Keskustelu

jetsMetoklopramidi (Primperan tms)24.3.2011 14:20
Tuolta vanhemmista keskusteluista lueskelin, että joku on saanut lääkkeeksi myös Primperania.

Itse mietiskelin, että täytyy olla olemassa jokin aine, joka stimuloi tuota alasulkijaa, ja googlettamalla löytyi sitten näitä prokineettisiä aineita. Ja luulin jo kotvan, ettei Suomessa myydä mitään näistä lääkkeistä.. Mutta löytyihän tuo Primperan sitten (helpottaa jos googlaa suomeksi, metoklopramidi versus metoclopramide, heh)..

Olisiko ihan jaettavaksi kokemuksia tästä lääkkeestä? Itseäni ainakin kiinnostaisi kokeilla.

SitrusRe: Metoklopramidi (Primperan tms)24.3.2011 14:40
Olen käyttänyt ja kirjoittanutkin tänne kokemuksista. Nyt en löytänyt tekstejäni.

Olen ottanut ennen ruokailua. Tehoaa erinomaisesti närään, mutta teho on lyhyt, enintään tunti. Käytin jonkun aikaa, mutta lopetin rytmihäiriöiden takia.

KatjaRe: Metoklopramidi (Primperan tms)24.3.2011 18:57
Minä käytin sitä pahoinvointiin johon auttoi mutta sillä on ikävä sivuvaikutus eli ripuli, lopetin sen takia.

ArskaRe: Metoklopramidi (Primperan tms)1.4.2011 22:30
Primperan on tullut aika tutuksi itselle. Nyt ei ole onneksi tarvinnt käyttää säännöllisesti pitkään aikaan. Toimii melko hyvin kuvotukseen ja pahaan oloon. Väsyttää vaan ihan hitosti. Kaapista löytyy muuta liuska jos kuvotus yllättää!

jetsRe: Metoklopramidi (Primperan tms)2.4.2011 10:41
Täytyy pyytää tätä lekurilta seuraavan kerran. Minua tuo kiinnostaa juurikin sen vuoksi, että metoklopramidin pitäisi stimuloida LES:ä.

refluksikurkkuRe: Metoklopramidi (Primperan tms)2.4.2011 11:01
"Kunnon" kolmannen polven refluksilääkkeitä, joidenka vaikutus kohdistuu juuri alasulkijaan, odottelen itse kovasti.
Toivottavasti lesogaberaanitestaus menee nappiin ja saadaan joku tuote
seuraavan 10 vuoden sisällä ...

jetsRe: Metoklopramidi (Primperan tms)12.4.2011 16:01
Ei sitten tainnut tämä lesogaberaani-testaus mennä putkeen?

Onkos lisää kokemuksia Primperanista? Itse ajattelin tuota pyytää. Unohdin tänään kun kävin lekurissa, lähete manometriaan ja PH-mittaukseen tulossa.

refluksikurkkuRe: Metoklopramidi (Primperan tms)12.4.2011 16:20
Lesogaberaanin testaus/tuotekehittely on tietääkseni täysin kesken ...
Maaliskuussa julkaistiin yksi artikkeli, jossa tulokset edelleen ok.
Toivotaan kovasti, että siitä saadaan ensimmäinen kunnon sulkijalääke!!
Vie vaan niin hirveän kauan saada lääke onnistumaan sekä sitten vielä ostettavaksi kuluttajalle (jopa 15 v kaiken kaikkiaan, jos kaikki menee hyvin!!).

Addexin lääkekehittely (eli siis eri tuote) puolestaan lopetettiin refluksin ja migreenin osalta, koska muutamalla koehenkilöistä (muistaakseni maksa-) arvot nousivat useamman viikon käytössä. Harmittava taka-isku refluksikkojen kannalta!

Pääsetkö tutkimuksiin piakkoin?

SitrusRe: Metoklopramidi (Primperan tms)12.4.2011 18:13
jets, ihan uteliaisuudesta, minkälaisista kokemuksista sä erityisesti kysyt? Tässähän on meitä jo monta, jotka olemme kertoneet miten primperan vaikuttaa eli monta näkökulmaa on jo tarjolla. Tämä lääke ei ole mitenkään erityisesti suosittu. Tarkoitan sitä, että mulle on useampikin lääkäri sanonut että älä käytä sitä (sen kummemmin perustelematta kieltoaan), käytä vaan niitä salpaajia. Koska lääke on kuitenkin tehokas, olen itse käyttänyt sitä harkintani mukaan. Rytmihäiriö on kyllä varsin pelottava sivuvaikutus.

JuiceRe: Metoklopramidi (Primperan tms)13.4.2011 8:57
Miä en tullut ilman primperania ja somakkia toimeen. Primperan oli kyllä hyvä auttoi huonoon oloon, ja tuntui että ruoka laskeutui nopeammin alas.

jetsRe: Metoklopramidi (Primperan tms)13.4.2011 10:42
Sitrus, no ajattelin että kyllä kai niitä positiivisiakin kokemuksia Primperanista on olemassa.

Juice, kiitti tiedosta.

Mikä/mitkä lääkefirma tuota Lesogaberaania nyt tutkii? Löysin vain tuon Addexiin liittyvän tiedon ja siitä päättelin että koko homma oli nyt loppu.

SitrusRe: Metoklopramidi (Primperan tms)13.4.2011 11:57
Mun kokemus oli mielestäni positiivinen, ja toivoin sen välittyvän myös tekstistäni. Myös Arska ja Katja kertoivat lääkkeen tehonneen. Mut miten vaan.

Sain Primperania suoneen viimeisimmän gastroskopian jälkeen, kun anestesian jälkeen tuli pahoinvointia. Tehosi heti.

refluksikurkkuRe: Metoklopramidi (Primperan tms)25.3.2012 12:19
nostoa amalia23 ...

amalia23Re: Metoklopramidi (Primperan tms)25.3.2012 13:01
Täytynee vissii minunkii kokeilla tuota primperania kun sitä on kehuttu täällä ja sitä löytyy multa monta pakettia :) toimii varmaa myös siihen pahaan oloo ku mie sitä niin kammoan ja oksentamista. Tulee syönnin jälkee sellain paineen tunne tuohhon pallean kohtaan.

Pete 76Re: Metoklopramidi (Primperan tms)9.3.2013 8:10
Itselläni lääkäri määräsi vakavaan migreeni kohtaukseen Prinperan 10mg, tramal(nopea 100mg), orudis 100. Heti kohtauksen alettua. Olin hieman skeptinen asialle. Mutta kuinkas kävikään. Olin vastaan otolla ja minulle annettiin kyseiset i.v.nä. Kolme päivää migreeni oli kestänyt ja paha olo siihen lisäksi. Oksettava olo ja särky katosi n. 20min ja kohtaus laukesi olo muuttui miltei normaaliksi. Meinasin halata lääkäriä niin helpottunut olin. Lääkäri selitti että nämä tukevat toisiaan erittäin hyvin migreeni säryssä. Ei mikään näistä kunnolla yksin mutta yhdessä toimii ja ihme kyllä ne auttoivat, vaikka tramakin yksin toden näköisesti vain haittaisi asiaa.

Astma/refluksiRe: Metoklopramidi (Primperan tms)9.3.2013 10:12
Olen käyttänyt tätä Primperania jo pitkään..
Pahoinvointiin (Mahataudissa ym.) Myös migreeniin määrätty!

Tehokas lääke pakko myöntää! :)

rehaRe: Metoklopramidi (Primperan tms)9.3.2013 11:48
Käytin Primperania säännöllisesti diagnoosin saatuani, mutta seuraavalla lääkärikäynnillä kehotettiin pitämään mahdollisimman minimissä siihen turvautuminen. Ei ilmeisesti tee hyvää käyttää pitkiä aikoja. Toimii kuitenkin lieviin kipukohtauksiin paremmin kuin Litalgin ja joskus otan ihan ennaltaehkäisynä, jos syömisen jälkeen tuntuu poikkeuksellisen ikävältä vatsa.

KimRe: Metoklopramidi (Primperan tms)20.3.2020 16:55
Haluan varoittaa metoklopramidista. Metoklopramidi menee aivoihin ja vaikuttaa siellä dopamiinireseptoreihin. Mitä kauemmin lääkettä käyttää, sitä suurempi riski, että tulee liikehäiriö: parkinsonismi, dyskinesia tai dystonia. Parkinsonismi yleensä paranee, kun lääkkeen lopettaa. Lääkkeen aiheuttama dyskinesia ja dystonia ovat yleensä pysyviä. Ne voivat olla jatkuvia tahdosta riippumattomia liikkeitä tai lihaskramppeja. Ne voivat viedä suuren osan ihmisen liikuntakyvystä, työkyvystä ja elämänlaadusta.

PetraRe: Metoklopramidi (Primperan tms)25.1.2023 10:11
Tämä on vanha viesti. En kauhea usein ole tuota metoclopramidea käyttänyt. Mutta joskus sitä mennyt useampi päivä putkeen, sit taas pitkä tauko.

Mietin voisiko johtua tuosta lääkkeestä, minulla jalat kramppaa jos kävelen vähänkin nopeammin, tai rappusia jos kävelen töissä usein pitää ravistella jalkoja puolessa välissä. Jos ei pysähdy ravistele, tuntuu että reidet repee.

Voisikohan tuo olla tullut lääkkeestä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: