Keskustelu

MariaKoufmanin cookbook17.11.2013 19.54
Hei, te jotka olette ostaneet tuon Jamie Koufmanin kirjan, niin oletteko kokeneet sen hyödylliseksi?
En ehkä niinkään kaipaa reseptejä, (ja mietinkin, että ovatkohan ne muutoinkin tehty peri amerikkalaiseen makuun ja tuotteisiin?), mutta onkohan kirjassa mitään uutta ruokavalioon, jota ei jossain aikaisemmin muualla olisi jo mainittu?

Kirjasta on olemassa jopa facebook sivut, ja siellä ihmiset sitä kovasti kehuvat, miten se muutti heidän elämänsä, ja kokivat nopeita parantumisia.. Mukavaahan se toki olisi, mutta hieman epäilyttää.

Mutta, jos joku kirjan omistaja olisi ystävällinen, ja viitsisi hieman kertoa kokemuksiaan. (?)

kkkhRe: Koufmanin cookbook17.11.2013 23.00
Luin läpi. Siinä mielessä mielenkiintoinen, sillä kurkkurefluksiin ei juurikaan julkaisuja ole tarjolla. Olen ottanut jotain osa-alueita omaan ruokavalioon, lähinnä tiedot ph-arvoista koin hyödyllisinä. Tarkoituksena olisi koittaa ihan oikeiden ohjeiden mukaan 2-3 viikkoa ensin vain + 5 ph ruokia ja sen jälkeen + 4 ruokia..Toiminee ehkä parhaiten niillä, joilla refluksi hoituu elintapamuutoksilla. Muutenkin jonkin verran turhuuksia kirjassa tgyyliin joku jenkki joi 10 litraa cocista päivässä ja närästi - jätti colan pois ja parana. Da!

MariaRe: Koufmanin cookbook18.11.2013 11.50
Hei, kiitos vastauksestasi! Eilen kävin tuota ko. facebook sivua läpi, ja siellä toistui samat top ten listat, mitkä sallittua ja mitkä ei, eikä niissä ollut mitään uutta.

Oliko tuo ph-lista kattava, että sen takia kannattaisi kirja hankkia? Noita ph-listoja kun netti on täynnä, mutta tuntuvat olevan kaikki lievästi erilaisia, ts. eri listoissa tuote onkin hapan ja toisessa emäksinen. Jotenkin tuohon Koufmaniin kai itse luottaisi, että sillä olisi tuotteet/arvot oikein. (?)

Itsekin sivuilla katselin samaa, että kun jätät cokiksen juonnin jne. niin siksi pieni epäilys heräsi, että näinköhän sitten on hyödyllistä, kun jo valmiiksi on omasta mielestään karsinut pois kaiken hapollisen ja oireita aiheuttavan. Kattava ph-lista sinänsä olisi hyödyllinen, kun vaikka kuinka yrittäisi kaiken tarkistaa netistä, niin tietoon ei aina uskalla luottaa.

kkkhRe: Koufmanin cookbook18.11.2013 15.49
Kirjassa oli myös tiede -osuus. Kyllä se on ihan suositeltava julkaisu ostaa LPR-oireisille, ihan kattava ph-listaus oli lopussa.

refluksikurkkuRe: Koufmanin cookbook18.11.2013 22.32
Maria, netissä ei kattavia pH listoja paljoakaan ole (sen takia sitä täälläki joku kyselikin aikaisemmin), sen takia meilläkin tuo ainoa kunnollinen FDA.n virallinen listaus tuolla itsehoito-osuudessa on näkyvissä. Ja tietty tuossa pdf- esittelyssä etusivulla listattu noita koufmanin aineksia.

Mitä netissä löytyy valitettavan runsaasti, on aivan eri systeemin ph-lukuja eli ruoka-aineksen palamistuotteen ph, jota toivottavasti kukaan ei sekoita näihin kuvioihin. Siinähän nimenomaan suositeltavia on sitrushedelmät ym. Ehkä nämä ei ole kuitenkaan niitä mitä sinä tarkoitit.

Kirjassa on tosiaan hyvä ph luettelo mutta tarkemman saa tietty, jos ostaa iste ph mittarin (esim Amazon.com) ja kokeilee. Käytetyt lajikkeet on lähinnä tietty yhdysvalloissa myytäviä.

Koufman itsekään ei erityisemmin korosta juuri noita reseptejä vaan sitä, että ph pysyy alhaisena, jotta limakalvoon kiinnittyny pepsiini ei aktivoidu vahingoittavaksi.
Tosin hänkin toteaa että on potilaita, joita mikään ei tunnu auttavan. Reseptit on kuitenkin yritys antaa konkreettisia esimerkkejä, mitä voi syödä ...

Tieto-osuuden puolella ei varsinaista mitään uutta kurkkurefluksista sinänsä ole mitä täällä ei esim. uutisjutuissa olisi ollut. Ihan samaa kamaa kuin Koufmanin julkaistuissa artikkeleissa.

Kirja on kuitenkin aina kirja - jotakin kiinteätä, ei vain printtejä sieltä sun täältä :-) Selkeä rakenne, ok kuvitus, plussaa muutamista case-tapauksista.

Antaa hyvin vinkkejä niistä tavallisista aineksista, jotka ehkä ajatellaan yleensä olevan "ei-happamia" mutta ovatkin ph arvoltaan alle 4 (erikoisesti tämän taudin happamuusraja).

Hullummankin osotksen voisi tehdä.

MariaRe: Koufmanin cookbook19.11.2013 21.08
Kiitos näistäkin vastauksista! Tuo FDA:n listakaan ei ole niin kovin kattava, niin ehkäpä tosiaan kirja kannattaa hankkia jo sen takia.

Samalla jos sieltä vaikka tulisi muutenkin mieleen uusia aineksia, kun tuntuu, että eipä ole esim. hedelmäpuolella hirveästi vaihtoehtoja, ja kun marjoistakin on joutunut luopumaan, niin jotain vastaavaa kaipailisi.. no, meni jo hiukka offtopic :)

refluksikurkkuRe: Koufmanin cookbook20.11.2013 9.45
Lääkityshän tässä muuten tarvii olla pohjana myös ... itsellä menee nyt Nexiumia edelleen 20mg. Minkälainen tilanne sulla nyt on?

PH listoja - julkisia sellaisia - on todella hankala löytää. Ja aina
niistä listoista puuttuu se, mitä haluaisi hakea.


Marjat on ainakin paljaaltaan syötynä (vaikkakin muuten terveellisiä) vähän ongelmaisia.

Vadelmatkin on vasta "sallittuja" 2.vaiheessa mutta onhan tuossa (meilläkin mainittu esittelyssä) tuo neutralointi eli esim mansikoita voi neutralisoida esim. maidolla.

Itse tuppaan laittaa mansikoita/vadelmia/mustikoita/tyrnijauhetta maitolesepirtelöön, joten se ei ole niin happamaa enää.


Niille lukijoille, jotka ei ehkä vielä ole tutustunut kurkkurefluksiguru J. koufmanin suosittelemaan (lääkityksen kanssa käytettävään) ideaan, etusivulla lyhyt pdf esittely https://kotisivukone.fi/files/refluksi.kotisivukone.com/koufmanin_ruokavalio.pdf

refluksikurkkuRe: Koufmanin cookbook20.11.2013 9.48
Ja tohtorin näkee tuolta uutisjuttujen linkkien kautta puhumassa aiheesta http://www.refluksi.fi/237

Koufman on myös itse sairastanut tautia ja käynyt refluksileikkauksessakin.

MariaRe: Koufmanin cookbook20.11.2013 12.25
Tässä on nyt ollut noin puoli vuotta lääkitys, vähän merkkejä/vaikuttavaa ainetta vaihdellen, mutta tällä hetkellä käytössä jo 40 mg Somacia aamuin illoin, ja sen lisäksi vielä Antepsin. Ja siitä huolimatta ei oireet helpotu.

Marjoista ei sovi kuin mustikka, sekin siis puuron ja maidon kera, testi mielessä tulee välillä kokeiltua joko esim. vadelma tai mansikka kävisi, mutta ne aiheuttavat saman tien pienenäkin annoksena kielen polttelun. Muita ei sitten ole uskaltanut enää kokeillakaan :(

Leivän päälle olen miettinyt laitettavaa, kun entiset tomaatti, paprika ja kurkkukaan eivät sovi. (Joskus harvoin tosin kurkku kuorittuna).
Kummasti kaipaa sitä niden tuomaa raikkautta.

Kovin kauan tuntuu kaikki oireet haittaavan, lääkityksestä huolimatta. Kun aluksi jotenkin oletti, että sitä vähitellen voisi palata syömään lähes normaalisti, kun akuutit oireet saataisiin hallintaan. Mutta lieneekö tämä sitten yleistä, että puoli vuotta onkin vasta lyhyt aika? :/

leenaliinaRe: Koufmanin cookbook21.11.2013 21.40
Eikö Koufmanilta ole tullut uusia uutisia?Miten tukimukset ovat edistyneet?En ole ainakaan huomannut.

jonesRe: Koufmanin cookbook1.4.2014 12.23
Kaivoin tämän ketjun esiin. Siis onko niin että dieetin ohessa täytyy silti syödä jotain lääkkeitä jotta dieetistä olisi apua? Itselleni tärkeä kysymys koska lääkkeitä en ota kuin korkeintaan jotain gavisconia tms.

laulajatarRe: Koufmanin cookbook24.4.2014 21.09
Jones, Koufman mainitsee kirjassa et jotkut pärjäävät vain dieetillä, ja jotkut tarvitsevat myös lääkkeitä. Riippuu varmaan siitä kuinka pahoja oireet ovat...itse olen syönyt lääkkeitä n.puoli vuotta ilman mitään suurimpia eroja olotilassa, joten aion kyllä kokeilla Koufmanin dieettiä. Vaikeinta siinä on tietenkin tietää mitkä ruoka-aineet hänen "sallitut"-listalla tuottavat itselleen oireita, ainakin banaanin tiedän jo olevan minulle tosi paha. Eli taitaa siinäkin mennä vähän aikaa, ennen kuin dieetin saa kunnolla "käyntiin"...mutta kannattaa kokeilla!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: