Keskustelu

sallaPolyyppimaha?14.4.2011 16.41
Onko täällä kellään todettu mahassa runsaasti polyyppejä?
Tulin juuri gastroskopiasta ja korpuksesta löytyi runsaasti polyyppejä jotka lääkäri arvioi silmämääräisesti hyvänlaatuisiksi hamartomatoottisiksi kystapolyypeiksi.

Nyt pelottaa. Kaksi viikkoa täytyy odotella tuloksia.

Olen niin paniikinomainen kaikkeen terveyteen liittyvän kanssa että tulen varmaan hulluksi tästä odottelusta.

Onko täällä muilla polyyppejä vatsassa ja mitä teille on niistä sanottu?

SitrusRe: Polyyppimaha?14.4.2011 16.54
Polyyppeja on. Happosalpaajat aiheuttaa niitä. Niille ei tehdä mitään. Uusia kasvaa joka tapauksessa jos salpaajankäyttöä jatketaan. Lääkärit sanovat, ettei polyypeista ole mitään haittaa. Maalaisjärki sanoo, että kasvain ei ole normaali. Ei hyvänlaatuinenkaan kasvain.

Aika nopeasti polyyppeja on kasvanut, reilu vuosi sitten niitä oli vain yksi (kuulemma), nyt niitä oli jo "useita". Olisi kiva tietää, liittyvätkö salpaajan aiheuttamat mahakivut ja polyypit toisiinsa. Aiheuttavatko polyypit kipua?

Mä en usko että happosalpaaja on mikään haitaton tai optimaalinen lääke refluksiin. Mutta pakkohan niitä on syödä, kun leikata ei voi ja tauti on paha. Voisi vaan toivoa, että tähän vaivaan keksittäisiin nykyisiä parempia hoitoja. Ja pian.

jetsRe: Polyyppimaha?14.4.2011 20.14
Jep, polyyppeja löytyy :(

Onko teillä muillakin siis "hamartomatosis"-polyyppejä? Siis hamartomatoottisia polyyppejä?

Mutta, mihin tuo tieto perustuu, että PPI-lääkkeet aiheuttaisi polyyppejä?

Henkilökohtaisesti uskon, että ennemminkin kyse on papillommaviruksen tekemisistä kuin PPI-lääkkeen vaikutuksista. Tai siis onhan se PPI voinut vaikuttaa niin, että on edesauttanut papilloomaviruksen tekemisiä jotenkin..?

SitrusRe: Polyyppimaha?14.4.2011 20.48
jets, en tiedä mihin tieto perustuu, mutta uskon lääkäriä.

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?15.4.2011 0.16
Tieto perustuu lääkefirmojen omiin perustutkimuksiin (esim uutiset toukokuu 2010 Omepratsoli ...).

Mahdollisten polyyppien ja happosalpaajien pitkäaikaisen käytön yhteyttä kuvataan myös esim Mayo-klinikan tiedotuksessa polyypeista (sama linkki kuin silloin viime vuonna):

http://www.mayoclinic.com/health/stomach-polyps/DS00758/DSECTION=risk-factors

Kaikki nämä tietenkin koskee vain osaa käyttäjistä, ei kaikkia.

jetsRe: Polyyppimaha?15.4.2011 10.14
Tämäkin vielä..

Tulisipa vain uuden sukupolven lääkettä pian..

sallaRe: Polyyppimaha?15.4.2011 11.41
Onko hamartomatoottinen polyyppi sama kuin mitä netistä löytyy, hyperplastisia polyyppejä. Kun ei oikein tunnu googlettamalla löytyvän polyypeista kovin tietoa saati ihmisten kokemuksia.

GasterixRe: Polyyppimaha?15.4.2011 11.56
Hamartoma= epämuodostumakasvain
Hamartomatosis = useiden epämuodostumien esiintyminen

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?15.4.2011 12.57
Englanniksi löytyy paljon tietoa ("stomach polyps"). Polyyppityypit on listattu myös tuossa mayon linkissä (edellinen sivu) ...

Keskusteluita löytyy googlaamalla esim. "polyps PPIs discussion forum"

SallaRe: Polyyppimaha?15.4.2011 21.04
Mietin vaan että jos polyyppejä ei pystytä poistamaan kokonaan mahasta (jos niitä on siis paljon) niin kuoleeko sitä automattisesti jos ne muuttuvatkin pahalaatuisiksi?

Olen nyt niin peloissani tämän asian suhteen että kylmää hikeä pukkaa, itkua tulee väkisin eikä mistään tule mitään..

Mietin vain kuinka ihanat lapseni jäävät äidittömäksi....
Tämä on aivan kauheaa..

AallotarRe: Polyyppimaha?15.4.2011 22.08
Yritä ottaa rauhallisesti ja kyllä se lääkäri osasi varmasti arvioida, että ovat harmittomia. Ja tuskin siitä muuksi muuttuvatkaan. En ole kuullut että syöpä lähtisi kasvamaan hyvänlaatuisesta kasvaimesta. Noi koepalat on ihan rutiinitoimenpiteitä eli odotele ihan rauhassa tuloksia.

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?15.4.2011 22.37
Noista polyypeista nimenomaan aina korostetaan, että ne ovat hyvänlaatuisia.
Niinkuin varmaan sullakin!

Vatsaa pystytään pienentämään melkoisesti, jos tarvetta siihen tulee -
mitä sun kohdalla ei tarvi ajatella. Minun tutulta on leikattu vatsa osittain pois
aikoinaan syövän takia ja hän on mitä suuremmassa määrin elossa!!

Onko sulla ketään ystävää, jolle soittaa ja purkaa mieltä?

SitrusRe: Polyyppimaha?16.4.2011 12.05
Hyvänlaatuisia joo. Toisaalta muista ruumiinosista polyypit yleensä aina poistetaan siitä syystä että hyvänlaatuinen kasvain voi muuttua pahanlaatuiseksi. Mua ärsyttää tämä polyyppiasian vähättely ja mitätöinti, samoin kuin se, että happosalpaajien haittavaikutuksia vähätellään, vaikka meistä monet tuntevat ne nahoissaan.

Ei tule mieleen toista jatkuvasti syötävää lääkettä, jossa elimistön normaali toiminta muutetaan epänormaaliksi, ja sitten tolkutetaan ettei siitä muka ole haittaa. Välillä tosissaan huolestuttaa että eivätkö erikoislääkäritkään muka tunne mahan normaalia toimintaa ja tiedä mihin mahahappoja tarvitaan? Ei kai maha nyt sattumalta hapan ole. Vai ovatko he tehneet jonkun keskinäisen sopimuksen että tätä ei sitten kerrota potilaille? En käsitä. Onhan se selvää, että täsmällisen refluksilääkkeen kehittämisellekään ei ole pakottavaa tarvetta, kun lääketehtaat ja lääkärit kilvan laulavat salpaajien erinomaisuutta ja haitattomuutta. Jos joku luulotautinen potilas siinä vinkuu "omituisia" oireitaan tai lääkkeen huonoa tehoa niin sillä on tietysti vikaa päässä! Ratkaisu on tietysti syödä edemmän salpaajia!!

Onhan se mahdollista, että polyypit aiheuttaa papilloomavirus kuten jets sanoi. Ehkä hapottomassa ympäristössä virus pääsee lisääntymään holtittomasti ja seurauksena on polyyppien kasvu limakalvoon. Mua ainakin ahdistaa jokaikinen Somac-nappi jonka joudun nielemään. Lääkkeen tuoteselosteessa sanotaan selvin sanoin, että lääkkeen käyttöaika on 4-8 viikkoa. Refluksitaudissa ei ole kyse mahahapon liikaerityksestä kuten tietämättömät yleensä luulevat.

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?16.4.2011 14.49
Salla, mitkä mietteet tänään?
Onko sulla akuutti ahdistus yhtään helpottanut eilisestä?

sallaRe: Polyyppimaha?16.4.2011 15.04
Mietteet on tänäänkin pahat. En ole kertonut vielä edes miehelleni että olen käynyt gastroskopiassa saati sen tuloksia. Miehen työkaveri on juuri saattohoidossa mahasyövän vuoksi.
Olen itse terveydenhuoltoalalla enkä silti osaa suhtautua asiaan mitenkään. Työkaverini jotka tekevät gastroskopiaa sanoivat että kyllä sieltä usein ihmisiltä polyyppejä löytyy ja ei hätää.

Minulla vaan on hätä sitä että polyyppejä oli niin monta. Pelkään tosissani syöpää vaikka tutkimuksen tehnyt gastrologi sanoi että kyllä hän silmin syövän näkisi. Ja että polyypit eivät vielä ole syöpää...

Lapsia on kaksi joten en oikein voi itkekään. Yksin varmaan vollottaisin koko ajan.

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?16.4.2011 16.10
Omasta mielestäni sitä ahdistusta kannattaisi alkaa puhumaan ympäristön kanssa ettei sitä tarvi sulloa sisälle ...

Olisiko sulla mahdollisuutta lasten nukkumaanmenon jälkeen huojentaa miehelle mieltä ja antaa itkun tulla kunnolla? Onko miehesi läheisesti tekemissä saattohoidossa olevan kanssa eli onko hänellä voimavaroja tällä hetkellä tukea sinun huoltasi?

Onko sulla tietoa, että nimenomaan monipolyyppisyys olisi jollakin (esim sillä työkaverilla) ollut juuri syövän esiasteen merkki tai jotain muuta sellaista?

Koita kestää!!!

sallaRe: Polyyppimaha?16.4.2011 16.16
Ei ole mitään tietoa, ei tuolla työkaverilla tainnut mitään polyyppejä edes olla.
Eikä monipolyyppisuus ole kuulema edes välttämättä syövän esiaste sen enempää kuin yksi polyyppi. Paitsi että yhden polyypin voi poistaa, useampaa ei.

Yritän nyt rauhoittua enkä maalata piruja seinille. Gastrologi sanoi että jos olisi ollut huolissaan niin näytteet olisi lähteneet kiireellisenä ja nyt eivt lähteneet.

Pitää yrittää uskoa siihen ja rauhoittua.

SitrusRe: Polyyppimaha?16.4.2011 19.02
Jaaha, olenpa minäkin nyt googlettanut noista mahan polyypeistä. En ole tiennytkään että niitä on noin monta lajia. Mua kiinnostaa erityisesti se, että jos polyyppeja on paljon, niitä voi varmaankin olla samassa mahassa useampaa lajia. Mitä silloin takaa, jos yhdestä polyypista otetaan koepala? Mun skopialausunnossa ei sanottu mitään polyyppien alaryhmästä. Vain että niitä on ja ne ovat hyvänlaatuisia ja niille ei tehdä mitään.

Toiset tietolähteet sanovat, että polyypit ovat harmittomia. Toiset, että ne pitää aina poistaa muuntumisvaaran takia. Toiset, että itse poistaminenkin on riski. Kai tästä on pääteltävä että refluksitauti itsessään on sen verran suuri terveysriski, että siinä muutama polyyppi on sivuseikka.

No joo, kun luin mahan tt-kuvauksen lausuntoa, oli sielläkin kystaa, lisäpernaa ja jotain rasvakeräymää maksassa. Maallikon silmiin siis vaikka mitä epänormaalia. Lääkäri kuitenkin rauhallisesti totesi ettei siellä ole mitään huolestuttavaa. Ilmeisesti harvemmalla sitten ovat sisuskalut kuin oppikirjasta.

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?18.4.2011 22.26
Sitrus, onpa tosiaan vaihtelevaa tietoa! Sanottiinko sulle mitään suositusta, koska seuraava tähystys olisi hyvä tehdä (ei noiden polyyppien takia vaan tuon ylösnousun)?

Mites sulla siellä, Salla?

SitrusRe: Polyyppimaha?19.4.2011 12.39
Tällaisia vastauksia löytää kuka tahansa kun etsii. Kaikki ovat eri asiantuntijalääkäreiden allekirjoittamia, löytyy esim. eri lääkäriasemien sivuilta. Siinä vaiheessa kun itsellä tuntui eniten olevan nämä mahapolyypit huolen aiheena, hain netistä sanoilla "polyyppi" ja "maha" ja kas, löysin pelkkiä mahasyöpää käsitteleviä tekstejä. Annoin olla.

Mun kohdalla huolestuttavinta lienee solumuutokset (metaplasiaa) ja jatkuvat kovat oireet. Sekin mulle jää epäselväksi odotetaanko tässä nyt vaan koska metaplasia kehittyy dysplasiaksi (syövän esiasteeksi) vai onko muka mahdollista että niin ei tapahtuisi? Seuraava tähystys on jo vuoden, tai itse asiassa 10 kk:n päästä, että jotain siitä voi päätellä tilanteen vakavuudesta. Ilmeisesti vanhuuden varalle ei kannata suuria suunnitelmia jättää. Mielestä on aikaa sitten häipynyt harha, että elämässä oli mitään turvallista - ja eihän siinä tietysti sellaista olekaan.

Miten tiuhaan teille muille, joilla solumuutoksia on, on määrätty tähystyksiä? Musta toi mun kontrolli on ällistyttävän nopeasti tässä rahattomassa ja lääkärittömässä maassa, missä jatkuvasti henkilökunta ruikuttaa potilaille työn paljouttaan.

jetsRe: Polyyppimaha?19.4.2011 13.17
Meikäläiselle on seuraava tähystys katsottu tarpeelliseksi 1.5v-2v kuluttua. Muutoksia oli, mutta asteikolla aika lieviä. Polyyppejä pari.

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?19.4.2011 15.07
Samppa - oletko vielä linjoilla, mikä sun papereihin diagnoosiksi tuli?
Sullahan ei ollut sitä Barrettia vaan "hyvänlaatuisempaa" muutosta, mitä
siis ei ole pitkään aikaan enää laskettu Barretiksi.

Sitrus, kuinka monen sentin Barrett sinulla on?

SitrusRe: Polyyppimaha?19.4.2011 15.14
En ole sanonut että mulla on Barrett.

sallaRe: Polyyppimaha?20.4.2011 18.21
Tulokset tuli ja polyypit on juuri niitä hamartomaattisia kystapolyyppejä. Gastroenterologi sanoi että ovat harmittomimpia polyyppejä mitä on ja että muuntuminen olematon.
Seuraava tähystys 5 v päästä.

Tämä gastroenterologi sanoi että happosalpaajien syönti aiheuttaa nimenomaan niitä hyperplastisia polyyppejä (ei hamartomaattisia) ja että niissä hyperplastisissa syöväksi muuntumisprosentti on 0.5-3% eli aikas pieni. Ja että näissä hamartomatoottisissa on syöpäriski alle 0.5 % ja hän ei ole kuullut että koskaan nämä olisivat huonolaatuisiksi muuttuneet.

Eli siinä uskossa elän ja rauhoitun asian suhteen.

Muut koepalat olivat normaalit, ja ruokatorvi siisti.

Alan keskittyä vain refluksin hoitamiseen joka tuntuu nyt rauhoittuneen ainakin hetkeksi. Olisiko stressi lisännyt sitäkin... Tai sitten tulehdus parantunut jos siellä sellainen on ollut.

Yritän vaihtaa ruokavalion terveelliseksi ja ns. refluksille sopivaksi.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

jetsRe: Polyyppimaha?20.4.2011 20.25
Salla, tämähän oli mukavaa tietoa :) Kiitoksia. Mä en ole päässyt vielä yhdenkään lekurin kanssa niin pitkälle, että oltaisiin polyyppien tyypeistä keskusteltu.

Hyviä pääsiäisiä vain!

HepokattiRe: Polyyppimaha?21.4.2011 23.38
Minultakin on useita polyyppejä löydetty, olen niistä aikaisemminkin tällä palstalla kertoillut (syksy -10). Polyypit olivat hamartomatoottisia, kuten lääkäri etukäteen arvelikin. Olin kuitenkin melko paniikissa koepalavastauksia odotellessa, sillä polyyppejä löytyi nyt ensimmäistä kertaa ja löydös tuli täysin puskista, kuten myös se, että mahasta löytyi inaktiivista kroonista gastriittia. Minulla on refl.tauti todettu jo 2004 ja silloin siis eka tähystys tehty. Seuraava tähystys tehtiin 2007 ja sekin oli ok. Nyt sitten 2010 mennessä oli polyyppejä muodostunut. Minulta otettiin koepala muutamasta polyypistä, joten olen aika rauhallisin mielin sen suhteen, että kaikki ovat samaa lajia. Olen syönyt ppi-lääkkeitä 2004 lähtien, eli ne tod.näk. ovat aiheuttaneet polyypit (tätä ei tosin muistaakseni yksikään lääkäri ole myöntänyt).

Lääkärit ovat suhtautuneet varsin leppoisasti ko. polyyppien seurantaan, eräskin sanoi ettei seuraisi niitä lainkaan. Eikä siis mitään seurantasuunnitelmaa tai suositusta ole minulle määrättykään. Lääkkeistä olen edelleen riippuvainen, tosin pärjään 20 mg Nexiumilla nyt kun olen pitäytyny viljattomassa ruokavaliossa. Viljat eivät kuitenkaan ole ainoa syypää, kyllä muitakin ruokia edelleen löytyy, joista tulee närästys (mausteet pahimpia).

Ajattelin mennä tähystykseen ensi syksynä eli vuosi siitä kun polyypit löytyivät, että näkisi edes vähän mihin tilanne on kehittynyt.. En ole hirveästi jaksanut viime aikoina polyypeistä ressata, olo on ollut hyvä ja ruoka maistuu, se riittää tässä vaiheessa aika pitkälle :).

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?25.4.2011 11.00
Kuulostaa hyvältä, salla!

Mukavaa pääsiäismaanantaita kaikille!

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?25.3.2012 22.40
Mahan puolen polyypeista nostoa ..

NightlightRe: Polyyppimaha?26.3.2012 20.21
Siis onko aivan jokaisella happosalpaajan käyttäjällä polyyppeja mahassaan?

jetsRe: Polyyppimaha?26.3.2012 20.28
Sen kun tietäisi. Itseäni kiinnostaa, että onko polyypit lähteneet massusta nyt leikkauksen jälkeen, kun en ole ppi-lääkkeitä syönyt. Ja tähystys on huhtikuun puolivälissä.

untuvikkoRe: Polyyppimaha?26.3.2012 20.33
Multa ei ole mitaan polyyppeja ainakaan viela loytynyt. Kystia on sitten siella sun taalla.

HepokattiRe: Polyyppimaha?26.3.2012 20.37
Nightlight: ei happosalpaajat aiheuta automaattisesti polyyppeja kaikille. Uskoakseni ei tiedetä, miksi joillekin aiheuttaa, ja joillekin ei. Varmaan perintötekijät ym voivat vaikuttaa asiaan. Itselläni esim. polyyppeja ei ollut alle 3 vuoden ppi-lääkkeiden käytön jälkeen, mutta 6 vuoden käytön jälkeen oli. Aikakin voi siis kaiketi vaikuttaa..

jetsRe: Polyyppimaha?26.3.2012 23.44
Papilloomavirukset ne taitaa niitä polyyppejä aiheuttaa. Voisikohan papilloomavirus päästä villiintymään enemmän, jos käyttää PPI-lääkkeitä?

NightlightRe: Polyyppimaha?27.3.2012 21.11
Hepokatti: Kiitos vastauksesta!

yksi vain (siirto)Re: Polyyppimaha?17.7.2012 13.07
Hei, kaikki happosalpaajathan aiheuttavat osalle ihmisistä hyvänlaatuisia kasvaimia vatsalaukkuun. Onko kenellekään tullut Nexiumin käytöstä? Kauanko olitte käyttäneet? Jätetäänkö ne sinne vai leikataanko pois?

TherezzaRe: Polyyppimaha?31.12.2012 1.25
Mulle ne tuli kyllä jo ennen Nexiumin käyttöä, siis Somacin aikaan, jota sitten söinkin vuosia. Tähystykseen menin, kun maha alkoi vaivata, ja silloin löytyivät nuo polyypit ja määrättiin Nexium jatkuvaan käyttöön Somacin tilalle.

Mulle silloin lääkäri sanoi, ettei ole pysytty tutkimaan mikä polyyppeja oikeasti aiheuttaa, mutta todennäköisesti jokin ärytystila. Ne saattavat häipyä kokonaan, kun ärsyttävä tekijä poistuu. Ne saattavat pysyä muuttumattomina tai lisääntyä. Siis ihan miten vaan.....

Nyt maha oireilee taas, joten täytyy huomenissa mennä lääkäriin hakemaan lähete tähystykseen.

MaikkiRe: Polyyppimaha?1.2.2013 8.57
Onko kukaan ajatellut homeopaattista hoitoa?
Nenäpolyyppien hoitokin on yhtä surkeaa, sain tarpeekseni sairaana olemisesta ja kävelin luontaistuotekauppaan, josta sain yhdistelmälääkkeen.
Minulla on ollut useamman kuukauden tiettyyn kohtaan liittyvää MAHAKIPUA, joka katosi homeopaattisen lääkityksen myötä. Tämä nenäpolyyppeihin tarkoitettu lääke on Kalium bichrom Alfaplex, maksoi n. 40 e.
Nenäpolyypit todettiin vuosia sitten, tk-lääkäri katsoo kuvat ensiviikolla. Aiemman puhelinkeskustelun perusteella lääkäri ei ole mikään actionman, (väännettiin kättä onko tutkittu vai ei).

TherezzaRe: Polyyppimaha?4.2.2013 11.54
MAIKKI: Kauanko käytit tuota homeopaattista lääkettä?

Voisin kans kokeilla jotain.

Mulla oli nyt uusintatähystyksessä polyypit hieman pienentyneet, tai sitten kokoero johtuu erilääkäreiden arvioinnista, mutta määrä oli pysynyt suunnilleen samana.

Sen muuten olen huomannut, että aspartaami saa aikaan hirveät poltteet vatsassa, joten sen olen nyt poistanut ruokavaliostani kokonaan. Nexiumia käytän 40-80mg/pv tarpeen mukaan + lisäksi tarvittaessa Ranixal 300mg + ensiapuun Balancid Novum (tuntuu tehokkaalta) + iltaisin ennen nukkumaan menoa kunnon kulaus Gaviscon-pullosta.

polyyppiRe: Polyyppimaha?30.4.2013 11.00
Minulla todettiin myös polyyppejä ensimmäistä kertaa, jännitän nyt koepalojen tulosta. Olen syönyt Nexiumia nyt jo 6 vuotta.
Mitä teille "polyyppimahoille" nyt kuuluu?

TherezzaRe: Polyyppimaha?30.4.2013 11.05
Mitäpä tässä, pärjäillään välillä huonommin ja välillä paremmin....

Muuten tilanne on ennallaan.

TherezzaRe: Polyyppimaha?30.4.2013 11.09
Minkälaisella annostuksella muuten POLYYPPI käytät Nexiumia?

Itse yritin pudottaa annostusta niin, että ottaisin vain aamuisin 40mg, mutta alkoi sitten jo mennä siihen, että aina aamuisin sai herätä oksennuksen maku suussa, joten palasin taas 2 kertaan/pv.

SitrusRe: Polyyppimaha?30.4.2013 11.19
Eihän ne polyypit miltään tunnu. Seuraava gastrokopia on joskus vuoden päässä ja mahaa vääntää kuvottava pelko aina kun asia tulee mieleen. Etenkin kun viimeksi olin lopettaa hengittämisen nukutuksen aikana. Ja sitten sanelunpurkaja oli topännyt, ja sain luulla kaksi pvää että mulla on jo syöpä kehittymässä. Lisäksi Meilahdessa oli käynnissä sellainen hullunmylly koko ajan että tosissaan kauhistutti. Henkilökunta säntäili kädet täristen ja sekoitti vuoroin potilaita ja vuoroin papereita. Paikalla oli kaksi sairaanhoitajaa, toinen Puolasta toinen Keniasta, molemmat puhuivat hoono soomi. Se oli oikeasti pelottavaa. Sitä katellessa ei ihmetyttänyt ollenkaan että 700-1700 ihmistä KUOLEE vuosittain sairaaloissa virheiden takia.

SitrusRe: Polyyppimaha?30.4.2013 11.19
Eihän ne polyypit miltään tunnu. Seuraava gastrokopia on joskus vuoden päässä ja mahaa vääntää kuvottava pelko aina kun asia tulee mieleen. Etenkin kun viimeksi olin lopettaa hengittämisen nukutuksen aikana. Ja sitten sanelunpurkaja oli topännyt, ja sain luulla kaksi pvää että mulla on jo syöpä kehittymässä. Lisäksi Meilahdessa oli käynnissä sellainen hullunmylly koko ajan että tosissaan kauhistutti. Henkilökunta säntäili kädet täristen ja sekoitti vuoroin potilaita ja vuoroin papereita. Paikalla oli kaksi sairaanhoitajaa, toinen Puolasta toinen Keniasta, molemmat puhuivat hoono soomi. Se oli oikeasti pelottavaa. Sitä katellessa ei ihmetyttänyt ollenkaan että 700-1700 ihmistä KUOLEE vuosittain sairaaloissa virheiden takia.

TherezzaRe: Polyyppimaha?30.4.2013 11.30
Juuh, koettu on vastaavanlaista kuin SITRUSkin, ne hoitsut oli kyllä kaikki suomalaisia, mutta silti kukaan ei tiennyt mistään mitään tuolla osastolla, sisätautiosasto, (olin siellä munuaisongelmien takia) ja lääkäri oli maailman veemäisin nuori kloppi....

Ja silloin kun eka tähystys tehtiin nukutuksessa, niin olivat huolimattomasti poistaneet sen tähystimen ja ne kaikki sitkeät limat oli hengitysteiden tukkona, niin en meinannu alkaa hengittää heräämisen jälkeen... ja vielä kun heräsin, se lamaannuttava lääke vaikutti, eli olin hereillä ja kuulin kaiken, mutten pystynyt edes silmiäni räpsyttämään tai sormeani liikauttamaan.... en siis myöskään yskimään niitä limoja pois kurkustani.... kuulin vaan kun lääkäri läpsytti poskiani ja huusi vieressä että "hengitä! hengitä!" sitten se koitti jollain imeä nielua ja kun sekään ei auttanut, kuului vaan kolinaa, kun instrumentit lensi nurkkaa ja läpsiminen ja huuto jatkui....

Taisi kyllä lekuri säikähtää vähintään yhtä paljon kuin minäkin....

enää en nukutuksessa siihen menekään... kunnon puudutus niin kyllä sen sietää. Tosin tämä viimeinen puudutus ei ollut kunnollinen, mutta selvisin sentään hengissä :)

polyyppiRe: Polyyppimaha?30.4.2013 12.15
Normaaliannostus minulla on ollut vain 20 mg, mutta nyt tehtiin koe, jossa söin kahden viikon ajan 80 mg ja samalla yskäni parani viikoksi. Minulla on diagnosoitu astma, josta olen eri mieltä. Uskon, että mahani aiheuttaa limaisen yskän ainakin osoittain, kaikki puhallus- ym astmaan liittyvät arvot ovat olleet aivan normaalit.

Ensimmäisen kerran tähystyksessä todettiin tulehdusta ruokatorvessa ja mahassa, johon sitten sain sen Nexiumin. Tämä tähystys tehtiin, kun aluesairaalan keuhkopolilla todettiin astman olevan hyvässä hoitotasapainossa.

Silloin söin Nexiumia kuuriluontoisena 40 mg kahden kuukauden ajan ja senjälkeen 20 mg tarvittaessa ja tätä tarvetta on ollut joka päivä. Ilman PPI-lääkettä en ole pärjännyt närästyksen takia. Yskää on jatkunut nämä 6 vuotta, vaikka olen käyttänyt lähes kaikki markkinoilla olevat astmalääkkeet vuoron perään.

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?30.4.2013 13.29
Therezza, tutultta kuulosta ..... samaistan vaan sen läpsimisen, kiroilun ja huutamisen ihan normaaliin tähystykseen, jos potilas menee tajuttomaksi (ei tästä omasta kokemuksesta sen enempää).

Pikku MyyRe: Polyyppimaha?30.4.2013 14.03
Kauheeta ! Miksi tuo tähystys on toisille tosi karmeeta kun taas toiset menee siihen "viheltäen" toisenkin kerran ? Tosi kurjaakin kurjempia kokemuksia teillä Sitrus , Therezza ja Refluksikurkku ! Kyllä mua pelottais mennä tuollaisten kokemusten jälkeen enää toista kertaa. Tuon takia itse halusin että tähystys tehdään nenän kautta kun en mitenkään voinu tietenkään ennakoida miten itse reagoin tilanteessa. Onneksi oli sellainen mahdollisuus. Mulla tosiaan ei ollut polyyppeja eikä mitään erikoista muutenkaan. Ainoastaan hieman väljä mahanportti.

TherezzaRe: Polyyppimaha?30.4.2013 14.06
Siis miten se tehdään nenä kautta?

Kyselee ihmettelevä...

SitrusRe: Polyyppimaha?30.4.2013 14.12
Mullahan on kaksi kertaa käynyt niin, että vaikka etukäteen on kirjattu tietoihini, että tähystys tehdään nukutuksessa, niin silti mut on sijoitettu sellaiseen tutkimushuoneeseen (tai nukutuslääkäriä ei olekaan varattu tai whatever) että nukutukseen ei sittenkään ole varauduttu.

Ensimmäisellä kerralla annoin tehdä tutkimuksen ilman nukutusta, ja se oli yhtä tyhjän kanssa, koska se tehtiin niin ylimalkaisesti että koepaloja ei otettu. Niinpä seuraava tähy olikin jo muistaakseni puolen vuoden päästä, ja taaskin tieto sovitusta nukutuksesta oli "jäänyt huomaamatta". Silloin sanoin, että ei käy, varataan uusi aika.

Kaksi kertaa mulle on nyt tehty tähy nukutuksessa, eka kerta sujui tietääkseni kaikin puolin hyvin, toka kerta ei. Lisäksi nukutuslääkärikään ei tiennyt, miksi hengitykseni alkoi hiipua. Joten seuraava kerta todella pelottaa. Lisäksi mulle on tässä matkan varrella valjennut, että ei se tähystys todellakaan mikään vaaraton toimenpide ole, ruokatorvi on nimittäin aika hauras kapine... Lääkäri voi olla kokenut tai kokematon, taitava tai kömpelö ja kun on näitä fiboja omalle kohdalle sattunut enemmän kuin tarpeeksi niin... No niin.

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?30.4.2013 14.19
Therezza, puolet ohuempi tähystin viedään nenän kautta ... refluksi/tutkimus . osiosta tuo transnasaalinen - video näyttää miten http://www.refluksi.fi/19

Nostan myös pikkumyyn postiivisen kokemuksen tuohon kohta ylös ...

Pikku MyyRe: Polyyppimaha?30.4.2013 14.26
Therezza , tähystys nenän kautta tehdään siten että toinen sierain puudutetaan ja tähystin viedään monitorikuvaa apuna käyttäen ruokatorveen ja siitä eteenpäin mahalaukkuun. Tähystin on luonnollisestikin puolet pienempi halkaisijaltaan kuin normi tähystin. Sillä saadaan kuitenkin kaikki koepalat otettua ja tutkittua limakalvojen kunto. Tähystysmenetelmänä koin tämän erityisen helpoksi potilaalle. Toimenpiteen aikana pystyin puhumaan ja yökkäysrefleksiä ei tullut lainkaan. Toki sen nyt tunsi että jotain tehtiin mutta voin sanoa että jos joutuisin uudelleen niin en olisi minkäänlaisessa paniikissa. Suun kautta tehtävästä tähystyksestä mulla ei ole kokemusta.

Sitrus , voi kurjaa noi sun kokemukset :( . Toivottavasti seuraavalla kerralla menisi hyvin !

TherezzaRe: Polyyppimaha?30.4.2013 14.29
Siis voin vaan kuvitella.... puolet pienempi ei kyllä mahtuis meikäläisen klyyvarista läpi....

TherezzaRe: Polyyppimaha?30.4.2013 14.37
Löysin tuosta linkistä videon ruokatorven tähystyksestä nenän kautta, istuallaan, mulle tuli yäk-olo jo plekästä katsomisesta, vaikka siinä se potilas ei näyttänyt reagoivan tähystimeen mitenkään....

mulla on muuten tuo yökkäysrefleksi tosi herkkä, joten voisin kuvitella, ettei tuokaa onnistuisi ilman yökkäämistä....

Pikku MyyRe: Polyyppimaha?30.4.2013 15.48
Joo , mua kans tosiaan pelotti mennä mutta toimenpide oli yllättävän helppo. Istuallaan ei tarvinnu olla kuin sen ajan kun laitettiin se puudutussuihke nenään. Muuten olin kyljelläni niinkuin tähystyksissä ollaan. Ei tuntunut juuri miltään kurkussa. Ei tullut tukehtumisen tunnetta eikä yökkäilyjä.

Pikku MyyRe: Polyyppimaha?30.4.2013 15.53
Niin, minä kans ajattelin että tähystin ei mahdu sieraimesta. Mitä vielä , tosi helposti meni. Ennenkuin huomasinkaan niin se oli ruokatorvessa ja sitten jo mahalaukussa. Tosin kun asiasta kyselin niin on kylläkin joitakin joilla on nenän rakenne sellainen että tähystin ei mene.

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?30.4.2013 15.55
Ajattelin itse mennä ilman muuta tuohon nenän kautta tehtävään (yksityisellä) ...... kun nenän kautta on tehty kurkunpään tähystystäkin (ei sama mutta antaa tietoa miltä letku tuntuu kurkunpäähän asti). Itse olisin melkein istualleni mieluuten :-)


Se kyllä kertoo paljon toimenpiteen "vaivattomudesta", jos pystyy puhumaan :-)

SitrusRe: Polyyppimaha?30.4.2013 16.07
Täytyy kysyä tota nenäjuttua. Manometria ja impedanssimittaus tehtiin nenä kautta, ja siinä oli jotain kammottavaa, jos asiaa ajatteli. Musta tuntui ettei se letku voi mahtua nenään, mutta kyllä se vain mahtui. Lisäksi pelotti että mitäs jos joutuu kertakaikkiaan kauhun valtaan ja yrittää rynnistää pakoon letku nenässä ja toinen pää mahassa....
Elikkä keskityin tiiviisti olemaan ajattelematta toimenpiteen aikana sitä mitä mulle parhaillaan tapahtui. Lääkäri oli taitava, miellyttävä ja rauhallinen. Jälkeenpäin kehuin itseäni siitä että olin selviytynyt niin hienosti!

Pikku MyyRe: Polyyppimaha?30.4.2013 16.15
Juu , ajattelin että tähystys nenän kautta on liian hyvää ollakseen totta mutta olin väärässä :). Nyt kun olen sen käynyt itse läpi niin aion vastaisuudessakin mennä tuohon nenän kautta tehtävään mikäli tarve vaatii.
Refluksikurkku , suosittelen ! :)

SitrusRe: Polyyppimaha?30.4.2013 21.09
Mitähän varten nenätähystys ei ole laajemmin käytössä, satuitko yhtään kysymään, Pikku Myy?
Arvaus: Se vaatii kalliimpia tai uudempia laitteita. Suun kautta tehtävä skopia on lääkärille helpompi, eivät osaa tähystää nenän kautta.

Pikku MyyRe: Polyyppimaha?30.4.2013 22.18
Sitrus , enpä tullut kysyneeksi. Olen kyllä sinun kanssa samoilla linjoilla siinä että suun kautta lienee sitten lääkäreille jotenkin helpompi tähystää ja laitteet tietysti kalliimpia. Jotenkin vaan tulee sellainen tunne että ei ole tarpeeksi suurta tarvetta ottaa tätä uudempaa menetelmää käyttöön. Mene ja tiedä mitenkä asia sitten lopulta on. Kun lukee joidenkin tosi ikäviä kokemuksia tähystyksistä , mm.sinulla niitä myös Sitrus , niin toivoisin kyllä että kaikilla olisi mahdollisuus nenän kautta tehtävään. Tiedän kyllä ihmisiä jotka eivät pidä minään koko toimenpidettä suun kautta mutta itse herkkänä ihmisenä en uskaltanut sitä riskiä ottaa.

SitrusRe: Polyyppimaha?1.5.2013 2.21
Pikku Myy, ne jotka vähättelevät gastroskopian inhottavuutta, ovat niitä joilla ei ole kummempia löydöksiä, ts. jos sulkija toimii ei kaasu tulvi ruokatorveen sitä mukaa kun sitä yritetään pumpata mahaa. Näin on tilanne esim. mulla, ja siitä syystä eka lääkärikin ehdotti vastedes nukutusta jotta tutkimus olisi helpompi sekä kokijalle että tekijälle.
Toisekseen, jos ei ole ruokatorvivaurioita ei tietysti tule kipujakaan tutkimuksen jälkeen.

TherezzaRe: Polyyppimaha?1.5.2013 23.23
Samaa jattelin minäkin, että miksei ole laajemmin käytössä jos kerran on potilaalle helpompi??

Ja tosiaa kyllä se kaasu mullakin sieltä ulos tulee, kun sulkijalihasta ei käytännössä ole...

Ja mulla on kyllä aina ollut tähystyksen jälkeen kurkku aivan sairaan kipeä ja nieleminen on tuskallista monta päivää tähystyksen jälkeen....

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?12.1.2014 15.02
Nostoa Kertulle polyypeista ...

MallaRe: Polyyppimaha?12.1.2014 16.02
Minulta löytyi yksi hamartooma. Lääkäri sanoi etten tarvitse tähystystä 10 vuoteen :o

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?17.11.2014 20.36
Nostoa ...

TherezzaRe: Polyyppimaha?19.11.2014 10.43
Hello!

Nyt pitänee kerrata, mikä olikaan hamartooma....???

TherezzaRe: Polyyppimaha?19.11.2014 10.47
aa siis joo, se oli tuo hyvänlaatuinen....

juuri pari päivää sitten oli Facebookissa linkki jonka otsikkona oli jotain tyyliin eniten määrätyt lääkkeet ja niiden ja luonnolliset vastineet.

happosalpaajan vastineeksi mainittiin ruokasooda, vaan onkohan tuo yhtään sen luonnollisempi, en ole ehtinyt vielä tutkailemaan tarkemmin ruokasoodan sisältöä.

Muistan kyllä, että isoisäni otti aina ruokasoodaa jos närästys iski....

refluksikurkkuRe: Polyyppimaha?19.11.2014 21.26
Ruokasoodasta löytyy meiltäkin vanhoja keskusteluita.

Ruokasooda on siis natriumbikarbonaattia, joka neutraloi tietyn määrän jo mahassa olevaa suolahappoa (vaikutusaika ehkä maks tunti, jona aikana tietty happoa erittyy koko ajan lisää, joten vaikutus kumoutuu) ... samanlaisen efektin aikaansaa tietyillä itsehoitolääkkeillä - esim antasideillä (se ei vastaa salpaajia; salpaajien vaikutus kohdistuu vatsan limakalvossa oleviin aktiivisiin protonipumppujen toimintaan).

TepsuRe: Polyyppimaha?19.11.2014 22.38
Akuutissa närästyksessä ruokasooda on nopeampi apu kuin happosalpaaja. Mutta tosiaan vaikutus ei sitten ole kovin pitkäaikainen. Itse en kylläkään ole mitään radikaalia vaikutuksenloppumishetkeäkään huomannut, vaan olen huonoina päivinä esim. naukkaillut pitkin päivää yhdestä vesilasillisesta, johon on sekoitettu 1 tl soodaa. Olen myös ensin purskutellut suullista huolellisesti suussa, koska vaikutus alkaa limakalvojen kautta saman tien. Joka kerta en ole välttämättä edes nielaissut, vaan pelkästään purskutellut, jotta vaikutus ei yltäisi ruuansulatukseen asti (ihan vain omaa järkeilyä, en tiedä onko tälle mitään oikeaa perustetta :D). Mietin siis, että jos sooda heikentää samalla tavalla ruuansulatuksen toimintaa kuin happosalpaajatkin vatsan happoisuutta vähentäessään.

Minna jokinenKuiva yskä9.9.2016 5.40
Olen menossa tähytykseen yksityiselle. On tähystetty useampia kertoja keliakian ja keliakia lääketutkimuksen takia. En ole saanut rauhoittavia lääkkeitä enkä ole edes ymmärtänyt pyytää. Tuttava sairaanhoitaja sanoi minulle, ettei hän menisi ikinä gastroskopiaan ilman rauhoittavaa lääkitystä. Se on kyllä todella ikävä toimenpide. Olen ajatellut, että rauhoittavaa lääkitystä tai nukutusta ei anneta helposti sen vuoksi, että nukutuksessa on omat riskinsä ja jos tuo rauhoittaminenkin tekisi jotain hengitys ongelmia tai ongelmia (ikäviä tilanteita) yleensä kun elimistö ei toimi normaalisti rauhoitettuna. Siis toimenpide ilman lääkitystä olisi jollaintavalla helpompi. Hammaslääkärillä minulta lähti kerran taju, niin että lääkäri joutui minua vähän herättelemään. Sydän pamppaili joko pelosta tai olin allerginen tuolle puuduteaineelle ja sydän reagoi aineeseen. Tuon kokemuksen jälkeen puuduteaine vaihdettiin. Vaihdettuani hammaslääkäriä en sitten muistanutkaan puudutteen nimeä. H.Lääkäri ehdotti, että porataan ilman puudutetta. Ja sanoi, että puudutetaan sitten jos en kestä. Sanoi vielä että minulla onjuuret jotenkin vetäytyneet jo. Kysymyksessä oli siis jo lapsena paikatusta hampaasta. Kestin porauksen pientä ikävää vihlomista lukuunottamatta. Keskityin vain hengittämiseen ja paikallaan pysymiseen. Jälkikäteen ihmettelin, että miksi en ollut jo aikaisemmin pyytänyt poraamaan ilman puudutetta. Olin aina ollut niin kauhuissani H.Lääkärillä, että mitään ei tehdä ilman puudutetta. Mahan tähystyksessä keskityn hengittämiseen ja ajatukseen, että kohta tää loppuu.
Lopetin keväällä mieliala lääkkeen tai nukkumiseen tarkoitetun Ketipinor in omista ajatuksistani johtuen kuin seinään. Lääkäri ojensi minulle kyllä reseptin miedompaan annokseen ja kehotti lopettamaan vähitellen. Siitä n.kolme päivää myöh. Minulla alkoi vatsa oireilla rajusti. Paha ja oksettava olo heti kun vatsa vähän tyhjeni.Lisäksi mulle tuli sellainen "kuiva yskä" jonka yhdistin heti noihin vatsaoireisiin ja refluksiin. Olihan minulla samanlaisia oireita kun minulla todettiin toi keliakia. Silloin söin Nexicum kuurin ja se silloin auttoi paremmin ;)kuin tuo somac nyt. Olihan se nexicum pilleri isompikin kuin somac;) Omalääkäri oli vain niin nuori, ettei voinu kirjoittaa Nexicum reseptiä, mistä oli jo itellä kokemuksia.tSain somac reseptin ja netistä löysin ohjeen että papaija auttaa. Söin sitä päivittäin se auttoi jonkun verran, söin myös ruuan lisäksi usein banaania. Jonkin ajan kuluttua söin purkillisen ananaksia ja se helpotti huomattavasti oloani. Söin sitten muutaman kerran purkillisen ananaksia (ei mitään halpaversioita vaan dolen tai eldoradon)Happamempaa.Olin helkkarin onnellinen, että näin kävi. Söin myös Somacia joka aamu yhden kapselin. Tätä kesti syksyyn kun en saanut tilattua sitä aikaa ajoissa tähystykseen. Nyt pitää olla viikko ilman somacia ja kärvistellä. Varmuuden vuoksi jätän ananakset sekä papaijat myös väliin. Saas nähä mitä mun mahastani löytyy, olen peloissani.
Vielä haluaisin kertoa. Olen vuosia sitten ennen kui todet. Keliakia, lopettanut käristetyn ruskean kastikkeen tekemisen. Jauhelihaa en ole paistanut vuosiin pannulla aivan loppuun asti, vaan vain että väri muuttuu ja rasva sulaa pois Rasvan heitän pannulta takas lihalaatikkoon ja roskiin. V. 2000 lapsemme synty ja todettiin vilja-allergia, kananmuna ja soija myös pois. Varmuuden vuoksi jätin myös musta- ja mauste- ja valkopippurin pois. Käytin tilliä, persiljaa paljon. Usein syötiin pelkällä suolalla maustettua ruokaa. Kuulin eräältä suu tai kielisyöpään sairastuneelta,että hänelle oli ehdotettu tuo musta tai maustepippurin jättäminen pois ruokavaliosta en muista kumpi.
Toinen lapsi syntyi oli allerginen kotim. Viljoille. Edellisten lasten odotusaikana söin suklaata, karkkia, kokista ja varsinkin lakua. Kolmas lapsi kun syntyi olin jo putsannut jo suurimman osan karkeista ja lakun pois ruokavaliostani. Söin enemmän kasviksia salaattia ja join enemmän vettä. Liha kuuluu myös ruokavalooni. Kolmas lapsi olikin sitten allergiaton. Päin vastoin kuin neuvolassa povattiin, eivät tienneet ruokavalion putsaantumisesta. Viljaallergiat jäivät sitten ajallaan pois lasten kasvaessa. Kunnes 2007 minulla todettiin Keliakia.
Nyt miehelläni on ollut yli puolivuotta pahaa närästystä, syö rennietä. Ei suostu meneen lääkäriin. Huomasi keväällä, että närästys johtuu viljoista. Jätti viljat pois. Aina kun söi leipää, makaronia, jauhokastiketta
Alkoi närästys. Pistelee poskeensa munia pekonia lihaa ja hedelmä ja marjarahkoja. Välillä on limsaa jääkaappi täynnä kun pitää rauhoitella vatsaa. Eikä ole vieläkään suostunu meneen lääkäriin;). Lapset tykkää kun on limua ja makurahkoja kaapissa. Että tämmöstä meillä:)
Tulikohan varmasti ny varmasti kaikki kerrottua:o. Ai niin, isälle aina kakarana naurettiin kun se veti soodaa ja vettä. No, ei naurata ny.
Ei muuta ku onnea ja menestystä kaikille jotka jaksoi lukea tän sekoamatta:)
Ps. Onneks mää saan syödä karkkia ja jätskiä, kermaa.

MarjattaRe: Polyyppimaha?4.6.2018 11.05
Saattaa olla että nexium lisää noita polyyppeja. Mutta esim. minä olen syönyt nexiumia nyt 5 vuotta ,mutta polyyppeja oli jo yli 20 v sitte kun ensimmäisen kerran tähystettiin ja mahavaivoja oli tottakai koska toimenpide tehtiin. Kitkuttelin aina jotenkin vaivojen kanssa mutta sitte 5 v sitten rukatorviki tulehtui ja laitettiin nexium,josta en ole irti päässyt. 3v sitte piti leikata sappirakko ,tulehdus siellä nosti maksa-arvot huippuun. Kiviä ei ollut. Maksa-arvot laskivat mutta nämä mahavaivat eivät katoa ja luulenpa että nexium aiheuttaa mm.ripulia välistä. Olen yrittänyt vieroittua tuosta nexiumista mutta ei onnistu! Ja polyypit on vissiin ikuisia niin kauan kuin henki pihisee!!

PipaRe: Polyyppimaha?14.1.2021 21.31
Minulla todettiin tällä viikolla tähystyksessä polyyppimaha. KOvasti on vatsa- ja selkäkipuja. Nyt odottelen ihan paniikissa vastauksia koepaloista. Mietin vaan että paljonkohan tässä on elinaikaa jäljellä, jos se syöpä sitten on.... ja pystyykö enää miten tätä hoitamaan, kun on jo kauan ollut oireita. Kaikenlaisia muitakin oireita löytyy. Kamala tilanne. Ahdistaa tosi kovin :(

jokujuissiRe: Polyyppimaha?15.1.2021 17.36
Mulla kun aikoinaan tähystykseen lopulta uskaltauduin niin lekuri sano "nodulaarinen" limakalvo. Mitähän sekin meinaa?

Kyllä mä oon varautunut siihen, että joskus voi vatsasyöpä tulla, on se niin heikkoa tuon vatsan kanssa. Mutta luulen oireiston kertovan hyvin nopeasti jos näin on.

Jatkuva terveysahdistus on sairaus sinänsä johon kannattaa kiinnittää huomiota, miten sitä ajattelee, kuolemanpelon pohja? Turvattomuutta lapsena? Kuollaan kuitenkin se on aivan varmaa, mutta ihmismieli on kummallinen, se näkee sen päätepisteen jossain tuolla edempänä.

Niin kauan kuin ei diagnoosia ole ei kannata hukuttaa itseään niihin murheisiin.

Satu MäkinenRe: Polyyppimaha?19.10.2022 12.43
Itse kävin tässä taannoin mahalaukun tähystyksessä ja tulos mahalaukussa reilusti polyyppeja. Ja nyt odottelen vastauksia näytteistä. Lääkäri sano, että kun on hyvänlaatusia niin mitään ei tehdä. Tietyt ruuat olisi hyvä jättää pois yms..mutta kyllä tää vähän nyppii

RituRe: Polyyppimaha?25.9.2023 15.26
Minulla on pari polyyppia mahassa ja tänään tuli vastaus: mahalaukun corpus:polypus cysticus. Ei kuulemma tarvi käydä näiden polyyppien takia enää mahatähystyksessä. Minulla on joka päivä ylävatsa kipuja ja närästystä aika usein. Somac 40mg käytössä. En ota joka päivä tablettia. Mietin vain, että mitä jos nämä polyypit muuttuu vaikka muutaman vuoden päästä syöväksi. Olisi minun mielestä kyllä hyvä jos 2-3 vuoden päästä tehtäs mahalaukun tähystys. Eihän sitä voi kukaan sanoa etukäteen , että polyypit siellä mahassa vaan pysyy muuttumattomina vahusikään saakka. Jos edes elää sinne saakka.

Refluksi ja vajisRe: Polyyppimaha?26.9.2023 18.36
Samaa olen miettinyt ja aion kyllä käydä tähystyksessä vaikka se ei niin kivaa olekaan. Viimeksi tähystävä lääkäri ei ensin puhunut mitään polyypeista mutta kun kysyin erikseen, oliko niitä niin olihan niitä :(

Aikuinen nainen Re: Polyyppimaha?27.9.2023 15.42
Hei! Kerronpa tähän ketjuun, että n.5 viikkoa sitten olin mahatähystyksessä. Tehtiin kahdella eri skoopilla, kun ei pienemmällä saatu niitä näytteitä mitä piti. Puoli tuntia oli kestettävä ja kestämistä kyllä oli. Hengissä selvisin ja lääkäri kehui, että hyvin kestit. Aha....Alla jo muitakin tutkimuksia. Vatsan MRI ja TT kuvauksia. Polyyppeja ja jotain muuta löytyi ja niistä otettiin koepaloja. Samoin ruokatorvesta otettiin jotain näytteitä. Nyt odottelen patologin vastauksia. Ehkä ensi viikolla lääkäri soittaa niistä. Kyllä olo on kun olisi löyhässä hirressä.

Pitäkää huolta itsestänne!!

mala55Re: Polyyppimaha?27.9.2023 20.03
Onko kilpirauhasarvot jo saatu kuntoon?
Ne vaikuttaa jokapuolellla kehoa,eikä koskaan sama,kuin kilpirauhasen omistajilla.

Tiedän tuon tunteen odottamisesta yön pitkinä tunteina ainakin palaa mieleen.

Käytettiinkö radiojodia myös se minulla on aiheuttanut monenlaista murhetta ja paksusuolesta löytynyt syöpäkin VOI OLLA, sen aiheuttama.

Pitkällinen PPI-lääkitys tunnetusti tuottaa polyyppeja, mitkä eivät ilmeisesti muutu pahanlaatuisiksi vatsassa,suolistossa kylläkin.

Toivotaan,että polyypit ovat polyyppeja ja muut löydökset tulehduksia.

Tyroksiini minulla ainakin lisää refluksia ja muutenkin vatsan toiminta vilkastuu sydämen tykytyksetkään eivät ole outoja.

Pärjäillään.

Aikuinen nainen Re: Polyyppimaha?27.9.2023 20.44
Just eilen lääkäri soitti, maanantaina olin verikok.tyroksiiniä vähennettiin 1 pilleri päivässä. Oli yhtenä päivänä puolitoista. Liikatoiminnalla vaan meinaa olla.

En saanut radiojodia, syöpää seurataan. Ennen joulua uudet kokeet.

Suolisto on ollut ihan hajalla. Päivystyksessä olen ollut kun 39 nousee kuume ja kovat kivut. Tulehdusta on TT todettu. MRI haimassa ongelmaa ja nyt tähystävä lääkäri laittoi Husin haimatiimille tietoni. Nyt odottelen mitä tuleman pitää. Niin haiman kun polyyppien osalta. Heitti tähystävä lääkäri että ruokatorvessa ehkä Barret?

Olo on ihan jotenkin epätoivoinen.

Miten Mala sinä olet voinut?

Margohama Re: Polyyppimaha?6.10.2023 13.50
Jos polyyppi 4mm ihosta niin ei ole vaaraksi mihinkään mutta jos kasvanut isoksi niin voi olla haitaksi esim syömisen jälkeen suolistoon painetta tai syntyä ihon repeämä verta mukanaan ( tarvitaan niistä poistetaan tai poistetaan ihosta polyyppi osittain 🤷).
Minulla oli ollut peräaukon sisältä polyypin suolistosta eli kasvanut isoksi kyllä ja aiheutti ulosteen yhdessä kun tuntui epämukava tunne ja myös pieniä naarmuja ihosta verta. Kävin tähystyksessä ja todettiin polyypiksi sitten pyysin samantien poistetaan sen kunnes varattiin aika pienleikkaukseen jo 2 kuukauden kuluttua ( toimenpide kesti kai 20min aika nopea). Polyyppi voi tulla mistä vaan vaikka suolistossa ihon kanssa, peräaukon kautta suolistosta, joskus jopa nenän edestä jossain 🤷.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: