Keskustelu

8vuotta Nexium/OmeprazolBetaiinohydrokloridi8.2.2010 18.58
Onko kukaan kokeillut Betaiinihydrokloridia+pepsiiniä (esim. Solgar) pelkkänä lääkekeinona refluksiin ? Yksi terveysalan ihminen suositteli. Kommentteja jos on kokemusta , kiitos.
Googlettakaa betaiinihydrokloridi jos mietityttää.

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi8.2.2010 20.17
Parantaja Nestor Blomkvistin idea, joka perustuu mahan vähähappoisuuteen?

Suomi 24 palstalla sitä on kokeillut "certo" nimimerkki ilmeisesti jo vuosia.

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi8.2.2010 21.39
Certo (28.6. 2006m Suomi24) kirjottama viesti, joka käsittelee ainetta:

..... on kilotavaraa, jota myydään aineen omalla nimellä. Ulkonäöltään se on tavallisen hienon sokerin näköistä, mikä vertaus ei ole huono, koska sitä voidaan valmistaa sokerijuurikkaista. Nämä erikieliset nimet tiedoksi, jos kaivat aineesta yleistä tietoa netistä.

Itse asun suuremmassa kaupungissa. Täällä sitä on vuosikymmenet myynyt Yliopiston apteekki, mutta myös jotkin muut apteekit. Saatavuus on aivan apteekista kiinni. Ei tarvitse reseptiä.
Betaiinihydrokloridia saa yleisesti maailmalla. Suomessa sen saanti on ollut nihkeää. Toisen käden tieto kuluvan kuun alkupuolelta kertoo, että Yliopiston apteekki myy sitä kilohintaan 470 euroa. Myöhempi toisen käden tieto kertoo, että ko apteekki ei myy sitä. Ulkomailla aineen hinta on luokkaa 100 euroa kilolta, eivätkä siellä myy sitä tappiokseen. Kun kerta-annos on neljännes tai kolmannes teelusikallista (tai suun maistamisen mukaan) lasilliseen vettä, kilolla torjuu närästyksen noin 1300 kertaa. Närästyksestä selviää eroon siis noin 8 sentillä. Ei se kovin kallista ole. Apteekeille on kuitenkin edullisempaa myydä muita ?liikahappoisuuden? hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä. Niitä myytiin Suomessa viime vuonna noin 100 miljoonalla eurolla. Ja seurannaisvaikutukset mukaan lukien, summa on arvaamaton.

Ihminen muodostaa itse betaiinihydrokloridinsa (=betaiinikloridinsa). Se tapahtuu pallean yhteydessä sydämen alapuolella. Suklaan syönti tahmaa ja lamauttaa tämän toiminnon enemmän tai vähemmän joka neljännellä ihmisellä. Silloin ainekset närästykseen on luotu; kahvi, kalkki ja sokerit eivät enää sula niin kuin pitäisi. Silloin närästää ja voi vatsaa myös kipristellä navan seutuvilla. Suklaapakkaukseen voisi aivan hyvin panna vielä isommin kirjaimin kuin tupakka-askiin: ?Suklaan syönti vaarantaa terveytesi?. On ilmeistä, ettei betainihydrokloridin arvoa ole vielä yleisesti huomattu siksi, että paikassa, jossa se muodostuu, ei ole mitään erillistä rauhasta. Sen löytämiseen tarvittiin näkijää, Nestor Blomkvistia. Itse olen nuorena paljon suklaata syöneenä ja O-veriryhmään kuuluvana käyttänyt ilmeneviin myöhempiin tarpeisiin betaiinikloridia kauemmin kuin siitä varoitteleva nuori farmaseutti on elänyt. Omat ja kuulemani kokemukset ovat pelkästään myönteisiä. Liikamäärä poistuu rakon kautta ja pitää sen puhtaana. Haittavaikutuksia ei ole jos huuhtelee käytön jälkeen hampaansa."

YlläpitoRe: Betaiinohydrokloridi6.1.2013 2.30
Nostoa betaiini + pepsiinikeskusteluun.

Kuikkisuuno (siirto)Re: Betaiinohydrokloridi6.1.2013 2.32
Betaine HCL Pepsin 300 mg 5.1.2013 5:17

Onko käyttökokemuksia?

Siis lihapitoisen ruokailun yhteydessä 1-3 pilleriä lisäämään suolahappoa sekä Pepsiini-entsyymiä proteiinien pilkkomiseen

kuikkisuuno 5.1.2013 12:19

Eikö kellään ole kokemuksia tästä?

Hypoteesi että jos kauan jo syönyt happosalpaajia
joilloin raskaammat (herkku) ruuat ei enää sovellu tai sula
niin ottaisi HCL:ää (erikois) aterian yhteydessä jolla auttaisi
vatsaa sulattaa ruokaa kunnolla ja eteenpäin suolistossa
kuten "normaalit" terveet ihmiset.

Silti voisi syödä taustalla syödä happosalpaajia hoidon jatkumona tai ennaltaehkäisevästi?

Onko kukaan tähystyksessä KÄYNYT saanut diagnoosiksi PH:ksi 4 tai suurempaa eli että olisi "hapoton" vatsa?

ArwenRe: Betaiinohydrokloridi6.1.2013 10.22
Siis eikö tuo ole ihan suolahappoa (HCl=vetykloridi=suolahappo)? Itse kokeilin sitä jossain vaiheessa kun epäiltiin, että mulla on liian vähän mahahappoja, mutta mua rupes sen käytön jälkeen vaan yskittämään pirusti. Mitään poltetta se ei kuitenkaan aiheuttanut... En tiedä miten tuo Betadiini sitten vaikuttaa, sitä ostamani tuote ei sisältänyt.
Mä ostin tuotteen apteekista ja sen kauppanimi on Hypochylin. Miedompi tapa on kokeilla omenaviinietikkaa veteen sekoitettuna

kuikkisuunoRe: Betaiinohydrokloridi6.1.2013 11.57
Voi olla hyväkin lisä mm hengityshajuun?

Betaiinin, sokerijuurikkaasta eristetyn
molekyylin, on havaittu toimivan
bakteerien, kasvien ja eläinten osmoprotektanttina,
nestetasapainon häiriöiltä
suojaavana aineena. Biologisten
ominaisuuksiensa puolesta se sopii suojaamaan
mm. ihoa ja suolen limakalvoa,
johon tarkoitukseen sitä onkin
käytetty.

http://www.hammaslaakariliitto.fi/fileadmin/pdf/Hammaslaakarilehti/2003/19/Rantanen_19.pdf

kuikkisuunoBetaine HCL Pepsin aloitettu tehostaan sulatusta!10.1.2013 14.49
No niin muutaman päivän olen ollut ilman Nexiumia ja päivän pääaterioilla (2 x) olen ottanut Betaine HCL Pepsiniä 1 pillerin a 300 mg
ja alkuvaikutelma on se että olen pystynyt syömään "vaikeimpia" ruokalajeja mitä aikaisemmin viikkoihin!?

Eikä ole närästänyt tai poltellut. Röyhtäsyttänyt välillä vain kuten ennenkin.

Olen ymmärtänyt että jotkut (vähähappoiset) maailmalla ovat syöneet jopa per ateria useita HCL-pillereitä ja näin jopa viikkoja kunnes alkanut "närästää" ja sitten pienentäneet annosta ja lopulta saaneet vatsan happotuksen "normaaliksi" ja eivät siten enää tarvitse lisähappoa ja lopettaneet HCL-pillerien syönnin? Ts. vatsan toimintakin voi vielä kohentua, palautua mikä olisi hyvä uutinen!

Siis pilleri käynnistää vatsassa prosessin jonka tuloksena syntyy suolahappoa ja lisäksi siis pillerissä proteiinin sulatukseen pepsiiniä
ja tosta Betainestä edellä jo kerroin jotain että "yleisaine" :-)

kuikkisuunoBetaine HCL Pepsin aloitettu tehostaan sulatusta10.1.2013 16.25
Lisäys vielä että HCL:n lisäksi aloin käyttään myös Elivo-entsyymejä sekä maitohappobakteereja (5 kantaa ja inuliinikuitu) tavoitteena yrittää palauttaa "vatsan kunto" vuosien PPI-käytön (Losec, Nexium) rasituksilta.

HansuRe: Betaiinohydrokloridi10.1.2013 18.17
Kuikkisuuno: onko tää sun HCL Solgarin tuote? Olisinpa aikasemmin törmänny ni heti oisin kokeillu, mutta nyt on muut kokeilut menossa :)

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi10.1.2013 18.22
Kuikkisuuno, kuinka paljon syöt nyt Nexiumia päivässä? 20 vai 40mg?

kuikkisuunoRe: Betaiinohydrokloridi10.1.2013 18.24
Refluksikurkku - zero nexiumia jo 4. pvää :-D

Hansu: Joo on Solgarin Betaine HCL pepsin

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi10.1.2013 18.33
Hyvä, kun niiden kahden tuotteen syöminen yhtäaikaa ei ole oikein järkevää.

Oletko innostunut näistä vaihtoehtopuolen tuotteista nyt vasta ihan viime aikoina vai oletko aikaisemmin kokeillut mitään (meillä on aika monella mh-bakteerit ollut jo vuosia käytössä)? Kokeiltaviahan tuotteita on aikalailla (jos tutkimattomuus ei haittaa).

ArwenRe: Betaiinohydrokloridi11.1.2013 13.57
@ Kuikkisuuno: miten sujuu ilman lääkkeitä? Onko HCl auttanut?

kuikkisuunoRe: Betaiinohydrokloridi11.1.2013 19.44
Terve Arwen, joo vatsa kesti jopa suklaatakin 6 palaa!? :-D

Jocke (siirto)Re: Betaiinohydrokloridi20.3.2014 10.14
Itselläni "sydän infrakti oireita" ollut useamman kerran, ja sydämmen ryntäilyä. Tämän takia kahdesti käynyt yöllä sairaalan päivystyksessä. Sydänfilmi otettu monta kertaa. Rasitus testissä kävin hiljattain. Gastrostopiaa ei ole tehty, koska oireet tulee selvästi varsinkin kosteiden juhlien jälkeen. Eivät nähneet tarvetta siis sille. Syön itse tällähetkellä somacin 40mg, ja on neuvottu aloittamaan kuuri päivä tai pari ennen esim. jos tiedossa on juhlia, raskasta syömistä yms. Noi lääkkeet eivät tehoa, joten aika turhalta niiden syöminen tuntuu. Törmäsin keskusteluun, jossa henkilöllä todettu refluksia, mutta nyt syökin vatsahapon nostattajia. Eli refluksi oireet ovat johtuneet vatsahappojen vähähappoisuudesta? Onko kenelläkään tästä tietoa, tai kokemusta. Tämä henkilö syö suolahappo ja betaiinihappoa, ja oireet katosivat.

SusaRe: Betaiinohydrokloridi12.4.2014 19.38
Miten kävi Kuikkisuunolle? Pitikö palata lääkkeisiin vai auttoiko tuo?

Löytyykö muita jotka ovat kokeilleet noita HCl Pepsiini valmisteita? Kokemuksia?

Eli nyt on tilanne se että epätoivo iskee ja kaikki mahdollinen (ja mahdotonkin) on kokeiltava. Tilasin nyt noita Solgarin Betaine HCL pepsin tapletteja ihan kokeeksi. Saa nähdä. Tuo teoria tuosta suolahappojen puutteesta jotenkin kuulostaisi niin hyvälle. (Minulla tosin vhh-ruokavalio ei näytä helpottavan oireita lainkaan. :/ )

Varasin myös ajan Bioresonanssiterapiaan vaikka suhtautuminen on vähän sama kuin ennustajalle menisi :) Ei kukaan sattumoisin ole kokeillut tuota refluksivaivoihin?

MyrttiRe: Betaiinohydrokloridi13.4.2014 16.14
Onko tuo bioresonanssi sama asia kuin msas-analyysi (meridian stress assasment)? Minä kävin selaisessa viime helmikuussa tuttavan suosituksesta. Mittauksen mukaan koko ruuansulatuselimistöni oli stressitilassa, minulla oli joitain vitamiin- ja hivenainepuutoksia ja olin herkistynyt vaikka mille ruuille. Ajatushan tuossa on, että sitten lisäraviteilla ja herkistymistä aiheuttaneita ruokia välttämällä suolisto saadaan muutamassa kuukaudessa takaisin kuntoon. Noh, tulokset olivat, mitkä olivat eivätkä skeptiset insinöörin aivoni ihan tuota "hömppää" uskoneet.

Homma alkoi oikeastaan tökkiä siinä vaiheessa kun mittaaja rupesi lataamaan pöytään kaikenlaisia itse myymiään luontaistuotteita: puhdistuskuuri, vahvoja omegoita, l-glutamiinia, suolahappoa ja piihappogeeliä. Mittaaja sanoi, että piihappogeeli korvaa happosalpaajat (no ei todellakaan korvaa!) ja tyrkyttämällä tyrkytti noita suolahappotabuja. Noh, heikkona hetkenä menin kaiken ostamaan ja hintaa koko reissulle tuli heti lisää. Tuli jälkikäteen suuhun melko voimakas rahastuksen maku.

Päätin kuitenkin kokeilla. Ruokavaliota noudatin jopa niinkin pitkään kuin muutaman päivän. Vatsani oli huonossa kunnossa ja samalla olisi pitänyt käytännössä heittää koko ruokavalio kerralla uusiksi. Ei oikein tuntunut minun jutultani. Puhdistuskuuri teki sen, että vessassa sai juosta alvariinsa ja usein hyvin lyhyellä varoitusajalla. Omegat närästivät vietävästi ja suolahapot aiheuttivat usean päivän todella pahan närästyksen. Eli ei mennyt aivan putkeen.

Näin jälkeen päin ajateltuna rahani menivät kankkulan kaivoon. Analyysin tekijä viis veisasi normaalin lääketieteen toteamista asioista ja niillä lähtötiedoilla, jotka hänellä minusta oli, monet hänen neuvoistaan olivat suorastaan edesvastuuttomia. Onneksi en alkanut orjallisesti häntä tottelemaan.

Mutta tosiaan. Rahastuksen maku siitä jäi. Yhtäkkiä keikan hinta nousi reilusti noiden testaajan myymien ja tuputtamien tuotteiden vuoksi. Ja lähteissä vielä tyrkytettiin uusintamittausta. Totesin testaajalle lopuksi, että faktahan on, että en pysty noin älytöntä ruokavaliota toteuttamaan, johon hän totesikin, että oleellisinta olisi välttää sokeria, valkoisia jauhoja ja huonoja rasvoja. Eli asioita, jotka ovat aivan peruskauraa meille vatsavaivaisille.

Toki voi olla, että joissain tapauksissa tuosta on apua. Itseni kohdalla ei vain uponnut.

SusaRe: Betaiinohydrokloridi13.4.2014 22.59
Joo, googlettelin ja kyllä tuo vaikuttaisi olevan sama juttu kuin msas-analyysi. :D Juuri tuollainen kuva minullakin on touhusta, ja täytyy kyllä myöntää etten varmaan olisi menossa ellei "tuttavani" sitä minulle tekisi. Kuulostaa vain liian hyvältä ollakseen totta.

Eli minulla on tutun tuttu joka sairastaa suolistosairautta ja hän löysi avun tuosta ja pystyi jättämään ymmärtääkseni lääkkeet kokonaan pois. Innostui tuosta niin että osti itselleen oman laitteen ja on nyt opetellut sitä käyttämään. Eli minä maksan tästä lystistä niin vähän ettei ala harmittaan vaikka olisikin täyttä kukkua. Mutta tosiaan sitten se mitä tulen maksamaan noista ravintolisistä! :D Se voikin olla sitten eriasia. Kokeilen varmasti myös kaikki.

Minulla ei ole oikeastaan epäilystäkään etteikö ruuansulatuselimistöni olisi stressitilassa, koko refluksini lähti pitkäaikaisesta stressistä jonka aikana refluksini lievästi pikkuhiljaa alkoi. Viimekesänä pääsin sitten kokemaan ihan shokkitilan ja tuota järkytystä jatkui sitten kuukauden verran. Sen kuukauden jälkeen refluksini räjähti ihan kunnolla päälle. Kaupantekijäisiksi sain naamaani todella rajun aknen (eikä tuollaisesta ongelmasta ole tarvinut kärsiä edes murrosiässä) Lääkäri määräsi refluksiini 3kk Somacin ja akneen 3kk antibiootin. Tuosta soppa olikin viimein valmis ja makasin yleensä ruokailun jälkeen tuskan hiestä märkänä kaksinkerroin lattialla. Vatsani ei kestänyt enää mitään ja kasvoni oli niin pahat ettei kehdannut roskapussia viedä.. Somacista sain lisäksi rajun ripulin ja painoa lähti ennestäänkin vähästä 7kg.

Tuolloin tyhjensin jo puoli luontaistuotekauppaa eikä noista uskalla mennä laskemaan paljonko rahaa meni. Mutta en minä sitten tiedä mikä loppupeleissä akneeni auttoi. Ruokavalion laitoin uuteen uskoon (vhh) ja ravintolisistä käytin D-vit 60- 100 mikrog./ vuorokausi, sinkkilisä, monivitamiinivalmiste, maca, raaka kaakao, spirulina, omegat.
Mutta monin kerroin enemmän laitoin rahaa lääkkeisiin, voiteisiin, kasvonhoitotuotteisiin, puhdistusaineisiin, kuorintoihin, uusein meikit ym ... Luin keskustelupalstoja ja kokeilin kaikkea mitä joku oli kehunut :D 1000? ei riitä mitenkään. Ja nuo oli ihan täyttä sontaa- Kaikki. Akne on muuten ihan mielettömän hyvä rahastus mahdollisuus! Sitä laittaa epätoivoissaan rahaa vaikka kuin, vaikkei sitä rahaa edes olisi. Tuohon aikaan hankein elämäni ensimmäisen luottokortin!

Akne ja stressi on siis hoidettu mutta refluksia en saa hallintaan millään. Harmittaa ihan vietävästi kun en pitänyt silloin syksyllä vielä vatsakivuista päiväkirjaa. En muista auttoiko ruokavalio refluksiin miten, koska elämä pyöri niin tuon aknen ympärillä.

Muistelisin että tammi - helmikuu meni refluksin kanssa vielä ihan siedettävästi mutta sitten taas alamäki alkoi. Tosin, en minä enää ollut millään ruokavaliolla, oli vain ihan perus refluksijutut pois. Nyt en saa tätä hallintaan enää millään. Pakko siis taas kokeilla kaikki mahdollinen. On minulla kyllä lähete menossa erikoislääkärille mutta tuota olen varautunut odottamaan puolikin vuotta.

Tänään korkkasin omenaviinietikka pullon ja olen tuota laimentanut ruokailunyhteydessä. :S Olen siis todella epätoivoinen! Tosin tuo ei vielä tee edes pahaa. 2 viikkoa sitten menin tekemään jonkun keskustelupalstan ohjeen mukaan "vatsahappotestin" ja join puolikkaan sitruunan mehun. Edelleen hämmästelen kuin tyhmä sitä voi ihminen olla! :D

Paripäivää sitten sain mennä kahden valvotun yön jälkeen lääkäriin hakemaan jotain apuja kun Antepsin oli tehnyt kepposet. Sain reseptin panadoliin!! Nexiumia oli kuulemma turha kirjoittaa kun Somac ja Zolt ei auttanut. Muutenkin tämä minun tk. historia on ollut niin surkuhupainen mössö ettei jaksa enää edes kelata näitä juttuja. Blaah, tulipa vuodatus.

Miten muuten, testattiinko sinulla tuossa msas-analyysissä parasiitteja, homeita, raskametalli- tai lääkejäämiä? Näitä odotan mielenkiinnolla kun nämä kuulemma voidaan poistaa. Mulla pitäisi noistakin olla ihan kaikkea paitsi parasiitteja joten odotan kyllä mielenkiinnolla ihan testimielessä kun itsellä kuitenkin aavistus mitä siellä ainakin pitäisi näkyä!

MyrttiRe: Betaiinohydrokloridi14.4.2014 9.26
Muistaakseni noita ei tutkittu, mutta maksan stressitilan vuoksi testaaja koko ajan paasasi kyllä siitä, että minulla on kroppa täynnä epäpuhtauksia. Itseasiassa munuaiset taisivat olla ainoa elin, joka ei kropassani tuon testin mukaan ollut stressaantunut.

Lisäravinteilla voi varmasti tehdäkin paljon hyvää olotilalleen, mutta varsinaisten luontaistuotteiden kanssa olisi varovainen. Niitä kun ei liiemmin tutkita, voi niillä olla vakaviakin sivuvaikutuksia. Esim. yhden munuaisen varassa elävälle ystävälleni on aina painotettu sitä, että mitään luontaistuotteita et sitten käytä. Eli kertonee jotain. Kannattaa myös alkuun ostaa vain pienet pakkaukset, mitä tuotteita ikinä sitten ostatkaan. Minulla on nyt varmaan pari sataa puhdistustabua turhaan kaapissa, suolahapot sian diilattua kaverin kaverille ja omegat syötin miehelle.

Tuli vielä tuosta analyysistä mieleen, että osa sen perusteella annetuista neuvoista olivat myös hyvin ristiriitaisia. Esim. pastöroitu maito oli kiellettyjen listalla, mutta kuitenkin neuvottiin syömään rahkaa (joka on tehty pastöroidusta maidosta!).

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi14.4.2014 12.27
Susa, jäi mietityttämään yksi asia eli mikä se tutun tutun suolistosairaus on? Crohnin tauti vai CU?

SunshineRe: Betaiinohydrokloridi14.4.2014 14.24
Ote muistiostani 31.3.2014
Ostin Betaine Hydrochloridea With Pepsin. Eilen otin 2 tablettia ohjeen mukaan ja sen jälkeen söin proteinipitoista ruokaa,
niinkuin jossakin suositeltiin.
2 tunnin päästä tunsin miten rintaa lämmittää ja suusta tuli kuin lämpöisiä henkäilyjä.
Aivain kuin jotain todella voimakasta tapahtuisi vatsassa. Pelkäsin että kohta alkaa närästämään lujaa,
koska olen kärsinyt em vaivasta todella paljon. Mutta niin ei kumminkaan käynyt.
Seuraavana aamuna pääsin vessaan normaalisti, mutta kuumat henkäilyt jatkuvat edelleen.
Tuntuu kuin vatsasta nousisi jotain vahvaa kaasua mikä ärsyttää hengitysteitä.

Tänään en ota em. tuotetta koska jäi pikkuinen pelko närästyksestä.

Mutta kun saan oloni normaaliksi jälleen kokeilen pienemmällä annoksella, esim puoliska tablettia.

Olen kärsinyt vuodesta 1991 ummetuksesta, närästyksestä ynnä muista aiheeseen liittyvistä vaivoista,
esim joskus on on ollut vessassa käyntien väli jopa 7 päivää. Voi vain kuvitella kuinka täysi ja huono on olo ollut.
Joutunut käymään lääkärissä useita kertoja ja useita eri kokeita on minulle tehty.

Lääkkeitä olen syönyt varmasti koko skaalan mitä apteekista löytyy.

Aina närästyslääkkeistä rauhoittaviin!
Mikään ei ole tepsinyt ja auttanut vaivoihini lopullisesti,
oireet ja vaivat ovat vain vaihtuneet.
Joten rupesin tutkimaan elämän tapojani, huom 20 vuotta!

Nyt olen havainnut mistä saa paremman avun, vähentää vaatimustasoa elämältäni - mikä on täysin verrannolinen stressitasoon.
Eli vähemmän rahan perässä juoksua, eli ei velanottoa esim autoon, tai asuntoon. Käteiskauppa kunniaan,
työnantajan puheet kiireestä sivuutan täysin - olenhan vain pelkkä palkansaaja.
Toki teen työni kunnolla ilman mitään sitoumuksia häneen - vaikka lopputilin uhalla.
Helppo jäädä pois kun ei ole velkaa. Myös tupakointi vähentynyt 40 tupakasta päivässä 3-4 tupakaan.
Nyt meinaan lopettaa kokonaan, sekin on paljon helpompaa kun stressilähde on poistettu.
Sama kahvin kanssa ennen kahvia meni 3-5 pannua päivässä enää vain 3kuppia aamusta.
Alkoholi loppui jo vuosia sitten kun ei enää vatsa, eikä pää kestänyt sitä lainkaan.

Tuntui että henki lähtee.
Tupakka, kahvi, rasvainen ruoka, sokerit yhdessä, stressillä kuorutettuna,
on kaikkea sitä mitä ihminen ei ole valmistettu kestämään!!!
Eli ne pois minusta.

Monet lääkkeet mitä kyseisiin vaivoihin on markkinoilla ovat vain tarkoittettu ylläpitämään
huonoja elämäntapoja mutta ei poista itse sairautta.
Meidän tulisi hoitaa terveyttä, eikä vaalia huonoja elämän tapoja lääkkeiden avulla.

Toki lääketeollisuus saa rahaa niistä ja me voimme jatkaa omaa valitsemaamme tietä,
Mutta jos oletusarvoisesti olemme terveitä, sekä henkisesti ja fyysisesti alkaa päälle.
Niin vaivoista pääsee eroon elämän tapa muutoksilla.

Nykyihmisen elämän tavat ovat aika uusia, ehkäpä vain noin 100 vuotta.
Kroppamme ei kykene vastaamaan niihin - että vinkiksi jos vaikka jättäis muutaman kupin kahvia pois niin olo kohenis.
Siten ehkä sais sen oman vapauden kukoistamaan ja jaksais hymyillä kun muilta on jo voimat menny.

14.4.2014 Tänään olen huomannut että diagnosoitu astmani ei oireile ollenkaan. helppo ja hyvä hengittää.
Oisko mitenkää mahdollista että elpyneet mahahapot ovat tappaneet haitallisen mikrobikasvuston hengityselimistäni?
Kertokaa te jos tiedätte.
Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

TTRe: Betaiinohydrokloridi14.4.2014 20.35
Itseäni on mietityttänyt tämä sama asia, ihan sen takia kun Somac pahensi oireitani vajaan parin kuukauden käytön aikana. Lukaisin Stomach Acid is Good for You -kirjan, ja tuleehan näitä ongelmia googlanneena pakosti törmättyä esim. Chris Kresserin sivuihin ynnä muihin jotka ovat tuon vähähappoisuusteorian kannalla. Itse en ole kokeillut betaiinihydrokloridia, mutta eräs tuttu sanoi että sitä myytiin ennen apteekissa tämänkaltaisista vaivoista valittaville. Nykyäänhän käypä hoito yms. jutut eivät taida edes tunnistaa sellaista kuin vähähappoisuus, ainoastaan hapottoman mahan (refluksitaudin lisäksi). En ole kokeillut betaiinihydrokloridia, koska oloni on nyt aika hyvä, johtuen joko ajan kulusta, fysioterapiasta, tuurista, merisuolasta, happamista ja hapatetuista ruoista, (suolakurkut, sitrushedelmät jne) tai sitten entsyymeistä ja maitohappobakteerivalmisteista. Kaikki enkuksi googlanneet ovat varmasti törmänneet vähintään osaan näistä keinoista. Ei savua ilman tulta, eli en usko että kaikki avun saaneet ovat trollaajia. Hyvin huomaa että tätä refluksivaivaa ei kunnolla tunneta (poislukien tietty rakenteelliset jutut). Oma veikkaus on että viiden vuoden sisällä FMT parantaa monia, JOS kyseessä on joku suolistobakteereihin liittyvä juttu.

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi15.4.2014 6.54
Sunshine, jos sun keuhkoihin pääsee happoja, ne aiheuttaa siellä oireita .... ei paranna mitään, koska niiden ei pitäisi olla siellä ollenkaan.
Olisko niin että sun astma vaan ei oireile? Siinäkin on sellaisia kausia.

Voin lohduttaa että refluksioireilu ei liity nykyihmisten elintapoihin mitenkään erityisemmin päätellen oireilun ja taudin historiasta - oireilu (ainakin närästys) on tunnettu jo sumerilaisilla n 3000 eKR ... supervanhan vaivan kanssa kamppaillaan :-)!

hienoa että kirjoitat päiväkirjaa!

VaniljaRe: Betaiinohydrokloridi15.4.2014 8.47
Kyllä minulla nimenomaan elintavat ovat vaikuttaneet omaan oireiluuni. Eri asia tosiaan ovat rakenteelliset syyt.

SunshineRe: Betaiinohydrokloridi15.4.2014 10.00
Kiitos viestistä refluksikurkku.
Muttakun mina luin jostakin että astma on limakalvo/bakteerisairaus ja vatsahapot tappavat haitallista bakteerikasvua elimistössä.
Jos voitaisiin olettaa että vatsa on portti bakteerien imeytymiselle ihmisessä, niin kaippa se voisi toimia myös hengitysteiden/keuhkojen suojana taikka haittana keuhkoille. Kun olen myös havainnut että närästyslääkkeiden käyttö on myös verranollinen kaikkien kulkutautien tarttumiselle. Esim matalat hapot=on räkänen olo-limaa irtoo.
Hapot kohdillaan tai koholla=niin suu ja hengitystiet ovat paljon puhtaamman oloiset ja helppo hengittää.
Eräs lääkäri kertoi minulle vuonna 2010, että huonokuntoinen vatsa erittää kaasua jota ei voi maistaa, eikä haistaa - Mutta ärsyttää hengitysteitä.
Minusta hän on oikeassa, mutta kyseisen kaasun voi kyllä havaita, kun sitä rupeaa seuraamaan - se on kuin jotain lämpöistä ummehtunutta ilmaa tulisi suusta, varsinkin tyhjällä vatsalla.

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi15.4.2014 13.30
Onko sulla minkälainen lääkitys tuohon astmaan? Paljonko Pef -luku on tavallisesti hyvänä/huonona päivänä?

Luitko nuo kaksi asiaa (happo keuhkoissa tappaisi bkateereita) samassa lauseessa jostakin vai yhdistitkö ne eri teksteistä itse yhteen jossakin vaiheessa?


Meillä on tosiaan kaikilla erilaisia kokemuksia .... ja liuta vajanaisia kommenteja lääkäreiltä, jotka ei arvaa, että potilaan mieleen jää tietty pieni asia :-)

Melkein sanoisin lääkityskestä juuri toisinpäin mitä sinulla on ollut (onneksi näin, kun keskivaikea r-tautia kuitenkin sairastan)- ennen lääkitystä tavallinen määrä happoa pääsi ylös = limaista oloa, vaikea hengittää, voimakasta kipua kurkunpäässä, sairaslomaa, äänenmenetystä, tyhjällä mahalla oireita ei ollut. Salpaajalääkityksen aikana flunssia ja oksennustauteja on minimaalisesti tai vähemmän kuin tavallisesti, voi käydä töissä, ei ole sellaisia kipuja, ei limaa kuten silloin kun täyshapoton pääsee ylös, ääni pelaa huomattavasti paremmin, suolisto pelaa ihan normaalisti kuten ennenkin jne.

Ruoan tai ilmateitse tulevat bakteerit voi jäädä/jää jo siinä matkan varrella hengitysteihin ym - tartuntaa ei tapahdu vain vatsassa ... hapot keuhkojen puolella (ihan ilman lääkitystä) tosiaan aiheuttavat nimenomaan niitä eriasteisia tulehduksia - myös sitä astmaa.

Vatsahapon hyödyllisyys on vatsan ja suoliston puolella - ei missään nimessä ruokatorven alasulkijan yläpuolella puhumattakaan paljon herkemmin vaurioituvasta limakalvosta siitä ylöspäin. Sen haitallisuudesta olemme kaikki tuskallisen tietoisia - jotkut jopa nenäonteloissa ja suunontelonkin puolella. Toisaalta moni lääkäri on todennut, että vatsahappo on nykyoloissa jäänne menneisyydestä, jolloin jylläsivät kovemmat bakteerit, jolloin se oli huomattavasti tarpeellisempi.

Oletteko muuten huomannut, että (yleis)lääkäristä millä puolella tahansa saa irti sen mielipiteen, mitä haluaa, kun osaa vaan tehdä oikeantyyppisen kysymyksen?

Ihan normaali ylösnousu voi olla kaasumaista - sitä siis mitataan 24hph - impedanssitutkimuksella... sitähän nimenomaan ajatellaan olevan kurkkurefluksin oireiden taustalla paljon enemmän kuin pelkän nestemäisen.

SusaRe: Betaiinohydrokloridi15.4.2014 21.02
refluksikurkku: se tuttavan tuttavani suolistosairaus on CU.

Olen kyllä Sunshinen kanssa paljon samoilla linjoillla, olisi mukava tietää mitkä kaikki sairaudet saakaan alkunsa pitkäaikaisesta huonosta stressistä.

Ja uskon että n 3000 eKR sumerilaisillakin on ollut stressiä :P

TT: Mukava kuulla että olet saanut tuon hallintaan elämäntapa muutoksella. Tätä itsekin toivon vaikka pahalta näyttääkin. Itsekin olen lukenut Chris Kresserin sivuja mutta en vielä osaa sanoa mitä uskon. Sen verran uskottavasti kuitenkin kirjoittaa että pakkohan tuo on kokeilla omalla kohdalla. (Tosin, hänkin myy mm. luontaistuotteita noiden artikkeleiden kautta. )

Kävin myös kysymässä apteekista suolahappoa, ei kuulemma ole enää mitään vastaavaakaan tuotetta kun edellinen lopetettiin. Olisi mielenkiintoista tietää miksi ei?

Sunshine: "Oisko mitenkää mahdollista että elpyneet mahahapot ovat tappaneet haitallisen mikrobikasvuston hengityselimistäni?" "Kertokaa te jos tiedätte."

En todellakaan tiedä, mutta pohdin vain ääneen..

Jos tuo teoria refluksista ja suolahappojen puutoksesta pitää paikkansa ja suolahappojen puute lisää bakteereita vatsassa ja suolistossa. --> Bakteerit taas lisää kaasua josta seuraa painetta. Ja tuo paine taas estäisi mahaporttia sulkeutumasta ja työntää suolahappoja ruokatorveen, niin miksi ei myös tuo paine voisi työntää bakteereita hengitysteihin?

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi16.4.2014 1.05
Susa, mikä luontaistuotefirma sitä suolahappoa on viimeksi tuottanut (apteekki saa valita mitä tuotteita ottaa myyntiin)? Ehkä he lopettivat sen takia ettei asiakkaita vaan ollut tai heidän toimintansa ei tuottanutkaan voittoa niin paljon kuin halusivat ... tai tuotteesta tuli valituksia??


Ainakin Hippokrateen ajoilta noita vastaavanlaisia kuin stressi on luettavissa mutta nyt on onneksi jo saatu "alalajeja" esiin eikä niin yleistetä kuten esim 30v sitten, kun stressiä käsiteltiin kovasti yhtenäisenä könttäpakettina, joka kaikilla sitä ja tätä. Olen mielenkiinnolla lukenut itseäni sisään pari vuotta stressitutimukseen saadakseni selitystä miksi toiset kestävät stressiä selvästi paremmin kuin toiset (niiden perinteisten persoonallisuus, stressin hallintamenetelmät jne lisäksi).

jos suolahappojen puutten selvittämisestä on tosiaan kiinnostunut, sitä voi tarkastella gastriiniverikokeella, niin ei tarvi niin arvailla tätä puolta. Maksaahan se vähäsen mutta onhan sekin hyvä selvittää, jos hapon määriä ylipäätänsäkin oireiden syyksi arvelee. Jos vaan mahdollista, on parempi selvittää asiaa niin saa helposti mielenrauhaa mitä esim tähystyskin voi tuoda.

TTRe: Betaiinohydrokloridi16.4.2014 8.09
Refluksikurkku, korjaa jos olen väärässä, mutta mielestäni tuolla gastriiniverikokeella voidaan tutkia tiettyjen vasta-aineiden arvonnousun avulla jos koehenkilöllä on hapoton vatsa. Vähähappoisuutta voidaan tutkia vain ns. Heidelberg-menetelmällä.

Kyllähän tuota tököttiä löytyy ihan hyllykamana luontaistuoteliikkeistä. Kysyinkin siitä viimeksi kun olin hakemassa entsyymejä. En tiedä miksi apteekissa ei myydä enää. Yleensä syyt ovat kaupalliset. Hyllyihin mahtuu vain tietty määrä tavaraa.

Stressi aiheuttaa ties mitä oireita, mutta on myös turha yleissyntipukki kaikkeen. Vähän sellainen takuudiagnoosi kaikkeen.

SunshineRe: Betaiinohydrokloridi16.4.2014 10.48
Hei ja kiitoksia vastauksista! :)

Lähinnä tarkoitin, kun vatsahapot suojaavat vatsaa/ihmistä tappaen bakteereita ja pieneliöitä hapolla. Niin niille ei pääse muodostumaan kasvualustaa mahalaukkuun ja taas vastaavasti kun bakteereille on tehty suotuisa kasvualusta mahaan. Niin varmasti ne sieltä pääsevät leviämään muuallekkin. Käsittääkseni keuhkoihin menevät bakteerit esim. ilmasta kuolevat, koska niillä normaalisti ei ole ravinteita millä elää siellä. Mutta jatkavat elämistä keuhkoissa jos on vain ravinteita, aiheuttaen kaikenlaisia hengitysvaivoja.
Eli en tarkkoittanut happoja keuhkoissa, vaan niiden puutoksesta vatsassa.
Koska kyllähän kaikki muutkin ravinteet ja aineet kulkeutuvat aineenvaihdunnan kautta meissä, niin miksei myös nämäkin.

Oh, menipä vaikeeksi - voihan se olla että päätelmäni ovat tuulesta temmattuja.

Mutta eilen oli jo toinen päivä kun hengitys kulki suorastaan loistavasti ja ainut muuttuja on ollut Betainicloridi - siitä mina nämä johtopäätökseni olen tehnyt.
Käyn säännöllisesti tekemässä lenkin pyörällä ja kävellen joka päivä - jo noin 1,5 vuotta. Keskinopeus nousi 15/kmh - 22/kmh. Mikä aiemmin oisi ollut täysi mahdottomuus. Ja muutos tuli niin nopeasti ja rajusti.
Hengästyminen tuntui hyvältä, aiemmin se sattui ja joutui pysähtymään.

Pef lukema huonona päivänä 400 ja eilen mittari meni pohjaan 800.
Lääke mitä olen saanut Ventoline Diskus.

Kyllä - olen huomannut että lääkäreiltä saa haluamansa vastauksen jos vain kysyy oikein.

Mutta harmillista on kun omassa tapauksessa oireita on ollut niin joka lähtöön ettei ole tiennyt mistä oikein valittaisi, että saisi kohdistetun avun ja pääsisi vaivasta eroon.

Vaikuttaa ettei kunnallisella puolella ole oikein aikaa ja kiinnostusta saada potilas kuntoon - ja maksaahan se kaikki.

Yksityis puolella joutuu taas arviomaan itse niin paljon että mihinkä lähtee mukaan, kun kaikki on niin kallista.

Parhaan avun olen saanut omalla systemaattisella tutkimisella ja muuttamalla tapoja - mikä on ollut äärimmäisen vaikeaa, mutta nytte jo tuntuu että se on ruvennut palkitsemaan.

SunshineRe: Betaiinohydrokloridi16.4.2014 11.40
Susa Kiitos
Kirjoitit:
Jos tuo teoria refluksista ja suolahappojen puutoksesta pitää paikkansa ja suolahappojen puute lisää bakteereita vatsassa ja suolistossa. --> Bakteerit taas lisää kaasua josta seuraa painetta. Ja tuo paine taas estäisi mahaporttia sulkeutumasta ja työntää suolahappoja ruokatorveen, niin miksi ei myös tuo paine voisi työntää bakteereita hengitysteihin?

Tähän oivallukseen on hyvä yhtyä - niin eihän refuluksitauti oo loppuun asti tutkittu.
Voihan se tosiaan olla että mahalaukun läppäventtiili päästää ylikuormittaessa, mitä kaasut voivat aiheuttaa.

SunshineRe: Betaiinohydrokloridi16.4.2014 11.54
TT Kirjoitit:
Stressi aiheuttaa ties mitä oireita, mutta on myös turha yleissyntipukki kaikkeen. Vähän sellainen takuudiagnoosi kaikkeen.

Olen samaa mieltä, mutta stressin hoito on ihan lapsen kengissä ja sen ymmärtäminen. Stressin hoidossa voi joutua rajuihinkin realisointeihin elämässä, jotka saattavat olla täysin järjenvastaisia ja arvomaailmaamme koettelevia. Lääkäreiltä saatu apu on useassa tapauksessa vain stressin viemistä korkeammalle tasolle. Mitä esimerkiksi rauhoittavat, masennuslääkkeet ja vatsalääkkeet tarjoavat.

TTRe: Betaiinohydrokloridi16.4.2014 12.51
Sunshine: kuinka paljon käytät tuota betaiinihydrokloridia? Kiinnostaisi kokeilla... Kuten olen aikaisemminkin maininnut, niin olen melkein jo oireeton, mutta vielä refluksi kummittelee. Minulla oireet alkoivat elämäntapamuutoksesta, eli rupesin elämään terveellistä elämää ja vähensin kaloreita ja rupesin syömään terveellisemmin. Minun tapauksessani refluksin poistaminen elämäntapamuutoksella tarkoittaisi sitä että rupeaisin taas elämään epäterveellisesti. Salinkin olen lopettanut, kun epäilin myös sitä syntipukiksi lapojen väliseen kipuun, mutta en oikein kyllä sitä usko kun olen käynyt kohta 20v salilla ilman mitään ongelmia. Ja tämä alkoi selvästi tuon terveellisen ruokavalion myötä. Kaikki nuo vähähappoisuusartikkelit kertovat että ihmisillä 40v on se ikäpyykki, jonka jälkeen vatsahapon ja pepsiinin eritys rupeaisi vähenemään. Jos näin on, niin luulisi että vanhuksilla olisi silloin harvoin refluksia, mutta tilanne on päinvastainen. Tiedä sitten voisiko sappi oikutella minulla ilman ns. sappikohtauksia, vain lievällä refluksilla ja lapojen välisellä kivulla. Joskushan sappikiviä syntyy, kun laihtuu nopeasti.

SunshineRe: Betaiinohydrokloridi17.4.2014 10.06
Hei TT.
Otan BHCL 2/3 pilleriä 200mg muutamia kertoja viikossa, seuraten mitä tapahtuu. Koska nyt jo tällä pienellä annostuksella huomaan suuria eroja kehoni toiminnassa ja olen myös havainnut et kyseinen aine on oikeesti vahvaa ja vaikuttavaa - ihmettelen kun se ei ole apteekissa reseptin takana! Niin tuppaa vaan käymään kaikelle mikä oikeesti vaikuttaa.
Mutta hyvä tässä tapauksessa ettei ole!! Muutoin olisi koko aine jäänyt kokeilematta, koska paikalliseen terveyskeskukseen ajan tilaus on suht hankalaa ja ykstyisellä puolella se olisi maksanut lääkärinpalkkion verran enemmän.

Kerroit että moni vaivoistasi alkasi vasta kun aloitit terveet elämätavat.
Minulle kävi samoin. Esim, polvisäryt ja hammaskivut
Mutta tutkimisen jälkeen tajusin että kyllä ne vaivat on olleet jo kauemmin mutta tulivat esiin vasta kun kroppaan palasi tunto.
Meinaan esim: Suustani tippui hampaita tossa 1997-2003, ilmeisesti syystä että mahahapot syöksyi suuhun syövyttäen ne pois ja ilman kipuja - nyt kun olen vähentänyt tupakointia rajusti niin suuhun on palannut tunto ja aistin sekä kylmän että kuuman, sekä kaikki reikiintymiset. Ennen saatoin syödä jäätelöäkin ilman että se tuntui kylmältä hampaissa. Nykyään jäätelön syöminen on haastavaa ja hammaslääkäri laskusta tuli tähtitieteellinen. Mutta taas on hampaat suussa.

Moni elämäntapamuutos näkyy vasta pitkän ajanjakson jälkeen ja siten vaikeuttaa vaivan syiden löytämistä.
Sama polvivaivoissa, minulla on kovettumia verisuonissa, nyt kun veri on lähtenyt kiertämään paremmin jaloissa niin nyt vasta rupeaa tulemaan esille muitakin tuhoja.

Salilla käynnin jättäminen varmasti on hyvä asia ainakin toistaiseksi sinulla. Jatka samaa rataa ja kartoita koko tilanne ja rupee sitten korjaamaan niitä. Todennäköisesti sinussakin on kaikki kohtuudella korjattavissa, kun elämäntapasi on varmasti alkaa päälle ollut terveyspainnotteista.

Niin mina ainakin uskon itsestäni ja eilen oli eka päivä kun on otin muutaman juoksuaskeleen pururadalla. Taas tuntui hengästyminen hyvältä.. Vaikkakin viime päivinä on tullut aika hurjia vuosikerta ysköksiä suusta.

SusaRe: Betaiinohydrokloridi1.5.2014 16.11
Kirjoitin tuolla aikaisemmin tuosta Bioresonanssi terapiasta. Olen nyt käynyt siellä joten kirjoitanpa siitä nyt oman kokemukseni.

(Refluksikurkku: Olin ymmärtänyt tuon väärin. Eli tutun tutulla olikin Chronin tauti. Näytti omia papereitaan ja tuo juttu oli todella vaikuttava! Tekisi mieli kirjoittaa siitä mutta en taida uskaltaa kun tämä internettikin on loppupeleissä hyvin pieni paikka ;)

Noita on tosiaan monenlaisia. Eli ilmeisesti Myrtti on käynyt tuollaisella joka on keskittynyt noihin ravintoaine- ja vitamiini- tasapaihoihin, jossa on tyypillistä että tuon terapian tekijä myy itse myös ravintolisiä.

Mutta tässä me ei keskitytty noihin puutostiloihin vaan hänellä oli sellainen 5 portaalinen ohje mistä lähdetään ja mitä katsotaan. Elimistön tasapainotiloja tietyssä järjestyksessä.

Itse olen tuosta kyllä aika vakuuttunut vaikka varsinaisesti minulta ei mitään konkreettista löytynytkään. Mutta kerronpa nyt mitä katsottiin ja mitä tulokset kertoi. Niin ja tosiaan, olin siellä varmaan 3h ja kerkesimme käydä vain sen ensimmäisen osion.

- Ensimmäisenä totesi että elimistöni immuniteetti on stressaantuneessa/ tulehtuneessa tilassa.
* Tämän allekirjoitan täysin sillä olen meidän pikkulapsi perheessä aina ensimmäisenä sairaana.

- Seuraavaksi totesi että minulla on kemikaaliyliherkkyys.
*Pitää paikkansa, en pysty käyttämään hajusteellisia pesuaineita, hiuslakkoja, hajuvesiä, hiusvärejä ym

- Sitten käytiin joka sisäelin vuorollaan läpi josta yllätyksekseni näytti hyvältä juurikin ohutsuoli, paksusuoli, vatsalaukku ja ruokatorvi. Mutta tässä vaiheessa refluksinikin oli jo asettunut eli uskon että tilanne olisi voinut olla täysin eri puoli vuotta sitten.

- Sen sijaan munuaiset, maksa ja haima näytti olevan stressaantuneessa/tulehtuneessa tilassa. Tätä mietin että mahtaako johtua raskaista lääkkeistä joita syön ja jotka nimenomaan kuormittaa maksaa? En tiedä, mutta tähän löytyi toinenkin mahdollinen selitys:

- Homeet tarkistettiin ja minulta löytyi 5 eri homelajia. 4 verenkierrosta ja 1 keuhkoista. Tähän tuumasi että lähes aina kun maksa, munuaiset ja haima on epätasapaino tilassa on homeilla tekemistä tämän asian kanssa.
Tämä tunnisti nuo homelajit ihan nimeltä. Tuumasi että voi olla myös mahdollista sekin että pelkästään nuo homeet voisi olla myös koko taudin takana, riittävän pitkä altistuminen tuo loiset, bakteerit ja virukset... jotka taas tuo omat ongelmansa..
* Asuin n. 4 vuotta sitten homeasunnossa jossa altistuin kosteusvaurio homeelle. Siellä oikeastaan minun sairastelukierteeni alkoi, ensin tuli jatkuvat sienitulehdukset, poskiontelotulehdukset, kemikaaliyliherkkyys, väsymys ym. n. 2 vuotta tuosta alkoi refluksioireeni joten en minä yllättyisi vaikka olisi tuollakin tekemistä asian kanssa.

- Tuolla laitteella yleensä pystyy puhdistamaan homeet aika hyvin. Minulta puhdistettiin homeet.

- Seuraavaksi katsoimme kaikki parasiitit, suolistosta ja muualta elimistöstä. Tulokset olivat puhtaat
* Tätä näytti myös laboratoria kokeet.

- Seuraavaksi tarkistettiin helikobakteeri ja tulos oli että EI ole.
* Samaa näytti laboratoriakokeet.

Tähän mennessä tuo vaikutti todella mielenkiintoiselta. Seuraavaksi menimme ruoka-aineisiin mutta tässä vaiheessa 1,5v neitini alkoi vähän jo kyllästyä joten nämä käytiin nopeasti ja pelkästään yleisimpiä. Tässä minulle kävi vähän samalla tavalla kuin Myrtille. Eli paljon ei jäänyt sellaisia jotka olisi näyttänyt puhtaasti vihreää.

Saisin huoletta syödä kaikkia kaloja, porkkanaa, sipulia, useampia hedelmiä ja fetaa. Niin ja oliiviöljyä! :D Niin ja se kahvi, tee, kaakao ja Coca Cola :P

Punaisella olikin sitten kaikki viljat, riisi, peruna, kaalet, kanamunakin siinä kiikun kaakun rajoilla, tomaatti ja lähes kaikki punainen liha. En muista edes kaikkea kun kävimme niin nopeasti nämä. Tuntui että lähes kaikki näytti punaista.

Eli mikäli oikein ymmärsin niin tämä nyt ei varsinaisesti tarkoita mitään allergioita, vaan sitä miten saisi elimistön tasapainoon.

Kaiken kaikkiaan tuo oli todella mielenkiintoinen laite enkä kyllä voi suoriltaan teilata tuota, päin vaistoin. (mainitsin tässä vain osan mitä katsoimme, todellisuudessa tuohon 3 tuntiin mahtui paljon enemmän)

Mutta rehellisesti sanottuna, menisinkö ammattilaiselle ja maksaisin 120? / kerta? En usko että ainakaan omassa "sosiaaliluokassani". :P
Mutta toisaalta, maksoinhan minä yksityiselle lääkärille reilu 400? pelkästä ylävartaloultrasta josta ei edes selvinnyt mitään joten en tiedä. Saattaisinpa maksaakin.

Kyllä minä varmaan käyn kesällä uudestaan katsomassa lähtikö homeet ja mitä mun maksa ja munuaiset sanovat silloin kun lääkeetkin ovat poissa pelistä. :D

anomRe: Betaiinohydrokloridi9.11.2014 1.07
Jees eli ensimmäistö kertaa täällä kirjottelen, vaikka hetken aikaa lukenut mitä täällä keskustellaan jne.. itseäni vaivanu tämä sama refluksi noin muutaman vuoden ajan .. oireina ollut juuri tämä hapon nousu ruokatorveen , rintakivut .. hengitys vaikeuksia ja muita kipuja ympäri kehoa.. ollut ylä,- ja ala mäkeä lääkityksenä toiminut somac 40mg aamuisin ja tarvittaessa myös iltaisin. Auttanut osittain mutta refluksin oireet kuitenkin pysynyt .. tänään sitten päätin lähteä ostamaan tätä betaine hydrochloridi with pepsin nimistä luontaistuotetta(josta monelle oli ollut se apu tähän) Otin päivällä lämpimän ruuan kanssa todella jännittyneenä,että mitä tulisi käymään.. kello nyt 01.00 yöllä ja siitä lähtien kun otin yhden pillerin olo parempi kuin moneen viikkoon! Iloisena jaksan sen takia täällä kirjotellakkin! Pidetään peukkuja ja myös muille jotka kärsivät
tästä refluksista niin jaksamista teillekkin! En ole hyvä kirjoittelemaan ja selittelemään asioita mutta toivotaan että muille on tästä apua :)

röyhtäilijäRe: Betaiinohydrokloridi10.11.2014 13.18
Hei, minulla on ollut käytössä muutaman kuukauden ajan Solgarin Betaine hydrochloride with pepsin 325 mg. 1- 2 tablettia päivässä. Hyvältä vaikuttaa tuo valmiste. harvoin enää närästää ja hengitysvaikeus ja astma paljon parempana. Vatsa toimii säännöllisesti, mikä ei ennen ollut itsestään selvyys.

Nexiumit heitin pois ennen kuin aloitin tuon suolahapon. ja hyvin olen pärjännyt ilman nexiumeja. voin suositella

VaniljaRe: Betaiinohydrokloridi10.11.2014 13.44
Hienoa röyhtäilijä jos olet saanut avun tuosta, kuulostaa tosi hyvältä.

Jos kuitenkin limakalvot huonossa kunnossa kannattaa olla varovainen, eikä silloin ainakaan kokeilla tuota.

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi10.11.2014 13.46
Miten ne vähintään viikon välein tulevat pahat kohtaukset, joita kuvailit tuolla Tepsun ketjussa "Paha kohtaus jne" ... Oliko tuo esomepratsoli se närästyslääke mitä käytät/käytit niissä?

röyhtäilijäRe: Betaiinohydrokloridi10.11.2014 23.22
Juu, käytin monta vuotta nexiumia eli esomepratsolia ja viime aikoina käytin myös kokeeksi omepratsolia koska nexiumista aloin saamaan hiustenlähtöä ja ruoka ei sulanut kunnolla, joten pöntössä näkyi sulamattomia vihanneksia. eli heitin pois omepratsolit ennen suolahapon aloittamista. Menee jo sekaisin nämä pillerit :)

Nyt tosiaan minun monen vuoden kärsimys on alkanut helpottamaan. Uskon sen olevan monen tekijän summa. Kohtauksia tosiaan tulee enää kolmen viikon välein ja nekin lievempiä mitä ennen.

On ollut pakko alkaa panostamaan omaan hyvinvointiin koska olin niin väsynyt huonoon oloon. Eli minun reseptini on:
- kahvi kokonaan pois
- gluteeniton ruokavalio
- riittävän pitkät yöunet
- maidon sijasta piimää
- suolahappotabletit eli tuo betaiinihydrokloridi
- närä lääkkeet pois
- sinkkitabletit
- maitohappobakteerikapselit
- Spirulina, chlorella viherjauhe aamuisin
- seesamöljyä nenään
- koneellinen ilmanvaihto vaihdettu painovoimaiseen. Joka on oikeasti auttanut vaikka kuulostaa hullulta.

Minun oireeni ei ole ollut pelkästään ruokatorviperäisiä vaan kokonaisvaltaisia ja suurin syy on ollut suoliston huono kunto. siitä seurannut refluksi, yliherkkyydet, astman paheneminen ym. Toki mulla on todettu todella väljä sulkija mutta ei se selitä yksistään refluksia.

taikaRe: Betaiinohydrokloridi4.1.2015 19.44
Hei! Pitäisikö tuon Betaiinihapon + pepsiinin lisäksi ottaa suolahappoa? Ja voiko tuota käyttää Somacin kanssa yhdessä vai pitääkö samalla lopettaa se kokonaan?

Olen todella kiinnostunut kokeilemaan tuota, 2,5 vuotta päivittäin Somacia käyttäneenä... Pelottaa vain ajatus jättää happosalpaajat kokonaan pois!

juissiRe: Betaiinohydrokloridi4.1.2015 23.49
Muutman päivän olen käyttänyt ja lopettanut Somacin syönnin. En osaa sanoa vielä sulaako ruoka paremmin, mutta olen saanut syödä aikalailla vapaasti ilman refluksia. Röyhtäily ei ole loppunut.

Ylämaha oireilee ja tuntuu jotenkin hermoperäiseltä jo koko kipu? Pahoinvointi tulee pienessäkin rasituksessa ja sydän hakkaa kovaa, paljon on ollut rytmihäiriöitäkin, hengenahdistuskohtauksia.

Tekisi mieli tarkistuttaa jo tuo sydän, mutten usko että sitä aletaan tutkimaan muuten kuin filmi ja verikokeet ja niitä on otettu.

sapetonRe: Betaiinohydrokloridi5.1.2015 6.15
Mulla monta vuitta maha oireili ja sanottiiin että
ärsyyntynyt ruokatorvi ja suolisto. Pitkän ajan oli
Oksettanut varsinkin aamuisin kun hampaita yritti
pestä. Sitten viime marraskuussa tuli kova oksennus
kohtaus ja meno sairaalaan. Siellä todettiin akuutti
sappirakon tulehdus ja muutaman päivän päästä
koko sappirakko poistdttiin. Nyt ei enää närästä mutta
kahvia, suklaata, kaalia , papuja, omenaa välttelen. Eli
suosittelen käydä sappirakon ultrassa jos närästystä
ollut pitkään eikä mitkään kotikonstit täi lääkkeet
auta. Kivuton ja suht edullinen keino tutkia sekä saa nopeasti
vastauksen tähän vaivaan.

jalluRe: Betaiinohydrokloridi5.1.2015 16.22
Miten otatte noita tabletteja päivän aikana?
Somacit siis pois kokonaan, mutta miten otatteko nuo ruuan kanssa vai miten ja montako päivässä?

juissiRe: Betaiinohydrokloridi7.1.2015 1.41
Riippuu mitä syön. Ohjeessa oli 1 tbl päivä, mutta sen otan pääruualla jos syön kevyesti. Hieman raskaampaa ruokaa niin 2 tabua. Samaan aikaan otan vitamiinit yms.

Ei ole polttanut mahaa yhtään. Pari päivä ollut enemmän nyt ummetuspuolella tuo homma ja tavara on tosi kiinteää. Aiemmin se tuli ryynimäisenä ja kelluvana eli seuraanpa johtuuko nyt betaiinista. Mutta Somacia en enää syö, ylämahaan polttelee kyllä jonkun verran.

juissiRe: Betaiinohydrokloridi7.1.2015 1.42
Heh, siis happo ei polta yhtään mahaan, ylämahassa vaan sitä normaalia oireilua mistä ei vielä selvää saatu mitä se on.

juissiRe: Betaiinohydrokloridi1.2.2015 0.44
Tajusin että mun pitäs ottaa enemmän noita suolahappoja, että ravintoaineet imeytyisivät. Sitten on sellainen kuin Histidiini. Sitä suositellaan sulatusongelmaisille.

jalluRe: Betaiinohydrokloridi12.2.2015 19.27
Mites onko ihmiset vielä syöneet kyseistä tuotetta ja närästys pysynyt loitolla?

juissiRe: Betaiinohydrokloridi12.2.2015 19.42
Närästys pysyy loitolla välttämällä tiettyjä juttuja suuhun laittaessa. Tuo happo ei auta varmaan kuin ruuansulatukseen.

HapotonmahaRe: Betaiinohydrokloridi23.3.2015 11.20
Syökää te vaan happosalpaajia, minä otan yhden betainekapselin aamulla ja pärjään sillä..

refluksikurkkuRe: Betaiinohydrokloridi23.3.2015 11.28
Hapotonmaha, onko gastriinit päin mäntyä ... limakalvo surkastunut?
Moni elää ihan ok elämää vaikka atrof. gastriitti onkin kuvioissa mukana.
Taitaa olla osittain meidän kaikkien kohtalo jonkinasteisesti kunhan sinne lähemmäksi 70v ekana päästäisiin.

tronRe: Betaiinohydrokloridi6.6.2015 13.15
Kävin itsekin tätä ostamassa. Olen ottanut n. 5 vuotta esomepratsolia 20mg/päivässä. Nyt olen 4 viikkoa ottan 20 mg joka toinen päivä. Joskin sitten antepsinilla ja renniellä paikkaillut tilannetta niinä esomepratsolittomina päivinä.

Huomenna ajattelin kokeilla ottaa aamupalan yhteydessä. Jännittää kyllä. Lääkärini tosin ymmärsi aiemmin jo haluni lopettaa PPI-lääkitys, ja ehdotti tuota vähentämistä. Jos ei voi olla ilman PPI:tä niin suositteli pH-mittausta.

Mietin sitten että pitäisiköhän ensin käydä pH-mittaus tekemässä ennenkuin napsii tuota Solgarin ihmeainetta?

Tämä esomepratsolin vähentäminenkin on kyllä vihoviimeistä hommaa. Kuristava tunne kurkussa ja polttelua aina välillä. Tuon polttelun tosin kestää, mutta kun tietää ettei se kovin terveellistä ole sekään...

Lueskelin myös noita Chris Kessrerin juttuja eilen. Mene ja tiedä. Joka tapauksessa PPI-lääkitys ei hoida sairautta vaan sen oireita.

YlläpitoRe: Betaiinohydrokloridi24.6.2015 0.34
Hei!

Myynti-ilmoitukset liittyen ravintolisiin tai lääkkeisiin ovat sivustolla kielletty.

Ystävällisin terveisin
Ylläpito

marmarRe: Betaiinohydrokloridi28.3.2016 11.40
Minä myös olen aloittanut Betaine+peptiini tablettien käytön ja ihme on tapahtunut ja yskä loppunut. Olen nyt käyttänyt pillereitä kaksi viikkoa. Aloitin puolikkaalla pillerillä, eikä vielä kolmen tabletin ottaminen tehnyt mitään vaikutusta. Ohjeessa on ylärajana toi 3 tablettia, mutta itse olen mennyt kahdella tabletilla.

Kun mulla on jo lapsena hoidetty hapotonta mahaa, niin luulen että minulla on ollut se aina ja nyt refluksitauti (oma diegnoosi) sekä yskä pistivät etsimään apua. Olen käynyt yskää valittamassa usempaan otteeseen, mutta aika outoja kommentteja olen saanut. Yksi lääkäri kyllä epäili refluksia, sekä kirjoitti happosalpaajat. Ne auttoivat aina peräti tunnin ja sitten taas köhittiin kurkkua puhaaksi.

En tosiaan muistanut miltä tuntuu nälkä ja nyt pillerien aloittamisen jälkeen olen taas tutustunut tuohon tuneeseen uudestaan.

EmpRe: Betaiinohydrokloridi14.5.2017 2.23
Vanha ketju, mut pakko kommentoida kun kokeilin tuota tuotetta, itse sain vaan pahemmat oireet. Pitkään mietin mistä johtuu tämä pahoinvointi päivisin, kunnes tajusin yhteyden. Ilmeisesti mulla ei siis vika siinä 😐

LelleRe: Betaiinohydrokloridi30.9.2017 16.47
Sama täällä!! Mulla todettu löysä alasulkija ja vatsavaivoja ollut parikymmentä vuotta ja hampaat pilalla. Suolahappo, yksi ainoa pilleri, alkoi polttaa kurkussa ja alempana, suu ja huulet maistui suolaiselle ja silmätkin kirveli useamman tunnin. Että ei todellakaan ole hapoton maha mun refluksitaudin taustalla :(. Olisihan se ollut kiva jos olisi saanut vaivan parannettua tällä.pillerillä mutta minkäs teet.

PelkuriRe: Betaiinohydrokloridi3.1.2024 22.44
Vanha ketju, mutta kyselläänpä silti kokemuksia suolahappotableteista. Itsellä taustalla 20+ vuotta Somacin päivittäistä syömistä (40mg/pv), välissä pari vuotta ilman, jolloin pärjäsin ihan hyvin, mutta kurkkurefluksi alkoi laulamisen vuoksi vaivaamaan jälleen ja oli pakko ottaa Somacit takaisin käyttöön.

Nyt tilanne on sellainen, että mikään lääke ei tunnu auttavan ja nielu on jatkuvasti ärtyneen punertava. Ostin testimielessä suolahappo + pepsiini -purkin ja olen ottanut niitä tänään aterioiden yhteydessä. Toistaiseksi polttelee/närästää jonkin verran, mutta ajattelin muutaman päivän antaa vaikuttaa ja katsoa mitä tapahtuu, koska niin moni on näistä saanut hyödyn.

Lopetin Somacin vasta eilen ja tänään siirryin jo HCL:n pariin, joten voi olla myös rebound-ilmiöstä kyse tässä oireilussa.

Mitenkäs muilla HCL:n aloittaneilla menee? Vieläki pärjäätte ilman PPI:tä?

MuuanRe: Betaiinohydrokloridi4.1.2024 13.33
Olen kokeillut, ei auttanut.

Toivoin kovasti kuuluvani ryhmään jolle ko. tuote tuo helpotuksen, mutta ei. Meni vain pahemmaksi ja kesti muutaman päivän palautua kokeilua edeltävälle piinan tasolle.

PelkuriRe: Betaiinohydrokloridi4.1.2024 20.46
No voi hemmetti. Itsellä nyt toinen päivä menossa ja vaikea sanoa, että auttaako vai ei. Närästystä on kyllä ollut pitkin päivää, mutta veikkaan, että on aika puhtaasti tuota happosalpaajien lopetukseen liittyvää rebound-ilmiötä.

Seuraava yö määrittää aika paljon, koska haluaisin ennen kaikkea eroon laryngofaryngeaalisesta refluksista, joka nukkuessa pistää nielun punoittamaan ja aamuisin on aina selkeä karvas tunne kurkussa. Eilen illalla nappasin ennen nukkumaan menoa yhden HCL-kapselin, mutta sitten rupesi närästämään niin paljon, että oli pakko ottaa Gavisconia päälle. Yllättävää kyllä, yöllä herätessä ei tuntunut kurkussa lainkaan samaa tunnetta, kuin normaalisti yöaikaan, eli uskon ainakin Gavisconin toimivan paremmin, kun vatsassa on happoja (tästä on maininta lääkeselosteessakin).

Kuumottavaahan tämä testailu hapoilla on, mutta toisaalta haluan kyllä katsoa tämän kortin nyt kunnolla, koska vuosikausia jatkunut happosalpaajien syöminen on aiheuttanut raudan ja hivenaineiden puutoksen, joka johti väsymysoireyhtymän kaltaiseen tilaan. Muutamaan otteeseen olen saanut melkein verenmyrkytyksenkin virusinfektioista, koska immuunipuolustus ei toimi oikein ilman vatsahappoja. On tämä hankala tauti.

Jukka OlinRe: Betaiinohydrokloridi8.6.2024 22.10
Pelkuri!
Hae nyt hyvä ihminen tietoa miten HCL käytetään! EI sitä napata ennen nukkumaan menoa...! Kyllä siinä purkin kyljessäkin on käyttöohje jos et enempää tietoa halua etsiä !Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: