Keskustelu

HelenaApua aamupahoinvointiin?27.3.2011 10:46
Hei,
Olen potenut refluksia nyt neljättä kuukautta. Lääkkeenä somac ( 2 x 20mg).
Erityisen häiritsevää on pahoinvointi ja yökkyyttäminen aamulla. Sängynpäätyä on korotettu, en syö illalla (otan vielä nukkuumaan mennessä Gaviscon-pureskelutabletin). Raskaana en ole.
Mikähänä tähän auttaisi? Onko teillä muilla vastaavia kokemuksia? Päivän mittaan pahoinvointi helpottaa.
t. Helena

samppaRe: Apua aamupahoinvointiin?27.3.2011 12:28
Tuo kuullostaa niin tutulta mulla ihan samoja ongelmia jo pari vuotta mutta apua ei oo oikeen löytynyt

jetsRe: Apua aamupahoinvointiin?27.3.2011 13:35
Kannattaisi kokeilla myös sitä, että heti heräämisen jälkeen nousee istualleen ja syö vaikka jogurtin. Sitten hetken odottelee ja nousee ylös kokonaan vasta sitten.

Tämä ainakin tuolle paremmalle puoliskolle auttoi vastaavan vaivaan..

refluksitautiRe: Apua aamupahoinvointiin?27.3.2011 13:53
Kokeiles jos joku toinen lääke auttas paremmin esim nexium. Toi aamupahoinvointi on hyvin tyypillinen refluksivaiva kyllä ja kun tauti todettiin sitä oli jatkuvasti.

samppaRe: Apua aamupahoinvointiin?27.3.2011 15:20
refluksitauti mikä sulla on auttanut???

HelenaRe: Apua aamupahoinvointiin?27.3.2011 17:25
Kiitos kaikille vastanneille! Nexiumia olen kokeillut ennen Somacia, mutta se kuivatti suun limakalvoja ja pyörrytti tai aiheutti hieman sellaisen huterahkon olon.

Taidan kokeilla aamupahoinvointiin tuota jogurttijuttua. Minuakin kiinnostaa vielä samoin kuin Samppaa, että mikä sinulla, Refluksitauti, auttoi asiaan?

Kummasti helpottaa jo sekin tieto, että muillakin on ollut tällaista, etten ole ainoa. :)

Vieläkö olisi jollakulla kokemusta ja ehdotuksia tähän liittyen?

Terkuin Helena

HelenaKootut vinkit28.3.2011 13:24
Hei,
Lähetän tässä vielä kootut vinkit lähipiiriltä refluksin aiheuttamaan aamupahoinvointiin tai ölöelämään / heikotukseen noin yleensä:

- primperan-reseptilääke (pahoinvointiin ja oksenteluun)
- ruokaileminen vasta parin tunnin päästä heräämisestä
- Valmarin-sitraattiliuos apteekista happo-emästasapainon edistämiseen
- magnesium-maito
- B-vitamiinia lisää (imeytyminen heikentyy happosalpaajalääkityksen ollessa päällä)

Tsemppiä ja voimia kaikille! Jaksetaan!
Helena :)

refluksikurkkuRe: Apua aamupahoinvointiin?28.3.2011 13:56
Kiitos samoin sinulle Helena!

Onko sielläkin joku innokas, joka seuraa B12 vitamiiniarvoja?

Täällä seurataan kanssa ... :-) Itse olen otatuttanut sitä yleisempää
arvoa, en sitä tarkempaa mikä olisi kanssa hyvä varmaan joskus ottaa.

KaivostyöläinenRe: Apua aamupahoinvointiin?28.3.2011 16:31
Mulla kans tuota pahoinvointia. Joskus kestää iltaan ennenkuin olo helpottaa. Tosiaan itse olen huomannut että jos vasta 2 tunnin päästä heräämisestä kun syö, on olo vähän parempi. Primperanista on myös jonkunverran apua. Itsellä todettu tuo väljä alasulkija. Mutta lääkärin mielestä pahoinvointi ei ole refluksitaudin oire. Olisin myös kiitollinen jos joku temppu tuohon pahoinvointiin löytyisi.

samppaRe: Apua aamupahoinvointiin?28.3.2011 17:22
Hei kaivostyöläinen. mula on ihan samanlaisia oireita ja lääkäri on kanssa samaa mieltä ettei pahoinvointi kuulu refluksiin

elinaRe: Apua aamupahoinvointiin?28.3.2011 17:53
Moi,

mulla on refluksin "suurin" oire närästyksen lisäksi pahoinvointi, ja kyllä minulle ainakin lääkäri sanoi että on tyypilliset oireet refluksiin.. Otan aamulla somacin 20mg, ja odottelen että olo hieman helpottaa, sitten syön aamiaisen. Josksu syöminen siityy puolille päivin kun ruoka ei maistu, mutta toisaalta yritän aina syödä jotain, koska syöminen auttaa selvästi pahoinvointiin. Iltasin on yleensä jo ok olo. Helpottavaa kuulla että muilla samoja oireita.. Tämän enempää en osaa neuvoa..

elina

elinaRe: Apua aamupahoinvointiin?28.3.2011 17:56
vielä tosta lääkkeestä jatkan, että sitten kun oiree ont pahemmat, otan kuurina 40mg somacin, ja kun vointi alkaa olla parempi, siirryn takasin tohon 20mg.

HelenaRe: Apua aamupahoinvointiin?28.3.2011 21:13
Elina, Minullakin refluksin oireina ovat juuri närästys ja pahoinvointi. Kun otat kuurina 40mg Somaccia niin helpottaako sinulla silloin myös pahoinvointi? Olisipa mukavaa, että tähän ölöelämään olisi jokin täsmätemppu. Samppa, kirjoitat jo parin vuoden kokemuksesta...oppiiko sitä sietämään ajan oloon paremmin, tuleeko jonkinlaista sitkoa tai turnauskestävyyttä? Apteekissa myydään myös sellaisia rannekkeita (olikohan SeaBand tms?joka tapauksessa lääkkeetön hoito pahoinvointiin), jotka joillakin kuulemma auttavatkin, painavat akupistettä ranteessa. Tiedä tuota. Refluksikurkku, en itse asiassa seuraa B12-vitamiiniarvoja, en tiennytkään että niitä voi seuratakin :) , aina sitä oppii uutta. Olen vain saanut vinkin, että B-vitskua kannattaa nappailla, sillä on runsaasti hyviä vaikutuksia. T. Helena :)

refluksitautiRe: Apua aamupahoinvointiin?28.3.2011 21:31
Ihan auttoi vain tuo ruokavalio ja sitten nexium 40mg aamuisin. On sitä pahoinvointia välillä vieläkin liittyen juuri siihen mitä syö lähinnä. Minulla on väljä alasulkija ja kait siitä johtuva palleatyrä lisäksi.

MinttuRe: Apua aamupahoinvointiin?29.3.2011 11:28
Mullakin on ollut aamulla pahoinvointia. Saman tyyppistä kuin raskaana ollessa (en ole raskaana). Välillä tulee oksennuskin. Itse olen ajatellut että pahoinvointi johtuu Nexiumista. Minulla Nexium 20mg käytössä jota olen ottanut n 1,5 kk ajan keskimäärin 2 kertaa päivässä. Ainakin Nexiumin tuoteselosteessa sanotaan että yleisiä (ilmaantuu harvemmalle kuin yhdelle kymmenestä ihmisestä) Nexiumin käytön oireita ovat mm pahoinvointi ja oksentelu. Olen sen takia vaikka närästyksenkin kustannuksella pitänyt lääkityksen vain kahdessa tabletissa päivässä (kolmen sijaan) ettei pahoinvointi pahene.
Joku sanoi että Nexium kannattaa ottaa aamulla tyhjään vatsaan. Itse otan sen kyllä yleensä aamiaisen kanssa. Täytynee varmaan kokeilla erilaisia tapoja lääkeenoton kanssa ja katsoa mikä määrä ja millä tavalla otettuna on paras. Toisaalta, emmehän me koneita ole joten emme välttämättä reagoi joka päivä samanlaiseen annostukseen tai lääkkeenottotapaan samalla tavalla, joka tietysti vaikeuttaa tätä asiaa...

samppaRe: Apua aamupahoinvointiin?29.3.2011 17:56
Helena: Kyllä se kanssa on oppinut jollain tavalla elämään ,joskus meinaa "henkiset"voimat loppua

ElinaRe: Apua aamupahoinvointiin?29.3.2011 20:28
Helena, joo ne kuurit 40mg somacia yleensä auttaa, tosin joskus voi joutua ottamaan tuhdimpaaannosta parikin kuukautta. Mulla menee tää tauti jotenkin aaltoillen, nyt olen oppinut siihen että jos ja kunhuono-olo alkaa, nostan heti annoksen 40mg, ja yleensä parin viikon jälkeen vointi helpottaa ja aamupahoinvointi loppuu, ja sitten lasken taas annoksen 20mg. Saattaa mennä monta kuukautta että 20mg riittää, ja voin juoda kupin kahviakin päivässä, ilman että tulee pahoinvointia. ( Mulla kahvi ehdottomasti pahin oireiden aiheuttaja, ja siitä yhdestä kupista on ollut vaikea luopua..) Ennen join4-6 kuppiakin päivässä.. Nyt yksi kuppi on ihan maksimi. Muutenkin ruokavalio todella vaikuttaa paljon vointiin. Esim. sitrushedelmät, tuliset ruoat, tuore pulla/ leipä närästää aivan tolkuttomasti. Ja itse olen jonkinverran ylipainoinen, ja jos paino vähääkään tästä nousee, pahoinvointi alkaa nopeesti. Eli mulla kyllä suurimmatpahoinvointiin vaikuttavat tekijät on kahvi, ruokavalio ja ylipaino..

HelenaRe: Apua aamupahoinvointiin?30.3.2011 11:49
Kiitokset kaikille vastauksista!

Minttu, mä olin kans pahoinvoivempi, kun otin aluksi 3 x Nexiumia (mm se pyörrytyshommeli), näistä oireista pääsin, kun vaihdoin Somacciin.

Vielä Samppa sinullekin tsemppiä ja jaksamista!

Minua rohkaisee ja kannustaa se, että lähipiirissäni on useampi kaveri, joilla refluksi ollut ärhäkkänä alkuvaiheessa pitkäänkin, mutta talttunut ajan kuluessa ja riittävän pitkällä lääkityksellä. Tai ainakin "kesyyntynyt" sellaiseksi, ettei enää ihan jatkuvasti tarvitse vahtia syömisiään ja olotilojaan.

Monelle refluksi tuntuu olevan myös sellainen "stressimittari", että oireita tulee esim. kun on liian tiukka tahti esim töissä ja on aika yrittää ottaa taas vähän rennommin.


T. Helena :)

HelenaMuuan ratkaisu!21.4.2011 13:51
Kävin pari viikkoa sitten vielä erikoislääkärillä, joka neuvoi, että primperan kannattaa ottaa illalla nukkumaan mennessä. Näin siitä on paras teho aamupahoinvointia vastaan. Tämä neuvo on auttanut minua tosi paljon, aamupahoinvointi on pysynyt lähes kokonaan kurissa.
Tsemppiä kaikille!
Helena

ElinaRe: Apua aamupahoinvointiin?21.4.2011 22:51
Kiitos Helena vinkistä, täytyypä harkita tota Primperania. Vielä tohon taudin alkuvaiheeseen, mulla oli kanssa taudin alussa aivan järkyttävä olo 3kk, ja epäilin jo kaikkea muuta kun mikään ei auttanut. Pikkuhiljaa, Kolmen kuukauden lääkityksen jälkeen olo alkoi tasaantua, ja olo on pääsääntöisesti kohtuullinen, tai ainakin sellainen että taudin kanssa pärjää. Oli kyllä vatsa alussa todella huonossa kunnossa. Mutta helpottavaa tosiaan kuulla että muillakin samanlaisia oireita! Mukavaa pääsiäistä kaikille!

t. elina

Leikkauksessa ollutRe: Apua aamupahoinvointiin?21.4.2011 23:25
Moi,

minulla oli kuvotus, pahoinvointia monestakin happolääkkeestä (zolt, somac, nexium), ihan kuin olisi ollut raskaana. Sitten sain Gasterix 30mg, siitä ei ole ainakaan toistaiseksi ollut aamupahoinvointia.

Pääsiäistä kaikille!

Orvokki kilpiäinenRe: Apua aamupahoinvointiin?18.8.2014 7:10
Hei!
minullakin on aika kiusallinen aamu pahoinvointi. Kävin lääkärissä ja ehdotti refluxia, Sain lääkkeeksi Pariet 20mg, On helpottanut, mutta vieläkin on joinakin aamuina öllö olo. En enää ole oksentanut. Jos on tulossa hankala päivä, tai ketuttaa oireet palaavat taas. Lääkäri ehdotti kylläkin jatkotutkimusta,ruokatorven tähystystä ym. terv. Orvokki

TimseRe: Apua aamupahoinvointiin?21.8.2014 21:15
Itsellä on aamupahoinvoinnit loppuneet lähestulkoon kokonaan. Resepti tähän oli yksinkertainen. Ennen nukkumaan menoa ei syödä mitään raskasta, eikä mitään raakaa (porkkana, kurkku, tomaatti yms.). Sitten nukutaan pitkät yönet. Aikaisemmin yössä tuli nukuttua se 6 tuntia ja aamulla takuuvarmasti tuli yökättyä vatsanesteet ulos, viimeistään hampaiden pesun yhteydessä.

Olen opettanut itseni menemään aikaisemmin nukkumaan. Melatoniini oli apuna tässä. Nyt tulee yössä nukuttua se 8 h, eikä aamulla ole etova olo, saati et jotain tulisi ylös. Joskus, aika harvoin jotain tulee pihalle.

Pitkien yöunien lisäksi olen koittanut pitää stressitasoni alhaalla. Ennen stressasin paljon töissä. Nykyisin menen töihin, teen minulle osoitetut työt, enkä ota sen suurempia paineita kuten ennen. En ota töitä / työajatuksia kotiin enää.

Lihasjännitystä on nyt hoidettu tavallisella hierojalla ja sekin varmasti on vaikuttanut yöunen laatuun.

Happosalpaajia (Somac 20 mg) syön enää aniharvoin.

Tuossa muutama asia jotka ovat helpottaneet elämääni huomattavasti. En sano että toimisi kaikilla, mutta kokeilemisen arvoista.

Tsemppiä kaikille!

VaniljaRe: Apua aamupahoinvointiin?22.8.2014 8:46
Mukava kuulla Timse että olet löytänyt apua. Usein saattaa ongelmien aiheuttaja olla joku ihan yksinkertainen juttu, jota ei ole edes tullut ajatelleeksi. Olen itsessäni huomannut sen, että joskus joku neuvo tuntuu niin yksinertaiselta että en ole uskonut siihen. Sitten kun vain kokeilee niin apu saattaa tulla helpostikin.

Olen jo ajat sitten lukenut että jos syö raakoja kasviksia iltaisin, se aiheuttaa vatsassa käymistilan. Söin aiemmin usein iltaisin esim. raakaa porkkanaa, lopetin sen. Nykyään syön myös hyvin kevyen iltapalan.

Stressin poistossa minullakin on käytössä sama asenne kuin Timsellä. Teen töissä sen minkä ehdin ja teen sen niin hyvin kuin voin, sitten siirryn seuraavaan tehtävään, en myöskään stressaa tulevilla asioilla. Jos vielä tulee mieleen lause: apua tästä en kyllä selviä, niin sen tilalle on tullut lause: selviän tästä varmasti, olenhan tähän astikin selvinnyt.

Hyvä hieroja/omt-fysioterapeutti/kiropraktikko/osteopaatti on ollut myös minulle suureksi avuksi.

LAKURe: Apua aamupahoinvointiin?23.8.2014 9:28
Poltatko tupakkaa? Mulla katosi aamupahoinvointi tupakoinnin lopettamisen jälkeen.

TimseRe: Apua aamupahoinvointiin?23.8.2014 17:31
Jos minulta kysytään, niin poltan. Heti aamusta ja viimeiseksi illalla. Tuolla ei ole ollut vaikutusta. Toki, pitäisi tässä lopettaa.... mut pitkä ja kivinen tie näyttäis olevan.

PepsiMaxRe: Apua aamupahoinvointiin?8.1.2016 14:12
Tauti ei ole mukava, mutta on mukava kuulla muiden kokemuksia siitä. Minulla diagnosoitiin refluksisairaus noin 5 viikkoa sitten. Erikoislääkäri määräsi kuukauden Somac 40 mg kuurin. Oireet aaltoilivat eivätkä poistuneet joten nyt viikon käyttötauon jälkeen lääkäri neuvoi jatkamaan kuuria. Kahden viikon päästä olen menossa tarkastukseen miltä siellä kurkussa nyt sitten näyttää. Vähän mietityttää mitä on edessä ja helpottuuko oireet kuurin myötä. Pahoinvointia on ajoittain minullakin. Ja yhdyn edelliseen kommenttiin siitä, että vastaanottoaika erikoislääkärillä ei mitenkään riitä kunnon keskusteluun! Ravitsemustietelijänä olen lukenut paljon ruokavalion roolista refluksin hoidossa ja uusiutumisen välttämisessä. Mutta en mitenkään pystyisi täysin luopumaan PepsiMaxista, suklaasta, ja olisihan sitä alkoholiakin mukava joskus nauttia niin, ettei tarvitse koko ajan pelätä milloin oireet pahenee! Kiitos hyvästä keskustelusta ja toivon kaikille tsemppiä tämän kanssa!

MRe: Apua aamupahoinvointiin?14.4.2016 7:04
Ei primperania yötä vasen, ellet ole erittäin hyvä nukkuja. Aiheuttaa nimittäin unettomuutta monille.

KroisosRe: Apua aamupahoinvointiin?15.4.2016 23:18
Mulla alkoi koko refluksisairaus aikanaan pahoinvoinnilla ja vatsan pullistuksella, se on ilmeisesti palleatyrä mikä oksettaa tai sitten on paikat tulehtuneet, kokeile eri happolääkkeitä niin opit tietämään mikä sopii parhaiten sinulle, on meinaan valtavia eroja, sitten ruokavalio, kokeile myös pahoinvointilääkkeitä kuten primperan, stetomil.....eiköhän se siitä rauhoitu.

Uros24Re: Apua aamupahoinvointiin?18.4.2016 8:51
Itsellä todettiin palleatyrä 2015 ja sen aiheuttama refluksi. Lääkkeenä olen siitä asti syönyt esmeprazol 20mg reseptilääkettä. Eikä ole sen jälkeen närästänyt, kun muistaa lääkkeen ottaa säännöllisesti. Somac sun muut ei tehoa ainakaan tähän vaivaan.

PahoinvoivaRe: Apua aamupahoinvointiin?4.8.2016 16:27
Minulla ainakin Somac ja Pariet aiheuttaa kauheaa pahoinvointia. Vielä kovempaa mitä se on normaalisti. Mitähän voisin vielä kokeilla? Primperan sekä stemetil on jatkuvassa käytössä vuorotellen.

EmiliaRe: Apua aamupahoinvointiin?27.4.2017 16:20
Helpottaa lukea täältä että muutkin ovat kamppailleet samojen asioiden kanssa. Itselläni tuo pahoinvointi on invalidisoivin tekijä. Minulta tähystettiin löysä Lessi ja palleatyrä vajaa 3 vuotta sitten. Nyt kuusi viikkoa kamppaillut pahoinvoinnin ja närästyksen kanssa. Aikamoinen hevoskuuri menossa parhaillaan. Samaan pakettiin vielä ylähengitystie infektio päällä ja nyt antibioottikuuri. Oli jo välillä useampi parempi päivä, mutta antibioottikuuri tuntui antavan takapakkia parantumiselle. Olen aika hyvin normaalisti pystynyt olemaan ilman lääkkeitä, välillä antepsinia ja gaviskonia ja elämäntavat ovat olleet vähän niin ja näin. Samalla kun tulin kipeäksi roihahti tuo tulehdus ilmeisen pahaksi. Onko muilla kokemuksia infektion pahentaneen oireita?

TimseRe: Apua aamupahoinvointiin?27.4.2017 18:33
On tämä refluksifoorumi unohtunut itseltäni, mutta nyt kun tuli sähköposti-ilmoitus uudesta viestistä joten päivitellään samalla omia kuulumisia ketjuun. 2014 näyttää olevan viimeisin viestini ja sen jälkeen on paljon tapahtunut.

Aamupahoinvointi jatkui. Homma helpotti välillä mutta takaisin palattiin ja aamulla ei mitään pystynyt syömään / juomaan etteikö ylös olisi tullut.

Lääkäreillä ravattu ja asioita tutkittu. Hoidettiin refluksina, ahdostuksena, paniikkohäiriönä ja mitäs muuta kokeiltiinkaan.

Sitten löytyi toimiva hoito. Fysioterapia. Kyllä. Omat paikat ovat olleet niin jumissa (pallea, rinta, toinen olkapää, selkä ja heijastanut ihan jalkaan asti.

Fyssarilla käyntien jälkeen kun availtiin noita faskiapisteitä, varsinkin pallean alueelta, on homma helpottunut. Jatkuva tahaton lihasjännitys aiheutti sen että jännitteessä olevat lihakset painoivat kurkkua sekä palleaa joka sitten sai sen olon aikaiseksi että refluksi kiusaisi. Kyllähän se kiusasikin ja todella, syy siihen löytyi. Nykyään suolikin toimii paremmin. Närästyslääkettä tai happosalpaajaa ei enää tarvi, ellei sitten ole tosi rasvaista ja raskasta mättöä syönyt.

Työterveyslääkärit eivät useista käynneistä huolimatta mitään erikoista löytäneet. Viittasivat vain että korvien välissä vika. Mutta eipäs ollutkaan.

Syy aamupahoinvointiin on toki refluksi, mutta laukaiseva tekijä on lihasepätasapaino selkälihaksissa joka sitten heijastelee eri puolille kroppaa.

En nyt sano että tämä olisi kaikille ratkaisu ongelmaan, mutta tässä eräs lähestymiskeino asiaan.

refluksitautiRe: Apua aamupahoinvointiin?27.4.2017 23:22
Emilia kyllä on. Refluksi kun tuppaa pahentumaan nimenomaan noista antibiooteista, suosittelen kyllä kunnon happosalpaajaa ja lisäksi maitohappobakteeria syömään antibioottikuurin aikana. Jos joskus saat kortisonikuurin lisäksi antibioottikuurin aikana, niin sitten ne oireet vasta pahentuvatkin. Tuntui, että koko yläkroppa olisi ollut tulessa ja jouduinkin päivystykseen. Mitään muuta ei löytynyt kun närästys kurkussa.

EmiliaRe: Apua aamupahoinvointiin?1.5.2017 8:37
Kyllä on sitkeässä tämä pahoinvointi, ihan kauheaa. Muistan ensimmäisen refluksi kauteni, jolloin tuo pahoinvointi jakso taisi kestää melkein kolme kuukautta. Alkaa henkisesti olemaan aika väsynyt tähän huonoon oloon. Oletteko saaneet elämäntapamuutoksilla apua ongelmaan? Lääkärini mielestä refluksiin ei kuulu pahoinvointi, mutta täällä kun lukee ihmisten juttuja on aika monella tuo paha olo matkassa refluksia sairastaessa. Illat ovat selkeästi parempia ja yöt nukun hyvin, mutta aamu kun koittaa on pettymys huomata että sieltä se pahoinvointi taas tupsahti.

iidaiiRe: Apua aamupahoinvointiin?1.5.2017 10:09
Olen vuosien omakohtaisten kokemusten kautta tullut siihen tulokseen, että huonovointinen olo ei johdu refluksista, vaan gastriitista=mahakatarri. Siinä mahan limakalvo on tulehtunut. Varsinkin aamuisin, kun maha on tyhjä, on huono olo. Usein jopa heikottava ja uupunut. Vesikin tyhjään mahaan tuntuu vaan lisäävän tunnetta. Ruokailujen jälkeen olo on selvästi parempi. Öisin ei minullakaan ole ongelmia.
Itselläni muutamia vuosia sitten lakritsin syönnillä aikaan saadun tilanteen korjaantuminen kesti viisi kuukautta. Nyt korjailen kuukausi sitten kahdella paksu Pepe lakupatukalla aikaansaatua tilaani. Yleensä esimerkiksi suklaan syönti ( kun ei ole minulla siinä mitään kohtuutta) saa aikaan huonon olon, joka kuitenkin menee melko nopeasti ohi.
Minulla on todettu gastriitti, löysä sulkija ja palleatyrä. Närästystä en koe, kurkkuoireita jonkin verran. Kai se palleatyräkin jossain on. Lääkkeeksi näihin määrätään aina happosalpaajia. Perusteltuakin, etteivät hapot pääse lisää ärsyttämään tulehtunutta limakalvoa. Itse olen jättänyt Somacit ottamatta, koska nekin tuntuivat jotenkin vääriltä ja tilaani pahentavilta. Luin jostain ketjusta L-glutamiinin (aminohappo) maha-suolikanavan limakalvoja parantavasta vaikutuksesta. Otan sitä nut aamuisin tuhjään mahaan. Viikko mennyt. Vaikutuksesta en osaa vielä sanoa mitään.
Olen muuten huomannut, että kun ottaa puolikkaan Imodiumin, se tekee olon ja mahan ihmeen rauhalliseksi. Eihän sitä voi päivittäin käyttää, mutta silloin otan, kun on jotain tärkeää menoa.
Kun gastriitti on pahana, lisälyötejä on valtavasti. Rauhallinen maha, ei lisälyötejä.
Ihana ilma pitkästä aikaa. Jos vappulenkille tästä vääntäytyisi.
Toivotan refluksitonta ja mahdollisimman oireetonta vappua kaikille.

kokemuksiaRe: Apua aamupahoinvointiin?1.5.2017 10:21
Kaikkien happosalpaajien tavallisin sivuvaikutus on pahoinvointi. Oli se lääke sitten Somac, Nexium tai Pariet samat sivuvaikutukset. Toki ihmiset reagoivat eri tavalla eri lääkkeisiin. Samoin näiden lääkkeiden sivuvaikutuksina voi olla selkä- ja nivelkipuja.
Itselläni on selkävaivoja mutta olenhan syönyt jo kolme vuotta Nexiumia. Kaksi kertaa vuodessa otan palan suklaata ja 3-4 krt vuodessa juon kupin teetä, muuten vain vettä, maitoa ja laimeata hapotonta mehua juomina. Hyvät ja huonot ajat vuorottelevat, stressi vaikuttaa myös.

EmiliaRe: Apua aamupahoinvointiin?1.5.2017 10:39
Itselläni ei kataria tähtstyksessä ollut. Nyt aivan voimaton olo ja väsynyt. Heti kun pahoinvointi vähän väistyy virtaa kyllä löytyy. Välillä ollut 2~3 päivääkin parempi olla,ja sitten huonompaa. Nyt saattaa olla että tuo antiniootti antoi takapakkia parantumiseen. Hampaat kalisten yritän vähän saada syötyä. Ei oikein näy valoa tunnelin päässä, mieli maassa olla näin pitkään kipeänä. Gastron lääkäri meinasi että minulla saattaa olla versio johon lääkkeet ei kovin hyvin pure. Toukokuun lopulla seuraava aika lääkärille.

ainooRe: Apua aamupahoinvointiin?17.5.2017 19:12
Kirjoittelin jo tuonne toiseen pahoinvointiketjuun. Mulla ei ainakaan vielä virallisesti ole diagnosoitu refluksia, vaikka oireita on. Kaikki muut oireet löytyy paitsi ns. perinteinen ylävatsakipu ja närästys(polttelu). Kuten täälläkin moni sanonut, aamut alkaa pahoinvoinnilla (kuin krapulassa olisi). Ruokahalua ei ennen iltapäivää. Toisaalta syöminen auttaa heti pahoinvointiin. Syönnin jälkeen alkaakin sitten nousta tavaraa kohti kurkkua. Kolmas viikko somacia menossa, ei mitään apua, päinvastoin. Itselläni historiaa ylävatsavaivoissa vain yksi pidempi kipuilukohtaus 8 vuotta sitten, tuolloin tähystettiin, eikä merkkejä ruokatorvi-/mahavaurioista ollut, mutta alasulkija oli todella löysä. Lisäksi vuosien ajan ollut rykimistä/limaisuutta heti ruokailun jälkeen. Olen pitänyt tätä tähän mennessä vain ominaisuutena. Mutta nyt aivan yhtäkkiä jonkinlaisen ruuansulatushäiriön seurauksena alkoi refluksityyppiset oireet sekä jäätävä pahoinvointi. Voiko tämä sairaus alkaa näin yhtäkkiä? Mikä teillä on laukaissut oireet ensimmäistä kertaa?

TimseRe: Apua aamupahoinvointiin?25.4.2018 7:19
Pitkään oli ongelmia vatsan kanssa. Refluksia hoidettiin ja lääkittiin.

Tilanne on nyt parantunut. Aamukahvinkin pystyy juomaan. Mikä tähän auttoi. 2 vko sairausloma + Alprox (ahdistuslääke) + kuukausittaiset käynnit työterveysspykologilla sekä viikottaiset käynnit urheiluhierojalla/fysioterapeutilla.

Työperäinen stressitila joka aiheuttaa lihaksistossa jännitteitä joka taas aiheutti sen että rinnan ja vatsan alueen lihakset "painoi" sisuskaluja samalla ärsyttäen ruokatorvea.

Nykyisin mennään ilman närästyslääkkeitä. 4 viikkoon ei ole Somacia tai mitään muutakaan vatsalääkettä tarvinnut ottaa. Yöt saa nukuttua hyvin.

Hyvä muistutus siitä, että aina se pelkän refluksin hoito ei auta, vaan vikaa pitää etsiä muulta. Stressi on yksi suuri syy vatsan ja suoliston toimimattomuuteen.

LimettiRe: Apua aamupahoinvointiin?24.5.2020 12:18
Mulla myös samaa aamupahoinvointia. Osaisiko joku suositella fysioterapeuttia PK-seudulla? Vai luuletteko että kunhan on omt-fysioterapeutti niin ok?

KatarinaRe: Apua aamupahoinvointiin?17.9.2020 14:51
Minulla on kanssa aamupahoinvointia. Refluksitautia ei ole todettu mutta kaikki refluksin vaivat on. Olen joskus syönyt pari somac kuuria ja muistaakseni ei tullut aamupahoinvointia, mutta kun kuurin lopetin niin jaksottaisesti välillä aamusin tuli. Itsellä pahoinvointi kestää aina vaan aamun ja loppu päivä/iltapäivä ja ilta on taas normaali olo ja tekee mieli syödä ilman että yökötyttää. Hirvean kiusallinen vaiva, toivon että joskus tämä loppuisi kokonaan.

kaisa3151Re: Apua aamupahoinvointiin?29.8.2023 8:52
Nexium 40mgX2 päivässä on ollut tehokkain!!! Somacit ym. myös testattu, mutta parhaimmistoon meni nexium - https://onlinecheappills.com/nexiumfi.htmlVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: