Keskustelu

reflux1970Leikkauksen jälkeen närästystä?29.1.2013 22.23
Minulle tehtiin 2 viikkoa sitten Nissenin fundoplikaatio. Leikkaus tehtiin Turun Pulssissa.10 päivää söin keittoja ja soseita.sen jälkeen olen syönyt tavallista ruokaa.muuten menee hyvin mutta hitaammin ja vähemmän syödään.
Pari päivää oli hieman huono olo ja eilen illalla oli kauhea närästyskohtaus (pahempi kuin koskaan ennen leikkausta) ja otin Nexium tabletin, jonka jälkeen helpotti.Aamulla oli ensimmäistä kertaa paha maku suussa. Tänään taas hetken närähdystä, joka tuntui pahalta.
Yskää on ollut koko ajan vähäsen leikkauksen jälkeen.

Eli kohtalaisen hyvä olo ollut leikkauksen jälkeen mutta nyt huolestuttaa nämä kahden viimeisen päivän närästykset.
Miten teillä muilla leikkauksen tehneet, onko ollut närästystä? ja entäs oletteko joutuneet syömään lääkettä?
Tuhannesti kiitosta etukäteen vastauksista!

jetsRe: Leikkauksen jälkeen närästystä?30.1.2013 11.05
Leikkauksen jälkeen ei pidä olla närästystä. Jokin on kyllä nyt vialla. Kannattaa ottaa yhteyttä sairaalaan jossa leikkaus tehtiin, mahdollisimman pian.

Marraskuussa leikattuRe: Leikkauksen jälkeen närästystä?30.1.2013 19.40
Omalla kohdalla happojen nousu loppui leikkaukseen, mutta tilalle on tullut toisenlaisia oireita mm. tuntemuksia ylävatsalla jotka muistuttaa aika paljon närästysoireita. Alkuun pelkäsin leikkauksen epäonnistuneen, koska oireet muistuttavat todella paljon närästysoireita. Ylävatsan oireiden olen päätellyt tulevan mahalaukkuun kerääntyvästä ilmasta - jos onnistuu röyhtäisemään niin helpottaa.
Kannattaa kertoa asiasta leikanneelle läärille. Tosin vielä ei kannata huolestua liikoja, sillä leikkauksestasi on niin vähän aikaa. Pitää muistaa, että sisukalujasi on sorkittu ja solmittu. Olisi suorastaan ihme ettei kroppasi oireilisi.
Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Astma/refluksiRe: Leikkauksen jälkeen närästystä?30.1.2013 23.28
Juu ei kuulosta nyt kyllä ihan normaalilta, joten yhteyttä vaan
leikanneeseen kirurgiin!
Tutkivat varmasti pian sut.. tähystävät ym.

Minun leikkauksesta tulee huhtikuussa kuluneeksi jo kolme vuotta, eikä ole närästänyt leikkauksen jälkeen yhtään!! :)

Tsemppiä kovasti sinne ja toivotaan parasta!!

Reflux1970 Re: Leikkauksen jälkeen närästystä?1.2.2013 19.39
Kiitoksia vastauksista!tuon ensimmäisen närästyskerran jälkeen oli toinen"kohtaus" (mutta toki lievempi)tänään joten täytynee soittaa Pulssiin maanantaina.

viiviRe: Leikkauksen jälkeen närästystä?6.3.2013 13.50
minkä lainen tilanne sulla on nyt?mitä sanoivat tuosta närästyksestä leikkauksen jälkeen?minut on leikattu kaks viikkoa sitten ja on ollut närästyksen kaltaisia tuntemuksia,sekä paljon pikku röyhtäisyjä varsinkin jos hengästyy sekä huonovointisuutta. tänään vielä sain diagnoosin,että on hiivakielessä..joka voi ilmeisesti johtua myös mahappojen noususta suuhun,nyt hoidetaan se pois ja tulee takasin soittelen kyllä sitten sairaalaan,että pitäisköhän närästyslääkkeet aloittaa uudestaan....



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: