Google translator

Sivusto löytyy myös täältä:Sivustolla käyttäjiä paikalla:


(sivuston tilastot >> klikkaa punaista laatikkoa)

Käyntejä marraskuusta 2009 alkaen:

Käyntejä kotisivuilla:5181342 kpl

Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

AnneliInkivääri30.1.2010 11:57
Onko tällä palstalla puhuttu koskaan inkivääristä? Ihmettelen todella, että oikeastaan missään ei kuule siitä että inkivääri todella auttaa närästyksestä ja refluksista kärsiviä. Kuulun itse niihin, jotka ovat saaneet avun. Suosittelen lämpimästi, että joku kokeilisi seuraavaa:

Inkivääri jota käytetään on ihanteellisimmillaan itse inkivääristä lingottua tai puristettua mehua. Itse raastoin inkiväärin hienolla terällä aivan pieneksi ja käytin täten myös "lihan".

Ota joka aamu teelusikallinen inkiväärimehua (tai raastetta) tyhjään mahaan kolmen viikon ajan. Inkiväärin jälkeen pitää olla vähintään tunti syömättä ja juomatta.

Tämä todella auttaa! Huomasin oireideni helpottuvan noin viikossa, mutta kolme viikkoa pitää jatkaa. Oireet voivat yrittää palata myöhemmin, jolloin voi ottaa uuden, lyhyemmän kuurin.

Kokeilkaa ihmeessä.

reilu 50nenRe: Inkivääri30.1.2010 13:44
Käykö tällainen Meiran jauhettu inkivääri siwan maustehyllystä. Tällaista olisi emännän leivontakaapissa. Voisko esim. sekoittaa mehuun - toimiiko tämä ?

refluksikurkkuRe: Inkivääri30.1.2010 13:50
Muutama lyhyt keskustelu noista vaihtoehtoisista tuotteita taitaa tuolla löytyä mutta eivät ole tainneet oikein saada tulta alleen....


Luonnonmetodeista löytyy hämmästyttävän monta vatsantoimintaan vaikuttavia yrttejä ym. Inkivääri taitaa olla aika perinteinen? Ainakin sen sanotaan vaikuttavan rauhoittavasti mahan toimintan ja lisäävän mahan liman tuotantoa (?).

Jos joku haluaa lukea lisää, netistä löytyy englanniksi aika paljon noita vaihtoehtoisempia tietopaketteja, joissa mainitaan vatsarohtoja - googlaa esim inkivääristä "ginger GERD" tai "ginger reflux disease".

Suomeksi inkivääriä esiteltiin Plaza/Ellit Kotilääkärissä 2008:

Hirveän herkkävatsaiselle sitä ei tuossa artikkelissa suositeltu (karvasainesten vuoksi).

Minkälaista refluksitautia sinä itse sairastat - söitkö omia salpaajiasi samanaikaisesti kuin olit kuurilla?
Minkälaisiin oireisiin sinulla tuo kuuri auttoi?

refluksikurkkuRe: Inkivääri30.1.2010 13:53
Ja tässä siis se linkki Inkivääri - sivulle:
http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/kotilaakari/kuukauden-rohdos/inkivaari

NightlightRe: Inkivääri30.1.2010 19:38
Koitin silloin refluksin alkuvaiheilla jauhettua inkivääriä, jos auttaisi, ja minulle tuli siitä vielä pahempi närästys ja ihan hirveä olo.

SitrusRe: Inkivääri31.1.2010 21:20
No, mulla on ainakin maha niin huonossa kunnossa, että joudun noudattamaan lähes mausteetonta ruokavaliota. Inkivääriäkin kokeilin jossain välissä ja pahalta tuntui.

AnneliRe: Inkivääri1.2.2010 14:58
Inkiväärin pitää olla tuoretta, jauhe tai kapselit eivät käy. Tämän kokeileminen on tietenkin vaikeaa, jos vatsa ei siedä inkivääriä. Jos kuitenkin tökkii vain lievästi, kannattaa kestää ja kokeilla silti. Väkeväähän se on, se on selvä. Varsinkin alussa.

Olen aina (ikää 34) kärsinyt närästyksestä, mutta en ole koskaan ollut siitä lääkärissä. Pari vuotta sitten tilanne meni aika pahaksi, minulla oli lähes koko ajan rinnassa kipua ja olin käytännössä riippuvainen närästyslääkkeistä, jotka eivät kuitenkaan riittäneet avuksi. Olen "tee se itse" -ihminen ja tein kaikkeni että löytäisin apua ilman lääkäriä. Ajattelin sitten kokeilla inkivääriä, kun jossain englanninkielisellä palstalla sitä hehkutettiin. Olin aivan ihmeissäni, että se auttoi.

Kolmen viikon kuurin jälkeen oireet olivat poissa. Ehkä pari viikkoa myöhemmin tunsin närästystä ja otin viikon kuurin. Sen jälkeen oli puolisentoista vuotta ilman närästystä, jolloin otin taas muutaman viikon kuurin. On ilmeisesti tavallista, että kuurin voi joutua uusimaan, mutta joskus oireet pysyvät poissa. Kuurin uusiminen ei silti ole iso vaiva.

SitrusAnnelille1.2.2010 15:57
Ilmeisesti oma närästyksesi on lievää. Onnittelut. Sinulla ei ilmeisesti ole löystynyttä vatsanporttia. Onnittelut siitäkin. Jos närästys on niin paha, että siihen liittyy rakenteellista muutosta ja vakavasti elämää haittaavia oireita ei inkivääri taatusti närästystä poista.

SitrusRe: Inkivääri1.2.2010 16:04
... kuten tuossa Kotilääkärin artikkelissakin mainitaan, inkivääri voi AIHEUTTAA närästystä.

AnneliRe: Inkivääri1.2.2010 16:29
Lievää kai sitten juu. Siltipä uskon että jatkuva närästys ja kipu rintakehässä ja siitä paraneminen antaa minulle riittävästi syytä yrittää vinkata mahdollisesta avusta muillekin. Se kyllä haittasi elämääni ihan vakavasti, mutta turha sitä tässä on todistella.

Kokeilkaa joku ja kertokaa miten meni!

reilu 50nenRe: Inkivääri1.2.2010 18:45
Kiitokset Anneli vinkistä - aion kokeilla elikkä marketin hyllyiltä inkivääriä etsimään...

epätoivoinenRe: Inkivääri2.2.2010 17:03
Mä olen aina halullut uskoa luonnon parantavaan voimaan kaikessa.

Itse en vielä syksyllä tiedostanut sairastavani refluksitautia, tai ehkä jollain tasolla tiesin, mutta en tiennyt mitä siitä voi seurata. Nyt on ääni mennyt niin tiedän tasan tarkkaan mitä pahimmillaan tauti on.

Inkivääriä tuli siis kokeilua syksyllä yhteen jos toiseen suoliston parantamiseen. samoin valkosipulia, ihan rakana kuulkaas. Lieneekö nämä vai vauhdikas jouluukuu alkoholin parissa aiheutti sen, että tilanne räjähti totaalisesti käsiin.

Suosittelen varovaisuutta luonnonlääkkeissä. Vaikka ne ihania ovatkin. Kyllä kroppa kertoo mitä haluaa, me vain harvoin OIKEASTI kuuntelemme saamiamme viestejä.

Sitä minä yritän opetella. Läsnäolon voimaa.

AnneliRe: Inkivääri22.2.2010 13:57
Mielenkiinnosta kyselen: Onko kukaan kokeillut tätä inkivääri-hommelia?

merviRe: Inkivääri23.7.2010 19:25
Ostin inkiväärin paljoja luontaustuotekaupasta iemskeltäväksi.
hyvänmakusia. valkosipulista en tykkää ollenkaan.

arnoldRe: Inkivääri23.7.2010 22:37
Ovatko ne makeutettuja ja puolikuivattuja inkiväärinpaloja? Toin sellaisia kerran mukanani etelänreissulta, mutta taisin ehkä innostua popsimaan niitä liiankin kanssa, kun aiheuttivat sitten refluksioireita.

refluksikurkkuRe: Inkivääri8.10.2011 14:40
Nostoa inkiväärikeskusteluun ...

VaniljaRe: Inkivääri14.11.2013 14:34
Tässä on tätä vanhaa keskustelua inkivääristä. Minäkin olen käyttänyt inkivääriä. Keittelin siitä jossain vaiheessa teetä, laitoin kupilliseen vettä puoli teelusikkaa inkivääriraastetta ja annoin hautua muutaman minuutin ja sitten join sen. Ei siitä mitään oireita tullut, jos ei hauduttanut sitä liian pitkään.

refluksikurkkuRe: Inkivääri6.6.2014 9:42
Nostoa ...

Toisille sopii, toisille ei -kuten aina.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: