Keskustelu

SitrusParhaat ruoka-aineet24.1.2012 18.25
Avasin oman ketjun tälle aiheelle. Mielestäni se ansaitsee sen.
Usein kysellään, mitkä ruoat sopivat silloin kun oikein mikään ei sovi.

Tässä oma listani ns. turvaruoista:

- maito, piimä, jugurtti, raejuusto, juustot, mustikkakeitto, hiivaton leipä, puuro, porkkana, kesäkurpitsa, peruna, parsakaali, keitetty kala, kananmuna, leikkeleistä lihahyytelö.

Kaikkia mausteita, etikkaa, savustettuja ja paistettuja ruokia vältän kun ajat on ankeat.

AmaliaRe: Parhaat ruoka-aineet24.1.2012 19.37
- viili, jugurtti, piimä, miedot juustot (kuten koti-, rae-), maito(juoma)
- puuro, peruna, pasta, vaalea leipä ja korppu
- banaani, mustikka (varsinkin keitto)
-kurkku, porkkana, kesäkurpitsa
- keitetty(/uuni) jauheliha, leikkeleet (ei savustetut/rasvaiset)
- keitetty(/uuni) kala
- keitetty kananmuna

karvinen.Re: Parhaat ruoka-aineet24.1.2012 21.18
-peruna,puuro,mustikkakeitto,raejuusto,porkkana,kala(keitetty)lihahyytelö,kananmuna,vaalea leipä.Piimä ja yleensäkkin maito tuotteet tekee mulle limaa kurkkuun:( banaani välillä sopii ja välillä ei.

kuplaRe: Parhaat ruoka-aineet25.1.2012 17.56
mustikkakeitto

Tänään alkoi ruokatorven rauhoittaminen. Pikku hiljaa alan kokeilla, mikä tuntuu hyvältä

kuplaRe: Parhaat ruoka-aineet30.1.2012 10.49
eilen tein jauhenlihapihvin suolaa, pippuria ja hipunen basilikaa ja uunin. Keittettyjä porkkanaita, ja seossa vähän kukkakaali. Haarukalla muussattu ja pieni annos pienellä haarukalla. Ei oireita. Juomista ei ollut, koska se täyttää vatsan. Join myöhemmin piimää lasillisen seisovilteen.

ruokailun jälkeen Gavisonia ja ennen nukkumaan menoa.

Tuleeko Gavison käyttäjät teille kurkkun inhottava tunne, ihan kuin ei menisi alas..

Täällä on monta eri otsikkoa ja niissä on samantyyppisiä aiheita ni ei kai se häiritse jos saman tyyppiset löpinät toistu?

AmaliaRe: Parhaat ruoka-aineet26.2.2012 15.13
Itse asiassa yksi parhaimmista mulla on pinaattikeitto. Sitä söin silloinkin kun mitään muuta ei tehnyt mieli suuhunsa laittaa, paitsi mustakeittoa. Tulipa vaan yhtäkkiä mieleen kun käteni osui yhteen pakastimessa hätävarana olevaan pinaattikeittopakettiin.

AmaliaRe: Parhaat ruoka-aineet26.2.2012 15.14
siis mustikkakeittoa... ei mustakeittoa, vaikka aika mustaahan se mustikkakeitto kyllä on

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet27.2.2012 13.51
Joo, todellakin, pinaattikeittoa voisi tehdä. Ja sekaan keitetty muna. Kiitos Amalia!

AmaliaRe: Parhaat ruoka-aineet27.2.2012 23.56
Se yhdistelmä just on mun suosikki vaikeissa vaiheissa.

AmaliaRe: Parhaat ruoka-aineet17.3.2012 22.04
Hillalle nostoa

HillaRe: Parhaat ruoka-aineet17.3.2012 22.24
Olenko ymmärtänyt oikein, että useimmille sopivat jugurtit, viilit yms.? himoiten niitä katselin kaupassa tänään, mutta en uskaltanut ostaa... Kuinkahan tuo soijajugurtti? Oli tullut joku uutuuskin juuri hyllyihin, vaikutti hyvältä. Olen syönyt Lidlin kreikkalaista jugurttia, mutta nyt viime aikoina jotenkin se ei ole oikein maistunut (=en uskalla).

AmaliaRe: Parhaat ruoka-aineet17.3.2012 22.27
Käsittääkseni ne aika monelle sopivat, mutta joillakin tekee limaa kurkkuun tms.

HillaRe: Parhaat ruoka-aineet17.3.2012 22.32
Olen varonut niitä kun ajatellut, että ovat liian happamia ja aiheuttavat närästystä. Pitääpä varovasti kokeilla. Tuntuu, että käy niin pieneksi tämä ruokavalio, mitä uskaltaa/voi syödä, että kaikki uusi lisä on tervetullutta.

zoltRe: Parhaat ruoka-aineet18.3.2012 21.44
Oletko kokeillut yosa välipalaa?On niinkuin jugurttia ja mielestäni ihan syötävää...:)

Hemu82Re: Parhaat ruoka-aineet18.3.2012 22.32
Joskus kun on oikein paha olo ja syön jotain rasvaista esimerkiksi pekonia niin helpottaa. Onkohan mulla refluksia lainkaan. =)

Ja tosiaan 2,5 viikkoa sitte synttäreillä söin kyllä ihan kaikkea mahdollista eikä ollut mitään oireita, silloin söin jopa friteerattuja silakoita mitkä oli törkeen rasvaisia.

AmaliaRe: Parhaat ruoka-aineet18.3.2012 22.52
Kun vain kuvittelenkin että ottaisin jotain tosi rasvaista, varsinkaan jotain friteerattuja silakoita, kun paha olo, hyvä ettei rupea närästämään ja polttelemaan saman tien...! Ne mulla ihan pahimpia.

Hemu82Re: Parhaat ruoka-aineet18.3.2012 23.39
Joo siis kyllä mullakin ne on välillä aiheuttanut sellaista kuplimista. Mut monesti toi pekoni auttaa, en tiedä miksi.

ZenaRe: Parhaat ruoka-aineet19.3.2012 12.23
Mulle käy: kesäkurpitsa, tuorekurkku kuorittuna, höyrytetty parsakaali ja kukkakaali, säilykepersikka, rasvaton laktoositon piimä, vähälaktoosinen viili (vähärasvainen), miedosti maustettu uunikala, joko lohi tai seiti, jäävuorisalaatti tai lehtisalaatti, itse kevyesti maustettu broilerinrintafile (mieluiten uunissa). Itse tehty broileri-tai jauhelihakeitto, missä itse maustettua broileria, hieman perunaa, pakastekasviksia kuten kukkakaalia, porkkanaa ja joko kokonaan itse maustettu liemi tai luomukasvisliemikuutio. Kananmunan valkuaiset, keitettynä tai paistettuna. Oliiviöljy on rasvoista sopivin.
Toisinaan kaurapuuro, mutta se pitää olla pikakaurahiutaleista. Soppaa eli mehukeittoa teen marjoista keittämällä, mutta marjat ja erityisesti siemenet pitää siivilöidä pois.

KatjaRe: Parhaat ruoka-aineet19.3.2012 12.57
-kaurapuuro
-raejuusto
-vaalea leipä, näkkileipä
-mustikat
-keittokinkku
-keitetyt perunat, porkkanat, parsakaali
-A+ luonnonjogurtti
-laktoositon maitojuoma
-keitetty kanamuna

Nämä silloin kun oireet on pahimmillaan.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet19.3.2012 13.47
Kauhean samanlaisia nämä parhaat ruoka-aineet. Vihanneksistakin nuo parsakaali, kesäkurpitsa ja porkkana on melkein kaikilla. Itse näin ainakin aika lailla vaivaa ennen kuin keksin ne sopiviksi.

Hemu82Re: Parhaat ruoka-aineet19.3.2012 19.04
Mitäs muuten juoko kukaan kaurajuomia? En jaksanut taas alkaa plaraamaan jokaista läpi et josko se ois vaikka mainittukin.
Itse sain tänään tölkin "kauramaitoa" ja ei ainakaan vielä tunnu missään. Ekalla huikalla muuten tuntui et hyi hitto kun pahaa mut kun otti lisää niin ei se niin kamalaa ollutkaan. =)

AmaliaRe: Parhaat ruoka-aineet19.3.2012 23.14
En ole juonut kaurajuomaa, mutta kun täällä sen jotkut maininneet, olen jo pari kertaa kokeeksi aikonut ostaa, myös hirssin ja tattarin olen lisännyt kokeiltavien ostoslistalle odottamaan.

Hemu82Re: Parhaat ruoka-aineet20.3.2012 7.53
Join eilen siis pari pientä lasillista sitä kaurajuomaa ja söin vielä myslejä sen kanssa, ei ainakaan valvottanut yöllä. Mut en nyt tiedä oliko sillä mitään vaikutusta kun edellisen yön taas nukuin huonosti ja pyörin niin voi olla et viime yönä uni oli parempi sen takiakin.

HillaRe: Parhaat ruoka-aineet20.3.2012 13.49
Mulle näyttää sopivan banaani, keitetty kananmuna, spelttimanna, hieman perunamuusia, mustikkakeitto, näkkileipä, avocado, vähän kanaa tai kalaa. Aloitan aamut nykyään aina pro viva mustikkakeitolla ja puolikkaalla banaanilla. Päivän mittaan vatsasilicaa, ja illalla se lusikallinen mehun seassa aloe vera -juomaa. Pikkusen tuntuis nyt menevän parempaan päin. Toki olen näin sanonut ennenkin ja seuraavana yönä aina ollut hervottomat kivut, huoh, toivottavasti nyt ei, koputan puuta!

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet5.5.2012 14.08
Olen tässä viime päivinä syönyt melko normaalisti, aika tavallista ruokaa.
Eilen sitten en viitsinyt ruveta laittamaan mitään kunnollista, ajattelin että keitänpä 4viljan puuron ja otan mustikkasoppaa. Niin tein, ja alkoi aivan hillitön röyhtäily ja turpoaminen. Maha ei tykännyt yhtään.

Siis mitä mitä ihmettä?! Tämänhän piti olla sitä turvallisinta ja vatsaystävällisintä.
No sitten myöhemmin söin vielä ruisleipää ja graavilohta ja palan tummaa suklaata, niin tilanne normalisoitui.

mäpäRe: Parhaat ruoka-aineet7.5.2012 14.55
Mä olen muuten huomannut vähän samaa, että välillä kun olen syönyt jotain minkä pitäisi olla pahasta, niin tuleekin parempi olo. Sitten taas se puuro ja mustikat nousee ylös. Kun taas kahvin jälkeen on suorastaan hyvä olo.

Mun suosikkiherkku (joka ei ole aiheuttanut mitään selkeitä oireita) on uunissa tehty possun tai broilerin filee, sekaan bataattikuutioita, kesäporkkanasuikaleita ja creme bonjouria (sitä ruoanlaittoon tarkoitettua).

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet7.5.2012 16.37
Mä olen myös ihmetellyt tuota, että kahvin juonnista tulee hyvä olo joskus.
Kaipa se johtuu siitä, että me refluksitautisetkin koemme muitakin tuntemuksia kuin refluksioireet, vaikkei sitä aina uskoisi, kun tämä sairaus tuntuu varastaneen koko elämän.

leenaliinaRe: Parhaat ruoka-aineet16.6.2012 20.42
Moni käyttää aloe veraa.Missä muodossa?

VaniljaRe: Parhaat ruoka-aineet17.6.2012 9.56
Minä käytin aloeveeraa, nesteenä, ostin sen luontaistuotekaupasta ja sen pitäisi kyllä ehdottomasti olla luomua. En huomannut sen aiheuttavan mitään tuntuvia muutoksia, mutta mieheni käyttää sitä aina välillä ja hänen vatsansa se rauhoittaa. Sen sanotaan hoitavan vatsan limakalvoa. Piigeeliä käytin silloin kun en käyttänyt aloeveeraa, mutta en ole pariin kuukauteen tarvinnut sitäkään.

Savivettä juon joka aamu, se on ollut minun vatsalleni ihan ehdoton lääke. Sanotaan että eläimet syövät savea luonnollisesti aina kun niillä on vatsaongelmia. Joku taika sillä kyllä on, se on hyvää ja tekee minun vatsaani ihanan, rauhallisen olon. Luontaistuotekaupasta saa syötävää savea. Se ei maksa paljon, ja kestää ikuisuuden, teelusikallinen lasilliseen vettä.

Aina kannattaa muistaa että vatsaongelmat eivät parane hetkessä, se saattaa viedä kuukausia, mutta kun on vain sinnikäs, eikä anna heti periksi, niin vatsan hyvällä hoidolla saattaa saada aikaan huomattavan muutoksen parempaan.

tintziliiRe: Parhaat ruoka-aineet19.6.2012 20.48
käyttääkö kukaan kevyt levitteitä leivän päällä?phasta?

HansuRe: Parhaat ruoka-aineet19.6.2012 21.45
Komppaan Vaniljaa, savivesi aamuisin on ehdoton :)
Aamuuni kuuluu myös pari desiä maustamatonta jogurttia, jonka teen jauheesta punaiseen iskukuumennettuun maitoon ( 1 litra kerrallaan valmista jogurttia )

Nyt sairauslomalla ollessa on tullut juotua pikkuisen liikaa kahvia ja syötyä ruisleipää, nyt parina päivänä uusia perunoita- mistä lie johtuu mutta ihan lievää närästyksen tunnetta esiintyy....mutta ei paha.

Molkosan Vitalityn puolesta myös liputan :)

Muuten aika lailla samoja ruokia kuin muillakin.

VaniljaRe: Parhaat ruoka-aineet20.6.2012 7.53
Minulle liian leivän ja yleensäkin liian hiilihydraattien syönti aiheuttaa myös närästystä, jos se pysyy sopivassa määrässä, niin närästyskin pysyy poissa. Valkoista jauhoa ja sokeria vältän mahdollisimman paljon.

Minulle parasta ruokaa on höyrytetyt kasvikset, myös raakana käy monet kasviksest, porkkana, nauris, kaalit, mutta sipulia vältän raakana.

Valkosipuliakin voin käyttää raakana, kun sekoitan sen öljyyn, jonka sitten siivilöin. Käytän kasvisten kanssa omatekoista basilikaöljyä, siihen tulee valkosipulin kynsi, sitä en siivilöi, mutta öljy pehmentää valkosipulia, jolloin voin sitä käyttää. Ruohosipulia silppuan joka paikkaan, sitä voin käyttää raakana. Kasvisten kanssa syön kanaa tai kalaa, punainen liha on minulle liian raskasta.

Tintziili, itse vältän kaikkea missä on maininta kevyt, yritän syödä mahdollisimman luonnonmukaista ruokaa, käsittelemättömänä jos se vain on mahdollista. Uskon siihen että ruoansulatusjärjestelmä on kovin herkkä systeemi, eivätkä lisäaineet eikä myöskään kovin prosessoitu ruoka ole sille hyväksi. Tästä olen jonkun verran lukenut, mutta tämä perustuu myös hyvin paljon omaan kokemukseeni.

Minäkin syön juhannuksena grillattua kanaa tai kalaa, halloumijuustoa, sekä grllissä haudutettuja kasvisnyyttejä, piccolo-pullo shampanjaa on jo kylmässä:)

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet20.6.2012 11.41
Mä sovellan samaa periaatetta Vaniljan kanssa: mulle sana "kevyt" elintarvikkeen yhteydessä synnyttää mielikuvan "keinotekoinen, huijaus, pahaa, E-koodi, epäterveellinen"
Ostin säästösyistä hiljattain ison pullon proseccoa. Ihan hyvää lajissaan, mutta painii aivan eri sarjassa shampanjan kanssa - tietenkin. Liian hapanta, ohutta ja keinotekoisen kuplaista. Joten jatkan shampanjalinjalla kunnes rahat loppuu.
Mun ruokarajoitukset ovat ohenneet minimaalisiksi. Kartan edelleen etikkaa, yrmeää mausteisuutta ja rasvaisuutta, raakaa viinaa ja paljoa paprikaa. Muuten mitä haluan kunnes elimistö toisin määrää.
Maistoin hiljattain suodatinkahvia kaupassa, kun oli tarjolla ja kaipasin jotain suuhuni. Sitä paitsi halusin ennen kesän vierailuja selvittää kykenenkö hätätilanteessa juomaan sitä. Siemaus - ja jalat meni melkein alta, ihan kirjaimellisesti. Tuoksu ja ensimmäinen maku oli hyvä, sitten kitkeryys ja kammottava jälkimaku. Ei voi juoda, ei ainakaan irvistämättä. Maha tykyttäen ja kurkku karvastellen häivyin kuppi kädessäni etsimään lähintä roskista. Se oli vielä olevinaan jotain Stockan tummapaahtoista juhlakahvia!

VaniljaRe: Parhaat ruoka-aineet20.6.2012 12.56
Suodatinkahvi ei välttämättä ole parasta mahdollista, siksi juon töissä suurimmaksi osaksi teetä. Kotona keitän kahvin tummpaahtoisesta luomukahvista, en ole huomannut oireita. Tosin juon sitä pikkuruisesta kupista yleensä viikonloppuina aamuisin, jolloin se vatsahappojen kannalta on kuulemma järkevintä.

Minustakin nuo kuohuviinit ovat tosiaan usein liian ohuita, siksi ne eivät tunnu hyvältä vatsassa, mutt shampanja on jotenkin täyteläisempää, jos niin voi sanoa, eikä siitä tule oireita.

Viime lauantaina terassilla join kuohuviiniä ja viiniä, mutta vieressä oli koko ajan vesilasi, josta välillä hörppäsin, närästystä oli seuraavana päivänä, mutta ei kovin paljon.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet20.6.2012 13.08
Suodatinkahvi on pahinta mahdollista. Sanan kaikissa merkityksissä.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet10.1.2013 11.13
nosto

Näitä uudet aina kyselevät.

TepsuRe: Parhaat ruoka-aineet12.1.2013 22.18
Hyödyllinen nosto, kiitos!

EijukkaRe: Parhaat ruoka-aineet13.1.2013 14.06
- mantelit, pähkinät
- kaurapuuro
- soijamaito ja -jogurtti
- herneet
- tattaripuuro
- pavut, linssit, tofu
- parsa
- bataatti
- kvinoa
- hirssi
- riisi
- kananmuna
- päärynä

Siis näistä koostuu ruokavalioni. Muuta ei juuri siedä.

IppaRe: Parhaat ruoka-aineet13.1.2013 17.29
Oletteko huomanneet eri happosalpaajien vaikutusta siihen mitä voi syödä? Käytin aikaisemmin Nexiumia, jolloin ruokavalio ei tarvinnut olla niin tiukka. Nexiumista oli luovuttava sen aiheuttaman tinnituksen vuoksi (jatkuu kyllä yhä) ja nyt kokeilen Pepcidiä, mutta tuntuu ettei mikään ruoka aina sovi.
Minulla on palleatyrä, kerran leikattu. Se uusi aika pian ja ihmettelen johtuiko siitä, että aloin syödä normaalisti ja join kahvia jne.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet5.4.2013 11.27
nosto

emmi2410Re: Parhaat ruoka-aineet6.4.2013 0.38
Tofu, mustikkakeitto, kauraleipä

Outoa, että kananmuna on monelle hyvä ruoka. Itselle aina ollut se kaikista pahin närästäjä.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet6.4.2013 0.50
Ja onko unohtunut, kaikenlainen kala keitettynä tai höyrytettynä erityisesti.

emmi2410Re: Parhaat ruoka-aineet6.4.2013 18.10
Lakritsitee. Sellainen missä on pelkkää lakritsaa. Auttaa.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet6.4.2013 21.05
Just söinkin muikkuja. Hyviä. Sitä paitsi naurettavan halpoja.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet23.5.2013 15.16
Nosto uusille

Pikku MyyRe: Parhaat ruoka-aineet25.5.2013 21.51
Pahimpina aikoina , niinkuin nyt, kun on taasen nielemisvaikeuksia , parhaimpia ovat jäätelö , jugurtti ,viili , keitetty kananmuna , mustikkakeitto , banaani ja perunatkin, mikäli soseutan niitä että saa mahdollisimman hyvin alas. Keitot , ainakin pinaattikeitto ja puuroista mannapuuro ja kyllä ruishiutalepuurokin menee ja kaurapuuro.
Eli mitä "juoksevampaa" , sen parempi. Pelkään koko ajan syödessä että jumittuu kurkkuun ja niin meinasi eilen tapahtuakin mistä seurasi lievä paniikki , mutta sain kuin sainkin alas. Nyt on taas sitä aikaa että lautasellinen kestää toooosi pitkääään ennenkuin saan sen tyhjäksi.
Parempaa aikaa odotellessa...

Pikku MyyRe: Parhaat ruoka-aineet25.5.2013 22.01
Lisäys edelliseen. Tuo keitetty kananmuna on kyllä tuskaa syödä kurkkurefluksista kärsivälle , mutta se ei ärsytä vatsaa joten jos vaan joten kuten saan alas niin mielellään sitä syön.

Pohdinkin tässä että mitenkä nuo oireet voi olla niin hankalia välillä vaikka tähystyksessä ei todettu kummempaa. Hieman väljä mahanportti. Tosin kurkkulääkäri aiemmin totesi tuon kurkun turvotuksen joten kaitpa se sitten mulla oireilee enemmän. Tosin punotusta ei ollut kuten vuosi sitten. Jotain lohtua sentään.

refluksikurkkuRe: Parhaat ruoka-aineet26.5.2013 11.54
Pikkumyy, mulla kanssa pakettijäätelö oli oiva keino viilentää oikkuilevia nielemislihaksia. Nielemisoppaissa mainitaan aina joku hileinen juoma mutta itselle se ol liian kylmää. Tapana oli antaa jäätelön sulaa suussa, pää takakenoon ja antaa valua pitkälle nieluun ja aivan vasta viime tipassa nielaista.

Nielemisvaikeuksien takia lautasen äärellä oltiin alkuaikoina todella pitkä aika ... loppuruoka ol yleensä jo haaleaa/kylmää. tsempiä!

Oletko kokeillut munavoita tai muuhun sekoitettuna? Itse syön melkein aina näin, kun en jostakin syystä siivuista niin välitä.

Ei-erosiiviseen refluksitautiin (NERD) kuuluu perinteisesti myös juuri tuo mitä kuvailit ja molempiin tautimuotoihin oireiden kausiluontoisuus mitä erilaisemmalla aikakuviolla.

oliivipuuRe: Parhaat ruoka-aineet3.7.2013 13.16
Hyviä:

-kaurapuuro
-kauraleipä
-mustikkakeitto
-piimä
-kananmuna
-mozzarellajuusto
-miedosti maustettu ruoka
-melonit!!
-viinirypäleet
-parsa
-luumu
-kamomillatee

Huonoja:
-kahvi
-raaka porkkana (tämä tuntuu välittömästi ruokatorvessa)
-ruisleipä
-tomaatti
-kirpeät hedelmät ja marjat
-keksit

refluksikurkkuRe: Parhaat ruoka-aineet19.8.2013 9.55
Nostoa Ms-refluksille turvaruoista ...

SaturnusRe: Parhaat ruoka-aineet19.8.2013 22.06
Hyvikset:

- kananmunan valkuaiset
- raejuusto
- pinaattiletut
- kaurapuuro
- pakuritee
- juustot
- kala
- pasta
- peruna
- riisi
- maito
- jäätelö

Pahikset:
- KAHVI
- mustikka (!)
- sitrushedelmät
- sipuli
- munkit, viinerit
- ruisleipä
- paprika
- tuhdit pihvit (nauta, possu)

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet19.8.2013 22.12
Mulla taas mustikka on varmaan paras marja/hedelmäosastosta.

Riisi ja pasta taas tuppaa takertumaan.

QuarterturnRe: Parhaat ruoka-aineet19.8.2013 23.22
Hyviä:
- melonit
- bataatti
- kesäkurpitsa
- kana
- kala (uunissa)
- raejuusto
- kananmunat
- avokado
- kreikkalainen jugurtti

Pahoja:
- lanttu
- maitorahka
- parsakaali
- banaani
- ylipäätään puurot
- jasmiiniriisi (pahin närästys ikinä!)

Nuo merkittävimmät. Oireita on kuitenkin tasaseen oikeastaan koko ajan, mutta olen tehnyt sen päätöksen, että monipuolisuuden ja muidenkin terveysaspektien kannalta syön välillä pieninä annoksina kaikkea muutakin, oli se pahaa tai hyvää refluksipoliittisesti.

SaturnusRe: Parhaat ruoka-aineet20.8.2013 11.00
Mustikka ei mulla varsinaisesti närästä, mutta aiheuttaa vatsakipua ja ilmavaivoja.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet21.2.2014 13.28
nosto

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet1.8.2014 9.37
Mint

kuplaRe: Parhaat ruoka-aineet11.8.2014 21.47
Mulle näköjään tulee kurkku kipeäksi luonnonjogurstista, mutta ei viilistä. Ja välillä jäätelöstä? Nyt myös tuntuu, että hiivalla kohotettu leivät/pullat takertuu kurkkuun en uskalla juuri syödä näitä..tulee tukehtumisen tunne! Pikakaurahiutaleet sopii, mutta ei tavalliset.

Olin jonkin aikaa ns.karppauslinjalla, lähinnä kasvis/kala, pähkinät,ohuet kana-ja lihapihvit. EI sokeria, ei siidereitä tms. Mut huomasi, että syöminen jää vähäiseksi..ei ollut energiaa lenkkeillä. En juuri tarvinnut somacceja ja olo hyvä! Gavisgonia muutamia kertoja.ja rennietä. Huomasi lähes heti, et liika hiilihydraattien syöminen ei sovi mulle. Ja se sokeri+rasvayhdistelmä, pieninmäärinä ok. Ja tosiaan, kun ei syö hiilareita ei mulla ollu makean nälkä. Mut tänään ruokana pastaa ruokakermassa..johan himo tuli ja nälkäkin! Teollinen ruoka on pahasta, mut edullisempaa ja helppoa..oh oh tulipa tekstiä..

VaniljaRe: Parhaat ruoka-aineet4.9.2014 18.58
Ihan parasta ravintoa minulle ovat smoothiet. Kun oireita on, silloin siihen ei kannata lisätä mitään ärsyttävää, ei edes marjoja. Mantelit ovat hyviä ja kauramaito on hyvä pohja, jos se muuten sopii. Loman jälkeen minua närästi ihan reippaastikin välillä, mutta viikon ajan korvasin lounaat pehmoisella ja hyvin sulavalla smoothiella ja oireet loppuivat muutamassa päivässä. Illalla söin pehmoisia kasviskeittoja ja luomumanteleita ja -rusinoita. Nyt olen palannut omaan normaaliin ruokavaliooni ja olen taas täysin oireeton. Smoothie on paras!!!!

martoRe: Parhaat ruoka-aineet6.9.2014 0.43
Suositteko te laktoosittomia ja gluteenittomia tuotteita? Mä olen nyt alkanut suosimaan, varsinkin leipien suhteen ja tuntuu auttavan aika paljon asiaa.

AnnaMyyRe: Parhaat ruoka-aineet7.9.2014 10.19
No tässäkin ketjussa törmään tuohon Vaniljan ohjeeseen, suosittelen!

Miltä maistuu gluteiinittomat leivät?

VaniljaRe: Parhaat ruoka-aineet7.9.2014 10.55
Tuo kauramaitosmoothie on ollut minun pelastukseni monta kertaa, mutta kaikillehan tuo banaani ei käy, eikä välttämättä kauramaitokaan. Minä lisään kauramaitoon banaanin lisäksi pari kuivattua luomutaatelia (liotan niitä yön yli pienessä vesitilkassa), riisinlesejauhetta (sisältää paljon e-vitamiinia), se tekee smoothiesta entistä pehmeämmän ja kermaisemman. Laitan siihen myös vehnänalkioöljyä teelusikallisen ja tänä aamuna siinä oli luomulehtikaalia. Talvella lisään siihen vielä Madre Labsin luonnollista c-vitamiinijauhetta, joka pitää flunssat loitolla. Tilaan sitä iherbistä. Joskus lisään smoothieen myös yön yli liotettuja pellavansiemeniä pari ruokalusikallista, ja kaikenlaista tarpeen mukaan. Siihen sopii myös hyvin luomukaneli, joka antaa sille ihanan loppusilauksen. Smoothie pitää juoda pienin kulauksin, maistellen ja "pureskellen". Smoothiet ovat ihania, jokaisella, joka niitä käyttää on varmasti omat suosikkinsa. Kun vatsa, eikä ruoansulatus ole kunnossa, kannattaa kuitenkin aloittaa mahdollisimman yksinkertaisilla aineilla ja lisätä muita vähitellen. Kun omat oireeni olivat kamalimmillaan, enkä viikkoon ollut syönyt mitään, aloitin pelkällä todella kypsällä banaanilla ja kauramaidolla. On tärkeää että banaani on hyvin kypsynyt, muuten se saattaa närästää.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet3.11.2014 22.55
nosto

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet4.11.2014 12.22
Nyt tilanteen ollessa huonompi, olen taas joutunut turvautumaan lastenmuonaan, nimittäin kuorettomaksi siilattuun marjakeittoon ja löysään mannapuuroon.

Nutridrinkejäkin on tarvittu, mutta niissä on nähtävästi niin paljon sokeria tai sellaisessa muodossa, että kieleen nousi paksu kerros möhnäistä sammasta. Se taas vaikeuttaa nielemistä entisestään.

HelenaRe: Parhaat ruoka-aineet4.11.2014 13.06
Voi, kiitos! Tää ruoka-asia on niin tärkeä! Kuulostaa tutulta ja laktoosittomat maitotuotteet eivät tee niin paljon limaa kurkkuun, eivätkä turvota. Joten ne tuntuvat käyvän minulle.
On tämä melkoista tutkimusta!

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet4.11.2014 13.15
On tämä. Oletko jo saanut tilanteesi tasoittumaan vai oletko vielä alussa, Helena?
Mulla oli alussa, josta kerron Miten selvitä? -ketjussa niin toivottoman tuntuista, kun kaikki närästi, että tein ruoka-aineista taulukon, ja merkkasin siihen kokemuksiani. Auttoi se tilanteen kartoittamisessa, ja myöhemmin olen voinut laajentaa ruoka-ainevalikoimaa.
Siitä oli sekin hyöty, että kun oikein oli tarkka löytyi sellaisiakin närästäjiä mitä ei arvaisi, esim. banaani.
ps. olen sun kaima

helenaRe: Parhaat ruoka-aineet4.11.2014 13.39
Hei kaima! Ihanaa kun on tällainen keskustelupalsta olemassa! Tilanteeni on muuttunut jotenkin. Varasin huomiselle lääkärin. Haluan jutella tilanteestani nyt, kun olen syönyt Somac 40mg yksi per päivä kolme kuukautta. Ensin ei ollut mitään tuntemuksia. Jätin kahvin, rasvaiset ruuat ja vähensin alkoholin minimiin, vain ale -olutta. Nyt kuukauden ajan ollut turvotusta ja paineen tuntua palleassa. Ei niinkään koske, närästä tai pakota. Jotenkin vain painaa niin, että tekee mieli suoristaa selkää. Epäilen hiivatuotteiden sopivuutta ja ruisleivän, tai yleensä leivän. Nälkä on välillä, mutta tuntuu että ruokatorvi on täynnä.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet4.11.2014 13.46
Mä epäilen että sulla on palleatyrä. Mitä jos kokeilisit itse palleatyrähierontaa (video ketjussa hiatus hernia tms.)
Hyvä että meet lääkäriin.

helenaRe: Parhaat ruoka-aineet4.11.2014 14.02
jes, niin epäilen minäkin. Katsoin juuri hietus hernia -videon. Onko sulla tietoa palleatyrästä? Auttaako hieronta, liikunta, ruokavalio tietenkin...? Laihtunut olen 8kg kolmen kuukauden aikana. Se on vähän helpottanut, mutta nyt on tuo pallean "paineen" tunne.
Eipä tee mieli syödä, kun se siinä pollottaa.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet4.11.2014 14.17
Mua itsehieronta on auttanut. Tein eilen muutaman session ja tänään jo pari, ja olo on helpompi. Eihän se hieronta tietenkään suurentunutta pallea-aukkoa kutista, mutta nähtävästi se auttaa työntämään rintaontelon puolelle joutuneen mahanosan takaisin vatsaonteloon.

Mulla palleatyräoireisiin liittyy vaikeus hengittää syvään sisään. Ja ihmekös tuo, kun maha vie osan keuhkojen tilasta. Myös pistokipua, hikoilua, sydämentykytystä ja huimausta on.

Kerrothan sit, mitä lekuri sanoo? Toivottavasti se on hyvä ja kuunteleva lekuri.

HelenaRe: Parhaat ruoka-aineet4.11.2014 14.33
Heii, mitenhän kauan mulla on ollut palleatyrä!? Kuulostaa tutulta. Vuosi sitten keväällä sen eka kerran tunsin, mutten liiemmin ajatellut mikä se on. Mutta just noi oireet olivat: syvään hengittäminen pisti tai ei onnistunut, pistokipuilua ja lievää pahoinvointia. Siis, onko palleatyrä = maha lipsunut rintaonteloon? Ja miksi?
Joo, kerron. Lekuri klo 10, joten puolilta päivin täytyy tulla linjoille! :)

HelenaRe: Parhaat ruoka-aineet5.11.2014 13.27
Moi Sitrus!
Ei ollut onneksi palleatyrää. Suolet taitavat olla tosi mutkaisia, jotta ruoka jää sinne liian pitkäksi aikaa ja taitaapa sekin suoli olla hidas. Hoh hoijaa, joka suoli hidas...
Sain pahoinvointiin Primperan -lääkettä. 1 tabl. 1-3xpäivässä puoli tuntia ennen ateriaa.
Pahoinvointini on kyllä niin mietoa, että keskushermostoon vaikuttavaa lääkettä epäilyttää ottaa ja sisältää vielä laktoosia. Laktoositon ruokavalio on nimittäin helpottanut turvotusta.
Tällä mennään ja yritän piristyä! Barrettini on tosi pieni, joten yritän silla lohduttaa...

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet5.11.2014 13.58
Ai, ei ollut palleatyrää. Outoa!
Tosin mullakin lausunnot palleatyrästä vaihtelee pieni-keskikok.-suuri lääkärin tulkinnan ja ilmeisesti tilanteen mukaan. Ruokatorvi ja mahahan liikkuvat koko ajan, tutkimuksenkin kestäessä.

Ihme kun määrättiin Primperania! Se kyllä poistaa tehokkaasti refluksin tunniksi tai pariksi, mutta on tämän vuoden alkupuolella valmistuneen tutkimuksen mukaan vaarallinen erityisesti jatkuvassa käytössä. Itse lakkasin siksi ottamasta sitä.

Mulle tehtiin mahan gammakuvaus. Se selvittää mahan tyhjenemisnopeuden. Mulla tulos oli normaali.

Onko sulta testattu laktoosi-intoleranssi? Multa on, ja sekin oli normaali.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet5.11.2014 14.11
Oho, tää keskustelu on kyllä ihan väärän otsikon alla. Mutta niinhän täällä usein käy.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet20.11.2014 14.32
nosto Vilpolle

refluksikurkkuRe: Parhaat ruoka-aineet30.12.2014 16.45
Nostoa ruoka-aineista ...

KofeinistiRe: Parhaat ruoka-aineet4.1.2015 15.45
Täällä refluksitauti epäilys ja kamala epätoivo! Ihanaa, että löysin nämä sivut ja muiden vinkit hyvistä ruuista. Nyt sitten vain kokeilemaan.

Kahvia pystyn tuskin jättämään pois kokonaa. Mulle tulee järkyttävät vieroitusoireet jos olen päivänkin juomatta, eli pää meinaa räjähtää. Aamukahvit on pakko saada.

HelenaRe: Parhaat ruoka-aineet4.1.2015 16.59
Moi ja Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Pysytään pirteinä! :)
Sitrus, en ottanut kuin yhden Primperanin. Sitten päätin, etten sitä tarvitse. En todellakaan syö keskushermostoon vaikuttavaa lääkettä jatkuvasti.
Olo on ollut hyvä. Olen lipsunut refluksikon ruokavaliosta joulun aikaan, eikä ole ollut vaivaa. Nyt palaan taas refluksiruokavalioon.
Laktoosikoetta ei ole otettu. Oon vain itse huomannut, että laktoosittomat tuotteet eivät turvota niin pahasti. Söin ennen joulua tavallisen jukurtin ja voi kamala! Kuusi tuntia myöhemmin vatsaa kouristi kovin ja maha oli kuralla.
Tällästä täällä!

refluksista parantunutRe: Parhaat ruoka-aineet19.1.2015 21.19
Katsokaapa koufman jamien reseptikirjasta. englanniksi Dropping Acid. Reflux Cookbook & Cure. tällä mä oon voittanut diagnosoidun refluksin ja ruokavalio on monipuolinen! se on tärkeintä!

CurtisRe: Parhaat ruoka-aineet19.1.2015 21.09
Voisitko hieman avata, kun ei ole tota kirjaa nyt nenän edessä?

refluksikurkkuRe: Parhaat ruoka-aineet19.1.2015 22.24
refluksista parantunut, Koufmanin et al kirjoittama kirja on kyllä monipuolinen teoria sekä käytännön reseptien lähde - meillähän pääperiaatteet löytyy tosiaan tuosta etusivun pdf:stä sekä uutisjutuistakin (julk 2010).

Itse pidän kanssa tuosta ruokavaliosta, koska se sallii ykkösvaiheessakin niin paljon syötävää. Ja varmistaa ettei ainakaan tuota kautta limakalvoille kiinnittynyt inaktiivinen pepsiini muutu
hapollisen vaikutuksesta aktiviiseksi aiheuttamaan vaurioita.

Kurkun limakalvoja suojaamaan tarkoitetun Pepsigonin kehitys on tainnut jäädä täysin hyllylle :-( Harmi!

refluksikurkkuRe: Parhaat ruoka-aineet19.1.2015 22.31
Ja Peptigonhan se oli :-)

Hakulaatikolla saa vanhoja keskusteluja KNK Koufmanista, joka on siis se henkilö, joka on keksinyt "silent reflux" ja "laryngofaryngeaalisen refluksin" nimen - ja siihen päälle sitten vielä tuoreempia termejä.
Käynyt itse refluksileikkauksessa aikoinaan.

Ruokavalion pääpiirteet etusivun oikeasta sivupalkista, josta myös esimerkkejä reseptien/ruokien nimistä:

https://kotisivukone.fi/files/refluksi.kotisivukone.com/koufmanin_ruokavalio.pdf

TepsuRe: Parhaat ruoka-aineet20.1.2015 6.55
Minuakin tuo ruokavalio on auttanut paljon. Ph-arvojen lisäksi huomioin sen, mitkä ruoka-aineet minulle henk.koht. aiheuttavat oireita, ja välttelen myös niitä. Esim sipulia ja vadelmia en tällä hetkellä syö, vaikka Koufman ne mainitsee kakkosvaiheessa syötävinä. Tärkeä apukeino on tämä taulukko:
http://www.foodscience.caes.uga.edu/extension/documents/fdaapproximatephoffoodslacf-phs.pdf

refluksikurkkuRe: Parhaat ruoka-aineet21.1.2015 14.25
Joo, ilman muuta pois ne yksilölliset triggerit. Laitan tuon sun linkin tuonne toiseen keskusteluun myös.

juissiRe: Parhaat ruoka-aineet21.1.2015 14.46
En tiedä mitä Koufman sanoo kurkusta, mutta tämä järjetön olo alkaa hieman laimeta. Limannousu loppui kun otin kurkkua. On jopa nälän tunnetta ja se kertoo aika paljon.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet21.1.2015 19.45
Mä syön usein ennen nukkumaanmenoa pari kolme viipaletta juustoa. Sen lisäksi saatan ottaa myös vähän ruis- tai jotain moniviljaleipää. Tämä nitistää pienen närästyksen alkuunsa. En tosiaan tiedä miksi, mutta juustoa oikein tekee mieli.

kovahappoRe: Parhaat ruoka-aineet10.2.2015 13.10
Ai mahtava minkä palstan löysin. Pitää ruveta heti kokeilemaan onko vaikutusta närästykseen. Jatkunut jo monta viikkoa. :/

Kiitos hyvistä vinkeistä! :)

Tietoa kaipaavaRe: Parhaat ruoka-aineet18.3.2015 23.03
Mulla on pallean seutu tosi arka ollu muutaman päivän. Myös kurkussa tuntuu palan tunnetta taas niin että kuristaa. Tammikuussa diagnosoitiin refluksi mut en saanu kyllä ohjeistusta sen kans elämiseen. Eli ei ole ruokavalio-ohjeita eikä mitään muutakaan. Vain lääkkeeksi Somac 40mg. Onko mitään lääkettä mitä vois ottaa esim pitkin päivää joka auttais tähän kurkkuvaivaan ja myös tuohon pallean kipuun? Vatsa on myös niiiiiiin turvonnu että. En tiedä pahentaako joku ruoka vai ei ja sen takia en nyt tiedäkään mitä tekisin. Onko teillä jotaki vinkkejä antaa?

PeikkoaiRe: Parhaat ruoka-aineet18.9.2016 21.01
Minulla ollut vatsahaava, ja närästystä tämän tästä tulee edelleen. Myös gluteeniyliherkkyys "puhkesi" samaan syssyyn. Mutta nyt tiedän mitä voin syödä. Lääkäri antoi (ihan hyvän) reseptilääkkeen, mutta yritän olla ottamatta niitä. Minulle käy (glut.) kaurapuuro, hirssi, banaani, vähärasvaiset/rasvattomat maitotuotteet, tumma kahvi, (glut.) leivät pienissä määrin, riisikakku, vihreä salaatti, kesäkurpitsa, mahd. vähärasvainen liha/kala/kana, keitetty kananmuna (ei mielellään keltuaista), peruna, keitetty porkkana ja tavallinen riisi. Soijajugurtit jotkut hyvin käy ja hyvältä maistuu. Maustan ruoan ainoastaan suolalla ja hitusella pippuria tai yrttejä. Ja kahvi ja ruoka haaleana, ei kuumana! Jos haluan rauhoitusta vatsaan, hörppäsen (laktoositonta) maitoa.
Marjoja ei voi syödä eikä juuri mitään hedelmiä. Lukemani perusteella marjojen siemenet ovat ongelma. Ja hedelmät joissa on ruskeat siemenet, ovat ainakin pannassa. Mutten voi silti esim. hunajamelonia syödä.

AkiRe: Parhaat ruoka-aineet19.9.2016 22.19
Itselläkin toi gluteiinin jättäminen pois oli se avainasia koko hommaan. Jossain vaiheessa vain keho on lakannut syystä tai toisesta prosessoimasta gluteiinia. Keliakia taustaa tai ongelmia sen kanssa ei ensimmäiseen 30 vuoteen ollut.

SandeRe: Parhaat ruoka-aineet10.2.2017 21.38
Hieno viestiketju.
Mulla tod.näk refluksi. En myöskään saanut muuta ohjetta kuin pois kaikki hedelmät, marjat, kahvi, rasvaiset ruuat. Sitten toinen lääkäri ohjeisti, että vain sitrushedelmät ja meloonit pois. Ja tietty rasvaiset ruuat. Ja lääkkeeksi somac. Mulla reippaasti ylipainoa.
Olen nyt kaksi viikkoa syönyt terveellisesti ja tehnyt havaintoja.
Hyviä ruokia : kaurapuuro, kananmuna, juustot, kauraleipä, viilit, jugurtit, kaikki kaalit, avokado, salaatti, kurkku, kesäkurpitsa, munakoiso, peruna, bataatti,
Huonot: porkkana

Toi porkkana on yllättävä. Monille se sopii. Mulla tulee hirvee turvotus, ku odottais viimesillään kolmosia. Ja kurkussa palan, ahdistuksen tunne. Jos syön maustettua ruokaa tulee hiukan kipuja, mutta ne ei niiin pahoja. Toi turvotus ja kuristus kurkussa ikävimpiä oireita. On myös outoo, et on nälkä ja silti tuntuu, että on ihan täynnä. Ja se, että pitää välttää maustettuja ruokia on tosi ikävää, rakastan intialaista ruokaa.......

VissyRe: Parhaat ruoka-aineet15.8.2017 15.51
Hei kaikki! Hyvä kun on tämä palsta, uutena ja hankalassa tilanteessa kullan arvoisia vinkkejä. Tyttö 6 vee vaikeasti refluksinen ja kurkkurefluks myös, sai lääkäriltä kuurin Losec mupsia 20 mg ja nyt koitetaan keksiä ruokaa mitä saa syötyä. Ajattelin että pitääpä siirtyä kaikessa luomuun, sille vaikuttaa... ruokaa teen kyllä tosi paljon muutenkin itse ja miehellä myös refluks muttei tuollaisessa vaiheessa, pysyy ruokavaliolla joka antaa enemmän myöden jo aika hyvänä. Tytöllä vaan niin pahana nyt ettei edes meinaa syödä mitään kun kaikki sattuu.
Jäätelö otetaan kans käyttöön, vinkin pohjalta mutta mitä jätskiä kannattais kokeilla? Joku laktoositonko vai onko väliä?
Onko siis teillä heittää villiä veikkausta että jos kevyt maitokin kiukuttelee raakana kannattaako kokeilla, laktoositonta vai luomua vai rasvatonta ensin vai kauraa? Laktoosiongelmaa ei onneks ole.
Piimää ei o vielä koitettu, sitä siis huomenna kaupasta.

Banaani ei sovi, se huomattiin ja kanamuna myös keitettynä vaikea, ehkä valkuaista kokeilemaan.
mustikkaa kokeillaan seuraavaksi keiton muodossa, kiitos näiden vinkkien..
Perunan kanssakin soseena menee paremmin. Noi vauvanruoat oli kans mahtava idea, jos jotain lisäaineettomia löytyis mitä vois syödä niin kävis hätävarana kun on oikeen hankalaa.
pystyykö joku vadelmaa syömään? Tytölle maistuis mutta en tiedä sopiiko kun on ihan rassukka vaiheessa..
eskarissa oli syönyt tavallista pastaa kun keittiöltä oli tullut hänellekin sellaista eikä gluteenitonta niin maha aivan sekaisin sen jälkeenja kuin ilmapallo.

Sopiiko teille maissi?
Mitkä yrtit on hyviä? Meillä rosmariini ja salvia liian vahvoja. Ruohosipuli ainoa sipuli ja senkin syö mieluusti raakana.
Herneet keitettynä vai minkälaisena syötte, ente kikherneet?
Sopiiko sienet kellekään ja miten valmistettuna?

Onneks on höyryuuni niin selvitään jotenkin ilman kaiken keittelyä. On silti kamala opetteleminen ja tuskaa katsoa kun omat tekemiset on toisen vaivana.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet16.8.2017 1.43
Se on vaan kokeiltava, mitä voi syödä.
Tietty välttää pahimpia närästäjiä.

soundiRe: Parhaat ruoka-aineet11.10.2017 10.52
Mitä enemmän lukee näitä, sitä enemmän pää sekoaa.
Mua vaivaa noi illat, kun harrastaa bodyfitnestä ja illalla pitäisi ennen nukumaan menoa syödä proteiinia. Niin se tuottaa vaikeuksia. Rahka, marjat ym närästää ja pitäisi kuitenkin pitää taukoa refluksin takia illalla ennen nukkumaan menoa!
Mitä ihmettä sitä söis illalla? Kananmunaa?

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet11.10.2017 12.43
Raejuusto, hapanmaitot., kananmuna, juusto
Lisäksi kuitua esim. näkkäristä ja jotain rasvaa ja vihanneksia.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet11.10.2017 12.43
vielä: kala

SussuRe: Parhaat ruoka-aineet11.10.2017 12.46
Mulla menee hyvin munakas, eli vaikka onkin paistettu, se ei närästä. Sitä menee aamuin illoin. Tosin alkaa pikkuhiljaa tympimään aina samat ateriat. Vaihtelua kaipais. Kaurapuuroa oon koittanut ja luomuversiona se ei muistaakseni närästäny.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet11.10.2017 20.16
Ne aiemmin mainitsemani kalkkunafile, jättiannos, ja keitettyjä porkkanoita. Ei tärkkelystä. Sekä graavilohi ja kurkku salaatti, jossa oli myös vähän tomaattia. Munakas, Jos syön juuri ennen nukkumaan menoa, en saa nälkäisenä unta, pirkka laktoositon maitorahka 250g, on varsin hyvä, koska proteeini pitoinen, en siis ole jaksanut vielä olla täysin paleolla, paleo on helppoa pääaterioilla, mutta ilta ja välipalat on vähän vaikeita ja kalliita.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet11.10.2017 20.39
Tuskin on aihetta rajoittaa ruokavaliotaan paleo- tai minkään muunkaan muotidieetin säännöillä. Refluksi itsessään rajoittaa kylliksi.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet16.10.2017 21.55
Oliiviöljyä olen ottanut ruokalusikallisen 2-3 krt/ vrk suoraan suuhun, ja paistan sillä lisäksi. On kyllä auttanut kuivaaan torveen, ja muutenkin refluksiin. Pirkan parhaat italialainen on sopinut minulle, halvemmat öljyt ovat huonompia yleensä.

soundiRe: Parhaat ruoka-aineet17.10.2017 7.21
Ihan parasta olen yö yskään lääkkeen. Slicum tonic eli piihappo. Otan sitä ennen juuri nukkumaan menoa jayskä häviää. Todella ihanaa. Samoin jos tiedät että joku ruokailu tekee parhan yskän jälkeenpäin, niin ota sitä ennen ruokailua.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet20.10.2017 20.35
Ostin kerran bioteekin silica tonicia, mutta en uskaltanut kokeilla, kun katsoin googlesta hakusanoilla silica tai silicum, en muista enään, side effects, niin tuli varoituksia munuaiskivistä tai muista munuaisvaikutuksista. En ole uskaltanut kokeilla.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet20.10.2017 20.38
www.livestrong.com side effects of silica supplements

Nainen 60 v.Re: Parhaat ruoka-aineet26.11.2017 21.51
Kauhea 8 t närästys- ja palleakipu eilen illalla ja yöllä. Ehkä myös käsivarsikipua. Voiko olla että minulla oli sydäninfarkti kun tänään olin jo terve ja hyvävointinen ? Esomeprazol 40 mg ei auttanut.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet26.11.2017 22.02
Soita ja kysy sairaalasta! Ja vielä tänään! Sydäninfarkti on mahdollinen, ja uusi voimakkaampi infarkti voi seurata aiempaa. Minun äidilläni sydämenvajaatoiminta todettiin alle 60-vuotiaana. Tietysti oireesi voivat olla paljon muutakin vähemmän vakavaa (toivotaan niin), mutta sydänoireiden mahdollisuus on aina otettava vakavasti.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet14.12.2017 20.05
Nainen 60v. , muistin tämän vanhan keskustelun. Toivottavasti sulla ei ollut mitään vakavaa?

GingerRe: Parhaat ruoka-aineet8.4.2018 14.20
Diisa ja muut uudet, tässä vinkkejä, mitä refluksikko voi syödä.

SarliinalleRe: Parhaat ruoka-aineet16.6.2018 17.19
Sarliinalle vinkkejä.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet23.6.2018 13.00
Olen todennut, että väliä ei ole vain raaka-aineella, vaan myös sillä, miten se laitetaan.

Pirtelö on niin hyvä ja helposti sulava! Kun vain viitsii pilkkoa ja surauttaa. Säilyy jääkaapissa vrk.n priimana. Suosikkini nyt: mansikkaa, banaania, avokadoa, tyrnimehua, vuohenjugurttia, mantelimaitoa, Oatlya, omenamehua ja Vichyä.
🍹😍
Nam!!

SitrusPirtelö21.9.2018 19.01
Kylläpä tuli taas herkullinen pirtelö.
Ensin unohdin avokadonpuolikkaan pois. Tulos oli vähän vetinen, joten lisäsin avokadon ja surautin uudelleen.
Tulos oli kuin täyteläistä samettia!

Laittakaa vielä reseptejänne.
🍹😍

female77Re: Parhaat ruoka-aineet22.9.2018 1.00
Avokado on ihanan makuista sellaisenaankin. Ei tunnu närästävän, mutta on melko kallista.

Muta onko avokado pilaantunutta jo silloin kun siinä on kuoren alla harmaa pilkku tai pilkkuja? kannan alta pitäisi katsoa kaupasta, ei saisi olla ruskea kannan alta.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet22.9.2018 1.02
reseptejä: jos voi syödä jotain leipää tai riisikakkuja, niin siivuja avokadosta leivän päälle? pääsee helpolla :)

gastriitti-hlöRe: Parhaat ruoka-aineet22.9.2018 8.28
Kypsässä avokadossa on rusehtavaa kuoren alla tai pilkkuja.
Se on parempaa maultaan kuin raaka.
Huonovatsaisena en voi valitettavasti syödä avokadoa, josta niin tykkäisin.
tulee pahat vaivat.
Se sopii vain hyvävatsaisille.

Aikuinen nainenRe: Parhaat ruoka-aineet22.9.2018 9.35
Minullekaan ei avokado ei sovi. Tykkäisin kovin, mutta kun ei käy niin surku juttu.

Eilen rupesi persikkaa mieli tekemään, ostin muutaman ja söin, maustui oikein namilta.
Voi hyvänen aika minkä närästyksen sain herkusta. Ajattelin taas kerran, että on tämä epäreilua kun kaikki herkut on kiellettyä, eli paras pysyä turvallisissa eväissä, jotka nekin välillä tuntuvat ei sopivilta.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet22.9.2018 11.12
Ei niitä kantoja saa kaupassa irrotella, jos ei meinaa ostaa.

Musta hinta-hyötysuhde on hyvä! Luomuavokado maksaa noin 1-1,5? koon mukaan.
Siinä on paljon hyviä kaloreita.

En ole mieltänyt että mulla olisi teräsmaha, mut mua avokado ei ärsytä lainkaan.
Onneksi on muitakin hedelmiä mitä voin syödä.
Pitkä lista kiellettyjäkin kyllä.

Valitsen aina luomua kun vaan on, ja se vaikuttaa ratkaisevasti.

gastriitti-hlöRe: Parhaat ruoka-aineet22.9.2018 13.10
suosittelen googlettamaan uutista:

suosikkihedelmällä tuhoisa vaikutus maailman vesitilanteelle

female77Re: Parhaat ruoka-aineet22.9.2018 16.19
Aivan takuulla irrotan kannat tästedes jos ostan avokadoja, sillä muuten saan useita valmiiksi pilaantuneita. Viimeksi 2 kpl syöntikypsiä hass avokadoja oli ihan pilalla.

raparipaRe: Parhaat ruoka-aineet22.9.2018 17.37
Häm-mäs-tyin suosikkihedelmäuutista !

Onhan kaiken nykyajattelun vastaista, että toiselta puolelta maapalloa tai tuhansien kilometrien päästä roudataan tänne avokadoja ja paljon muutakin.
Yhden avokadokilon kasvattaminen vie siis 1000 litraa vettä !!!
Tuhat litraa ! Viiden avokadon takia, joka vastannee kiloa ?
Kuinka paljon niitten kuljetus saastuttaa ?
Paikoissa joissa niitä viljellään saattaa olla pulaa vedestä.
Älytontä.

Hyviä ne on, en sitä kiistä.

60+Re: Parhaat ruoka-aineet24.9.2018 21.49
Aika iso myönteinen ja järkevä muutos on tapahtunut.
Ostoksemme ovat yhä useammin eettinen päätös,
koska sillä tavalla tavallinen ihminenkin voi vaikuttaa konkreettisesti ympäröivään maailmaan ja yhteiskuntaan.

Paikalliset kotimaiset tuotteet, puhdas ruoka,
pienempi hiilijalanjälki ja inhimilliset työolot merkitsevät ostajalle enemmän kuin ennen.
Se on aika hienoa !

VaniljaRe: Parhaat ruoka-aineet26.9.2018 13.56
60+ onneksi ihmiset ovat aika lailla valistuneet näissäkin asioissa. Seuraavalle sukupolvelle eettisyys on varmasti paljon tärkeämpi asia kuin tälle nykyiselle. Minä käytän mahdollisimman paljon lähellä tuotettua ruokaa ja luomuna. Ruokapiirin kautta se onnistuu hyvin. Onneksi on tuttuja jotka kasvattavat ruokansa itse, heiltä saan välillä tuliaisina ihania kasviksia. Yksi sukulainen myös kalastaa joten sitäkin olen saanut pitkin syksyä, siikaa lähinnä.

Olen syönyt nyt jo jonkin aikaa säännöllisesti työpaikan ruokalassa. Viime aikoina minulle on ilmaantunut närästystä ja jonkun verrran vatsaoireita. Epäilen isojen keittiöiden käyttämää natriumglutamaattia syylliseksi. Nyt on pakko alkaa ottaa taas omat eväät mukaan, kokeilen ratkeaako ongelmani sillä tavoin. Stressilläkin on ollut varmasti osuutta asiaan.

AitoRe: Parhaat ruoka-aineet30.11.2018 19.48
Syön tällä hetkellä aika mausteetonta ruokaa. Joitakin uskallan syödä. Tekisi mieli kokeilla liemikuutioita, mutta mahtaakohan niistäkin tulla ongelmia? Niissähän on vaikka mitä, sipulista lähtien. Kokeilulla pilaa helposti kokonaisen keiton, jos se ei sovellukaan...

valpuriRe: Parhaat ruoka-aineet6.1.2019 10.14
Te, jotka syötte tofua, miten valmistatte.sen? Rakastan tofua paistettuna, mut nyt ei pysty syömään mitään paistettua...

EräsRe: Parhaat ruoka-aineet7.1.2019 23.00
Onhan se hienoa suojella maapalloa, mutta siitä huolimatta en pysty syömään kotimaisia marjoja. Banaani, persimon ja vesimeloni sopii. Onneksi oli loppukesästä kotimaisia meloneja. Refluksitautinen täytyy syödä mitä pystyy eikä silloin aina voi miettiä maailman pelastamista. Oman maakunnan perunat ja perunat hankin tottakai.
Taudin sallimissa puitteissa ekologista ja puhtaasti tuotettua suomalaista.

SamRe: Parhaat ruoka-aineet13.3.2019 21.54
Nostoa

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet14.3.2019 21.53
Nostan punajuuren, fenkolin ja munakoison sopivien listalleni.
Fenk ja varsiselleriä voin käyttää jopa raakana.

oliivipuuRe: Parhaat ruoka-aineet20.3.2019 20.35
Parhaiksi minulla ovat osoittautuneet seuraavat: mustikka, vadelma, ananas, persimon, banaani, melonit, maissi, jugurtti, viili, miedot juustot, varsinkin raejuusto, pinaattikeitto, hernekeitto, broileri, risotot, kermaiset pastat, lohi, kananmuna, kaurapuuro, kaurahapankorput, oliiviöljy, piimä, vaniljajäätelö.

Pahimpia puolestaan ovat ruis, sipuli, omena, suolakurkku, kahvi ja tietysti alkoholi.

Vaikka asiantila harmittaakin, kahvia ei kannata juoda. Olo on huomattavasti parempi, kun malttaa pysyä ilman.

Lääkäreitä ei kiinnostaRe: Parhaat ruoka-aineet12.4.2019 0.01
- Täysjyväspagetti
- Tonnikala
- Porkkana
- Vihreä salaatti
- Jugurtit
- Mansikka
----------------------
Itsellä on myös astmaa ja näillä ruoka-aineilla hengitys pysyy hyvänä.

Onko kenellekään muulle tullut sellaista tunnetta että sormien/käsien iho on alkanut vanhenemaan/löystymään refluksin myötä? Ehkä tämä johtuu siitä ettei liikunta ole enää samalla tasolla taikka ehkä astma lääkkeet vaikuttavat asiaan.

AaloRe: Parhaat ruoka-aineet14.4.2019 10.45
Olette kyllä onnekkaita, jos noin moni ruoka käy monelle. Itselleni vain kaura, peruna, porkkana ja bataatti. En voi syödä maitotuotteitakaan ja juon lämmintä vettä tai kauramaitoa. Päärynä ainoa hedelmä mikä käy.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet21.11.2019 1.22
Olen löytänyt uuden hyvän ruokalajin: myskikurpitsakeitto!
Paahdan kurpitsanpuolikkaat uunissa pehmeäksi. Lusikoin kurpitsan kattilaan.
Lisään esim. porkkanaa, palsternakkaa, ramiro-paprikaa ja perunaa.
Maustaa voi jos maha kestää. Mä laitan vs-kynnen, kasvislientä, ruohosipulia,
ja mustapippuria. Keitän ja soseutan. Lautaselle jugurttia ja öljyä.

Tosi herkullista eikä närästä. Ja halpaa.
Joku kerta kokeilen miten joku papu sopii mukaan.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet21.11.2019 1.36
Onneksi pystyy syömään kalaa, maksaa, kalkkunaa ja lihaa.
Saa proteiinia ja rautaa.
Ruisleipä sopii nykyään paremmin kuin minkäänlainen vaalea, mut
pitää olla juureen leivottu.

Onneksi keksin vihannesmehun. Kun tuoreita vihanneksia saa muuten
vähän. Välillä ostan Biotta-porkkanamehua. Brämhultsia ei enää tehdä.
Biottassa ärsyttää hapate, mutta kyllä se tuoreen porkkanan himossa menee.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet21.11.2019 22.37
Minulla on silleen että valkosipulia voin syödä ehkä paremmin kuin tavallista. Kurpitsaa en ole kokeillut, mielenkiintoista. Olen suosinnut viimeksi kikherneestä tehtyä Risenta pastaa+tonnikalaa+vegaanijuustoa. Lisäksi paprikaa ja caprismarjoja. jos on kotona.

Minä olen syönyt smoothieitä, kuten banaani-kookos jne. Välillä karpalomehua.

Viimeaikoina olen syönyt paljon soijaa, sokeritonta. Tykkään soijamaidosta, Alpro. Ja soija jogurtista, Alpro, mutta jogurtissa on sitruunahappoa, en tiedä siitä.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet21.11.2019 23.08
Näin unta että minulla oli miespuolinen ystävä, joka oli vamppyyri. YES! Unessa kissani, tai osa heistä, olivat elossa, ja mies tarjosi kyydin rokotuksiin eläinlääkärireissulle, sillä epäilin etten osaa ajaa enää autoa. Se olikin todenmukaista kun en ole ajanut 20 vuoteen, pelkään ajamista.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet18.1.2020 1.49
Löysin Suomen parhaan kalakaupan.
Sieltä saa raakaa, graavia, loimutettua, savustettua ja kalavalmisteita.
Kaikki on tuoretta. Illalla on tiski tyhjä.

Odotan koko ajan, että tää on unta.
Huomenna menen ostamaan rapupullia.
Niissä on mausteita, mutta niin vähän, että mäkin voin syödä.😀

Kyllä refluksitautisen mieli ilahtuu sopivasta ruoasta.🍲

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet21.1.2020 1.18
Ei tätä voi ruoka-aineeksi väittää mutta joskus haluaa kokeilla
herkuttelua.
Löysin juomahyllystä Fentiman-limonaadia. Ainesluettelo ja valmistusprosessi
teki vaikutuksen. Pikkuinen pullo 275 ml. Ja kyllä se oli hyvää!
Ei tullut närää, se oli melkein kuin makoisaa alkoholitonta hedelmäviiniä.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet29.1.2020 19.05
Kasviskeitto kaikesta sopivasta. Tein siitä ravitsevamman
stikkaamalla sekaan palan kissakalaa pakkasesta.
Tilkka kermaa, persiljaa ja oliiviöljyä.
Kyllä maistui!

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet4.2.2020 14.55
Uusi keitto: perunaa, porkkanaa, varsiselleriä soseeksi. Hyvää.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet19.8.2020 6.34
up

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet21.8.2020 12.58
nostis

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet30.8.2020 17.41
Sattumalta löysin erinomaisen rasvan, joka on mieto ja herkullinen:
avokadoöljy.

Kurapylly Re: Parhaat ruoka-aineet22.10.2020 2.46
Up

NuuskuRe: Parhaat ruoka-aineet25.1.2021 13.31
Ruoka-aineiden ph -listaa ei tunnu enää löytyvän linkeistä huolimatta. Onko kellään tietoa mistä sen saisi?

SatuRe: Parhaat ruoka-aineet24.7.2021 21.34
Minulle suositeltiin vesipiippua

MezzaRe: Parhaat ruoka-aineet2.11.2021 8.25
Moikka!

Ensialkuun kiitos tästä palstasta. Ruoka-ainesuosituksista täällä on ollut itselleni paljon apua, joten jaan vastavuoroisesti omia kokemuksiani lyhyesti, jos niistä olisi jollekin apua.

Olen itse kärsinyt refluksista jo vuosia ja nyt viimeiset muutamat kuukautta saanut nauttia pahimmasta jaksosta koskaan. Monet tämän palstan keskusteluissa esiintyneistä, harvoin tautiin liitetyistä oireista ovat tuttuja huimaukseen, heikotukseen, öiseen hikoiluun ja sydämentykytykseen sekä rytmihäiriöihin asti, ja pahimmat viikot on menneet istuma-asennossa nukkuessa (ei ole optimaalista niskalle 😅). Myös muita vatsaoireita esiintyy. Onneksi minulla on tässä myös paljon parempia jaksoja. :)

Akuutin tilanteen rauhoittaminen lähtee itsellä stressin poistamisesta ja ruokavaliomuutoksista. Käytän PPI-lääkkeitä ja rennietä, ja ajoittain muuta tiettyjen oireiden ollessa pahimmillaan. Ravintolisänä on maitohappobakteereita.

Tässä on perusruokavalio, mikä toimii itsellä ja on nyt alkanut puremaan. Tämä vaihe ei ole ohi ja takapakkia tulee aina, mutta edistystä on paljon ja olen toiveikas esim. 1-2kk aikavälillä:

Ensivaiheessa sopivat pienissä määrin kerralla:
Täysjyväkaurapuuro
Laktoositon maito, maitorahka
Laktoositon raejuusto
Mustikka
Laktoositon maustamaton jogurtti
Kana, kala
Keitetty kananmuna
Kurkku
Vihersalaatti
Porkkana
Peruna ja riisi
Mustapippuri kevyesti
Ei mitään ruokailua klo 21 jälkeen

Myöhemmin lisättyjä:
Bataatti
Pasta (rajoitettu määrä)
Vadelma
Mustikkakeitto
Ooltermanni, fetajuusto
100% täysjyväkauraleipä
Jauheliha (rajallisesti, mielellään uunin kautta)
Hunajameloni
Kevyet jälkiruoat, mm. gluteeniton kevyt mustikkapiirakka tai banaaniletut
Kofeiiniton tee
Rucola, timjami, jotain kevyitä mausteita
Muutama xylitoli-purukumi päivässä
Jogurttia voi syödä 22 asti

Syön säännöllisesti ja usein pienempiä annoksia, n 6 krt päivässä. Huono hampaille, joten voisi olla hyvä tiputtaa 1 välipala pois jossain vaiheessa

Kuitujen määrästä täytyy ihan pahimman vaiheen jälkeen pitää huolta, kun voi taas syödä vähän enemmän (vähintään 25g/vrk). Mitä miedompi ja pehmeämpi, sen parempi. Ja uuni on paras tapa valmistaa.

Oireita voi aiheuttaa melkein mikä tahansa, mutta pahimpia ehkä perinteiset (kahvi, sipsit, makeiset, etenkin stressi minkä fyysinen sietokyky pahimmillaan nollassa). Ylipäätänsä tulinen, rasvainen ja sokeri ovat mustalla listalla!

Tällä mennään nyt. Ehkä kuukausi kuukaudelta voi taas lisätä jotain. Kahvia tai suklaata tekisi kyllä mieli, mutta ehkä ne on entistä parempia ensi vuonna. :)

MezzaRe: Parhaat ruoka-aineet2.11.2021 8.37
Hups, lisään hyvien listalle vielä päärynän. Sitä syön jatkuvasti, sopii minulle ja tosi hyvää vaihtelua mietoon ruokailuun. Välillä kuin 5 tähden herkku. Saa myös hyvin kuituja. :)

female77Re: Parhaat ruoka-aineet2.11.2021 19.13
Mezza, päärynä on minustakin sopiva, olen vain sillointällöin syönyt. Suolaamaton, mieluiten raaka lohi, kypsäkin käy. Avokado. Avokado öljy parasta ruuanlaittoon, olliiviöljykin. Liha kypsänä. Persikka, mango, ehkä mustikat. Kypsä porkkana, valk. luomu riisi kohtuudella Kokeilisin poimia kanttarellejä, mutta pelkään punkkeja.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet2.11.2021 19.20
Ennen paleota jouduin hädissäni syömään maitotuotteita turvaruokana hätätilanteessa (jota oli koko ajan) sillä maito tosiaan saattaa neutralisoida happoja hetkeksi koska sisältää samoja aineita kuten kalsiumia kuin Rennie. Mutta sittemmin olen todennut että maito oli yksi refluksin ylläpitäjistä eikä enää tarvitse neutralisoida liiallisia happoja.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet2.11.2021 19.28
Unohdin sanoa että jäävuorisalaattia pystyn onneksi hyvin syömään ja sitten persiljaa, tilliä. Vähän yrttimausteita kuten rosmariinia.

Katsoin ketjua, sinullekin Strus on avokadoöljy sopivaa. Minusta se on todella hyvä öljy refluksitautiselle mikäli avokado sopii muuten. Olen ostanut luomuna, paitsi en hetkeen kun rahat on tiukilla. Olen vain osa-aikatyössä ja suunnittelen yritystä joten ei ole rahaa, toisinaan lähipiiri ja kaverit ovat ostaneet minulle ruokaa..aika noloa on.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet2.11.2021 19.36
Jouluksi voisin koittaa leipoa gluteenitonta taatelikakkua ja pipareita. Mainitsen ihan sopivaksi joskus Prismasta ostetun glut. tiikerikakun, siellä oli kahta merkkiä, en muista kumpaa se oli jota syötiin äidin kanssa.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet2.11.2021 21.09
Mullakin päärynä on herkku.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet2.11.2021 21.17
Joulusta tulee mieleen porkkalaatikko suht sopivana. Ennen tykkäsin äidin (ja mummon) luumukiisselistä riisipuuron kera, mutta kaneli ei valitettavasti ilmeisesti käy kiisselissä. Kinkun mausta en oikein pidä, muutoin saattaisi sopia. Ilmeisesti syön vain porkkalaatikkoa jouluaterialla, mutta ei se haittaa, meillä on aina hauskaa lapsuuden perheen kesken! No ehkä lohta joku kuten siskoni tuo syötäväksi.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet8.11.2021 8.47
Ranskalaiset tuskin on paras vaihtoehto, mutta epäilen että saan oireita enemmän huomattavasti rapsiöljy-ranskiksista kuten Oolannin, en niinkään rypsiöljy kuten Mummon ranskanperunat.

Rapsiöljy taitaa olla huonoa minulle.

EssiRe: Parhaat ruoka-aineet25.11.2021 11.29
Minun turvaruokani

Kaurapuuron resepti:
- mantelimaitoa 3 dl
- gluteenittomia kaurahiutaleita 1 dl
- Hirvelän kaurakuitusta 0,5 dl
mausteeksi mustikoita ja inkiväärisiirappia

Aamupalalla lisäksi Puhdistamon riisiproteiinijauhetta noin 0,5 dl + 2 dl mantelimaitoa. Ja toki probiootti-kapseli.

Smoothien resepti (en mittaa aineita)
- Pakastepinaattia
- pakaste lehtikaalia
- mustikoita
- inkivääriä
- banaani (ei taida kaikille sopia, voi vaihtaa mangoon tai avokadoon jos ne sopivat)
- mantelimaitoa
- makeutukseksi agave-siirappia

Riisipuuro uunissa
- mantelimaitoa
- puuroriisiä
- suolaa

Muita turvaruokia ovat porkkanat, kurkku, riisi, kuivatut luumut ja karpalot, idut, purkkilinssit kaupasta (siis valmiiksi keitetyt), tofu, peruna, hunajameloni.

Minulle eivät sovi esim. maitotuotteet, omenat, sitrushedelmät, alkoholi, gluteeni, tomaatti, paprika, sipuli, monet juurekset.

Pienissä määrissä voin kyllä syödä niitäkin, mutta huomaan kyllä jos on mennyt liiaksi.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet25.11.2021 19.17
Essi: Entä rasvat, liha/kala/äyriäiset, muna, sienet?
Tulee ekana mieleen.
Mä ainakin tutkin hyvin tarkasti myös vihannes/marja/hedelmä
osaston saadakseni vaihtelua.
Entä hapanmaitotuotteet, juusto, jätski, pähkinät, siemenet?

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet26.11.2021 14.06
Aha, Essi onkin mainosrobo😑😑.

Ihmettelinkin että on kumma ruokavalio, jänskästi
luontaistuotteita joka välissä tarkkaan merkki määriteltynä.

Ihmettelin että miksi linssit on valmiiksi keitettyjä kun itse
keitetyt on halvempia ja parempia, pinaatti pitää olla pakaste
ja karpalot kuivattu.
Puuroa aamuin illoin, välissä pirtelö. Lopussa kuitenkin
lueteltu oikeaakin ruokaa mitä voisi syödä 😑😑

EssiRe: Parhaat ruoka-aineet2.12.2021 8.41
Hah, vai mainosrobo 😅 yritin tarkasti kertoa mikä mulle käy, koska se tuntuu olevan juuri niin tarkkaa mun masulle.

Ravintoterapeutti sanoi, että valmiiksi keitetyt linssit ovat vatsalle helpompia, ja mantelimaito auttaa monia refluksioireisia, ja nämä olen tosiaan itsekin todennut itselleni toimiviksi.

Listasi siis omia turvaruokiani, niitä, joita syön kun refluksi on pahempana. Vihersmoothien pinaatti ja lehtikaali on pakasteita, koska se on helppoa, kun on aina pakastimessa valmiina, tuoreet pilaantuu niin herkästi.

En syö lihaa/kalaa/äyriäisiä/sieniä, en syönyt ennen refluksiakaan. Maitotuotteita söin ennen, mutta refluksin jälkeen sietää vain pieniä määriä kerralla.

Hedelmät ja marjat käy mulle aika huonosti, mustikat tosiaan parhaiten, ja hunajameloni.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet2.12.2021 17.33
Proteiinijauheet ovat ehkä hyviä, sillä prode hillitsee närästystä. Varmaan helpompaa kuin lihan ja kalan valmistaminen. Onneksi sain tarjouksesta ei-vakuumipakattua vasta pakattua lohta, pystyi syömään raakana ja suolaamattomana.

Maidoton perunamuusi jauheesta on ollut ihan hyvää, sekaan vähän esim. luomu olliiviöljyä, kaikkein mieluiten avokadoöljyä.

female77Re: Parhaat ruoka-aineet3.12.2021 16.38
Huomasin että Mummon muusi on kyllä hyvin suolaista. Harmittaa että suolaa pistetään kaikkeen.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet30.7.2022 13.03
tattaripuuro, ei närästä yhtään. On ravitsevaa
ja hyvää.

SitrusRe: Parhaat ruoka-aineet3.9.2022 20.35
Toistaiseksi olen syönyt vain pieniä punaisia
linssejä, muut ei sovi.

Nyt kokeilin Beluga-linssejä kun punaiset oli loppu.
Ne on aika kalliita. Pieniä, mustia, ei tartte liottaa.
Ei tunnu tulevan kipua. Ne maistuvat herkullisesti pähkinöiltä.
En ole ajatellut mitä niistä tekisi, nyt ensin laitoin vain suolaa,
pippuria ja vähän voita kun halusin saada selvää mausta.
Niissä on paljon proteiinia, täyttäviä.

ImNotRobotRe: Parhaat ruoka-aineet17.2.2023 16.09
Itse syön pelkästään tummaa kierrepastaa, tummaa leipää, lohta ja rasvatonta laktoositonsta maitoa. Kerran viikossa lakkaa tai 200 g porkkanaa. Tällä on menty jo vuosia ilman muita kokeiluja. Itse olen päässyt jo siihen tilaan, että nautin siitä kun refluksi on hyvässä jamassa. Minulle hyvä vatsa on yhtä kuin jokin suklaan tai alkoholin nautiskelu. Se kestää aikansa päästää siihen mielenmaisemaan ja nykyään minua lähinnä ällöttää kaikki sellainen josta saa refluksin. Muutaman minuutin hetkellinen nautinto ei ole viikkojen tuskan arvoista. Lohta syön joka päivä ja saan siitä saman ruokanautinnon. Mielihyvää voi hankkia muistakin asioista kun pelkästä ruuasta

ImNotRobotRe: Parhaat ruoka-aineet19.2.2023 11.26
Kun lueskelen ihmisten kirjoituksia niin tulee sellainen tunne, että aika monen ihmisen ongelmat ovat aivan tarpeettomia. Moni pääsisi eroon kärsimyksistään jos vain laittaisivat ruokavalionsa kuntoon ja pysyisivät siinä ilman niitä herkuttelujaksoja. Se on pitkä prosessi laittaa vatsa kuntoon joten kokeilkaa hyvää ruokavaliota esim. 6 kuukauden ajan. Miettikää sitten tuottaako jatkuva hyväolo enemmän tyydytystä kuin se hetkillinen suklaalla ja kahvilla herkuttelu josta saa kärsiä seuraavan kuukauden. Itse en ole juonut 6 vuoteen kuppiakaan kahvia ja enkä yhtään kaipaa sitä enää. Suosittelen myös pitkäaikaista Somacin käyttöä lyhyiden kuurien sijasta. Etsikää eka ne teidän turvaruuat ja lisätkää siihen sitten parhaat kasvikset ja hedelmät. Itselle sopii pehmeät rasvat kuten lohi kun taas punainen liha tuottaa enemmän happoa



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: