Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

teevihreä tee ja muut12.2.2011 9:38
Hei!
Aiheuttaako vihreä tee refluksia siinä missä muutkin teet?
Onko jotain muuta ruokaa vielä mitä välttää sivuostolla olevien ruokien lisäksi?
Kiitos jo etukäteen!

hiekkapaperikurkkuRe: vihreä tee ja muut12.2.2011 10:15
Hei, itselleni ei ainakaan vihreä tee ole koskaan sopinut.Aiheuttaa hyvin pian pahoinvointia ja vatsakipuja samoin kuin tummat haudutetut teet. Minttuteekään ei monille refluksikoille sovi.
Jos olet kokeillut vihreää teetä ja havainnut, että saat siitä ikäviä tuntoja, jätä se yksinkertaisesti pois. Kokeilemalla selvität, mikä sopii sinulle mikä ei.

sporreRe: vihreä tee ja muut12.2.2011 12:35
Entä rooibos-teet?
Ja kamomilla-tee - sitähän sanotaan vatsaystävälliseksi?
Mitä konkarit sanovat niistä.

RipanenRe: vihreä tee ja muut12.2.2011 13:33
Itse olen suosinut yrttiteetä, niistä ei ole ollut haittaa. Kofeiinihan se suurin haitta on, ja sitä on vihreässä teessäkin, mutta ei yrttiteessä. Joskaan kofeiinitontakaan kahvia ei suositella refluksitaudista kärsiville, en muista mikä siinä oli syynä. Itse kyllä juon kahvia, se on suurin heikkous ja oikestaan ainoa pahe, josta en suostu luopumaan... Toisaalta jos nyt fundoleikkauskaan ei auta refluksiin, niin sitten ei kyllä ole muuta vaihtoehtoa kuin jättää kahvi kokonaan pois.

Se on totta, että yrteistä mm. piparminttu kuuluu närästystä aiheuttavien joukkoon, joten sitä olen välttänyt. Kamomilla on tosi hyvä, rooibos myös. Yrttejä on niin paljon niitä yhdistelemällä saa tosi herkullista teetä. Mm. kamomilla, lakritsinjuuri, vadelmanlehti, kanerva, nokkonen, siankärsämö yms. yms.

leikkauksessa olluRe: vihreä tee ja muut12.2.2011 14:27
Rooibosta mä kans join jossain vaiheessa. Joku kehui täällä sivuilla myös keltaista teetä. Itse en ole sitä koskaan maistanut. Mulle ei kyllä ennen leikkausta sopinut tuo Rooiboskaan, join vain kuumaa vetta. Ei niin hirvittävän hyvää, mutta siihenkin tottuu. Tarkoitus olisi jossakin vaiheessa taas koittaa ja aloittaa varmaan rooiboksesta. Mahtaa maistua oudota parin vuoden jälkeen.

SitrusRe: vihreä tee ja muut12.2.2011 17:06
Mä olen kehunut sitä keltaista teetä. Kehun edelleen siitä syystä, että se maistuu oikealta teeltä muttei ole lainkaan kitkerää tai maultaan kovaa. Tosin olen huomannut ettei sekään sovi silloin kun on kaikkein vaikeinta.

leikkauksessa olluRe: vihreä tee ja muut12.2.2011 19:38
Juu, sinä se olitkin! Oliko sitrus niin, että sitä keltaista teetä saa ainakin isommista marketeista? Sitrus sinä taisit suositella myös mango-yosaa jossakin vaiheessa. Se on mulla ostoslistassa heti kun menen kauppaan. Kiitos vaan vinkeistä!

karvinenRe: vihreä tee ja muut12.2.2011 21:02
mulle käy valkoinen tee.jostain syystä kaikki muut teelaadut ärsyttää.kahvia ei uskalla ajatellakkaan.

SitrusRe: vihreä tee ja muut12.2.2011 21:28
Marketeista en osaa kyllä sanoa. Itse olen ostanut erikoisliikkeestä kauppahallista, mutta kannattaa kysellä. Keltainen tee siis tarkoittaa ihan tietyllä tavalla käsiteltyjä teelehtiä. Käsittely on vaivalloista ja hidastakin tietääkseni, ja siksi tee on hieman kallimpaa. Mutta myös riittoisaa. Ja tosiaan, valkoinen tee on varmaan myöskin lempeää. Sitä ainakin saa jopa pusseina.
Toi mango-yosa on mulla sellainen peruselintarvike, että suunnilleen 5 viikossa niitä menee. Onneksi maku ei ainakaan vielä kyllästytä. Sitä paitsi siinä on ihan kivasti kaloreitakin niiksi päiviksi kun syöminen on vaikeeta. Onhan sillä hintaakin, mutta toisaalta eipä tuohon ruokaan muuten pahemmin rahaa tule tärvättyä.
Kiva kuulla jos vinkeistä on iloa!!

leikkauksessa olluRe: vihreä tee ja muut12.2.2011 21:41
Juu, olen täällä ollut sairaslomalla ja lukenut näitä keskusteluja kiinostuneena. Ihanaa, kun saa uusia vinkkejä. Sitä tosiaan välillä tuo ruokavalio on aikas suppea. Suuri kiitos, taas tosiaan tuli kolme uutta, keltainen tee, valkoinen tee ja tuo mango-yosa.

NightlightRe: vihreä tee ja muut13.2.2011 21:26
En tiedä vihreästä teestä, mutta minulle ihan tavallinen musta tee sopii mainiosti, ei tule minkäänlaisia oireita. Juonkin teetä joka aamu.

Leikkauksessa olluRe: vihreä tee ja muut15.2.2011 16:57
Kävin ostamassa mango-yosaa. Löysin hyllyltä smoothien, jossa luku mango-vanilja-yosa, sellainen parin-kolmen desin jogurttipurkin näköinen juoma. Onko Sitrus oikea?

SitrusRe: vihreä tee ja muut15.2.2011 17:28
Se on justiinsa se! Maistuuko?

Leikkauksessa olluRe: vihreä tee ja muut15.2.2011 18:59
Kyllä maistuu!!!! Kiitos vinkistä. Oletko Sitrus maistanut sitä toista (jokin marja) Yosa juomaa? Vai oisko happamampi ja huonompi vaihtoehto?

SitrusRe: vihreä tee ja muut15.2.2011 19:27
Olen maistanut. Mulle se oli ihan liian hapanta. Jos mango-yosan valmistus lopetetaan olen valmis nousemaan barrikadeille.
Olen myös maistanut muita yosa-tuotteita, mutta ne on kaikki happamia.

Leikkauksessa olluRe: vihreä tee ja muut15.2.2011 19:40
Jos ja kun se todennäköisesti sopii myös minulle, niin alan kanssa ostamaan sitä viikossa purkeittain. Tää oli niin hyvä uusi tuttavuus. Täytyy laittaa valmistukseen kehuja tuotteesta ettei tarvitse nousta barrikaadeille.

Tsemiä huomiseen, muista pahinta on odottaminen, huomenna tähän aikaa homma on ohi!

SitrusRe: vihreä tee ja muut15.2.2011 20:10
Kiitos, alan olla jo täysin edesvastuuttomassa tilassa. Jos esimerkiksi rupeaisin tiskaamaan, ei taatusti monta astiaa jäisi ehjäksi.
Haluaisin keksiä jotain positiivista, mutta kaiken muun ohella pelottaa tutkimuksen jälkiseuraukset. Viimeksi kun otettiin näytepaloja, alkoi gastroskopiasta monen viikon jakso, jolloin sain tuskin mitään syötyä. Tosin samaan aikaan rupesin käyttämään nexiumia, eikä se sopinut mulle yhtään. Kurkku ja ruokatorvi kuivuivat ja oli muutenkin hirveä olo.
Edellinen gastroskopia, jolloin näytepaloja ei otettu (9/2010), ei aiheuttanut mitään ongelmia. Mutta eipä siitä saatu tarpeellisia tietojakaan, ja siksi nyt ronkitaan taas.

Vihreä teeRe: vihreä tee ja muut15.2.2011 20:57
Ajattele et 5 minuttia tai vähän yli sun elämästä. Itse vetäisin letkun pois ja pakko mennä uudestaan. Ei kannata ahdistua, eihäns e varsinaisesti satu.

karvinenRe: vihreä tee ja muut15.2.2011 22:47
onnea huomiselle sitrus.mä kabs kuheasti jännitin mut onneks ei ollu niin kamala kun odotin.monesko kerta tää sulle on?

SaturnusRe: vihreä tee ja muut23.5.2013 22:28
Haa, löysinpäs tämän keskustelun. Olen pari päivää ihmetellyt, kun vihreä tee tökkii ja alkaa tehdä pahaa. En tiennytkään, että siinäkin on kofeiinia ja että vihreäkin tee voi ärsyttää mahaa. Mä oon litkinyt sitä tuhottomia määriä viime aikoina, kun olen kuvitellut että se on jotenkin vatsaystävällistä. Pitää varmaan kokeilla tuota valkoista tai keltaista teetä. Tietääkö kukaan, mikä vatsaa ärsyttävä ainesosa noista viimeksimainituista puuttuu?

SitrusRe: vihreä tee ja muut23.5.2013 22:44
Mulla on sellainen teoria, että tee ärsyttää siksi, että maha luulee saaneensa jotain pilkottavaa kun juodaan teetä, joten se alkaa lingota sisältöä ja tuottaa suolahappoa. Sitten siellä ei olekaan muuta kuin teetä. Jos taas mahassa olisi jotain kiinteää ja oikeasti sulatettavaa, mahan sisältö ei olisi niin hapanta ja nestemäistä, kuin pelkkä tee+mahaneste-seos.

Olen testannut tätä teoriaa syömällä jotain joko teen kanssa tai juuri ennen sitä, ja kokemus tukee teoriaani. Siis ei pelkkää vedenohutta nestettä mahaan, ei etenkään teetä, joka on huonosti sulavaa.

Kyllä mäkin tulen huonovointiseksi jos juon mitään paljon, edes vettä.
Sopivin vedenohuista juomista on rasvaton maito, ja sitä menee ainakin 3 lasillista/pvä.

NightlightRe: vihreä tee ja muut24.5.2013 15:03
"Hassua" kun mulle (musta) tee sopii mainiosti, ihan yksikseen ja ruuan kanssa, ei tule minkäänlaisia oireita siitä.

refluksikurkkuRe: vihreä tee ja muut24.5.2013 15:31
Mulla kuplauttaa takaisin päin lämmin nestemäinen eli hopeateekin. Lämpö siinä taitaa aiheuttaa itselläni sen kuplauksen.

Teetä olen juonut kerran tai kaksi tänä vuonna. Vauvoillahan on tätä pikakuplautusta kanssa (ihan tavallisena ilmiönä) maidon kanssa ainakin ....

Teet on aika happamia kaiken kaikkiaan, joten ne voi tuoda kyllä yllätyksiä refluksikolle.

VaniljaRe: vihreä tee ja muut24.5.2013 17:24
Minulle vihreä tee on myös jo ennen tätä refluksia aiheuttanut pahoinvointia, siksi en sitä hirveästi ole harrastanut, vain satunnaisesti. Jos sitä ei voi juoda, kannattaa siitä hauduttaa vahvaa teetä, säilyttää jääkaapissa ja käyttää kasvovetenä. Se tekee hyvää iholle, samoin voi käyttää kamomillateet, jos siitä ei pidä ja ne lojuvat kaapissa käyttämättömänä.

MartsuRe: vihreä tee ja muut4.9.2013 20:14
Olen aika paljon juonut vihreää teetä mutta vaikea nyt sanoa mitä se tekee. Itse olen mieltänyt että se lämpimän juominen rauhoittaisi kurkkua ja irrottaisi limaa mitä saa jatkuvasti rykiä. Olen aika yllättynyt kun löysin tämän keskustelun ja sitten tee ei ole sekään hyvä :( kahvia en juo!

HansuRe: vihreä tee ja muut4.9.2013 20:15
Mulla käytössä semmonen yrttitee, Sleepy tea ja siihen laitan nokkosjauhetta sekaan, keitän teenkeittimellä niin ei jää ne rouheet teen sekaan. Ei närästä ainakaan mua.

VaniljaRe: vihreä tee ja muut5.9.2013 9:37
Eivät kaikki vihreät teet aiheuta närästystä, minä ostin Matcha-teetä, joka on vahva vihreä tee, sitä voin juoda ihan hyvin, ilman mitään ongelmaa. Jotkut vihreät teet sopivat minulle ja jotkut eivät. Kokeilemalla se selviää, voihan sitä kokeilla olla ilman vihreää teetä vaikka viikon ajan ja sitten aloittaa uudestaan, sitten varmaan näkee, aiheuttaako se oireiden pahenemista.

SinsehessuRe: vihreä tee ja muut13.3.2018 1:28
Kiinalainen ja japanilainen vihreä tee on täysin eri juomia valmistustavan ja makunsa puolesta. En tiedä sopiiko kumpikaan mahaongelmaisille, mutta minusta japanilainen on jotenkin huomattavasti miedompi ja jopa parantava kokemus. Suurin osa vihreästä teestä taitaa olla kiinalaistyyppistä, mutta molempia on saatavilla pienimmistäkin ruokakaupoista.

Kannattaa kokeilla vaihtaa vähäksi aikaa jos närästää ja pää kuitenkin huutaa kofeiinia.

Aikuinen nainenRe: vihreä tee ja muut13.3.2018 9:54
Minulle ravintoterapeutti suositteli vihreetä teetä unettomuuteen ja tähän refluksiin, myöskin rooibosta, mutta kumpaakin kokeilin ja minulle ainakin tuli molemmista aikamoiset närästys oireet, joten juomani on ihan vesi vain.

Yksilöllistä tämäkin kuten moni muukin juttu meillä refluksikoilla.

VaniljaRe: vihreä tee ja muut13.3.2018 10:57
Vihreää teetä unettomuuteen? Minut se pitää taatusti hereillä jos sitä illalla juon. Japanilainen vihreä tee on parempaa minunkin mielestäni. Kiinalaisesta tulee huono olo.

Aikuinen nainenRe: vihreä tee ja muut13.3.2018 11:06
Joo unettomuuteen näitä molempia mainintsemiani tee juomia suositeltiin.
Mutta enpä minä niistä hyötynyt.

https://hidastaelamaa.fi/2017/06/nukutko-yosi-nama-10-juomaa-helpottavat-nukahtamista-auttavat-nukkumaan-lapi-yon/

Tässäkin mainitaan vihreä tee.

VaniljaRe: vihreä tee ja muut13.3.2018 12:13
Ok, vihreätä teetä kofeiinittomana. Sehän kai sisältää tosiaan kofeiinia, se siinä tietysti virkistääkin. Unettomuus on ikävä vaiva. Minuakin refluksi piti hereillä silloin alkuun, mutta kun oireet helpottivat aloin taas nukkua hyvin.

Aikuinen nainenRe: vihreä tee ja muut13.3.2018 12:32
Minulla on viisi vuotta ollut tätä kurjaa unettomuutta. Siihen kaikki nämä kehoni kivut ja närästys ym.refluksivaivat, niin usein on todella vitsit vähissä. Lähes joka päivä.

Kaikkea olen kokeillut vaan ei apua ole tullut. 😪

VaniljaRe: vihreä tee ja muut13.3.2018 12:49
Kuulostaa kyllä tosi ikävältä. Kivutko sinua pitää hereillä vai refluksivaivat. Vai onko unettomuus vain jotenkin kroonistunut?

Aikuinen nainenRe: vihreä tee ja muut13.3.2018 13:40
Kivut on osa syy unettomuuteen ja kyllä unettomuus on varmaan kroonistunutkin.
Paljon on henkistä ahdinkoa joita kivut aiheuttaa ja pelko omasta tulevaisuudesta joka ennusteiden myötä ei ole kovin valoisa.

Eli kaikki vaikuttaa kaikkeen 😪

VaniljaRe: vihreä tee ja muut13.3.2018 18:39
Kuulostaa ikävältä. Aika hurjaa että tuo on jatkunut jo noin monta vuotta. Ei ole ihme jos tuosta ahdistuu.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: