Keskustelu

zoltpurkkaa....20.7.2011 10.03
Miten teillä muilla purkan syöminen vaikuttaa oloon,olen tässä viikon pureskellut,ja voi per...le mikä olo!!!!!Aamulla kun silmät auki saa niin heti röyhtäyttää.....epäilen syylliseksi tota purkan jauhamista.:( ja olo on ollut siedettävä tooosi pitkään nytkö se taas alkaa,ei täs mittaluokas ole oireillut hetkeen???ITKU...

MakeRe: purkkaa....20.7.2011 10.32
Yleinen ongelma. Purkan voi korvata onneksi jollain miedolla ksylitolipastillilla. Jotenkin se perusmaku tuntuu ikävältä ja toki purkkaa työstäessä ilmaa nielee.

Rabe PratsoliRe: purkkaa....20.7.2011 14.12
Ja purkan syönnistä johtuva pahoinvointihan voi olla merkki siitä, ettet siedä jotain ainesosaa siinä purukumissa. Moni on yliherkkä sille xylitolille (ylläripylläri!), joten en suosittele ksylitolipastilliakaan jos se sattuu olemaan tilanne.

Jos ylemmässä tukirangassa, eritoten niskassa on jotain ongelmaa, niin purkanjauhaminen voi olla myrkkyä myös niille ja se viimeinen pisara joka laukaisee oireet. Oire voi aivan hyvin olla mieletön takapotku. Ei kaikki tukirangan oireet ilmene kiristävinä lihaksina tai jomotuksina.

refluksikurkkuRe: purkkaa....20.7.2011 15.41
Itse pureskelen/imeskelen purkkaa/xylitol tablettia pääruoan jälkeen lähinnä sen takia, kun tutkimuksissa pH ruokatorvessa kuitenkin nousee lisänielemisen myötä ...

Ylimääräistä ilmaa (röyhtäykset) se kerrytyttää itsellä, jos teen sitä jokaisen aterian jälkeen tai muuten vaan päivittäin.

Minkälaisia määriä olet pureskellut?? Päivittäin tuntikausia?

zoltRe: purkkaa....20.7.2011 22.14
Ihan jenkkiä(joku lakrits itms.),en siis koko ajan,ruoan päälle yleensä ja joskus vähä muulloinkin..mut sekin näköjään riittää saamaan tämän röyhtäilyn jälleen mahdottomaksi...en sitte varmana koske enää purkkapussiin jos tämä tästä helpottaa,kokeilen tuota ksylitolipastillia.Pitkään on ollut todella hyvä olla,siihen vaikuttaa varmasti sekin että on kesäloma...mut tällästähän se on.

refluksikurkkuRe: purkkaa....21.7.2011 10.40
Periaatteessa syljen lisäämiseen käy mikä tahansa suuhun laitettava pienikin esine/pala, joten odottelen "syljenlisääjän" keksimistä (käytön jälkeen pestävä, turvallinen ym).

Eihän sulla ruokailutahti ole nopeutunut tai annokset kasvaneet?

zoltRe: purkkaa....21.7.2011 22.18
Ei ole ja annokset ovat pieniä,olen syönyt kevyesti.Salaatteja olen syönyt paljon.Voiskohan se olla syypää?( toki kaikki kurkut,vesimeloonit yms.ei siedettävät poissa kuvioista)Nyt on alkanut onneksi helpottaa :)...on mulla joskus niinkin että se oireilu alkaa ihan puskista vaikka en ole syönyt mitään "kiellettyä."

refluksikurkkuRe: purkkaa....22.7.2011 11.04
No hyvä, jos alkaa helpottamaan. Minä kärvistelen melkoisten kurkkukipujen kanssa (ekan astmalääkkeen vaikutuksesta tosin, joten jotain vaihtelua tässäkin) täällä.

Ksylitolilla/sorbitolilla ym on suurissa määrin sitten se laksatiivinen vaikutus, jos vessakäynnit alkaa lisääntyyn ...

Kari S.Re: purkkaa....24.1.2024 17.44
Puren 4 ksylitoli 100% purkka ruokailun jälkeen n. 5 min. Loppuivat refluksioireet.
Kurkkukipuun Streplis + xylitolisisu auttavat vain yhdessä imeskeltäessä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: