Keskustelu

TimoteiiVehnä ja sokeri12.9.2014 13.04
Miten voi vehnästä ja sokerista tulla sellanen olo että sydän hakkaa pienessäkin rasituksessa ja joskus tärisyttää ja on sellanen yli aktiivinen olo. Tiedän että hiilarit aiheuttaa mulle tuollasta, mutta en tiedä mistä se johtuu. eilen oli anoppi käymässä ja toi pullaa ja harkullista omenapiirakkaa ja sitä sitten tuli syötyä reilummin ja koko illan ja yön sydän hakkas normaalia enemmän ja vielä aamullakin oli outo olo, ja nyt sitten kauhea väsymys ollut koko päivän :(

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 13.29
Olen kuullut tuosta samasta monelta muultakin, joku sanoi että hänelle tulee kaikkien noiden muiden oireiden lisäksi hikoilua. Aikamoisia oireita.

TimoteiiRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 13.33
Oon miettinyt että johtuuko verensokereista.

SitrusRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 13.47
Ei tuo normaalilta kuullosta. Diabetestä?

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 13.53
Jotenkin olen ymmärtänyt että hiilarit muuttuvat glukoosiksi, joka palautuu verenkiertoon ja sitä kautta voisi vaikuttaa verensokeriin, löytyisiköhän jostain ketjusta keskustelua viljoista, sieltä saattaisi löytyä jotain vinkkiä asiaan.

TimoteiiRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 14.28
voiko tuollaisia diabetes juttuja mitenkään itse varmistaa tai varmistua että siitä kyse ennen ku meneen lekuriin.

SitrusRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 14.43
En tiedä. Sokerin mittaaminen verestä on yksinkertainen labra. Mikset menisi?

TimoteiiRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 14.45
joo pitää mennä.

TimoteiiRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 14.50
joo pitää mennä.

Aikuinen nainenRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 16.23
Mene ihmeessä Timoteii lääkäriin ja pyydä otattamaan verikokeet.
Samalla voi tarkistuttaa kaikki. Kolesterolista alkaen.
Itse kävin viime viikolla verikokeissa, otettiin kaikki mahdolliset mitä nyt voi ottaa ja sen tiimoilta kävin eilen sokeri rasitus kokeessa kun glukoosi arvo tai arvot olivat kohollaan.
En vielä tiedä niitä tuloksia. Ensi viikolla varaan lääkärille soittoajan ja hän kertoo mikä rasituskokeen tulos, kun oli vaikka mitä oireita, niin nyt sitten tiedän, että sokeri ja maksa-arvot on mitä tutkitaan lisää.
Sitä rasittaa itseään ihan liian kanssa kun yksin miettii mikä on pielessä, mutta kun lähtee tutkituttamaan itseään tulee jotenkin paljon levollisempi olo, kun tietää, että nyt saattaa johonkin oireiluun löytyä syykin. Näin ainakin itse koe.
Voihan se olla, että tieto tuo tuskaakin, mutta saattaa se olla toisinkin päin.

Voimia ja jaksamista kohtalotovereille

Burning VikingRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 17.45
Olen saanut hiilareista vasymyskohtauksia siihen malliin, ettei silmat tahdo pysya auki. Tulee myos krapulanomainen tunne ja juuri sydamen takomista ja paansarkya. Siihen kay mika tahansa hiilari, vaikka riisi. Nyt vahahiilarisella ollessa sen huomaa viela selvemmin, jos kokeilee. Kaipa siina verensokeri keikkuu aikalailla, mutta ei valttamatta ole sokeritauti. Kavin joskus testeissa taman takia eika mitaan poikkeavaa loytynyt.
Niin se vain on, ettei hiilarit sovi kaikille. Talla palstalla voi saada hiilarifanaatikon leiman, jos tasta parantaa itsensa ruokavaliolla.

Aikuinen nainenRe: Vehnä ja sokeri12.9.2014 18.00
Itse en kyllä lyö leimaa kenenkään kohdalle, että jokainen on oman itsensä paras asiantuntija ja tietää mikä sopii ja mikä ei.
Minulle määrättiin verikokeet kun olen laihtunut 12 kiloa ihan ilman mitään syytä. Syön ja sairastan refluksitautia ja palleatyrä on vaivan yksi aiheuttaja ja syömisillä on oma osuutensa. Tarkkana saa olla mitä suuhunsa pistää.

juissiRe: Vehnä ja sokeri14.9.2014 21.19
Sydämen pumputus ja hikoilu. Löysikö Timoteii nyt omienkin oireitteni lähteen? Mitään vikaa ei ole löytynyt lab.kokeissa. Tuon vehnän ja sokerin välttäminen on vaan niin TOIVOTONTA!

kuplaRe: Vehnä ja sokeri16.9.2014 21.52
juissi, saman asian kanssa taistelen. Sokeri + vehnä mahdoton yhtälö. Monissa tuotteissa lukee vehnää ja sokeria..ei mitään uutta.

TepsuRe: Vehnä ja sokeri4.10.2014 21.39
Nyt minäkin huomasin syy-yhteyden ensi kertaa selvästi: päivemmällä sämpylä, illalla palanen vehnäpatonkia, ja jonkin ajan kuluttua sen jälkeen puristava tunne rinnassa, sydän tykyttää lujaa, huono ja heikko ja paha ja paleleva olo... Kaiken kaikkiaan siis hyvin huono olo, ihmettelin että mitä tässä nyt oikein tapahtuu. Gavisconilla rauhoittui, ja silloin tajusin että se vehnä sen täytyi olla, kun muuta erikoista en ollut nauttinut.

Siinä oli todistetta tarpeeksi. Vain poikkeusoloissa olen jo jonkin aikaa vehnää syönyt, ja nyt tiedän myös olla syömättä sitä edes poikkeusoloissa enempää kuin ihan vähän lyhyen ajan sisällä. Eipä houkuta tuollaista oloa hankkia.

TepsuRe: Vehnä ja sokeri4.10.2014 21.41
Ja ps. verensokerit on tarkistettu.

TimoteiiRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 9.45
Olen nyt alkamassa puolison kanssa kokeilemaan ruokavaliota jossa eka viikko syödään vaan proteinia, eli kananmunaa, kanaa ja kalaa, ja seuraavilla viikoilla niiden lisäksi saa syödä vihanneksia myös. Yritän saada nuo mun aloitusviestin oireet pois ja itelle kevyemmän olon ja samalla toki myös painoa pois. Olen kuitenkin jonkinverran ylipainoinen koska olen 175senttiä pitkä ja painoa noin 96kiloa. Onko muilla kokemusta lähe hiilarittomasta ruokavaliosta ja mitä luulette auttaako tuo dietti/ruokavalio mua?

SitrusRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 10.08
Kokemusta ei ole, mutta tuollaisista kikkailudieettejä on tutkittu paljonkin. Pahimmillaan ne saattavat elimistön toimimaan säästöliekillä, kuihduttavat lihakset eikä suinkaan läskiä.
Lisäksi liika proteiini rasittaa elimistöä, tiesitkö? Pelkkä proteiinipitoisen ruoan syöminen kuullostaa suoraan sanoen järjettömältä. Mistä saat suolesti tarvitsemat kuidut, purkistako?

Normaalia, tasapainoista ruokaa, mutta vähemmän, enemmän liikuntaa, ulkoilua, säännöllinen elämänrytmi, siinä pysyvän painonpudotuksen ohjeet.

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 10.11
Timoteii, miksi ruokavaliossasi syödään eka viikko vain proteiinia? Oletko käynyt Helsinki-Paleon sivuilla? Siellä on aika paljon kaikenlaista tietoa tuon tyyppisestä ruokavaliosta.

TimoteiiRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 10.16
itseasiassa siihen kuuluu en nyt muista mikä firmaa mistä ne tulee, mutta siis siihen tulee sellasia juomia ja ravinteita joida otetaan lisäksi. ja eihän siinä ole ku viikko sitää täysin protsku aikaa ja sen jälkeen vihanneksia ja protskua. Tarkoitus on myös että ruoka on suolatonta ja sokeritonta. Kyseessä on Fitlinen 28 päivän keho kuuri.

TimoteiiRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 10.42
http://www.aika-ajo.com/ravinto/terveyskuuri-cellreset-aloitus/

tällainen

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 11.16
Ok, kyllähän tuolla luulisi painon ainakin putoavan. Eihän sitä tiedä miten tuo vaikuttaa ennenkuin kokeilee. Aika rankan oloinen kuuri kun suolakin jätetään kokonaan pois. Vaatii kyllä sitoutumista siihen.

TimoteiiRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 11.23
Mulla on vaan aina niin raskas ja tukala olo ja olen huomannut tosiaan että jos vetää vähänkin reilummin hiilareita, etenkin leivonnaisia ja vaaleeta leipää, niin sen jälkeen sydän hakkaa ja tuntuu että ei voi liikkuakkaan ku niin raskas olo, niin aattelin että jos jättäis hiilarit vähemmälle ja sais painoa pois, niin jospa se olo paranisi ja tuon kuurin jälkeen olisi helpompi opetella uusi ruokavalio jossa paljon kasviksia jne.

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 11.32
Kyllähän se usein on niin että tuollaiset kuurit, joissa paino putoaa nopeasti voivat olla ihan ok. Ehkä osa ihmisistä tarvitsee tuollaisen sysäyksen aineenvaihduntaansa saadakseen painonpudotuksen vauhtiin. Varmasti itse tiedät parhaiten mikä tapa on juuri sinulle sopiva.

Kun minä olin ollut viikon syömättä refluksioireiden ollessa pahimmillaan oli se kai minulle jonkinlainen sysäys ruokavaliomuutoksiin. Sen jälkeen halusin laittaa suuhuni vain mahdollisimman helposti sulavaa ja terveellistä ravintoa.

TimoteiiRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 11.38
Olen vaan huomannut yhteyden hiilareilla noihin tykytyksiin, niin ei siinä muu auta ku alkaa etsimään ruokavaliota jossa niitä on vaan vähän ja tarvittava määrä. Kyllä nyky ihminen syö hiilareita ihan liikaa, tai ainakin sellainen näppi tuntuma mulla on. Syödään pizzaa, vaaleeta leipää, pullaa ja kaikkee mahdollista. Ja mulla ku ylipainoa on noin 20kiloa, niin silläkin tottakai oma vaikutuksensa.

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 11.45
Minä vähensin hiilareita aika reippaasti ja kyllä huomasin muutoksen olossani ihan selkeästi. Valkoisen sokerin käyttöä vähensin myös. Valkoiset vehnätuotteet ovat lähes kokonaan pois ruokavaliostani. Joskus harvoin saatan joutua siihen tilanteeseen että niitä jossain kahvitilaisuudessa joutuu ottamaan, mutta niin vähäisen määrän kestän hyvin. Sinulla on näköjään ihan selkeä tuo hiilareiden aiheuttama ongelma, joten ymmärrän hyvin että haluat kokeilla elämää ilman hiilareita. Sittenhän hyviä hiilareita voi kokeilla lisätä, kunhan ensin saa oireet kuriin. Painon pudotus ei varmasti ole pahitteeksi.

SitrusRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 12.08
Mä en ole ylipainoinen, mutta vyötäröllä on läskiä liikaa. Niinpä joskus otan kurinpalautuksen. Se tarkoittaa herkkujen syömisen vähentämistä. Yleensä ei tarvita suuria liikkeitä, vaan tehdään muutoksia vähin erin, niin ettei elämästä tule ankeaa: sokeriannos kahvissa pienemmäksi, rasvaiset maitotuotteet vähärasvaisemmiksi, keksit-kakut-jädet-suklaat vähemmälle, liha vähemmälle entisestään- kasviksia-marjoja-hedelmiä niin paljon kuin maistuu, ruokajuomaksi vesi. Ruoka-annokset pienemmiksi, iltasyönti vähemmäksi. Liikuntaa paljon. Nälkäisyyttä pitää välttää.

Yksinkertainen ja vähän mainostettu keino on se, että arkiruoan ei tarvitse olla liian herkullista. Tavallinen hyvä kotiruoka on ok, niin sitä ei tee mieli ahtaa liikaa.

Ruoka- ja janojuomaksi vesi.

Painojojotus on muuten kuulemma hyvin epäterveellistä.

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 12.42
Tuon tyyppinen monille sopii, tosin tuo tavallinen, hyvä kotiruoka on aika laaja käsite. Kaikille se ei tarkoita samaa.

Monet asiat tuossa ovat hyviä, mutta monilla on eri ruoka-aineongelmia, kuten nyt Timoteiillakin tuo vehnä, niin silloin joutuu rakentamaan itselleen sopivan ruokavalion elimistönsä kestokyvyn mukaan.

Eikös joku amerikkalaistutkimus jo kumonnut tuon jojoilun epäterveellisyydenkin. Parempi on tietysti että paino pysyy suunnilleen samoissa lukemissa. Minulle lääkäri sanoi tähystystuloksesta soittaessaan että älä missään tapauksessa anna painon nousta. Minulla se kyllä aika hyvin on pysynytkin samana, pari kiloa se saattaa heitellä suuntaan tai toiseen.

SitrusRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 13.05
Kotiruoalla tarkoitan itse tehtyä tavallista arkiruokaa. Ruokalajeja on tietysti pilvin pimein, sopii vain valita. Kukaan ei tietenkään laita sellaista ruokaa jolle on allerginen tai mistä ei tykkää.

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 13.30
Ok, silloinhan minä syön tavallista arkiruokaa, tosin monien mielestä se ei ole tavallista arkiruokaa. Siksi sanoin että se on kovin laaja käsite.

SitrusRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 13.44
Just niin, Vanilja. Mutta se mitä tarkoitin lisäksi, oli se, ettei ruoan aina ehkä tarvitsisi olla kauhean hyvää. Ei sen pahaakaan tarvitse olla, eikä edes tylsää, mutta joskus ruokalaji voi olla tosi yksinkertainen. Silloin sitä ei tee mieli syödä sen enempää kuin mitä tarvitsee saadakseen nälän pois. Ja tämä taas liittyy painonhallintaan, mistä aloittaja puhui.

Kannattaa muuten syödä hitaasti, että huomaa milloin ei enää ole nälkä. Niin ei tule vahingossa syöneeksi liikaa.

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 14.09
Ei arkiruoan tarvitse tosiaan mitään gourmet-ruokaa olla, yksinkertaiset raaka-aineet riittävät hyvin. Opettelen edelleen syömään hitaasti, olen oppinut paljon, mutta vielä on parantamisen varaa. Jos en ole valppaana syödessäni, niin huomaamattani syön liian nopeasti.

Minä en muuten ole koskaan kestänyt yhtään nälän tunnetta. Se on mielestäni äärettömän epämiellyttävää. Liikun paljon, joten nälkä tulee aika helposti. Kun tulen töistä, syön aika vähän, ettei jumpassa tule ongelmia, sitten kun tulen jumpasta syön taas vähän, koska iltaisin ei ole hyvä syödä kovin paljon. Siitä seuraa se, että aamuisin olen aika nälkäinen, mutta en osaa aamuisinkaan syödä kovin paljon. Pitäisi kai kokeilla syödä aamuisin enemmän, hankalaa kun on tottunut syömään pieniä annoksia.

SitrusRe: Vehnä ja sokeri27.10.2014 15.45
Joo - gourmet! Sehän se sana oli jota hain enkä tavoittanut. Arkiruoan ei tartte olla gourmetia.

Mäkään en muuten kestä nälkää. Alkaa paleltaa, tärisyttää, masentaa ja tulee voimaton, aloitekyyvtön olo. Aistitkin toimii huonommin. Siitä syystä otan usein vähän evästä mukaan. Mistähän sekin johtuu? Toiset kestää selvästi paremmin.

rennie .... siirto Re: Vehnä ja sokeri6.2.2015 15.40
Kommentoin, vaikkakin pari vuotta myöhässä, että itsellä närästys loppui kuin seinään, kun aloin välttämään sokeria ja vaaleasta vehnästä tehtyjä leivoonaisia tai leipiä. Tsemppiä, toivottavasti vinkistä olisi jotakin hyötyä.

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri22.2.2015 9.55
Minulla on ollut flunssa alkuviikosta lähtien. Selvisin siitä kyllä aika vähällä, eilen oli jo ihan normaali olo. Noiden muutaman sairaspäivän aikana tuli syötyä kovin kevyesti. Söin vain laihaa purjokeittoa ja laihoja kasvissosekeittoja, sekä tein smoothieita tietysti, muu ei maistunut. En siis syönyt viljatuotteita enkä sokeria. Kahvia kyllä join. Minua ei närästänyt ollenkaan vaikka jouduin ottamaan Ketorinia muutaman kerran päänsärkyyn. Eilen sitten söin leipää ja illalla jäätelöä. Tänä aamuna oli ensimmäinen närästysoire, joka tosin meni nopeasti ohi. Olo on vähästä syömisestä ihanan kevyt tosin vieläkin.

Sain tästä taas kimmokkeen keventää elämääni, ja kyllä se tarkoittaa sokerin ja leivän vähentämistä entisestäänkin(ehkä tämän pienen pakollisen paaston tarkoitus olikin osoittaa minulle tämä). Kyllä tämä keveys on niin mahdottoman hyvä tunne. Siitä aiheutuva mielihyvä voittaa kyllä makean ja muun hötön mättämisestä tulevan mielihyvän mennen tullen.

VaniljaRe: Vehnä ja sokeri22.2.2015 9.41
Mikähän ero muuten on Buranalla ja Ketorinilla, kun otin ensin Buranaa flunssan aiheuttamaan päänsärkyyn, sain siitä närästyskohtauksen, mutta Ketorinista ei mitään. Nehän ovat kuitenkin molemmat tulehduskipulääkkeitä?

mazzioRe: Vehnä ja sokeri23.2.2015 8.47
Vehänäjauhojen käytön pientäminen on hankalaa, koska niitä käytetään erittäin monessa paikassa. Lähes kaikissa ruisleivissäkin on vehnäjauhoja. Ei auta, kuin lukea pakkauksien tekstit. Minulla putosi paino useita kiloja sillä, että vähensin vehnän käyttöä.

Ruoassa, jossa on vehnäjauhoja on yleensä myös hiivaa. Taikinan kohottaminen tapahtuu pääsääntöisesti liian nopeasti, eikä kaikki hiiva ehdi haihtua vaan jää taikinaan ja turvottaa. Ja turvotus vatsassa saa aikaan rytmihäiriöitä. Esim. Italiassa pizzataikinaan kohotetaan usein jopa 72 tuntia. Silloin hiivan turvottava vaikutus haihtuu pois.

Kyllä minullekin tulee ongelmia sydämen ja hengityksen kanssa, jos vatsa turpoaa. Se on todella kiusallista ja pelottavaakin.

refluksikurkkuRe: Vehnä ja sokeri23.2.2015 10.04
Tuon "tuoreen" hiivan vaikutuksen vuoksi refluksipuolella on tuohon ruisleipään tullut mukaan joskus kommenteja "tuoreena ei käy mutta pari päivää vanhana menettelee" tms.

TepsuRe: Vehnä ja sokeri24.2.2015 0.03
Burana on ibuprofeenia ja Ketorin ketoprofeenia :) Kai niissä siis jotain eroa on.

Minäkin olen vältellyt viime ajat hiivaa. Viljatuotteita, joissa ei ole hiivaa, pystyn ihan hyvin syömään. Esim rieskaa söin vastikään autuaana, oli niin ihanaa syödä pitkästä aikaa leipää. Myös hiivattomat ohra-spelttinäkkärit ovat herkullisia (yleensähän näkkärissä on hiivaa).

TepsuRe: Vehnä ja sokeri24.2.2015 10.14
Tarkennus: noiden hiivattomien näkkäreiden nimi olikin rieskanäkkäri. Sisältävät siis ohraa ja spelttiä.

Pitäisi opetella itsekin tekemään tuollaisia vaihtoehtoisia leivänkorvikkeita. Silloinhan niistä saa just sellaisia kuin itselle parhaiten sopii.

SaturnusRe: Vehnä ja sokeri27.2.2015 22.50
Voisko buranan ja ketorinin eroa selittää tabletin koko? Ketorinhan on ihan pikkuruinen buranaan verrattuna. Ei mullakaan ketorinista yleensä tule mitään, burana taas pitää ottaa 40 mg esomepratsolin kanssa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: