Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

samppaKahvi25.4.2011 15:58
Mitenkä pääsisin tuosta kahvista eroon? Mulle tulee siitä se paha olo mut en voi lopettaa sen juomista

MakeRe: Kahvi26.4.2011 10:18
Itse vaihdoin kofeiinittomaan versioon, josta sitten tiputin vielä kahvin kokonaan pois. Kofeiini laskee sulkijan lepojännitystä, mutta tuo itse kahvi on myös vielä kovin hapanta tavaraa.

SitrusRe: Kahvi26.4.2011 12:05
Niin monesta nautinnosta on saanut luopua, että kahvi ei kyllä helposti jää. Määrä on kylläkin vähentynyt. Oletko Samppa kokeillut tummaa kahvia? Se ei ole niin hapanta - sitä paitsi se on paljon paremman makuista.

HelenaRe: Kahvi26.4.2011 12:37
Kokeilkaa myös Pauligin Vatsa-kahvia ja jos sekin tökkii niin oikein laimeaksi keitettynä.

Itse olen joutunut luopumaan kahvista ja suklaasta, mutta ajattelen niin, että vain väliaikaisesti.

Helena

SitrusRe: Kahvi26.4.2011 12:48
Helena, onko vatsa-kahvi vaaleaa vai tummaa? Olinkin kokonaan unohtanut tämän vaihtoehdon.
Pidän itsekin tämän tästä muutaman päivän kahvilakkoja. Mutta tosiasia on edelleen se, että kuumista juomista tumma kahvi sopii paremmin kuin tee tai kaakao. Tätä on aika paljon tullut testailtua.

refluksikurkkuRe: Kahvi26.4.2011 13:25
Tossa tuo suora linkki Pauligille noista vanhoista kahvikeskusteluista

http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/1745#message2440

HelenaRe: Kahvi29.4.2011 14:16
Moi Sitrus,
Tummaa on kuten refluksikurkun linkistäkin löytyy.
Mulle ei oikein sekään sovi, mutta sitä näköjään hyvin teen lillittelyynkin sopeutuu (jos se siis sopii, kaikille kun ei sekään...)

jetsRe: Kahvi29.4.2011 20:07
Itselleni sopivat seuraavat:

-Nescafe (ja vastaavat murukahvit)
-Watsa
-Erikoiskahvit (esim lattet ja sen semmoiset)

Mutta sopivuus siis tarkoittaa että "paremmin kuin tavallinen kahvi" :) Nykyään olen taas ryhtynyt juomaan kupin tai kaksikin päivässä, mutta en koskaan tavallista suodatinkahvia.

Suodatinkahvin vuoksi voi tilanne äityä oksentamisen partaalle asti.

Rabe PratsoliRe: Kahvi19.7.2011 3:09
Pakastekuivatut instant kahvit ovat varsin vatsaystävällisiä.

Noita itse join kun oli "herkkää".

Tosin pahimpina aikoina opettelin olemaan ilman. Rooibos-teetä lipitellä kahvinkorvikkeena. Se rauhoittaa vatsaa ja voipahan kahvitunneilla ryystää kupista jotain siinä missä muutkin.

Nykyään vatsa kestää ilmeisesti vaikka syanidia, joten kahvin kanssa ei ole ongelmia. Yritän silti pysyä kohtuudessa, koska:

- kahvin piristävä vaikutus johtuu käytännössä lisääntyneestä adrenaliinista

- adrenaliini puolestaan saa aikaan elimistössä pakene-tai-taistele reaktion (eli stressin!)

- jatkuva elimistön piiskaaminen stressiin ei ole järin terveellistä

Eli kahvi on oikeasti p**seestä nautintoaineena. Ainakin niissä määrissä missä sitä Suomessa kitataan.

Kuppi aamulla on vielä ookoo. Mutta ei se, että kiskotaan kahvia joka käänteessä. Ei ihme, että jengillä on refluksia, depressiota, sydänongelmia ja vaikka mitä. Noilla kofeiinimäärillä kuuluu ollakin.

GunnelRe: Kahvi17.10.2012 21:35
Hei kokele Idee kahvi,sen löytää nykyän Itakeskuksen K-marketista,siinä on kyllä kofeiniä,mutta vatsaystävälinen,kun siitä on otettu pois ne aineet,joka närästää. Saksalainen kahvi.Sen hinta on kyllä aika kallis,mutta sen kestää,jos ei paljosta kahvista kaipaa.IDEE KAFFEE. J J Darboven Seit1866

SitrusRe: Kahvi17.10.2012 21:50
Jahas, että tämmönen mainos sitten.

reRe: Kahvi18.10.2012 7:00
Idee-kahvi on hyvä. Olen kokeillut sitä saksalaisissa hotelleissa. Hyvä että sitä saa jo suomalaisista kaupoista.

SitrusRe: Kahvi18.10.2012 16:35
Taitaa olla vielä automaattikäännöskin, tuo "Gunnelin" viesti.

SaturnusRe: Kahvi29.7.2013 12:06
Watsa-kahvin mustikkaversio on hyvää (joskin hintavaa)! Se sisältää jotain antioksidanttejakin, en sitten tiedä tarkemmin, pussin kyljessä vaan on maininta. Join tänään kahvia, jossa oli puolet tavallista Watsa-kahvia ja puolet tuota mustikkaa.

mazzioRe: Kahvi29.7.2013 13:44
Minä juon 2 kuppia kahvia töiden jälkeen ilman ongelmia. Töissä en ole koskaan juonut kahvia. Lattet yms. sopii vatsalle paremmin kuin perussumppi. Sanoisin että vaikutus riippuu kuitenkin siitä, mitä muuta on syönyt ja juonut. Tyhjään vatsaan en kahvia juo. Jos juon 3 kuppia kahvia niin varmasti närästää. Lisäksi kahvilaatu vaikuttaa asiaan. Ei tähänkään asiaan ole yhtä totuutta että "kahvi närästää".

SaturnusRe: Kahvi10.8.2013 21:35
Hei mitähän kannattaisi kokeilla seuraavaksi, kun Watsa-kahvistakin tulee tällä hetkellä oireita? Saako tuota Idee-kahvia mistään Suomesta, netistä voi vissiin tilata mutta mikä olisi se oikea pkaetti, kun niitä on ainakin muutama erilainen? Onko se tuo Classic? Mitens ne kaikkein tummimmat marketista saatavat kahvit, joissa paahtoaste on 5?

En ole vielä valmis luopumaan kahvista kokonaan, joten kaikki vaihtoehdot on kokeiltava.. :-/ Että voisi edes pari kertaa viikossa juoda kupillisen.

VaniljaRe: Kahvi11.8.2013 13:17
Minunkin on ollut todella vaikea luopua kahvista, olen vähentänyt reippaasti, mutta en lopettanut kokonaan, ainoastaan oireiden alettua, olin muutaman viikon kokonaan ilman kahvia.

Juon kahvin aina mieluummin aamusta, silloin kuulemma vatsahappoja on vähiten, eikä kahvi aiheuta välttämättä niin paljon oireita. Viikonloppuisin juon kahvin myös iltapäivällä nykyään, mutta juon sitä aina vain desin verran. Käytän luomukahvia ja se on tummapaahtoista. Kahvi maistuu nykyään mielestäni paljon paremmalta kun, sitä käyttää vain vähän. Juon kahvini aina kauniista, vanhasta Arabian kupista, että kahvihetkeni olisi mahdollisimman suuri nautinto, arjen pieniä juhlahetkiä.

SaturnusRe: Kahvi16.8.2013 23:04
Ostin tänään Pauligin Presidentti Gold Label -nimistä tummapaahtoista kahvia marketista. Paahtoaste on neljä, kun watsa-kahvissa se on kolme. Join päivällä kupin ja ei tullut mitään oireita. Watsa-kahvi taas toissapäivänä aiheutti aika pahat oireet. Siirryn nyt tähän toiseen ainaki joksikin aikaa.

SaturnusRe: Kahvi20.8.2013 19:02
Vinkki kahvinkeittoon: tummapaahtoisen kahvin maku ei hirveästi muutu, vaikka siitä keittäisi vähän normaalia laihempaa. Itse laitoin tänään suodattimeen 3 kupillista vettä ja 2 lusikallista kahvia. Join kaksi kupillista ja ei mitään oireita. Maidon kanssa ainakin oli hyvää. Makuasioita nämä tietysti on, mutta omaan makuuni tumma kahvi "oikein" keitettynä on vähän liian kitkerää.

SitrusRe: Kahvi20.8.2013 21:45
Arabica-kahvi eli hyvä espressokahvi ei ainakaan ole kitkerää. Vahvaa se kyllä on ja siitä keitetty juoma on myös. Se valmistetaan joko mutteripannussa tai isommassa espressomasiinassa.

MarjaRe: Kahvi3.9.2013 10:15
On olemassa kahvi, joka ei närästä. Siitä puuttuu parkkihappo, joka aiheuttaa vatsan ärsytyksen. Itse olen käyttänyt ko kahvia viimeiset 2 vuotta ja eron huomaa selkeästi Juhla-Mokkaan verrattuna.

refluksikurkkuRe: Kahvi3.9.2013 13:04
Tarkoitatko näitä samoja mitä tässä ketjussa on aikaisemmin jo mainittu?

SaturnusRe: Kahvi3.9.2013 14:47
Marja, kerro ihmeessä lisää tuosta kahvista. Moni täällä kokeilisi mielellään, kun Idee-kahvia ei tunnu enää saavan mistään. Itse oon nyt kahvilakossa, kun tummakin närästää tällä hetkellä. Harmittaa.

SitrusRe: Kahvi3.9.2013 14:57
Korjailen omaa viestiäni: hyvässä espressossa voi kuin voikin olla osa robustaa. Ja sataprosenttinen arabica-kahvi voi olla tosi pahaa. Joten kai se on paahto joka siinä vaikuttaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kahvi

Yllä vähän perustietoa kahvista.
Saturnus, olen minäkin joutunut pitämään kahvipaastoa. Nykyään jo päivän paasto vähentää oireita.
Lisäksi olen pienentämällä pienentänyt annosta. Nautintoaine, sen on oltava hyvää, mutta vähä riittää.

SaturnusRe: Kahvi3.9.2013 15:15
Sitrus, mun maha ei kestä kahvia kuin pari kertaa viikossa. Mutta sit kun lakon jälkeen juon kahvia, eikä tule oireita, niin "kuvittelen" että nyt maha taas kestää ja juon seuraavanakin päivänä. Ja seuraavana. Ja sit on taas maha kipeä. Mä oon kans pienentänyt annosta niin, että laitan kuppiin enää 2/3 kahvia ja 1/3 maitoa, eli laimennussuhde on muuttunut. Se on kyllä auttanut, mutta nyt oon ens viikonloppuun asti tauolla. Kahden viikon paussi siis menossa.

SitrusRe: Kahvi3.9.2013 15:21
Joo kyllä mäkin olen pitänyt useamman pvän taukoja, ja todella pienentänyt annosta niin pieneksi kuin mutteripannulla pystyy keittämään.
Varmaan pitäisi luopua kahvista kokonaan, mutta en luovu. Niin monta nautintoa on jo pitänyt jättää.

Menen lukemaan ja Espanjaa, ja katselin materiaalia etukäteen. Kokonainen kappale viineistä! Sikakivaa, mitähän mä sanon kun keskustellaan siitä kuka pitää minkäkinlaisista viineistä? Tuntuu tosi katkeralta. Silloin kun viimeksi olen opiskellut italiaa ja espanjaa olin vielä terve, ja nyt ne ajat tulee mieleen.

Luopuminen on kuin osittainen kuolema. Ja luopumisia on riittänyt.
Silloin tietysti täytyy keksiä jotain muuta tilalle. Mutta silti surettaa. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin tajuaa elämän lyhyyden ja haurauden: kuka vain voi menettää mitä vain koska vain.

Nykyään ihailen entistä enemmän vanhoja, viisaita ihmisiä, jotka osaavat olla empaattisia, tyytyväisiä, rauhallisia ja iloisia.

TinttarusRe: Kahvi3.9.2013 15:47
Minä juon kaksi kuppia /päivä Watsa-kahvia. Keitän aika miedon version eikä tule oireita. Tykkään maustakin.
Saa ainakin meidän paikkakunnalla K-marketista. Tumman vihervä 400g pussi, jossa kuvana isovatsainen mies:) Maksaa noin 4,50e

VaniljaRe: Kahvi3.9.2013 15:59
Saturnus, tuo on juuri tyypillistä minullekin, kun on kaikin puolin hyvä olo, luulee että kestää mitä vain ja unohtaa olla tarkkana, kunnes saa muistutuksen, jonkun oireen muodossa.

Sitrus kahvista on tosiaan vaikea luopua, mutta onneksi siitä voi vielä vähäisessä määrin nauttia. Minäkin olen luopunut monista asioista, mutta minä olen kokenut taas että se mitä on tullut tilalle on ollut niin hyvää, ettei luopuminen ole siksi tuntunutkaan niin vaikealta, pahinta olivat ne alun ikävät ajatukset, jotka sitten eivät niin pahoina kuitenkaan minun kohdallani toteutuneet.

Minä olen jonkun verran nykyään kestänyt vähän viinejäkin, tosin vähäisissä määrin ja aika harvoin, mutta se että olen niistä voinut taas nauttia on ollut minulle suuri ilon aihe.

Elämä on rajallista ja se on myös luopumista, mutta kyllä ikäkin tuo tullessaan kaikkea mukavaakin, hyviä, iloisia ja yllättäviäkin asioita. Riippuu varmaan vähän siitä miltä näkökannalta asioita katsoo.

ReRe: Kahvi3.9.2013 19:38
Tänään juuri kokeilin pitkästä aikaa Vatsakahvia ja tuli kovat poltot vatsaan. Olen aikaisemmin ostanut ko. Kahvia ja juonut, mutta samalla tuloksella, vatsaa polttaa.
Juon aamulla kofeiinitonta kahvia, kumpa pääsisi irti kahvista kokonaan.

MarjaRe: Kahvi3.9.2013 22:22
Sitrus, kyllä näin on! Paahtamissysteemissä on tämän kahvin salaisuus.
Mielellään todellakin keittäisin teillä tätä kahvia ja kertoisin miten sitä saa, mutta nettikauppaan täytyy olla oma koodinro.

SitrusRe: Kahvi4.9.2013 0:06
Jo vain Marja. Olen löytänyt uuden lempparikahvin, ja olin tosi yllättynyt kun huomasin että siinä on iso osa robustaa arabican lisäksi.
Entinen suosikkini oli Segafredon Intermezzo ja on sekin hyvää, mutta musta Mauro on vielä parempi. Siitä on vielä joku deluxe-laatukin, mutta sitä en ole maistanut.
Tosin tuntuu kyllä siltä, että Mauro närästää pahemmin kuin Segafredo. Ehkä kahvinjuonti on taas riistäytynyt holtittomaksi. Pitäisi varmaan vähentää.

refluksikurkkuRe: Kahvi4.9.2013 0:15
Marja, voit kertoa kahvin nimen tässä kaikille yhteisesti. Niinkuin aikaisemminkin, jaamme tiedon täällä kaikkien kanssa julkisesti.

SaturnusRe: Kahvi4.9.2013 11:16
Mä join eilen 1,5 kupillista tummaa kahvia kun piti saada vatsa toimimaan. No, vatsa ei toiminut tuolla määrällä mutta närästyksen laukaisemiseen se riitti. Nyt kärvistellään.

SitrusRe: Kahvi4.9.2013 11:59
vatsan saa toimimaan terveellisemmpin kuivatuilla luumuilla - ja tehokkaammin.
Jos ei auta, niin Laxoberon auttaa.

Mutta ymmärrän kyllä sua, olen itsekin joskus yrittänyt samaa, ja yhtä huonoin seurauksin.

MarjaRe: Kahvi4.9.2013 17:10
AMWAYn? Suodatinkahvi
YhteenvetoOminaisuudetKäyttöehdotus

? Pika-, suodatin- ja espressokahvi pakataan huolellisen paahdon jälkeen tyhjiöpakkaukseen
? Jokainen kahvityyppi valmistetaan vain yhdellä tavalla paahdetuista pavuista
? Kahveihin käytetään vain arabica-papuja
? Puhdas kahvin aromi
? Kahvi sisältää kofeiinia, jolla on lievästi piristävä vaikutus
? Kahvi sisältää vain vähän kaloreita, rasvaa ja hiilihydraatteja
? Valikoima eri kahvityyppejä

Tuo kahvilaatu ei minulla aikaansaa närästystä. Tätä kahvia kauppaavan yrityksen etu on se, että mikäli tuote ei miellytä, voi palauttaa avattuna paketin kauppaan ja saa rahat takaisin. Elikkä kokeilemalla ei häviä mitään.

SitrusRe: Kahvi4.9.2013 18:09
Saa palauttaa ja saa rahat takaisin... kuullostaa oudolta "takuulta" kahvin kaltaisen tuotteen yhteydessä. Ihan kuin kyseessä olisi lääke tai muu hyödyke, jolta odotetaan tiettyä tehoa. Kahvi on sentään vain nautintoaine.

Onko kahvi muuten hyvää?

SitrusRe: Kahvi4.9.2013 18:48
Tämä foorumi ei ole kauppakeskus.
Ei ainakaan minun käsittääkseni.
Jos Marja olet täällä rahanhankinta mielessä, niin sulla on ihan eri intressit kuin meillä muilla. Täällä annetaan ja saadaan vertaistukea.

Jos olen väärässä, voiko Ylläpito korjata tai täsmentää.

MarjaRe: Kahvi4.9.2013 19:34
En varsinaisesti myy, vaan kerroin mistä olen itse löytänyt hyvän tuotteen. 100 %:sta takuuta ei voi kuitenkaan antaa jotta sopisiko tuote jokaiselle kahvista pitävälle. Kertoohan tuolla moni muukin, mistä saa ja minkälaista kahvia. Kerrrotaan Watsakahvista yms. ja mistä sitä saa. Siksi kerroin myös hyväksi kokemastani tuotteesta. Kiitos!

SitrusRe: Kahvi4.9.2013 19:36
Joo, mutta kertomisella ja myymisellä on vissi ero.

Marja (editoitu)Kahvi4.9.2013 20:39
Sitrus, on vissi ero. Itsekkin ostan nettikaupasta sen kahvin ja sitä voi jokainen ostaa, jolla on nro kauppaan. Minulla ei ole mitään tarvetta sitä kenellekkään myydä. Itse asiassa en tykkää myymisestä.

YlläpitoRe: Kahvi4.9.2013 21:04
Hei!

Ylläolevia keskusteluita on editoitu. Osa viesteistä on poistettu kokonaan.

Tämä keskustelupalsta ei ole siis tarkoitettu mainostukseen eikä myöskään myyntiin.

Sivustolla ei ole myytävissä maksullisia mainospaikkoja.

Jos haluat sponsoroida tilaisuuttamme (esim kustannukset kokoustilasta), jossa osan aikaa esitellään yritystäsi/tuotettasi, ota yhteyttä Ylläpitoon.

Ystävällisin terveisin
Ylläpito

SitrusRe: Kahvi4.9.2013 21:51
"Sivustolla ei ole myytävissä maksullisia mainospaikkoja."

Todellakin! Nyt tajuan miksi tämä foorumi on niin ei-hälyinen - ahdistavasta aiheesta huolimatta: täältä puuttuvat ärsyttävät ja typerät vilkkuvat ja välkkyvät ja hyppivät mainokset.

Suurkiitos siitä.

SaturnusRe: Kahvi16.9.2013 19:23
Jee, voin taas juoda 1,5 kupillista tummaa kahvia päivässä ilman oireita :-) !!

SitrusRe: Kahvi16.9.2013 19:52
Hyvä Saturnus, jee!! Mullakin menee nykyisin 2 kuppia kahvia päivässä, mut kyllä on oireitakin.
Pitäisi taas palauttaa kuri.

SaturnusRe: Kahvi16.9.2013 21:49
No niinpä. Kahvikissan on kai vaan pyrittävä pitämään rytmi sellaisena, ettei tulis oireita. Se vaan lipsuu niin helposti... Ja sit kun malttais pitää väliviikon aina silloin tällöin, vaikka kerran kuussa. Vatsahan voi ärtyä, vaikkei oireilisikaan. Tauon aikana se voisi toipua kestämään paremmin taas uuden "kahvikauden".

SitrusRe: Kahvi26.11.2013 10:46
Vähensin kahvin juomisen kolmesta kupistaa yhteen pieneen, ja olo parani merkittävästi jo yhdessä päivässä!

Aina tuon kahvin kanssa repsahtaa.

MallaRe: Kahvi26.11.2013 13:36
9. päivä ilman kahvia, pisin aika ikinä teini-iästä tähän päivään. Päänsärky kesti vain päivän, mutta hiukan on nuutunut olo. Refluksioireet hävisivät heti aivan minimiin. Mieli kyllä tekisi, mutten uskalla juoda...

SitrusRe: Kahvi26.11.2013 14:42
Hyvä, Malla!

MallaRe: Kahvi26.11.2013 14:52
Kiitos Sitrus. On tämäkin, kuin olisi vaarallisempikin addiktio kyseessä :) Mutta koko syksyn olen yrittänyt kahvista eroon eikä ole aiemmin onnistunut. Joten addiktio mikä addiktio. Ja kaiken lisäksi näyttää olevan todella pahasta vatsalleni. Kohtahan tässä muuttuu vallan hyveelliseksi kun pikkuhiljaa jättää taakseen kaikki pienetkin paheet :)

SitrusRe: Kahvi26.11.2013 15:06
On ihan mahdollista ja todennäköistäkin, että jos haluat, voit jossain vaiheessa taas juoda kahvia ilman että se tuntuu pahalta. Se on sellaista aaltoilua tämä tauti.

VaniljaRe: Kahvi26.11.2013 16:06
Minäkin yritin tosissani kahvista eroon, mutta en päässyt siitä kokonaan. Olisinkohan ollut muutaman viikon ilman kahvia, en nyt muista enää, mutta kun oireet muuten helpottivat, niin aloin juoda tummapaahtoista luomukahvia silloin tällöin, nyt sitä menee pieni kuppi (vajaa puolitoista desiä) joka aamu. Minulle siitä ei ole enää tullut mitään oireita, mutta kun tuo kahvi pysyy kohtuuden rajoissa niin siedän sitä ihan hyvin. Laatu korvaa määtän ja kun juo vain vähän kahvia, niin silloin raaskii ostaa senkin luomuna.

VaniljaRe: Kahvi26.11.2013 16:06
siis laatu korvaa määrän:)

MallaRe: Kahvi19.12.2013 14:51
Olen ollut 4 viikkoa ilman kahvia, mutta tällä viikolla olen juonut kaksi kuppia päivän välein itseäni piristääkseni. Piristi kyllä ja hyvältä maistui, mutta heti tuli pitkästä aikaa oireita. Kurkkutuntemuksia ja kuvottavaa oloa. Joten kahvittomuuteen taas, ei ole mulla vielä kahvin aika :(

SitrusRe: Kahvi19.12.2013 15:09
Kahvitauko on hyvästä aina välillä.

Kun pääsee taas ostamaan vihreää teetä, jätän kahvin tauolle ja katon mitä se tekee.

SaturnusRe: Kahvi20.12.2013 17:01
Löysin nettikaupasta Idee-kahvia, luulin että sen valmistus on lopetettu. Just tein tilauksen. Liikkuuko palstalla kyseistä kahvia kokeilleita?

http://www.luontaistuntijat.fi/idee-kaffee-classic-kahvi-250-g

SaturnusRe: Kahvi9.1.2014 19:06
Idee-kahvini saapui. Onpa mitättömän pieni pakkaus ja hinta on tyyris. Kokeilen vasta, kun nykyinen tummapaahtoiseni loppuu. Tuli vaan mieleen, että onkohan tuo Idee pannukahvia? Siinä kun on kaloreita. Suodatinkahvissa ei käsittääkseni ole. Onhan siihen tietty voitu lisätä "makua".

SitrusRe: Kahvi9.1.2014 19:09
En olekaan lopettanut kahvinjuontia, vaan suklaansyönnin. Oireet on olleet vähäisempiä. Olen jopa pystynyt aika ajoin unohtamaan koko taudin, jopa uidessa.

Burning VikingRe: Kahvi10.1.2014 1:31
Nain tuon Idee-kahvilinkin, kun olin juuri pitamassa "kahvitaukoa" kokeilemalla jotain cappuccinojauhelitkua korvikkeena, mutta se ei oikein maistunut. Kulmakaupassa huomasin tuon Idee Classic-paketin hyllyssa ja paatin kokeilla. Nyt on yli puoli pakettia mennyt(500g) ja taytyy sanoa, etta ei se aiheuta sellaista polttoa, mita mika tahansa muu kahvi on minulle aikaisemmin tehnyt. Normaalisti kolmannen kupin jalkeen paivassa pitaa morjenstaa vessanponttoa paaedella. Kokeilin itselleni viela sita pahinta eli juoda kahvia tyhjaan mahaan, mutta tuo Idee lapaisi tamankin testin eika se todellakaan polttanut. Vetaisin kolme pienta kuppia syomatta mitaan eika polttoa ollut havaittavissa. Tuli kuitenkin vatsan turvotusta, mutta sita tulee ainakin minulle, vaikka joisin vetta. Aivan normaalia suodatinkahvia enka nahnyt mitaan kalorimerkintoja paketin kyljessa. Kokeilemisen arvoinen, jos refluksikon kahvihammasta kolottaa tosi pahasti.

SaturnusRe: Kahvi1.3.2014 14:22
Minäkin sain vihdoin Idee-kahvipaketin korkattua. Oon säästänyt sitä pahoille päiville, eli siihen kun massu ei oikein siedä edes tummapaahtoista. No nyt on ollut pari vähän huonoa päivää alla, joten keitinpä kahvit suurin odotuksin. En kyllä pettynyt, on oikein hyvää kahvia ja ainakaan vielä ei ole närästänyt. Join kaksi isohkoa kupillista.

Burning Viking, Suomestako olet löytänyt kyseistä merkkiä? Mistä? Hakisin itsekin mieluummin omin käsin kuin tilaan kallista tavaraa netistä.

Burning VikingRe: Kahvi1.3.2014 15:34
Ulkomailta ostin. Hyva vaihtoehto, jos kahvihammasta oikein pakottaa.

ReRe: Kahvi2.3.2014 8:47
Imee-kahvia on saanut jostai k-marketista (joku mainitsi jossain aikaisemmista keskusteluissa). Itse olen ostanut Saksasta ko. kahvia.
Olen nähnyt jossain ko kahvia, en muista olisiko ollut Stockmann. Kirjoittelen tänne jos löydän.

SaturnusRe: Kahvi2.3.2014 9:28
Ok. Onneksi suvussa on ahkeria Saksan-kävijöitä. Täytyy pyytää tuomaan seuraavalta reissulta muutama paketti :-)

Mä olen ratsannut kaikki kotiseudun kaupat, ei ole näkynyt. Luulen, että jossain vaiheessa Idee-kahvin valmistuskin lopetettiin (?) Ehkä siksi ei ole enää marketeista löytynyt.

refluksikurkkuRe: Kahvi2.3.2014 17:35
Saturnus, tarkoitatko tätä kahvia? Sen nimistä saa ainakin täältä
http://www.luontaistuntijat.fi/idee-kaffee-classic-kahvi-250-g

SaturnusRe: Kahvi2.3.2014 18:05
Joo, tuolta oon tilannutkin. Vähän vaan kirpaisee, kun toimituskulut on yhtä suuret kuin kahvipaketin hinta (ja tosiaan 250 g maksaa yli 5 e). No, toisaalta nythän tuote on hyväksi havaittu eli seuraavaan tilaukseen voi laittaa useamman paketin. Näköjään tuo ei vaan montaa kuukautta säily, ainakin tässä jo tilatussa kappaleessa parasta ennen -päiväys on jo toukokuussa.

refluksikurkkuRe: Kahvi2.3.2014 20:00
Saturnus, sori, en huomannut tuota sun linkkiä! Olisko mahdollisuutta tuottaa kellään noista fyysisistä paikoista mistä sitä saa ostaa?

Burning VikingRe: Kahvi2.3.2014 20:05
Karsee on hinta. Istuvat ehka kauan suomalaisissa varastoissa, kun ostajia ei ole riittavasti ja lahettavat paketin, jonka viimeinen kayttopaiva on lahella. Kannattaa tilata Saksasta ja saa puolet halvemmalla.

refluksikurkkuRe: Kahvi2.3.2014 20:47
Burning Viking, laittasitko linkin mistä sitä saa tilata Saksasta ja millaisin postituskuluin?

Burning VikingRe: Kahvi3.3.2014 0:43
Tassa pari linkkia. On mahdollista, etta joutuu perustamaan tilin sivuille. Jos saksa ei luista niin selaimeen kaantaja plugin netista.

http://www.mytime.de/product.php?MerchantID=psmido&campaign=psmido&product_sku=4502090005

http://www.globus-drive.de/ensdorf/product/00127227007/classic

kovempaan janoon:

http://www.ebay.de/itm/IDEE-KAFFEE-CLASSIC-GEMAHLEN-MAGENFREUNDLICH-12X500GR-/360285102075

http://www.amazon.de/Idee-Classic-Gemahlen-Magenfreundlich-12x500gr/dp/B004GWYOI2%3FSubscriptionId%3DAKIAI2OUHUC2IPHVEYIQ%26tag%3Dliving3000-21%26linkCode%3Dxm2%26camp%3D2025%26creative%3D165953%26creativeASIN%3DB004GWYOI2&ascsubtag=13937964511814

Ainakin ebayn sivussa postikulut olivat eurooppaan ? 11,75 ja muissa naytti pyorivan vitosen korvilla, mutta riippuu tilauksen maarasta ja paamaarasta.

Tuossa mytime.de mainittiin, etta vahintaan 3kk sailyy avaamattomana. En tieda onko se kaikissa idee kahveissa nain ja se kannattaa ottaa huomioon tilattaessa.

SaturnusRe: Kahvi3.3.2014 13:15
Kiitos linkeistä. Tutkiskelin omaa pakettiani ja siinä on mainittu myös tuotantopäivä. Eli joulukuussa on kahvi pakattu ja tosiaan toukokuussa eräpäivä.

refluksikurkkuRe: Kahvi3.3.2014 14:11
Ja allekirjoittaneelta voit saada apua mitä tulee saksan kieleen :-)

SaturnusRe: Kahvi18.4.2014 12:40
Nyt tulee mainos, mutta: Rainbown tumma kahvi on hyvää! Just äsken testasin ja mun Presidentti vaihtuu kyllä pysyvästi siihen, koska Presidentti maksaa tuplat tuohon halpistuotteeseen verrattuna.

SaturnusRe: Kahvi18.4.2014 16:50
Lisättäköön, että tuo edellämainittu maistuu siis ihan tavalliselta kahvilta. Yleensä tummassa kahvissa on vähän kitkerä maku.

SitrusRe: Kahvi19.4.2014 16:59
Mun mielestä se kitkerä maku on kylläkin vaaleapaahtoisessa kahvissa.

SaturnusRe: Kahvi19.4.2014 20:08
No, kuka tykää mistäkin. Itse oon etsinyt koko ajan samanmakuista kahvia kuin vaikka tavallinen Juhlamokka.

SitrusRe: Kahvi20.4.2014 14:21
Joo, tottakai makuasiat on yksilöllisiä. Mutta kyllä vaaleapaahtoinen kahvi on oikeasti happamampaa.
Hyvä tumma kahvi ei ole kitkerää, vahvaa se kyllä on.

SaturnusRe: Kahvi19.6.2014 19:50
Toinen halpis-löytö kahvihyllystä: Pirkan ranskalainen paahto. Paahtoaste tässä 5. Makukin kelpo. Tosin innostuin liikaa (maha ollu vähän ärtsy pari päivää) ja nyt kahden ison kupillisen jälkeen närästää...

SitrusRe: Kahvi20.6.2014 11:46
Kiva että löysit kahvin! Mä juon kahvian nykyään joka päivä. Mutta kun suklaansyönti loppu, ni närästys väheni.
Tästä päättelen, että mulle suklaa on pahempi kuin kahvi. En olisi arvannut.

SaturnusRe: Kahvi20.6.2014 21:24
Mulla taitaa olla toisinpäin. Suklaasta tulee harvoin mitään, kahvista pääsen harvoin täysin "puhtain paperein", vaikka tummapaahtoista juonkin. Närästys menee onneksi nopeasti ohi omineen, Gavisconia nappaan joskus päälle, jos siltä tuntuu. Kahvista en kuitenkaan halua luopua kuin ihan viimisen pakon edessä. Meen varmaan kahvikuppi kädessä sit hautaan ;)

SitrusRe: Kahvi20.6.2014 23:15
En mäkään halua luopua kahvista.

Ja suklaan suhteen olen todella ongelmakäyttäjä: niin kauan kuin suklaata on, sitä vaan ajattelee koko ajan, ja sitten kun se on syöty sitä on saatava lisää. Parempi ettei koske ollenkaan. Sitä paitsi olen lihottanut itseni kaameaksi ähkiöksi suklaalla.

Oletko nyttemmin siis tottunut tummaan kahviin? Se on hyvä, koska ei ole niin hapanta.

SaturnusRe: Kahvi18.9.2014 22:09
Oho, en olekaan huomannut Sitrus tuota sun kysymystä. Joo, juon nykyään pelkästään tummapaahtoista kahvia ja sitäkin hiukan "laihana", en huomaa maidon kanssa makueroa.

Onko seisonut kahvi happamampaa kuin tuore? Viime aikoina oon juonut töissä seissyttä kahvia, tuntuis närästävän enemmän. Vai oliskos sit vaan yliannostus kahvia, hmm. Juon kaksi kuppia päivässä.

HansuRe: Kahvi18.9.2014 22:26
Seisonut kahvi ei taatusti tee hyvää. Lopetin töissä kahvin juonnin ku aina alkoi illasta sitte närästää. Aamulla juon kotona ja siinä se.

SitrusRe: Kahvi19.9.2014 10:52
Joo, seisonut kahvi on pahaa. En tiedä mitä kemiallisia reaktioita siinä tapahtuu, mutta pahaa on. Samoin uudelleen lämmitetty. Sen sijaan jos joskus kahvia jää yli, panen sen heti jääkaappiin. Sitten kun juon sen, sekoitan kylmään kahviin kuumennetun maidon. Ihan hyvää.

Nyt puhutaan siis koko ajan espressokahvista.
Kesällä jouduin muuten kohteliaisuudesta juomaan suodatinkahvia. Olin ujojen savolaismiesten mukana nuotanvetoreissulla. Kainosti he tarjosivat "rouvalle" kahvia termarista ja munkkejakin oli varattu. Ensin kieltäydyin, mutta kun näin ne pettyneet ilmeet otin kuitenkin. Ilman maitoa vielä. Join ja kiittelin. Ei siihen kuollut. Ystävällisen eleen edessä on joskus syytä tehdä poikkeus.

VaniljaRe: Kahvi29.1.2015 20:05
Tällaistakin kahvia on näköjään tarjolla, aika kallista. Tämän sanotaan sopivan paremmin refluksikoillekin. Taidanpa kokeilla, tätä saa Ruohonjuurestakin.

https://www.hyvinvoinnin.fi/living-earth-chaga-coffee-luomu-pakurikahvi-suodatinjauhatus

SitrusRe: Kahvi31.1.2015 23:34
Olen muutamana pvänä vaihtanut aamulla kahvin teehen, ja olen päivän aikana juonut vain 0-1 kuppia kahvia. Ennen tätä join 3-4 kpp/pvä. Ruoka on lakannut maistumasta, erityisesti makea.
Vaikutus on ollut dramaattinen refluksioireiden väheneminen. Tästä ei varmaan kukaan kahvinjuoja ilahdu, mutta näin se vaan on.

SitrusRe: Kahvi31.1.2015 23:41
Päivän piristys. Ota refluksikko ja terve. Kysy heiltä, mitä alla oleva lause tarkoittaa:

"Välillä on syytä pitää kahvitauko."

Martti KorpelainenRe: Kahvi23.3.2015 19:08
Kumpi on parempi närästävään vatsaan, kahvi maidon kera tai ilman?

VaniljaRe: Kahvi23.3.2015 19:54
Kumpikin varmasti yhtä huonoja vaihtoehtoja.

SitrusRe: Kahvi23.3.2015 20:01
Maito pehmentää kahvia, parempi maidolla.

TinttiRe: Kahvi23.3.2015 21:23
Lorautan kermaa kahviin...juon joskus mustanakin....molemmat vaihtoehdot aiheuttavat närästystä mutta en ole vielä pystynyt lopettamaan kahvinjuonnin.

refluksikurkkuRe: Kahvi23.3.2015 21:50
Martti, maidon kera.

Barrettmies/siirtoRe: Kahvi4.4.2015 18:40
Onko kukaan kokeillut pika/murukahvia kun se ei kuulemma pitäisi aiheuttaa närästystä niin kuin suodatinkahvi..

Tintti2Re: Kahvi4.4.2015 20:51
Sisko käyttää tummaa murukahvia kun maha reistailee..väittää että on vatsaystävällisempi.Itse olen kerran maistanut mutta maku ei oikein mielyttänyt :-(

PikeRe: Kahvi4.4.2015 21:13
Maitokahvijauhetta, kestää juoda pari kolmekin kupillista päivässä....joskus :)

SaturnusRe: Kahvi6.4.2015 15:12
Maitohan vie sopivasti tilaa kahvikupissa. Ei tuu litkittyä niin paljon :-) Yksi työkaveri tosin juo kahvinsa niin, että laittaa 1/4 kahvia ja 3/4 maitoa :-D Eikä hänellä edes ole refluksia.

SJRe: Kahvi11.7.2015 9:14
Auttaako sokeri neutralisoimaan kahvin happamuutta/happoja?

refluksikurkkuRe: Kahvi12.7.2015 8:39
Kahvi sokerin kanssa tai ilman on molemmat suurinåiirtein samoissa pH luvuissa (4,9), joten kyllä se toi maito/kerma parhain pH:n muuttaja on.

SJRe: Kahvi12.7.2015 18:25
Kiitos paljon tiedosta! Olen kokeillut lisätä maidon lisäksi sokeria kahviin, enkä tiedä, onko oleellisesti ollut eroa. Ehkä vähän parempi. Ehkä. Paitsi tietysti makiampaa on :) Olispa kätevää, että vois sokeria ripottelemalla palauttaa lempiherkkuja sallittujen listalle. (Juu, juu, tiedetään, että sokerikin on epäterveellistä, mutta joskus nautittuna hyvää ja sallittua.)

SitrusRe: Kahvi12.7.2015 20:22
Mä olen ruvennut käyttämään kahvissa vaalentajana maitoa ja kauramaitoa. En tiedä onko se sen terveellisempää, mutta hyvää se on. Kuumennan kauramaidon kuten maidonkin ja lisään espressoon.
Kauramaito on siitä kätevää, että se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, joten ei pääse kahvinvaalentaja loppumaan.

refluksikurkkuRe: Kahvi15.7.2015 12:45
Nostoa ...

MazzioRe: Kahvi20.7.2015 13:15
Juon pääosin kofeiinitonta kahvia kotona. Töissä en ole koskaan juonut kahvia ainuttakaan kuppia. Koska refluksivaivaiset ovat usein myös rytmihäiriöisiä ja paniikkihäiriöisiä, niin suosittelen välttämään kofeiinia.
Kofeiinitonta kahvia ei ole ruokakaupoissa kuin Cafe Hagia, joka on varsin hyvää. Se on aika tummapaahtoista laatua, mutta sillä sektorilla erittäin laadukasta. Erikoiskaupoista saa kofeiinitonta kahvia Helsingissä mm. Kaffecentralista ja Johan & Nyströmiltä. Kaffecentralissa on kahta vaihtoehtoa. Ovat varsin hintavia, mutta suosittelen kokeilemaan. Kaupasta voi myös ostaa kupillisen. Esim. kofeiiniton capuccino on todella maukasta.
Vielä vinkki kofeiinia vältteleville. Jos tykkäätte juoda cocista, mutta kofeiini ei sovi teille, niin Verkkokauppa.com myy kofeiinitonta Coca Colaa Jätkäsaaren liikkeessä.

SaturnusRe: Kahvi14.6.2016 20:10
Ja jälleen annoin periksi rakkaalle viholliselle: join viikkotolkulla vaaleapaahtoista kahvia töissä, kun en jaksanut aina keittää omia. No nyt koskee mahaan. Ei polttelee, juilii. Hittolainen, enkä silti pysty jättämään kahvia kokonaan! Menen heti keittämään (tummapaahtoista sentään), jos jonain päivänä ei ole ollut kipuja. Ja sitten ne kivut palaavat, jännä juttu :-D

TaikinahavukkaKiitos keskustelusta29.8.2016 8:30
Hei, kiitos varsin viihdyttävästä keskustelusta ja vinkeistä. Olen keski-ikäinen mamma, jolla refluksi, tosin ei närästystä. Ostin eilen Watsakahvia ja nykäisin sitä äsken ekan kupin (=mukin) ja eksyin tälle sivulle googlettaessani tietoja tuosta kahvista.
On jännä miten sitä ihminen ei saa poistettua elämästään asioita, jotka eivät tee hyvää (ylipaino, viini, kahvi, suklaa). Ja sitten kirmistelemme oireiden kanssa, vaikka elimistö yrittää kuinka viestittää jonkin elämäntavoissa olevan vialla.
Itse luulin monta vuotta kärsiväni vain jostain kroonisesta kurkkutulehduksesta ja olin vihainen, kun lääkärit eivät löytäneet angiinaa tms. Rutiinitarkistuksessa joku sitten kurkisti kurkkuun ja sanoi, kas sulla on refluksi. Oireet pysyvät poissa, jos ei lipittele iltaisin viiniä ja väärinkäytä kahvia. Tee oli helppo vaihtaa rooibokseen. Yllättäen ehkä pahin tapani oli ollut iltaisin nautittu piparminttutee. Kuka olisi arvannut!

EliinaRe: Kahvi31.8.2016 16:52
Itse olin kahvin suurkuluttaja kurkkurefluksista huolimatta. Jätin n. 4kk sitten kahvin kokonaan pois ja 4kk olin ilman närästystä! Nyt kuitenkin viikko sitten iski närästys liiallisesta veden juonnista. Mutta toi kahvin pois jättäminen on helpottanu tosi paljon! Suosittelen suuresti!! Ite vähensin kahvin juonnin pariksi viikoksi yhteen kuppiin per päivä, jonka jälkeen jätin sitten kokonaan pois.

kirkasvesiRe: Kahvi26.11.2016 23:07
Kahvista on niin vaikea luopua, että oli pakko siirtyö kofeiinitomalle ( Cafe Hag löytyi prismasta). Maku ei tietenkään mikään presidentti, mutta totuin siihen. Sitä laitetaan 50/50 laktosittoman maidon kanssa tai joskus ilman maitoa. Hyvä hedelmätee on vielä hakusessa.

refluksikurkkuRe: Kahvi27.3.2017 20:42
Nostoa ...

ikuinen_vaivaRe: Kahvi15.3.2018 12:37
Itsellä todettiin tähystyksessä lievä palleatyrä. En pysty nykyään juomaan kahvia enään. Tänä aamuna join pitkästä aikaa kaksi kuppia kahvia ja tuli niin ällöttävä olo että meinaa yrjö lentää. Sitrus hedelmien syönti auttaa tuohon tulleeseen oloon.

Teestä ei tule huono olo ja sitä juon nykyään.

pojankloppiRe: Kahvi19.3.2018 19:58
samat ikuinen_vaiva. onneks oon vasta 24v nii kahvin lopettaminen oli oikeeastaan itelle tosi helppo juttu. samalla lopetin alkoholin ja rasvasen ruuan käytönki. on tästä refluksista oikeesti jotain hyötyäkin :)

****Re: Kahvi20.3.2018 8:46
Hieno asenne! Näillä sairaussivuilla yleensä vain ruikutetaan elämän ankeutta, rohkaisevaa, että joku ajattelee näinkin :)

pirmoRe: Kahvi21.6.2018 23:13
Käytättekö närästyslääkkeitä refluksiin kahvinjuonnin mahdollistamiseksi?
Vain yksi kertoi ottavansa joskus Gavisconia. Onko kukaan laihduttamalla saanut oireita pois? Minulla auttaa vielä protonipumpun estäjät, mutta säännöllisesti ja jatkuvasti ei kai ole hyvä niitäkään syödä.

Minäkin päädyin sivuille etsiessäni vatsaystävällistä kahvia. Muutama uusi nimi /merkki löytyikin. Muuten, Marja ei mielestäni "myynyt" omaa kahviaan, vaan kertoi, kun erikseen useammalta taholta kysyttiin.

Aikuinen nainenRe: Kahvi22.6.2018 12:10
Minulle yksi pahoista närästyksistä kärsivä kertoi, että hän kun rupesi juomaan Paulingin juhlamokkaa luomu sellaista ei närästä yhtään...kuulemma.
Eilen ostin paketin jotein kokeiltavahan se on.

GingerRe: Kahvi24.6.2018 23:44
Aikuinen nainen, joko kokeilit luomu-kahvia? Närästikö? Jos vaikuttaa hyvältä, kokeilen itsekin 😊

Aikuinen nainenRe: Kahvi25.6.2018 11:11
Kokeilin ja yllätyksekseni ei närästänyt yhtään. Juon 2 kuppia päivässä kahvia ja nyt ei ainakaan aamukahvin jälkeen närästystä ole ollut. Jos Ginger kokeilet toivottavasti sinullakin toimii.👍😀

GingerRe: Kahvi25.6.2018 12:25
Kiitos vinkistä. Aion kokeilla 👍😊🌞

katjaRe: Kahvi26.6.2018 10:12
ei sovi kahvi ollenkaan, refluksin takia alkaa niin mahdottomat rytmihäiriöt, että menee jalat alta . kumma kyllä teetä pystyn juomaan . Refluksi muuten pysynyt melko hyvin aisoissa paitsi keväällä kun jouduin syömään yli kuukauden kestävän "hevoskuurin" Prednisolonia pahentuneen astman takia. Sain JÄRKYTTÄVÄN ylämaha kipukohtauksen. Menin hetkellisesti jopa kipushokkiin, olin aivan kylmänhikinen, pulssi laski ym. Keitin (keskellä yötä !) oikein laihaa kaurapuuroa, sitten vuorasin ylämahan kylmäpakkauksilla . Alkoi pikkuhiljaa helpottaa.
Nyt on onneksi ollut taas kaikki ok

HiljainenpaholainenRe: Kahvi3.12.2021 13:55
Olisko mitään vinkkei millä on hyvä korvata kahvi ja mielellään lämmin juoma?tee esim mutta mikä tee olis hyvä. Merkkejäki voi laittaa. Tai sitten jos on muita itse keksittyjä juomia tai löytänyt jostain netistä.

PikeRe: Kahvi3.12.2021 14:17
Minä käytän toisinaan Lidl:n cappucino kahvijauhetta, jossa maitojauhe mukana. Myös normi kahvi pikkuisen kupin pohjalle ja kauramaitoa reilusti on ok, toisinaan. Rooibos tee on ok, löytyy eri makuja, ei sisällä kofeiinia. Joskus käy myös kaakao, harvemmin, koska suklaa kerää muutenkin limaa ja aiheuttaa köhimistä.

Toivottavasti löydät mieluisia "korvikkeita" ilman närää ja refluksi oireita 👍

female77Re: Kahvi3.12.2021 16:42
Yritän vieroittautua taas kerran. Olen siirtynyt aluksi Clipperin kofeiinittomaan decafe -luomupikakahviin. Jos sitten senkin saisin jätettyä pois ajankanssa.

HiljainenpaholainenRe: Kahvi5.12.2021 12:40
Female nyt ostin tuota clippersin luomu kahvia on hyvänmakuista ja tasasrmpi fiilis päivällä ku ei oo juonu kofeiinia, oon miettiny voisko kofeiiniin olla joki yliherkkyys ku kädet käy tosi helposti tärisee ja semmosta pistävää hienhajua enemmän. Rooibosta pitää koittaa kans, joskus juonu ja hyvää oli mut siitä on jo aikaa. Joo suklaata en oo missää muodossa käyttäny paitsi vierailla ei aina raaski kieltäytyy. Toivotaan, tälleen talvella on nii mukava juua lämmintä 🙂Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: