VoiceWell - hoito


VoiceWell - menetelmä on uusi hoitomuoto, joka huoltaa äänen lisäksi koko kehoa. Hoidon tavoitteena on mm. rentouttaa lihasjännityksiä, vapauttaa äänentuotto sekä hengitys ja lisätä yleistä hyvinvointia.  Refluksikoille se sopii, koska hoidossa käsitellään perusteellisesti niin kurkunpään kuin palleankin alue.

 

VoiceWell-hoito perustuu aina asiakkaan omaan tilanteeseen ja tarpeisiin. Apuna hoidossa käytetään mm. perinteistä hierontaa, äänen tuottamiseen kohdistuvia tukitoimia (ääniharjoitukset, tietoa äänenkäytöstä) sekä omia itsenäisesti tehtäviä harjoituksia.  Hoito on askel eteenpäin tutusta äänihieronnasta (Voice Massage).     

 

mp900409352.jpg

 

VoiceWell-hoidon takana ovat tamperelainen logonomi, koulutettu hieroja Kirsti "Kicka" Leppänen sekä helsinkiläinen laulunopettaja, koulutettu hieroja ja osteopaatti Kirsi Vaalio, jotka yhdessä kehittivät hoidon pitkäaikaisesta hoitotyöstä saamansa kokemuksen pohjalta. Molemmilla on myös Voice Massage-tausta. Kirsti Leppäseltä ilmestyi väitöskirja hieronnan, äänenharjoittamisen ja äänenkäyttökonsultaation vaikutuksista opettajien äänentyöhyvinvointiin alkuvuodesta 2012.   

 

VoiceWell - hoitoa on tällä hetkellä saatavilla mm. Tampereella, Helsingissä, Espoossa ja Valkeakoskella. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

 

 

Lue lisää: Apua äänelle ja koko keholle                       


 

 

(Lähteet: Työväen Sävel, 2009: 3-4, Yle Tampere,  24.5. 2010, VoiceWell-keskus, 2010)

 

Takaisin