Keskustelu

Ihmettelen vaanKrooninen gastriitti26.6.2017 18.50
Tähystys tehtiin kaksi viikkoa sitten ja tänään sain koepalojen tulokset. Ruokatorvessa ei mitään, ei edes tulehdusta, mutta vatsassa tulehdusta, luokkaa 1.Aktiviteetti 0, mitähän tämä meinaa? Ei dysplasiaa eikä atrofiaa. Onko mulla nyt sitten gastriitti eli mahakatarri? Olen koko ajan kuvitellut oireiden johtuvan refluksista vai onko näillä joku yhteys? Mitenhän tästä paranee ja pitääkö seurata? Huomenna lääkärille aika josta saa varmaan vastauksia, mutta jos jollain omakohtaista kokemusta vatsan tulehduksesta/gastriitista, niin kuulisin mielelläni.

Edellinen tähystys tehty 2,5 vuotta sitten eikä sillon ollut tulehdusta missään, ainoastaan löystynyt läppä löytyi. Kuinka nopeasti tuollaiset tulehdukset kehittyy? Itselläni oireet pahenivat noin 3 kk sitten.

maaritRe: Krooninen gastriitti26.6.2017 19.35
Minulla todettiin myös krooninen gastriitti tän vuoden helmikuussa, oli myös refluksi, palleatyrä, löysä läppä, ja runsaasti polyyppeja. Ei tarvi kuulemma seurantaa, ja tuo gastriitti oli aktiviteetti 1. Olen ymmärtänyt kun on krooninen gastriitti, siihen ei ole mitään hoitoa, akuuttiin kait on, eli se kait voi parantua, krooninen ei : (

maaritRe: Krooninen gastriitti26.6.2017 19.43
tuossa alla linkki jossa kroonisesta gastriitista, itselläni ollut ja on vieläkin nuo oireet


http://www.nettiterveys.fi/artikkeli/mahakatarri-gastriitti

Ihmettelen vaanRe: Krooninen gastriitti26.6.2017 20.08
Kiitos linkistä, kävin lukemassa. Jäin vaan miettimään, että onkohan tää kuitenkaan krooninen, kun mun oireet alkoi niin nopeasti lyhyessä ajassa. Mulla oireena on ollut vatsan nopea täyttyminen, pahoinvointi (ei oksentelu) runsas röyhtäily ja ajoittain vatsassa kipua.
Vaikuttaako gastriitti myös siihen miten ravinto imeytyy? Paino on laskenut muutaman kilon vaikka olen yrittänyt syödä normaalisti.

maaritre: Krooninen gastriitti26.6.2017 20.15
Minulla alkoi voimakkaat oireet joulukuussa 2016, ja aivan samanlaiset oireilut ollut. ja paljon muutakin. Paino tippunut joulu-huhtikuulla 9 kg, ja hb laski joulun 124, nyt hb 111. Itse en ole kylläkään pystynyt kunnolla syömään aikoihin, ollut useaan kertaan kaurapuurokuurilla, jopa kurkku ja salaatti aiheuttaa oireita. Kaikki vihannekset tai kasvikset pitäisi joko keittää tai höyryttää, ruoansulatus ei toimi.
Uskon että jos mahan limakalvot on tulehtuneet se vaikuttaa imeytymiseen. Silicol gel piihappogeeliä olen käyttänyt kuureina, joskus tuntuu auttavan , joskus ei mitään eroa.

Ihmettelen vaanRe: Krooninen gastriitti26.6.2017 20.20
Mulla on hb tällä hetkellä 133 eli ihan normaali. Kaikkea en minäkään pysty syömään mitä normaalisti syön, mutta yritän syödä niin että usein ja vähän ettei vatsa pääse ihan tyhjäksi.

Mutta onko se gastriitti mikä aiheuttaa närästystä vai päinvastoin. Mulla on ollut vuosikausia närästystä, mutta nyt ensimmäistä kertaa tulehdusta vatsassa.

maaritRe: Krooninen gastriitti26.6.2017 20.28
Onkohan se niinpäin että närästys, eli liian voimakkaat, runsaat mahahapot aiheuttaa gastriitin, ärsyttävät liiallisudellaan mahan limakalvoja...

Ihmettelen vaanRe: Krooninen gastriitti26.6.2017 20.35
Näin itsekin ajattelin, lisäksi mulla on ollut melkoista stressiä jo pidempään.

Ihmettelen vaanRe: Krooninen gastriitti28.6.2017 12.29
Osaako joku sanoa mitä tarkoittaa vastauksessa Aktiviteetti: 0? Eli eikö tulehdus ole nyt aktiivinen? Voiko se myöhemmin aktivoitua? Kuitenkin luokka 1 se on eli lievä. Oireita minulla kyllä on.
En saanut oikein vastausta miten tätä hoidetaan ja voiko hoitamattomana tulla pahempia ongelmia?
Lisäksi mistä on päätelty että on krooninen, oireet paheni mulla ihan muutamissa päivissä tänä keväänä.

maaritRe: Krooninen gastriitti28.6.2017 14.26
Hei

luin omat koepala vastaukseni, ja siinä olikin näin
Antrum Tulehdus (0-3) 1
Aktiviteetti 0

Korpus Tulehdus ( 0-3 ) 1
Aktiviteetti 0

Muistin aiemmin että aktiviteetti oli 1, minulle soittaa gastrolääkäri 5.7 joten jos vain mahdollista kysäisen mitä nuo tarkoittaa, ja eikö siihen ole mitään hoitoa, ilmeisesti ei ole.. ja voi aktivoitua eri syistä..kait...
Aivan kuin sinulla olisi ärtyneen suolen oireistoa, nuo mitä kuvailit. Gastriitti ja refluksi on omat juttunsa.

Ihmettelen vaanRe: Krooninen gastriitti28.6.2017 14.35
Kiitos Maarit jos viitsit kysyä mitä tarkoitaa aktiivisuus 0. Ja että onko hoitoa. Mulla aivan sama tulos kuin sinulla.
Mielestäni ärtyneen suolen oireisiin ei kuulu pahoinvointi, kuvotus eikä vatsan nopea täyttyminen. Eikä myöskään hapon maku suussa.Voi olla että olen väärässä. Tulehdus 1 kuitenkin todettu vatsassa.

maaritRe: Krooninen gastriitti28.6.2017 14.51
Ok, voin kirjoitella sitten tänne mitä lääkäri sanoi.
Niin, onko oireisto sitten refluksin aiheuttamaa, jostain olen muistaakseni lukenut että ärtyvässä olis myös pahoinvointi, ja vatsan nopea täyttyminen. Minulle eräs gastro sanoi että ärtyvän suolen oireistoon kuuluu monenlaiset oireet, jotka on nielun ja paksusuolen välillä..ei vain suoliston oireet. Koko ruoansulatuskanava kuuluu siihen.

maaritRe: Krooninen gastriitti5.7.2017 13.15
Lääkärin vastaus oli, krooninen gastriitti ajoittain aktivoituu, eli mahan limakalvo ärtyy jostain syystä, nuo arvot mitä minulla oli, on hänen mukaan aika lieviä..tulehdus on vain pintagastriittia, ei ulotu syvemmälle.
Mitään lääkettä siihen itsessään ei ole, happosalpaajia oireiden mukaan, myös vatsatauti virus ärsyttää limakalvoa..eli ajoittain vatsan limakalvo on rauhallisempi, ajoittain ärtyneempi Stressikin voi olla aiheuttaja, ja jos oikein ärtyy ja tulehdus leviää syvemmälle, se voi aiheuttaa mahahaavan, joka minulla on ollut joskus 17 v. sitten, mutta oli parantunut itsestään. Ei hän tuohon muuta osannut sanoa.

Ihmettelen vaanRe: Krooninen gastriitti6.7.2017 19.01
Kiitos Maarit kun kysyit asiaa. Koska mulla ihan samat tulokset niin varmaan samaa tarkoittaa mullakin eli pintagastriittia. Soitan kuitenkin vielä lääkärille kun hän palaa elokuussa lomalta. Tällä hetkellä oireeni on aika lieviä.

SiiriRe: Krooninen gastriitti30.3.2024 9.46
Hei! Onko täällä vanhoja kirjoittelijoita vielä linjoilla? Aloittaja? Täällä vaikeaoireinen gastriittipotilas tarvitsee vertaistuke!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: