.helicon saan selville 3vkon päästä, silloin tulee kaikki biopsia tulokset.

matadorRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 18.01
vanilja, sappi leikattiin jo 2006.

VaniljaRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 18.19
Tuo oksentaminen sopisi niin hyvin sappivaivoihin, mutta ei voi sitten olla sitäkään. Luulisi että lääkäritkin nyt sitten tutkisivat niin kauan, että saisivat selville mistä tuollaiset hankalat oireet johtuvat. Oireesi tuntuvat olevan todella hankalia.

AmaliaRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 19.18
Tulee mieleen myös sappitietulehdus + haima(tie)tulehdus. Voikohan sappileikatulle tulla sappitietulehdusta, en tiedä. Siis jos esim. muodostuisi sappisoraa ja soran palanen tukkisi tiehyttä tms., siis aivan täyttä arvailua tämä.

AmaliaRe: Jatkuva röyhtäily7.2.2012 19.28
Osa oireista tuntuu niin kovin tutuilta, kun itsekin olen sappivaivainen. Joskus olen kuullut että sappileikatulla tullut samoja oireita joskus myöhemmin kuin ennen leikkausta, mutta ei niin kovina.

röyhtäilijäRe: Jatkuva röyhtäily8.2.2012 9.03
Hmmm... Täällä on jollain sama nimimerkki kuin minulla. Olen kirjoittanut vuonna jo 2009 nimerkillä röyhtäilijä.

Eli minä en ole aloittaja. Mites tämä nyt ratkaistaan? Keksisitkö sinä aloittaja jonkin toisen nimimerkin niin emme menisi sekaisin niistä.

Ystävällisin terveisin: röyhtäilijä

refluksikurkkuRe: Jatkuva röyhtäily8.2.2012 9.47
matador, oliko tähystyksessä paljon sappea mahassa? Sehän voi toisilla lisääntyä vatsaan päin sappileikkauksen jälkeen ...

ArwenRe: Jatkuva röyhtäily9.2.2012 8.39
Minulla myös jatkuvaa röyhtäilyä silloin kun refluksikohtaus iskee. En oikein ymmärrä mistä se kaikki illma tulee... En syö mitenkään erityisen paljon kaasuja muodostavia ruokia ja silloin kun syön refluksilääkkeitä, röyhtäilykin vähenee. Tuntuu oudolta, että lääkkeet vähentäisivät myös kaasun määrää mahassa. Mene ja tiedä. Olen muutenkin ihan pihalla tämän taudin takia. Lääkärini epäili, että saatan myös niellä liikaa ilmaa, esim. silloin kun olen stressaantununt. Itse en kuitenkaan huomaa tätä, joten sitä on vaikea välttää. Eihän refluksitauti itsessään aiheuta kaasujen muodostumista?

tyttöRe: Jatkuva röyhtäily9.2.2012 9.01
arwen onko sulla palantunnetta tuon röyhtäilyn yhteydessä? mulle lääkäri sanoi että jos röyhtäiee paljon se ärsyttää kurkkua niin että voi tulla tuo palantunne. itsellänikin kyllä stressikin vaikuttaa palantunteeseen ja varmaan äänityö, ja tiettyjen ruoka-aineiden syönti...

ArwenRe: Jatkuva röyhtäily9.2.2012 21.47
Ei ole palantunnetta. Jossain vaiheessa poltteli jonkun verran kurkkua, mutta se meni ohi kun söin hiivanpoistoon tarkoitettua luontaistuotetta. Tuo röyhtäily on kyllä tosi rasittavaa, kun tuntuu ettei sitä pysty estämään. Maha on tosi pinkeä ja olo helpottaa heti kun ilma pääsee ulos. Onneksi siinä samalla ei yleensä kuitenkaan tule nestettä ylös. Minäkin olen muuten äänityöläinen, joten ymmärrän hyvin että kurkkuongelmat tuntuvat ikäviltä.

M-MRe: Jatkuva röyhtäily9.2.2012 23.30
Päivitäin toki röyhtäilen usein. Se helpottaa oloa. Joskus, erityisesti iltaisin, onneksi harvoin, tulee sellainen "röyhtäilypakko": ikään kuin se röyhy (eli vissiin ilma) jäisi mahan ja suun välille seilaamaan eestaas. Kun yritän röyhtäistä sitä pois, se nousee kyllä ylös, mutta ei tule ulos asti, vaan heti röyhyn jälkeen palaa alas. Tällöin saatan röyhtäillä tunninkin noin 10 sekunnin välein tällä tavoin. Sanon sitä kurnuttamiseksi, koska siltä se kuulostaa. Eikä varmasti ole minulle hyväksi!

TiaRe: Jatkuva röyhtäily10.2.2012 0.33
matador, kuvailit juurikin ne oireet joita minulla tulee jos syön moniviljaleipää; ensin tulee kauheat kuvailemasi vatsakivut ja jonkun ajan (30 min - 3 h) kuluttua tulee oksennus jonka jälkeen kivut helpottaa täysin. Olen tästä maininnut lääkärille mutta saattaa liittyä ainakin yhden lääkärin mukaan tähän refluksiin, eikä toinenkaan lääkäri tähän oireeseen reagoinut mitenkään, jotenkin vain tuo leipä (huom, ei vehnäleipä) ärsyttää vatsaa. Minulla ei siis löydetty helikoa eikä mahakatarria. Oletko matador kiinnittänyt huomiota että mitä olet syönyt silloin kun kivut iskee?

Itsellä on tuo jatkuva röyhtäily refluksin alkamisen jälkeen alkanut ja pahentunut vain viime aikoina (en juo kahvia tai muutakaan kofeiinipitoista ja hiilihapollisia en vain kykene enää juomaan, kun tuntuu vatsassa kovin ilkeältä). Mutta minullahan todettiinkin löysä vatsaportti, joten siinä varmaan syy.

SuvinenRe: Jatkuva röyhtäily29.5.2012 23.50
Löysinpä tämän viestiketjun sattumalta, kun etsin apua vaivoihini. Eli siis kauhea paineen tunne on ylävatsallani tälläkin hetkellä. Välillä olo pitkiäkin aikoja ok, mutta sitten kipuilu taas alkaa. Ja mikä ikävintä, yöllä ei saa kunnolla nukutuksi, kun paineen tunne on tosi ilkeä. Asentoa on vaihdettava jatkuvasti. Ylös nouseminen taas vähän helpottaa oloa.

Tuo röyhtäily on samanlaista kuin nimimerkillä M-M eli tuntuu, että röyhy (ilma) seilaa vain mahan ja suun väliä, mutta ei pääse ulos.

Tutkimuksia on tehty tähystyksistä ylävatsan ultraan. Helico häädetty, laktoosi-intoleranssi on. Happolääkkeistä ei sanottavaa apua ja mietin vielä, että jos vatsa on muutenkin hapoton (ei kyllä tietoa miten on) niin miksi näitä haponestolääkkeitä syödään?

Luulen, että vatsaan kertyy liikaa ilmaa eikä se pääse sieltä kunnolla pois ja siksi paine tuntuu. Pirullinen vaiva on, vaikka ei kuitenkaan vakava, oletan ja toivon. Enkä ole saanut oikein selkoa olisiko jokin ruoka-aine pahempi kuin toinen.

Vippe69Re: Jatkuva röyhtäily8.9.2012 16.26
Minä röyhtäilen myös. Joskus kurkussa "porisee", niin kuin siellä olisi ilmaa, miten sen nyt sanoisi.

järjetönRe: Jatkuva röyhtäily23.11.2012 19.07
Hitto mä röyhdin vähintään 5krt minuutis ja maha kipruilee ja paisuilee koko alalta.Tähystetty on joka reiästä..refluksi ja ärtynyt suoli diaknoosi. arpeumaa ruokatorves .. tää o aiva järkyttävää.. mistähä sais apua?

kuikkisuunoRe: Jatkuva röyhtäily5.1.2013 21.48
Olipas hyvä keskusteluketju meille "sarjaröyhtäilyjöille" tosin syytä miksi ei selvinnyt joten heitän kehiin oman arvailuni:
- että tää sappinestee virtaa takaisin vatsalaukkuun ja alentaa siten vatsan happamuutta (heikentää sulamista) kun emäksinen joten ruoka ei sula (kuin osittain ja hillumaan vatsaan pitkäksi aikaa) vaan alkaa käyminen joka turvottaa vatsaa/palleaa ja refluksoi. Sama käyminen voisi tuottaa sitten huonoja hiilareita/proteiinejä suoleen ja sieltäkin sitten kurinaa, kaasuja haiseviakin (liha) sellaisia?

Tohon hengitys haisee oli hyvä selitys myös Nexiumin suun kuivatuksella joka ruokkisi hajubakteereita suussa? Tosin enempi ehkä uskon vatsan sisällön (monen tunnin jälkeen) käymiskaasujen hajuun ruokatorvi-venttiilin läpi?

KaarinaRe: Jatkuva röyhtäily17.4.2013 0.25
Minulle röyhtäily alkoi sen jälkeen, kun Helikobakteeri häädettiin marraskuussa 2012.

Nyt röyhtäilen jatkuvasti. Mitään ruokaa tai kitkerää ei nouse kurkkuun. Lääkäri käski syödä samaa happosalpaajaa kuin häätöhoidossa. Olen syönyt vain silloin tällöin, kun mielestäni ei paljon auta ja siitä taitaa tulla ärtynyt vatsa.

Tähystyksessä bakteeri oli hävinnyt, mutta se portti oli vähän löysä ja jotain muutakin oli limakalvolla, muttei mitään vakavaa. Kumma kyllä, että en koskaan röyhtäillyt, kun oli Helikobakteeri. Silloin oli vaan tosi paljon ilmaa vatsassa ja ilmavaivoja koko elämän ajan. Nyt ei ole ilmaa ollenkaan vatsassa.

Siis suo siellä, vetälä täällä! :) Onko tuo Heliko siis tarpeellinen?!!!

JoPeRe: Jatkuva röyhtäily17.4.2013 13.08
Voi tätä ilman runsautta.
Kaikki alkoi syssyl 2010 myyräkuumeen jälkeen.
Aikaisemmin ei mitään vatsaongelmia.
Sen jälkeen oli kaikkea skeidaa, huono yleis fiilis, hontelo olo, ahdisti, sitten mukaan tuli jonkunlainen paniikinomainen fiilis että onko sydän menossa vai mitä...
Vuosi sitten tajusin että kun ahdistaa on samalla vatsan yläosa pinkeenä ilmasta.
Helpottaa kun vetelee 10 sen röyhtäilyt, tai useita, jos ne sattuu tulemaan.
Vatsa veti myös melko toimimattomaksi, nyt toimii jotenkin kun vetelee kuituja urakalla.
Tehtiin rasituskoe, munuaiset ultrattiin, keuhkot kuvattiin, veri kokeita paljon jne ja mitään sen ihmeempää ei ole löytynyt, hyvä niin.
Ruokavalio ei tunnu vaikuttavan vaikka sitä muuttelee.
Synnit eli kahvin ja röökin voisi varmaan jättää pois, ne ei varmaan ainakaan ole hyväksi asialle.
Onko hedelmät pahasta? Entäs puuro, näkkäri yms?
Närästystähän mulla ei oikeestaan ole, eikä safhahaan nouse kovin usein kurkkuun.

Onko kokemusta voisiko tällainen ahdistava ilmanmuodostus johtua löysästä vatsaportista, ja mahtaisikohan joku zolt-kuuri auttaa?
Onko kilpparilla tekoa mahdollisesti asian kanssa?
Kai se on taas lekuriin mentävä kun tämän asian tiimoilta ei oo vielä tutkittu, tajusin asian yhteyden vasta tutkimusten jälkeen...
Eniten v**uttaa että tässä alkaa olla luulosairas, jokainen ahistus ja vihlasu on "jotain kamalaa" vaikka kuin koittaa aatella että ilmahan se taas siellä vituilee :)

Joo sellasta, eikun röyh ja menoks.

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily17.4.2013 14.36
Mulla röyhtäily liittyi osaksi refluksioireistoa kun Somacia oli tullut käytettyä joitain viikkoja.
Nyt olen ottanut pari viikkoa entsyymikapseleita koemielessä. Yllättävänä sivulöydöksenä röyhtäily on vähentynyt.

JoPeRe: Jatkuva röyhtäily17.4.2013 15.13
Olikos oikein prohvessoorin entsyymi-kapseleita :)
No juu google löysi sellaisia.
Eli sulaa ja imeytyy paremmin.
Kympin maksaa 30 kpl että ei tuo paljoa maksasisi koklata, kiitos vinkistä :)

kuikkisuunoRe: Jatkuva röyhtäily17.4.2013 15.29
Jope, täällä kohtalotoveri myyräkuumeen suhteen (v 2004 ja oli raju)! :-)

Muutenkin noi sun oireet samanlaisia kuin mullakin (ja varmaan monella muullakin täällä) ja viime talven söin Nexiumia ja koen että samoihin aikoihin oli myös hurjia röyhtäsysarjoja, tosin joskus vieläkin mutta ei niin hurjia kerta/sarjamääriä?

Vatsan yläosan kireys (mulla vas pallean alla pahin) ja syynä se kaasun kerääntyminen vatsan ylimpään osaan jos ei venttiilistä ylös ja ulos päässyt.

Suoliston toiminta mullakin hidasta ja hyvin kuvailit et urakalla pitää syödä kuitua (ibs?)!

Harvoin myös polttelunärästystä mutta refluksin kaasutusta se ei pois sulje.

Itse kävin tähystyksessä kk sitten ja ei mitään löytynyt mutta epäilen (!?) tähystäjän ammattitaitoa eli pakkohan rakenteessa (venttiili, pallea) on jotain vikaa oltava kun noin oireilee? :-)

Kilpparin vajis mullakin ja mietin myös yhteyksiä sinne.

Tää rassaa hermoja kun kukaan ei tunnu tietävän oireiden syitä (eikä aina hoitojakaan) mutta sairaudeksi näitä oireita kutsutaan ja mietityttää sekin että onko röyhtäsyt syy vai seuraus, hyväksi vai pahaksi: jos syön sopimatonta niin kaasutushan siitä seuraa ja on hyvä että röyhtäsyillä helpottuu mutta jos mielestäni syön ok niin mistä kaasut muodostuu jne mietittävää riittää?! :-)

Tsemppiä vaan ja kirjaile oireitas ruokias ylös ja viesti tännekin niitä pohdiskeluun!

JoPeRe: Jatkuva röyhtäily17.4.2013 17.07
kuikkisuuno, ei oo kiva se myyräkuume.
Sairaalassa meni viikko, mutta tarkkailussa lähinnä, luulen että pääsin kohtuu helpolla vaikka kivaa ei ollutkaan.
Kotiin tullessa oli yli 10L nestettä vielä mukana kehossa, oli se hupasan näköstä :)

Tosi ärsyä kun tää on tällaista arpomista :\
Mutta pakko se on jotain keksiä kun tää pilaa koko elämän.
Onneks lapsi on jo iso/omillaan eikä oo eukkoakaan rasitteena, eikä kyllä tuukkaan jos tätä menoa elämä jatkuu :)
Musta kyllä tuntuu että pahinta on luulot että on jotain vakavaa, vaikka selkeesti kaikki kulminoituu vatsakaasuun :)
Mutta minkäs teet, jos on paska fiilis niin on, toki lohduttaa kun tietää että ei se varmaan mitään pahempaa ole.
Näin siin käy kun saa vuosia kärvistellä, kaikki pelot tarttuu tiukkaan kiinni.
Syöminenkin on niin ja näin, tässä oon samalla laihutellut kun ei tee mieli syödä ja 25 kg on lähtennykin painosta pois.
Tosin nyt jostain syystä kun sama tahti (viikko/kilo) pitäs jatkua tulikin parin kk ainana jokunen kilo takas, vaikka kalorit samat ku ennenkin.
Ei se sinäänsä haittaa, mutta kiva olis tietää mistä sekin johtuu, ehkä kilppari, ehkä ei...

Kävin hakemassa zolttia, ja lopetan kaffin lipittämisen, sitä menee normaalisti todella paljon.
Onkohan toi vihree tee ok mahan kannalta?
Tänään kävin työterveyshoitsulla, sanoi että ei tää kyllä varinnosta juuriaan juonna.
Pani kilpparikokeisiin, ja sitten varailen aikaa lekurille.
TT: ssä on se hyvä puoli että jos vaikka haluaa jotain kokeita niin ne kyllä ne kirjoittaa, onhan se niille tienistiä :)
Ja muutenkin laitetaan nopeesti ja helposti tutkimuksiin, tai tutkitaan "paikan päällä". Ei voi sen puoleen valittaa.

Osaako joku valaista miten tuota refluksia tutkaillaan?
Onko verikokeita?
Tähystetäänkö, varmaankin, kummasta päästä?
Tähystys ei oikein nappais, tässä on tullut kaamee kammokin kaikkea lääketiedettä kohtaan :)
Mitäs ne happamuustestin on? Vatsasta otetaan?

Vointeja
JoPe

refluksikurkkuRe: Jatkuva röyhtäily17.4.2013 17.43
JoPe, perustutkimuksena rtaudissa on suun kautta tehtävä vatsatähystys, jota voidaan helpottaa nielupuudutuskella ja rauhoittavalla. Enemmänkin saa sitä kanttu veitä mutta sitä tarvii kyllä pyytää jo etukäteen. Pikkumyy oli tuolla toisessa ketjussa asiakasystävällsiemmässä nenän kautta tähystyksessä, jossa pystyi siis puhumaan koko toimenpiteen ajan (ks vanhat pääotsikot)!

Vatsan limakalvoja voi testauttaa (ei korvaa näytepaloja) Gastropanel - verikokeella, josta tuolla tietopuolella pätkä (käytä hakulaatikkoa ylh oik).

Sen tähystyksen jälkeen voi saada 24h ph mittauksen (nennän kautta vatsaan piuha, laite mukana seur 24h, rekisteröi ylösnousut). Harvinaisempi ja uudempi mittaus, jossa rekisteröidään kaasumainen refluksi, on nimeltään 24h ph - impedanssimittaus. yleensä ennen tehdään manometria, jossa rekisteröidään ruokatorven lihasliikettä, jonka tarvii olla tietyn voimakas, jotta alasmenevä ja ylösnouseva etenenvät ja poistuvat hyvin, sekä ettei esim rintakivut juonna esim liian voimakkaisiin lihasliikkeisiin.

Vointeja sulle!

JoPeRe: Jatkuva röyhtäily17.4.2013 18.43
Kiitokset RK: lle.
Katsotaan mitä tohtori sanoo...

mkRe: Jatkuva röyhtäily24.5.2013 10.15
Löysinpä tämän kun googlettelin röyhtäilyvaivaa... mulla kilpparin vajaatoiminta ja jokusen vuoden on myös maha oireillut. ilmaa, turvotusta, kipua, röyhtäilyä, mahansisältö nousee kurkkuun ym.

Olen nyt ollut gluteenittomalla ja maidottomalla ruokavaliolla kk den ja turvottelu on vähentynyt reilusti (luulen että sen aiheutti gluteeni) mutta röyhtäilyvaiva on ja pysyy. Nyt viikon verran mennyt Somacia, mahakipu on hiukan lieventynyt mutta muuten ei apua. Lääkärille olen taas menossa kilppariasioissa niin eiköhän se voisi tämän vaivan ihmetellä samalla.

hannu rRe: Jatkuva röyhtäily28.5.2013 11.39
moi!mulla ollut n.6kk mahdoton röyhtely päivässä n.50 kertaa,ruoan jälkeen se alkaa.liikun joka päivä,mutta silloin se vasta rajuksi menee.yhtenäistä röyhtelyä ja Niskapaine kehittyy sietämättömäksi.ruoka tahtoo nousta suuhun takasin ilman mitään happoja.oiko kellään ideaa mitä lääkettä kannatas käyttää.

j-jeRe: Jatkuva röyhtäily31.7.2013 0.05
jeejee. kärsin itsekkin pahanhajuisesta hengityksestä sitä onkin jo kestänyt jonkin aikaa. olen asiakaspalvelu työssä voitte varmaan kuvitella kuinka ihanaa on kun joutuu kokoajan kuumottaa, että haiseeko se hengitys vai ei kun ei sitä itse niin haista. minulla on taas tuota valkoista kielenpäällä jatkuvasti ja suussani tuntuu kokoajan jokin pala ja joudun räkimään aika paljon. varmaan tuo refluksi tauti tai jotakin vastaavaa ja mahaani turvottaa ajottain. ja viellä sen verran että aina kun syön jotain ruokaa olise nyt ihan mitä tahansa ei mene kauaa niin hengitykseni haisee sille ruualle plus tietysti se "paskan haju siihen viellä" ni aijjai siinäpä on sitte hajuja kerrakseen :D ideoita?

tämätepsiiRe: Jatkuva röyhtäily13.4.2014 19.10
Ainoa apu minkä olen saanut on maustamattoman kreikkalaisen jogurtin syöminen joka päivä kolmesti. Näin voimakkaat oireeni sain pois.lääkkeet eivät tehonneet.myös piimän syönti tehoaa.

tämätepsiiRe: Jatkuva röyhtäily13.4.2014 19.15
Niin.minulla siis todettu tähystyksellä refluksitauti,oireina voimakkaat pahanhajuiset röyhtäilyt,jotka rajoitta vat sosiaalista kanssakäymistä,mahakivutpolttava kipu maatessa ja ripulointi.

HannaRe: Jatkuva röyhtäily11.5.2014 11.43
Tuo valkoinen peite kielen päällä on merkki villiintyneestä hiivasta elimistössä. Eli valkoiset viljat, sokerit ja makeat pois ruokavaliosta. Voi auttaa tai sitten ei. Itsellä kaikki auttaa hetken ja oireet palaa sitten. Pahana ollut pian 1,5 vuotta. Lääkäristä ei saa apua. Olen kokeillu happolääkkeet (lääkärin määräämät) ja maitohappobakteerit ym. Aluksi auttaa, sitten ei. Parhaiten auttaisi kun syö raakaa puolukkaa ennen nukkumaan menoa. Kummasti vatsa rauhoittuu!

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily11.5.2014 19.15
Valkoinen kate kielessä on sammasta. Mulla se on liittynyt erityisen pahoihin refluksijaksoihin ja erityisesti nielemisvaikeuteen. Kai se tekee kielestä ja ruokatorvesta tahmean niin ettei ruoka kulje.

Siihen auttoi mainiosti Fungizone, joka on nykyisin poistettu kokonaan.

Ite olen huomannut, että tarkka suun hygieniasta huolehtiminen auttaa myös. Pesen hampaan aamuisin ennen kuin syön mitään. Sillä tavoin suun bakteerit ei pääse mahaan, jonka vastustuskyky on salpaajan heikentämä.

SaturnusRe: Jatkuva röyhtäily30.5.2014 21.57
Osaisko joku selvittää mulle alasulkijan sielunelämää röyhtäilyn osalta? Eli makuulla mua ei röyhtäytä ikinä, heti kun nousen ylös tulee useita röyhtäyksiä. Aina. Muutenkin pystyssä ollessa röyhtäilen aika paljon, röyhtäykset tuntuvat olevan pelkkää ilmaa ts. mitään ei tule ylös tai korvenna missään. Lähinnä, että onko tuo makuulta pystyynnousun aiheuttama röyhtäily merkki mistään vai kovinkin yleistä refluksikoilla? Entä onko se jotenkin "parempi" merkki ettei tavaraa tule ylös vai onko tällä mitään merkitystä?

helläRe: Jatkuva röyhtäily30.10.2014 7.55
Sammakseen kannattaa kokeilla myös puolukan imeskelyä/syömistä. Siitä voi saada pikaisestikin avun.

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily30.10.2014 11.17
Saturnus, ajattelehan sitä, että kaasu nousee ylöspäin. Silloin ymmärrät, miksi vaakatasossa ollessa röyhtäyksiä ei tule, kun taas heti seisomaan tai istumaan noustessa niitä tulee kokonainen sarja.
Tämä liittyy ruokatorven toimintaan. Tuntemani ihmiset joilla ei ole ruokatorvessa toimintaongelmia kykenevät röyhtäilemään myös makuulla, kun taas itse tunnen sisälläni painavan ilmakuplan, jonka ulospullauttamiseen tarvitaan istumaannousu.

vrt. myös vauvojen röyhtäyttäminen syönnin jälkeen pystyasennossa.

SitrusRe: Jatkuva röyhtäily30.10.2014 12.06
Ennenkuin joku tarttuu johonkin ylläkirjoittamani logiikan epäselvyyteen, oma täsmennys: ruokatorven toiminta = ruokatorven kyky supistella sekä sen paine. Normaalisti toimiva ruokatorvi kykenee puristamaan ilman ulos sisältään, vaikka maan vetovoima vaikuttaisi päinvastoin esimerkiksi ihmisen maatessa.
Me joiden ruokatorvi toimii eli supistelee heikosti, tai jonka ruokatorvessa on vaillinnainen lepopaine, joudumme turvautumaan maan vetovoiman apuun, ts. oleskelemaan pääasiassa vähintään ylävartalo pystyasennossa sekä lievittämään vaaka-asennon haittoja korjaamalla nukkuma-asento hieman ylävartaloa nostamalla sängyn yläpäätä nostamalla.

Lumilyhty84Re: Jatkuva röyhtäily27.11.2015 7.54
Auttakaas nyt vähän tietämätöntä. Keliakia,lakstoosi,palleatyrä on poissuljettu ja tähystyksessä löytyi hieman löysä vatsanportti. Koepalojen tuloksia vielä odotan, mutta lääkäri epäili että niissä ei mitään. Hän mainitsi hieman ivalliseen/huvittuneeseen sävyyn että tämä on nykyään oikeen muotia ja siihen ei auta kun ruokavalio FODMAP. Röyhtäilen ihan mahdottomasti ja minun ei tarvi juoda kun lasi vettä niin röyhtäilen. Kahvi on nyt vähennetty ja monet muutkin "haitalliset" jäänyt vähemmälle,mutta röyhtäily jatkuu. Mutta onko siis löysä vatsanportti sama kun refluksi?

kyllästynytRe: Jatkuva röyhtäily27.11.2015 23.43
Täällä myös voimakkaat röyhtäilyt ja saman aikaisesti rytmihäiriöitä, helpottaa kyllä kun saa röyhtäistyä.Todella kiusallinen vaiva.Lääkkeet ei auta.On tehty Kastroskopia ,sydän tutkittu Jorvissa.Ei mitään löydetty.En polta enkä käytä alkoholia.Liikun monipuolisesti päivittäin.Ei ylipainoa.Löysä kauravelli on ainoa siedettävä ruoka,yök. Ja rasvaton piimä,mutta lusikalla syöden.Onko kellään vastaavaa vaivaaFod,ja kenties jotain neuvoja tähän vaivaan. ja onko kokemuksia Fodmap ruokavaliosta.

HannaRe: Jatkuva röyhtäily28.11.2015 12.16
Itsehoidolla melko pitkälle olen jo päässyt eteenpäin, joten tässäpä vinkkejä: kokeilemalla täytyy testata mikä sopii ja mikä ei. Jos vaiva on akuutti, se yleensä helpottaa ajan kanssa.
Vehnä, ohra ja ruis pois ruokavaliosta, kokonaan. Aluksi voi olla, ettei kestä kauraakaan, tai mitään viljoja, mutta tilanteen helpottaessa alkaa pikkuhiljaa kestää.
Lehmänmaito pois. Ei laktoosittomuus mitään auta, kun maito on teollinen valmiste. Vuohen ja lampaanmaitojuustoja löytyy, (aidot fetat ja hallumit) ne sopii paremmin. Ruokajuomana vesi. Pitkään en "kestänyt" hanavettä, vaan piti juoda vissyä, nyt kestää jo hanavettäkin. Vissy röyhtäyttää kyllä aluksi, mutta ainakin mulla helpotti. Ei liian kylmänä eikä liikaa kerralla, vaan hitaasti juoden.
Tomaattia siedän huonosti, mutta syön silti.
Kaikki lääkkeet ja vitamiinit pitää ottaa ruoan JÄLKEEN! muuten ärsyttää vatsaa turhaan.
Banaani on hyvä, vaikka onkin tärkkelyspitoinen. Syön niin paljon, että ostan luomubanaaneja, ettei tule liikaa myrkkyjä. Banaanilla voi korvata kahvileivän, taltuttaa makeanhimon ja laittaa vaikka kaurapuuroon tai leivän päälle. Jos marjat on liian väkeviä ja ärsyttää, banskua sekaan!
Kolme vuotta itsehoitoa opettaa aika paljon.
Kukaan muu ei voi kertoa mikä auttaa, vaan itse on otettava vastuu omasta hyvinvoinnista.

juissiRe: Jatkuva röyhtäily28.11.2015 22.46
Noin 10 kiloa menee keskimäärin banaaneja kuukaudessa. laskin ihan kuorettomina jopa enemmän. ja shakeihin saa häivytettyä muiden, pahanmakuisten ainesten osuuden.

Piristää myös mieltä!

VierailijaRe: Jatkuva röyhtäily11.1.2016 15.07
Moi,

Haluaisin kysyä teiltä mielipidettä mistä vaivani voisi johtua. Olen 29-vuotias tyttö, perus terve, ei ylipainoa, mutta olen joutunut syömään vuosien varrella aika paljon buranaa päänsärkyihin ja loppuvuodesta jouduin syömään kolme antibioottikuuria virtsatieinfektion hoitoon. Niistä vatsani meni vähän sekaisin, mutta ei tullut muita ongelmia. Maitohappobakteereita olen syönyt koko ajan. No nyt sitten jouduin taas syömään yhden antibioottikuurin, 10 päivää Kefexiniä, ja heti alkupäivinä oireet alkoivat - jatkuvaa röyhtäilyä ihan jos vain vesilasin juo, vatsa sekaisin ja pallea tuntuu kovin turvonneelta. Närästystä ei minulla ole ikinä elämässäni ollut. Lääkäri sanoi että röyhtäily voi johtua lääkkeestä. Välillä tuntuu että röyhtäys ei pääse kunnolla ulos vaan tulee monta pientä röyhtäystä peräkkäin.
Johtuvatkohan oireeni vain vatsassa olevasta liiallisesta kaasun määrästä ja että se meni antibiooteista sekaisin, vai voiko kyseessä olla refluksitauti? Voiko se tulla näin nopeasti, kun eikö siinä kyse ole vatsaportin löystymisestä? Mitään happoja suuhun en ole huomannut tulevan ja öisin ei minkäänlaista ongelmaa.
Kiitos vastauksista jo etukäteen - on alkanut hieman pelottaa että näinkö alle 30-vuotiaana saan kärsiä tällaisesta vaivasta lopun elämääni. Toivon todella,että tämä on ohi menevää!

hesukaRe: Jatkuva röyhtäily12.1.2016 14.28
Ehkä se voi olla jotain noita "vakavampiakin", mitä mainitsit. Mutta jos on antibioottikuuri alla, ja stressiä, niin stressioireet tekevät tämän itselleni. Vatsaan alkaa kertyä ilmaa, pallea turvota. Ainut apu itselleni on ollut lepo (päästä irti kaikesta ei-välttämättömästä), lenkkeily (juokseminen hölskyttää vatsan hapot ja palleapaine väheneen. Viime syksyn söin Nexiumin, muut eivät auttaneet, mutta se toimi.

Äiti77Re: Jatkuva röyhtäily26.1.2016 23.22
Meillä poika 6v tosi paha refluksi, inhottavimmat oireet olivat että sanoi, että kurkkuun sattuu (tätä valitusta koko ajan) sekä röyhtäili ihan hirveästi. Tätä kesti todella pahana yli puoli vuotta ja kaikkea kokeiltiin.. Myös nexiumia.. Mikään ei auttanut, paitsi lopulta yhden ihanan ihmisen neuvo kokeilla maitohappoja, eikä mitään pieniä määriä, vaan isolla annoksella (meillä nyt käytössä bioteekin probiootti plus ja comp, syödään 3+1 ja puoli). Oireet alkoi parissa kolmessa päivässä helpottaa vähän, ja koko ajan väheni..röyhtäily loppui melkein kokonaan n. 7-8 viikon jälkeen. Ja nyt käytetty vähän yli 3kk ja lapsi melkein oireeton, (ainoastaan tosi rasvaiset ja maitoiset ruoat tekevät enää röyhtäilyä) maito ei hänelle sovi muutenkaan. Mutta suosittelen testaamaan, jos joku muukin saisi avun noista!! Ei pika-apu, mutta yli puolen vuoden kärsimyksen jälkeen, olen todella iloinen löydöstä.

AvuntarpeessaRe: Jatkuva röyhtäily31.10.2016 22.21
Täällä tyttö 22-vuotta. Nyt kaksi kuukautta kärsinyt nielu ongelmista. Alkoi turvotuksen tunteella, tuli hengitys ongelmia ja nielemisongelmia ja sitten myös röyhtäily. Nieluun on katsottu peileillä, kaula ultrattu ja gasto tehty. Ei kummempia löydöksiä, vähän löysä läppä. Tämä ei vaan lähe millään. Nyt sanovat, että varmaan psykosomaattista mutta voiko olla. Nielemis- ja hengitysongelmat jokapäiväisiä tuntuu että tuun hulluks. Röyhtäilyn mukana ruokaa nousee kurkkuun.. Mitä enää voi tehdä?? Söin kuurin happosalpaajaa mutta ei aittanut. Jokapäivä syön maitohappoja ja olen laktoositon sekä gluteeniton. Toivotonta...

hesukaRe: Jatkuva röyhtäily1.11.2016 10.52
Hei!

No itse kokemukseni perusteella uskon, että tavallaan voi olla psykosomaattista, ainakin jos ajatellaan, että stressi tämän voi saada aikaan.

Itselleni stressi (ehkäpä yhdistettynä johonkin hormonaalisiin muutoksin, vastausta en ikinä saanut) aiheuttu vatsaturvotukset ja röyhtäilyn. Nexus-kuuri ja hölkyttelylenkit auttoi, mutta pari kuukautta siihen meni. Mut myös on tutkittu samoin: kurkku katsottu peilillä, kaula ultrattu ja gastro tehty. Mitään vikaa ei ole. Ei edes helicobakteeria. Silti oireet melko lailla kuin sinun, paitsi hengitysoireita ei ollut kuin aluksi lenkillä, mutta nämä poistui, kun opin jälleen hengittämään pallealla lenkillä. (Takana oli 10 vuoden tauko lenkkeilyssä.)

Tämän jälkeen olen vuoden voinut hyvin. Nyt röyhtäily on taas palannut. Tajusin kuukausi sitten, kun yritin nukkua, ja tuntui, että on nukuttava vatsallaan, sillä kurkku tuntui omituiselta ja nieleminen hieman vaikealta, että inhottavan tunteen tuo kurkkuun juuri ilman kertyminen vatsaan ja/tai paksusuolen turpoaminen. Lisäksi ylävatsa voi tosiaan turvottaa ja painen tunnetta riittää. Mutta joskus tosiaan ei ole muuta oiretta kuin kumma tunne kurkussa, joka hieman röyhtäillessä helpottaa.

Omat keinoni on pyrkimys pitää elämä tasapainossa, stressi kurissa (valikointi sen suhteen, mitä tekee ja mitä ajattelee, mm. sen uskominen, että koska murehtimisesta ei ole apua, ajattelinkin että kaikki VOI mennä hyvin) ja kahvin, vehnän ja laktoosin välttäminen. Myös esim. siideri on joskus saanut itselleni vatsaan kunnon käymisreaktion.

Myös sen uskominen ja hyväksyminen, että tämä on ohimenevä sairasteluvaihe, jonka saa kuriin, auttaa välttämään stressiä (--> turvotuksia).

Stressin suhteen olen tosiaan oppinut. En itse uskonut sen vaikuttavan niin paljon kuin vaikuttaa. Ja jossain vaiheessa olen tajunnut, että vaikka ei itse koe olevansa stressaantunut, elimistö voi "ajatella" toisin.

AvuntarpeessaRe: Jatkuva röyhtäily1.11.2016 10.59
Hei kiitos vastauksesta! Paljon asioita mitä olen itsekkin miettinyt. Sen verran kysyn vielä, että voiko ilmaa tulla vatsaan normaalia enemmän juurikin hengitysongelmien vuoksi. Koska kun hengitys on hankalaa, koen usein hengittäväni paljon suun kautta, pääseköhän tällöin ilmaa paljon vatsaan? Oravanpyörä :Dd Nyt olen pyrkinyt liikkumaan enemmän ja keskittymään hengittämisen opetteluun taas nenän kautta.

hesukaRe: Jatkuva röyhtäily1.11.2016 13.55
Hei!

No itse uskon (ihan mutu-tuntumalta), että voi tulla, jos ahdistava hengitystunne aiheuttaa jonkinlaista liikahengittämistä (hyperventilointia). Pitäähän purkankin jauhantaa välttää, jos on tätä taipumusta.

Mutta toki en itsekään tiedä, miten ihmeessä sitä ilmaa alkaa kertyä vatsaan. Ehkä se on jokin kemiallinen käymisreaktio, joka alkaa ruokaaineista, ja sitten alkaakin painaa vatsassa, ja hengitellä liiaksi jne. Olen sairastellessa tajunnut, että vaikeaa on tietää, mikä on syytä, mikä seurausta.

FODMAP-dieettiähän suosittelevat, mutta itse en ole vielä näin suureen ruokaremonttiin pystynyt, vaan karsinut vain helpommat (mm. 100-% kauraleipä on hyvää eikä ole paljon kalliimpaa kuin vehnä- tai ruisleipä, joten siihen olen pystynyt siirtymään).

Ks. dieetistä
http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1378908788160

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/herkan-vatsan-kokkikoulu-kirja/BASAM-9789522604873/dp

Mutta jos se olisi hengittelyn aiheuttamaa, pitäisi alkaa tutkimaan lisää, mutta ei se kovin todennäköistä ole. Varsinkin kun nämä oireet ilmankertymisestä ja röyhtäilystä.

Tuohon ilman kertymiseen itselläni auttoi tosiaan paljon juuri hölkkääminen ja siinä huomasin, että jotenkin hengittämisenkin "oppi uudelleen". Onhan tuola vatsassa pallea, ja kaipa kun vatsa turpoaa, sekin on "paineessa".

Jaksa siis jatkaa kokeilemista. Sairastelu laittaa pään sekaisin (ainakin minulla, kun en tiennyt mikä vaivaa, oli myös lihasnykinöitä yms.), mikä sitten ei ainakaan oireita helpota. Sitten kun on näitä kokeillut, oppii koko ajan tuntemaan paremmin oman kehonsa toimintaa ja tarvittaessa mennä lääkärille uudestaan.

Mutta kai sulla jokin Nexus-kuuri yms. sellainen on. Itselläni ei Zolt auttanut. Nyt en ole yli vuoteen syönyt mitään, kun pääsin pahimmista vaivoista yli vuosi sitten eroon.

EläkevaariRe: Jatkuva röyhtäily1.3.2017 22.35
Itselläni on refluksitauti ja siihen Somac-lääkitys (tuota ennen Nexium) enkä oikein ymmärrä miten se röhkimistä lisäisi. Se kyllä päästää hapot nousemaan kurkkuun, jos röhkyttää, mutta ei kai se niitä "ilmavaivoja" aiheuta ?
Niitä voisi aiheuttaa liian heikot vatsahapot ? Vatsassa olisi anaerobinen käyminen tms. Käyminenhän kai synnyttää kaasuja ja ne sitten ylös noustessaan nostavat vatsahappoja mukanaan.
Miten joku vatsahaava lisäisi kaasunmuodostusta ? Ei ymmärrä.
Millä siis vähentää kaasunmuodostusta, jos se on röhkimisen syy ?

Refluksikko/AstmaatikkoRe: Jatkuva röyhtäily3.3.2017 11.22
Kysy lääkäriltä pariet lääkettä, ota joka aamu n.puoli tuntia ennen aamupalaa. Nosta sängyn päänpuoleinen pääty ylös (kirjojen ym. avulla) tai käy etolasta hakemassa kiilapatja (3:mea eri korkeutta) tyynyn alle, hapot ei pääse yöllä kurkkuun. Jos limaisuutta kurkussa, rykiminen ym. kannattaa kysästä lääkäriltä hiivaresepti, kaikki makea pois ja valkoiset vehnäjauhot. Refluksitauti johtuu yleensä liian löysästä vatsanportista. Itselläni ainakin kyseiset toimet helpottaneet. Eikä kannata syödä liian raskaita aterioita (paistettu) eikä vatsaa täysi. vähän!!! ja useasti. 2tuntiin ennen nukkumaan menoa ei mitään. Jos ei vielä tähystetty, niin tod. näk. tekeevät. Ja vielä,opettele palleahengitys.

Tintti2Re: Jatkuva röyhtäily3.3.2017 12.18
Eläkevaari, minusta olit oikealla jäljillä.
Vatsahappotuotanto heikkenee iän myötä, sen lisäksi happosalpaajat jotka myös hidastavat ruoansulatusta-josta seuraa käyminen joka aiheuttaa kaasuja/röyhtäilyä.

ibsRe: Jatkuva röyhtäily3.3.2017 13.03
varmaan jollakin menee näin ja osaalla taas ihan muuta röyhtäilyä/kaasua. Mulla se ongelma oli jo monta vuotta ennen refluksia. Todennäköisesti yliherkkä jollekin ja se oli taas mahdollisesti refluksin syynä. Meitä on monenlaisia.

dyspepsiaRe: Jatkuva röyhtäily3.3.2017 14.16
somacit ja nexiumit vain turvottaa ja minulla ainakin tuotti vain lisää kaasuja. Kurkkulääkäri pisti heti hiivanpoistokuurille kun äänikin meni. En juurikaan ole röhkinyt sen jälkeen. Toivottavasti ei alakaan.

EläkevaariRe: Jatkuva röyhtäily22.3.2017 20.59
Kiitos kaikille vastauksestanne. Niiden rohkaisemana puolitin Somac-lääkitykseni. Reseptin mukaan pitäisi ottaa Somac 20 mg aamulla ja toinen illalla. Tuon iltapillerin jätin pois pari viikkoa sitten, enkä vielä ole huomannut haittavaikutuksia.
Taisin itse tuota iltapilleriä lääkäriltä ruinata, koska epäilin, että vain aamulla otettava menettää tehonsa illalla ja sitten röhkin yöllä. Joskus tulikin yöllä röhkyjä. Syynä ei ehkä kuitenkaan ollut lääkkeen tehon menetys, vaan se, että söin liian paljon liian myöhään. Tuota nyt yritän varoa kuin ruttoa. Taas tuntuu tepsivän. Tämä nyt on tällaista kokeellista terveydenhoitoa. Yrityksen ja erehdyksen kautta. Ongelmana on tunnistaa erehdyksen oikea syy.

Tintti2Re: Jatkuva röyhtäily22.3.2017 21.42
Refluksitautia sairastaessa sitä oppii monta asiaa kantapään kautta .
Monesti pienetkin muutokset auttavat hyvinvointiin .

ibsRe: Jatkuva röyhtäily23.3.2017 14.16
eilen oli taas :((( sellainen ilmapallomaha ja illalla se meni perusteellisesti sekaisinkin. Tulipa taas röyhtäiltyä sitten ihan kunnolla koko päivä. Tänään on parempi, ei röyhtäyksiä vaikka lääkitys on sama. Myskikurpitsaa en enää syö, epäilen, että se oli sen syytä. Että tä mun refluksi ja dispepsia niin suoliston toiminnasta kiinni... Vehnän jälkeen röyhtäilen sitten pari päivää putkeen, sekin oli tässä todettu. Että no no vehnälle sanoo masu vaikka ei ripulia tule, ei kuitenkaan missään nimessä mun kannata pullaa maistaa.

Tintti2Re: Jatkuva röyhtäily23.3.2017 15.49
Sokeri+vehnä=pullaa sekä maitoa. Siinä ainekset jotka jotka nykyään aiheuttavat minulle kaasupommin suolistoon ( sen verran kauhean että pitää perheenjäsenet loitolla ) :-) Ennen pystyin ongelmitta juomaan maitoa, myös syömään pullaa.
Ei ole tutkittu onko syy ärtynyt suoli tai laktoosi intoleranssi.
Ennen röyhyt oli tiukissa mutta nyt niitä tulee senkin edestä.....enkä voi sanoa että kärsin tuosta röyhtäilystä, se jopa helpottaa oloa kun maha pömpöttää kuin uimapallo .

ibsRe: Jatkuva röyhtäily23.3.2017 16.30
mua "närästää" nuo kaasut. Ja totta, kun röyhtäilen pois, niin olo helpottuu joksikin aikaa. Jos kaasuja ei olisi ehkä "närästystäkään". Perheenjäsenet on jo tottuneet, mutta ihmisten ilmoille ei kehta mennä sellaisina päivinä... Vehnän syönnin jälkeen röyhtäily ja mahavaivat alkavat tavallisesti seuraavana päivänä ja kestävät vähintään kaksi päivää.

EläkevaariRe: Jatkuva röyhtäily23.3.2017 17.11
Tuo vehnä näyttää olevan melkein kaikille yhteinen ongelman aiheuttaja. Täytyypä minunkin ruveta tarkkailemaan sen vaikutusta. Joudunkohan luopumaan herkustani paahtoleipä... ilmeisesti.
Kumpi lie pahempi: vehnä vai liika syöminen lajista riippumatta. Veikkaan vaihtoehtoa "syön liikaa ja liian myöhään". Sen huonon vaikutuksen ole jo huomannut, en vehnän.

ibsRe: Jatkuva röyhtäily23.3.2017 17.37
se on kyllä yksilöllistä. Itse en enää edes pysty syömään isoja aterioita, maha täytyy niin nopeasti kun siellä ilma on jo valmiina. Olen yrittänyt aiemmin laihduttaa enkä syönyt vehnätuotteita, silloin huomasin että maha rauhoittuu ja röyhtäilen vähemmän. Nyt vain on tullut muitakin ongelmia, että ei kaikkia kasviksiakaan enää siedä ja maitoakin pitää varoa. Surullista. Mutta jotkut varmaan röyhtäilee vain sen takia kun alasulkija on löysä eikä pidä painetta enää (olenkaan). Tai tietenkin ppi sekoittaa mahan toimintaa.

Tintti2Re: Jatkuva röyhtäily23.3.2017 17.53
Minäkin joudun kallistumaan tuohon vaihtoehtoon, " syön liikaa ja liian myöhään ".
Mutta....kun mulle maistuu ruoka parhaiten illansuussa ja vielä sitten pientä naposteltavaa telkkarin ääressä.Niin, meinasin unohtaa, kyllä tämmösen vanhan akan kahvihammasta kolottaa myös illalla.

Tulipahan tilitettyä huonot tavat heti kerrakseen....moni varmaan ajattelee ettei ole ihme vaikka sitä närästää ja röyhtäyttää :-!

Mutta ei ole hepposta mennä nukkumaan kun maha huutaa ruokaa ja pitää niin kovaa meteliä että korvatulpille olisi tarvetta....mulle ei unikaan tuu nälkäisenä (╯﹏╰)

EläkevaariRe: Jatkuva röyhtäily28.3.2017 18.55
Aurinkoista ehtoota kaikille.
Kaikki vehnää ilmavaivoista syyttävät saavat tukea tuoreesta Kuluttaja-lehdestä 1/2017.
Siinä on testattu aikasen monta (15)kauraleipää ja tekstissä kerrotaan mm, että "Kaura on vehnää vatsaystävällisempi vilja. Tiedän monia, jotka saavat vatsavaivoja vehnäleivästä, mutta pystyvät silti syömään sataprosenttisia kauraleipiä".
Noita 100-prosenttisia kauraleipiä vaan on varsin vähän. 15 testatusta vain 5 on pelkkää kauraa. Esim Fazerin "Kaurapuikulat" ovat nimestään huolimatta liki huijausta. Niissä kauraa on koko viljamäärästä vain hieman runsas kolmannes. Se kyllä kuulemma kerrotaan pussin päällä, vaan moniko ehtii tai viitsii lukea pienellä präntätyt ? Silmälasitkaan eivät ehkä tulleet mukaan.

Huh huhRe: Jatkuva röyhtäily30.1.2018 17.53
Kannattaa kokeilla 1000 paracetamol, tekee mulla ainakin selvää jälkee jos oikeen rupee yököttää ja sivussa röyhtäilyä pitkin päivää, syytä en tiedä, helpottaa oiretta jotenkin

VuorotyöläinenRe: Jatkuva röyhtäily26.3.2018 1.58
Itse olen kärsinyt 10 vuotta epäsäännöllisen säännöllisestä ärtyneestä paksusuolesta.

Ruokavaliota on jatkuvasti korjailtu ja kehitelty, sekä liikuntaa lisätty.

Aiemmin 10 vuotta kärsin pääasiassa vain alapään ilmavaivoista, mutta aloitettuani vuorotyön sekä juomaan työpaikalla runsaasti kahvia itselleni alkoi myös kyseinen röyhtäily, ja vaikka kahvin lopetin kuukaudeksi ja nykyäänkään en juuri juo kuin viikonloppuisin, tauti jäi.

Aloin siis röyhtäilemään ihan mistä tahansa, vedestä ja yksinkertaisesta ruuastakin.

Satoja tunteja googleteltuani päädyin sellaiseen lopputulokseen, jossa päättelin itselläni olevan liian heikot vatsahapot tai jotain vikaa sappirakossa.

Tähän suositeltiin vatsahapon väkevöittämistä ja näin menin tekemään.
Nyt olen viikon ottanut aamuisin Puhdistamon suolahappotabletteja, joissa on lisäksi Betaiinia, HCL ja Pepsiiniä ja oireeni ovat melkein olemattomat.

Röyhtäilen enää harvakseltaan eikä tunnu enään ns. "palan tunnetta kurkussa / pakottavaa tunnetta röyhtäillä".

Kokeilkaa siis väkevöittää vatsahappojanne, uskon että se tulee auttamaan ainakin suurinta osaa!

Suolahappo pillereitä saa monesta paikkaa ja kappalehinnaksi muodostuu vain noin 10 centtiä, sillä sain vaivani kuriin!

PirpanaRe: Jatkuva röyhtäily7.1.2022 18.19
Onko kenelläkään teistä todettu röyhtäilyn syyksi ns. ruokatorviröyhtäilyä?
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/229238/Tavank_nt_mismenetelm_st_apua.pdf?sequence=1

Yritän selvittää oman röyhtäilyni syytä. Ylävatsaturvotusta on ollut jonkin aikaa, mutta ei kipua. Röyhtäilytarve on ollut yli vuoden. Se alkaa kun menee illalla nukkumaan. Pakko nousta monta kertaa ylös röyhtäilemään, kunnes vatsasta on ilmat röyhtäilty pihalle, muuten tulee tosi oksettava olo. Ennen ilman kulkivat toista kautta ulos. :) Miksi tämä suunnanvaihdos...

PirpanaRe: Jatkuva röyhtäily7.1.2022 18.48
Ja myös aamulla, vaikka on tyhjä vatsa, niin heti herätessä voi alkaa röyhtäily. Siksiköhän, jos en ole ennen nukkumaanmenoa saanut ilmoja pois vatsasta?

Ruokailun jälkeen on vähän aikaa helpompaa, ehkä 15 min., mutta sitten alkaa taas röyhtäyttää.

Voisi kuvitella, että ruokatorviröyhtäilyssä ei tule tunnetta, että ilma nousee syvältä vatsasta, eli itseeni tuo ei sovi, ellen sitten kärsi sekä normaalista että tuosta.

Olen myös miettinyt, olisiko kyse palleatyrästä. Selviääköhän se ultrauksessa vai ainoastaan tähystyksessä?

Kiitos etukäteen. :)

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily8.1.2022 10.20
Hei Pirpana, minulla on aivan samat oireet kuin sinulla, närästystä en niinkään tunne, olen jo monta vuotta kärsinyt tästä, myös ällöä oloa ylävatsassa ja huimaavaa oloa, välillä röyhtäilen parikin tuntia putkeen, tähystyksessä todettu iso palleatyrä ja löysä vatsa portti. Nyt olin viidennen kerran tähystyksessä joulukuussa, lääkäri sanoi, että ainoastaan leikkaus auttaa, olen perunnut kaksi kertaa leikkauksen, mutta nyt suostuin, ette tehdään leikkaus maaliskuussa, olen niin väsynyt tähän kaikkeen, masennustakin ollut, ja aina aamulla herätessä kamala olo. Ruokahalua ei ole ja aina se inhottava olo vatsassa syömisen jälkeen ja sitten alkaa ne röyhtäilyt, otan sen riskin, että menen leikkaukseen, jos vielä saisin nauttia normaalista olotilasta. Pyysin tekemään sellaisen löysemmän mansetin, johon päädyttiin. Kyllä leikkaus pelottaa, mutta toivon sen onnistuvan. Pyydä lähete gastroskopiaan niin selviää sinun tilanne. Hyvää vuoden jatkoa!

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily8.1.2022 10.41
Tuohon äskeiseen vielä, että ole aamuisin ottanut tyhjään vatsaan 10 mg Pariettia, mikä ei auta yhtään röyhtäilyyn, johonka alunperin sitä määrättiin, nyt syönyt sitä yli 6 v, mutta jos nyt jätän ottamatta sitä, niin alkaa närästämään, mitä ei ennen Parietin käyttöä ollut, tai ei ainakaan noussut ylös asti. Olin v -14 manometriassa ja impedanssi mittauksessa, siinä jotain ylösnousuja näkyi, lääkäri sanoi, ettei nyt tarvitse tehdä niitä, kun silloin on tehty, ihmettelen vähän kun on jo yli 6v aikaa, ettei tarvi ennen leikkausta tehdä niitä, jos vaikka joku olisikin muuttunut.😮

PirpanaRe: Jatkuva röyhtäily8.1.2022 13.41
Hei Päivikki, ja kiitos viestistä. Onpa sinullakin harmillinen tilanne ja vielä kestänyt noin kauan.

Hyvä kun kerroit tuosta Parietin syömisen jälkeen tulleesta närästyshaitasta. Minullakin jotenkin vastustaa närästyslääkkeet, kun niin monet olen vuosikymmenien aikana kokeillut ja aina niistä on tullut haittoja, kuten pääkipua ja erilaisia vatsaoireita, huimaustakin.

Pidän sulle isosti peukkuja leikkaukseen. Uskotaan, että se onnistuu hyvin.

Lääkäreiden mielipiteet ovat joskus erikoisia. He saattavat olla myös keskenään ihan eri mieltä asioista.

Voimia ja kaikkea hyvää! :)

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily8.1.2022 16.33
Kiitos! Olen kyllä aika ahdistunut ja stressaantunut tulevasta toimenpiteestä, kyllä se on päivittäin mielessä, joskus tunnen suoranaista kauhua, ku olen lueskellut kaikenlaisia kokemuksia netistä, tieto lisää tuskaa.

PirpanaRe: Jatkuva röyhtäily8.1.2022 19.11
Ymmärrän Päivikki, tieto tosiaan lisää tuskaa.

Voisitkohan varata soittoaikaa jollekin lääkärille, joka tietää juuri noista toimenpiteistä ja leikkauksesta, niin jospa hän voisi antaa sinulle jotain sellaista lisätietoa, mikä helpottaisi stressiä. Laita vaikka kysymykset valmiiksi paperille, niin et vahingossakaan unohda mitään kysyä. Enkä tarkoita epäillä sun muistia, mutta joskus voi stressaantuneena niinkin käydä, että unohtaa.

Itse toimisin luultavasti niin, että jos leikkaus alkaisi oikein voimakkaasti vastustaa, niin sitten pyytäisin siirtämään leikkausaikaa, mutta en peruisi kokonaan. Hankkisin siten lisäaikaa harkintaa varten.

Kyllä tämä ihmisen elämä tuntuu joskus ihan kohtuuttoman haasteelliselta, mutta yleensä kuitenkin jossain vaiheessa voi tulla käänne parempaan joko lyhyemmäksi tai pitemmäksi aikaa tai joskus joku vaiva jopa korjaantuu kokonaan. Sellaista kaikille toivon. <3

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily8.1.2022 22.04
Lääkäri joka minut viimeksi tähysti, on myös minut leikkaava gastrokirurgi, olin hänen juttusillaan jo v -20 huhtikuussa, olen kysellyt häneltä kaikkea, olin kirjoittanut lapulle, en vaan muista kaikkea enää mitä kyselin ja aina tulee uusia kysymyksiä mieleen, tapaan hänet varmaan vielä leikkauspäivänä, ainakin pitäisi, pyydän ainakin tavata ennen leikkausta. Muuten, join äsken vähän mustikkakeittoa ja alkoi kaamea röyhtäily ja inhottava tunne mahassa, tekee olon hermostuneeksi, koko ajan tunne kuin olisi pumpattu mahalaukku ilmaa täyteen.🤢😡

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily8.1.2022 22.07
Lääkäri joka minut viimeksi tähysti, on myös minut leikkaava gastrokirurgi, olin hänen juttusillaan jo v -20 huhtikuussa, olen kysellyt häneltä kaikkea, olin kirjoittanut lapulle, en vaan muista kaikkea enää mitä kyselin ja aina tulee uusia kysymyksiä mieleen, tapaan hänet varmaan vielä leikkauspäivänä, ainakin pitäisi, pyydän ainakin tavata ennen leikkausta. Muuten, join äsken vähän mustikkakeittoa ja alkoi kaamea röyhtäily ja inhottava tunne mahassa, tekee olon hermostuneeksi, koko ajan tunne kuin olisi pumpattu mahalaukku ilmaa täyteen.🤢😡

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily8.1.2022 22.12
Oho tuli pari kertaa viesti, sori. En muistanut varmaan kertoa, että olen perunnut leikkauksen kaksi kertaa vuonna 20 keväällä ja syksyllä, mutta nyt tullut niin pahaksi, että olin päivystyksessäkin marraskuun alussa, josta projekti taas lähti käyntiin uudestaan, nyt kai täytyy uskaltautua operaatioon, niin paljon tämä häiritsee jokapäiväistä elämää.

PirpanaRe: Jatkuva röyhtäily10.1.2022 17.08
Harmillinen tilanne sinulla, kuten monella, mutta toivotaan, että kaikki menee hyvin! :)

Kunpa oltaisiinkin lääketieteessä niin pitkällä, että selviäisi pelkällä verikokeella suurin osa syistä, missä mättää, kun vatsa pettää, ja lisäksi voisi kävellä johonkin turvalliseen läpivalaisukoneeseen, joka näyttäisi sekä luut että pehmytkudokset ja vielä kertoisi parhaan mahdollisen hoitokeinon.

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily10.1.2022 17.34
Ehkä tulevaisuudessa keksitään paremmat keinot, koko ajan kehitystä tapahtuu, mutta ei vielä minun aikanani, olen jo 68v, ikä ei riitä parempiin aikoihin, nyt vaan taistellaan viruksia vastaan ja loppua ei näy, uusi variantti taas tulossa, toivon vaan etten sairastu ennen enkä jälkeen leikkauksen. Torstaina menen kolmanteen rokotukseen, ei sekään kauan ole tehokas😏Olen taas sortunut lukemaan netistä epäonnistuneista leikkauksista, kumpa pitäisin itseni poissa niiltä sivuilta😱 Miten sinun röyhtäilyt , vaivaako vielä?

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily25.2.2022 12.35
Onko joku saanut avun leikkauksesta jatkuvaan röyhtäilyyn ja ällöön oloon leikkauksesta, minulla isä palleatyrä ja löysä lyhyt LES, mitähän tarkoittaa? Olen kärsinyt vaivasta jo useamman vuoden, lääkäri ehdotti leikkausta.

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily25.2.2022 12.39
Siis iso palleatyrä, ja ruoka ei ole maistunut pitkään aikaan ja ruokailun jälkeen voin röyhtäillä putkeen kaksikin tuntia😨

tyttären miehellä sama ongelmaRe: Jatkuva röyhtäily18.3.2022 1.36
Hei mitä kuuluu viestiketjun alottajalle?
Kävitkö jo leukkauksessa?
Miten voit?!!!"röyhtäilijä"?!

Eräs röyhtäilijäRe: Jatkuva röyhtäily6.4.2022 3.00
Jaahans. Kirjoitinpa lopulta itsekin. Olen lueskellut tätäkin keskustelupalstaa vuosien ajan silloin tällöin, mutta en ole muistaakseni koskaan kirjoittanut. Minulla todettiin refluksitauti vuonna 2000 ja sieltä asti olen käyttänyt omepratsolia. Tai silloinhan se oli Losecin nimellä. Pärjäsin 2000-luvun alussa 10mg ylläpitoannoksella, mutta jostakin vuodesta 2003 lähtien olen lähestulkoon tauotta käyttänyt 40mg:aa. Oli paha vaihe joskus juuri 2003 kun laihduin ja kuvotusta ja huonovointisuutta kesti vuoden päivät. Jotakuinkin pysyy lääkityksellä kurissa. Joskus ei. Lisälääkkeenä on Gaviscon. Joskus oli myös magnesiamaito ja Libraxit. Ikäni on ollut vatsavaivaa. Muistan jo alle kouluikäisestä kun sain närästyskohtauksia. Minulla palleatyrä, väljä alasulkija ja refluksitauti luonnollisestikin. Tähystävä lääkäri tuolloin jo sanoi, että lääkkeet tahi leikkaus hoitomuotoina. Kertaalleen on tosiaan tähystetty. Ei se epämiellyttävin kokemus ollut, muttei se kivoinkaan. Kysymättä laittoivat nielunpuudutteen ym. Hyvä niin. Tosin se ainakin mulla alkoi yökäyttää kun nielu puutui. Olen herkkä yökkäilijä muutenkin Itsellä tulee aivan valtavia röyhtäysjaksoja toisinaan. Vatsa on kuin ilmapallo ja siis saatan saada jopa tuntikausia kestäviä röyhtäyskohtauksia, röyhtäykset on pikemminkin sadan puolella ainakin kuin kymmenissä. Ruokavalio on aina ollut vähän niin ja näin. Montaa herkkua sitä käyttää joskus liikaa. Suklaa on se pahe. Lääkkeillä sinällään pärjää ja pitkiäkin jaksoja on kun vatsa suht hyvä. Välillä tulee niitä ikäviä jaksoja. Sen karmean vuoden 2003 jälkeen en olekaan koettanut olla pienellä lääkeannoksella. Silloin taisi joku lääkäri kirjoittaa myös Primperania kuvotukseen. Leikkausta en ole isommin miettinyt koskaan. Lähinmä ajatukset siitä ovat pelottaneet.

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily6.4.2022 10.30
Minä odotin jo maaliskuussa leikkauskutsua, on ilmeisesti siirretty hoitajapulan ja lakon takia, röyhtäilen aivan kamalasti, ja tympeä olo ylävatsalla, pelkkä veden juontikin aiheuttaa röyhtäilyä, kärsinyt jo vuosia näistä, pahenee vaan ja huonontaa elämänlaatua ja masentaa . Olen kirjoitellut tuossa jo aiemmin.

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily8.4.2022 21.07
Vielä tohon äskeiseen, joku sanoi, että röyhtäilee ainakin 50 krt pv, minä röyhtäilen ainakin 100 krt päivässä, kunnes se tuntuu jo kipuna rinnassa, aamut alkaa röyhtäilyllä, illalla se vaan yltyy kun on syönyt jotain, en juo kahvia, enkä syö rasvaisia ruokia, joskus vesi aiheuttaa valtavasti röyhimistä, pakko mennä leikkaukseen, olen niin loppu tähän, otan riskin, ei tämä ole elämisen arvoista elämää, kaikki ruokakin tympii, haluaisin elämäni takaisin ja nauttia hyvästä ruuasta ym. nauttimistani asioista ennen tätä paskaa. Luotan puukkoon ja girurgiin. Haudassakin on parempi maata, ei röyhytä ainakaan🤭

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily8.4.2022 21.10
Vielä äskeiseen, ei auta Pariet, eikä maihappobakteerit, eikä ruuansulatus entsyymit, ei silikogeeli ym. ym. kokeiltu kaikki.

PirpanaRe: Jatkuva röyhtäily25.5.2022 20.12
Hei Päivikki, onko sinua vielä leikattu?

Tuossa viimeisimmässä viestissä kirjoitit kaikki ne, mitä itsekin olen kokeillut, tosin Parietia jo vuosia sitten. Maitohappobakteerit käytössä. Ruoansulatusentsyymejä olen kokeillut pari viikkoa ja piihappogeelia pari pullollista.

Ajattelin mennä varalta vatsan ultraan toivoen, että jotain selviäisi. Tähystyksistä yksi kolmesta oli siedettävä, muut aika karmeita, joten se ei vedä puoleensa. Lekurille kai pitäisi jo mennä, kun alavatsa ja alaselkä ovat päivittäin kipeitä.

Voimia ja onnenkantamoisia teille kaikille, jotta pääsisitte vaivoista ikävistä eroon!

PäivikkiRe: Jatkuva röyhtäily30.4.2023 11.26
Olin leikkauksessa, ei auttanut röyhtäilyyn, taisi lisätä sitä ja paineen tunnetta vatsassa, turha leikkaus, ei poistanut oireita, tai sitten purkautui ompeleet jo leikkauspäivänä. Nyt olen menossa tutkimuksiin, että missä mättää, piti röyhyt jäädä leikkauspöydälle, mutta mukana tulivat ja vielä enimmässä määrin.

SipeRe: Jatkuva röyhtäily20.5.2023 7.27
Minulta poistettiin sappirakko ja refluksioireisiin viittaavat oireet katosivat: röyhtäily, jatkuva vatsakipu, väsymys ja tuskainen olo vatsan ollessa tyhjänä, paha haju hengityksessä, virtsan tuntuminen kuumalta.

Rauni ulfvesRe: Jatkuva röyhtäily22.10.2023 12.49
Auttaisiko samariini, ainakin minulla auttaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: