Keskustelu

M-MKipu10.8.2011 16.49
Kipu aiheuttaa stressiä ja stressi aiheuttaa reflua. Miten muilla toimii tämä yhtälö? Olen nyt valvonut pari yötä kovissa kivuissa ja viime yönä sitten alkoi maistua illallinen suussa, vielä kuusi tuntia sen nauttimisen jälkeen. Röyhyti röyh ja kaksi Rennietä nassuun. Päiväkin on mennyt tässä ärsyttävässä olotilassa ja kevyessä kuumeessakin. Kun kivut eivät anna nukkua ja olo on huono, päätin käydä päivystyksessä. Ja sieltähän ei sitten irronnut mitään. Jos seuraavaakaan yötä en saa nukuttua... no, en tiedä.

Toinen kysymys kivuista: millaisia refluun (mahdollisesti) liittyviä mahakipuja teillä on? Missä kohdin ne ovat? Usein mainitaan esimerkiksi "ylävatsakivut", mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Jos osoittaisi sormella kipukohtaa, missä se olisi?

tyttöRe: Kipu10.8.2011 17.39
mula tuntuu noi ylävatsakivut pallean kohalla tossa keskellä.

oliivipuuRe: Kipu10.8.2011 19.30
Mulla refluksi on tätä nykyä nimenomaan kipua, kiristelevää luonteeltaan. Nexium on vieny kurkkukivun ja röyhtäilyn, mutta tilalla on kiristelyä eri puolilla rintaa ja mahaa. Välillä tuntuu kipuna rintalastassa keskellä, välillä tiukkoina vetoina eri puolilla ylämahaa akselilla navan yläpuoli pallea. Heijastelee joskus myös selkään. Tuntuu siltä, kuin koko yläkroppa kramppaisi. Tätä on eriasteisena päivittäin, muttei yleensä yöllä (lääkkeen otan illalla), eikä onneksi koko aikaa. Joskus liittyy syömiseen, joskus taas ei. Varsinaista polttelevaa närästystä on erittäin harvoin.

Erittäin epämiellyttävää, ja sekin tietty ajatteluttaa, mistä johtuu. Onko ennemmin lihas/stressi/mikä lie -peräistä vai kertooko siitä, ettei lääke autakaan.

iisaRe: Kipu5.4.2018 21.14
Mulla alkoi vatsaan koskemaan,keskelle ja molemmille sivuille välillä.Sitten alkoi ylävatsanpolte.
Kivut tulevat yleensä ruuan jälkeen.Sitte rupeskin rintaa ja kurkkua polttelemaan.
Kipu oli kovaa ja kokeilin somacia,se auttoi.
Pelkään syöpää ku vatsæn sattuu kokoaika,lääkäri laittoi lähetteen tähystykseen.
Mullahan todettu viitisen vuotta sitte synnynnäiseen tyrään sopiva löydös sattumalöydöksenä,joka ilmeisesti nyt ruvennu kettuilemaan.
Lohduttavaa kuulla ,että monella samanlaisii kipuoireita,ehkei sittenkään syöpää...



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: