Keskustelu

refluksikurkkuPäivän refluksitilanne/osa 48.6.2011 10.50
Olotila väsynyt mutta muuten hyvä. Yöllä harvinaisesti limaa kurkussa kutittamassa, joten nukkumisesta ei oikein tullut muutamaan tuntiin mitään.

Edellisyönä pesin hampaat juuri ennen nukkumaanmenoa ja alkoihan se hammastahnan loput sitten ärsyttämään...

Aurinko porottaa ja kävelylenkille pitäisi lähteä... sisällä ei millään viitsisi olla.

Mitä muille refluksikoille kuuluu tänään?

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.6.2011 21.59
Käytätkö tavallista hammastahnaa vai jotain erikoistahnaa?

Itselläni mennyt nyt melko mainiosti Parietin kanssa, kohta viikko sen kumppanina kulunut ja Rennien käyttö vähentynyt reilusti alle puoleen entisestä. Tänään tosin piti ottaa yksi: kuumuus vissiin laukaisi stressiä ja sitä myötä refluksia (en vain voi sietää hellettä).

Ostin tänään turvotukseen Cuplatonia ja nyt vasta havaitsin, että Rennie vähentää sen tehoa. Pitänee entisestään vähentää Rennietä, jos aion Cuplatonia nauttia.

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.6.2011 22.33
turvottaako nexium esim. tai aiheuttaako painon nousua?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 49.6.2011 20.24
Ihan tavallista Elmexiä on itsellä. Mitäs sulla? Käytätkö erikoishammastahnaa?

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 410.6.2011 10.53
Minulle suositteli hammaslääkärini (refluksikko itsekin) apteekista saatavaa Biotenea. Hammaslääkärini ei siis itse myy tai edusta sitä, eli ei ollut ns. oma lehmä ojassa suosittelussa. Biotene ei vaahtoa, ja se vaahtoavuuden aiheuttava ainesosa on ilmeisesti sellainen, joka ei kaikille suuhun laitettavaksi sovi. Olen sitä nyt putkilon verran käyttänyt ja aion ostaa toisenkin.

Biotenen pitäisi lisätä syljen eritystä (eli ei sovi liikasylkisille), mutta itse en ole oikeastaan sellaista havainnut. Jotenkin koin myös aluksi outona sen, ettei se vaahtoa, tuntui ettei tule puhdasta jälkeä, mutta siihen tottuu nopeasti. Eihän se vaahto tosiaan ole niissä se puhdistava aine, joten kun sen ajatuksen ymmärsi niin vaahtoa ei enää osannut kaivata.

Pesen Biotenella 60-80% hammaspesukerroista, muuten tavallista.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 414.6.2011 14.35
Day 2 ilman Parietia (selvitän, aiheuttaako se pahenneet mahakipuni). Muuten mennyt hyvin, mutta hain äsken jäykkäkouristusrokotteen ja siitä tuli vähän hengityksen hinkunaa, ja sepä sitten laukaisi taas r-oireet. Kolme Rennietä ja nyt katsellaan, paraneeko olo.

Muistakaapa ihmiset uusia jäykkäkouristusrokote 10 vuoden välein!

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 414.6.2011 19.03
Tänään on ollut ihan ok päivä. Nyt illemmalla kurkkua on alkanut kärvistellä vähän enemmän kuin tavallisesti, johtuu varmaan siitä kun en taaskaan ole muistanut syödä mitään useaan tuntiin... Pitäisi syödä säännöllisesti pieniä aterioita.

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 415.6.2011 7.27
Onneton unohdin lääkkeet kotiin ja nyt ollaankin koko alkuloma oksenneltu lähes kaikki mitä on suuhun laitettu!

Muuten nautin tästä Suomen ihanasta kesästä!!!!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 415.6.2011 7.36
No voi ei ... Oletko kokeillut (apteekista ilman reseptiä saatavia) happosalpaajia ensihätään?

Teretulemast Suomen sateeseen :-)

refluksitautiRe: Päivän refluksitilanne/osa 417.6.2011 17.40
Refluksi taitaa vaivaa enemmän tai en tiedä ainakin yskää on taas helvetisti. Joutuu vissiin kohta varaa aikaa taas kurkkulääkärille, että mikä se tilanne on tuolla nielussa.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 418.6.2011 17.48
Kohta viikko ilman Parietia ja mahakivut ovat vähentyneet ainakin 75%.
Mutta se tässä ihmetyttää, että voiko 10 kappaleen Pariet-kuuri oikeasti tehdä näin paljon närästyksellisesti paremman olon? Olen voinut syödä suunnilleen mitä tahansa, olen käynyt salilla, kyennyt tekemään töitä ja ollut hyvässä kunnossa. Tällä viikolla on mennyt Rennietä yhden käden sormilla laskettava määrä, mikä on normaalisti se määrä, mitä olen päivässä syönyt. Hämmentävää. Positiivista.

refluksitautiRe: Päivän refluksitilanne/osa 420.6.2011 17.38
Edelleen yskittää niin maan helvetisti otin tossa symbicortiakin jos auttas saas nähä. Muilla samaa ongelmaa eli kova yskä vaivaa refluksin yhteydessä?

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 43.7.2011 14.54
Ääh. Saatoin ehkä liian aikaisin syyttää Parietia pahentuneista mahakivuistani. Ne kyllä vähenivät, kun kolmisen viikkoa sitten lakkasin syömästä Parietia, mutta nyt kivut ovat taas samanlaiset tai jopa pahemmat, kuin mitä Parietin aikana oli. Kipukohdat ovat pääasiassa navasta himpun verran oikealla, 2-7 cm arviolta. Eli voihan toki olla, että Pariet pahensi kipuja, mutta ainakaan se ei niiden ainoa lähde voi olla, koskapa ilman niitäkin kipuilen. Järki menee yöt kivuissa valvoessa. Ja stressi tästä asiasta tietysti pahentaa refluksia...
Yöllä oli kyllä hyvin lähellä, että lähden vinkumaan kipujani päivystykseen, ja sama fiilis on kyllä nyt päivälläkin, mutta eihän sieltä apua saa. Mitään vikaa ei ole löydetty, niin kai minä sitten kuvittelen kaiken ja ravaan lääkäreillä vaan hakemassa juttuseuraa :(

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 43.7.2011 23.18
Koko päivän muuten ihan ok olo, mutta nyt illalla alkoi hirveä polttelu kurkussa ja rinnassa. Taitaa nukkumaan meno taas venyä..

oliivipuuRe: Päivän refluksitilanne/osa 414.7.2011 22.01
Tänään pitkästä pitkästä aikaa polttelua rinnassa. Somacista huolimatta ruokatorvi kipuilee nyt taas enemmän, taitaa pitää lisätä omin päin annosta. Tai sitten alkaa miettiä muuta lääkettä.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 416.7.2011 2.43
Niin hyvä viikko ollut, olen saanut urheiltua ja nukuttua ja kaikkea, niin nyt sitten paheni olo ja valvon. Iltapala palailee suuhun ja on mahakipuja ja päätäkin särkee tämä uupumus. Ja ihan kuin olisi kuumetta vaikkei ole. Outoa. Voiko reflu aiheuttaa alkavan flunssan kaltaisia oireita? Ei nimittäin ole eka kerta tätä... Ja aamulla herätys varhain :(

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 416.7.2011 9.22
Tsemppiä M-M! Yöt oireiden kanssa on pitkiä ... :-(

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.8.2011 12.56
Nostoa ...

MariaRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.8.2011 13.22
Lievää närästelyä muutaman viikon tauon jälkeen...niinä päivinä jolloin ei närästele, on ylävatsakipuja (viime aikoina joka päivä)..

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.8.2011 13.34
Oireilu vähäistä tässä viime aikoina. Perinteistä pienimuotoista närästystä, kun olin parin päivän Nexium -tauolla ja söin miedompia.

Viikon viljatonta heinäkuun alussa ja suolisto meni ihan sekaisin. Onneksi palautui normaaliksi muutaman päivän sisällä kun aloin syömään hiutaleita ym uudelleen. Ja nyt jatkuu viljojen syönti kyllä tiiviisti kun muistan sen vessassaistumisen!

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.8.2011 13.48
Uskomatonta mutta totta: en edes muista enää, milloin otin viimeksi Rennien. Siitä täytyy olla yli viikko ainakin. Vähän on ollut tuntemuksia, mutta olen sinnikkäästi ajatellut muuta ja pärjännyt ilman Rennietä.
Mahakipuja (tai no, näitä lonkka- ja suolistokipuja, mitä lie) on sitten ollut senkin edestä. Viime yö meni kivuissa valvoen ja fysiatrin ja fysioterapeutin antamista jumppa- ja venyttelyohjeista ei ole ollut mitään apua - melkeinpä päinvastoin. Tänään oli gyneultra ja kuten ajattelinkin, se oli puhdas. Tällä viikolla on myös kaksi fysioterapiakäyntiä, mutta usko niiden apuun alkaa olla yhtä nollissa kuin muihinkin lääkäreihin yms. Taitaa olla niin, että näistä kivuista on loppuelämä kärsittävä, kun mitään ei löydy ja kukaan ei voi auttaa.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.8.2011 13.49
Sanottakoon vielä, että olen ollut nyt viikon verran low-carbilla. Paino ei ole pudonnut, oireet pysyvät samoina. Paitsi tosiaan tuota Rennietä ei ole tarttenut.

MariaRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.8.2011 17.06
Mäkin kokeilin aikaismmin kesällä viljatonta diettiä ja VHH:takin.Viljattomalla olin yli kuukauden, VHH:lla pari viikkoa. Ei ainakaan tuossa ajassa auttanut, vatsakivut menivät pahemmiksi ja suolisto ei tykännyt, joten palasin takaisin normaaliruokavaliooni.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 412.8.2011 11.38
Eilisestä asti "mahalitkut" nousseet tuntuvasti kurkkuun. Yölläkin heräilin vähän väliä tuohon tunteeseen ja pahoinvointiin. Nytkään olo ei ole yhtään sen parempi.. Saa jatkuvasti olla nieleskelemässä. Mitään sopimatonta en ole mielestäni syönyt, mutta ruokailut ovat olleet taas tosi epäsäännöllisiä/vähäisiä. Eilenkään en syönyt paljon mitään.

apua_tarvitseva_äitiRe: Päivän refluksitilanne/osa 412.8.2011 21.16
Lapsen (5v.) tilanne se, että saanut nyt muutaman viikon ajan kalkkunaa, vesimelonia ja parsaa kutakin 1xviikossa. aloitusmäärä 1tl.. ongelmia jo ensimmäisestä lusikallisesta lähtien. tänään oli vuorossa parsaa 3rkl.. ja kröhää ja hengitysvaikeuksia oli, kuten nuista kaikista. iltaa kohden alkoi valittamaan kunnolla kurkkukipua. sitten sanoi, että nieleminenkin sattuu. ylösnousuja. ei oikein paljoa voi tehdä avukseen. antihistamiini ja avaava hengityslääke vähän auttaa. lääkityksiä meille ei refluksioireisiin anneta, kun ei näy testeissä, oireita ei tunnisteta eikä ole voitu todeta lääketieteellisesti.
suoli tänään kyllä toiminut kunnolla. yleensä ripulia tai ummetusta.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 413.8.2011 17.54
Vielä huonompi olo kuin eilen. Mahanesteet nousee ylös, kurkkua polttelee, vatsaa kipristää, huono olo, heikottaa, väsyttää... Ei paljon tekisi mieli tehdä muuta kuin maata sängyssä. Nexium ei auta, syöminen ei auta. Toivon todellakin tämän menevän pian ohitse...!

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 414.8.2011 10.10
Sama olo jatkuu kuin eilen ja toissapäivänä. On se nyt ihmeen ärhäkällä päällä! Äänihuulissakin varmaan jotain haavaumia, kun puhuminen sattuu. Mietin, että ottaisiko tänä iltana Nexium 40 mg:n, jos se auttaisi paremmin?

Vähän stressaantunut olo ollut tässä lähipäivinä... Liekö se syynä oireiden pahenemiseen?

apua_tarvitseva_äitiRe: Päivän refluksitilanne/osa 415.8.2011 22.13
Yhdistelmänä sopimaton rotaatio ja flunssa. Molemmat pahentaneet yhdessä olotilaa. Hengitys huono, ylösnousut tosi muljahtelevan loiskahtelevat ja kröhä pahentunut. Ummetusta.
Jotain mukavaakin tapahtunut, toiveita lisätutkimuksista. :o)

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 418.8.2011 17.06
Täällä suunnassa jo parempi olo kuin viime viikolla :-). Saman tien lieveni oireet, kun pahin stressikin meni ohi.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 43.9.2011 22.07
Jatkuvaa röyhtäilyä ollut ainakin jo viikon ajan. Kurkussa jatkuva röyhäyksen tunne.. Muuten ok, ei pahempia kipuja, mutta rasittavaa tuo röyhtäilykin.

apua_tarvitseva_äitiRe: Päivän refluksitilanne/osa 43.9.2011 22.15
Muksulla koetettu eri rotaatiota.. Kala (seiti) sopimaton. Yökkii sitä iltaisin (päivällä annettu) puoli tuntia, kunnes kaikki on tullut ulos.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 45.9.2011 13.28
Lähes kolmen kuukauden tauko Parietista päättyi tänään. Kokeilen taas vetää viikon sitä. Kivut ja stressi vissiin on laukaisseet reflua ja Rennietä on alkanut mennä ihan liikaa. Kun keskikesällä ilman lääkityksiä pystyi syömään jo melkein mitä tahansa sapuskaa miten päin vain, on nyt palattu taas syljen erittymiseen, silti kuivaan oloon kurkussa, yökkimiseen (mitään ei silti tule) ja "painavaan" oloon rintakehällä. Aamuinen jugurtti oli näemmä iso virhe...

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 49.9.2011 11.40
Nykyään ei kyllä yhtään kestä ruisleipää. Tykkäisin siitä kovasti, mutta se ei vaan sovi. Palaa maku suuhun vielä illallakin jos aamulla syö. Eilen erehdyin syömään iltapalaksi karjalanpiirakkaa ja yöllä sydänpuristukseen herätessäni muistin, että niissä pirulaisissahan on ruistaikinaa. Pitäisi tyytyä vaan pullamössöleipiin vissiin. Ja toinen mikä nykyään on erityisen paha, on tilli.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 411.9.2011 16.13
Mullakin stressaava tilanne pahentanut röyhtäilyt aivan mahdottomiksi,ens vkolla sairaala reissu aivan toisesta syystä ja se jännittää aivan liikaa.Nyt 7 päivä yhtä röyhtäilyä vaan.TODELLA ÄRSYTTÄVÄÄ!!!!!Täytyy kait hakea ne refluksi lääkkeet mitkä lääkäri viimeksi kirjoitti...jos tämä ei yhtään helpota.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 411.9.2011 21.18
Jatkuvaa röyhtäilyä vieläkin. Tulee varmaan vahingossa nieltyä koko ajan ilmaa? Stressiäkin päällä taas, niin sekin voi olla syynä... Välillä nousee oksennuksen makukin kurkkuun. Ärsyttävää todellakin.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 411.9.2011 21.30
On se ihme vaikka ei ole syönyt mitään ärsyttävää niin taas se taitaa alkaa olemaan päivittäinen ongelma...se oli monta kuukautta niin että jos söin jotakin mikä ärsytti se meni parissa päivässä pois, nyt tuntuu ettei helpota millään.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 412.9.2011 0.17
Tuli tuosta ilman nielemisestä mieleen, että meneekö teillä maha palloksi? Minulla käy niin jatkuvasti ja olen miettinyt, että taidan tietämättäni niellä ilmaa. Mitenhän sellaisen voisi lopettaa?

tintziliiRe: Päivän refluksitilanne/osa 412.9.2011 1.17
hei,haluisin kysellä sellaisesta et auttavatko särkylääkkeet refluksi kipuihin?minulla todettiin refluksi vuonna 2008 (löysä läppä)ja useimmiten maha kipee,mut ei silleen ole hirveesti närästäny,rintojen kohal tuntunut välil jne.tos eilen koko pvän maha kipee alavatsasta ja tänään sit otin ibumaxin ku paljastu menkkakivuiksi,niin en oo samal kärsiny oikein refluksi kivuistakaan tai särkylääkkeen sivuvaikutuksista.vastauksia kiitos :)

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 412.9.2011 12.15
Periaatteessa ibuprofeiinin pitäisi kai olla haitallista eikä suinkaan avuksi. Toisaalta: jos sinulla on kipuja, kivut aiheuttavat stressiä, stressi aiheuttaa närästystä ja kun kipu helpottaa, myös närästys saattaa helpottaa. Eli itse ehkä ajattelisin sen tältä kannalta. Mutta tämä on vain siis minun näkemykseni asiasta.

SitrusRe: Päivän refluksitilanne/osa 412.9.2011 13.16
En minä ainakaan pistäisi tulehduskipulääkettä suuhuni kun tiedän sairastavani refluksia. Jos ei ongelmia vielä ole niin kyllä niitä ajan myötä tulee. Yhtä hyvin kuukautiskipuihin voi käyttää panadolia.

tintziliiRe: Päivän refluksitilanne/osa 412.9.2011 14.14
mulle lääkäri kehotti käyttään ibumax...tosin maksa arvot oli kohol sillon ja samal löydettiin myös hyvänlaatuinen muodostuma sappiraon seinämästä.ei mua oo kai pahemmin koskaan närästäny,jos koko yön valvoo niin sillon närästää.voiko olla et väärä dignoosi?

röyhtäilijäRe: Päivän refluksitilanne/osa 413.9.2011 0.41
Tänään aivan kamala olo iltaa kohden. vähän varsinaista kurkun polttelua mut koko maha välillä tulessa, yläselkää repii, röyhtäyttänyt, poskionteloita pakottaa, henkeä ahdistanut hieman ja kuumeinen olo vaikkei mitään flunssaa ole tulossakaan.

Huokaisin helpotuksesta kun M-M:lläkin oli ollut kuumeinen olo eli se vahvistaa sitä epäilystäni että se johtuu ruokatorvesta. minä kun tuppaan ajattelemaan että nyt on jokin hirmu vakava tauti varmasti kun jokin epämääräinen oire ilmestyy.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 413.9.2011 23.18
Röyhtäily sen kun jatkuu. Todella "mukavaa" kun ihmisten kanssa puhuessakin nousee röyhtäys kurkkuun ja sitä pitää koittaa väkisin hillitä, mutta aina ei onnistu. Ja hillitessä tulee muutenkin aina oksennuksen maku suuhun.

Kurkussa lisäksi palan tunne limaisuuden takia. Nyt parina aamuna herätessä on myös ollut huono olo. Maatessa ei muuten röyhtäytä, mutta saman tien kun nousen ylös, niin sitten se alkaa.

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 414.9.2011 9.06
Huono olo senkun vaan jatkuu...ärsyttää(kohta 2 vkoa putkeen).Heti kun aamulla ylös nousen se alkaa,röyhtäilyä aivan mahdottomasti.

apua_tarvitseva_äitiRe: Päivän refluksitilanne/osa 414.9.2011 23.24
Uutta rotaatiokokeilua taasen muksulle. Suuhun asti ylösnousuja, hengitysvaikeutta, yötkin levottomat.. Kuitenkin iloa tuo se, että lääkärin mukaan kalprotektiinin kohonnut arvo on todiste ruoka-allergioista.

KatjaRe: Päivän refluksitilanne/osa 415.9.2011 14.27
Kamala mahakipu kohtaus eilen. Puristi oikein lapojen välissä ja maha turposi . Olisiko tullut tuoreista luumuista kun sain naapurilta ison pussillisen niitä ja tietenkin piti syödä heti useampi kipale:(

apua_tarvitseva_äitiRe: Päivän refluksitilanne/osa 420.9.2011 22.49
Samankaltainen päivä kuin yleensä, illalla enemmän kröhää.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 421.9.2011 13.18
Huomaa taas kyllä stressin vaikutuksen oireisiin. Olen nyt taas ilman Parietia kun kokeilen ottaa sitä välillä vain viikon kuureina, ja nyt mennään Renniellä. Moni pienikin stressinpoikanen aiheuttaa närästystä ja huonoa oloa. Ja huolettaa jo valmiiksi: joudun kuukauden päästä ns. normaaliin päivätyöhön ja siellä on jatkuvasti syötävä allergialääkkeitä jotta selviytyy päivästä. Ei kukaan siis pakota menemään mutta se on suvun firma ja lupasin paikkailla vajetta jonkin aikaa... mitenhän siellä jaksaa, jos yöt menee valvomiseksi ja allergialääkkeet vielä väsyttää (ja ehkä närästääkin?). No, ei sitä kai montaa kuukautta tartte tehdä ja tietysti kiva tienata vähän rahaa, että on taas varaa sairastella... Tulee muuten aika kalliiksi näin pitemmän päälle.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 423.9.2011 8.53
No nyt on se jokavuotinen syysflunssa päällä täällä! Ruisleipä aiheuttaa refluksia mutta muuten suht ok olotila. Nessut ja satelliitin alastulon seuraaminen päivän kohokohdat. Nyt juomaan hunajavettä ...

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 426.9.2011 18.25
Lähes jatkuva röyhtäily jatkunut kohta jo kuukauden. Mahtaakohan enää olla edes toivoa, että loppuisi, vai tällaiseksikö jäi?

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 426.9.2011 22.19
refluksikurkku otan osaa mulla jo kolmatta viikkoo flunssa menossa ja yks lääkekuuri takana..jos ei ala helpottaa ni ei ku takas lekuriin.. en kyl haluis toista lääkekuurii putkeen ku vois olla liian rankka keissi mahalle.

apua_tarvitseva_äitiRe: Päivän refluksitilanne/osa 426.9.2011 22.57
Olikin yllättävästi parempi päivä. Ei tarvittu paljon avaavaa hengitystäkään. Illalla kuitenkin alkoi taas kunnolla. Yleensä ylösnousuja, nieleskelyä ja kröhää, hengityksen huonontuminen. Öisin kiristelee voimakkaasti hampaita.

Kokeiltu rotaatiossa ruusunmarjaa, aprikoosia, kookosta/rasvaa ja saksanhirveä. Ei ainakaan oksenna, kuten kalasta. Ummetusta on.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 427.9.2011 14.08
Ärh. Menin kohteliaisuudesta vieraita kohtaan kiinalaiseen mukaan syömään ja nyt kärsitään seurauksista... Tänään aloitin myös taas viikon Pariet-kuurin mutta sehän ei vielä tietysti ehdi avuksi tähän kiinalaisahdistukseen.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 430.9.2011 20.29
Ja toinen huono ilta/alkuyö alussa ... näitä iltoja mennään tunti kerralla ja ollaan tyytyväisiä kun oireilu ei ole pahentunut seuraavan tunnin alussa. Kurkunpää tällä hetkellä suoraan sanottuna täyspaskassa kunnossa.

Viikon rasituksen jälkeen lihaksenpää kurkunpäässä jurruttaa ja vetää niin että ... ja aina kun sitä positiivista puolta tarvii mietiskellä - oireet ei johdu suoraan akuutista refluksista eikä tänä vuonna ole vielä ollut 6-8 vkon huonoa kautta ;-)

Mukavaa refluksitonta viikonloppua kaikille!

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 42.10.2011 10.23
Ja taas on selvitty yhdestä yöstä vaikka tällä kertaa silmät ristissä ...
Yö oli pahin tähän astisista. Aina kun nukahti, löi äänihuulet kiinni ja taas haukoen ilmaa ylös (kaikissa asennoissa). Ja nyt sitten se "ylimääräinen toiminta" tuntuu särkynä kurkunpään alueella.

NightlightRe: Päivän refluksitilanne/osa 42.10.2011 17.08
Viikonloppu on mennyt ihan hyvin tällä kertaa, vaikka röyhtäily/ylösnousuntunne sen kun jatkuu (ehkä vähän lievemmin silti kuin aiemmin). Eilen onnistuin jopa syömään aika voimakkaanmakuista tomaattikastikepastaa ilman jälkikipuja.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 43.10.2011 5.12
Sunnuntai meni mukavasti 2 x 75 vuotissynttäreillä ja Tampere-päivää viettäessä. Ja nyt taas sitten valvotaan, kun kurkkua ärsyttää ja kröhisyttää ... Ja jäi sitten näkyjään salpaajakin ottamatta eilen kun nyt vähän närästää sillain perinteisesti ....

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 43.10.2011 15.35
Viikko Parietia syöty ja toisin kuin alkukesästä, se ei vienytkään oireita nopeasti ja pitkäaikaisesti. Taidan jatkaa vielä pari päivää varalta kuuria. Kolme tabua enää muutenkaan jäljellä ja sitten olisi apteekkireissu. Pariet maksaa noin euron per tabu!

Viime yö oli ok, mutta aamupäivällä alkoi taas närästys, joka ei vain mene pois. "Sydänkohtauksen" kanssa taas mennään... Meinasin kääntyä jo kaupan ovelta pois, kun tunne oli niin kauhea. Otin kolme Rennietä, mutta eipä tunnu helpottavan. Mitähän keksisi että kykenee illalla koirien kanssa treeneihin? Rentoutuminen vähän ehkä auttaa, mutta vaikeaa se on :(

VaniljaRe: Päivän refluksitilanne/osa 44.10.2011 19.26
Ruokavaliolla voi varmasti vaikuttaa parhaiten oireisiin silloin, kun on muutakin ongelmaa, kuin närästys ja polte rintalastassa ja kurkussa. Kun aloitin ruokavalion muutoksen, niin sen myötä katosivat ensin palan tunne kurkusta, sitten liman nousu kurkkuun ja röyhtäily, sen jälkeen vatsan turvotus ja epämääräiset kivut. Nyt on helpottanut myös pahoinvointi.
Olen pari kuukautta syönyt omatekoista, puhdasta luomuruokaa ilman lisäaineita ja tänään menin työpaikkaruokalaan syömään, kasviskeittoa ja salaattia, niin tunti sen jälkeen alkoi oireilla. Tuli huono olo, vatsa turposi ja se oli kipeä. Olotila meni kyllä aika nopeasti onneksi ohi. Mikä ongelman oikein aiheutti, sitä on vaikea sanoa, mutta taidan pitäytyä omissa sapuskoissani jatkossakin, jos se takaa minulle hyvän olon vatsaan.
Kurkussa tuntuvat epämääräiset poltteet ja jännitykset ovat edelleen välillä riesanani, toivottavasti saan nekin vielä kuriin. Onneksi ovat nyt niin lieviä, että niiden kanssa pystyy hyvin elämään ilman lääkkeitäkin. En ole saanut selville vielä mikä ne välillä laukaisee. Pitäisikö kokeilla ruokapäiväkirjaa, jospa siitä selviäisi jotain.

emmentalRe: Päivän refluksitilanne/osa 45.10.2011 21.18
Refluksikurkku: Oletko menossa leikkaukseen?

zoltRe: Päivän refluksitilanne/osa 46.10.2011 9.49
Olo on aika ihmismäinen pitkään aikaan,tuntuu että alkaa helpottamaan,eihän se kestäny kun kuukauden lukuunottamatta muutamaa hassua päivää välissä.On se ärsyttävää kun välillä tää tauti tosiaankin tiputtaa takas maanpinnalle niin p....maisin oirein että hiukset nousee pystyyn :)....Mutta ei tää ole mitään verrattuna siihen kun melkein 5kk yhtäjaksoisesti närästi,ja mikään ei auttanut,lääke,ruokarajoitukset ei sitte mikään....

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 46.10.2011 11.22
Mitä ihmettä?! Tyk-tyk-tyk: vasemmassa korvassa tykyttää. Se ei ole kipeä eikä lukossa, mutta välillä siihen tulee sellaisia tykytyskohtauksia, jotka kestävät ehkä 5-30 sekuntia ja menevät hetkeksi pois ja tulevat taas. Melkein tuntuu, kuin koko korva heiluisi tykytyksen tahtiin, mutta ei se oikeasti tietystikään heilu :) Pari päivää sitten alkoi ulkoillessa taas se korvien lukkiutuminen jonka liitän refluun (ja vissiin kylmeneviin ilmoihin, kun kesän saanut olla siitä tunteesta vapaana). Liekö sen kaveri tämä tykytys? Toisaalta tuli mieleen, että kun kipujen yms takia on ollut verenpaineet mukavissa 140-150/90+ -luvuissa, niin voiko se olla verenpaine joka siellä vasemmassa korvassa tykyttää? Tai hartiajumitusta? Vai lastentautia korvatulehdusta? Mutta hyvänä asiana: tänään ei ole tarttenut röyhiä tai pelätä "sydänkohtaustunnetta". Ainakaan vielä.

tyttöRe: Päivän refluksitilanne/osa 46.10.2011 22.01
hmmm.. mulla on ollu nyt muutaman vuoden sellanen tunne kans korvassa että naksahtelee ikäänkuin aukeisi ja menisi lukkoon saman tien..en o ikinä osannu yhdistää sitä refluksioireisiin..voisikohan sekin sitten olla....?!!! oon kyselly sitä lääkäreiltä välillä mutta ei siellä kuulemma mitään erikoista näy..mulla on kyllä kans aina hartiat ollu jumissa notkoselän takia että ehkä siitäkin johtuvaa...

röyhtäilijäRe: Päivän refluksitilanne/osa 47.10.2011 1.31
en ole itsekään uskoa tätä todeksi mutta totta se on! Nimittäin jätin KAHVIn pois reilu 2 viikoa sitten ja ei ole poltellut rintaa eikä yläselkää, ei poltteen tuntua ruokatorvessa, ei epämääräistä huonoa oloa joka yltyi rasituksessa, ei juurikaan hengenahdistusta.

Nexium kuuri nyt menossa. poskionteloissa tuntuu ajoittain painetta vaikka ei ole nuhakaan mutta sen kestää kun se helvetillinen olo on rauhoittunut ( toistaiseksi).

tintziliiRe: Päivän refluksitilanne/osa 47.10.2011 8.47
hei.niin onko teillä muilla närästyksen lisäksi mahan kipristelyä ym mahna väänteitä?

refluksitautiRe: Päivän refluksitilanne/osa 47.10.2011 10.46
On kyllä ja huonoa oloa ja kaikkea muuta mukavaa esim yskää. Pitää vaan ensisijaisesti varoa mitä syö. Kaikkea kohtuudella. :)

tintziliiRe: Päivän refluksitilanne/osa 47.10.2011 20.34
hyvä et uskallan edes välil syödä.on myös sappikivet (pari kk sit löydettiin ja sanoivat et varmaan hetki sit muodostuneet) EI oo tullut (kai) viel sappikohtausta mut silti pelottaa välillä syödä ym...huoh...

MariaRe: Päivän refluksitilanne/osa 47.10.2011 23.38
Hieman parempi päivä takana, pystyin syömään kolme pientä ateriaa ilman että tuli veranmaku suuhun ja nousi veristä limaa kurkkuun. Päivällä tosin oli 3 tunnin yhtäjaksoinen närästys joka yltyi siitä kun kävelin hieman kaupungilla. Takana 1,5 viikkoa oikean lääkityksen ja määrän hakemista oireiden pahennuttua. Mulla nyt lääkkeenä Pariet 40 mg/vrk, täytyy vaan toivoa että sivuvaikutuksena oleva huimaus ym. kummallinen olo pysyvät siedettävinä.

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.10.2011 11.23
Oksentelu alkoi taas. Nyt ei uskalla toissakaan syoda mitaan, kun ei siella niin vaan mennakaan vessaan. Iltapaivasta rupeaakin jo heikottaan melkoisesti. Etta nailla taas mennaan taalla...

Tuossa kun olen lueskellut muiden juttuja mm. laakityksesta, niin tuli mieleen, etta onko teille muille sanottu laakityksen olevan jatkuvaa? Mullehan laakari Suomessa sanoi, etta ennen vanhaan mut olis laitettu valittomasti leikkaukseen (sulkijalihaksen puuttuessa), mutta nykyaan laakkeet ovat niin hyvia, etta niilla mennaan tama loppuelama eteenpain. Niinpa en ole uskaltanut menna vahentelemaan tai lisailemaan laakitysta omin pain.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.10.2011 11.44
Hei untuvikko! Harmi kuulla että tuo oire alkoi taas :-(!

Itse olen kuullut sen litanian "uusiutuu herkästi ... lievissä voi pärjäillä satunnaisilla kuurilla mutta näyttää siltä että et kuulu tähän porukkkaan, joten jatketaan lääkitystä sitten vaan ...".

Luulen, että jos kysyisit pitkäaikaisen lääkityksen määrän vaihtelusta joltain lääkäriltä asiasta, vastaus olisi ilman muuta kyllä, lääkitystä voi vaihdella oireiden/kauden mukaan (lääkkeetömien taukojen pitämisestä kannattaa kysyä myös - mielipiteet voi taas melkoisesti vaihdella!!), koska tavoitteena on kuitenkin pitkäaikaisessa hoidossa löytää pienin mahdollinen lääkitys, jolla oireet pysyy kurissa ... Tapauskohtaista tietty myös.

Oliko sulla tuo sulkija löysä (vai puuttuuko se oikeasti)?

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.10.2011 17.16
Laakitys on vuoden ajan 2/pva ja sen jalkeen 1/pva. Ja taman on sanoneet kaikki laakarit jotka on tata nyt tutkineet.

Multa siis puuttuu tuo oikeasti kokonaan.

tintziliiRe: Päivän refluksitilanne/osa 48.10.2011 20.17
hei.mitkä on teitin pahimmat oireet jos ei ota mukaan närästystä?

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 49.10.2011 9.32
emmental, en ole nyt suunnitellut leikkausta mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Siitä olen kyllä joskus keskustellut eikä ainakaan silloin suositeltu (ei kyllä erityisemmin kiellettykkään). Itsellä ehkä joskus valitettavasti edessä se kurkun rasitusmuutoksen leikkaus ja silloin sitten tarvii katsoa uudelleen mitä suositellaan.

Flunssan päälliset rippeet on häipyny ja valvotut yöt historiaa (niitä ei kyllä tohon r-tautiin kuulu tavallisesti onneksi!). Kurkunpää vielä vähän herkempi, koska yskänrefleksi laukeaa selvästi helpommin.

Flunssan takia siirtyi spirometri, joka piti määrittää vakituisempi astmalääkitys ja vihdoinkin olisin päässyt kokeilemaan toista a-lääkettä, joka ei ehkä käheyttäisi ääntä näin paljon ... joten puhumattomuus yksityiselämän puolella jatkuu edelleen, jotta pärjään työelämässä ...

Mukavaa sunnuntaita kaikille! Täällä Tampereella paistaa aurinko (ihan konkreettisesti siis) :-)

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 49.10.2011 9.50
untuvikko, olet kyllä harvinaisuus puuttuvalla sulkijalla!

Tuo lääkityskuvio on pitkällä aikavälillä siis samantyyppinen vähenevä sitten kuitenkin (step down, isommasta pienempään) vaikka voisi luulla, että sulla olisi suositellusti isompaa koko ajan. Yks lääke päivässä taitaa olla se yleisin ja "typistetyin" kuvio (itsellä 20 mg/pvä).

Onko sulla ruokatorvi muuten "normaali" (päällisin puolin muoto & toiminta)? Eikä sulle näissäkään olosuhteissa suositeltu leikkausta??

Muistanko oikein, että se sun oireilu alkoi vasta nyt tänä vuonna (vaikka sulkija on puuttunut kaikki vuodet)?

untuvikkoRe: Päivän refluksitilanne/osa 49.10.2011 18.57
Ruokatorvi oli kuvien mukaan ihan "normaali".

Olen karsinyt narastyksesta koko ikani (36 v.), mutta n. vuosi sitten tuli ensimmaisen kerran kunnon kipukohtaus yolla, jonka takia ruvettiin tutkimaan. Siksi siis diagnoosi vasta nain tuore...

emmentalRe: Päivän refluksitilanne/osa 410.10.2011 10.33
Moikka refluksikurkku, sun oireisto vaikuttaa niin vaikeelta että sinuna menisin leikkaukseen niin pian kuin mahdollista. Toupet on siitä hyvä että aivan normaalisti voi syödä ja niellä, kunhan pureskelee muutaman kerran useammin kuin ennen, mutta mitään oireita ei ole! Mulla oli todella vaikeat oireet ja astma kehittymässä takaisinvirtauksen vuoksi, jatkuva yskä, ja käheä ääni, jokapäiväinen oksentelu ym ym... Nyt kaikki on aivan loistavasti ja olen täysin normikunnossa kuukausi ja viikko leikkauksen jälkeen! Poissa on vaan ne kamalat oireet.

refluksikurkkuRe: Päivän refluksitilanne/osa 410.10.2011 11.26
Emmental, tarvii harkita ... :-)

Mulla on oireet onneksi (tai miten nyt vaan kun äänityöläinen on) keskittynyt yhteen alueeseen eli lähinnä äänihäiriöitä ja kurkun vääntöä. Jos en olisi äänityössä, epäilisin, että oireet olisi minimaaliset (verrattuna tämän sivuston kirjoittajiiin). Nuo ylläolevat on siis flunssan ja ekan astmalääkkeen vaikutusta (joka vaihdetaan kokeiluluonteisesti ennen joulua) eikä niitä ole siis tavallisesti ollenkaan. Onneksi (kop kop) ei ole mitään noita hankalia yskiä, limaa, oksennuksia, rintakipuja, (refluksin aih.) hengenahdistuksia, vatsaoireita ym.

M-MRe: Päivän refluksitilanne/osa 413.10.2011 16.15
Jokohan uskaltaisi taas jättää Parietin tauolle? Olo on ollut todella paljon parempi ja melkein kaikkea voi taas syödä. Stressi on ollut kova viime aikoina, eikä tule helpottamaan ihan heti, eli ehkä kannattaisi vielä hetki jatkaa. Etenkin, kun joudun viikonvaihteessa aloittamaan taas allergialääkityksen, sillä menen tuuraajaksi sellaiseen paikkaan, jossa on eläimiä.

ahmRe: Päivän refluksitilanne/osa 413.10.2011 20.20
Kanelipullan söin, siis korvapuustin, jossa tuhdisti kanelia. Ei hyvä. Kanelin olen huomannut aiemminkin "korventajaksi".

YlläpitoRe: Päivän refluksitilanne/osa 415.10.2011 11.03
Keskustelu jatkuu "Päivän refluksitilanne/osa 5" - keskustelussa.

Vanhempia päivän refluksitilanteita löytyy mm. "Refluksikot kertovat" -osiosta listattuna.

t. YlläpitoVastaaminen ei ole mahdollista, sillä viestiketju on lukittu ylläpitäjän toimesta!