Keskustelu

EevaVatsahermoja rauhoittava lääke28.4.2017 20.17
Olen huomannut, että rauhoittavat kolmiolääkkeet auttavat myös vatsaoireisiin. Onko teillä kellään annettu reseptiä mihinkään rauhoittavaan lääkkeeseen juuri näitä vatsavaivoja ajatellen?

SitrusRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke28.4.2017 21.13
Ei, mutta silloin kun oireet oli pahimmillaan enkä voinut juuri syödä, otettuani unilääkkeen eka vaikutus oli mahakivun väheneminen ja nälkä. Joten menin syömään, jolloin unilääkkeen unettavs vaikutus meni hukkaan. Oxamin ei vaikuta näin, vain unilääke.

Kun huomasin tämän, otin joskus puolikkaan unilääkkeen illalla voidakseni syödä ja toisen puolikkaan myöhemmin saadakseni unen. En tietenkään ole koskaan puhunut tästä yhdellekään lääkärille, enkä puhu vastaisuudessakaan.
Toisaalta, kyllähän lääkkeiden sivuvaikutuksilla pelataan reseptejä kirjoitettaessakin: väsyttävää masennuslääkettä tai jopa allergialääkettä unettomuuteen.

EevaRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke28.4.2017 21.20
Olen sanonut tämän rauhoittavan lääkkeen vaikutuksesta pahoinvointiin, lääkäri ei ole uskonut, on vaan sanonut että mun vatsavaivat on psyykkisiä ja näin rauhoittava auttaa. Olen huomannut, että osaan diagnosoida ja lääkitä itseäni paljon paremmit kuin lääkärit. Niinä kerroilla kun en ole osannut itseäni auttaa, niin apua ei ole tullut myöskään lääkäriltä.

AhdistunutRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke30.4.2017 4.59
Minulla on stressivatsa ja kyllä huomaan kun otan vaikka alproxin tai opamoxin niin on paljon helpompi olo.ei närästä kaikki. Mulla muutenkin yleistynyt ahdistuneisuushäiriö josta seurauksena refluksi. Taistelua päivittäin tämän kaiken kanssa. Kun muuten asiat on niin hyvin kun voi olla mutta tämä vatsa asia pelottaa ja stressaa ja ahdistaa jaja...

AhdistunutRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke30.4.2017 5.01
Pakko vielä lisätä että librax on hyvä lääke stressivatsaan! Joskus käytin ja nyt muistin että sehän auttoi myös!

Aikuinen nainenRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke30.4.2017 8.14
Minulle taas Librax ei auta mitään, että helppoa ei toisaalta ole lääkärinkään osa kun määrää näitä meidän vaivoja helpottavia lääkkeitä ja sitten tulee vastaan tällainen asiakas jolle ei mistään tule helpotusta.

Hienoa, että joillekin lääkitys tuo helpottavaa oloa.

EevaRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke30.4.2017 13.14
Mä olen myös kuullut, että moni saa apua Libraxista. Oletko sinä "Aikuinen nainen" kokeillut mitään muita rauhoittavia, esimerkiksi Opamoxia? Sehän voisi auttaa. Kysymys"Ahdistuneelle": Kumman olet kokenut tehokkaammaksi Opamoxin vai Alproxin? Mä olen kokeillut Opamoxia, ja se ainakin auttaa fyysiseen pahoinvointiin ja kuvotukseen. Tosin minulla ei ole enää kuvotusta. Olen saanut täältä keskustelupalstoilta niin paljon apua, että olen osannut pyytää lääkäriltä oikeaa lääkettä. Minulla on ollut ilmeisesti mahakatari tyylistä ongelmaa. Kuukauden Somecin käytön jälkeen vaiva parani.

Aikuinen nainenRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke30.4.2017 17.40
Kiitos kysymästä Eeva! Minulle on määrätty tähän vuosia kestäneeseen unettomuuteeni Opamoxia ja olen niitä kokeillut vaan ei uni ole tullut ja minulle on niistä tullut niin levoton ja ahdistava olo, että kokemus on ihan kaamea mitä ne toi tullessaan. Samoin se Mirtazapin jota myös unettomuuteen määrättiin. Seuraava päivä on ollut sellainen etten ole pystynyt keskittymään mihinkään ja olo on ollut todella levoton. Kipulääkärini sanoikin, että olen niitä ihmisiä joille ei vain tämän tyyppiset lääkkeet sovi ja se onkin iso ongelma kohdallani, kun lääkettä tarvitsisin tähän huonoon selkääni eli kipuja riittää ja kovia sen tiimoilta. Samoin unettomuuteeni. Vaan kokeilut ovat päättyneet katastrofiin.
Olen nukutus aineillekin herkkä, joten ongelma olen isolla OOLLA!!

On tosi hyvä, että teitä on jotka saatte lääkkeistä apua ja voitte elää vähän laadukkaampaa elämää.

Vilpittömästi tunnen iloa teidän puolestanne.

ahdistunutRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke30.4.2017 19.40
Olen kokenut alproxin rauhoittavan minut lähes koko päiväksi kun opamoxi on auttanut puoli päivää. Ne on tietysti sen verran koukuttavia että en uskalla ihan joka päivä ottaa vaikka tarvetta olisi melkeinpä jokaiselle päivälle :( masennuslääkkeet on pahaksi mun vatsalle, tosi pahaksi. Vaikka niitä välillä varmasti tarvitsisin. yritän nyt ahdistuslääkkeillä selvitä tosi vaikeista päivistä :)

EevaRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke30.4.2017 20.28
Tosi ikävä tilanne sinulla "Aikuinen nainen". Muista pitää puolesi siellä lääkärissä. Olen huomannut, että kun jostakin asiasta menee lääkäriin juttelemaan, ja jos lääkäri ei keksi hoitovaihtoehtoja, niin aika äkkiä ne sanoo: "Kai me nyt lopetetaan tämä". On sekin vääryys, että itse tarvitsee niin paljon puoliansa pitää. Kaikkein heikoimmat eivät jaksa pitää ja jäävät näin ilman apua.
Myös sinulla "Ahdistunut" on hankala tilanne, jos masennuslääkkeet eivät sovi. Minä olen jo monta vuotta käyttänyt Sertralinia, ja se tekee minut täyspäiseksi, ajattelen että olen näin oma itseni. Meidän perhe-elämä oli kyllä helvettiä ennen lääkitystä. Jos en olisi saanut lääkettä, niin tuskin lapsistakaan olisi tullut näinkin selväjärkisiä. Kyllähän lääke aluksi teki ripulia ja koviakin aloitusoireita, mutta pikkuhiljaa oireet häipyivät. Tulen luultavasti loppuelämäni käyttämään tätä lääkettä. Kyllä masennuslääkkeet olisivat paljon järkevämpi vaihtoehto kuin bentsot, ehkä sinulle on kokeiltukin jo eri vaihtoehtoja. Opamox on tosiaan lyhytvaikutteinen ja mun mielestä joskus tehotonkin. Olen lukenutkin, että tuota Alproxia käytetään vaikeimmissa tapauksissa.

PrivetRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke30.4.2017 20.52
Ihan vain vatsahermojen rauhoittamiseen sopii Librax, joka ei aiheuta riippuvuutta. Ainoa haitta on se että suu kuivaa hieman eli jos joudut esiintymään tms niin ota vesilasi viereen. Se ei ole masennuslääke eikä unilääke. Sopii nk "jännitysvatsalle".
Olen käyttänyt satunnaisesti useita vuosia ja otan kun tunnen tarvetta paremmin hallita jännitystä aiheuttava tilanne.

Aikuinen nainenRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke1.5.2017 9.34
Kyllä minä olen kokenut, että kun ei sopivaa kipulääkitystä löydy eli tähän moneen kertaan leikattuun selkääni ja näihini selkä/niska rappeuma välilevy pullistuma kipuihin, niin lääkäri kysyy, että haluaisitko mennä psykiatrin vastaanotolle. Minä siihen, että Täh.... mitä siellä teen. Ei nämä kivut ole psyykkisiä vaan ihan todellisia kipuja. Mieheni oli vielä mukana ja hän antoi oman mielipiteensä mikä tilaanteeni on kun hän elää kanssani. Siinä tosiaan lääkäri levitteli käsiään ettei ole muuta vaihtoehtoa kun tämä kipulaastari josta on myös ongelmia minulle. Kova kutina kehossa ym. mutta hyvä, että edes tämä eli pääsen vielä liikkumaan ettei kivut ihan sido sänkyyn.

Välillä tuntuu, että on kyllä niin tyjän päällä kun olla voi.

Hyvä kun teille nämä Libaxit ja Opamoxit auttaa. Kaikkea kannattaa kokeilla mistä apua on ja jos keho niitä kestää.

pallomassuRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke1.5.2017 23.27
Juu, kokeiltu on Litalgin, Librax, Xanor ja Alprox ja mulla toimii ne kaikki mutta en viitsi niitä syödä. Aina on purkki varuiksi ja olenkohan joutunut ottamaan 3 kertaa äärimmäiessä hädässä tuota Libraxia. Muita kokeiltu vuosia sitten ja kyllä ne auttoivat myös, mutta tietysti vain väliaikaisesti muutaman tunnin ajan.

PeteRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke5.2.2023 2.24
Itsellä ollut Long-Covid jo 2,5 vuotta ja nimenomaan hermostoon vaikuttava. 15 vuotta on jo ollut närästys/IBS oireita ja nyt tietenkin kun hermosto herkkänä niin kivut ovat välillä aika kovia. Jos närästää, alavatsa on ok. Jos alavatsa kipeä, niin ei närästä. Välillä ollut nielemiskipuja mutta nekin vaihtelee. Meen nyt uuteen tähystykseen kuitenkin vaikka sieltä tuskin mitään löytyy. Edellinen ollut 2012 eikä silloinkaan ollut mitään.

Opamox on aivan ylivertainen lääke vatsakipuihin. Jos kipuasteikko on 1-10, niin kovimmillaan kivut ilman Opamoxia tasoa 5-6. Opamoxilla max 1-2. Nielemisongelmia ei koskaan kun ottanut Opamoxin.

Toiminnallisia nämä omat vaivat ovat pääasiassa vaikka refluksia on satavarmasti myös. Muutama vuosi sitten ruokatorvi oli niin turvoksissa, että äänihuulet eivät päässeet liikkumaan kunnolla ja korkeat äänet ei onnistunut. Öisin vatsakivut eivät vaivaa oikeastaan koskaan. Kun on rento, niin ei mitään kipuja.

JaniRe: Vatsahermoja rauhoittava lääke11.11.2023 6.51
Albroxista olen saanut todella pahaan refluksiin avun en osaa edes kuvailla miten auttoi. Pystyn juomaan kahvia ynm. Mikä ennen oli kielletty.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: