Keskustelu

Oulun LikkaRefluksileikkaus 1/201228.1.2012 10.29
Maanantaina menen OYS:iin leikeltäväksi ja aattelin jakaa tarinani teidän kanssa. Löysin ihan äskettäin tämän palstan ja vähän olen ehtinyt lueskella. Kiva, kun saa vähän vertaistukea!

Sappi on leikattu -08, oireili sitä ennen muutaman vuoden ja sen myötä alkoi myös elämäni ensimmäiset närästysoireet. Sappileikkaus toipumisineen meni erittäin hyvin eikä sappioireita ole tietenkään ollut sen jälkeen. Sappi oli menossa lääkärin mukaan jo vakavampaan tuledustilaan, joten leikkaus oli erittäin aiheellinen silloin. Sama kirurgi tekisi tämän närästysleikkauksen, mistä olen mielissäni!

Närästyksestä aiheutuvat ongelmat ovat pahentuneet pikuhiljaa ja ne on alkanut siirtyä hälyttäviin oireisiin, kuten nielemiskipu ja jatkuva palantunne. Laihduttaminen, terveet elämäntavat ja somac-lääkitys eivät ole enää helpottaneet oireita. On tympinyt luonnollisesti ja kovasti.

Yhden kerran olen perunut leikkauksen, mutta nyt sain sitten pikaseen ajan, ku viimeksi soittelin jononhoitajalle. Elämää ja töitä on nyt järjestelty ja jännittää toki :) Viimeset herkuttelut eessä ja kaapit täynnä toipilasevästä. Maanantai-aamua odotellessa!

tyttöRe: Refluksileikkaus 1/201228.1.2012 11.37
hei. luuletko että siis sappileikkauksen jälkeen sulla alkoi toi refluksi pahenemaan tai onko sillä osuutta asiaan? vai oliko niin että sappileikkauksen jälkeen refluksi oireet vaan paheni selkeästi?

itelläni olli ylämahakipuja jo vuosia ja hoidettu refluna mutta kesäl löyty sit sappikivet ja olin juuri leikkauksessa 3 vk sitten toipuminen siis vielä käynnissä, mutta mietin vaan että ei kai tästä nyt sit joudu ojasta allikkoon ja saa nyt sappileikkaauksen poiston jälkeen kovempiin refluksioireisiin...

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus 1/201228.1.2012 11.46
Mielenkiintoinen kysymys! (Niinkuin tuolla toisaalla korjoittelnkin jo) valitettavasti noihin sappileikkauksiin (tai siis jälkitiloihin) voi (ei siis kaikilla leikatuilla!) myös liittyä närästyksen ym refluksioireilun lisääntymistä; tähystyksissä on havaittu, että toisilla leikatuilla on ollut enemmän sappea leikkauksen jälkeen vatsassa ja närästysvaivat lisääntyneet/pahentuneet (leikkauksen jälkeinen duodenogastrinen refluksi).

Toivotaan ettei näin käy kenelläkään!

jetsRe: Refluksileikkaus 1/201228.1.2012 12.07
Tsemppiä Oulun Likalle :) Hyvin se menee. Alku on ihan helppoa, vaikka nyt vielä jänskättää. Itseänikin pelotti ihan hirveästi, mutta kyllä se siitä sitten sujui. Kaikki menee sullakin taatusti hyvin.

Kirjoittele ihmeessä tänne kaikki fiilikset ja muut olotilat. Ne auttavat muita leikattuja. Itsekin luin ihan hurjana näitä leikkuukertomuksia.

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201228.1.2012 21.34
Sappihommasta: en valitettavasti muista kovin tarkkaan noita oirekuvia. Närästys alkoi siis ehkä vuodesta -05 kuin salama kirkkaalta taivaalta. Minua ei ollut ikinä närästänyt, vaikka söin epäterveellisesti ja olin ollut jo muutamia vuosia vaikeasti ylipainoinen. Ehdin laihdutella jo 15-20kg jossain vaiheessa. Sitten alkoi oireet, polttelu,kupliminen, röyhtäily,kivut jne., niin että jouduin kyseleen ihmisiltä, että tätäkö närästys nyt sitten on! Närästys tuli aika pikkuhiljaa...

Eli olisko se kuitenkin ollut sappitaudista johtuva närästys?! Sen muistan koko ikäni,kun ne röyhtäilyt ja niiden maku alkoi oleen ainutlaatuista. Aivan hirveän erikoisen pahat kaasut sieltä mahasta pulppusi. Ja kipukohtaukset oli kans jotain tosi karmeaa!! Sitten ne ultras sen sapen ja siitä leikkausjonoon ja ainakin pääs siitä riesasta. Sappijuttu oli ainakin selkeästi myös perinnöllistä, äidiltä leikattu saman ikäsenä. Pieni vaikutus saattas olla laihdutuksella, mene ja tiedä...

Jahka leikkauksesta olin toipunut, ikäväkseni totesin, että närästys jatkuu. Tähystyksessä luonnollisesti selvisi löysä mahanportti, onneksi silloin ei muuta vakavampia muutoksia vielä. Närästys on pahentunut hitaasti, mutta varmasti. Välittömästi sappileikkauksen jälkeen räjähtävää pahentumista ei varsinaisesti siis ollut. Painoa olen pudotellut hieman jojomaisesti, mutta se 25kg ylimääräistä ei ole tullut onneksi ikinä takaisin. Vieläkin saa paino laskea sen 10kg.

tyttöRe: Refluksileikkaus 1/201228.1.2012 21.51
oulun likka...olitko ekan kerran tähystyksessä vasta sen sappileikkauksen jälkeen ?

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201228.1.2012 22.14
Kyllä, tähystys tehtiin sappileikkauksen jälkeen. ja muutenkin se on ainokainen tähystys ja ylipäätään tutkimus, millä nyt mennään refluksileikkaukseen... Tietenkin oireethan ovat selkeät jne. Mutta ihan pii
kkuriikkisen mietityttää, että olisko muka jotain tutkimusta pitäny vielä tehdä. Kai se on tätä rimakauhua, että onko tosiaan pakko leikkaukseen mennä :) Mutta sitten, kun esim. verenmaku tulvii suuhun, hengitys vinkuu astmasena, joka sekuntti voi pahoin ja on oksennuksen partaalla niin tietää, että oikea päätös on mennä leikkaukseen!

tyttöRe: Refluksileikkaus 1/201228.1.2012 23.17
joo kyllä se leikkaus on hyvä juttu kun sulla on noin rajuja oireita..
tsemppiä!!!

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201229.1.2012 9.45
Olipa kyllä hyötyä löytää tämä palsta, huh, kiitos vaan kaikille, jotka jaksaa kirjoitella!
Ensinnäkin tuosta vatsan aikaisesta täyttymisestä, josta "jets" juuri kirjoittelee aloituksessaan "Minun leikkaukseni (löysä Nissenin Fundoplikaatio)". Tottahan se oli tiedossa, mutta että NIIN vähän sitä ruokaa mahtuu O_o Onneksi itse olen "pieniruokainen", joka ei kuitenkaan ole tasapainossa nälän kanssa :))) Eli pärjään varmasti ihan hyvin asian kanssa ainakin fyysisesti. Henkisesti voi olla kovempi juttu, ku on muka aina nälkä! Lisäksi, että painon on vara vielä tippua runsaasti. Mutta sääliksi käy hoikkia ihmisiä, jotka tarvii paljon energiaa, jotka joutuu tähän operaatioon....

Toiseksi tuo "refluksikurkun" esille tuoma tieto sappileikkausasiasta, josta kuulin vasta nyt. Ajattelin, että nämä on kaksi eri vaivaa, eikä mitenkään yhteydessä keskenään. Tietenkin kaikki on toki tavallaan yhteydessä keskenään, joten ei sinänsä mikään suuri ylläri. Vielä, kun tähän lisätään palleatyrät, ärtyneet suolet, jännitysmaha ja mitä vielä! Niin ei ole aina helppoa olla ruoansulatusvammainen :/

Leikkaus on pyörinyt melkein 24/7 päässä ja vaikea keskittyä asioihin. Mutta huomenna se helepottaa :) Kyllä mä positiivisesti yritän ajatella koko ajan. Mutta on se nyt vaikeampi mennä leikeltäväksi kuin eka kerralla, jolloin ei tiennyt mitä odottaa. Valitettavasti elämässä on nyt muutakin ressiä, että vaikein asia on melkeimpä unohtaa kaikki muu. Ja keskittää energia nyt tähän hetkeen ja toipumiseen.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus 1/201229.1.2012 11.56
Vertaistukea ja infoa varten tämä sivusto on perustettukin, joten kiva juttu, että meidät löysit :-)! Tosin refluksielämähän on sinulla mennyttä huomisen leikkauksen jälkeen - vuoden päästä piipahdat katsomassa omia kirjoituksiasi ja tuskin tunnistat niitä :-)

Sappileikkausasiasta .... Terveydenhuollon tiedotuspuolessa huomaa kyllä välillä isoja aukkoja. Tai tietoa saa, jos osaa tehdä oikean kysymyksen oikein muotoiltuna ;-) Toisaalta onhan se aikarajoitus kyllä melkoinen siinä potilas-lääkäri kohtaamisessa - mutta tiedotus on nykyään a ja o!

Sappirefluksi sinänsä on täällä refluksipuolella tuttu käsite (meilläkin vähän mainintoja keskusteluissa - hakulaatikko ylhäällä oikealla) mutta en tiedä onko nimenomaan tuota ilmiötä (sappileikkauksen mahdollisen jälkitilan vaikutukset refluksikolla) tutkittu.

Varmaan leikkaus pyörii mielessä!! Mitä aiot tänään tehdä?

Onko mitään mahkuja, että stressi muista tekijöistä lievenee tässä kohta (stressin on havaittu laskevan ruokatorven kipukynnystä - ja luulisi saman tapahtuvan myös suolistonkin puolella)?

terveRe: Refluksileikkaus 1/201229.1.2012 13.30
Hei,
minä uskaltauduin tänne palstalle pitkän tauon jälkeen.Ennen leikkausta en uskaltanut
lukea mitään leikkauksista kun tuntui, että kaikkien leikkaukset olivat epäonnistuneet
jotenkin.Minut leikattiin Peijaksessa loppuvuodesta ja kaikki on sujunut tosi hyvin.
Kivut ja säryt jäivät sairaalaan ja nyt olen terve. En laihtunut sanottavammin leikkauksen jälkeen, olen aina ollut pieni ja hoikka ja syönnyt terveellisesti. Äsken söin pihviä pippurikastikkeella, ruokaa jota en ennen leikkausta olisi uskaltanut syödä.
Kaikki mausteet, vihannekset, hedelmät paitsi banaani ja mustikka tuottivat kipuja.
Leikkauksen jälkeen en ole tarvinnut refluksilääkkeitä lainkaan, kolmisen viikkoa
söin mössättyä ruokaa ja sen jälkeen normaalia ruokaa.Tosin pureskeluun
täytyi keskittyä hyvin.
Tsemppiä leikkaukseen!

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201229.1.2012 17.55
Töissä vietin päivän, ihan ok, sai ajan kulumaan. Jospa se työstressi jäi samalla sinne vähäksi aikaa (muutamaksi päiväksi) ;) Ilta meneekin sitten valmistautuessa koitokseen. Koirat pääsee hoitoon, niiden tavarat pitää pakata. Miehelle tein ruokaa, ettei sen heti tarvi elää valmisruoalla. Oikein kuivaa ruisleipää tuossa nautiskelin teen kanssa. Sit suihkuun peseen mun tukkapehko ettei aamulla tarvi ku pikasuihku. Pitää täytellä sairaalan lomake vielä. Ja aikasin nukkumaan, ku aika on jo 7.00. Pakkanen paukkuu, niin ulkoilut nyt vähän jäi vähäksi :/

Tuosta stressistä muuten oon miettiny, että mun on pakko alkaa keksimään joku säännöllinen, viikottainen syvärentoutus/stressinpoistojuttu tulevaisuudessa. Muu kuin tavan liikunta, liikunta harrastuksia mulla jo on. Kävin läpi mun kaikki pikkuvaivat ja monessa kohtaa yhtenä syynä oireisiin on stressi. Myöhästä se tosin on tähän refluksijuttuun, mutta yhtä kaikki, mä tarvin jonku jutun. Joogaa, syvävenyttelyä, energiahoitoa tms....

HansuRe: Refluksileikkaus 1/201229.1.2012 21.03
tsemppiä leikkaukseen, itselläni tie vie pikkuhiljaa sitä kohti myös....

tyttöRe: Refluksileikkaus 1/201229.1.2012 21.08
tsemppii huomiselle !!!

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus 1/201229.1.2012 21.10
Tsemppiä leikkaukseen!!!

jetsRe: Refluksileikkaus 1/201229.1.2012 23.52
Täysi laidallinen tukea täältäkin leikkaukseen. Kaikki sujuu varmasti hyvin. Heittäydyt vain ammattilaisten käsiin ja siinä se sitten menee :)

Ja saikulla pääset rentoutumaan. Istut ja kattelet vaikka leffoja tai surffailet netissä. Kannattaa hankkia kirjojakin jokunen luettavaksi :)

Sulla on vielä muutama minuuttia aikaa syödä tätä kirjoitettaessa :) Klo 24 jälkeen ei saa ottaa murentakaan, ei edes juoda.

jetsRe: Refluksileikkaus 1/201229.1.2012 23.54
Ai niin, muista ottaa sairaalaan jo valmiiksi päälle mukavat ja löysät vaatteet, jotka on helposti laitettavissa päälle. Verkkarit ja mukava, löysä paita ajavat hyvin asiansa. Samoin kengät kannattaa olla semmoiset jotka saa jalkaan ilman kyyristelyä. Toki ne auttaa siellä hospitaalissa.

Ja leikkauksen jälkeen kun pääset osastolle, kannattaa kävellä, se auttaa todella tehokkaasti siihen hartiakipuun ja muihinkin kipuihin.

Äläkä ujostele pyytää niitä lääkkeitä. Huomenna saat jo mehuakin. Tiistaina aamulla sitten velliä ja muuta herkullista :)

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201230.1.2012 6.27
Kylläpä nukutti makeasti, ei taida kuitenkaan ihan ylivoimainen jännitys olla :) Illalla ei enää ollut nälkä, enkä ruvennut väkisin syömään. Päivällä tankkasin siitäkin eestä kunnon lihaa! Vähän luumuja napostelin viimeiseksi suolistoon kierteleen ennakoiden ummetusta. Vettä tuli juotua kuitenkin.
Vaatteet olin mietiskelly valmiiksi. Pakkanen pakotti laittamaan ihan villahousut jalkaan :D Kyytiä täs oottelen. Vielä ei päätä jomota jännityksestä, mutta osastolla varmaan mittaillaan sitten hienon korkeat RR-lukemat. Vatsaki on lähinnä ummella, joten ei tarvi vessassakaan laukata. Eli aika ok fiilikset!
Seuraavan kerran naputtelen sit kännyä sairaalan puolelta, toivottavasti siel on hyvät yhteydet.

KIITOS kaikille tsempeistä <3

Astma/refluksiRe: Refluksileikkaus 1/201230.1.2012 7.58
Tsemppiä Leikkaukseen ja Malttia Toipumiseen!! :)

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201230.1.2012 14.12
Leikkaus suoritettu klo:9.30-10.15.Heräsin kunnolla 11.30. Osastolla ruuhkaa, pääsin tänne vasta 13.00. Kirurgin tapaamista odotellessa... Leikkaus meni hyvin ja kaikki tällä hetkellä yllättävän hyvin. Ei kipuja ja kipulääkitystä olen tarvinnut aika vähän. Ei hartiapistoa, vaan kaasut olis tulossa röyhtäyksinä. Mutta en ole pystynyt röyhtäseen, mikä on ainut asia mikä tekee olon tukalaksi eikä pysty nukkumaan vaikka nukuttais kovasti.
Limaa alkaa juuri kertymään suuhun :/ välittömästi, kun heräsin tunsin kuinka paine on hävinnyt palleasta, huippua! Nielemisasiat Ok, jano on kova mut ei saa kuin kostutella suuta vasta. Herääminen oli ahistavaa n.puol tuntia ku tärisytti eikä voinut rentoutua sekä kurkku oli pahan tuntoinen. Se helpotti, ku sain jotain lääkettä. Pahoinvointiakaan ei ole.

jetsRe: Refluksileikkaus 1/201230.1.2012 18.15
Hienoa kuulla että asiat meni mukavasti! Mitenkäs nyt iltasella menee? Joko olet käynyt kävelemässä? Entä joko on pissattanut?

Iltasella saanet jo vähän mehuakin :)

Ja aamulla on taivaallista saada velliä tai mitä sieltä nyt tuleekaan. Ota vaan reilusti sitten voisilmää, sen joudut ehkä pyytämään.

Tuntuuko että olisit pahastikin turvoksissa? Tietääkseni leikkauksessa ei kai ventrikkeliin laiteta kaasua, joten se röyhtäystunne varmaan tulee jostain muusta kaasusta?

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus 1/201230.1.2012 21.32
Hienoa, se on sitten siinä ... Huomenna kotiin?

jetsRe: Refluksileikkaus 1/201230.1.2012 23.33
Joo, muakin muuten tärisytti ja en pystynyt rentoutumaan leikkausnukutuksen jäljiltä. Sain siihen Dormicumia ja vieläkin harmittaa, etten ottanut sitä toista annosta Dormicumia, mikä oli tarjolla..

Pistähän Oulun Likka tietoja kun vain ehdit ja viitsit :) Ja tehtiinkö sulle siis nyt ihan perusnormaali Nissenin Fundoplikaatio?

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201231.1.2012 20.33
Kotona ollaan! Eipä saanut enää yhteyksiä osastolla, että olis päässyt kirjoitteleen. Eli Lopputuloksena Floppy-Nissen, hieman keskikokoa pienempi tyrä korjattu ja yhdellä "kiinnikkeellä" suljettu paketti. Kirurgi kehuskeli kuinka hyvin ja helposti eteni mun leikkaus ja mitään muuta ylimääräistä ei vatsassa näkyillyt. Leikkauseuforia katosi heti, kun olin saanut kirjoitetttua tänne. Alkoi sitten kaasujen kanssa taistelu 15 aikaan, jota on jatkunut tähän asti. Muuten olo on ollut erittäin hyvä, hieman lämpöilyä,tekis mieliolla liikkeessä, muttei pysty. Eli leikkauskaasut aiheuttavat tosi tukalaa oloa pyöriessään mahassa ja rinnassa ja ulostuleminen on vaikeaa. Kurkussa pörisee ja röyhtästä ei voi. Ja pystyssä olo tai istuminen vaikeuttaa olotilaa. Oksennuspussi ptää olla koko ajan lähellä, sylki valuu norona siihen, kun "kohtaus" tulee. Eilen tarjottiin heti nestettä tietty ja ruokaakin 17 aikaan ja iltapala. Ruoka ei mennyt yhtään alas, nestettäkin vain suuta kostuttaakseen. 18-20 oli kaikista vaikeimmat hetket, kaasut aiheutti kipua ja mikään ei tepsinyt. Sain kolme yökkäysröyhtäyskohtausta, josta yksi oli jo melko lähellä oksennusta. Toivottavaksi jää ettei nuo aiheuttaneet hallaa sisälmyksille... Kipulääkettä sai runsain mitoin kaikissa eri muodoissa. Yöllä sain jopa nukuttua, pissa alko kulkeen hyvin illalla jo. Aamupala ei oikein mennyt alas, kirurgi näki mun loppusylkemiset, kun tuli siihen sopivasti antaan raportin leikkauksesta. Juuri ennen kotiin lähtöä lounaalla alko vihdoin peräpää pöriseen, mikä helpottaa paljon. Keksin syödä puolimakuulta enkä sängyn laidalla istuen ja ruokakin alkoi mennä alas. Ruokaa otan lusikkaan vain nuolaisun verran ja joka nielaisun jälkeen 1min tauko. Nestettä menee kerralla vain "syljen" verran. Lähes joka nielaisun jälkeen ilma pörisee kurkkuun.

jetsRe: Refluksileikkaus 1/201231.1.2012 20.47
Jee, säkin olet jo kotona :) Hyvältähän tuo vaikuttaa, joskin mulla ei ollut tuommoisia pörinöitä. Tosin joo, kun juo, niin saattaa tulla röyhtäisyntapainen..

Siitä se lähtee. Nauti nyt saikusta :)

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/20121.2.2012 10.23
Kylläpä tuo meinaa väsyttää ja heikottaa, eipä oikein jaksa mitään muuta kuin lepäillä. Unessa olen aina ollut muutaman tunnin sykleissä. Yö meni edelleen hyvin, pystyn jopa olemaan vähän kyljelläkin, hyvä et saa asentoa vaihettua. Tuntuu,että on vähän lämpöä, mutta en ole vielä mitannut. Vähän tekee myös pahaa, mulla on tuolla kaapissa pahoinvointilääkettä ja otin sitä heti ekaksi (vaikka ei sitä ole määrätty)

Vatsan haavakivut eivät ole pahat.Sain lääkkeeksi imeskeltävää Pamolia, joka tuntuu auttavan hyvin. Nielemisprobleema jatkuu, enkä saa juuri mitään alas :( Nyt ei auta ku väkisin vetää sinnillä vaan alas, muuten en pysy tolpillaan. Jugurtti ja kaupan soppa ovat tällä hetkellä in. Yritin kokeilla suklaa-proteiinijuomaa, mutta se öklötti. Koko vatsa kurnii, kun tekee jotain muuta kuin nukkuu. Kai ne turvonneet elimet yrittävät hakea paikkaa...

Limaa ja sylkeä erittyy vieläkin, niin että pussiin pitää sylkeä välillä, kun ei viitti kaikkea niellä. Nielemistä tietenkin välttelee, ku se on niin hankalaa. Mulla on muuten iso tyyny jalkojen alla, kun olen selälläni. Se rentouttaa ja tuntuu hyvältä.Pissaa tulee, alkaa olla jo vähän väkevän oloista. Kakkoshädästä ei ole tietoakaan.

Eilen nukkumaan mennessä tuli vähän sellanen surkea fiilis, että mitä jos nieleminen ei parane tjn. pieni paniikki meinas iskeä. Mutta jospa se tästä, pikku pikku askelin luulen kuitenkin tilanteen paranevan!

jetsRe: Refluksileikkaus 1/20121.2.2012 11.31
Saitko sä Primperania ollenkaan? Se auttaa tehokkaasti nielemisvaikeuksiin. Ja pääasia tässä vaiheessa on, että saat nesteita menemään alas.

Saitko muuten leikkauskertomuksen mukaasi sairaalasta? Entä saitko neuvoja fysioterapeutilta/jumpparilta?

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/20121.2.2012 21.51
En saanut mitään muuta kuin kipulääkkeen. Primperania migreenipahoinvointiin mulla on kuitenkin ennestään ja otin "oma-aloitteisesti" sitä aamulla heti, että saa ruoan menemään alas. Vähän siis meinasi öklöttää aamulla ja Pamolin otto on vaikeaa, kun se on niin pahaa. Ruoka alkoi mennä jo tosi hyvin alas iltapäivällä keittiössä tai olkkarissa istuskellessa tv:tä katsoen ja lehteä lukien h-i-t-a-a-s-t-i lusikoita nuollen. Nesteet menee huonommin, enkä oikein keksi siihen mitään...

Mitään en saanut sairaalasta, oikein pikaiset ohjeet suullisesti, ei mitään kirjallista. Hoito oli muuten hyvää, mutta osastolla oli täydellinen kaaos, ihmisiä käytävillä, ripulitauti liikenteessä ym. Mutkin revittiin kesken syönnin suunnilleen sängystä ylös ja pukemaan ja aulaan ootteleen kotiinlähtöä. Mut sängystä nousut tiedän ja tyynyt yskiessä ym. Mitähän sitä muuta ohjetta tarvis?

Suihkussa kävin tänään ja teipit irrotettu ja haavat on siistit. Muisteltiin avokin kans, että olisin ollut kipeämpi sappileikkauksen jäljiltä kuin nyt. Jos ne pahimmat kivut on vasta tulossa? Aamulla oli vielä hiukan epätoivoinen olo, kun yksin piti puuhastella ja yrittää syödä ja heikotti eikä silti oikein saanut levättyä, vaan piti katella tv:tä. Mut se meni ohi ja sain sitten oikein makeat unet, siihen asti kun avokki tuli patisteleen syömään :) Lämpöäkään ei enää ole ja ylhäällä(muualla kuin makkarissa) olen jaksanut olla koko illan. Ettäpä ihan eri fiilikset kuin 12h sitten!

jetsRe: Refluksileikkaus 1/20121.2.2012 23.04
Huomasin muuten, että alussa yskiminen oli kivuttomampaa kun ihan käsin piti mahaa, ilman tyynyä. Se tyyny antaa mun mielestä liikaa periksi.

Hyvä että sulla alkaa sujumaan :) Mites paino ja turvotus?

jetsRe: Refluksileikkaus 1/20121.2.2012 23.13
Ainiin, paljonko sait sairaslomaa?

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/20122.2.2012 9.38
Jaahas, leikkauksesta kolmas päivä lähti käyntiin jo klo:05.00, saa avokki näköjään musta aamupalaseuraa :D Vielä tässä hereillä oon ja tyytyväinen siitä, ettei tarvi ulos lähtä nokkaansa näyttämään. Meidän mittarissa varmaan tämän talven ennätys -25 astetta, hrrr! Aika kuluu hitaasti yksin ollessa, mutta onhan se toisaalta rentouttavaa keskittyä lähinnä vain itseensä ja elämän beisik-asioihin; ruoka, juoma, eritys, lepo, viihtyminen jne :)))))

Paino on laskenut vain n. -600g, punnitsen kun muistan. Ei todellakaan haittaa että pääsis hoikempaan kesäkuntoon. Olis mukava kevyempänä liidellä uudella cyclocross- pyörällä, johon on jo rahatkin varattuna. Ei taida vatsa olla hirvittävän turvonnut, mutta selvästi kuitenkin, pikkarit kiristää. En taida viitsiä alkaa mittaileen vyötäröä. Sais tuon aineenvaihdunnan ja juomisen tasapainoon vielä niin olis kiva. Nyt kun sairaalan nesteytykset on hävinnyt, pissaa tuli vain vähän ja oli väkevää. Koitan juoda lähes koko ajan jotakin! Jotain eloa alkaa suolen päässä olemaan, kakkosta odotellessa...

Saikkua sain jopa 5 viikkoa. Saikulta menenkin suoraan uuteen työpaikkaan (se ressin aihe), jossa tulee olemaan asiakkaiden nostelua. Eli terässä pitää olla, jos joutuu yksinkin työskentelemään. Kerroin lekurille, että sappileikkauksessa 4 viikon saikku riitti. Se vain totesi, että tämä on vaativampi operaatio, joten laitetaampas 5 viikkoa. Kirurgi meinas myös, että soseruokaa pitäis syödä vähintään 2kk:ta. On vissiin nämä ohjeet melko kirjavia.

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/20122.2.2012 10.17
"Jets", paljonkos sulla olikaan sitä saikkua, ku meinaat ettet vielä oikein ole työkykyinen?

Entiä, mä oon ehkä epäilyttävän hyvävointinen juuri nyt ja pelkään että tää ottaa takapakkia jossakin vaiheessa :( Näyttää olevan tunteet melko pinnassa tällä hetkellä, phui! Jospa äiti viittis lähtä ajeleen ja tois toisen koirulini vieraileen <3 Sais vähän lemmikkiterapiaa.

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus 1/20122.2.2012 10.24
Perusasiat on joskus ihania! Ei sulla ole kasaa kirjoja tai filmejä lukematta/katsomatta .. tai vaikka valokuvat ojennukseen projekti, kunhan voimia riittää :-)? Tai aloita vaikka tuolla blogimaailmassa blogin kirjoittaminen .. tai suunnittelet tulevia hyviä pyöräreissuja ympäri Eurooppaa??


Tulin itse juuri hammasläkäriltä ja leijun vielä metrin ilmassa hyvästä olosta, kun pieni jännitys laskee :-D Ja puudutushan vaikuttaa vielä. Vapaapäivä.

Sen mitä tämä taudin kanssa on ei-leikkauspuolellakin oppinut, on se suuri mielipiteiden ja ohjeiden kirjo mitä ympäri Suomen ihmiset saa lääkäreiltä.

Kyllä se kakkonenkin sieltä :-)

jetsRe: Refluksileikkaus 1/20122.2.2012 12.04
Mä sain saikkua vain 3 viikkoa. Mutta en mä tikit mahassa töihin mene ainakaan.

Lemmikkiterapia on hyvästä. Meillä on kaksi koiraa :) Varo vaan ettei hypi mahan päälle tai vedä remmissä.

Kakkonen on ykkönen :D

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/20123.2.2012 12.58
Hyvät uutiset: vatsa toimi i-s-o-s-t-i ja helepotti elämä ;)
Huonot uutiset: Tulppa oli niin tiukassa,että vaati kovasti ponnisteluja ja yrityksiä saada se liikkeelle :( lopulta jouduin turvautuun kotitekoiseen vesiperäruiskeeseen. No nythän on taas pelko persiissä,että paskan punnertaminen reväytti jotain sisälmyksissä :/ voi itku sentään!

Muuten menee taas ihan hyvin. Ja tekemistä mulla kyllä riittää, jahka laiskottelultani ja ahistuskohtauksiltani joudan ;) keskittymiskykyä tarvittais esim. Opiskeluasioihin mitä nyt joutas suorittaan. Koirulikin kävi eilen vähän aikaa olemassa, mut niin se vaan mielellään lähti takas äitini herkkupatojen ääreen :D
Nyt on hiukan alkanut tuntua haavakipuja, mut ei pahasti. Pari kertaa on kutissut haava-alueita, tikit eivät kuitenkaan vaivaa. Kunnon pitkät unet on edelleen hakusassa, että väsynyt on olo melkein koko ajan. Jos alkaa puhumaan kovasti, niin se ei käy normaalisti, tuntuu ettei saa vedettyä happea vielä ihan kunnolla.
Nyt oon paremmin saanut juotuaki, ettei ihan pääse kuivamaan ja pää kipeytyyn ja pissaakin tulee. Syömiset on kai ihan ok; näläntunnetta ei ole yhtään eikä varsinaista täyttymisenkään tunnetta. Erittäin vähän menee tavaraa alas kerralla, väkisin koittaa syödä "koko ajan kun mahdollista".

Et sellasta. Projekti massiivisen tukkapehkon peseminen ja selvittely olis tänään vuorossa :)))))

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/20124.2.2012 20.18
Viime yönä nukuin täydelliset 8h, olipas se ihanaa! Viimeksi ehkä viikko sitten saanu samanpituset unet. Kipulääkekö se väsyttää, mut kahet päikkärit on pitäny vetää vielä lisäksi Zzzzzzzzz

No aamulla olin vähän ylipirteä ja kun, oli hyvä olo unien jälkeen, pääsin tekemään virheliikkeen. Söin kyllä joka-aamullisen luumusoseeni heti, mutta sen jälkeen aloin touhuta. Kävin aamupesulla, laittelin tukkaa ja vaihtelin vaatteita jne. Niissä meni liian kauan aikaa ja pääsin "myöhässä" tekeen aamu/lounasvelliäni. Olin vellin jo melkein tehnyt, välillä istuskelin ja siemailin vettä. Ja sitten tuli huono olo, aloin voimaan pahoin ja seuraavaksi korvissa alko veri kohiseen.

Tajusin, että nyt heikottaa liian vähästä syömisestä ja kohta voi mennä taju kankaalle. Huusi avokin apuun, joka liotteli veteen sokerit. Sitten se talutteli mut sänkyyn, kun mulla alko jo silmissä musteneen. Ei muutaku jalat mahd.ylös tyynyjen avulla ja avokki lusikoi sokerilientä nassuun. Kyllä mä siitä sitten vähän ajan pästä tokenin jatkamaan vellin syöntiä. Pahoinvointilääkettä otin varalta, ettei vaan ala yökkäyttään, kun kuitenkin vielä etoi ruoka sen verran.

Säikäyttihän se pitämään vieläkin paremman huolen syömisestä! Etenkin aamulla pitää varmaan olla tarkkana, kun yön jäljiltä herää "nälissään".Tänään on otettu lunkisti, syöty, levätty, syöty, vieraitaki kävi, syöty jne. :)

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/20128.2.2012 10.25
Pakkasaamun huomenta! Täällä voidaan jo niin hyvin, että olen jo miltei unohtanut leikkauksen ;) Viikko ja kaks päivää on kulunut leikkauksesta ja toipuminen etenee ihmeellisen hyvin! Vatsan seudussa ei ole kummoisia kipuja, vähän välillä viiltää tai pistää haavakohtiin. Muutoin on vain epämääräiset paineen ja turvotuksen tunteet, kipulääkettä tarvin tällä hetkellä 2x 500mg/vrk parasetamolia.

Maanantaina olin eka kertaa ulkoilemassa ja kaupassa, siinäpä menikin aikaa hitaasti toimien ja olin illalla ihan uupunut. Toinen koiristani jäi minun kanssa kotiin ja käyn nyt siis ulkona kävelyllä 3xpäivässä. Liikkuminen on jo sen verran vaivatonta, että pitää jatkuvasti muistutella itseään, että otan varovasti! Vatsaa yritän tukea kädellä yskiessä ja kävellessä jne. Hengittäminen onnistuu paremmin alkaen tästä viikosta.

Pahoinvointilääkettä ei ole tarvinnut ottaa, muistaa vain ettei saa syödä "ähkyyn". Lämpöily, sydämentykytykset ja kurkun kutittelu on jäänyt pois, mitä viime viikolla oli. Paino ei nyt hirveästi ole laskenut, ehkä n. pari kiloa. Paino tosin vaihtelee, johtuneeko turvotuksista yms., ruokaan olen ainakin laittanut varmaan liikaa suolaa? Meinaa vaan niin hiukoa ja olen suolaisen ystävä. Voita ja kermaa olen myös laittanu tilkkasia aina ruokien sekaan.

Ruokaa en ole itselleni vielä jaksanut värkätä, joten valmisruuilla mennään: pinaattikeittoa ja kananmunaa, lihaperunasoselaatikkoa, kauravelliä, jugurttia, piimää, pilttejä, luumusosetta joka päivä, kaupan soppaa, lämmin kuppi-keittoja, vanukkaita ,jäätelöä jne. jne. lisäksi otan vitamiinit poretabletteina, joista yritän häivyttää poreet. Vatsaan mahtuu tosi vähän kerralla n.1,5 dl, nielemisessä ei ole juurikaan tapahtunut muutosta vielä. Ehkä vähemmän kuitenkin kouristaa, mikä sen oikea nimitys onkaan?

Jonkinasteinen näläntunne on tullut, nyt kun on ollut ulkona ja liikkeessä enemmän. Mutta ehkä se on enemmän henkistä? Välillä sitä ruokatorven? kouristelua ja/tai röyhtäisyn yritystä tulee myös liikkuessa, että melkein pysähtyä ja oottaa, että kipu menee ohi. Mutta eihän se kestä kuin sen muutaman sekunnin. Selkä se eniten meinaa olla kipeä, kun ei voi vatsalihaksia vielä käyttää. Jäävoidetta saa läträtä selkään ihan urakalla. Päivärytmiki alkaa olla kohdillaan, on oikeat yöunet ja päiväunia ei tarvitse.

Tähän mennessä valtakunnassa kaaaiiiiiikki hyyyyyvin :)

jetsRe: Refluksileikkaus 1/20128.2.2012 12.41
Hienoa :) Mitenkäs paino ja turvotus? Ja otahan varovasti, sitä vielkin joudun itsellenikin muistuttelemaan.

Itsekin tulee syötyä liikaa, mikä on kyllä ikävä. Mitenkä sitä ei jotenkin tajua.. Kun istuu, niin tuntuu että viel ehkä menisi, sitten kun nousee ylös, huomaa että menikin ihan pinkeäksi.

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201210.2.2012 11.07
Leikkauksesta kulunut viikko ja 4 pvää. Turvotus on nyt laskenut jonkin verran, aamulla ainakin huomaa selkeästi. Haavat siistit ja ompeleet alkavat "repsottaan" Painoa pudonnut n.-2,5kg tähän mennessä. Naamastahan tuon taas huomaa, että alkaa tyttö "kuihtumaan". Kipuja ei ole nimeksikään vatsan seudulla!

Tänään kävelen enemmän ja ihan hyvältä tuntuu, kun rauhallisesti tallustaa. Nyt alkaa välillä ahistaan, kun ei pysty liikkumaan kunnolla. Ois niin kiva harrastaa liikuntaa! Eihän se auta, kun kärsivällisesti oottaa.
Autolla oon ajellu toissapäivänä eka kertaa. Kiva, kun sillä kuitenkin pääsee liikenteeseen.

Tässä vaiheessa kiitän kaikkia kannustaneita tsempeistä! Mukavaa, että tällainen palsta on olemassa :) Ja niin, ei muuten närästä :D

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201210.2.2012 11.12
P.s. Vatsantoiminta ei ole sujuvaa. Vesiripulit lensi eilen. En uskaltanut enää luumua syödä. Kävin apoteekissa kyselemässä ja otin sieltä Liinus-pellavarakeet käyttöön. En ole niitä ikinä kokeillut. Toivottavasti auttaa tasapainottomaan tilannetta...

refluksikurkkuRe: Refluksileikkaus 1/201210.2.2012 15.01
Hienoa, että löysit meidät!

Sulla kuten jetsilläkin on ollut ihailtavan nopeaa tuo parantuminen.

Koita vaan malttaa mielesi - sulla on loppuelämä aikaa liikkua :-)
Mitäs suunnitteilla viikonlopuksi?

TanttuRe: Refluksileikkaus 1/201212.2.2012 22.43
Mukava lukea teidän juttuja. Olen vaan vähän huono itse kirjoitaan, mut mulle tehty löysä fundo viikko sitten. Tai huomenna tulee viikko. Mennyt hyvin pienillä kivuilla. Syöminen on tosi hankalaa ja juominenkin. Nyt hermostutaa kun kurkussa sellainen vähän polttava tunne. Lieneekö kuitenkin närästystä? Tänään en ole ottanut mitään särkylääkettä, koska tabletin nieleminen on niin kivuliasta. Mietin koko ajan et auttaiskohan se kuitenkin tähän kurkunpään oloonkin...? Röyhtäilen koko ajan, jos jotain suuhuni laitan. Onko teillä milla ollut runsasta röyhtäilyä? Nyt on uskon puute et oliko turha reissu vai olenko vaan hätänen?

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201214.2.2012 21.04
Eilen tuli leikkauksesta 2 viikkoa. Punnitus oli edelleen se -2,5kg/2viikkoa. Olen jo kolme päivää ollut täysin ilman kipulääkkeitä. Haavat on siistit ja tikit törröttää vielä paikoillaan...Vatsa on hieman rauhoittunut, pellavarouhetta ei varmaan tarvi jatkossa ottaa ihan joka päivä.

Oon kävellyt enemmän, ollut ulkona ja muutenkin enemmän ylhäällä jo 5 päivää. Viikonloppuna tein kotitöitä mitä pystyin ja kävin koiratapahtumassa ja kyläilemässä, autolla oon ajellut ja koiria ulkoilutan niin että ne voi päästää irti suoraan autosta. Tänään olin koulunpenkillä ja kävin töissäkin tervehtimässä porukkaa. Eli varsin aktiivinen oon ollu, kaikki teen kuitenkin erittäin varovaisesti ja rauhallisesti.

Nyt, kun on alkanut liikkua enemmän, on tietenkin hirmuinen nälkä. Nälkä ei kuitenkaan ole samanlainen kuin ennen. Nälässä alkaa suolessa kiertään tosi paljon ja ilmaa pörisee. Muutaman kerran on ruoka jäänyt taas "pahasti jumiin". Se jumi tulee heti siinä eka lusikallisella, ilmeisesti sen hotkasee liian äkkiä tai jää purematta. Jumitus on todella ikävä tunne ja kestää muutaman minuutin. Silloin ei tiedä mitenpäin olis ja kuola alkaa valua, niin että pitää sylkeä lavuaariin :(

On ihanaa, kun ei ole enää sitä jatkuvaa päivittäistä pahoinvoinnin tunnetta. Nyt sen vasta leikkauksen myötä on huomannut, kuinka voimakasta se oli. Refluksitaudissakin "tottuu" niille omille tuntemuksille ja ei tajua miten isosta asiasta voi olla kysymys...

Ja pää ei ole kertaakaan ollut kipeä!! Mielenkiintoista nähdä väheneekö sekin leikkauksen myötä. Yleensä mulla on toipilaana, makaamisesta jne. aina pää kipeä. Hiven, mitä päässä on tuntunut, on aamulla kun herää ja lähtenyt pois, kun juo vesilasillisen.

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201214.2.2012 21.16
Tanttu:lle:
Toivottavasti nieleminen helpottuu sullakin kohta. Pitää vaan malttaa ja malttaa, lusikankärjellinen vaan kerralla suuhun tjn.
Etkös sä voi liottaa kipulääkettä veteen tai tabletti palotella tosi pieneksi tai apteekista pamol-imeskeltävää saa ilman reseptiäkin?? Mä oon tablettia liotellut pieneen määrään vettä ja nuoleskellut niitä "hiutaleita" sitten lusikalla. Apteekista sanoivat että ihan ok.

Mulla ei röyhtäsyä tuu, joku hikan ja ilmakuplan sekotus se nykyään on. Takapäästä ne ilmat sitten välillä pörisee runsaastikkin. Saapa nähä mikä ongelma siitäki sitten tulee :)

Ja suoraan sanottuna, vaikka ei varsinaista närästystä varmasti enää ole. Niin, jotain kurkkutuntemuksia on mullakin ollut. Jospa ei kuitenkaan närästykset tulis takaisin. Närästyslääkkeeseen en ole koskenut, ei ole lähelläkään sitä tunnetta, että tarvis.

jetsRe: Refluksileikkaus 1/201215.2.2012 14.35
Joo, samoja tuntemuksia kurkun kanssa täälläkin. Ja tosiaan tuo röyhtäisykin on yleensä tuommoinen hikan ja kuplan sekoitus, mutta pieni oikea röyhtäisy voi nielaisun jälkeen tulla.

Mikähän tuo kurkkufiilis muuten voisi olla? Voisiko ärtyä jostain? Pitikö ruokatorvea venyttää leikkauksen yhteydessä vähäsen?? Tietäisikö joku veteraanileikattu tahi muutoin tietäväinen? Onkohan muillakin leikatuilla ollut samoja kurkkujuttuja?

TanttuRe: Refluksileikkaus 1/201215.2.2012 17.03
Olen yrittänyt nyt syödä usein ja tosi vähän. Silti kurkussa on sellainen jännä tunne. Soittelin osastolle ja kyselin haavoista kun parista lähti tikit jo muutama päivä sitten. Toinen meni jo haavateipillä kiinni, mut toinen on vielä auki ja vuotaa vähän ilmeisesti kudosnestettä. Pidän siinä sitten haavateippiä myös et menee toivottavasti kohta umpeen. Niin sanoivat siellä osastolla, että kurkku tuntemuksiin ei oikeastaan auta särkylääke eikä mikään närästyslääkekään. Kuuluu kai asiaan kun kudokset parantuvat ja syöminen saattaa olla huonoimillaan viikon tai parinkin päästä leikkauksesta. Että täytyy vaan yrittää ottaa rauhallisesti. Mulla muuten röyhtäily on rauhoittunut kun lakkasin ottamasta cuplatonia.
Mukava kuulla että samassa veneessä ollaan oireidemme kanssa.

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201215.2.2012 19.15
Kyllä mäkin aattelen, että kuuluu kai asiaan noi kurkkutuntemukset...

Mulla on selkeästi nieleminen vain parantunut päivä päivältä. Jos ei oteta huomioon noita hotkaisuista johtuvia jumituksia. Eilen ja tänään oon syönyt nakkeja ja nakkikastiketta sekä tänään paahdettua rinkeliä. Siinähän ne menee suussakin mössöksi, ku tarpeeksi puree ja ei mitään ongelmia alasmenossa. Rinkelin syöminen jännitti :) Mutta ihan jees ku kaikkea ei tarvi mössätä etukäteen!

jetsRe: Refluksileikkaus 1/201222.2.2012 11.32
Nooh, mitenkäs Oulun Likalla menee?

Oulun LikkaRe: Refluksileikkaus 1/201227.2.2012 19.21
Sairaslomalaisella on ollut vissiin niin kiire, että tilanteen päivittely unohtunut :D Ei vaan, hyvin on mennyt edelleen!

Leikkauksesta on nyt tasan 4 viikkoa. Tänään lähti viimesetkin tikit ja haavat ovat olleet siistit. Välillä oon laittanut bebanthenia niihin, jos ovat näyttäneet kuivilta. Haavoissa ei tunnu enää juuri miltään. Välillä voi kuitenkin housujen vyötäröt kiristää pahasti haavan kohdalta, mikä tuntuu tympeältä.

Kokonaisuutena olo tuntuu lähes normaalilta. Viime viikon kuluessa lisäsin liikuntaa päivittäisten reippaampien kävelylenkkien muodossa ja eilen pyöräilin ekaa kertaa. Kumartelu, kyykkiminen, nostelu jne. onnistuu. Mutta edelleenkään en ole mitään maksimiponnisteluja tehnyt. Nyt sitten mietityttää, kuinka uskallan aloittaa liikunnan? Uskaltaakohan ottaa esim. juoksupyrähdyksen?

Reilun viikon ajan olen syönyt "normaalia" ruokaa. Ihmetyttää, että kuulinkohan kirurgin suosituksen oikein siellä sairaalassa, että 2 KK:tta pitäis sosetta syödä...? Pizzaa,pastaa,pihviä,lohkopottuja,salaattia,leipää jne. on kokeiltu ja sitä "hapotonta" kilkenny-olutta ;) Ihan hyvin menee, kun pureskelee kunnolla pienen määrän kerralla. Ei auta kyllä yhtään hätiköidä, muuten jumittaa! Syömisen aloitus on vaikeinta ja juominen on helpompaa vasta ruokailun lopuksi. Mutta se miten vähän mahaan mahtuu! Meinaan syödä monesti liikaa ja sitten sydän hakkaa, kun kroppaa ei miellytä :(

Paino ei juurikaan ole laskenut. Välillä turvottelu heittelee lukuja miten sattuu. Parhaimmillaan paino on miltei käynyt -4kg leikkauksesta. Mutta oisko todellinen pudotus vain -2,5kg/4vkoa. Luulen, että paino kuitenkin tulee laskemaan, kun töihin pääsee ja alkaa liikkumaan enemmän. Peilikuva kuitenkin miellyttää ja vaatteet alkaa löystymään :)

Ilmaa kertyy suolistoon ikävästi silloin, kun alkaa nälkä tulla. Vatsa tulee kipeäksi ja on hankala olla. Piereskelyyn vaikuttaa selkeästi ruuan laatu. Eli, jos piereskelyä haluaa välttää, niin tietää kyllä mitä ei kannata syödä. Vatsan toiminta on suhteellisen ok, en käytä pellavarakeita edes joka päivä. Selvästi välillä yrittää närästää, mutta eihän ne hapot enää ylös tule. Erinäisiä kurkkutuntemuksia tai röyhtäisyn yrittämistä on riippuen syömisistä. Mutta ajattelen vain, että ne on "normaalia" toimintaa...

Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen leikkaustulokseen. Ja helpottunut siitä miten hyvin toipuminen on sujunut! Ja suosittelen, jos joku tulis kyseleen, tietenkin riskithän pitää aina tiedostaa. Innolla odotan normaaliin arkeen siirtymistä, liikunnan aloittamista ja syömisen sovittamista arkirytmiin yms., että jatkuuko tyytyväisyys ;)

PirpanaRe: Refluksileikkaus 1/201214.7.2013 23.19
Hei Oulun Likka!

Aikaa on jo kulunut leikkauksestasi. Varmaankin voit hyvin, kun noin hienosti leikkauksesta toivuit. Muistatko leikkauksesi tehneen kirurgin nimeä?

Olisi kiva kuulla, miten nykyään jakselet ja onko migreeni vähentynyt?

Anne Re: Refluksileikkaus 1/201210.9.2021 13.59
Oys 7.9.21 refluksileikkaus. 3päivä leikkauksesta, lusikan kärjellinen menee hitaasti syödessä soppaa. Kovasti on rintalastan takana krampannut kun on yrittänyt juoda tai syödä. Kuumettakin on ollut joka päivä,korkeimmillaan 38.Tänään himpun verran helpompi päivä. Toivovotaan,että tämä leikkaus auttoi pahaan frefluksiin. Pitää vaan maltaa mielensä ja ottaa tosi vähän soppaa kusikkaan ja syödä hitaasti. Kuvittelin tätä leikkausta paljon helpommaksi.

SitrusRe: Refluksileikkaus 1/201210.9.2021 14.06
Ei ehkä kannattaisi syödä vielä.
Nutridrinkejä ja muita nesteitä vaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: