Keskustelu

MarisaMaitotuotteiden pH-arvot4.2.2014 14.36
Osaisiko joku kertoa erilaisten maitotuotteiden pH-arvot? Itse tykkään käyttää ruoanlaitossa erilaisia laktoosittomia ruokakermoja tai vastaavia kasvirasvasekotteita. Mistä löytyy pH-arvot? Samoin esim. kermaviilin pH yms? Olen löytänyt ainoastaan englanninkielisiä listoja ja kuvittelisin, että suomalaiset tuotteet saattavat hieman erota esim amerikkalaisten versioista..?

refluksikurkkuRe: Maitotuotteiden pH-arvot4.2.2014 17.24
Jos noudattaa Koufmanin ruokavalion linjauksia, maidot ja kermat pitäisi sellaisenaan olla tarpeeksi korkeita PH - tuotteita oli ne missä maassa tahansa myyty.

Hapatetut maitotuotteet onkin sitten eri asia, kun ne on huomattavasti "happamempia" eli ainakin piimä on suurinpiirtein 4,3 - 4,4 ja jugurtti
4,2 - 4,5. Viiliä en tiedä.

Hapatetuista kermatuotteista (kermaviili, smetana, ranskankerma) en tiedä lukemia mutta olettaisin, että samaa luokkaa. Sekoittaminen jonkun muun aineen kanssa tietty vaikuttaa loppu ph arvoon.

Tarka tarvot saisi kysymällä suoraan esim Valion palvelusivustolta asiakaspalautteen kautta. Tai mittaamalla itse, jos mittari löytyy.

FDA ph arvoja

Noudatatko Koufmanin päälle pH päälle 4 ruokavaliota?

Tarkimmat arviot saa ottamalla yhteyttä valmistavaan tahoon ja kysymällä sieltä suoraan (ja aivan täsmällisen oikeat mittaamalla itse).

Luulenpa, että kermatuotteet on kaikki päälle 6 oli ne missä maassa tahansa tehtyä. Hapan sitä ja tätä voi olla vähän eroja mutta luultavasti nekin aika samalla linjalla?

FDA - listoilta vertailun vuoksi ph - lukuja:

Butter 6.1 - 6.4
Buttermilk 4.5
Milk 6.3 - 8.5
Acidophilus 4
Cream 6.5
Cheeses

Camembert 7.4
Cheddar 5.9
Cottage 5
Cream cheese 4.88
Edam 5.4
Roquefort 5.5 - 5.9
Swiss Gruyere 5.1 - 6.6

MarisaRe: Maitotuotteiden pH-arvot4.2.2014 20.08
Kiitos vastauksestasi. Kysäisin asiaa myös Valiolta, katsotaan mitä sieltä vastataan.

Nyt tilanne mennyt taas niin pahaksi, että pakko ottaa itseä niskasta kiinni syömisten suhteen ja ajattelin kokeilla tuota ruokavaliota, mutta aloitan sillä, että pH täytyy olla päälle 5.

Olis kiva, että koko perhe vois syödä samaa sapuskaa kunnon aterioilla (nyt kun lapsetkin sen ikäisiä että voivat syödä ns. aikuisten sapuskoja), syököön sit muut hedelmiä ja marjoja välipaloilla, itse voin keksiä sitten jotain muuta. Mutta tosi vaikea keksiä sellaisia ruokia mitä lapsetkin syö, jos joutuu kaikki ruokakermat yms karsimaan pois.

Jugurtit ja rahkat yms voin kyllä jättää muuten ruokavaliosta pois vaikka kokonaan, mutta tietty ruoanvalmistuksessa olis kiva pystyä jatkossakin käyttämään myös hapatettuja tuotteita.

SitrusRe: Maitotuotteiden pH-arvot4.2.2014 20.11
Eikö ruoan happamien ainesosien haittoja voi neutraloida lisäämällä sekaan jotain vähemmän hapanta, emäksisiä ruoka-aineita ei taida pahemmin olla.

refluksikurkkuRe: Maitotuotteiden pH-arvot4.2.2014 20.32
Tavallisia ruokakermoja voi ymmärtääkseni käyttää siis ihan täysin ok mikä on siis hyvä juttu.

Niinkuin Sitrus ehdottikin happamimpiin ... lantraus vähän maidolla? Minä lisään jugurttiin maitoa (joskus pelkkää vettäkin, kun maito on loppunut) vähäsen tai enemmänkin nykyään (käytän sitä lähinnä smoothien tekemiseen), kun se tuntuu jotenkin niin happamelta.

Minkälaisiin ruokiin käytät tällä hetkellä noita hapankermatuotteita? Itsellä menee kermaviiliä kalan kastikkeeksi ja salaattiin täysin ok. Mikä sen boluksen eli nieltävän ruokamassapallon pH on, on varmaankin eri kuin vain sen pelkän kermaviilin. Talkkuna, jossa suurin osa taas on piimää, on tietty eri asia.

Sitrus, pystytkö sinä syömään tällä hetkellä noita piimä, kermaviili ym vai tuleeko niistä ylipäätänsä mitään oiretta?

SitrusRe: Maitotuotteiden pH-arvot4.2.2014 20.41
Joo, mun pahimpien aikojen dieetti koostuu pelkästä mustikkakeitosta ja erilaisista maitotuotteista. Onneksi siihen ei ole tarvinnut turvautua pitkään aikaan.

Viili on varmaan vähemmän hapanta kuin jugurtti, ainakin se maistuu siltä.

MarisaRe: Maitotuotteiden pH-arvot4.2.2014 21.02
Lähinnä kermaviiliä käytän kalan kanssa ihan kylmänä kastikkeena ja tietty suuri herkku on ihan perinteisenä dippikastikkeena kasvisten kanssa, kun kaikki sipsit on olleet kiellettyjen juttujen listalla jo kauan. Joskus joihinkin ruokiin tulee käytettyä smetanaa tai ranskankermaa, mutta ne tietty voi korvata jollain muulla.

Itse epäilen, että mulla tämän refluksin laukaisi (tai ainakin pahensi) työpaikkaruokalan vaihtuminen, sapuskat oli todella paljon rasvaisempia. Tällä hetkellä suurin ongelma tuntuukin olevan juuri ruoan rasvaisuus. Esim avokado ei sovi, öljyiset salaatinkastikkeet ei sovi ja tietty kaikki pikaruokapaikat kierrän kaukaa. Sekä tietty kahvi pahentaa, sitä ilman on kuitenkin tosi vaikea pärjätä.

Mutta nyt viime aikoina olo ollut niin kamala, että en ole mitenkään varma mistä huono olo johtuu. Siksi ihan mielenkiinnolla kokeilen tuota tiukkaa ruokavaliota muutaman viikon, sitten on paljon helpompi alkaa lisäilemään ja kokeilemaan muitakin ruokia.

SitrusRe: Maitotuotteiden pH-arvot5.2.2014 11.11
Kyllä se kannattaakin noudattaa erikoistiukkaa ruokavaliota silloin kun oireet on pahat. Sitten kun helpottaa, voi ottaa taas löysemmin.

JokuvainRe: Maitotuotteiden pH-arvot20.4.2014 20.51
http://www.valmarin.fi/emasarvoja.html

refluksikurkkuRe: Maitotuotteiden pH-arvot21.4.2014 19.07
Jokuvain, noista ei käy ilmi aineiden pH arvoja ollenkaan ....

Refluksi-keliaakikkoRe: Maitotuotteiden pH-arvot5.7.2015 13.41
Pahoittelen ehkä tyhmää kysymystä, mutta onko tuo piimä siis sallittua Koufmanin ruokavaliossa, kun sen pH on tasan 4? Jossakin muistaakseni oikein suositeltiin hapanmaitotuotteita refluksiin. Minulla on kyseessä kurkkurefluksi. Mitenhän esim. kaupoissa myytävät mustikka- tai mangopiimät? Kenties pitää kysellä Valiolta noiden PH-arvoista?

refluksikurkkuRe: Maitotuotteiden pH-arvot5.7.2015 15.58
Tuo on erittäin hyvä idea kysyöä suoraan valmistajalta, jolla on ne parhaimmat tiedot juuri heidän tuotteistaan - arvot voi kuitenkin heitellä taatusti hieman kuten esim kasvisten eri lajikkeissakin.

Koufmanin pääsääntönä on vältellä pH 4 ja alhaisempia, joten tuotteet, jotka on pH 4 ei kuulu suositeltaviin. Niinkuin tuossa yllä oli puhettakin, niihinhän voi lisätä kuitenkin esim maitoa pH lukua nostamaan.

Muistatko mikä taho nimenomaan refluksitautiin suosittelee erityisesti hapanmaitotuotteita ... ? Oliko kyseessä suositus refluksiktautiin vaiko vain yleisluontoisesti mainittuun närästykseen ja vatsavaivoihin?

refluksikurkkuRe: Maitotuotteiden pH-arvot5.7.2015 16.09
Yleisesti ottaen piimän pH on tuolla hammaseroosion puolella Duodecimissa listattu pH 4,5. Suurinpiirtein samoihin menee Valion mukaan (vast. alunperin 2008) piimä (ei tarkemmin mainittu)
http://www.kysy.fi/kysymys/mika-piiman-ph-arvo-onko-kaikilla-piimilla-sama-ph-arvo

Refluksi-keliaakikkoRe: Maitotuotteiden pH-arvot6.7.2015 23.30
Hei, Refluksikurkku, suositus taisi olla närästykseen, nämä menevät välillä minulla vielä sekaisin. Kiitos vastauksesta! Olen tosiaan itse vasta opettelemassa refluksia aiheuttavien ainesosien vähentämistä ruokavaliosta. Minulla on nimenomaan kurkku- ja ääniongelmia ei niinkään närästystä, joten pitääpä vaikka miettiä piimän laimentamista, jos sitä nyt haluan käyttää.

Refluksi-keliaakikkoRe: Maitotuotteiden pH-arvot6.7.2015 23.31
Niin, ja siis jostain netistä piimän suosittelusta luin, en muista mistä (jostain närästykseen liittyvästä artikkelista kuitenkin).

Refluksi-keliaakikkoRe: Maitotuotteiden pH-arvot14.7.2015 14.53
Hei! Lähetin Valiolle kyselyä heidän Gefilus-mustikkapiimästään (hyla) ja sain vastaukseksi, että se olisi pH:ltaan n. 4,5. Ajattelin kertoa täällä, jos jotain kiinnostaa maistaa kyseistä piimää. :)



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: