Keskustelu

YlläpitoPäivän refluksitilanne/osa 515.10.2011 11.05
Aikaisemmat keskustelut löytyvät hakulaatikon avulla tai listattuna "Refluksikot kertovat" - osiosta.

apua_tarvitseva_äitiRe: Päivän refluksitilanne/osa 520.10.2011 15.26
Muksu oli ollut parempana muutamana päivänä (kyläili). Jonkin verran vain kröhää ja ventolinen tarvetta. Välillä oli sielläkin nukutellut yöllä. Eilen taas kröhi ja nieleskeli, tuli ylös. Syö nykyään poron 'kahteen kertaan', kun se pakkaa tulla heti ruokailusta takaisinpäin. Nukahti nyt päivällä, on jo niin väsynyt huonoista öistä arvelen..

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 54.11.2011 16.17
Muuten hyvä päivä, mitä nyt limaa nousee hirveästi kurkkuun ja yskittää koko ajan. Yölläkin heräsin ihan hirveään yskäkohtaukseen. Pakko oli nousta istumaan, kun tuntui ettei henki kulje..

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 54.11.2011 18.34
Rauhallista pyhäinpäivää kaikille - toivotaan vähäisiä ylösnousuja!

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 512.11.2011 17.11
Päivä meni hyvin niin kauan kunnes söin herkkumunkin ja nyt kurkkua polttaa oikein kunnolla ja oksettaa..

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 512.11.2011 18.37
Tsemppiä Nighlight - kyllä se tilanne taas siitä sitten rauhoittuu!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 513.11.2011 22.46
Tänään on mukava päivä ja eilinenkin oli nyt taitaa antaa periksi yli kahden kuukauden mittäinen jokapäiväinen röyhtäily....

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 515.11.2011 13.55
Ihan mahtavaa. Jo muutamia oireettomia viikkoja takana. No, ei nyt ihan oireettomia, mutta edes Rennieen ei ole täytynyt turvautua. Ja syödä voi melkein mitä vaan. Ei nyt sentään kurkkua, tilliä tai ruisleipää, mutta muuten melkeinpä mitä tahansa.

apua_tarvitseva_äitiRe: Päivän refluksitilanne/osa 516.11.2011 23.44
Aavistus parempi päivä takana muksulla.
Mangosta ylähuulet punaiseksi ja illalla jatkuva kröhä, johon Ventoline. Hammasten kiristely yöllä, au. Kutiavaa ihoa piti viime yönä rasvata. Rotaatiota ollut muokattava.
Losecista ei ole ainakaan vielä tuntunut olevan paljoa apua. Käytetty n. 3viikkoa..

apua_tarvitseva_äitiRe: Päivän refluksitilanne/osa 516.11.2011 23.46
Toisella muksulla yölliset ylösnousut ovat olleet kivuliaita ja unta häiritseviä. Antihistamiini vähän laimentanut niitä.

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 520.11.2011 22.50
Itsellä tänään vähän hankala päivä, huonoa oloa pukannut koko ajan eikä oikein mikään meinaa maistua.
Näitä tulee aina välillä näitä päiviä...

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 520.11.2011 23.45
Kiitos refluksikurkku :-). Toi olo meni onneksi nopeammin ohi kuin aluksi tuntui. En silti mene enää tommoista syömään..

Tänään ihan hyvä päivä. Kurkku vaan kutissut aika paljon kun pukkaa taas limaa.

mumuRe: Päivän refluksitilanne/osa 520.11.2011 23.46
Reiluun yhdeksään viikkoon ensimmäinen päivä, kun ei ole kertaakaan tuntunut, että tukehdun limaan. Toivottavasti yökin menee hyvin. Nukkumaan käydessä on aina hankaluuksia.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.11.2011 13.32
Yöllä heräsin mahakipuihin ja päätin syödä vatsaystävällisen jugurtin. Kävin sitten vessassa ja palatessani sänkyyn yskin ja sitten jugurttiaromit palasivatkin mukavasti suuhun... meinasin oksentaa, mutta onneksi ei tarvinnut. Pari päivää ollut muutenkin selvästi refluperäistä yskää, ei sellaista flunssatyyppistä. Mutta edelleen ilman troppeja mennään (no, Cuplaton ja Paramax Forte käytössä). Aion sinnitellä ilman Parietia 5.12. asti vähintään, sillä silloin on gastrokirurgin tapaaminen. Se varmaankin käsittelee haimani mgn-kuvausta ja sen tuloksia, mutta aion vyöryttää siellä kaiken muunkin hänen niskaansa...

OnlyOneRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.11.2011 14.57
Heissan kaikille!!
Elämä alkaa olemaan aika tyhjän päivästä tämän oloni kanssa. Siis tämä tauti jos se nyt sitä tosiaan on niin on minulle ihan uutta.
Elikkäs omaa tarinaani.
2-3kk sitten syödessäni kanaa tuli nieluuni sellainen proppu. Tunsin vain kovaa nielussa josta hirveä paniikki koska luulin että olin syönyt jonku luun palan tms ja että tukehdun kunnes hoksasin katsoa kurkkuun ja sieltä se löytyi. Sen jälkeen nielu oli hieman kipee ja kävin nielunäytteessä joka oli nega. siitä alkoi joka päiväinen röyhtäily ja tuntui etten saanut ruokaa nielastua alas. Päivystyksessä epäilivät refluksia ja 2vko somac 40mg. Ei mitään apua. Sitten myöhemmin lääkäriin joka otti pienen veren kuvan, lakto, keliakia, ja kilppari kokeet. Kaikki ok paitsi keliakia arvo koholla ilman suoli vaurioo eli ei keliakiaa. Skopian jälkeen sain taas 1kk reseptin Somac 40mg mutta tuntuu ettei tuo kunnon apua, nyt syönyt sitä 3vko :( Siis nälän tunne on palannut mutta röyhtäilen ja sitten tuntuu tosiaan niinku ruoka takertuisi tuohon ns aataminomenan kohdalle?!? Onko tälläistä muilla. Tuo ruoan takertumisen tunne ainakin rajoittaa syömistäni siis en syö juuri mitään ja paino tippuu. Eli Skopiassa todettiin löysä vatsanportti ja lääkäri puhui että ruokatorvi ilmeisesti hieman ärtynyt mutta skopia lapussa ei sen isommin siitä sanottu. Huomisesta asti kokeilen nexium 20mg 2x päivässä toivottavasti se auttaisi tuohon takertumisen tunteeseen. Tai sitten alan epäilemään että tuo vaiva on jo päässä...

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.11.2011 15.27
OnlyOne: mulla tulee aika usein tuota takertumisen tunnetta. Lisäksi tulee sellainen tunne, esimerkiksi juodessa tai nielaistessa, että ei pysty nielaisemaan...

OnlyOneRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.11.2011 16.06
Varmasti todella inha tuo että ei pysty nielaisemaan :/ minulla on vain pelko siitä nielaisusta. Anteeksi nyt tämä kysely tulva mutta voimat loppuu varsinkin kun olen vielä koti äitinä 2 lapsen kanssa ja tuntuu että päivät menee vain murehtiessa tätä.
Alkaa usko loppumaan kun pelkää syödä ettei jää kiinni :/

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.11.2011 16.44
Koko viime loppuviikon ruokavaliosta poikkeamista, joka päivä jossain pippaloissa, seurauksena eilen närästysoiretta, tänään kurkussa palan tunnetta ja kiristystä, epämiellyttäviä oireita pitkästä aikaa. Toivottavasti ruotuun palaaminen poistaa oireet.
Nyt aloitin ruokapäiväkirjan pidon, merkitsen siihen myös jos esiintyy oireita, jos osaisi arvioida vähän, että mikä niitä aiheuttaa.

Ostin siankärsämöteetä, sen sanotaan helpottavan närästysoiretta, katsotaan nyt, mahtaako kenelläkään olla mitään kokemusta siitä?

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.11.2011 19.45
OnlyOne: olisiko sitten jotenkin ahtautunut jostain kohtaa ruokatorvi tai kurkunpää? Muistaakseni jostain sellaisestakin lueskelin että voi olla mahdollista..

OnlyOneRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.11.2011 21.00
Mindi: No en uskoisi tai ei ainakaan kukaan semmoista ole sanonut ja kävin skopiassa tosiaan n.3vko sitten. Luulis että olisivat huomanneet. Ja jos on jäänyt huomaamatta niin aikas metelin kera saa palautteen...

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 523.11.2011 16.33
OnlyOne: aivan, olisi se sitten varmasti siinä huomattu jos jotain olisi ollut... Mutta toivottavasti tuo selviäis sulla.


Itsellä oli eilen illalla tosi hankala olo, henkeä rupesi ahdistamaan hirvesti. Vähän oli närästystäkin.
Tänään ollut ihan ok, joskin maha on vähän reistannu.
Vaikeaa sanoa mikä ois aiheuttanu kun oon lähinnä syöny semmosta josta ei yleensä ole oireita tullut..

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 59.12.2011 14.46
Huh, itsellä ollut nyt eilisestä lähtien melko huono tilanne, ilmeisesti sen takia, että eilen erehdyin sitten syömään muutaman joulusuklaan liikaa -.-
Tuntuu nyt että kaikesta mitä suuhun laittaa niin tulee huono olo ja rupeaa polttelemaan. Polttelu ei onneksi ole isoa, mutta onpahan kuitenkin.
Itse saan kyllä tämän vatsan takia kärsiä heti ja monta päivää jos erehdyn syömään jotain mistä vatsa ei tykkää... ://

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 511.12.2011 5.09
Mitähän ihmettä taas... Tässä vielä valvoskelen oireita miettien. Olin menossa nukkumaan, kun perinteiset mahakivut navasta pari cm oikealle iskivät. Samalla suuhun palasi kuutisen tuntia sitten syödyn lämpimän voileivän aromit. Otin pari Rennietä ja aina röyhtäillessä kipu tuossa navan oikealla puolella paheni, tai sanotaanko kouraisi. Kipu on ehkä väärä sana, paremminkin painava epämiellyttävä tuntemus. Lääkäreiden mukaanhan tuolla kohden ei ole "yhtään mitään" mikä voisi olla kipeä, mutta nyt ihmettelen, voiko se olla joku refluun liittyvä. Yleensä kai refluksikoilla kivut painottuvat enemmän vasemmalle... kun kerran tuossa oikealla ei "mitään" edes ole. No, nyt leipäaromit ovat vaihtuneet suussa Rennien minttuiseen makuun ja toivon tuon kivun hellittävän sen verran, että pääsisin unille. Tylsää valvoskella taas tällaisen takia.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 511.12.2011 14.06
Närästystä tänään vähän eilisiltaisen hummailun jälkeen:) Olin ravintolassa syömässä, söin broilerinrintaa ja kasviksia, jälkiruuaksi tiramisua. Otin lasillisen rosékuohuviiniä ja ruoan kanssa lasillisen valkoviiniä. 2 rennietä jouduin ottamaan sen muutaman tunnin aikana, mikä siellä meni. Illalla ei närästystä enää ollut, mutta nyt tänään sitä ollut jonkun verran.

Ravintolassa oli ruoan kanssa lisäkevaihtoehtona, perunaa, riisiä, pastaa jne, kun pyysin annokseeni niiden sijaan kasviksia, tarjoilija sanoi että karppaaminen ei ole järkevää ja että kaikkea pitää syödä. Meinasin sanoa että kiitti vaan neuvosta, mutta en sitten vaivautunut sanomaan mitään, pyysin vain että saan kasvikseni. En karppaa, en vain voi syödä tärkkelystä ja proteiinia yhtäaikaa, kun ne eivät sula. Erikoisia tuollaiset ihmiset, jotka oikeasti eivät ota huomioon toisten ruokavalioita oli se sitten mikä tahansa. Luulisi että nykyään on niin paljon erilaisia allergioita ja ruokvaliota että se olisi tuttua asiaa esim. ravintolan henkilökunnalle.

Joka tapauksessa oli mukavaa syödä ulkona ja nauttia viinistäkin, ilman tämän kummempia oireita, etukäteen kyllä vähän jännitti.

Tänään olen lipsahtanut juomaan kahviakin enemmän kuin normaalisti, aamulla pieni kupillinen aamiaisella ja nyt päivällä uudestaan pieni kuppi ja myyjäisistä ostettu korvapuustin puolikaskin meni.

Tein tänään vastapainoksi maistuvan smoothien, laitoin siihen kauramaitoa, banaania, tyrnirouhetta, macajauhetta, viherjauhetta ja manteleita. Ihanan pähkinäinen maku, se oli tosi herkullista.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 511.12.2011 17.37
Eilen ulkona syömässä ystävien kanssa herkuttelemassa :-)

Otin jopa alkupalan - bruschettan, josta kaavin tomaatit ja tavalliset sipulit pois. Eli pari pientä palaa leipää, v-sip mömmöä ja vihreää salaattia. Valkosipulimömmöä en voinut vastustaa - ja että kun maistui hyvältä!

Etukäteen valittu annos - yllätys, yllätys- jälleen kerran lohimedaljonki, suussa sulavaa perunamuussia ja sienikastiketta. Puolet jäi lautaselle kuten tavallista. Tämän 2,5 h istumisen aikana yksi iso olut. Muutama normaali röyhtäisy mutta ilta sujui muuten ok. Myöhemmin vielä yksi lasillinen olutta. Tänään ei ole perästä kuulunut - ihan hyvä niin :-)

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 512.12.2011 9.26
Tänään on ihan ok olo olen syönyt viikon happosalpaajaa,syyskuun alusta asti oireita ja ajattelin kokeilla josko auttais ja täytyy todeta että auttaa röyhtäilyjä ei enää tolkutonta määrää ja inhottava puristava/polttava tunne rinnasta poissa...:)parina yönä viikonloppuna tuli sellanen tunne yöllä ettei saa henkeä mutta se tais olla herkuttelujen tulos.

NexiumRefluxi vaivaa12.12.2011 10.20
Olen saanut lääkäriltä ohjeen korottaa sängynpäätyä n. 5 cm. Onko joku saanut refluksiinsa tästä apua? Miten toteutitte korotuksen? Pähkäilen mielessäni mihin vatsalaukusta yöllä ylösnouseva liemi kulkeutuu; nenänieluun, keuhkoihin? Päivät sujuvat nieleskellessä, limaa valuu nieluuun ja limaa nousee keuhkoista.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 512.12.2011 14.21
Ensihätään nosto-ohjeita http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/1331

Ylösnouseva kyllä menee alaskinpäin ja minimaalisesti voi joillakin tihkua kurkunpään ja keuhkojenkin puolelle ... Nieleskelyt, yskät ja laryngospasmit voi olla tämänkin ilmiön kanssa tekemisissä (tosin aiheuttaahan muutkin jutut niitä).

Miten muuten olotila kipujen suhteen?

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 512.12.2011 16.29
Tämän siitä viikonlopun hurvittelusta sitten sai, koko päivän on tuntunut pientä poltetta ja kirvelyä kurkun seudulla. Eilinen meni ihan hyvin, näköjään nuo oireet tulevat sitten jälkijunassa. Heti jos vähän poikkean tästä ruokavaliostani, niin sitten alkaa oireilu. Eikä auttanut Renniekään, tähän asti jos vähän on närästänyt, niin renniellä siitä on selvitty, muutama päivä meni niin ettei tarvinnut sitäkään.

Nyt vain tehosekoittaja pyörimään ja avokadot ja banaanit sinne, muuta en uskalla syödä, kenties jotain sosekeittoa vielä iltapalaksi ja vähän näkkäriä.

karvinen.Re: Päivän refluksitilanne/osa 514.12.2011 23.51
täällä kurkku oireillut eilisestä asti:( yö oli yhtä köhimistä ja kurkku täynnä limaa.mulla kans sama juttu eli jos ruoka valjosta poikkeaa niin heti kurkku muistuttaa.mulla ainakin stressi pahentaa selvästi oireita ja sitä nyt on viime päivinä riittänyt.ääni ei tahdo kestää ja puhuminen hankalaa.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 515.12.2011 19.16
Tänään parempi päivä, vähän närästystä, kurkussa vähän kuristava olo ja tuossa solisluiden kohdalla ihmeellinen tunne. Kokemukseni mukaan tämä olo ei kestä yleensä kuin päivän pari, sitten se katoaa. Toivottavasti nytkin. Yöksi kaikki oireeni helpottavat, en tiedä mistä se johtuu, mutta kun menen nukkumaan, niin siihen mennessä kaikki oireet ovat poissa, onneksi, sillä huonosti nukutun yön jälkeen en pystyisi mihinkään.

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 516.12.2011 22.09
mulla ollu kurkku nyt tosi karhea, varsinkin tämän illan... Ensin mietin että onko flunssaa tulossa, mutta ei tunnu flunssan kurkkukarheudelta, joten veikkaan, että mahahapot on taas kurkkua ärsyttäny. Tuntuu että kokoajan joku kupla kurkussa tai nousemassa kurkkuun..
Muuten on olo ollu ihan hyvä.

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.12.2011 23.00
Huh, eilen oli illalla melko huono tilanne, kurkkua korvensi aivan kamalasti, en meinannut saada unta ollenkaan :// Kauhea polte ja nimenomaan kurkussa vain, ei missään muussa kohtaa.
Tänään ollut tilanne ihan ok, joskaan aamusta ei meinannut ruoka maistua juurikaan.

KatjaRe: Päivän refluksitilanne/osa 519.12.2011 15.14
Jopas sai Fazermint kamalat oireet aikaan. Kurkkua puristi , maha taas patarumpuna ja sydän tykytti yöllä aivan mahdottomasti. Ne saa mun puolesta jäädä syömättä.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 519.12.2011 15.47
Montako söit, Katja? Itse pistelin eilen luultavasti 100 grammaa suklaatia. Yöllä sitten oksennus pisaroi yskän mukana nieluun ja siihen heräsin pari kertaa.
En kyllä yleensä noin paljon syö suklaata kerralla mutta nyt lipsahti.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 520.12.2011 17.16
Joka päivä tuntuu olevan jotain oiretta. ei välttämättä paljon, mutta jotain kuitenkin. Välillä vähän närästää, välillä kurkun seudulla ihmeellisiä tuntemuksia, joskus vähän kuristava tunne. Tulee herkästi jäätyä kiinni vain noihin ikäviin tuntemuksiin, eikä tule huomanneeksi että on paljon oireettomiakin hetkiä päivän aikana, aion keskittyä niihin.

Töissä stressi hiukan lisääntynyt ja kaikenlaiset erikoistilanteet ruokailun suhteen (joulujuttuja) häiritsevät ruokavaliotani. Tänään oli joululounas töissä, huomenna toinen joululounas palaverin yhteydessä, joten sinnekin on pakko osallistua. Toivottavasti on muuta tarjolla kuin kinkkua ja rosollia.

Päätin juuri etten aio tehdä jouluksi yhtään ainoata jouluruokaa, en edes porkkanalaatikkoa, josta kyllä pidän. Kolmen päivän takia ei kannata hirveästi höösätä. En halua että jääkaapissani on joulun jälkeen minkäänlaisia tähteitä jouluruoista, joita sitten väkisin syödään monta päivää. Närästysoireet ovat hyvä syy jättää jouluruoat väliin, jos tässä jotain hyvää niistä voi keksiä:) Ja eikun riisnuudelivokkia valmistamaan, siihenkin tulee kookosmaitoa, nam.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.12.2011 14.03
Vanilja, hienoa, että oireet eivät ole jokatuntisia. Se on aina hieno tunne, kun huomaa oireiden esiintyvän harvemmalla välillä tunnin/vuorokauden/viikon sisällä.

Itselläni kohotettu sängynpääty (lähes 14 cm) taitaa nyt pikkuisen vääntää asentoa sen verran huonompaan suuntaan, että aamulla ala/keskiselkä vaatii venyttelyä ... vaiko onkohan se tämä flunssanpoikanen. Tarvii kokeilla laittaa jalkojen väliin tyynyä, jos se parantaisi tilannetta mitenkään. Refluksin kiilatyynyä kokeilin taas torkuilla (lisätyynynkin kera) mutta eipä se selällä nukkuminen siinä ole meikäläiselle edelleenkään sopiva juttu.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.12.2011 19.03
Noita oireita tulee tarkkailtua turhan herkästi, elämä pyörii välillä liiaksi niiden ympärillä, siksi pitäisi keskittyä oireettomiin hetkiin. Tässä joutuu äkkiä kierteeseen, kun oireet stressaavat ja stressi ei ole nyt ollenkaan hyvä asia oireille. Kun omat oireeni alkoivat, se oli shokki, koska tunsin itseni sairaaksi, enää en tunne, en ajattele olevani sairas.

Mietin välillä terveyttä ja mitä se pitää sisällään, voin tuntea itseni terveeksi, vaikka minulla on näitä oireita. Ihmisillä on niin hirveän paljon kaikenlaisia sairauksia ja vaivoja, kenellä mitäkin, minulla on tällainen vaiva, sairaudet vain kuuluvat monilla normaaliin elämään. Vaikea löytää sellaista ihmistä, joka olisi täysin terve, ilman mitään vaivoja.

Ystävättäreni sairastui jokin aika sitten sidekudosreumaan, joka on vakava sairaus, toinen rintasyöpään, niidenkin sairauksien kanssa voi elää. Eilen oli akuutissa ihan nuori poika, joka yllättäen sairastui vakavasti, kummallisesti hänkin vain oli tilanteeseen sopeutunut.

Nämä oireet voivat olla todella masentavia, mutta jos niistä ei pääse eroon, niin niiden kanssa on vain opittava elämään. Joskus vaipuu alakuloon ja negatiiiviset ajatukset valtaavat mielen, mutta onneksi ne eivät kestä kauan. En tunne kuin omat oireeni, joten puhun vain itsestäni, toisilla oireet ovat vaikeammat ja kun ne aiheuttavat jatkuvaa huonoa oloa, kipua ja ahdistusta, on vaikea ajatella positiivisesti.

Tänään oli ihana parituntinen lounaalla, jossa söin kalkkunafilettä, omenariisiaä ja kasviksia. Alkupalat olivat moninaiset ja löysin niistä paljon itselleni sopivaa ruokaa, jälkiruokakin oli herkullista ja minulle sopivaa. Oli virkistävää huomata että voi kuitenkin syödä ihan normaalisti eikä oireita ole ilmaantunut vieläkään. Saa nähdä tuleeko niitä huomenna, en kuitenkaan odota niitä, enkä ajattele sitä, nautin nyt tästä illasta ja olosta, kun tuntuu ihan tavalliselta. Iloitsen myös siitä, että vatsaoireeni ovat pysyneet poissa joa muutaman viikon, ei pahoinvointia, eikä vatsan turvotusta. Parempaan suuntaan tämä on siis mennyt.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.12.2011 2.02
Itselläni oli silloin vaikeina alkuaikoina kirjoittaa positiivisuus listaa päivän päätteeksi, kun oli muuten niin kivulias. Nyt en sitä enää ole tarvinnut pitkään aikaan.

Kuinka monta vuotta olet sairastanut jotain vakavampaa kroonista vaivaa/tautia/sairautta ja kuinka nuorena se alkoi? (vai oliko tämänvuotinen kuvio nyt ensimmäinen pitkäaikainen vaiva?) Itselläni puhkesi r-tauti 37v ja se on ollut nyt osa ihan jokapäiväistä elämää 7 vuotta.

Toisilla tuntuu stressi tosiaan vaikuttavan aika äkkiä. Itse olen varmaan siinä mielessä vähän vähemmistössä - stressitilanteissa (tai jälkeenpäin) ei ihan heti kyllä refluksioireilu ole lisääntynyt tai pahentunut. Tosin onhan noi tavallisimmat stressinpoistojutut ollut jo itsellä vuosikausia käytössä ennen refluksiakin, joten ne varmaankin auttavat tilannetta. Ja onhan siinä tietenkin takana kaikki stressin syntykuviot, persoonallisuudet ym vaikutus.

Julkisuudessa esitetyt mielikuvat onkin mielenkiintoinen aihe ..... Refluksitaudin myötä oma huomio kiinnittyi siihen, että artikkelit ja ohjelmat esittelivät pelkkiä nk "sopeutuneita" (lievää tautimuotoa tai jo leikkauksessa olleita) .... Itse asiassa nyt kun pikaisesti miettii - näyttääkö media yleensä mitään muuta minkään muunkaan taudin osalta?? Miten nyt en muista yhtään "ei-sopeutunutta" haastateltavaa mistään ... Tuleeko itse asiassa sairastamisen toinen todellisuus vasta ilmi potilasjärjestöissä ja vertaistuen parissa?? Ei kai tämä nyt näin yksipuolisesti voi olla :-(

KatjaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.12.2011 13.21
Hei Sitrus. Söin ehkä n 6-7 konvehtia, voi kamala mikä olo niistä tuli. Nyt tuotatin miehellä Pihlaja-karkkeja ja Omaria niistä ei tunnu oireita tulevan. Aion kyllä maistaa kaikkia joululaatikoita mutta kohtuudella, ettei tule ähkyä (kotikaljaa en kyllä juo kun muistan vielä viime joulun).

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.12.2011 17.05
Katja, täällä kanssa odotellaan joululaatikoita :-)

Miten sinä muuten pärjäilet sen sun niskavamman kanssa, josta kerroit tuolla aikaisemmin (jäitkö sinä omakotitalon katolta tippuvan lumen alle vai muistanko oikein)? Saatko sinä vamman aiheutumisesta mitään vahingonkorvauksia/vakutuusrahoja ym?

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.12.2011 19.48
Refluksikurkku, tuo positiivisuus on kovin vaikeaa, silloin kun oireita on paljon, itse yritän ajatella silloin että tämä menee ja väliin tulee taas parempi päivä. Minulla harvoin nuo oireet kestävät kovin kauan, välillä kuitenkin pidemmänkin aikaa.
En ole oikein koskaan aikaisemmin sairastanut mitään, rytmihäiriöitä minulla oli vuoden ajan, ne olivat epämiellyttäviä, mutta loppuivat kiropraktikon käsittelyn jälkeen. Niskaoireitakin minulla on, mutta niitä kai on aika monella.

Itse yritin toiveikkaana jossain vaiheessa etsiä tietoa jostain joka olisi parantunut närästysoireista, mutta ne ovat lähinnä näitä karppaajien palstoja, jossa hehkutetaan karppauksen parantavan kaikki vaivat, mutta se homma ei ole minua varten.

Täälläkin aina välillä kirjoitetaan siitä että välillä on hyviä kausia ja välillä huonoja kausia. mietin joskus että mitä se kenenkin kohdalla tarkoittaa. Onko hyvä kausi sellainen ettei ole oireita ollenkaan vai onko niitä silloin vain vähän? Itselläni hyvä päivä tarkoittaa sitä että oireita ei juurikaan ole, tai oikeastaan sellainen on hyvä päivä, kun unohdan koko asian.

Tuosta positiivisuudesta vielä sen verran, että minua vaivaa aina kaikki pakkopositiivisuus, jossain vaiheessa siitä sai kuulla kyllästymiseen asti. Koko positiivisuus-sana alkoi ärsyttää. Olen itse sen luonteinen että näen herkästi asioiden hyvät puolet, enkä jaksa kauaa murehtia, en siis ole luonteeltani passiivinen murehtija, vaan pikemminkin alan touhuta ja toimia, kokeilen kaikkea mahdollista ja otan selvää asioista. Jokainen meistä varmaan suhtautuu näihin asioihin omalla, itselleen ominaisella tavallaan.

KatjaRe: Päivän refluksitilanne/osa 529.12.2011 17.56
Refluksikurkku: kiitos kysymästä, päivä kerrallaan tässä elellään. Kotona olen oikeastaan koko ajan eli en käy missään mihin pitää autolla mennä tai kävellä pitemmästi kuin 500 metriä. Vakuutus ei korvannut mitään koska tapahtui omalla pihalla mutta ihan normaalilla työkyvyttömyys eläkkeellä olen.

ei onneksi tullut laatikoista oireita, tosin söin niitä vain ruokalusikalliset kerrallaan:)

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 529.12.2011 19.29
Hiukan flunssaoireita, kurkku on karhean tuntuinen ja nuhainen ja vähän päänsärkyinen olo, sain varmasti tartunnan kun tulee suukoteltua lapsenlapsia, joilla aina tuntuu olevan joku pieni yskä tai nuha päällä, kun päiväkodissa noita viruksia pyörii.
Flunssastako lie johtuu että tänään ollut välillä kurkussa oireita, epämiellyttävää tunnetta kurkun alueella, ärsyttävää kipuilua, mutta ei varsinaista närästystä.

Viime yönä heräilin pitkästä aikaa iltayöstä, olin herännyt jo useita kertoja, kun nousin katsomaan kelloa, se oli vasta puolikaksitoista. Outoa, tuli ihan mieleen viimekesäiset heräämiset öisin, kun nukuin todella huonosti närästysoireiden vuoksi. Viime yönä tosin nukahdin kunnolla puolen yön aikaan ja nukuin hyvin aamuun asti. Toivottavasti nämä flunssaoireet menevät pian ohi, eikä tulisi mitään kolmen viikon kurkkukipua niinkuin viimeksi.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 529.12.2011 22.21
Huono päivä taas takana,olen kohta kuukauden syönyt lääkettä,ei oikein mainittavaa apua ole ollut.Kahteen vuoteen en ole maistanut suklaata ja menin sen nyt jouluna tekemään ja voi kamala sitä oloa minkä se sai aikaan.Meinasin yöllä tukehtua,kun se nousi ylös ja sitten yskittin ja oikein urakalla.Aloitin tuon lääkkeen kun tuossa ruokatorven kohdalla tuntui sellanen inhottava polttava/kipu tunne se nyt vähän on helpottanut mutta voi jessus tätä ryökäilyjen määrää.En tajua kun en ole aamulla suuhun mitään pistänyt niin se jo alkaa.Jännä että kesät mulla on ollut helpompia(olisko kesälomalla osuutta asiaan:)?) ja talvet pahempia?Miten teillä muilla?

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 530.12.2011 1.35
nyt on taas erittäin huono viikko .. joulun jälkeen ollut harvinaisen pahoja oireita en tiedä aiheuttiko jouluruuat oireet mutta kipu ja polte ylä vatsassa ja rintalastassa on ihan jatkuvaa nytkin teputan yöllä pitkin asuntoa koska pysty asento on paras ei voi kuvitellakkaan menevänsä maate koska kipu vaan voimistuu ja ihan sama mitä lääkkeitä syö tuntuu että niistäkään ei ole mitään apua.. mä oon sitten niin kypsä kuin kypsä voi olla tähän refluksiin

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 530.12.2011 1.57
Täällä teputellaan kanssa ympäri asuntoa täysin täysin kypsyneenä "voimasanoja" pikkuisesti viljellen (!) ja tavaroita paiskoen - ei nyt ihan refluksioireisiin kuitenkaan tällä kertaa vaan siihen, että on epäilys ettei keuhko-oireet olekaan astmaa (ei kunnon hoitovastetta 6 kk aikana) ... vaan jotain muuta. Ja astman sijasta ne jotain muuta vaihtoehdot v-taa rankasti! Onneksi yksin kotona niin saa raivota/tuskastua ihan kaikessa rauhassa.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 530.12.2011 13.24
Joo pahimmillaan se on aivan yhtä helvettiä.Tänää kiva päivä muuten että selkä oli yön aikana kipetynyt niin ettei aamulla päässyt kävelemään muuta kuin voimasanoja käyttäen,(on muutaman kerran vuoden aikana mennyt ennenkin)nyt oottelen aikaa lääkäriin josko se ei olekkaan sitä mitä kolme vuotta sitte diagnosoitiin.No TÄNÄÄN EI RYÖKÄILYTÄ TAI POLTA!Jotakin positiivista :)

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 530.12.2011 20.13
mulla on kansa ihan sama fiilis kuin refluksikurkulla ja zoltilla tekis mieli heittää välillä noi tavarat ja kattilat pitkin seiniä voima sanoilla höystettynä tää oikeesti vaikuttaa niin paljon elämän laatuun ja siihen voimattamuuden tunteeseen että eikö tähän mikään oikeesti auta..??????

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 530.12.2011 22.56
refluksikurkku, millaisista vaihtoehdoista astmalle on kyse? Kuulostaa ikävältä.

Jouluaattoaamuna alkoivat varmaankin stressin takia omat refluoireeni pahentua ja piti Rennien voimalla mennä... Tiistaina kumartuessa ottamaan alakaapista tavaroita, tunsin aivan aallon mahasta suuhun :( Keskiviikkona sitten aloitin taas Pariet-kuurin ja sillä mennään nyt vähän aikaa. Täytyy sanoa, että pari päivää tabuja on jo auttanut vähän, vaikka ruokavalio on ollut lomien yms takia hieman päälaellaan.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 530.12.2011 23.46
Joo kyllä siinä elämänlaatu aika lailla heikkenee eikä auta vaikka olisi kuinka syömättä kiellettyjä ruokia ja tekisi kaiken sen eteen että oireilu olis vähäisempää.Välillä tuntuu että pää hajoo.

Hemu82Re: Päivän refluksitilanne/osa 530.12.2011 23.51
Mullahan oli 2 päivää ennen jouluaattoa tähystys ja todettiin et mahanportti on hieman löysä. Kaikenmoisia oireita on ollut jo ties kuinka kauan. Mut jännä juttu oli se et jouluruoka ei aiheuttanut oireita vaikka söinkin enemmän kuin normaalisti, ei tullut pahaa oloakaan. Ainut mikä tuli niin yksi pieni röyhtäys mistä olin hyvin tyytyväinen, mulla kun ei röyhtäyksiä tule ja se sitte vasta aiheuttaakin ahdistavaa oloa. Röyhtäisen ehkä 5 kertaa vuodessa, en tiedä onko tuo kurkunpää sitte muka ahdas vai mistä johtuu, ei kyllä tähystyksessä mitään sanottu.

Niin joulu siis meni hyvin. Mutta nyt kun olen joutunut tekemään hommia pakettiautolla ja kantelemaan painavia laatikoita niin voi elämä sitä oloa välillä, tuntuu pallean kohta ja selkä samasta kohtaa välillä tulehtuneelta ja korventaa. Toissa yö meni pyöriessä kun oli niin huono olo. Mulla siis yleensä öisin vaan tosi huonoa oloa ja nieleskelen vaikka suu on ihan kuiva, ja joskus pallean kohdalta viiltää ja tuntuu turvottavalta. Viime yön kyllä nukuin kuin tukki ja tänään ollut parempi olo kuin eilen. Mut ei ilmeisesti sovi toi pakulla ajo yhtään kun joutuu olemaan etukumarassakin, istuminen nyt muutenkaan tunnu olevan hyvästä. Oon syönyt nyt muutaman kolmisen viikkoa Somac 40mg aamuisin ja ei ne kyllä tunnu ihan täydellisesti auttavan, paremmin tuntui auttavan 20mg aamuin illoin. Kivahan se olis kun ei tarvis lääkkeitä popsia kun juuri kesällä pääsin eroon vuosikausien paniikkihäiriölääkityksestä. Niiden lääkkeiden lopettaminen todennäköisesti pahensi noita vatsaoireitakin kun masennus iski ja muutenkin sairastelua ja ruokahalu meni. Mut toivon ettei tarvi niitä lääkkeitä enää koskaan syödä, mielummin syön vaikka lopun elämääni vatsalääkkeitä.

Mitäs muuten onko muilla sellaista tosi väkevää, oikein tympeää makua suussa? Mulla ei tunnu et mitään happoja suuhun tulis mut maku on aivan järkyttävä. Tässä pari päivää taas ollut koko ajan pahaa makua ja pitäis koko ajan syödä jotain peittääkseen sen maun, vaikka toisaalta ei tekis mieli mitään syödä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 531.12.2011 11.01
Refluksikurkku, luulisi että nyt sitten ainakin tutkitaan tarkkaan, että mistä oireesi nyt sitten johtuvat. Varmasti noihin oireisiin tuskastuu, varsinkin jos joutuu olemaan epätietoisuudessa niiden aiheuttajasta.

Harmillista kuulla että niin monella on noita ikäviä oireita. Paniikkioireet tuntuvat liittyvän näihin vaivoihin kovin monella. Minullakin niitä on ollut joskus, mutta siitä on jo vuosia aikaa. Ne ongelmat tuntuvat helpottavan iän myötä, jos se yhtään lohduttaa.

Omat närästysoireeni ovat nyt minimissään, mutta kyllä niitä kuitenkin esiintyy. Ensi viikolla yritän päästä ruoka-aineyliherkkyyden mittaavaan verikokeeseen ja helmikuussa on seurantakäynti ravintoterapeutilla.
Vatsaoireet ovat pysyneet poissa kokonaan, se on jo hyvä edistysaskel, se motivoi minua ajattelemaan, että ehkä muutkin oireet helpottavat.

Flunssa on päällä, mutta ei kovin kovana, nuhainen olo, ei onneksi kurkkukipua eikä tällä hetkellä yskääkään. Tukkoinen olo, mutta nenäkannu helpottaa oloa huimasti.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 51.1.2012 14.34
M-M, eka vaihtoehto on kai keuhkoahtautumatauti ... astmaahan tutkittiin hyvin jo silloin kesäkuussa mutta vasta sitten hoitokokeilu paljastaa sitä sun tätä. Kuvat tarvii käydä tässä joku päivä otatuttamassa koskiklinikalla, kuukausi lääkkeettä ym ym (ne tavalliset spirot, typpioksidit ym). Eosinofiiliverikoetta ei otettu tällä kertaa. Toivottavasti olisi vielä vaan joku astman spesiaalimuoto.

Vanilja, vointia sinne sinullekin ekaan vuoteen! Sullahan voi närästykset ym vielä hyvinkin häipyä ihan kokonaan kun gastriittikin helpottuu.

Sen verran tarvii korjata, ettei itselläni ole siis mitään keuhko-oireilua tai hengenahdistusta (vain spiron puhallusarvot edelleen huonot) eikä refluksitautikaan oireile nyt tällä hetkellä sen kummemmin (pientä kurkkuoireilua mutta ei sen kummempaa). Perinteistä TMV:tä (TMV= täysmittainen v-tus) "pelkästään" ;-)

Tv ja isot peilikaapit eteisessä vielä ehjinä ... tarviikohan siirtyä siihen yhteen aikaisemmin puhuttuun "stressinpoistokeinoon" eli hutvia sohvaa paperikääröllä vai mikä se nyt olikaan ... :-)???

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 51.1.2012 15.47
Vähän pelkäsinkin kysyessäni, että vastaus on keuhkoahtauma. Mutta toivottavasti ei ole! Mummoni menehtyi siihen ja se on aika pelottava tauti.

Ei muuta ku sohvan kimppuun! Tsemppiä!

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 51.1.2012 17.39
Eikös keuhkoahtaumatauti ole tupakoitsijoiden tauti enemmänkin ja sen voi saada todella pitkään jatkuneen tupakoinnin seurauksena tai jos työskentelee pölyisessä ympäristössä. Mielestäni siinä on kovasti kaikkia ilmiselvviä oireitakin. Eräällä puolitutulla se on, ja hänkin oli tupakoinut kymmeniä vuosia ja aika paljon vielä kaiken lisäksi, hänellä oli kyllä siinä ihan selkeät oireet, joiden vuoksi meni tutkimuksiin. Yski ainakin ihan hirveästi, kunnolla ja kovaa kaiken aikaa.

Miehelläni epäiltiin myös astmaa vuosia sitten, häntä tutkittiin todella tarkkaan, keuhkot tähystettiinkin jollain ihme laitteella, mutta mitään ei löytynyt. Astmalääkitystä hänelle annettiin, mutta ei sillä ollut mitään vaikutusta. Hänellä epäiltiin kroonista keuhkoputken tulehdusta. Oireet katosivat vain jossain vaiheessa, sitten sanottiin että ne olivat viruksen aiheuttamia. Eli noihin huonoihin puhallusarvoihin voi olla muitakin syitä kuin keuhkoahtauma.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 51.1.2012 21.58
Kiitos vastauksistanne :-) ... toivotaan tosiaan parasta (astmadiagnoosiin olisin ihan enemmän kuin tyytyväinen)... ja ainahan on tuo sohva!

KAT on hieman kanssa tuttu itselleni .... Isälläni (68v) on n 10 vuotta ollut
tauti diagnosoituna + pari vuotta astma. Miehen sukulainen oli sen takia heikossa kunnossa ja kuoli alle 70-vuotiaana (ehkä olisi elänyt vielä muutaman vuoden pitempäänkin mutta hänellä oli elvytyskielto). Ei sen puoleen, kaikenlaiset keuhko-oireet/vaivat ym (eri syistä) ei ole mitenkään harvinaisia todella iäkkäillä ... M-M, muistatko minkäikäisenä mummusi kuoli?

Olisi voinut tuo uusi vuosi paremmallakin mielellä alkaa mutta sen siitä saa kun menee varaan välipäiviksi lääkärin - olisi pitänyt mennä vasta ensi viikolla ;-)

Vanilja, oliko sinun lapsellasi astma ...?

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 52.1.2012 1.49
Täällä kärsitään flunssaoireista, kurkku kipuilee ja tukkoinen olo. Kurkkukipua ei kyllä helpota se että mahanesteetkin ärsyttää kurkkua... Tänään oli myös erään tutun syntymäpäiväjuhlat, meni ihan hyvin ja tuli vähän maisteltua voileipäkakkuakin, olo pysyi hyvänä eikä voileipäkakusta tullut oireita.
Nyt vatsa tosin hieman huonona, kuten aina yleensä ennen flunssaa, helpottuu sitten.

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 52.1.2012 1.55
Hei näin aiheesta poiketen, kirjoitteletko sinä refluksikurkku muuten tuota refluksiblogia? :)
Tulee nimittäin lueskeltua sitä.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 52.1.2012 3.01
Päälle 80-vuotiaana. Hän oli tupakoinut 60 vuotta ja lopetti tupakoinnin kun sai astmadiagnoosin. Sitten todettiin keuhkoahtauma ja siihen hän sitten menehtyi. Loppuun asti sai asua kotonaan (happiviiksilaite öisin käytössä), vasta viimeiset muutamat päivät oli sairaalassa. Muistan, kun hän soitti perjantaina sairaalasta, että kokeiden tuloksia odottelee, ja kyselin, että pääseekö hän jo viikonlopuksi kotiin. Maanantaina sitten aamulla tuli soitto, että hän oli menehtynyt.

Meidän suvussa on yleensä eletty melko pitkään (yli satavuotiaitakin ollut), ja uskon että hänkin olisi ilman tupakointia elänyt todella pitkään, sillä hän oli loppuun saakka lähes täysin omatoiminen, eli kokkasi ja siivosi itse, pyöräili, marjasti, kävi haudoilla...

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 52.1.2012 3.08
No minähän se siellä tilitän ja runoilen :-) Mukava, että jaksat piipahtaa siellä! Oletko itse muuten bloggaajia?

Flunssa ei ole tietenkään kiva ... Itselläni flunssa loppui just ja tämä viikko ollaan vielä hissukseen liikunnan kanssa. Jaksamista!

Mukava kun voi syödä jotain oikein herkkua ilman oireita.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 52.1.2012 16.58
Refluksikurkku, kyllä minun vanhemmalla pojallani on astma ollut lapsesta lähtien. Nyt aikuisena oireet ovat kovin vähissä, eikä hän tarvitse esim. jatkuvaa lääkitystä ollenkaan. Enemmänkin hänellä on nykyään keväisin riesanaan siitepölyallergiat.
Kun astman saa lapsena, sillä on yleensä hyvä ennuste, kun ikää tulee lisää, oireet helpottavat. Jos sen saa aikuisena, se ei välttämättä helpota vanhenetessa, päinvastoin.

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 52.1.2012 23.32
refluksikurkku: tulee joo välillä omaksi iloksi bloggailtuakin... :-)


Nyt muuten alkoi jo flunssan oireet jopa helpottaa, tukkoinen olo katosi, joskin kurkku on vielä hieman kipeä. Saas nähdä tuleeko se flunssa :-)

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.1.2012 21.28
Tänään taas yhtäkkiä alko sellanen ryökäily että oksat pois,oletan että purkka jota pidin n.5min suussa sai sen aikaan...no oli tossa muutama hyvä päivä.:)

Hemu82Re: Päivän refluksitilanne/osa 54.1.2012 10.17
Aika jännä juttu tuli muuten tosta purkasta mieleen... mulla yleensä purkan syöminen helpottaa jostain kumman syystä oloa. =) Ja saatan lenkillä sitä pureskella puolisen tuntiakin. Paitsi jos esimerkiksi syön sitä turkinpippuripurkkaa niin saattaa alkaa älöttää kun kerää niin paljon sylkeä suuhun.

Ja eilen olikin muuten harvinainen päivä, en ottanut ollenkaan pahoinvointilääkettä, en samarinia enkä soodaa. Vaikka oli mulla jossain vaiheessa vähän paha olo mut kyllä se kuitenkin näytti menevän ohi ilmankin.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 54.1.2012 10.47
Jos ilman kerääntymiset ei erityisemmin aiheuta ongelmia, kyllä sen purkan (rajoitetun syömisen) pitäisi toisilla tehota ihan ok, kun se sitä syljen lisääntymistä ja sitä kautta ruokatorven huuhtoutumista edistää... tarviikin kokeilla taas ainakin pääsyömisen jälkeen xylitol-purkkaa. Itse pureskelen/imeskelen sitä 15-20 min.

Hemu82, jätitkö sinä sen Somacinkin ottamatta eilen?

Hemu82Re: Päivän refluksitilanne/osa 54.1.2012 21.33
En sitä jättäny ottamatta. Mut kun se ei oo kunnolla auttanut näköjään niin sen takia noita muita joutunut päivittäin vetämään. Täytyis tosiaan kysellä jos lääkäri kuitenkin kirjottais sitä miedompaa Somacia ja ottaisin aamuin illoin kun tuntui paremmin auttavan. Nythän ostin tänään Silicum tonic-geeliä ja kokeilen josko siitä ois apua, pari ruokalusikallista ottanut tänään enkä oo kyllä tänäänkään noita muita joutunut ottamaan. Ja olen kuitenkin syönyt palan isännän tuplajuustopizzastakin. Tosin eipä se aina tee oireita vaikka kuinka rasvaista tai tulista söisi, joskus taas tekee.
Ja toi purkkahomma... ennen mulla oli tosi pahoja ilmavaivoja mut en silloinkaan huomannut purkan sitä pahentavan ja silloin muuten söin Activiaa ja sen lopettamisen jälkeen hävis ne ainaiset ilmavaivatkin ja pahemmat turvottelut. Ainut vaan et joskus kyllä tuntuu olevan sitä ilmaa tuolla ruokatorvessa mut kun se ei vaan tule ulos kun en osaa röyhtäistä tai sitä ei vaan tule.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 55.1.2012 17.24
Kohta kaksi päivää mennyt täysin oireettomana, ihan aavistus pienestä tunteesta jossain kurkun tienoilla jonkun kerran päivän aikana. Olen ihmeissäni ja iloinen, sillä vaikka närästys taas alkaisi, niin tiedän, että oireettomiakin päiviä voi tulla. Tänään olin vapaapäivällä ja tyypillinen tilanne stressaantuneelle, heti kun alkaa vapaa, alkaa tulla kipuja, sain hirveän päänsäryn. Siihen oli pakko ottaa Pandadol 1000 mg, se ei auttanut, sitten oli otettava Dolan, johan alkoi kipu helpottaa. Lääkkeetkään eivät aiheuttaneet närästystä.

Kun en jouluksi leiponut mitään, alkoi tehdä mieli, oikein vanhan ajan piimäkakkua. Pakko oli leipoa eilen sellainen, laitoin siihen jauhoiksi karkeata kokojyväspelttiä ja puoli desiä ruisjauhojakin, vähensin sokerin määrää ja käytin intiaanisokeria, luomumuna, luomurusinoita ja piimää, mausteeksi vain kardemummaa ja sulatettua voita, josta osan laitoin rypsiöljynä. Tuli ihana tuoksu kun otin kakun uunista ja kyllä se maistui makoisalta teen kanssa. Tänään maistelin sitä iltapäiväkahvilla ja se oli vielä parempaa. Karkeat jauhot tekivät siitä aika mureaa, mutta se ei haitannut yhtään.

Ensi viikolla on ruoka-aineyliherkkyysmittaus ja A- ja D-vitamiintason mittaus. Helmikuussa on ravintoterapeutilla käynti, jolloin saan tietää näkyykö niissä mitään.
Vähän olen miettinyt että aika kallista noiden testien ottaminen on, tosin sain kyllä lääkärin lähetteen niihin. Mutta eilen juttelin ystävättäreni kanssa, jonka koiran lääkäreihin ja lääkkeisiin on mennyt muutama sata euroa ja lisää tulee menemään. Ajattelin että ehkä raaskin laittaa itseeni sen kummempia miettimättä rahaa, jos joku maksaa koirankin hoidoista sellaisia summia.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 513.1.2012 20.46
jeepä jee... tässä on taas istuttu asiakkaiden kanssa nautittu hyvää ruokaa ja monta olutta ja napsia ja juuri kotio saapunut... tiedän ihan etukä'teen et yöllä taas alkaa jossain vaiheessa poltot ja ylävatsakivut oikein kunnolla.. mä oon jo etukäteen kypsä tähän hirveeseen ylävatsakipun ja närästykseen ja kiputiloihin..oliskin vaan krapula mut ne ylävatsavaivat.kaiverrus suolet tulee ulos fiilis.. mut tääkin on itseaiheuteutettua..mut kumminkin ..ei tälläin ollut vielä viisi vuotta sitten..

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 513.1.2012 20.59
Röyhtäilyjä ihan kiitettävästi...otin muutaman sipsin,ei näköjään olis kannattanu...maha villiintyy heti aivan hulluksi... :( no tähän on jo tottunu ja haikeudella muistelee sitä aikaa kun maha oli vielä "normaali".

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 514.1.2012 12.21
Eilen Ryhmäteatterissa (esitys oli aivan loistava), siellä 12cl punaviiniä, ai että maistui hyvälle, ei oireita illalla, mutta tänä aamuna kyllä huomasi että on poikettu kaidalta tieltä. Närästelee, mutta ei onneksi paljoa. Kaava on aina sama, ensin tuntuu ruokatorven kohdalla poltetta, sitten kurkussa, sen jälkeen alkaa leuan alapuolella tuntua pientä kihelmöintiä, siihen ei juuri Renniet auta, mutta onneksi se menee aika nopeasti ohi.

Eilen tuli kuukausi ilman maitoa, ennen teatteriin menoa join Kluuvin Maatilakaupassa (ihana paikka) smoothien, joka oli tehty luonnonjogurtista, hunajasta ja mustaherukasta, päälle oli ripoteltu kuivattua mustaherukkajauhetta. Join sen isosta maitolasista, se näytti kauniilta ja maistui ihanalta. En tiedä oliko järkevää aloittaa maitotuotteet kuukauden tauon jälkeen ja ottaa samana iltana punaviiniä, mutta aina ei jaksa olla järkevä. En ottanut Gavisconia enkä piigeeliäkään siihen alle, kun oli monta täysin oireetonta päivää, olisi ehkä kannattanut kuitenkin vuorata vatsaa jollain konstilla etukäteen.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 515.1.2012 12.20
Johtuneeko edelleen perjantain viinilasista, kun vieläkin vähän närästelee, eilen sitä jatkui koko päivän, illalla oli aika kurjakin olo välillä. Onneksi se nukkumaan mennessä helpotti. Eilen maidon lisääminen ruokavaliooni jatkui, mutta nyt taidan pitää siinäkin taukoa, niin että saan närästysvaivan kokonaan pois, muuten en tiedä aiheutuuko ongelmat maidon lisäämisestä vai voiko tuo viini vielä vaikuttaa.

Jostain kumman syystä en ole kaivannut maitotuotteita erityisesti, ehkä ne eivät kuitenkaan ole minulle hyväksi. Kananmuniakin olen kartellut viimeisen kuukauden aikana, mutta niitä minun tekee välillä mieli.

Hemu82Re: Päivän refluksitilanne/osa 515.1.2012 17.42
Itsehän olen ollut pari kuukautta ilman ruisleipää, mutta ei oo kyllä vaikuttanut mihinkään suuntaan ton voinnin suhteen ja meinasin et jos sen ottais taas takasin ruokavalioon. Yks ilta söinkin ruisleipää minkä päällä oli paistettu muna, jauhelihapihvi, salaattia ja kurkkua niin jossain vaiheessa oli taas vähän huono olo, en tiedä mistä johtui mut en usko et ruisleivästä kun on niitä pahoja oloja ollut ilman sitäkin.

No eilen sitte väsäsin omenapiirakkaa, söin sitä vaniljajäätelön kanssa iltapäivällä ja alkoi kurkussa hirveä "kurr kurr" mut kun ei vaan tule röyhtäystä eli se pyörii vaan siinä, illalla söin lisää ja sama homma... mietin et kumpi se nyt on se piirakka kaneleineen vaiko jäätelö... tänään aamupäivällä pienen palan piirakkaa söin niin ei ainakaan niin pahasti kurnuttanut, eli jäätelö vissiin pahempi. Oon ennenkin huomannut et tosi kylmät maitotuotteet aiheuttaa kurnutusta ja siis varsinkin just joku jäätelö tai pirtelö. Ja moni taas sanoo et sellainen auttaa närästykseen. =D

NRRe: Päivän refluksitilanne/osa 515.1.2012 18.14
Heipä hei, täällä uusi jäsen tähän kirjavaan kerhoon, elikkäs siis erittäin paha refluksi on minulla, tai no oireet alkoi n.4kk. Lääkkeetkään eivät vielä hirveän hyvin auta, tehtiin tähystys ja alkavava pallea tyrä sekä 2 cm väljä ala-läppä..Itse oon tässä käynnyt kaikki varmaan refluksin oireet läpi.. tuntui että teen kuolemaa. niin ja ei löytynyt mitään imeellistä mahasta/ ruokatorvesta/ eikä myöskään kurkun päästä katsottu 2 kertaa..
Tupakoin vielä mutta ois varmaan oikea aika lopettaa se.. eli siis oireet.. palan tunnetta,vaikeus niellä,kauhea liman eritys(tupakointi ei auta asiaa, jonka ihan varmasti meinaan lopettaa) maha oireita, oksu refleksiä(varmaan myöskin tupakointi) hengitys vaikeuksia/astmaattiset oireet.. yms yms yms mitä nyt tähän voipi kuulua... tosin meinaan ottaa kilppari kokeet varuiks ja myöskin menossa kaulan ultraan koska välillä sattuu kilppariin ja oireet häviää.... kummallista eikö..
Ja myös yhdessä epikriisi lausunnossa lukee kipua oikean kilpparin kohdalla ja tosiaan kipu tuntuu ulkopuolisena kipuna ei sisä puolisena kun niitä on, mutta any way läppä väljä.

sänngyn pääty kohotettu n 20 cm, mottorisänky ja peräkin nostettu etten valuis alas pain =).. ja tosiaan nukkumis vaikeuksia ollut sain toki nyt unilääkkeet jotka auttaa.Kerron toki lisää kun saan kaikki epikriisit itelleni ja siirryn kunnalliseen sairaanhoito piiriin...ja kaikille jonka itsekkin huomasin, hulluksi ja masentuneeksi ja ahdistuneeksi tässä tulee kun ei tunnu mikään auttavan... kaikki lähellä olevat ihmiset pitävät minua ihan psykoottisena.. toki menen hakemaan masennus lääkkeet heidän iloksi ja yms, mut he ei tätä tunne koska niillä ei oo naitä oireita.. tänään pitkästä aikaa ok pv ja pärjäämisiä kaikille.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.1.2012 1.16
tää on niin ihanaa... soin n klo 18:00 puolitoista lautasellista kasvis sose keittoa, menin nukkumaan n klo 22.00 ja nyt 01:00 heräsin kauheeseen rintalastan alaiseen kipuun ja poltteeseen noin minuutin kestävään pitkään kuumaan ja hapokkaaseen röyhtäilyyn ja sitten koko satsi kasvissose keittoa oksennettiin pönttöön... hyvät hyssykät kun helpotti.. on tää kanssa kun saa näköjään vähintään enenmän kuin joka toinen yö teputtaa pitkin asuntoa kun närästää ja polttaa koko ajan.. jos tää refluksi olis jokin kiintee kohde mä olisin kuristanut sen ajat sitten.. oitä taas kaikille.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.1.2012 8.43
Aamuisin on alkanut tulemaan vähän nielutuntemuksia ...

NR, tsemppiä! Kantsii varmuuden vuoksi käydä kaulan ultrassa - mullakin se varmuudeksi otettiin. Voimia myös tupakan vähennykseen - siihen muuten löytyy tuolta Refluksi- Itsehoito - osuudesta linkki Stumppi - Keskustelupalstalle, jossa on keskustelua ja tukea siihen liittyen.

Hei Jari, tsemppiä yöteputuksiin sinnekin! Mulla oli itsellä annoskoko merkittävä esim yhden mustikkakiisselin kanssa - pieni jälkiruokakupponen ok mutta kun söit kohta perään toisen, alkoi oireilu :-(

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.1.2012 9.52
Talla hetkella todella hyva viikko takana ja toivottavasti jatkuu! Ei oikeastaan mitaan oireita ole ollut.

Viikon paasta olen tulossa Suomeen ja saahan nahda kuinka muijan kay, kun paasee taas erilaisten ruokien aareen. Pitaisi vain muistaa hillita sita ruisleivan mutustamista yms. herkkujen.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.1.2012 15.57
Hienoa!
Ja lääkkeet mukaan reissulle tällä kertaa :-)?

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.1.2012 16.12
Refluksikurkku: Todellakin pakkaan laakkeet mukaan! ;-)

NRRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.1.2012 18.13
heipähei taasen, kaulan ultrassa/kilpparikokeet ok.. maha tähystyksen tuloksia sit ootellessaan.. kysyisinkin teiltä jos jollain on ollu ruokatorven spasmeja?? tuntuis kyl et mitä rennonpana on niin niitäkin on vähemmän.. sit ku ne menee pois niin olo on kun taivaissa.. kaikki niinkuis ennenkin.. tuntuis kun koko elimistö sanois ittensä irti aina välillä ku mikään ei toimi ja vaikuttaa ihan kaikkiin osa-alueisiin/mieli,ahdistus ja yms. kyl tää on hankala sairaus.

Untuvikko: toivon kaikesta sydämmestä sinulle että helpottaa ja niin myös kaikille muilekkin tästä kärsiville

kuplaRe: Päivän refluksitilanne/osa 525.1.2012 17.52
Tänään huono päivä. Kurkku-ja rintalasta kipu. Kaurapuuro jäi kurkkuun. Mustikkakeitto päivän pelastus.

MindiRe: Päivän refluksitilanne/osa 527.1.2012 13.48
Pitkästä aikaa taas täällä piipahtamassa.
Itsellä menny ihan suht hyvin nyt, noh, tällä viikolla vähän on ollut erinäisiä oireita, mutta ovat pysyneet ihan siedettävinä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 527.1.2012 17.04
Minullakin on ollut suhteellisen hyvä tilanne jonkun aikaa, mutta oireita on ollut nyt pari päivää kurkun tienoilla.
Sain tänään ruoka-aineyliherkkyystestin tulokset. En osaa itse niitä kovin tarkkaan tulkita mutta osaan kyllä lukea että siellä oli kahden kohdalla kolme punaista neliötä ja merkintä "3 + erittäin korkea" toinen oli meriantura, ei haittaa, mutta toinen oli yllätyksekseni auringonkukansiemen, minun herkkuani.
Aika paljon oli myös keltaista neliötä, joka tarkoittaa "1+ alhainen", niitä olivat suklaa, maissi, sinimailanen, tattari, maissigluteeni, gluteenin kohdalla ei ollut vasta-aineita, vihreää neliötä joka tarkoittaa "erittäin alhainen" raejuusto, maito, jogurtti, omena, herne, tonnikala, munanvalkuainen ja keltuainen. vehnä, hiiva.

Kunhan menen ravintovalmentajan luokse, hän varmaan testit osaa tulkita, että tiedän mitä pitää karttaa kokonaan, varmaan kuitenkin noita punaisia, mutta muista en tiedä. Hän varmaan osaa sanoa mylsjub miksi gluteenin kohdalla ei ollut vasta-aineita, mutta vehnän kohdalla oli vähän.

En tiedä onko näillä tiedoilla mitään tekemistä närästyksen kanssa, mutta nokkosrokkooni sillä saattaa olla vaikutusta. Auringonkukansiemenet jäävät nyt pois ruokavaliostani. Onneksi pähkinöistä, ei vasta-aineita ollut kuin pekaanipähkinän kohdalla.

Hemu82Re: Päivän refluksitilanne/osa 527.1.2012 19.32
Nykyäänhän suositellaan nimenomaan syömään niitä allergiaa aiheuttavia ja sillä tavoin siedättämään elimistöä, siis toki pieniä määriä kerrallaan. Mut jos nyt vaikka niin allerginen on esim pähkinälle et turpoaa kurkku hengenvaarallisesti niin ei varmaan ole suositeltavaa. =)

Hemu82Re: Päivän refluksitilanne/osa 527.1.2012 19.32
Nykyäänhän suositellaan nimenomaan syömään niitä allergiaa aiheuttavia ja sillä tavoin siedättämään elimistöä, siis toki pieniä määriä kerrallaan. Mut jos nyt vaikka niin allerginen on esim pähkinälle et turpoaa kurkku hengenvaarallisesti niin ei varmaan ole suositeltavaa. =)

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 527.1.2012 20.07
niin varmaan, mutta jos nokkosrokko tulee jostain näistä ruoka-aineista, joille tuossa testissä vasta-aineita kehittyi, niin mieluummin olen syömättä niitä kokonaan, kuin kestän sen järkyttävän, loputtoman kutinan ja kirvelyn, jonka nokkosrokko aiheuttaa

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 530.1.2012 21.47
Olo on ollut aivan mahtava kuukauden happosalpaajakuurin jälkeen.Kohta viikon olen ollut lääkettä ilman ja olo tuntuu ihan ihmismäiseltä.No tuli sitä 4kk jo kärsittyäkin.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 530.1.2012 23.22
Jahas, pakkanen aiheuttaa taas kovaa makeanhimoa ja vedin ensihätään laskiaispullan. Kannattiko? No ei! Ekaa kertaa rintakipu tuntuu myös selän puolella, vasemmalla abt lapaluun kohdalla. Iltapalaksi Rennietä...

HansuRe: Päivän refluksitilanne/osa 51.2.2012 8.52
jatkuvien keuhkoputkentulehdusten takia ( jotka johtuu tuosta mahahappojen noususta ja yskiessä menee keuhkoihin ) sain pari viikkoa sitten lähetteen keuhkojen tähystykseen. nimesin vielä sairaalan, mihin se lähete kannattaa laittaa kun sielä ne gastrolääkäritkin on. No, eilen tuli kirje toisesta sairaalasta, että heillä ei ole keuhkolääkäreitä näin nopealle aikataululle, joten kannattaa ottaa yhteyttä siihen toiseen sairaalaan....Että mulla menee hermot näitten ummikoitten ulkomaalaisten kanssa! Kaks viikkoa menny taas hukkaan, ehtii kuumetauti kohta taas iskeä päälle : ( En ehkä kovin ystävällinen osaa olla kun tk:een menen käymään....

Edelleenkään närästystä ei ole, välillä tuntuu, että olenko mää oikeasti edes refluksikko, mutta tää yskä on ihan kauheaa, hermot menee : (

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 51.2.2012 19.26
Aamulla lähti hampaasta iso pala pois alhaalta ikenen vierestä. Täysin nestelinjalla tänään ... Onneksi sain Nexiumin sulatettua veteen. Hammaslääkäriin 13 tuntia...

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 51.2.2012 19.38
Voi ei, otan osaa. Noi hammasjutut on niin inhottavia. Mutta sullahan oli hyvä hampilääkäri?

Mun pitäisi kanssa mennä. Yks hammas vihloo vaan, vaikka siinä ei ole reikää. Tarkistettu monta kertaa. Lääkäri sanoi että jos ei fluorilakkaus auta, on ehkä viisasta paikata.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 51.2.2012 20.56
Kiitos! Ärsyttävä yllätys tämäkin.

Onneksi on tosiaan mukava lääkäri (VAIKKA se kyllä pilasi silloin vuosi sitten mun oikean purennan eikä sitä tasapainottavaa nanomilliä ole vieläkään löytynyt, joten nyt taas voimakkaita kieli- ja poskikipuja 2 viikkoa takanapäin).

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 52.2.2012 11.05
Ja nyt taas aurinko paistaa, kun akuutti hamppukäynti ohitse :-) Ihanaa kun saa syödä koko suulla ja vähän kiinteämpää! Joten bataattimuussia, punajuuri-vuohenjuustosiivuja sekä höyrytettyä kukkakaalia tänään pöydässä - hirveä nälkä :-)

Sitrus, onko sulla varattuna jo aika?

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 52.2.2012 12.46
KIITOS kun muistutit! Nyt on aika varattuna. Tämä ei ole onneksi (kkop kop) mikään iso juttu, sitä paitsi mulla on ihana hammaslääkäri. Siellä on ilo käydä. Se kertoilee aina hauskoja ja mielenkiintoisia juttuja. Potilailta kuultua. En kyllä tajua miten kukaan voi puhua mitään kaikki rojut suussa...

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 3.19
tepu tepu tepastellaan taas pitkin asuntoa näin yö aikaan.. mut täähän on mulle niin tuttua, närästää ja polttelee ylävatsaa taas oikein huolella.. on ollut harvinaisen paha viikko tässä on saanut joka yö tepastella tällä viikolla ja polttelu on jatkunut pitkälle aamupäivään asti... tämä närästys""jota mä sanon kohta henkilöksi kun se haluaa olla niin lähellä mua koko ajan"" on varmaan päättänyt että tällä viikolla jari ei ainakaan unohda mua... jep huumoria peliin ja tepastelemaan.. öitä...

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 9.18
Jari, eikö mikään auta? Saitko yhtään nukuttua?

Sitrus, meitä on 2 puheliasta hampussa mutta minä saan vaan varoitukset olla puhumatta jossakin vaiheessa. Kuten eilenkin. Rupattelu purkaa mulla vähän myös jännitystä :-) ensi viikolla kiviä poistaan.

lupiiniRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 13.21
Aiemmin tuolla ruokapuolella kirjoittelin, mutta ajattelin nyt täälläkin käväistä. Kävin juuri tähystyksessä, ja arveluni osoittautuivat oikeiksi, eli löysähän se vatsanportti on. Kaikki limakalvot olivat onneksi kuitenkin ehjinä. Olen tosiaan ollut jo muutaman kuukauden varma, että oireeni johtuvat refluksista, mutta niitä on tutkittu sydänfilmein ja astmakokein. Onneksi sain vaadittua tuon tähystyksenkin, niin ei tarvitse enää olla vain oman diagnoosin varassa.


Lääkkeitä olen syönyt jo pari kuukautta, nukkumisasiat jne on hoidettu ja ruokavalio on tyyppiä "hiekkaa ja vettä", joten sinällään diagnoosi ei muuta mitään. Sinänsä helpotti jutella lääkärin kanssa noista ruoka-asioista, sillä olen todella helposti äärimmäisyyksiin hurahtava puritanisti, joka jättäisi ruokavaliosta pois ihan kaiken. Täytynee ajatella niin, että hiljalleen kokeilen palautella perusruoka-aineita lautaselle, ja katselen sitten, mitä tapahtuu. Nyt oireet ovatkin olleet lieviä, joten uskallan vähän testaillakin. Tammikuu oli kauhea, kun antbioottikuuri räjäytti systeemin, ja hengittäminen oli todella vaikeaa - siihen tilanteeseen rajusti karsittu dieetti sopi ihan hyvin. En kuitenkaan haluaisi varoa ihan kaikkea lopun ikääni. Lisäksi tilanne on hiukkasen ärsyttävä, sillä oikea käteni on ollut puoli vuotta romuna, minkä lisäksi minulla epäillään (taas) reumaa. Sitten pitäisi vielä lastenhoitokaaoksesta löytää aikaa, jotta voisin repäistä kasaan tutkimussuunnitelman, jolla voisin pyrkiä jatko-opintoihin. Notta että välillä hiukkasen kuuppaa kiristää, joten voi olla, että kahvia ainakin on pakko toisinaan juoda, vaikka sitten vähän vihloisikin...

Mutta mitäpä tässä kummempia nurisemaan, vähän vain oli pakko päästää höyryjä. :) Tsempit kaikille, joilla on oireet pahoina päällä! Etenkin nuo hammasjutut kuulostavat todella kurjilta. :(

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 15.17
lupiini oliko tää sun ensimmäinen tähystys mitä on tehty??? onko sulla ollut palantunnetta kurkussa?

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 16.53
Tänään kävin ravintoterapeutilla ihmettelemässä noita ruoka-aineyliherkkyyksiä. Niinhän siinä sitten kävi että auringonkukansiemeniä en voi syödä puoleen vuoteen ja sittenkin vain hyvin vähän silloin tällöin. Voin hyvin elää ilman niitäkin, mutta kuukauden kiellossa ovat, kaura, vehnä, tattari, suklaa, sinimailanen ja niiden sukulaisruuat, joita en vielä ole tutkinut, niistä minulla on lista. Mitenköhän tässä selviää ilman suklaata.

Silloin tällöin voin syödä maitotuotteita, omenaa, selleriä, hernettä ja kananmunaa, mutta niitäkin nyt välttelen kuukauden verran. A-vitamiinitaso on ihan alarajalla ja porkkanamehua pitäisi juoda joka päivä, terapeutin mielestä voisi ottaa a-vitamiinia kuurina.

Maitotuotteiden vähyyden vuoksi, pyysi syömään vuoden aikana silloin tällöin kalsiumkuurin, ei kuitenkaan jatkuvasti.

Seuraavaksi mitataan elimistön kivennäis- ja hivenainetaso. Siis mistä on puutetta ja mitä saan tarpeeksi. Otatan senkin testin vielä, kun kerran näitä alettiin tutkia, siitä selviää tuo kalsiumtasokin. Samassa testissä näkyy myös jos elimistöön on kertynyt suuria määriä raskasmetalleja.

Olo on ihan ok, ei paljonkaan oireita, paljosta puhumisesta hiukan kurkun kiristämistä saattaa välillä olla, nyt mennyt monta päivää tosi hienosti. Toivottavasti tämä olotila pysyy. Ruokavalio jatkuu suunnilleen ennallaan. Kyselin tuosta Silicum Tonicista, terapeutti suositteli sitä nimenomaan ruokatorven ja vatsan limakalvoille.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 17.30
Etsin netistä tietoa närästyksestä ja ruoka-aineyliherkkyyksistä, löysin ao osoitteesta siitä jotain tietoa.

http://sundqvist.blogspot.com/2011/08/viisitoista-minuuttia-narastyksen.html

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 18.51
Muuten hyvä päivä, mutta kurkussa tuntunut jotenkin "kiristävältä" ja ruoka tuntuu takertuvan kurkkuun. En tiedä johtuuko sit refluksista, vain onko kurkku muuten vain kuiva kun sisäilma on tosi kuivaa pakkasen takia.. Mulla on ollut silti ennenkin tällaista.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 18.59
refluksikurkku... sain joo puolitoista tuntia.. sit taas 10 tunnin työpäivä päätinkin tänään että en syö ja juon mitään että sais ens yönä nukuttua nyt tuntuu ihan hyvältä tää on vaan ikävää kun on pahoja viikkoja kun valvoo joka yö se rupee vaan näkyy jo duunissakin .. tai itse sen huomaa..mitäs itselle ..kuulosti hyvälle toi bataattimuusi ja punajuuri vuohenjuustoviipaleet taidan itsekkin laittaa niitä sit vasta huomenna..

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 19.06
Ei mikään kamala päivä, mutta heti epämiellyttäviä tuntemuksia ruoan ylösnoususta pitkin päivää (ei edes vain yöllä), kun pari yötä oon pitänyt sänkyä vain parin senttä koholla. Nostan takaisin 10 cm:iin, kun sillä ollut hyvä olo kuutisen viikkoa. Pitikin kokeilla...

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 19.25
Vanilja, samoilla sivuilla kävin joskus syksyllä lukemassa:-)

Christeriltä löytyy myös funktionaalistyyppinen kirjoitus närästyksestä. Jatkoksi hän julkaisi tämän kemiaa opiskelevan Vladimir Heiskasen kirjoituksen syksyllä ... (senhän takia meillä sitten taas syksyllä alkoi pikkuisen niitä häirintäviestejä tulla :-( )

Hyvä funktionaalisen puolen esittely artikkeli kokonaisuutena (paitsi tietenkin tuo loppu: "en missään nimessä kehoita ketään ottamaan minkäänlaisia ohjeita tekstin sisällöstä").

Mukavaa viikonloppua!

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 19.27
mulla ollut tätä palantunnetta mikä hävii kun syön juon tai imeskelen pastillia...ärsyttävää tää olo..se varmaan lisää sitä kun mietin koko ajan ja sit ku unohtuu ni joko se ei sit tunnu tai sit siihen ei vaan kiinnitä huomioo..
hitto kun en muista kuinka kauan tätä kesti viimeks sillon 7kk sitten kun sitä oli..ja sitäkin mietin että riittääköhän tää 3 viikon 20mg nexiumkuuri tähän..no saa nähä..

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 22.22
Mahtava päivä takana,aloitin lääkkeet taas ja näyttää vaikuttavan positiivisesti oloon.

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 53.2.2012 22.37
zolt kuinka pitkä tauko sulla oli tässä välissä lääkkeettömänä ?

lupiiniRe: Päivän refluksitilanne/osa 54.2.2012 12.35
Tyttö, kyllä oli ensimmäinen tähystys. Vuosien saatossa on usein ollut palan tunnetta kurkussa, kuristumisen tunnetta, hengenahdistusta, poltetta rintalastan takana sekä kurkun ja kielen kirvelyä. Ennen viime syksyä en osannut yhdistää näitä refluksiin, vaan ajattelin johtuvan milloin astmasta, milloin kurkkutaudista ja milloin puhtaasti stressistä. Varmaan toisinaan on ollut kombinaatio näitä kaikkia.

Tänään olo on ihan jees, tosin nielussa tuntuu vielä aavistuksen ikävältä tähystyksen jäljiltä. Joudun kyllä huokailemaan, mutta syy on ihan omani: aamiaisella söin vehnäleipää ja join kahvia, ja äsken söin itsetehdyn runebergintortun. Vähän tällaista "vedetään sitten koko rahalla" -tyyppistä meininkiä, mutta palailen ruotuun taas pian, viimeistään huomenna... Ja täytyypä tsekata tuo Vaniljan linkki. Aurinkoista pakkaspäivää kaikille!

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 54.2.2012 12.46
Kyllähän tuolta netistä kaikkea löytyy, mutta aina kannattaa tietysti suhtautua varausella siihen mitä siellä kirjoitetaan. Kaikkein parasta on seurailla omia tuntemuksiaan ja olotilaansa, sitä kautta pääsee varmasti parhaaseen lopputulokseen. Olemme jokainen niin erilaisia, kenellä mikäkin oireita aiheuttaa. Minulla ei ruoka oikeastaan nouse ylös, ei haittaa vaikka kumartelisin syönnin jälkeen, joten oletan ettei minulla ole löysää vatsan sulkijaa. Toisaalta jos pääsen tähystykseen joskus, niin saattaa olla että minulla sellainen todetaan, mutta en kuitenkaan voisi olla varma johtuuko närästysoireeni siitä. Lääkäri epäili vatsakatarria, mutta ymmärsin että jos käytän jatkuvasti jotain ruoka-ainetta, jolle olen yliherkkä, se on saattanut vahingoittaa limakalvoja, jonka sitten lääkäri tulkitsee vatsakatarriksi. Tämä on siis vain minun olettamukseni, todellista tilannetta on vaikea sanoa.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 55.2.2012 10.11
Eilispäivä ja aamu olleet ihan hyviä. Pahin kiristyksentunne kurkustakin poissa.

Eilen aloitin taas kalsiumtablettien syönnin (Calcichew D3 Forte). Yksi tabletti kerran päivässä: 500 mg kalsiumia / 10 μg D-vitamiinia. Pitäisi nyt ottaa toi ihan tavaksi, kun tuli pidettyä aika pitkä tauko noiden ottamisesta...

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 55.2.2012 10.19
mulla alkoi nyt sit tänään kurkkukipukin ja aivastuttaa..blaah joku flunssa koittaa iskee vissiin...
eilen oli vähän helpompaa palantunteen kanssa ja tänäänkin ehkä ollut, kunhan vaan muistasin olla miettimättä asiaa niin paljon...

ärsyttävää kun alan miettii et pitäskö aina mennä gastroskopiaan kun tulee palantunne ettei siellä ole mitään vakavaa, mutta eihän se ole järkevää ja rahallisestikkaan mahdollista jos siellä koko ajan ravaisi..

ja onhan tuo kerran tutkittukkin ettei ollut mitään ylimäärästä mikä palantunteen voisi aiheuttaa... hyvin mahdollista että myös liittyy tähän mun ahdistuneisuushäiriöön kun siihen liittyviä muitakin oireita on ollut enemmän ja vähemmän..

pitää nyt koittaa vaan ottaa tota nexiumii ja mikä tärkeintä olla miettimättä ja stressaamatta!!!

mitä te muut teette kun tulee se palantunne.onko jotain tiettyi juttui jota alatte tekee tai muutatte jotsin juttuu kun noi oireet alkaa?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 55.2.2012 11.21
Toivottavasti flunssapöpö ei iske!

Jos tiedät, että olet herkästi ahdistuvaa tyyppiä ja tilanne on tutkittu, melkein pyrkisin siinä tilanteessa tosiaan vähentämään miettimistä minimiin. Ajatteleminenkin on kyllä ok, jos se on sellaista "mielenrauhaan pyrkivää" ja "hyvää" pohdiskelevaa (vaikea selittää!) mutta jos se on vaan ahdistavaa ajatusten poikkoilua, joka johtaa koko ajan huonoon/pahempaan suuntaan, se ei ole hyväksi.

Miten koet tämän palstan lukemisen ja kirjoittamisen? Tuoko se useimmiten helpotusta vähäsen vai tuoko se ahdistusta...? Jos se tuo negatiivisia tuntemuksia, pidä vähän taukoa lukemisessa.

Ne lihastuntemukset siinä alueella voi olla tietenkin monesta johtuvaa, joten varmaan eri keinotkin voi tuntua auttavan.

Itsellä ei ole ehkä ihan sitä perinteistä palan tunnetta. Teen kuitnekin niska ja kaulavoimistelua, Voice massagea (suosittelen sinullekin lämpöisesti edes kerran käyntiä!!), haukottelen tahallisesti (rentouttaa kurkunpäätä) ja teen ääniharjoitteiat, jotka rentouttavat ja hierovat ääniväylää. Ja sen lisäksi kielijumppaa, joka tuntuu ihan tuolla kielen tyvessäkin asti. Nämä eivät ihan fyysisesti sinne alueelle yllä mutta ne saattavat pienen alueen lihaksia ja kun kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin kannattaa kokeilla vaikka voi aluksi vähän oudolta kuulostaakin.

Viikottain teen rentoutuksia edelleen rentoutuskasetin avulla, jossa tätä nykyä mielestäni "imelä Folke West" tyylinen miesääni lukee 20 min rentoutuksen.

Teetkö mitään rentoutus- tai hengitysharjoituksia?

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 55.2.2012 16.50
refluksikurkku: juuh tutkittu on mutta mietin vaan että onkohan tää nyt joku muu juttu vaikka edellisellä kerralla tähystyksessä ei ollutkaan mitään.. oireet kyllä ovat ihan samanlaiset että palantunne tulee ja menee ajatusten ja rauhallisuuden mukaan, ja tietty varmaan syömistenkin.. tänään on itseasiassa ollut hyvä pv eikä palaa ole paljoo tuntunut kun olen ollut liikkeellä. Se mun pahin pahe on se että mietin tosiaan että mitä jos....mutta turha sitä on jossitella,sillä se vaan aiheuttaa stressii ja psykologikin neuvoi mua joskus pyyhkiä toi jossittelu ajatus mielestä...

jos olen ns. herkällä päällä niin huomaan kyllä että reagoin rankemmin palstan juttuihin ja varsinkin nyt toi jussin asia pisti paniikin pääle ja en nukkunutkaan muutamiin öihin ollenkaan, mutta nyt parempi.. tuntuu et tulee välillä pakkomielle vaan tutkia itseään ja aina on jokin asia josta pitäs stressaa (terveyteen liittyen).. toisaalta välillä helpotta että tiietää että on muitakin refluksin kanssa oirehtelevia ja saada heidän kauttaan tietoa, mielipiteitä jne asiasta.

pitää ottaa noita sun mainitsemiasi venyttely juttuja käyttöön.

miltä tuntuu muuten jos se lihas on kireenä? tuntuuko se silleen ku nostaa leuan pitkälle ylös niin kiristää sillee kovasti? mulla on muutenkin niskan ja kaulan alueen lihakset ihan jumissa...

missäs tällasia voice massageja oikeen tehään ja onko se kallista? ei kai ne perinteisiä hierojia ole?

mutta ihanaa että parempi olo ollut palantunteen kans..voi ola että sekin helpottanu ku aloin ottaa eilen aamuin ja illoin 20mg nexiumii..toivon kyllä etten nyt joudu säännöllisesti alkaa käyttää lääkkeitä...

kiitos tuesta :) <3

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 56.2.2012 13.38
otin yhteyttä espoon alueen voice massage terapeuttiin ja aijon varata ajan tässä piakkoin :)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 56.2.2012 14.57
Sen lihaksen (krikofaryngeus) kireys tuntuu nimenomaan tuona palantunteena kurkussa.

Ne kaulan etuosan lihakset on eri lihaksia mutta niitä pystyy venyttämään hyvin itse noilla kaulan etuosaan liittyvillä perusvvenytyksillä. Kannattaa kyllä kokeilla ja pitää niiden hyvää kuntoa yllä, jos tietty kireys lähtisikin pois ja olo helpottuisi vähäsen ...

Voice masage on vähän kallimpaa kuin tavallinen hieronta. Pikaesittely tuolta ääniosiosta http://www.refluksi.fi/36
Olisikin taas syytä mennä itselläkin! Kerro palantunteesta ja muista jutuista kun menet, niin tietää taustatilanteen. Itseäni haastatteltiin kunnolla ennen hierontaa.

Hienoa, että olo parempi! Älä pohdi/murehdi nyt vielä mitään vakituisia lääkityksiä vaan nauti siitä kunnolla, että olo on parempi :-)!

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 56.2.2012 15.28
mutaa kireytyykö tuo nimenomainen krikofaryngeus lihas siitä kun röyhtäilee paljon. nieleksii paljon...vai mikäköhän sen kireyden aiheuttaa että se palantunne sitten tulee? onko kellään tietoa`?

kuplaRe: Päivän refluksitilanne/osa 56.2.2012 15.37
mulla ollut muutaman päivän ajan ihan ok.olo. Ja sit ku lipsastaa..kun on hyvä olo. Kostautuu! Vapaapäivät on joskus "haitatksi"kun tulee istua paljon. Aamupalan jälkeen jää lukemaa lehteä jne. Töissä liikkuu paljon, eikä ole aikaa istuskella :(

iltapalaksi siis puuroa.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 56.2.2012 15.53
Kurkunpää on ylipäätänsäkin melkoisen herkkä jännittyyn ja globus pharyngeus (vanhempi "freudilainen" nimi globus hystericus) on hirveän yleinen oire.

Jos se palantunne/jännittymienn liittyy nimenomaan ahdistuneisuuteen, se on vain (tahaton) lihasreaktio, jota vastaan ei oikein voi taistella muuta kuin yrittämällä ahdistuksesta eroon. Tai kuten jo tuossa aikaisemminkin sanoin, kautta rantain venyttelemällä lihaksia siinä lähellä (video esimerkki Lindeniltä, jossa käytetään ihan hierontaa+ etuosan venytystä + hyvä perusryhti tietenkin + kylmien ja kuumien juomien välttämistä ärsytyksen estoon + hyvä pureskelu ym ... http://www.youtube.com/watch?v=Ys_fxSLIyzw&feature=related)

Refluksitautiin liittyen kaikki varmaankin palaa kierteen kautta siihen vagushermoon. En ole kuullut, että se nimenomaan noista kahdesta tulisi mutta jos pohjana on jo herkästi reagoiva (hapon nousuun liittyvä) alue niin eikähön nuokin runsaina määrin voi joilakin aiheutta jonkinasteista ärsytystä alueelle?? Ruoan syömisessähän sen ei kuitenkaan niin pitäisi tuntua (lihas rentoutuu ja päästää ruoan ruokatorveen).

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 56.2.2012 15.55
Minkälainen äänenkäyttö sulla on päivittäin? Joudutko käyttämään paljon ääntä? Onko nuo perusäänehuolto jutut tuttuja?

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 56.2.2012 17.47
olen koulussä töissä ja käytän ääntäni siis todella paljon oppilaiden kanssa päivittäin.... ääni joutuu siis todella kovalle rasitukselle. oppilaat ovat vielä kehitysvammaisia joten ohjeita jne joutuu antamaan koko ajan ääneen ja toistaa itseään... en ole tutustunut minkäänlaiseen persuäänenhuolto juttuun.??

voikun tietäisikin onko tämä pelkästään tästä ahdistuksesta jotuvaa vai jostain muustakin...se nyt kertoo jotain että kun en mieti niin palan tunnetta ei oikeen ole ja kun alkaa miettii ni se alkaa heti tuntumaan.. toisaalta sappirefluksiahan mulla on joten hapotkin saattavat aiheuttaa tunnetta.

eräs lääkäri kerran sanoi minulle että kurkkusyövässä viimeisin oire on palan tunne joka vaan kasvaa ja kasvaa eikä koskaan poistu tai vähene välillä. tämän pelon puolesta koitan siis olla panikoimatta sillä minullahan tuo olo poistuu välillä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 56.2.2012 19.00
Kyllä tuo palan tunne on varmasti ihan normaali tuohon refluksiin kuuluva oire, sitä paitsi kun joutuu käyttämään ääntä paljon, se myös aiheuttaa tuota palan tunnetta. Ahdistus aiheuttaa myös palan tunnetta, sitä paitsi se voi johtua siitäkin että limaa nousee kurkkuun ja se ikään kuin pakkautuu sinne. On varmasti ihan turha huolestua siitä, tiedän kyllä että kun saa joskus jonkun ajatuksen päähänsä, niin siitä on vaikea päästä eroon. Kun ikää tulee lisää, niin tuohon huolehtimiseenkin väsyy, siihen vaan kyllästyy. Kun minulla oli noita paniikkioireita, niin muistan jossain vaiheessa, että en vain yksinkertaisesti jaksanut enää panikoida, joten lopetin sen. Mutta siis ei se kaikilla ihan niin mene, joillakin ihmisillä siitäkin tulee todella vaikea, elämää rajoittava sairaus.
Tuosta palan tunteesta vielä, minullakin on sitä, se välillä tulee ja menee ja on pitkiä aikoja pois. En tiedä mistä se johtuu, lääkäri ei reagoinut siihen oikein mitenkään, en siis minäkään ole siitä huolissani, en usko että sinunkaan kannattaa olla. Toki olisi ihan mukava tietää mistä se johtuu.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 56.2.2012 23.10
tyttö, tuolla taustakuvauksella menisin ilman muuta Voice massageen ja alkaisin huolehtimaan äänestä.

Perusäänehuoltoohjeet löytyy kirjoitettuna tuolta meidän tietopuolelta (Refluksi, kurkku ja ääni).
Jos mahdollista, osallistu johonkin "kuinka käytän ääntäni oikein" - kurssille tai vastaavalle.

Eikä sulle kukaan kurkkulääkäri (tai edes yleislääkäri) ole maininnut tai kysellyt sun ammatista? Se voi johtua myös osittain rasituksesta tai väärästä puhetekniikasta.

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 57.2.2012 11.19
okei kiitos tiedosta, aijon kyllä varata sen ajan tuota pikaa ja tutustua aiheeseen muutenkin pahemmin..olen ollut kumminkin puheammatissa jo 15 vuotta.

kiitos oikein paljon teille neuvoa antaneille, ne ovat aina kultaisen arvoisia.

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 57.2.2012 11.25
niin ja ei ole kukaan lääkäri puhunut sillä ei mulla o ollu äänenkanssa ongelmii..

ainoo tää vuos sit ekaa kertaa ollut palantunne joka kesti n.1kk ja sit se loppui pitkäsksi aikaa ja alkoi nyt sit viikko sitten uudestaan..nytollut kyllä satunnaisia päiviä helpompaa..

varmaankin ehkä usean jutun syy aiheuttaa tunteen..palan miettiminen, äänityö, hapot...

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 58.2.2012 22.51
Mulla oli viikon parin tauko lääkkeistä ja sit refluksi alkoi jylläämään taas....Nyt syön lääkettä ja olo on aika hyvä..Ei ryökäilytä tolkuttomasti.Syksyllä kun tämä alkoi,alkoi myös ihmeellinen pistos kummallekkin puolelle keuhkoa(soliskuopasta n.5cm alaspäin) ja se ei ole mennyt kyllä minnekkään,en tiedä onko se refluksista johtuvaa,mutta inhottavaa.Vai olisikohan rintaranka ongelmaa?

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 59.2.2012 10.48
varasin ens viikolle ajan voice massageen... 60e maksaa 90min....
tämä hieroja sanoi ettei se välttämättä auta palantunteeseen jos on limakalvoperäsitä turvotusta tms mutta aina voi kokeilla jos tämä onkin kireydestä johtuvaa ja apu palan tunteeseen....

toki pitää nyt sitten muutenkin koittaa olla rauhallinen eikä miettiä sitä ja katsoa mitä syö... varmaan reilun viikon vielä syön tuota nexiumii ja katson sit mikä olo.. nyt ainakin tuntuu joka päivä se pala kun sitä alan miettimään.. niin en tiedä mikä funktio näillä lääkkeillä tämän oireilun kanssa..

outoa että tällänen psyykkinen miettiminen voi aiheuttaa tollasen palantunteen tolleen vahvemmin..en ymmärrä...

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 59.2.2012 16.53
Illalla nukkumaan mennessä alkoi taas hengästyminen ja kurkun kuristus. Siitä jo arvasi, että tämä päivä menee höpöksi. Röyh röyh röyh ja pallean tilalla on ilmeisesti joku pinkeä ilmapallo. Nyt ei voi edes stressiä syyttää, sillä on ollut melko iisi viikko. Syömiset sen sijaan taitaa saada syyn niskoilleen.

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 59.2.2012 17.16
M-M onko kurkun kuristus sama kun palan tunne?

RefluksikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 59.2.2012 17.26
tyttö, mielestäni aika pitkälti on. Eli tuntuu tavallaan että kurkussa olisi jotain.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 59.2.2012 19.59
M-M, onko tilanne yhtään helpottanut iltaa kohden?

Käväsin itse tänään spirossa (metakoliinialt. ei voitu tehdä kun arvot oli jo alhaalla).

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 59.2.2012 20.59
Huono päivä,ostin zylitolipastilleja ja olisi pitänyt jättää näköjään se tekemättä...röyhtäyttää niin vietävästi.Ei niitä enää, kun ei purkka sovi mitenkä nyt pastillit?Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa :) Toivottavasti huomenna parempi päivä.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 59.2.2012 23.36
tyttö, ei. Miellän palan tunteen sellaiseksi, että kurkkuun olisi sisälle jäänyt kiinni jotain? Kuristus on enemmän sellaista, kuin joku tosiaan ottaisi kädellä kurkusta kiinni ja kevyesti kuristaisi aiheuttaen vaikeaa ja raskasta hengitystä.

refluksikurkku, onneksi jonkin verran joo. Vedin parit Renniet ja ne vähän auttoivat. Röyhyt jatkuvat maltillisena, mutta palleailmapallo on pois.

Olen alkanut laajentaa ruokavaliotani ja se lienee syy oireiden lisääntymiseen. Olen syönyt jopa klementiinejä. Ruisleipä, tilli ja tuorekurkku sen sijaan pysyvät edelleen pannassa.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 510.2.2012 6.21
Äh, tässä valvoskelen kolmen tunnin unien jälkeen. Heräsin hirveään puristukseen rinnassa ja jostain syystä maha kurisi, ihan kuin nälkäisenä. Nälkä ei kuitenkaan ollut ja söin kyllä iltapalaa puoliltaöin eli kolme t ennen nukahtamista. Ihme kurinaa, aivan kuin se aiheuttaisi tuon puristustunteen. Annoin sitten periksi ja söin jugun Rennien kanssa... Saapa nähdä antaako enää nukkua vai pitääkö yrittää kävellä kämpässä tms loppuyö. Se taitaa olla aika aloittaa taas parin vkon Pariet-kuuri... Otinkin ne jo tuohon esille aamua varten.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 510.2.2012 17.28
Voi hemmetti! Virtsatietulehdus ja taas antibioottikuuri, nyt kyllä harmittaa. Nytpä pääsin testaamaan että miten tuo antibiootti vaikuttaa ja kyllä se vähän lisää närästysoiretta. Ei kuitenkaan paljon, mutta selvästi lisääntyi hiukan närästys, se oli melkein kokonaan pois tässä välillä, mutta nyt ollut jonkun verran päivittäin ja jopa yölläkin. Tosin tässä on nyt muutakin stressiä, joka nyt kuitenkin alkaa helpottaa. Voihan tuo muutaman päivän kestänyt kova stressitilannekin vaikuttaa oireisiin.

Olen aiemmin ottanut sokeroimatonta karpalomehua lääkkeeksi kun tuntuu oireita ja se on tehonnut, nyt en sitä ole uskaltanut ostaa. Ostin karpaloa kuitenkin kapseleina, se ei välttämättä ole niin voimakasta vatsalle.

Kyselin ravintovalmentajalta jos hänellä olisi joku ohje vatsan hoitoon kuurin aikana, mutta sanoi että minulla on nyt jo tehostettu vatsanhoito, joten ei paljon muuta voi tehdä. Kehoitti ottamaan kuurin ajan kuitulisää, probiootit minulla jo onkin. Onneksi antibioottikuuri kestää vain viisi päivää.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 510.2.2012 21.20
Huono päivä takana,on myös paljon stressiä ja se pahentaa tätä oloa.Kyllä tää on niin pas....mainen vaiva että pää hajoo!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 510.2.2012 23.29
Tsemppiä!

Muistan aina tuon "Refluksitaudin" kiteytyksen vuodelta 2009:
"On tämä kyllä todella vittumainen tauti juuri oireiden moninaisuuden takia ei voi muuta sanoa."

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 512.2.2012 19.14
Tuo kiteytys pitää kyllä niin paikkansa kun olla ja voi,tänään aivan tuntee kun rupee taas hiipumaan oireet pois.....jee...jeee!!!!Olo on aika hyvä jatkuispa taas ees viikon kaksi :),pienestä ihminen vois olla onnellinen.

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 512.2.2012 19.20
ihanaa zolt!!!! olen onnellinen puolestasi!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 512.2.2012 20.54
tyttö,millanen päivä sulla?onko palantunne poissa?

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 512.2.2012 21.05
palantunne tulee ja menee... päivittäin, olen ollut todella stressaantunut joten silläkin on ehkä osasyynsä asiaan..muuten en osaa sanoa miksei se ole lähtenyt kokonaan pois se tunne..onhan se jo ollut nyt 2 viikkoa enemmän ja vähemmän...

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 513.2.2012 2.00
Ongelmat lisääntyivät joten aloitin perjantaina Pariet-kuurin. Paineen tunnetta rinnassa, röyhyjä, outoja mahatuntemuksia, kurkun kuristista hengenahdistusta... ei vain hyvä olla. Ainakaan toistaiseksi Pariet ei ole tehnyt tehtäväänsä, mutta ajattelin 15 päivää napsia niitä (sen verran oli sopivasti paketissa jäljellä).

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 513.2.2012 8.32
miten te etta ala panikoimaan noiden oireiden kanssa kun uusiutuu..mä en voi sille mitään et nyt koko ajan mietin että mikä tää palantunne on että onko se sittenki joku kasvain joka siellä on vaikka 7kk sitten tähystyksessä oli ettei ole mitään että stressistä ja hapoista johtuvaa...

kauheeta nää pelot

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 513.2.2012 11.24
Itse ajattelen, että better the devil you know. Eli refluksioireet ovat sentään tuttuja jo parin vuoden ajalta, joten ne eivät enää yllätä, niillä on nimi ja lääkitys, joten ei niistä kauheana jaksa panikoida. Jos Pariet ei yhtäkkiä toimisikaan ja tulisi aivan uudenlaisia oireita, voisi alkaa ihmettely hiipiä. Sen sijaan paniikki iskee toisinaan muista terveyteen liittyvistä asioista, joille en itse voi oikein tehdä mitään. Esimerkkinä taas se mötikkä haimassa, jolla ei ole nimeä, diagnoosia, lääkitystä, ruokavaliota tms. Toisinaan aivot sanovat, että se on syöpä ja silloin menen paniikkiin. Toisinaan taas aivot sanovat, että se ei ole syöpä ennenkuin sen sanotaan olevan syöpä, ja turha panikoida.

Kyllä mielestäni kiinnostus omasta terveyden- ja sairaudentilasta on luonnollista, ja pelot myös. Tietysti jos ne pelot alkavat hallita normaalia elämää, se saattaa liittyä johonkin suurempaan asiaan tai solmuun elämässä ja sitten tarvitsee apua siihen. Mutta kyllä minustakin tietty kontrolli oman kehon suhteen on hyvä asia - varsinkin kun lääkäreihin yms ei oikein voi suoralta kädeltä luottaa, vaan on itse etsittävä tietoa ja oltava "asian päällä".

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 513.2.2012 11.51
Muistathan, että se tähystys oli sulla täysin ok, joten yritä työntää epäilyksiä ja pelkoja taka-alalle ja keskityt siihen että olet nyt ajan tasalla tilanteesta :-)

No tuota ... tämä on mielestäni sellainen krooninen tauti, johon kuuluu huonot kaudet (oireita enemmän kuin tavallisesti). Huonot kaudet on huonjoja kausia oli ne sitten muutaman päivän tai monta viikkoa. Niiden jälkeen tulee sitten taas parempia aikoja, jolloin oireet vähäisiä tai lähes kokonaan pois (tai niin matalalla tasolla ettei niitä tottuneena melkein edes huomaa).

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 513.2.2012 18.40
Kyllä tää kysyy kärsivällisyyttä niin pirusti,taas huono päivä takana,syön lääkkeitä eikä niistä mitään apua.Eilen oli helpompi ja ajattelin että nut helpottaa ja pas...t!Tuntuu niin turhauttavalta syödä lääkkeitä kun ei apua!Kuinka pahoja teidän huonot kaudet on vaikka syötte lääkkeitä?Röyhtäilyttääkö?Polttaako rintalastaa?Millasia oireita?Kauanko ne kestää?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 514.2.2012 20.48
Pitimmät huonot kaudet 6-8 vkoa. Viimeisillä viikoilla jaksaa just ja just - silloin ei sitten hymyilytä yhtään :-( Harvoin 3 päivän huonoja kausia.

Kovaa kovaa kouristusta/ spasmia/kipua ruokatorven yläsosa-kurkunpää (- ja kohoten vähän ylemmäksi).


Kurkunpää on ollut nyt taas huonossa aktivoituneessa tilassa. Prkl. Välillä tuntuu että vääntö lähtee etenemään (noin millin) myös vaakatasossa s-rankaa kohden (jolloin niitä ihme heijastepisteitä päälaella, neurologit eivät ole osanneet selittää tilannetta sen kummemmin).

Salpaaja vie kyllä hapon pois kuten kluuluukin - mutta tarvii huomioida se pepsiinin osuus, soluvälien rikkoontumiset, herkistymiset, kurkun tekemät kompensaatiot ym mahdolliset kommervenkit mitä voi tulla sen päälle :-(

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 515.2.2012 10.19
Tänään en ole syönyt kun jugurtin,eilinen oli niin huono :( , ehkä tuo lääkkeen syönti kannattaa kun alko tulee niitä kipuja ruokatorvenkohdalle ne on helpottanu,mut ryökäily ei..tuo jatkuva röyhtäily vie mielen niin maahan kun ei auta vaikka olisi syömättä/tai söisi kuinka vähän....röyhtäilyttää vaan.Onko muuten ylösnousu ph-mittauksessa sama kun röyhtäys kansankielellä?Kun muistaakseni silloin kun se tehtiin oireettomana päivänä niitä oli "vain"vähän yli 20.Nyt sanotaan että joka ruoan jälkeen tulee vähintään tuo määrä varmaan ehkä enempikin.

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.2.2012 7.21
jäin eilen talvilomalle ja jäätiin illalla vähän kollegojen kanssa olusille voi hyvää päivää kun kostaja iski taas yöllä.. heräsin 04 ja siitä asti teputtanut pitkin asuntoa polttaa ja ylävatsa kivut on kovat.. tiedän et tääkin on itse aiheutettua mut tässäkin joka kerta toistuu sama kaava ensiksi olo on aivan loistava mut sit kun tuote on saanut muhia mahassa sen 5-6 tuntia niin sitten repee.. näin taas..

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.2.2012 8.24
Söitkö sinä siinä illanvietossa kanssa vai pelkästään joitko? Oeltko huomannut kuinka monta olutta voit ottaa ilman oireita?

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.2.2012 8.54
refluksikurkku.. tällä kertaa en syönyt paitsi yhden leivän ennen nukkumaan menoa.. ja jos syö tukevasti niin silloin on takuuvarmat poltot..mä oon pitänyt itseni kanssa oikein päiväkirjaa et monenko oluen jälkeen oireet alkavat niin keskiarvo on 3 plo ja mitä enenmän ottaa sitä pitenpään närästys ylävatsakivut ja poltot kestää.. ja tosiaan se närästys ei ala heti vaan noin 5-6 tunnin kuluttua kun oot esim nauttinut sen viimeisen oluen..

matadorRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.2.2012 12.05
Jari, sinun oireesi ovat lähinnä omiani ja tuo tuntimäärä myös täsmää, mulla n.4-6h ruokailusta, otin minä sitten purutabletit tai en. Kohtaus on jääväämätön. Minä kanssa joudun vaeltelemaan asunnossa, kun paikallaan ei voi olla. Minulta oireet poistuu kun saan oksennettua, miten sinulla, auttaako oksentaminen? Meikäläinen on nyt oksentanut joka toinen päivä täsmällisesti. joka toinen päivä sen takia että en enää uskalla syödä joka päivä joten ei kohtaustakaa.olen lkr antamalla somac kuurilla ja odottelen gastrotuloksia. iso palleatyrä oli jo silmämääräinen löydös.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.2.2012 20.45
Kurkunpää ei ole alkanut särkemään nyt ihan tosta vaan , vaan pelkästään isommasta äänirasituksesta ym. Joten pari suht hyvää päivää takana (ja kasvon alueen kivutkin melkoisen pieniä).

Pyöräytin elämäni ensimmäiset karjalanpiirakat tuossa juuri - ai, kun maistuu hyvältä!

karvinenRe: Päivän refluksitilanne/osa 518.2.2012 23.59
täällä nyt 3.yö kun ei paljon nukuta:( limaa kurkussa.röhimistä eikä oikein uskalla laittaa mitään suuhunsa kun kaikki tuntuu ärsyttävän. mulla nää oireet painottuu pelkästään kurkun alueelle.rintalastan takaista poltetta ei ole ollut koskaan enkä ole joutunut oksentelemaan ikinä.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 519.2.2012 0.41
Kurja kun sulla valvomista oireiden takia jo 3. yötä! Itseä ei oo kurkkuoireet valvottaneet, mut kylläkin vatsanpolttelu muutama kuukausi sitten ja joskus menneinä vuosina erinäiset hengitystiejutut. Any way, tuttua on yövalvomisen kurjuus. Toivottavasti nyt vähän olo helpottuis ja saisit ees jonkin verran nukuttua.

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 519.2.2012 6.15
Viime yo meni taallakin valvoessa. Yleensa en karsi pahoista narastyskohtauksista (enemmankin ongelmia tuon ylavatsakivun kanssa). Viime yona oli sitten sitakin pahempi narastyskohtaus. Toivottavasti paivan aikana rupeaa helpottamaan...

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 519.2.2012 11.24
Nuo refluksi- ja närästysoireet varmasti johtuvat eri ihmisillä monista eri asioista, kun oireetkin ovat niin erilaiset. Minulla ei ole mitään oireita öisin. Nyt on ollut muutamana päivänä vähän enemmän tuntemuksia kurkussa, iltapivisin pientä polttelua, joka menee kyllä ohi, ilman kovin kummallisia lääkityksiä. Viime aikoina on ollut myös ylävatsan tuntemuksia, pientä kipuilua keskellä ylävatsaa ruokailun jälkeen mutta ei varsinaista pahaa oloa, eikä turvotusta. Syyksi epäilen viime viikon stressitilannetta.

Tänään aamulla mango-banaani-tammenlehtisalaatti-smoothie, sitten koiran kanssa pari tuntia metsälenkillä, aikamoista rämpimistä tässä lumipyryssä. Kun tulin söin palan ruisleipää ja teetä, sitten teki vielä mieli korvapuustia, joten otin pakastimesta spelttikorvapuustin, ai että maistui hyvälle. Ajattelin tehdä tänään unelmatortun, mutta teen sen peruna- ja kaakaojauhoista, siihen tulee kermaa ja rahkaa ja banaania väliin, maitotuotteita siis, mutta tuskin yksi pala minulle mitään oireita aiheuttaa.
Kunpa olisikin joku selkeä syy, mikä tuota oireilua aiheuttaa, mutta kyllä niiden aiheuttajasta on välillä todella vaikea saada selvyyttä.

ArwenRe: Päivän refluksitilanne/osa 519.2.2012 14.33
Vanilja: oliko sinullakin niin, että epäiltiin ennemminkin gastriittia kuin varsinaista refluksitautia? Mulla nimittäin on se lievä krooninen gastriitti, eikä myöskään koskaan oireita öisin/vaakatasossa. Aamuisin aina hyvä olo; oireet lisääntyy iltaa kohti. Tällä hetkellä ihan hyvä tilanne. Lopetin taas Nexiumin käytön kun tuntui, ettei vaikuta ollenkaan. Oikeastaan päinvastoin: maha tuntui pinkeältä ja henkeä ahdisti. Nyt neljättä päivää ilman lääkkeitä. Nappaan aina välillä noita minulle määrättyjä homeopaattisia valmisteita ja koitan pitää yläselän kunnossa. Mulla ihan selvästi rintarangan jumi pahentaa oireita. Olen aloittanut sauvakävelynkin, jotta saan tuohon yläselkään lisää liikkuvuutta. Hiilihapolliset juomat oli pakko jättää kokonaan pois kun tuntui, etten sitten muuta teekään kuin röyhtäilen!

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 519.2.2012 18.35
Hyvä päivä takana,en kyllä tauota lääkettä jos tämä voisi tälläisenä jatkua.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 519.2.2012 18.55
Arwen, kyllä minulla lääkäri epäili juuri tuota gastriittia. Minulla myös yläselän jumit pahentaa oireita, aamulla olo on aina ok, samoin yöllä, iltaa kohti pahenee silloin kun on oireita, sitten vähän ennen nukkumaanmenoa ei mitään. Minulla en käytä lääkitystä ollenkaan, mutta välillä otan Rennien ja joskus jopa Gavisconin. Luontaistuotteista on käytössä aloe veera aamuisin ja piihappo iltaisin ja tarvittaessa.

Liikunta tuntut tekevän hyvää, reipas kävely on ihan parasta, samaten jumppa tuntuu tosi hyvältä, varmaan juuri noiden yläselän ongelmien takia. Nyt tosin ne ovat pysyneet kurissa, kun käyn säännöllisesti fysioterapeutin hoidossa.

Mietin sitä tähystystäkin, mutta jos siinä todetaan noita sulkijan löystymisiä tai palleatyrä, niin mistä tiedän että aiheuttaako se kuitenkaan näitä oireita. Ainakaan palleatyrä ei kaikille ihmisille aiheuta närästysoiretta automaattisesti. Miten lie noiden sulkijoiden löystyminen, tarkoittaako se automaattisesti närästysoiretta. Minulla ei kumartuminen aiheuta mitään ongelmaa, ei joogan, eikä jumpan ylösalaiset asennotkaan tunnu missään.
Minulle lääkäri määräsi Zoltia ja nyt viimeksi sanoi että ota sitä tarvittaessa, enpä nyt ole tarvinnut, eikä se minulle aiemminkaan mitään auttanut.

karvinenRe: Päivän refluksitilanne/osa 519.2.2012 23.50
amalia.joo ei se kiivaa ole kun ei saa nukuttua.viime yö meni aikas hyvin eiköhän se tästä taas jotenkin.mulla ei ääni tahdo kestää jos joutuu pitkään puhumaan ja kurkku kipeytyy aika helposti.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 520.2.2012 0.43
Ok päivä. Toivottavasti ntuuvikko ja karvinen ja muut unettomat saavat nukuttua

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 520.2.2012 11.45
Päivä alkanut aivan mainiosti...jo toinen hyvä päivä peräkkäin...jee jee!!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 520.2.2012 15.18
untuvikko, mikä vointi? Oletko vielä Suomessa?

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 0.25
Eilen aamulla heräsin kovaan ylävatsakipuun, helpotti pikkuhiljaa kun otin Nexiumin. Päivä meni aika hyvin, samoin tämä päivä, ja ehdin jo ajatella, että joskopa nyt pikkuhiljaa alkais helpata. Höpöhöpö. Iltaa kohden olo taas surkeutunut, ja nyt parin tunnin ajan ollu möykky nielussa ja ylävatsakipua. Kuin olisi niellaisut ilmapallon. Painaa, ja tuntuu, että röyhtäisy helpottaisi, mutta sitä ei tule. Jos vängällä pusken, nousee suuhun väkevää nestettä. Ruokatorvi tuntuu täydeltä. Välillä pala on nielussa ja kurkkua kuristaa. Pääsääntöisesti "pala" on kuitenkin alempana, ja tuntuu lapaluiden välissä enemmän oikealla. Ei epäilystäkään, ettenkö tänäänkin ole syönyt jotain, mitä ei pitäisi. Ehkä palaan hu 40mg Nexiumiin, yritin nyt pari päivää 20mg:llä. Maha on kronkalnnut nyt noin vuoden, josta puolisen vuotta pahemmin, josta pari viime kuukautta ollut kipeä koko ajan,päivittäin. Hokasinki just, ett eilen pukkas migreeniä, jouduin ottamaan buranan ja Imigranin, seköhä taas ärsytti lisää. Tuleeko tässä ikinä enään aikoja, jolloin vatsa ei ole kipeä??

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 1.09
voihan venäjä taas se alkoi..ensin tuntui ylävatsassa myllerrystä sitten muutama pitkä röyhtäsy. ylävatsa kipeytyi hetkessä oli taas pakko nousta sängystä teputtaamaan. ylävatsa on taas ihan pinkeä oikein lähes kosketys arka.saa nähdä montako tuntia taas menee..voihan v.... tätä juttua taas kerran ei voi muuta sanoa...

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 6.56
En ole enaa Suomessa.

Viime yon nukuin jo kuin tukki! Ei enaa polttele, mutta varoen taas syodaan...

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 8.35
Ja heti aamusta kunnon polte kurkkuun, oikein tiukka närästys, joka onneks lieveni, kun join hitaasti kylmää vettä lasillisen (tyhjä maha). Miten VOI närästää, vaikka syön koko ajan happosalpaajia? Ja nukun sohvalla tyynyillä tuettuna melkein istuvassa asennossa. Ei tästä tule yhtään mitään...

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 9.11
Hilla, oletko ajatellut että voisiko sinun kohdallasi tilanne johtua happojen puutteesta, minä olen itse miettinyt sitäkin, kun happosalpaajista ei ole ollut myöskään minulle mitään hyötyä. Vai söitkö eilen jotain sellaista, joka voisi oireet aiheuttaa?
Stressi aiheuttaa minulle oireita, onko kohdallasi siitä kyse?

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 9.46
Mistä sen tietää, onko vatsassa liikaa vai liian vähän happoja?
Työstressiä normaalirajoissa, ei mitään suurempaa. Perheessä junioria vielä kuskataan harkoista toisiin, joten illat aikamoista logistiikkaa + omat harrastukset(=kiireinen arki). Ja nyt kieltämättä tämä vatsa stressaa ihan älyttömästi, koska odotan koko ajan, että lääkkeet alkaisivat rauhoittaa tilannetta niin, että selviäisin ilman tähystystä...ja mitä enemmän stressaan oireiden jatkumista, sitä kipeämpi vatsa. Ja kieltämättä välillä kaihertaa, että jospa onkin jotakin vakavaa (tottahan olen jo tutkinut kaikki syöpäsivut, ja tieto lisää tuskaa Ruokatorvisyövän elinennuste esim. Pitäs saada lapset vähän isommiksi...) Olen oikein hyvä kehittämään itselleni kaikenlaisia oireita, kun alan pelätä. Vuosia sitten esim.todella vaikeat, voimakkaat vatsaoireet(elämäntilannekin oli haastava sillä hetkellä), mutta kun kävin tähystyksessä, jossa sanottiin, että kaikki on ok, niin siihenpähän jäi oireetkin tähystyspöydälle...oikein otti pattiin, että psyykkistäkö vain olikin. Eikä ollut ainoa kerta.
Tokikin olen aina reagoinut voimakkaasti vatsallani.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 10.42
Suht kova päänsärky heti aamusta, jo monena aamuna peräkkäin. Ei kivaa tämäkään. Ketjureaktio: tunne että ruokatorvessa+kurkussa tavaraa (+kohotettu nukkuma-asento) -> nukkuma-asento ei hyvä/rento -> niskojen jumittuminen -> päänsärky. Huh, huh. Lisäksi jatkuu tuntemukset että ruokaröörissä+kurkun alaosassa tavaraa. Tulikohan syötyä lian lähellä nukkumaan menoa, toisaalta tätä röörin tukkoista tuntemusta on ollut jonkin asteisena aamusta iltaan, illasta aamuun. Teksii mieli ravistella rööriä jotta tavara menis eteenpäin...

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 11.14
Syön vielä pari päivää Parietia. Se on auttanut. Olisipa mahtavaa, jos voisi vaikka kolme kertaa vuodessa vetää muutaman viikon kuurin ja sillä pysyisi oireet vähissä. Siis eihän oireet pois mene kokonaan koskaan, mutta pienikin apu on tietysti tervetullutta.

Pariet on vähentänyt ylösnousua esimerkiksi kumartuessa: nyt sitä ei tapahdu edes päivittäin. Voin myös syödä aika vapaasti kaikenlaista ja Rennietä on tainnut mennä ehkä yksi viikossa. Yleensä alaselkä- ja lonkkakivut pahentavat reflua, mutta vaikka nyt on ollut todella kovia kipuja, reflu on siltikin pysynyt aisoissa.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 11.35
Amalia, täsmälleen samat tuntemukset!! Osuit niin asian ytimeen. Syödessä ruokatorvi tihkasee, joka suupala tuntuu, kuin seinämät olisivat hiekkapaperia. Juominen ei vie alaspäin, tukkoisuuden tunne KOKO ajan. Niinkuin alanielussa olisi ruokamöykky. Ja niskojen jumitus, parina aamuna herännyt niskasärkyyn, joka sitten päivän aikana muuttuu migreeniksi = lääkitystä = ei sovi vatsalle... Oon käyny jo tällä viikolla fysioterapiassakin niskoja hoidattamassa.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 15.15
Hilla, just toi ruokamöykkytunne mullakin! Vaikka eilenkin söin aika kevyesti, lähinnä keittoa, niin sama tunne koko ajan. Itse asiassa tunne saattaa olla vaikka maha olis ihan tyhjä, silloin voi autta kumma kyllä syöminen. Kurja kun ei etukäteen yhtään tiedä, miten päin milloinkin. Paitsi halu ravistella tulee myös ajatus eikö vois olla jotain samantapaista keinoa kuin tukkoisten viemäreiden avaamisessa, siis jokin pumppusysteemi tai sitten litku joka huuhtois tavaran eteenpäin...
Onneks mulla ei ole migreeniä tullut (nykyän onneksi harvoin) vaan olen selvinnyt joinain päivinä jumpalla/venyttelyllä, toisina oon ottanut ketorinia, mikä ei sekään tietty nahalle hyvä, mut pienempi paha kuin migreenilääkkeet.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 15.16
Hups, siis tarkoitin ketorin ei ole mahalle (ei nahalle) hyvä. No en tiedä vaik ois huono nahallekin.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 521.2.2012 17.06
Ketorin gel vedettiin pois markkinoilta juuri siksi, että se oli ollut jonkun ihmisen nahalle pahasta :) Joku oli saanut siitä jotain vaikeita iho-oireita. Olit oikeassa typonkin kanssa, Amalia :)

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 0.03
okei, mun sormet sitten vei tietämättäni oikealle näppäimelle...:)

iltaa kohti röörin olo parantunut. jospa nyt sais rauhassa nukuttua ja heräis aamulla ilman päänsärkyä. nyt oon ainakin ollut kuusi, seitsemän tuntia syömättä ennen nukkumaan menoa.

kuplaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 11.15
Monta oireetonta päivää :) Mut ku lipsahtaa syömään liikaa (+ laskiaispullia) ni kyllä alkaa turvottaa ja vatsa menee kovaksi. Ruoka ollut muuten refluksi ystävällistä mulle. Itse pitää tehdä keitot. Lihaliemi, kasvisliemi, paistettu jauhenliha/nakit tuo huonon olon. Keitettyt nakit menee. Tuoreleipä pitäisi jättää pois. Mielikuvitus/tekemisen vaiva vaikeuttaa.. siis tonnikalaa, raejuustoa tulee syötyä liikaakin.

kuplaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 11.24
Mut aivan ihanaa kun yöt saan nukuttua Gaviscon-tablettien ansiosta. Niitä kun voi ottaa 2kpl;kin. Nukahtamisvaikeudet vähentyneet - riittää kun otan yhden nukahtamista helpottavan lääkkeen ni uni tulee.

Itselläkin oli yötepsuttelujia paljonkin. Kyllä se elämän laatua hieman (aika paljonkin) heikentää jos päivisin on väsynyt. Toivottavasti kaikki löytäisivät avun, että yöt menisivät nukkuessa.

ps. ..aamu mennyt ku 2v. koira teki protestipissat sänkyyn prk.. kyllä häpesi!! ja pesukone laulaa. (ei tänne aihe kuulunu)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 14.07
kupla, käykö vähärasvainen keitetty/uuni-/mikrojauheliha ollenkaan?

Sun nukkumistako se koira protestoi vai mitä :-)??

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 16.21
Yövalvominen on kyllä rankkaa. Itsellä siitä kokemusta viime syksyltä pari, kolme kertaa suunnilleenn viikon jakso kerrallaan. Ja kyllä huono nukkuminenkin, jota ollut refluksioireiden myötä vaihtelevasti, voimia vie. Uni on tietty niin perusjuttu, samoin kuin ruoka.

On vatsakivut vaan niin kokonaisvaltaisia että vaikuttavat koko olemiseen ja kaiken kaikkiaan refluksioireilu on rankkaa kun se järkyttää just ihan noita ihmisen perusjuttuja, syömistä, nukkumista, hengittämistä.

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 16.40
Söin maanantaina töissä jotain järkyttävän näköistä riisimössöä, se näytti ihan puurolta, mutta oli ilmeisesti joku risotto. Jotain piti jotain syödä, kun omat eväät unohtuivat kotiin, niin kahdesta muusta vaihtoehdosta se olisi paras minulle. Arvasin että oireita tulee, seuraavana päivänä närästi ihan selkeästi, rennie ei oikein auttanut siihen tunteeseen, tuntui rintalastan alla oikein kuumaa poltetta. Kun tulin kotiin kokeilin ruokasoodaa, se auttoi vajaaksi tunniksi, sen jälkeen otin piihappoa, se auttoi myös vajaaksi tunniksi. Piti vielä kokeilla vettä, jossa on perunajauhoja, mutta se jäi kokeilematta, mummelit väittävät että se auttaa närästykseen. Otin yöksi Gavisconin, nukuin hyvin, ei oireita yön aikana, tänään ollut ihan ok olo, hiukan jotain jälkituntemuksia tuossa kurkun tienoilla, mutta se ei kestänyt kauan. Ihan piti taas järsiä vähän suklaatakin, vaikka vannoin että tänään en sitä ota, höh, ei onnistunut. Vaikeata on välillä.

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 20.07
Mulla joskus tuollaisten tilanteiden varalla mukana ateriankorvikepatukoita. Eihän ne nyt ruokaa ole, mutta saa kaikki tarvittavat ravintoaineet.

Perunajauhovesi kuulostaa erikoiselta, mutta voisihan sitäkin kokeilla.

Minulla ei ollut viime yönä oireita ja nukuin hyvin, usean huonsti nukutun yön jälkeen. Ollut virkeä olo koko päivän. Yksi tekijä mikä varmaankin auttoi oli että nukkumaan mennessä viimeisestä suupalasta oli seitsemisen tuntia. Minusta tuntuu että nykyään ihan huomaamattanikin valvon myöhempään kuin ennen, mikä ainakin osaksi johtunee epämiellyttävistä ruokatorven ja kurkun tukkoisuuden tunteesta ja ylävatsan turvottelusta. Ehkä vaistomaisesti jään pystyasentoon odottelemaan ruoan laskeutumista. Tai ehkä makuuasentoon meno vain epäilyttää, kun voi em. oireista huomaamattaankin uumoilla että nukkumisesta voi tulla huonoa.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 21.18
Amalia, peruna on kasvislääkinnän puolelta melko perinteisiä keinoja ... Perunajauhoa en ole aikaisemmin tässä yhteydessä kuullut.

Esim Vogelin Terveydenhoitouutiset

"Perunalla on muitakin kiinnostavia vaikutuksia. Se sitoo mahahappoja ja suojaa ärtynyttä mahalaukun limakalvoa. Siksi peruna sopii happovaivoista kärsivien perusruoaksi. Mahakatarri- ja mahahaavapotilaiden ruokavaliossa sillä on suoranaista hoitovaikutusta. Soseutettuna keitetty peruna on monelle mahapotilaalle sopivaa ruokaa erikoisesti sairauden hankalissa vaiheissa, jolloin oikein mikään ei tunnu sopivan."

Perunamehulla googlaamalla löytyy käytännön vinkkejä.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 21.22
Tai siis netissä kyllä keskusteluissa olenk uullut perunajauhoista kuten myös ruokasoodasta mutta en muuten ...

AmaliaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 21.25
Mielenkiintoista. Ehkä ei kannatakaan luopua perunasta, ainakaan kokonaan, vaikka sitä nykyään aika lailla mollataankin. Taas yksi aihe mihin kannattaisi ainakin vähän enemmän tutustua, siis kasvislääkintä. Pitääpä gogglailla ja nyt huomasin että itse asiassa itsellänikin on yksi aihetta käsittelevä opus.

HillaRe: Päivän refluksitilanne/osa 522.2.2012 21.37
Poistin perunan ruokavaliosta reilu vuosi sitten karppaamisen takia, mutta nyt täytyy ehdottomasti palata perunaan (varsinkin muusiin!), ainakin kokeilla. Kun muutenkin joutuu koko ajan miettimään mitä söisi, niin muusiahan syö vaikka paljaaltaan :) Kiitos vinkistä!

jariRe: Päivän refluksitilanne/osa 523.2.2012 3.46
tepu tepu teputellaan. taas toi ylävatsakipu ja polttelu herätti mut.. sitä oikeesti rupee arvostaa kun sais nukkua yönsä yhteen putkeen

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 523.2.2012 9.17
Perunamuussi on minulle myrkkyä, se ei sula, en tiedä johtuuko se siitä, että perunan mukana on maito, se aiheuttaa jonkun erikoisen yhdistelmän, että ruoka ei sula. Kaikkein pahinta on jos mukana on vielä liha tai kala tai yleensäkin joku proteiinipitoinen.

Miehelläni ja vanhemmalla pojallani on sama ongelma, meille peruna ei siis käy muuten, kuin esim. mehulingolla mehustettuna joko yksin tai porkkanamehun kanssa. Peruna käy myös kasviskeittona siis silloin kun se on yhdistetty muiden kasvisten tai juuresten kanssa.

Joskus luin jostain lehdestä tai kirjasta käsitteestä tärkkelysintoleranssi. Nyt sitä näkyy olevan enemmänkin tietoa kun googlettaa sillä nimellä. Kannattaa miettiä siis sitäkin, vaikea sanoa mikä kenelläkin oireita aiheuttaa ja mikä mistäkin ja kenelläkin johtuu. Kokeilemalla tietysti selviää aika paljon.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 523.2.2012 12.04
Hilla, samettinen muusi paljaltaan voi ym silmän kanssa - nam :-)!

Peruna menee tosiaan onneksi täällä eri muodoissa vaikka sitä nyt ei hirveästi ole koskaan aikaisemminkaan syöty.

Vakioannos ulkosyötynä on lohi + muusi + eri kastike (usein sienikastike) . Takuuvarma valinta eikä vaadi nielemiseltä paljoa! Kolmannes jää melkein aina syömättä.

Nyt on kyllä pakko viikonloppuna tehdä muusia ja jauhelihakastiketta (vähärasv. jauheliha mikrossa/uunissa), niitäkin tietty naftisti (pari desiä muusia, desi puolitoista kastiketta, kourallinen uuniporkkana- ja lanttukuutioita).

Äänipuolella oireilua edelleen voimakkaana (ei akuutti refluksi vaan pitkäaikainen epäsuora vaikutus)... oliskohan neljäs viikko meneilllään??

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 523.2.2012 12.05
Tsemppiä Jari!

kuplaRe: Päivän refluksitilanne/osa 523.2.2012 12.06
refluksikurkku; En ole kokeillut mikrossa valmisttetua makkaraa, nakkia kyllä 2kpl/annos (niin makkara, mikä makkara). Mut paksu kuorellisesta makkarasta mausta en pidä ( viime kesänä meni A-luokan grilattu makkara). Enkä jauhenlihaa mikrossa valmistettuna.

Tällä hetkällä en ole juuri mikrossa lämmittänyt ruokaa - se vaan ei vaan maistu enää hyvältä. Jotenki ruoka on kuivunuttua. Nirsoksi oon näköjään tullut..

kuplaRe: Päivän refluksitilanne/osa 523.2.2012 12.40
Niin koirasti.. oli pissannut yöllä lattialle, mitä ei yleensä tee. Ja sitten tuli vähäsen tökkimään minua aamulla ja kun käänsin kylkeä lorotti sänkyyn. Yleensä kiipee tyynyni yli ja menee selälteen ja alkaa "riehumaan" et hei ny ihan oikeesti herää.. prostestoi. Mutta tuli mul mieleen et onko sil virtsatientulehdus, mut onneksi lopetti pissailun. ja tämäkään ei kuulunut tähän ketjuun..suotaneet anteeksi :(

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 523.2.2012 21.26
Oikein neljä päivää kesti hyvä olo,en syönyt mitään mikä tämän sai aikaan,alko aivan puskista.Että mua ketuttaa niin paljo ku olla ja voi....söin vähän,en mitään kiellettyä,kaikki on niinku pitäis mutta taas tuntuu että helvetti on valloillaan...siltä se oikeesti tuntuu.Olo on niin per...seestä kun olla ja voi.Yritäppä täs alotella hiihtoloma....ÄRSYTTÄÄ(tekis niin mieli huutaa ja kiljua)!!!!

YlläpitoRe: Päivän refluksitilanne/osa 524.2.2012 8.44
Keskustelu jatkuu Osassa 6 https://kotisivukone.fi/app/www/refluksi.kotisivukone.com/keskustelu.html/14668?p=&c=


Kaikki osat löydät päävalikon Vertaistuki -osiosta "Refluksitaudin vuoristorataa" htttp://www.refluksi.fi/190Vastaaminen ei ole mahdollista, sillä viestiketju on lukittu ylläpitäjän toimesta!