Keskustelu

MargeRuokatorven tulehdus kesto11.11.2017 11.00
Niin että kauanko ruokatorven tulehdus oikein kestää. Alkoi elokuussa. Oireet ovat jonkin verran pahimmasta lievittyneet mutta edelleen niitä on. Happosalpajia siedän huonosti. Aamut on pahimpia ja iltaa kohden torvi on parempi.

88Re: Ruokatorven tulehdus kesto25.11.2017 16.08
Minkälaisia oireita? Mullajin diagnosoitiin tää.. haluaisin myös tietää 😢

Refluksi ja vajisRe: Ruokatorven tulehdus kesto26.11.2017 17.07
Ruokatorven tulehduksen oireet tai oikeastaan ainoa oire oli tunne kuin joku kuristaisi kaulasta. Aluksi käytin hetken nexiumia ja myöhemmin somacia, molemmat auttoivat tuohon kuristustunteeseen. Mutta jos jätin lääkkeen, kuristuksen tunne palasi. Käytin useamman kuukauden, en nyt tarkkaan muista miten kauan mutta yli vuosi taisi mennä. Sitten kokeilin olla ilman ja huomasin, että pärjäsin ilman (olin tuolloin kyllä gluteenittomalla). Olin ilman n. puoli vuotta mutta ilmeisesti kun olin alkanut syödä taas huolettomammin kaikkea "kiellettyä" oireet palasi ja siitä asti (2015 syksystä) olen käyttänyt melko säännöllisesti somacia, parietia ja nyt tällä hetkellä on taas nexium käytössä kun oireet ovat pahemmat.

MargeRe: Ruokatorven tulehdus kesto27.11.2017 11.22
Mulla oireina on ruokatorven polttelu, viiltely, pistely ja paineen tunne.Pahimmillaan tuntui kuin tulisella pulloharjalla olis hinkattu ylösalas. Välillä taas niinkuin veitsellä olis isketty. Kipu säteilee myös rintakehään ja selkään. Pahinpaan aikaan myös kurkku oli kuin tulessa. Tätä on nyt kestänyt elokuusta. Välillä alkoi jo vähän helpottamaan mutta sitten jälleen paheni. Googeloimalla puhutaan viikoista tai parista kuukaudesta että paranee.Miksi mulla ei siis jo parane?

88Re: Ruokatorven tulehdus kesto2.12.2017 16.03
Hmm.. marge mulla samanlaista polttelua kurkussa. Tuskaa syödä mitään mikä vielä raapii kurkkua :( minkälainen lääkitys sulla?

MargeRe: Ruokatorven tulehdus kesto2.12.2017 16.41
Lääkityksenä happosalpaajia olen yrittänyt syödä mutta kun niistä tulee niin paljon sivuoireita ettei oikein pysty.sitten gaviskonia ja piihappogeeliä oon kokeillu.kävin vasta gastroskopiassa missä ei silmälle näkynyt mitään,näytteistä vastaus myöhemmin.ottivat ruokatorvesta näytteitä ja nyt sattuu rt: een entistä pahemmin...

SitrusRe: Ruokatorven tulehdus kesto9.12.2017 22.13
Kuukausia

Mummi 55Re: Ruokatorven tulehdus kesto15.4.2024 19.34
Laitanpa tähän vanhaan ketjuun,kun itsellä todettu viime viikolla ruokatorven tulehdus.Lääkkeenä Esomepratzol 40mg ja Gaviscon 1-3 kertaa päivässä.Ruokavalion vetänyt minimiin ha pari päivää menikin hyvin.Tänään alkanut ilkeät tuntemukset rintalastan yläosassa ja pala kurkussa.Lisäksi käsivarsia pistelee,hikoiluttaa ja verenpaineet koholla.Just 2 viikkoa sitten soitin lanssin ja otettiin sydänfilmi ym.kun oireet pahana.Löytyykö kohtalotovereita eli vertaistukea?Kuuluuko tähän paremmat ja huonommat päivät ja miten selvitä niistä huonommista?

SiiriRe: Ruokatorven tulehdus kesto16.4.2024 7.57
Mummi 55
MInulla todennäköisesti on, ei ole todettu.
Gastroskopiassa ei otettu koepaloja ruokatorvesta, kun silmämääräisesti ei näkynyt mitään.
Rintalastan takana polttaa, pala seilaa kurkussa edestakaisin.
Oireita tammikuusta alkaen.

LepolasseRe: Ruokatorven tulehdus kesto17.4.2024 20.42
Mummi 55
Minulla todettiin haavainen ruokatorventulehdus helmikuun alussa. Kolme ensimmäistä viikkoa söin Esomeprazol 40 mg ja sivuoireiden takia vaihdoin Somac 40 Mg. Sitä käytin viisi viikkoa ja tämän lisäksi gaviscon käytössä.
Tuon jälkeen oli kahden viikon puolitus salpaajista ja sen jälkeen lopetusyritys, mutta karmea närästys alkoi heti, joten Somac takaisin käyttöön ja Gavisconia otan kaksi kertaa päivässä.

Missään vaiheessa ei ole tuntunut täysin oireettomalta, joten tuskin tulehdus on vieläkään täysin parantunut. Verenmaku suusta on onneksi hävinnyt jo lääkityksen alkuvaiheissa, joten haava lienee parantunut.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: