Keskustelu

refluksikurkkuOsa II/Päivän refluksitilanne8.2.2010 9.18
Jatkoa Päivän refluksitilanne - ketjulle ... (ensimmäinen ketju lukittu).

Eilinen hyvä päivä ja aamukin siltä tuntuu... Mukava viikko edessä: huomenna kahden tunnin kasvon ja kurkun alueen jumppaan. Mielenkiintoista nähdä miten Pilates/putkistosuuntaus on yhdistänyt perinteiset kurkun/kielen ym harjoitukset omaan oppiinsa. Keskiviikkona tiedossa "maalaislääkäri" Kiiminkiläistä pari tuntia (luento) :-)

Mukavaa viikonalkua kaikille!

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne8.2.2010 9.48
Aika paska tuntuu olevan. Poskiontelo-ongelmat jatkuvat ja kurkussa kaivaa taas niin vitusti ja yskittääkin paljon enemmän. 15.2 Gastron kirurgille aika katotaan mihin päädytään. :(

MjooRe: Osa II/Päivän refluksitilanne8.2.2010 15.05
Itsellä ei ole ollut kuin pieniä oireita harvoin.eli menee aivan mahtavasti.

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne8.2.2010 18.09
Ei oireita tänään :)

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne9.2.2010 9.36
Tää stnan flunssa ja allergialääkitykset vie kyllä totaalisen chippiin hohhoijaa....

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne9.2.2010 20.59
Juhlistin hieman runebergin tortulla ja kofeiinittomalla teellä iltaa ja tässä onkin nyt pari tuntia tullut röyhtäiltyä sekä puklailtua nestettä suuhun. Ihanaa, mahtavaa.. On tämä refluksitauti niin ihana. Mulla stressi pahentaa oireita ja saa minut lähes sänkypotilaaksi ja sitä on tiedossa töiden suhteen seuraavan puolen vuoden ajan.. Saas nähdä. Pitää vetasta joka ilta rentoutusharjoitukset ja noudattaa tiukkaa ruokavaliota, niin eiköhän se sillä pysy kunnossa. Toivottavasti.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne10.2.2010 11.57
Joy kuulostaa pahalta. Oletko harkinnut leikkausta, jos oireet noin pahoina lääkityksestä huolimatta. Minuakin röyhtäyttää ja myös yskittää välillä, mutta parempi on ollut. Syö pieniä aterioita ja useammin niin aika hyvin nyt pärjännyt. Tää prkleen poskiontelotulehdus vaan rassaa niin helvetisti. :(

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne10.2.2010 13.32
Joo olen harkinnut leikkausta. Tässä nyt vuosi seurataan oireita ja jos ne ei näillä elämänmuutoksilla parane, niin sit leikkaukseen. :)

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne11.2.2010 23.28
Kuinka monta kertaa päivässä röyhtäilette? Mä oon ihmetelly, kun röyhtäilen varmaan vähintään 50 kertaa päivässä, vaikka noudatan tiukasti refluksitaudin ruokavaliota ja mahalääkkeitä menee tuplasatsi+gaviscon.. Tulee myös safkaröyhtäyksiä suuhun esim. Illalla jotain iltapäivällä syödyn ruuan makuisia. Mistä sitä ilma tulee oikein mahaan niin paljon?

arnoldRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.2.2010 1.11
refluksikurkku... Kysyit tuolla alkoholisäikeessä, että "Minkälainen refluksitauti sinulla on ja mitä lääkitystä käytät?"

No, määritykseni on lähinnä krooninen refluksiesofagiitti, kuten se varmaan on monellakin täällä, kun se esofagiitti on siis ruokatorventulehdus tai vähintäänkin ärtynyt ruokatorvi. En ole ollut tähystyksessä tämän vuoksi, mutta vaivani on oireiden perusteella aikoinaan tuollaiseksi luokiteltu.

Oireet alkoivat kymmenisen vuotta sitten ja luulin, että nyt se on sitten sydänkohtaus ja otin taksin sairaalaan, mutta eipä ollutkaan sydäri ja heittivät aamulla ulos. Yksikään lääkäri ei pukahtanutkaan, että kipeänä voisi olla ruokatorvi. Netistä sitten hoksasin, että oireenihan ovat juuri esofagiitin oireet ja marssin arvauskeskukseen, jossa nuori lääkäri oli hieman ähmissään itsediagnoosistani, mutta kirjoitti kuitenkin nexium kuurin.

Oireet helpottivat, mutta kun jatkoin vanhoja syömä- ja juomatottumuksiani, niin pian huomasin joutuvani ottamaan nexiumia tuon tuostakin ns. tarvittaessa.

Tarvetta alkoi esiintyä niin usein, että päätettiin laittaa jatkuva estohoito 20mg/vrk. Se heti helpottikin. Elämäntapani eivät kuitenkaan muuttuneet joten sain joskus pahojakin kipukohtauksia ja juoksin milloin yöllä sairaalassa milloin päivällä terkkarissa otattamassa EKG:aa.

Päätin sitten kesällä 2007 oma-aloitteisesti nostaa lääkeannoksen 20mg/2x vrk, eli yksi aamuin illoin, joka ensin auttoikin oikein hienosti, joten saatoin jatkaa huonoja elämäntapojani kaikkine mässytyksineen ja "eurooppalaisine" juomakulttuureineen. No, sehän oli virhe ja taas juoksin lääkäreillä vrk-ajasta riippumatta, kun aina pelkäsin, että jos se nyt _tällä_ kertaa onkin sydän. Ärtyneen ruokatorven kipu kun on niin kokonaisvaltainen, että esimerkiksi nukkumisesta on turha uneksiakaan.

Lopulta aloin ymmärtää, että sillä mitä laittaa suuhunsa, on aivan _oikeasti_ merkitystä ja ryhdyin tarkkalemaan syömisiäni. Hetkeäkään en ole katunut tapoihini tekemiäni muutoksia, vaikka en vielä mihinkään valtaviin lopullisiin täyskäänöksiin olekaan ryhtynyt.

Lääkityksen olen säilyttänyt tuossa 2x20mg/vrk ja mahdollisimman tasan 12h välein tyhjään mahaan otettuna (3h syömättä) sekä ottamisen jälkeen vielä 2h ilman ruokaa (ei makuuasentoon), että varmasti ehtii lääke imeytyä eikä ruoka kuljeta sitä pois suolistosta liian aikaisin.

Vanhana suklaasieppona (levy meni tosta vaan) on sen vähentäminen äärimmäiseen minimiin hieman mieltä karvastellut, mutta ei niin kovasti, kuin se suklaa, joka karvastelee ruokatorvea :)

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.2.2010 9.38
Joy minulla on sama vika, että röyhtäilen runsaasti. En ole täysin kyllä noudattanut ruokavaliota, eli välillä juon limsaa ja sitten jotain rasvaista ruokaakin. En tiedä liekkö se ilmaa vai onko se niitä happoja, mitkä röyhtäyttää. Sinulla kanssa käsittääkseni vatsaportti väljä.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.2.2010 10.24
Arnold, sairastat siis enemmänkin erosiivista gastroesofageaalista muotoa taudista kuin ei-erosiivistä (ruokatorvi normaali tähystyksessä), laryngofaryngeaalista?

Mielenkiintoista, että lääkäri on uskaltanut sanoa itse tulehduksesta jotakin kokonaan ilman tähystystä.
Hyvä sinänsä - lääkityksen on todettu tepsivän ruokatorvioireilijoihin paremmin kuin enemmistöön eli ei-erosiivista (ruokatorvi normaalilöydöksin) refluksitautia sairastaviin. Tsemppiä refluksiremontin tekoon - ja koita kestää suklaan kanssa!

Itse tein refluksiremontin isolla skaalalla silloin diagnoosin saatuani kolmisen vuotta sitten. Sairastan kohtalaista refluksitautia, joten pelkällä ruokavaliolla sitä ei tietenkään kuntoon saatu/saada.

Lääkkeeksi otin taas joululta Nexium 20mg:n, jonka otan 60-70 min ennen aamiaista. Gaviscon Advancea satunnaisesti ruoan jälkeen.


Joy, kuinka hitaasti syöt sen ruoan?
Osaisitko antaa esimerkin minkäkokoinen se sinun syömä ateria on? Liittyisikö ylenpalttinen röyhtäily juuri nimenomaan tuohon väljäpaineiseen sulkijaan (joita on itse asiassa hirveän vähän) vai ...?

Refluksitauti, miten ontelotulehdus etenee?

arnoldRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.2.2010 16.40
Juu... en siis tarkalleen tiedä, onko ruokatorvessani minkäkin verran eroosiota, kun ei tähystetty ole, mutta sangen helposti ärtyvää mallia se kieltämättä on. Tähystystä toki ehdotettiin, mutta päätin ensin katsoa, tehoaako oireenmukainen hoito. Kieltäytymisen syynä se, että aikoinaan minulle tuo tähystys tehtiin, kun jouduin selkäleikkauksen jälkeen syönään 800mg ibuprofeeneja.

Yksi niistä lääkkeistä sitten tarttui mahanporttiin ja poltti sinne "reiän", joten verenvuodon takia tähystettiin. Toimenpide oli niin inhottavaa kidutusta, että en sellaiseen uudelleen mene ilman nukutusta. Nykyään kuulemma tuo voidaan tehdä nukutuksessakin, joten olen harkinnut kyllä mennä.
Jostain luin, että tähystysletkuja olisi tänä päivänä ohuempaa mallia kuin ne vuosientakaiset norsunkärsät, joita niitäkin epäilemättä vielä käytetään.
Mahtaakohan kukaan täällä niistä tietää?

NightlightRe: Osa II/Päivän refluksitilanne13.2.2010 15.36
Nyt on taas sellainen kausi, että kaikki mitä syön, alkaa närästää. Alkoi keskiviikkona, kun söin laskiaispullan, missä oli paljon kermaa. Sitten alkoi litkut nousta kurkkuun oikein kunnolla, ke-to yö oli tosi kurja, koko ajan sai nieleskellä/huono olo jne. Nyt on vähän helpottanut, mutta ikävä sitä 2 kk kestänyttä hyvää kautta, kun ei ollut oikeastaan mitään oireita :(

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne14.2.2010 9.59
Tosi hyvä tilanne ollut, vaikka nyt reissussa ollessa on tullut syötyä kaikkea kiellettyä :). Gavisconea on mennyt tavallista useammin, mutta hyvä hyvä, jos maha ois vähän rauhoittunut.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne14.2.2010 10.41
Hyvä, että se ruokatorven "reikä" parani eikä muuttunut miksikään vakiovaivaksi!


Nightlight, jos se huono kausi on alkanut, sen on myös loputtava joskus -- ja jokainen päivä vie sitä loppumista kohden! Kuinka kauan sinun huonot kaudet kestää yleeensä?

Nauti reissusta Joy! Oletko Suomessa vai rajojen toisella puolen?

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne14.2.2010 12.11
no ontelotulehdus jaksaa hyvin, pitäisi mennä huomenna kait uuteen huuhteluun, kun nokka tuntuu vaan menevän tukkoon. kait kohta 20 päivää käyttänyt noita avaavia eli otrivin ja nasolin, vaikkei niitä sais käyttää kun 10 päivää. Lisäksi käytän hoitavaa kortisonisuihketta ja oljypohjaisia tippoja. Otan myös sisäisesti avaavia duacteja ja huuhtelen vielä itekin poskia. Että näin... ja kyllähän tuo refluksikin tuntuu vaivaavan juuri syönnin jälkeen ja aikana yskittää ja ärsyttää hieman kurkkua. Ainoa mikä ärsyttää eniten on se, että joudun aina mennä erikoislääkärille ja hinnat on sen mukaisia viimeksi meni lähemmäksi 70e.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne14.2.2010 12.12
En tiedä onko siellä välttämättä enää bakteerimärkää, viimeksikin tuli aika vähän ja söin tässä jo kuurinkin. Tiedä sitten mikä helvetti tota nenää vie noin tukkoon ja kyllä se räkäkin on välillä semmosta vähän kellertevää. Ehkä toi refluksi edes auttaa näitä tulehduksia ja ei pääse paranemaankaan niiku toivois.

arnoldRe: Osa II/Päivän refluksitilanne14.2.2010 22.05
Juu.. siis se "reikä" tuli mahanporttiin, sinne mahalaukun loppuosaan. Ei onneksi sentään ruokatorveen.
:)

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne15.2.2010 12.40
Mielestäni se tähystysputki on noin luokkaa centin paksuus tai vähän yli. Kyllä se hyvin menee nielusta, mutta vittumainen toimenpide se kaikenkaikkiaan on, kun joutuu yökkäillä ja oksennella.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne15.2.2010 13.46
Arnold, väärinkäsitys - luulin, että puhuit alueesta ylemmän portin tienovilla :-) ....

refluksitauti, hyvä,että jotain parannusta o-tulehduksen suhteen!

arnoldRe: Osa II/Päivän refluksitilanne15.2.2010 16.53
No, rehellisyyden nimessä; noinhan minäkin ensin luulin, kun porttihan suomenkielessä tarkoittaa sitä mistä mennään sisään jonnekin.

Pengottuani sitten netistä aivan toistaa asiaa törmäsin kuvaan, jossa mahanportin paikka vasta itsellenikin yllättäen selvisi.

Näin vähän sitä ihminen tietää omista sisuksistaan.
:)
Ja joskus tuntuu, etteivät jotkut halua meidän tietävänkään.
:-/

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne16.2.2010 7.32
Juu, siellä vatsan puolella alempaa ja ylempää porttia löytyy ... ruokatorven alasulkijaakin painotetaan niin paljon refluksitaudin yhteydessä alussa ettei potilas tiedä välttämättä yläsulkijasta mitään - ellei sitten kärsi kurkkuoireista ja ihmettele närästyksen puutetta ... Kyseiset jutut tulleet varmaan biologian tunnilla joskus mutta eihän niitä kaikkia muista ellei alueella ole kunnolla vaivaa ...

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne16.2.2010 9.29
Nyt kyllä masentaa niin vitusti. Mulla on kait krooninen poskiontelotulehdus... en tiedä. Tullut huuhteluvesi oli sameaa ja nytkin vihloo hampaassa ja poskessa muutakin oiretta. keskikuorikot molemmilla puolilla ihan turvoksissa ja joudun aika varmasti toimenpiteeseen, jossa poltetaan kuorikot. En tiedä mitä tämä tarkalleen tarkoittaa, kait ne sitten supistuu jotenkin, etteivät olisi niin turvoksissa. Tänään oikeasti tuntui taas siltä, että elämä ei ole elämisen arvoista. Kaipa tämä tästä... :(

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne16.2.2010 23.26
Mulla on ollut refluksi jostain syystä kurissa tosi hyvin. Eilen sorruin syömään ranskalaisia, mitä en ole 4kk syönyt ja join myös cocista eikä mitn oiretta tullut :). Kävin ravintoterapeutilla eilen, mut se ei kertonut mitn mitä en tietäis jo refluksitaudista.. Röyhtäilykin on vähentynyt kuin salaman iskusta.. Kummallista. Olen kyllä voinut muutenkin paremmin ja ollut todella hyvällä päällä. Auringon paisteko lie mikä parantanut :).

arnoldRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.2.2010 5.46
Ei niitä ranskalaisia ja kokista tarvitse kovinkaan montaa kertaa peräpäivinä mutustella niin johan on taas vaivat samanlaiset.

Kokis on kovaa kostamaan. Ranskalaiset eivät ehkä heti niinkään, kun peruna on kuitenkin esimerkiksi itselleni sopivampaa hiilihydraattia kuin vaikkapa vaalea leipä tai pasta.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.2.2010 9.03
Joy, eikö tunnutkin ihanalta kun herkuttelee oireetta (pienellä määrällä tietty) noilla "vanhoilla" herkuilla?? Euron juusto MacDonaldista menee itsellä hyvin kerran kuukaudessa rauhallisesti syötynä :-) - tosin ilman nesteitä ja ranskalaisia.

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne24.2.2010 21.21
Edelleen jatkuu suht hyvä kausi :). Maha on kipuillut vaan pitkin päivää, tiedä sitten mistä johtuu.. Mä oon nyt muutamana päivänä juonut yhden frezza mochan ja testannut, et miten maha kestää. Vähän pistää röyhtäyttään, mut toistaseksi kärsinyt juoda. Kun kahvi,tee ja cocis on pois laskuista, niin olen koittanut kehitellä jotain kofeiinin lähdettä väsypäiviin.

arnoldRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.2.2010 0.32
Alle-, tai siis yllekirjoittaneella oli tässä myös montakin parempaa päivää, mutta...

Menin sitten ti-ke välisenä yönä ottamaan pitkästä aikaa (3kk tai jotain) pienen lasillisen portviiniä ja ohessa palan juustoa kylmän talven 'kunniaksi'. Yöllä kaikki olikin aivan ookoo, mutta aamun valjettua koko karmeus taas paljastui ja oireet olivat tuntikaupalla aivan AAaarrrrggghh.!!

Ei meinannut auttaa sen kummemmin Gavisconit kuin muutkaan ensiavut. Helpottihan se iltaan mennessä, mutta jätti kyllä miettimään, että olikohan se tuon arvoista.
:-/

arnoldRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.2.2010 0.39
Refluksikurkku...
Nyt sitten selvisi mulle, että niitä mahanportiksi kutsuttuja onkin kaksi. On sekä ylempi mahanportti että alempi mahanportti.

Näin ollen en siis koskaan ole saanut tietää juuttuiko se kymmenen vuoden takainen lääketapaus ylempään vai alempaan mahanporttiini.
:)

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne27.2.2010 17.08
Minä en itse varmaan enää uskaltaisi edes kahvikupillista maistaa kun kofeiini "nousisi päähän" ("levoton olo" kofeiinistä?) ... Yli kolme vuotta viimeisestä kupillisesta.

Kofeiinitonkin voi aiheutella oireita listojen mukaan ... onko se paljonkin erimakuista tavalliseen kahviin verrattuna- en ole koskaan kokeillut?

Harmi arnold, että se lääke ylipäätänsä juuttui .... joudutko syömään nykyään mitään muita lääkkeitä kuin salpaajia? Itse ei oikein
isot (esim nexium 40 mg) meinaa alas mennä
vaikka kuinka vakiokonsteja yritän käyttää ...nyt onneksi 20 mg -ja nexiumit saa onneksi liottaa veteen :-) Mitään muita lääkityksiä ei ole vielä siunaantunut.

NightlightRe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.3.2010 12.19
Onneksi tuo vajaa kuukausi sitten alkanut huono kausi ei kestänytkään kuin vain jonkin viikon verran. Nyt on taas ollut jo pitkää parempi olo. Ja ihmettelen sitä, että miten pystyn syömään keksejä, joissa on mm. kaakaomassaa ja kaakaojauhetta ilman, että tulee mitään oireita! Voisiko johtua siitä, että tuo kaakaojauhe on vähärasvaista?

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.3.2010 18.12
Helvetin huono tilanne pitkästä aikaa, en tiedä miten mennyt taas näin pahaksi. Lievä ärsytys kurkussa jatkuvasti, rintakipua, yskää, röyhtäilyä. Vasta viime viikolla kehuin kuin hyvä tilanne on tällähetkellä ja tässä taas tulos. Tämä tauti on kyllä niin petollinen ettei mitään rajaa. Yritän nyt laihduttaa jos se mitään auttaisi ja jättää suurimmat mässilyt pois. Jos ei niin varmaan leikkauspöytä kutsuu ja varmaan se kutsuu muutenkin. :(

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.3.2010 20.32
Mulla 2kk 1vko alamäkeä...alamäkeä on ollu aiva mahoton olo olen syöny zoltia,somacia ja nyt siirtynyt nyt nexiumiin 40mg/gaviskon.Olen silicaakin kokeillu ei mtn vaikutusta.Kurkkuoireilu senkun pysyy joka hemmentin ruokailun jälkeen se alkaa n.20 min ruokailusta ehkä ph-mittaus olis paikallaan..No on täs kestäminen..........ehkä olen vain kärsimätön lääkkeen vaikutuksen suhteen siinä kait menee aikansa että noi kurkkuoireet helpottaa.Jos helpottaa????

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.3.2010 20.47
Välillä helpottaa ja sitten tulee taas takas. Mulla on tänään ollut jatkuva ärsytys päällä ja pitää vissiin taas pitkästä aikaa kokeilla gavisconia lisäksi. Oliko sulla Zolt löysä vatsaportti kanssa? Tuntuuko sulla oireilu tossa rinnassa asti ja onko myös yskää?

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.3.2010 22.03
Ei ollu tähystyksessä kuin lievä gastriitti ja palleatyrä taaksepäin,lokakuussa tehtiin tähystys.Musta tuntuu jotenkin ihmeelliseltä että tämä näin meni kun se zolt autto niin hyvin syksyllä ja vielä joulunakin.Pahimmilaan tämä on ruokailun tai juomisen (vesi,mehu,maito)jälkeen.Viime kevät oli kamala silloin olin niin kipee että ajattelin että henki lähtee silloin tuntui kyllä rinnassa asti,litalginitkin jo sain.Rinnassa oiretta ei tällä hetkellä tunnu vaan tuo inhottava tunne kurkun perällä.Yskää on joskus aika kovaakin.On mulla hyviäkin päiviä ollu tän parin kk aikana mutta ne voi yhden käden sormissa laskea eli ei kovinkaan monta.Röyhtäilykin on jotenkin kurissa.Refluksitauti,kauanko sä olet kärsinyt tästä vaivasta,painottuuko sun oireet myös kurkkuun?

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne8.3.2010 11.55
Vuoden olen kärsinyt pahimmista oireista ja loppua ei näköjään ole näkyvissä. Se helvetinmoinen polttelu ja pahin kurkun ärsytys on sentään poissa. Joo kyllä ne kurkkuoireet on kaikkein pahimmat, eli yskä ja ärsytys siellä. Röyhtäilyä on edelleen aika reilusti ja yskä varmaan kipeyttää rintaakin. Nyt en mene kyllä ihan takuuseen että refluksi tekisi kaikki oireet, vaan se on tuo mun epäkunnossa oleva nenä, josta ainakin aamulla valuu nieluun helvetisti limaa, jota sitten yskin. Se varmaan ei ainakaan edesauta tätä refluksiakaan, kun kurkku/nielu ärsyyntyy. :(

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne9.3.2010 19.36
Kyllä tämä tauti osaa sitten masentaa yrittää olla vaikka kuin positiivinen. Kellään muulla pahaa kautta nyt menossa, eli oireita on jatkuvasti? varsinaista polttelua ei ole mutta kaikkea muuta mahdollista kyllä en tiedä. ;(

HepokattiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne9.3.2010 20.10
Refluksitauti: Itselläni oli juuri huono kausi, mutta vedin pienen hevoskuurin Gasterixia, niin maha rauhoittui. Sain tosin sitten pahan flunssan eli niistin 4 pvää raivokkaasti ja sitten päälle vielä tuli yskä. Ja saman tien myös maha paheni, eli pallea kipeytyi ilmeisesti kaikesta niistämisestä ja köhimisestä (niistä tulee tosi paljon painetta ylävatsaan). Yleensä minulla ei ole kipua, "vain" närästystä ja turvottelua. Tuli vaan mieleen, että voisiko sinullakin pallea ärtyä siitä yskimisestä? Eli jos saisit yskimistä vähennettyä, ehkä se jeesaisi mahaakin? Tsemppiä sulle tosi paljon! Olin kyllä itsekin aivan alamaissa sen huonon kauteni aikana, kun kaikki mitä tein tai söin meni aina väärin.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne9.3.2010 20.43
Minulla ei ole pallea kipeä vaan rinta, joka mahdollisesti tulee kipeäksi tosta yskimisestä ja röyhtäilyistä. Se on ihan kipeä jo painamallakin tietystä kohtaa. Onko kellään, jolla on todettu löysä alasulkija oireetonta kautta tai yleensä yhtään päivää ettei oireita olisi. Minulla ei ainakaan.

HepokattiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne9.3.2010 21.35
Minulla on myös tuo löysä alasulkija, mutta silti oireettomia kausia. Tosin se edellyttää jatkuvaa lääkitystä, syömisten tarkkailua ja stressittömyyttä. Ei ne oireettomat kaudet mitään kauhean pitkiä ole, ehkä korkeintaan muutamia viikkoja..

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne10.3.2010 10.37
Sehän tässä onkin mukavaa, kun mikä tahansa mitä laitan suuhun oli se sitten syötävää tai juotavaa aiheuttaa oireita ja ne oireet tulevat välittömästi. Tuntuu siltä kohta että lopetan syömisen ja juomisen kokonaan jos tästä yhtään sitten laihtuisi. :(

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne10.3.2010 17.31
Mulla tulee kanssa ihan kaikesta syömisestä/juomisesta oireita,aamulla se alkaa kun otan nexiumin kurkun oire jää päälle ja v vähä rauhottuu niin pitäs jo syödä uudestaan ja vielä pitäis syödä usein ...Siis mä olen niin täynnä tätä tautia......heti kun mahdollista menen lääkäriin.

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne11.3.2010 17.15
Olen ollut oireeton jo monta viikkoa.
Salpaajaa en ole ottanut. Tää on outoa ja ihmeellistä. Ruokien suhteen olen edelleen tarkkana ja annoskoot ovat pieniä. Näin mennään nyt.

SitrusRe: Osa II/Päivän refluksitilanne11.3.2010 17.19
ahm: onko sulla mitään käsitystä mistä tämä onnellinen ihme johtuu?
Mikä sun dg. muuten on?
Arvaat varmaan, että kaikki toivoo että sun olotila lähtisi epidemiana leviämään...

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne11.3.2010 17.39
Kaiketi monen asian summa: lopetin Somacin, koska se vaan pahensi oloa.

En myöskään enää jatkuvasti tarkkaile itteäni tyyliin "millaiset kivut saan, kun syön/juon tätä". Kaikin puolin olen alkanut ottamaan asiat rennommin.

Ph-mittauksen perusteellä lääkärin diagnoosi oli refluksitauti. Lyhyitä nousuja oli 11 ja yksi vähän pidempi. Eli ei paha.; voiko edes luokitella refluksitaudiksi. Enpä tiedä.

SitrusRe: Osa II/Päivän refluksitilanne11.3.2010 17.52
Ahm: Mutta toihan on todella hienoa!!! Olisko kuitenkin mahdollista, että vaivat alkoi ensin vähetä ja sen jälkeen lakkasit tarkkailemasta? Mut miten vaan, onpa kiva kuulla että noinkin siis voi käydä. Mitä sulla on löytynyt tähystyksessä?

Minäkin menen ph-mittaukseen parin vk. päästä. Jännittää tietty kovasti ensinnäkin miten selviän ilman lääkettä ja miten sen piuhan laittamisen ja pitämisen kestää. Joku oli kuulemma pyörtynyt.

Mä olen myös onnistunut välillä vähentämään somacin 40:stä 20:een, yksittäisiä päiviä jopa ilman. Sitten rupesin liian huolettomaksi ruoan kanssa ja tuli takapakkia.

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne11.3.2010 18.23
Juu niin on varmaan käynyt.

Tähystyksessä ei silmämääräisesti mitään vikaa löytynyt,mutta koetulosten perusteella erittäin lieväasteinen tulehdus. Tuolloin olin syönyt 4 viikkoa nexiumia. Tähystyksessä olin toukokuun alussa viime vuonna.

Ph-mittaus oli mulle helppo. Laitto sujui hyvin ja muutenkin sen jälkeen. Vähän joskus kutitteli nielussa. Ja ite otin letkun pois.

Kai mulla on nyt sellainen tilanne, että maha on normaalissa tilassa. En tiedä.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne11.3.2010 21.07
Näillä joilla on löysä vatsaportti löytynyt tähystyksessä ei oireet lähde ikinä pois vaan lääkkeitä joutuu syömään koko loppuelämän tai sitten on leikkaus. Minä varmaan valitsen leikkauksen koska oireet eivät ole poissa edes lääkityksen kanssa. Saas nähdä mihin puolentoista viikon päästä päädytään. :(

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne11.3.2010 22.40
Hienoa ahm! Sullahan voi olla ihan hyvin ajoittaista refluksia, joten ylösnousua vaan joskus ... :-)

Itsellä salpaajaton kokeilukausi edelleen menossa (4 vko) mutta tarvetta muille miedommille happolääkkeille kylläkin on valitettavasti päivittäin (aamiainen ja välipala 12 maissa ok mutta siitä eteenpäin syömisten jälkeen ylösnousua, selkeä yhteys ruokailuun). Tällä hetkellä ylöstulon aiheutti Valion Gefilus Maxin juominen ..

Onko olosi yhtään parempi tänään refluksitauti? Entä Sitrus?

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.3.2010 8.52
Mulla on nyt kuukauden jatkunut tämä hyvä kausi, että juuri mikään ei aiheuta oireita :). Veikkaan, että tämä on tulosta siitä, kun puoli vuotta sitten oli ihan kamalat oireet ja söin kuukauden vaan apteekin ravintoliuoksia ja roppakaupalla mahalääkkeitä kunnes kirjotettiin nexium kahdesti päivässä. Sit tein suuria elämäntapa muutoksia ja mielialakin on ollut viimesen kuukauden ajan hyvä. Tästä veikkaisin oireiden helpottumisen johtuvan. Ja minulla diagnoosi on siis tosi runsasoireinen refluksitauti.

SitrusRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.3.2010 10.24
Olen yrittänyt vähentää 40:stä 20:een somacin, kun viikon päästä pitäis lopettaa kokonaan mittausten takia, mut ei onnistu. Oireethan mulla on ilmeisesti vähän outoja, ainakin lääkäreiden mielestä: rinnan puristusta, mahakipua ja painetta selkäpuolella. Varsinkaan noita selkätuntemuksia ei ikinä keksisi yhdistää refluksiin vaan pikemminkin selän lihaskipuihin, mutta kun ne reagoi syömiseen. Siis tottakai lihaksetkin kipeytyy kun elimistö yrittää suojautua jatkuvalta kivulta, mutta kyllä alkusyy on selvästi ruokatorvessa tai mahassa.

Se lääkäri muuten jolla kävin viimeksi edustaa funktionaalista lääketiedettä. Löytyipä sieltä sitten mitään tai ei, haluan joka tapauksessa kokeilla kaikki mahdolliset keinot ennen kuin päädyn leikkaukseen.

Joy: Olen iloinen puolestasi. Vieläkö syöt suklaakuorrutettua rautaromua vai noudatatko ruokavaliota?

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.3.2010 11.24
Noista selkäjutuista ... Itse en olisi kanssa minkäänlaisia selkäoireita/tuntemuksia refluksiin yhdistänyt ellei olisi itsellä yksi henkilökohtainen kokemus ja ystävillä kokemuksia tästä.

Itselläni yhdellä lääkkeettömällä kaudella 3 viikon alussa alkoi tuntumaan rinnan sekä selän puolella suurinpiirtein samassa kohtaa ihmeellistä lihas "jotenkin venähtänyt" tms tunnetta - ei silloin ainakaan mitenkään kivuliasta vaan lähinnä vähän häiritsevää. Pari kolme päivää venyttelin kumpaakin puolta mutta tunne vain jatkui. Hämmästys oli suuri, kun otin sitten ekan salpaajan ja 50 min se lihastunne oli ihan kokonaan häipynyt!

Eräs ystäväni meni valittamaan selkävaivoja (viime vuoden lopulla) ja sai salpaajareseptin, joka auttoi näihin!

Äänihierojallani (ei sairasta refluksitautia!) oli voimakas refluksikohtaus, jonka vuoksi hänet vietiin ensiapuun (kun ei oltu ihan varmoja onko sittenkin sydänkohtaus). Kipu oli lävistävää tuntuen molemmilla puolillla, " kuin lyönti veitsellä rinnasta sisään ja toiselta puolelta ulos" kuvaili hän itse kipua ....

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.3.2010 11.28
Ja aurinkoisen vapaapäivän kunniaksi aion pitkästä aikaa "repäistä" ja mennä nauttimaan kahvilaan päivän lehden, Pepsimaksia ja jotain pullaa - tuli ylös tai ei! Mukavaa viikonloppua!

Sitrusrefluksikurkulle12.3.2010 17.33
Kuullostaa aika tutulta. Paitsi että mulla skaala on nyt sitä luokkaa, että koskee ja kun otan lääkkeen tunne lievenee häiritseväksi. Jos tää jatkuu tätä menoa, niin multa jää mittaukset väliin. Mä en muutenkaan ymmärrä miten ihmiset jotka valittaa hirveitä oireitaan kertoo samaan syssyyn olevansa päivätolkulla ilman lääkkeitä.
Jos kuullostan epätoivoiselta niin siltä tää nyt tuntuukin.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.3.2010 20.29
Sitrus ymmärrän täysin miltä sinusta tuntuu. Mulla oli tossa viikonloppuna todella tukalaa ja edelleen on oireet aika voimakkaita. Kyllähän tämä tauti on todella rasittava ja elämänlaatua alentava. Vähitellen alkaa kallistua mahdolliseen leikkaukseen. Yritän nyt kuitenkin jos tolla laihduttamisella saisi yhtään helpotusta. En tiedä tuleeko mullakin olemaan sitten se ph-mittaus, luulen että nousuja on runsaasti, vaikka litkuja kurkkuun nousekkaan. Kai noi röyhtäilytkin rekistöröidään.

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.3.2010 22.28
Kyllä suklaakuorrutettua rautaromua on mennyt, mutta tänään on ollut ylösnousuja mistä viisastun ja palaan takaisin ruokavaliooni. Hassua miten paino ei ole noussut yhtään, vaikka on tullut paljon syötyä karkkia. Ilmeisesti rasvasten ruokien välttelystä on jotain hyötyä :). Viimesen puolen vuoden aikana olen syönyt vain kaksi pizzaa ja yhdesti ranskalaisia. Myöskin kiinalaisesta ruuasta olen luopunut sen mausteisuuden vuoksi. Tomaattipohjaiset safkat on kans pahoja, huomasin tänään.

SitrusLyhytaikainen ihme13.3.2010 12.54
Jotain käsittämätöntä tapahtui viime yönä. Niin, mullahan on näitä oireita ollut taukoamatta marraskuusta lähtien. Mutta yöllä heräsin pari kertaa, ei mitään vaivoja missään kohtaa. Seittemältä aamulla tilanne sama. Tunsin itseni TERVEEKSI eka kertaa kuukausiin.
Sitten pikku hiljaa, ekana tuli pistävä mahakipu vähän navasta vasemmalle ja ylös ja samaan kohtaan selkäpuolelle. Siitä se levisi vähin erin joka puolelle kroppaa. Ja kohta tilanne oli taas se normaali. Mutta nyt olen kyllä varma että mun moninaiset oireet päänsärkyä myöten johtuu mahasta.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne13.3.2010 13.13
Hienoa, että oireetonta edes vähän aikaa!

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne13.3.2010 19.17
Minulla on hieman parempi taas. Edelleen kyllä röyhtäilyä, mitä minulla on jatkuvasti. Tuosta vaivasta kun ei millään pääse eroon. Muitakin oireita on, muttei niin voimakkaana taas mitä oli tossa viikko sitten alkuviikosta.

SitrusRe: Osa II/Päivän refluksitilanne13.3.2010 20.39
Mä nyt vaan yritän sisukkaasti vähentää lääkkeen määrää, ja pitää välipäiviä jos vaan pystyy. Torstaina pitää lopettaa, mittaukset on maanantaina. Ne kyllä sano niin, että jos on pakko niin voit ottaa senkin jälkeen, kun sitten vaan kerron kuinka paljon olen ottanut ja milloin, niin voivat kuulemma säätää mittausta.

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne14.3.2010 18.24
Torstai ja perjantai oli jo niin hyvä että luulin että nyt nexium alkaa vaikuttamaan,ilo oli lyhyt taas röyhtäyttää ja kurkussa on inhottava tunne.Se siitä ja lyhyestä ilosta...

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne14.3.2010 19.14
zolt kyllä se nexium vaikuttaa vaikka röyhtäyttää ja kurkussa tunnetta. Mulla on joka päivä näitä oireita vaikka syönyt nexiumia jonkun puoli vuotta jo. Pahimmat oireet häviävät kuitenkin eli se stnan moinen polttelu ja helvetinmoinen ärsytys kurkussa.

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne15.3.2010 18.45
Juu taidan olla malttamaton,lääkärissäkin kävin tilanteen päivittämässä ja sanoi että seuraillaan vielä tovi.Siis nyt 2ja puoli kk on ollu yhtä helevettiä tuon vatsan suhteen.Eikö se tästä.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne15.3.2010 21.48
zolt onko sulla muuta oiretta vielä lisäksi kun röyhtäily ja kurkussa sitä tunnetta. Miten kurkkusi oireilee sitten? Onko semmoinen jatkuva ärsytys vai poltetta?

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne16.3.2010 20.32
syljen ja liman eritys kurkkuun,oikean puolen ylävatsakipu ajoittain, kurkun ärsytystä, on en oikein osaa sanoa olisiko se poltetta vaan sellanen paska tunne joka ruoan/juoman jälkeen alkaa aika nopeesti ruokailusta,välillä niiinkuin palan tunne.No tänään on hyvä päivä,toivottavasti huominenkin,röyhtäyksiä vaan jonkun verran.Jihuu!!!!!!(yli vuoden ollu tää tauti josta 4kk hyvin menny)

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.3.2010 4.03
Tulipa sitten itsekin koettua ehkä norovirus. Lähemmäks 20 kertaa tuli laatattua ja kuumettakin piti 38 reilu. Oli hieman kestämistä ja veti kyllä totaalisen chippiin. Nyt alkaa olla jo aika hyvä. En tiedä löysittikö toi oksentaminen mun sulkijaa entisestään ei varmaankaan. Kai se on jo niin löysä valmiiksi.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.3.2010 16.51
mitenköhän toi oksentelu oikein vaikutti mun ruokatorveen, kun nyt ainakin ärsyttää kurkussa jatkuvasti ja yskittää paljon enemmän. Ei hyvä juttu varmaankaan, muttei tuskin tullut mitään pysyvää vauriota? Menen maanantaina gastron kirurgille uskallankohan kysyä tosta barretista, että voiko minulla kehittyä sellainen?

SitrusRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.3.2010 18.03
Ehkä sun kannattaa kysyä. Jos et kysy, asia voi jäädä vaivaamaan, kun se kumminkin mietityttää. Mut ei se varmaan yhdestä mahataudista tule.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.3.2010 20.47
Jos oksensit lähemmäksi 20 kertaa suht lyhyellä aikaa, kai siellä jotain ärsytystä jossakin kohtaa ihan normaalistikin kaikilla (ei-refluksikoillakin) pitäisi tuntua .. Onko siitä oksentamisen loppumisesta kuinka kauan? Päiviä vai ...?

Lääkityksestä on ainakin tässä kohtaa se hyöty, että oksennus ei ole hapokasta niinkuin se olisi ilman lääkitystä - eli ei pääse aiheuttelemaan sellaisia vaurioita kuin tavallinen mahansisältö ...

Alasulkija rentoutuu juuri ennen oksentamista ihan luonnollisesti osana sitä oksentamiskuviota. Se yökkäily(oksentaminen) venyttää vaan sitä tehtyä mansettia -- tai ehkä jopa luonnollistakin alasulkijaa esim anoreksiassa (useita oksentamisia päivittäin kuukausi kuukauden perään).

Minä käyttäsin tilaisuuden hyväksi ja kysyisin (vaikka paperilapulle kirjoitettuna) liudan kysymyksiä tohtorilta!

Jos se Barrett on todella mieltäkalvava ahdistava/arka tms aihe, ilmaisisin sen myös sitten ilman muuta kysymyksessäni lääkärille vaikka tyyliin
"minua ahdistaa ihan hirveästi se Barrettin mahdollisuus, kuinkahan paljon sitä pitää oikeasti pelätä/huolestua" tai
"se Barretin mahdollisuus pyörii ihan hirveästi päässä, pystyisitkö kertomaan mitään lohduttavaa/positiivista sen asian suhteen" (kysymystyyli on vaikuttanut mielestäni ihan hirveästi siihen vastaukseen/vastauksen tyyliin) ...

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.3.2010 21.21
Ei oireita tänäänkään!!Olo ollut erittäin hyvä.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne18.3.2010 14.10
Tilanne on taas kaikinpuolin aika kurja, tän noro viruksen myötä kaikki oireet tulleet pahimpina. Tulehdus tuntuisi olevan kovempi poskissa, myös hillitön yskä lähinnä syönnin jälkeen ja ärsytystä siellä tietty kanssa. Myös päässä humisee välillä, eli painetta tuntuisi poskissa olevan. Meen huomenna kurkkutautien erikoislääkärille, se varmaan uusii mun nexium reseptinkin, niin jätän maanantain gastron väliin. Kait se siellä gastrollakin jossain vaiheessa pitää käydä, jos nää refluksioireet eivät helpota, kuhan tohon nenään saa jotain parannusta. 20mg oon nekkaria syönyt, kait sitä vois 40mg taas kokeilla, jos yhtään helpottaisi. Enpä toisaalta taas usko, kun tuntuu, että nenässä on suuri vika.

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne19.3.2010 20.04
Tässä koneella istuessani mietin,kuinkakohan monta kertaa ihminen voi päivässä ryökäistä?Iltaruoan jälkeen olo aivan paska ja kurja.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne20.3.2010 13.13
Nähtävästi paljon. Itse yskin tällähetkellä varmaan jonkun 30 kertaa päivässä, puukkoa on kait luvassa jossain vaiheessa. Se taitaa kuulemma olla väistämätöntä, jos on löysä vatsaportti ja nämä stnan jatkuvat oireet.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne20.3.2010 20.09
Korjataan yskin varmaan 50 kertaa päivässä ja oireita on jatkuvasti. Tekisi kyllä mieli kohta hypätä kaivoon, on tämä sen verran rasittavaa...

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne21.3.2010 10.34
Olo aika hyvä perjantaihin verrattuna!

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne21.3.2010 20.12
Mitenhän vaikuttaa refluksiin, kun mulla on ollut noro tai vastaava vatsapöpö aamusta asti? Aamulääkkeen oksensin ja ilta nexiumia en ole vielä ottanut. Oksentamista ei ollut kuin aamulla, mutta melko raju ihana akkuhappo ripuli on jatkunut koko päivän. Eli kaikki mitä suuhun laitan tulee toisesta päästä voimalla ulos. Mietin, että meneeköhän lääkeaineet kans suoraan läpi? Mulla on paljon lääkkeitä ja osa niistä aiheuttaa oireita, jos ei ota aamuin illoin annosta. Nesteitä on mennyt alas koko päivän, mut ne ei vaan pysy sisällä. Tätä on vissiin paljon liikkeellä, ei mitn hajua mistä tauti tuli..

NäränäräRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.3.2010 20.21
Päivän tilanne on hieman taas erilainen kuin eilisen päivän. Kuten tuolla toisessa ketjussa jo kerroin, tuntuu että Molkosan helpottaa röyhtäilyä ja lienee sen vuoksi palan tunnetta ei niin kovasti tunne, tai tänään ainakaan en ole tuntenut. En sitten tiedä onko tää tilanne parantumassa kun tilalle on tullut outo tunne tuohon rintalastan kohdille, keskelle rintaa, ei sellaista normi närästystä joka korventaa vaan vähän kuin olisi rintaranka kipeä - liekö kipu sitten tulee ruokatorvesta vai mistä. Noh saas nähdä mihin tämä kääntyy. "Hyvällä" ruokavaliolla koitan jatkaa tilanteen paranemista.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne26.3.2010 15.42
Mikä olo Joy? Kuinka selvisit taudista?

Oliko sinulla Näränärä mitään salpaajalääkitystä? tuntuuko se rintatunne myös selän puolella
(itsellä oli sellaista kun olin ilman salpaajia vähän aikaa)?

NäränäräRe: Osa II/Päivän refluksitilanne26.3.2010 20.30
Nexiumia käytän, välillä enemmän, välillä vähemmän. Nyt piti olla reilu viikon ilman kun söin Doximycin kuurin poskiontelotulehdukseen. Tänään taas otin aamulla yhden 20mg.

Rintakipu tuntuu enemmän rintapuolella mutta samalla kohtaa selän puolella on selkärankaa paineltaessa tosi kipeä kohta, vähän kuin kuoppa - liekö nikama painunut. Tuossa juuri imuroin ja vähän enemmän heiluin niin kipu tuntui pahenvan..ihan kuin liike vaikuttaisi vaikkei suoraan venyteltäessä saa selvää mikä liike. Ja se kipu tuntuu tuossa rinnalla hieman ruokatorvea laajemmalla aluella, siis vasemmalla ja oikealla myös, ei ihan keskellä pelkästään..vihlovaa. Mitä lie..tai sitten se on sydänkohtaus tuloillaan ja kipuilee kun pulssi nousee.. :( Noh..ehkei.

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne28.3.2010 13.56
Oli aika kova tauti. 2-3 päivää oireita ja sen jälkeen viel pari päivää suurimmaksi osaksi sängyssä, kun voimat meni. Mut paino tippu 2 kiloa, et jotain positiivista :).

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne28.3.2010 16.54
Ei varmaan liity refluksiin, mutta kirjotellaan nyt tännekin. Minua on 3 päivää vaivannut jatkuva virtsaamisen tarve. Rakko tyhjenee ihan hyvin kait, mutta kohta on taas tarve kuselle. Virtsaa tulee ihan suht koht reilusti. Ei ollut ainakaan tulehdusta tai mitään muutakaan testissä. Mistäköhän mahtaa olla kysymys. Epäilivät yhtä lääkettä, jota käytän. Tosin käyttänyt sitä jo reilu kuukauden eli miksi vasta nytten tulisi nämä oireet. Huomenna kait ottavat jotain verikokeita, toivottovasti. Voiko tämä jotenkin liittyä refluksiin. Todella rasittavaa tämä on... :(

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne29.3.2010 21.00
Muutama huono päivä takana taas pitkästä aikaa ja samalla kevätflunssa.

SitrusRe: Osa II/Päivän refluksitilanne29.3.2010 21.02
Mä olen taas ottanut Somacia, mutta ei se paljon mitään auta.
Mitä siitä pitäisi päätellä?

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne29.3.2010 22.15
Jostain kumman syystä parempana toi refluksi. Yskää ei hirveesti ole eikä kurkun ärsytystä. Vaihto pantoprazoliin taas vaihteeksi auttoi jostain syystä vissiin. Kuseminen nähtävästi johtuu tosiaan yhdestä toisesta lääkkeestä, mitä käytän, on vielä vähän tutkimuksen alla. Saa nähä voinko syödä sitä enää, luultavasti en.

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne30.3.2010 20.56
Harmittaa, kun flunssan myötä taas korventaa selkeesti enemmän.

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne30.3.2010 21.29
Taidan kokeilla Zoltin vaikutusta kun sattuu olemaan niitä varastossa.

SitrusRe: Osa II/Päivän refluksitilanne30.3.2010 22.11
Auttaako jollain rinnan puristukseen jonkinlainen salpaaja?? Mulla ei ainakaan auta.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne31.3.2010 10.05
Ootko kokeillut astma lääkettä? Mulla se ainakin kovaan yskään auttaa.

VellamoRe: Osa II/Päivän refluksitilanne31.3.2010 11.01
Minulla on Seloken-nimistä beetasalpaaja,jota olen saanut verenpainelääkkeeksi ja migreeninestoon.Huomaan kyllä,jos se jää väliin,että sydän hakkaa ikäänkuin kuuluvammin ja käyn "kierroksilla"Eli jollain tavalla siis hidastaa sykettä ja kaiketi kilpirauhasen liikatoimintaa.
Eli kyllä minulla vaikuttaa rintakipuunkin,mutta ei yskimiseen.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne1.4.2010 21.54
Mistä mahtaa tämä selittyä? Minua vaivasi nexiumin aikana helvetinmoinen yskä tuossa ja nyt vaihdoin itse pantoprazoliin taas takaisin ja oireet lievittyneet todella paljon. Tietty sitä röyhtäilyä nyt on, mutta muuten ei sitä helvetinmoista ärsytystä mitä oli ja jumalatonta yskää. Tosin nyt kyllä kusettaa helvetisti, mutta en usko että olisi refluksin tai lääkkeen aiheuttamaa vai voiko olla? Tilasin urologille ajan tämän virtsaamisvaivan takia.

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne1.4.2010 22.36
Refluksitauti,tuliko sulle siis nexiumin aikana toi kurkku ärsytys??Mä olen niin kyllästynyt tähän kurkun ärsytykseeni että olla ja voi,syön Nexiumia 40mg vielä yhden paketin ja sitte tilaan aikaa tohtorille...alkaa oleen huumori niin koetuksella....

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne1.4.2010 22.58
Tuota noin... minulla on tainut sitä kurkun ärsytystä ollat enemmän ja vähemmän koko ajan, mutta kun alkoi nexiumin kanssa mennä jo niin pahaksi, että kaikki ärsytti, joten kokeilin vaihtoa pantoprazoliin takas ja kas kummaa se on auttanut. Tiedä sitten miten pitkään tätä hyvää kautta taas kestää.

zoltRe: Osa II/Päivän refluksitilanne2.4.2010 17.07
En tiä onko tuo lääke mullakin pahentanut asiaa....välillä on todella tukala olo.

JoyRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.4.2010 13.08
Pitkästä aikaa on kelju tunne ruokatorvessa ja apteekista pitäisi gavisconea hakea.. Kyllä stressi saa mulla nuo vatsahapot liikkeelle. Olen kärsinyt ihan hirveistä selkä/hermokivuista ja tapellut tuloksetta, että saisin kunnon kipulääkityksen ja tuloksena on stressi ja refluksin paheneminen. Viimeisin nuori lekuri ehdotti, että söisin buranaa ;). Vielä varmaan bepanthenia päälle, niin hermosärky lähtee ;).

VonRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.4.2010 15.33
Taisin unohtaa lähettäjän kun kirjoitettu viesti katosi :)

Anyway, mä olen tässä taas kerran ihmetellyt syntyjä syviä tän taudin kanssa. Oon tässä melkein vuoden kipuillut kun mikään lääkitys ei ole oikein tuntunut auttavan. Kokeilussa on ollut Zolt (toimi ennen hyvin), Somac (ei sopinut ollenkaan) ja nyt viimeisimpänä Nexxium. Lääkityksestä huolimatta olen saanut säännöllisesti noita refluksi kohtauksia (voimakkaita rintakipuja) + jatkuva palan tunne kurkussa. Viime sunnuntaina sain taas kohtauksen kun menin nukkumaan ja päätin lopettaa lääkityksen kokonaan kun ei kerran apua tunnu löytyvän.

Nyt viikon aikana olen säännöllisesti ottanut aterioiden yhteydessä Magnesiumia ja beroccaa. Olo parantunut jatkuvasti ja palan tunne on hävinnyt kokonaan. Yhtään refluksi kohtausta ei ole ollut. Nyt mietinkin johtuuko omat kivut huonosta ruuan sulatuksesta vai mistä? Minulla on 3.5 lääkärille aika ja aijattelin kysyä voisinko kokeilun vuoksi saada primperania tehostamaan ruuan sulatusta. Ainakaan toistaiseksi en kokeile ppi-lääkkeitä kun tunnun pärjäävän paremmin ilman.

SitrusRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.4.2010 15.55
ei primperan mun tietääkseni ruoansulatusta mitenkään tehosta - nopeuttaa vaan ruokamassan liikkumista. Mulla se autto hyvin kurkun poltteluun, paremmin kuin somac. Mutta sit tuli semmosia tahattomia hermonykäisyjä, jotka tuntui inhottavilta ja pelottavilta ja lopetin.

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.4.2010 16.04
Mie pärjään kanssa hyvin ilman salpaajia, ainakin toistaiseksi.

Joskus saattaa korventaa, jos olen juonut liikaa kahvia (enemmän kun 2 kupillista päivässä), mutta ei sekään aina.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.4.2010 16.44
von, oliko sinulla todettu se refluksitauti (sori, en muista!)?

Eikö sinulla Nexium-lääkitys ole ollenkaan auttanut mihinkään refluksioireisiin (ja sulla oli kokeiltu sitä 2 x 40mg)? Oletko kokeillut "miedompia" h2 lääkkeitä pitkällä aikavälillä (lääkärin reseptillä)?


Itse ajattelen tätä nykyä niin, että on ihme, jos happosalpaus voisi mitenkään kaikkia refluksioireita poistaakaan (eikä sellaista kai missään ole sanottukaan!), joten en oleta, että se voisi esim palan tunteen kurkussa poistaa (helpottaa toki voi). Jos ne rintakivut tulee niistä spasmeista, niihin on käytetty ihan esim. kalsiumsalpaajia.

Primperan pitäisi parantaa hieman sitä sulkijan toimintaa (joten ylösnousut ainakin vähän vähäisempiä) ja nopeuttaa vatsan tyhjentymistä, jolloin refluksointiriski pienempi. Onko lääkärisi erikoislääkäri?

VonRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.4.2010 18.24
Mulla alkoi nämä refluksi jutut vuonna 2005 ja 2006 keväällä kävin vatsatähystyksessä, jossa todettiin väljä hiatus sekä tulehduksen merkkejä ruokatorvessa. Silloin sain kuuriksi parin kuukauden ajan zolt 30mg, joka käytännössä paransi vaivan. Seuraavat vuodet meni niin että pari kertaa vuoden aikana söin kuukauden zolt 30mg ja oireet pysyivät poissa.

Mulla on refluksi oireena ollut oikeastaan aina tuo sama, eli voimakas rintakipu ja nimenomaan tuossa sydämen puolella. Muita närästysoireita ei käytännössä ole, paitsi silloin kun minulla diagnosoitiin sairaus liittyi tautiin lisäksi ruuan jämähtämisen tunne ruokatorveen. Palan tunne kurkussa alkoi vasta nexxium kuurin saatuani. Ja tosiaan tuo nykyinen nexium on ollut 20mg aamulla ja illalla.

Lääkärinä mulla on ollut tähystyksessä aikoinaan spesialisti (luonnollisesti), mutta muuten käytän Rovaniemen YTHS:n palveluja yliopisto-opiskelijana.

VonRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.4.2010 18.27
Sen verran pitää vielä lisätä, että mitä itse olen huomannut, niin runsas nesteiden nauttiminen illasta on yhdistävä tekijä kohtaukselle. Viimeisimmät kohtaukset on aiheuttanut järjestyksessään Teen, Vesimelonin ja Mansikkakeiton nauttiminen illalla 10:n aikaan.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.4.2010 19.24
Hyvä, että huomaat jotain loogisuutta noissa hommissa! Koska sä menit nukkumaan suhteessa tohon klo 10 syömisen jälkeen? Ja "kohtaus" tuli vaikka sänky kohotettukin :-( ?? On se kyllä ...

Kaikkihan aineet voi periaatteessa närästää mutta
ainakin tee ja vesimeloni on "vältettävien" listoilla. Mansikkakeitto voi olla melkoisen hapanta ... ainakin itse sain joskus selvän kohtauksen vadelmakiisselillä (itsetehty) vaikka siinä oli tilkka maitoakin :-(

Hyvä, jos oireet helpottaneet - oli sitten syy mikä tahansa!

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.7.2010 16.57
Eipä liity refluksiin mutta huomenna kuitenkin eturistisiteen ja kierukan leikkausoperaatio. Kyllähän tuo jännittää jo nyt aikalailla, mutta eipä ole mulle mitään uutta.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.7.2010 16.58
jännitys siis. Onhan nuo leikkauksetkin aika tuttuja jo, mutta ikäviä ne ovat. :(

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.7.2010 17.05
Tsemppiä leikkaukseen - toivottavasti saavat polven kuntoon!

Miten aiot illan viettää?

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne8.7.2010 12.15
En tiedä varmaan menee himassa kipulääkityksen alaisena. On kait aika kivulias leikkauksen jälkeen. Pitääpä kirjoitella tänne sitten. Eilen illalla tuli käytyä ongella ja muutama kalakin saatua. Tänään tuli sitten kummpipojan kanssa elossa olevat kalat laskettua jokeen, useampi oli kuollut jo. :D

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne8.7.2010 16.53
Tarkoitin siis eilisiltaa ennen leikkausta jännityksen kourissa ...

Mitenkä leikkaus sujui?

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne9.7.2010 8.38
Leikkaus meni hyvin. Nyt on kyllä älyttömän kipeä ja turvoksissa ja eikä jalka juuri taivu mihinkään. Kepeillä mennään viikon ajan.

tanjapauRe: Osa II/Päivän refluksitilanne12.7.2010 19.33
Liman nousu on palannut! Bon appetit x/ Syödessä ja sen jälkeen alkaa nousta kamaa ja reippaasti. Kuolakaukalo kaulaan ja komeroon syömään ettei muiden tarvii kattella... No, viikon päästä on lääkärin soittoaika kokeista ja sitten katsellaan taas mitä tehtäis vai tehtäiskö.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne13.7.2010 8.38
refluksi ollut ok vaikka syönyt päivässä 3x1g panadoxia+1 arcoxia polvileikkauksen vuoksi. Pakotus ollut jatkuvaa ja polvi ollut hyvin kipeä. Mikään pikkuleikkaus ei kait ollutkaan kyseessä, koska luuta joudutaan poraamaan kyseisessä leikkausessa.

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne13.7.2010 11.24
Ei oo juuri oireita ollut. Olen popsinut Gastronel+ kapseleita muutamia viikkoja. Mut eihän mulla mikään paha refluksi olekkaan ja on vaan ajoittaista.

Nyt lomalla on kyllä tullu juotua ja syötyä laveammin, mutta hyvin olen pärjännyt.

NightlightRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.7.2010 20.36
Viimeiset pari päivää ollut aika pahat oireet päällä. Kurkkua sattuu, rintalastaa polttelee ja mahaa nipistelee (en tosin tiedä, johtuuko tämä vatsan nipistely refluksista). Olen syönyt aika heikosti näinä päivinä, helteellä kun mikään ei oikein maistu, eli voisiko johtua siitä...? Ärsyttävää kuitenkin!

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.7.2010 20.52
Tsemppiä Nightlight oireisiin!

RefluxRe: Osa II/Päivän refluksitilanne17.7.2010 20.59
Tuohon limannousuun, onko kukaan kokeillut Xylitol Jenkki Spearmint-ksylitolipurukumia, auttoi ainakin minulla.

Kai nämäkin on silti yksilöllisiä, se mikä auttaa yhdelle, ei auta kaikille.

Ei tätä helpoksi ole tehty.....

arnoldRe: Osa II/Päivän refluksitilanne19.7.2010 2.50
Purkan pureskelu lisää syljen eritystä, joka puolestaan huuhtelee kurkkua ja ruokatorvea. Joillakin jopa hedelmäpastillit auttavat asiaa.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne19.7.2010 10.21
Hienoa Reflux, että joku auttaa limannousuun sinulla!

Mint -pohjaisia olen
itse vältellyt mutta muun makuisia xylitolpurukumeja menee ruoan jälkeen.

Purukumia (tietyssä määrin!) suositellaankin ihan virallisesti refluksikoille (esim Usa:n Närästysliitto) - syljeneritys tietty lisääntyy lähes kaikilla, mitä suussa "jäyssäät/imeskelet" mutta Xylitol näistä terveellisin, jos ajattelee myös hampaita :-)

tanjapauRe: Osa II/Päivän refluksitilanne20.7.2010 16.55
Heliko negatiivinen ja veretki kunnossa paitsi haima-arvot alhaalla ja sapet taas hiukan koholla... ultraan ja sitten tähystykseen jos ultra ei sano mitään viisasta. Vauvanruokalinjoilla mennään noin muuten.

jokuvaanrefluksi25.7.2010 3.46
joo mulle tuli nää oireet aivan yllättäen, oon 17v. ja oireet on nyt kestäny noin viikon, että pitäiskö lääkärissä käydä

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.7.2010 11.10
Jos refluksioireilu jatkuu, minä käväisisin lääkärissä.

Minkälaisia oireita sinulla on ollut?
Voiko niiden takana olla mitenkään ruokavalioon liittyvät jutut?

jokuvaanrefluksi25.7.2010 12.00
oireita on ollu kipu tossa vatsassa ja vähän ylempänä ja närästystä on

TapioRe: Osa II/Päivän refluksitilanne25.7.2010 15.09
Ajoin reilun viikon aikana zolt-lääkityksen alas, ja vanhat tutut kurkku- ja keuhko-oireet iskivät taas täysillä päälle. Zoltin sivuoireet kävivät lopulta niin sietämättömiksi että oli pakko kokeilla lääkkeen vaihtoa. Nyt sitten odotellaan miten uusi pariet-droppi alkaa toimia.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne28.7.2010 15.42
Närästänyt taas useampana päivänä pahentunut kait kun liikunta lähes nollassa polven vuoksi ja alon lihonutkin pari kiloa kun syönyt kaikkia herkkuja. röyhtäyksiä ja yskää siis tosin on niitä kait ollut koko ajan mutta nyt enemmän.

NightlightRe: Osa II/Päivän refluksitilanne28.7.2010 15.57
Nyt on taas vähän parempi kausi meneillään, vaikka ruoan jälkeen tulikin jostain syystä kurkku todella kipeäksi ja vähän huono olokin. En tiedä johtuuko siitä, kun söin pari merisuolapalaa.

ahmRe: Osa II/Päivän refluksitilanne28.7.2010 20.55
Pitkästä aikaan tänään oireita, lähinnä kurkussa "kipristelyä".
Mietin mitä oon leipäluukustani alas mättänyt, niin eväänä eineslihapullia ja einespinaattisoppaa, joita en oo syöny aikoihin kuten en muitakaan eineksiä. Ja poikkeuksellisesti iltapäiväkahvit töissä.

Teen siis taas ruokani ite tai käyn työpaikan ruokalassa , missä saa monipuolista ruokaa.

ArskaRe: Osa II/Päivän refluksitilanne29.7.2010 22.22
Nyt on ollut aika hyvä tilanne. Kaksi viikkoa pystyi olemaan ilman salpaajia ilman ylävatsapolttoa.

Kurkun limaisuus kyllä vaivaa 24/7 ja kuvottava olo saattaa iskeä päälle milloin vaan.

Muuten on pystynyt syömään ihan perusruokaa ilman polttelua.

NightlightRe: Osa II/Päivän refluksitilanne3.8.2010 20.17
Tänään ei ole ollut kovin hyvä päivä: rintalastaa polttelee, ja tunnen miten litkut nousee kurkkuun (yleensä en tunne sitä). Kaiken lisäksi vähän huono ja heikko olokin. Tullut syötyä taas aika heikosti..

NightlightRe: Osa II/Päivän refluksitilanne3.8.2010 20.53
Unohtui mainita, että eilisiltana ei millään meinannut uni tulla, kun kurkku oli niin limainen, että koko ajan piti rykiä ja yskiä. Lisäksi vatsa/ruokatorvi tuntui jotenkin "täysinäiseltä", samalta kuin mulla tuntui silloin refluksin ensioireissa :-/.

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne3.8.2010 20.58
Hei - huonompaan suuntaan täälläkin ... Eilen ensimmäinen huono päivä ja tänään vääntänyt/kouristellut kahdesta asti kurkkua (ja vähän rintaa/selkää) niin että paljon muuta ei voi kuin kävellä ja keskittyä hengittelyyn... ja toisella silmällä tv:tä ...

Joku hermonpää siellä ärsyyntyi taas megatasolle :-( Onneksi ei ole tänä vuonna ole vielä ollut tällä tasolla oireilu ... Ärsyttävänä ilmeisemminkin kolmatta päivää puolukka/karpalomehun litkiminen sekä C-vitamiini tabletin ottaminen (epätoivoinen yritys virtsatietulehduksen estoon), joista varsinkin jälkimmäinen on tablettimuodossa limakalvoja ärsyttävä :-(

tanjapauRe: Osa II/Päivän refluksitilanne4.8.2010 8.47
Köhimistä ja mahan pistelyä, kurkkuoireet pysykööt poissa kiitos! Iltapäivällä ylävatsan ultra, sittenpä selviää tuleeko letkun nielentää ohjelmistoon syksymmällä. "jeiiii"

NightlightRe: Osa II/Päivän refluksitilanne4.8.2010 9.14
Sama meno jatkuu aamullakin... Join teetä ja litkut nousee koko ajan kurkkuun.. Tee on yleensä sopinut mulle hyvin.

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne4.8.2010 11.27
Enemmän oireita myös täällä. Liekkö tämä kesä tekee kun olen allerginen heinille. Tosin olen myös syönyt aika paljon jäätelöä vaikka minulla on laktoosi-intoleranssi. Hyla tuotteet kyllä käy. Ruokailun jälkeen yskää ja närästystä pitkin päivää nyt useampana päivänä en tiedä varmaan vaikuttaa noi tulehduskipulääkkeetkin mitä syön onneksi loppuvat ja magnesiumin popsimisen jätän myös. Syönyt niitä ikäviin kramppeihin kun tuo polvi leikattu. Tänään pitäs mennä polkemaan kuntopyörää kevyesti. Jaksamista kaikille tästä ikävästä taudista kärsiville.

TapioRe: Osa II/Päivän refluksitilanne4.8.2010 13.46
Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa tänä kesänä lähteä polkupyörällä töihin; keväällä ja alkukesällä olivat keuhkoputket siinä kunnossa ettei tullut mieleen edes kokeilla. Itse matka sujui ihan hyvin mutta sitten töissä päivän mittaan röörit ärtyivät siihen malliin että paluumatka sujuikin bussilla. Nukutun yön jälkeen tilanne taas melko ok, ja nyt on tarkoitus fillaroida kotiin. Katsotaan mitä keuhkot tykkäävät..

Vielä viime vuonna pyöräilin melkein päivittäin työmatkan molempiin suuntiin joten melkoisesti tämä tauti on rajoittanut liikkumista :-(

refluksikurkkuRe: Osa II/Päivän refluksitilanne4.8.2010 21.03
Tänään oireilu alkoi taas parin tunnin päästä heräämisestä. Pysyi kuitenkin tietyllä eilistä huomattavasti pienemmällä alueella kurkussa. Kylmää on tullut tämän vuoksi tänään juotua ja syötyä (jäätelöä) ...

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne5.8.2010 9.12
Minulla kanssa alkaa oireilu melkein välittömästi ja kestää ympäri vuorokauden. Kait tässä olisi pakko laihtua se 10 kiloa, mutta vaikeeta tuppaa olemaan, kun on tälläinen herkkusuu. Liikuntakin on vähäistä nyt polven takia ja tietty tuppaa sitten masentamaan. :(

refluksitautiRe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.8.2010 2.31
Röyhtäily taas hieman helpottanut. Loppui tulehduskipulääke kuuri joten varmaan siitä ärsyyntyi vatsa taas, kun sitä söin. Kortisoonilääkkeen aikana ja antibioottejen aikana jouduin viime kesänä sairaalaan, kun refluksi meni niin pahasti. Silloinhan mulla epäiltiin olevan astma. Koko ylähengitystiet ja kasvot tuntu olevan ku tulessa.

YLLÄPITORe: Osa II/Päivän refluksitilanne7.8.2010 20.35
Ketju lukittu.

Päivän refluksitilanne - kirjoittelu jatkuu
nimellä "Osa III/Päivän refluksitilanne".Vastaaminen ei ole mahdollista, sillä viestiketju on lukittu ylläpitäjän toimesta!