Keskustelu

Sitrusvirtsatietulehdus21.12.2016 1.18
taitaa nyt olla. Olen pelännyt ab- kuuria, ja nyt se on edessä. Mun refluksi alkoi nimenomaan lääkkeiden käytöstä. Lääkäriä ei yleensä saa tajuamaan, että refluksin paheneminen ei ole mikään pikkujuttu.
Mulle määrättiin 2009 laajakirjoista ab-ta nimeltään Flagyl, otin 2 pilleriä ja luulin kuolevani, kirjaimellisesti.

Mikähän troppi olisi hyvä? Pakko se on mennä lääkäriin etenkin kun olen voinut saada sairaalasta jonkun tartunnan.

SitrusRe: virtsatietulehdus21.12.2016 1.38
Valkosipulia ei maha siedä. Mutta teen juoman, jonka uskon ja toivon tekevän hyvää. Kuumaa vettä, maitoa, hunajaa, tippa sitr.mehua ja vs.kynsi. Juoma maistuu valkosipulille, mutta ei lisää oireita, jotka on päällä koko ajan.

AnnemariRe: virtsatietulehdus21.12.2016 8.40
Selexid on hyvä vti- kuuri.

VaniljaRe: virtsatietulehdus21.12.2016 9.35
Eikös vt-tulehdukseen määrätä ab-kuuri aina sen
Bakteerin mukaan joka sen on aiheuttanut. Siksi tekevät viljelynkin.
Minä käytän päivittäin vahvoja karpalokapseleita ehkäisemään vt-tulehdusta.
Ne sisältävät myös c-vitamiinia. Eivät aiheuta minulle mitään ongelmaa refluksin kanssa.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus21.12.2016 10.37
Minulla oli sama tilanne muutama viikko sitten, sain Nitrofur-C kuurin vitsikseen ja herran jestas minkä närästys polton sain ja sitä on kestänyt tähän päivään asti. Vaikka kuinka ehdotin hoitajalle, lääkäriähän en nähnyt, että antibiootit tekevät ihan tosi huonoksi närästys oireeni. Ei auttanut. Nämä määrättiin.
En kyllä koko kuuria syönyt, joten saa nähdä tuleeko virtsis takaisin.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus21.12.2016 11.56
Niin tarkoitin virtsikseen antibiootit😁 kirjoitusvirheitä pukkaa.

VaniljaRe: virtsatietulehdus21.12.2016 17.01
Vt-tulehdukseen määrättyä ab-kuuria ei kannata jättää kesken, tulehdus voi jäädä elimistöön muhimaan ja siitä saattaa seurata munuaisaltaantulehdus ja huonolla onnella verenmyrkytys. Tila on hengenvaarallinen ja siinä sitten tiputellaan vahvoja antibiootteja suoraan suoneen.

Vt-tulehdus on erittäin epämiellyttävä ja siihen voi olla taipumusta. Meillä suvun naisilla sitä esiintyy enemmänkin. Karpalo on tehokas tulehduksen estäjä, samaten c-vitamiini. Siksi minulla on käytössä ne molemmat. Vanhemmiten vaiva yleensä pahenee.

SitrusRe: virtsatietulehdus21.12.2016 18.28
Saattaakin olla gynejuttu. Eikä mulla ole gyneä, kun edellinen jäi eläkkeelle. Ihmeen huonosti googlaamalla löytyy ketään Espoosta, joulun alla vielä.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus21.12.2016 20.16
Karpaloa ja C :tä minäkin käytän. Pakko oli jättää kuuri kesken ei kertakaikkiaan psyyke kestänyt sitä refluksi poltetta. Otin riskin. Ehkä ei mitään jälkijuttuja tule. Hope so.

SitrusRe: virtsatietulehdus21.12.2016 22.04
A.n., tiedäthän mitä Van. sanoo on ihan totta. Pyydä lääkäriltä toinen kuuri. Toinen lääke.
Mä olen tosissani miettinyt että eikö abta voi saada suoneen? Ei tietenkään, sehän olisi potilaan hemmottelua, ja siihen ei tässä maassa syyllistytä.

Mulla on ihan selvä alavatsakipu, pakko mennä huomenna lääkäriin. Lääkärissä mua kohdellaan toistuvasti kuin valittaisin turhasta. Mutta tosiasiassa siedän kipua aika pitkään, ennen kuin menen lääkäriin. Sitä on ollut niin paljon, ettei enää muista miltä tuntuu voida hyvin.
Nyt tajuan, että on tätä alavatsakipuakin ollut aina silloin tällöin, mutta en vaan ole noteerannut. Tyhmää.

SitrusRe: virtsatietulehdus21.12.2016 22.08
Kyllä mäkin olen karpaloita nyt mättänyt, mutta myöhäisthän se nyt on. Kun tilanne rauhoittuu, jos rauhoittuu, niin etsin itselleni yleislääkärin jolla käyn säännöllisesti.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus22.12.2016 9.38
Kyllä ymmärrän mitä tarkoitatte ja kiitos siitä teille Vanilja ja Sitrus.
Uskon, tulehduksen menneen ohi. Enhän lääkäriä nähnyt ollenkaan ja vein uuden pissanäytteen ja siitä luvattiin soittaa jos pöpöjä on. Mitään ei kuulunut siis asia selvä.
Närästää edelleen sen antibiootin laukaisemana, että ihan pelkään ko, lääkettä. Suoneen voisi oikeesti meille huono mahaisille sitä laittaa. Mutta valinta ei ole oma. Muut päättää.

VaniljaRe: virtsatietulehdus22.12.2016 9.51
Samalla tavalla antibiootit varmasti suoliston bakteerikantaan vaikuttavat, annetaan niitä suoneen tai suun kautta. Ne eivät ole koskaan hyväksi suolistolle. Hyvä että veit uuden näytteen, varmasti tulehdus on ohi jos mitään ei näkynyt.

SitrusRe: virtsatietulehdus22.12.2016 18.38
Nyt tulee tk:lle kiitosta. Olen muutenkin tykännyt nykyisen asuinalueeni pikku terv.asemasta. Edelliseen, hienoon, isoon ja ns. paremmalla alueella sijaitsevaan verrattuna tässä on jotain erityistä jonka tänään tajusin. Siellä työntekijät vaikuttavat iloisilta ja tyytyväisiltä. Mulle ei koskaan tule siellä sellainen olo, että olen näkymätön tai häiriöksi. Päinvastoin tunnen itseni tervetulleeksi. Kaikki työntekijät katsovat potilaita, hymyilevät, heittävät sanasen ohikulkiessaan.

Mietin tänään, varaanko ajan yks. gyn. huomiseksi vai menenkö tk:hon. Terv.neuvonnassa suositeltiin lääkäriinmenoa tänään. Tulehdus kun voi edetä nopeastikin munuaisiin. Sain lähetteen virtsanäytettä ja crp:tä varten jo ennen lääkäriin menoa. Normaalit. Huomenna tulee viljelyn tulos, josta lääkäri soittaa. Hän kuunteli, kun kerroin abkuuriin liittyvän huoleni. Teki myös taitavasti gyn. tutkimuksen ja kirjoitti estrogeenipuikkoreseptin. Olen tavannut niin monta töykeää, huolimatonta ja oireitani väheksyvää lääkäriä, että tämä vaikutti ihmeeltä. Eikä maksanut mitään. Ajatella!

SitrusRe: virtsatietulehdus23.12.2016 14.48
Ei ollut bakt.tulehdusta.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus23.12.2016 16.56
Hyvä kun ei tarvitse antibioottia. Mistä lie sinun kipusi ja vaiva johtunut.

SitrusRe: virtsatietulehdus23.12.2016 17.03
Pitänee kysyä gyneltä.

Mitä sulle kuuluu tänään, An?

SitrusRe: virtsatietulehdus28.12.2016 15.56
Nyt voi todeta, että jos julkinen lääkäri ei löydä vaivan syytä eikä lähetä erikoislääkärille, ei pidä luulla että on turvallista jäädä "seurailemaan" ja syömään kipulääkettä.
Kävin gynellä, se totesi että kohdun limakalvo on epänormaalin paksu. Tarjoutui lähettämään mut Jorviin kohdun limakalvonäytteen ottoa varten, tai ottamaan sen itse saman tien. Sai ottaa. Nyt odotellaan 2 viikkoa. Vähän jännittää. Oli hyvä että menin.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus28.12.2016 16.30
Kiitos Sitrus kysymästä virtsatie juttu on ok. Eli pärjään. Sain gyneltä vagifem reseptin niitä käytän ja pitäis hoitaa myös kirvelyä pois. On toiminut.

Hyvä kun sinä sait itselles apua ja nyt se kaks viikkoa menee nopeaan kun porukalla odotetaan vastausta.

Koeta jaksaa.

SitrusRe: virtsatietulehdus28.12.2016 17.28
Kiitos, A.n. Nyt suoraan sanoen pelottaa. Googlasin, ja mulla limakalvon paksuus on huomattava. Sitä se gyne sanoi, että löydös ei ole normaali, kun menkat on loppuneet. Kohdun limakalvon syöpä tarjoutuu selitykseksi. Mulla ei ole ollut kyllä mitään vuotoa.

Gyne ihmetteli miksei alavatsaa ole ultrattu, kun kerroin ravanneeni lääkärissä. Mä puolestani ihmettelen tk- lääkäriä, joka kehotti seurailemaan ja syömään kipulääkettä! Mitä hiton järkeä on koskaan turruttaa tuntematonta kipua lääkkeellä?

Gyne sanoi, että älä nyt kauheasti ole huolissasi. Ilmeisesti muitakin vaihtoehtoja on kuin syöpä sitten.

SitrusRe: virtsatietulehdus28.12.2016 17.31
Mullakin on Vagifempuikkoja, mutta gyne sanoi että älä käytä ennen kuin tulos tulee. Alan kyllä henkisesti varautua kohdunpoistoon. Vähintään. Apua!

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus28.12.2016 17.49
On kuule ystävä hyvä.
Minulla oli iso kasvain munasarjassa ja lääkäri sanoi, että se melko varmuudella on pahanlaatuinen kun oliko niin ettei näkynyt rajoja kasvaimelle tai päinvastoin näkyi. Eli jompikumpi tarkoitti sitä ettei ole ihan simppeli juttu eli suuri epäilys pahasta. Kun kävin sairaalan lääkärillä hän tutki minut ja ultrasi ym. ja sanoi, että kohdun limakalvoilla on paksuuntumaa, että nyt lähtee kohtu ja molemmat munasarjat. Niin lähti ja tässä olen. Siitä on jo vuosia, eli nyt on vielä leikkaustekniikat kehittyneet ym. Joten uskon kaiken taas kerran menevän hyvin. Näinhän sitä pitää lohduttaa kohtalotoveria ja valaa uskoa siihen ettei aina ole siitä pahimmasta kyse vaikka ennusteetkin sitä viestivät. Voi kääntyäkin ihan toisinkin päin.
Kyllä minä itkuni itkin ja pelkäsin tottakai pahinta, vaan sillä kertaa selvisin.

Välttämättä ei mitään hälyyttävää sinulla olekaan. Mutta hyvä kun tutkivat.


Aika näyttää mitä jatkossa eteen tulee.

Taas Sitrus sinulle paljon halauksia ja näin yritän sinun oloasi helpottaa

SitrusRe: virtsatietulehdus28.12.2016 18.10
Kiitos jälleen kerran, Ann!
Mahakipu ja polte on ennallaan, unohdin kysyä siihen lievitystä. Jätin lääkärille soittopyynnön. Jotenkin tuntuu, että olen shokissa, kun ihan kuin pitäisi olla järkyttynyt, mutta ikään kuin katson sitä ulkopuolelta.
Mulla ei ole ollut nälkä pitkään aikaan, ja syön tosi vähän. Silti koko mahan alue tuntuu paisuneelta.

Jos tässä nyt jotain hyvää on, niin löysin uuden gynen. Koskaan ei papaa ole otettu noin kivuttomasti. Mutta kohtunäytteen ottaminen sattui kovasti.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus28.12.2016 18.21
Sitrus multa otettiin tk:ssa tuo näyte ,kirjoitinkin siitä pari viikkoa sitten ja vastaus oli tullut tiistaina, kun se otettiin perjantaina.Sanottiin kyllä että parin viikon kuluessa.

Mullahan oli että jos näyte riittämätön, niin uuteen sitten kun ottajalla ei ollut huoneessaan kaikkia tarvittavia välineitä.

Mutta katsoin itse vastauksen kanta.fi ja siinä oli että näyte niukka mutta ei mitään epänormaalia,Ei hyperplasiiaa tms.Jäi kyllä mietityttämään että kai ne ei ois alkaneet tulkita koko näytettä jos ei ois voinu?

Kohdunpoisto tehdään jos liikakasvussa on poikkeavaa liikakasvukudoksessa kun näyte tutkitaan.Mutta älä hätäile.
Muutoinhan tuo on kaikenikäisillä naisilla käsittääkseni aika tavallista, tieten eri juttu ennen menopaussia, tai siis eri hoidot kun paksuuntuuhan se jos vaikka kuukautiset jää puuttumaan muun syyn kuin menopaussin takia.

Todellakin on muita vaihtoehtoja kuin se pahin vaikka paksuus voi lisätä RISKIÄ-siks sillekkin on tehtävissä ajoissa jotakii.

Minäpäs kaivan sen oman tulokseni tuolta,minusta se on epäilyttävä niukkuuden takia:(

SitrusRe: virtsatietulehdus28.12.2016 18.32
No mulla se oli vielä niin reilusti liian paksu ja epätasainen. Mut ei voi mitään. Nyt pitäisi vaan kivuista huolimatta jotenkin pysyä rauhallisena. Ja syödä ja elää.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus28.12.2016 18.47
Vastaus kohtuontelon irtosolu u-syto

Niukassa näytteessä nähdään yksikerroksista pinta ja rauhasepiteeliä.Strooma on tiivistä.Merkkejä proliferaatiosta,hyperplasiasta tai maligniteetista ei ole.Löydöksenä on inaktiivia endometriumia.

ENDOMETRIUM:Ei diagnostisia muutoksia.

Näyte siis otettu 8.12, saapunut 9.12 ja vastattu 12.12

MUTTA nyt huomasin että multa on otettu vain tuo u-syto, ja luin tuolla u-syto nimikkeellä niin tuli että käytetään poikkeustapauksissa jolloin näytteeksi saatu vain soluja???Kun taas tää sanoo:

https://vita.fi/laboratoriokasikirja/tutkimus/638

SitrusRe: virtsatietulehdus28.12.2016 19.11
Mä en tuosta ymmärrä, kun en tiedä mitä siellä pitäisi olla.

Tosiaan mua kaivelee se tk- lääkäri. Sanoin sille että kannattaa varmaan mennä gynelle, niin se sanoi että harkitaan sitä jos vaiva hankaloituu. Sanoin että tottakai menen gynelle jos tää eu ole vt-tulehdus, niin se vain tuijotti mykkänä.

Tilanne alkaa olla se, että en luota enää yhtään julkiseen tutkimukseen.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus28.12.2016 19.19
Nuo tarkottaa ettei ole ylimäärääräisiä soluja ei liikakasvua eikä pahanlaatuisuutta.Ja että kohdun sidekudosverkko on tiivis.

Niin että sulta varmasti otettiin ihan histologinen eli kudosnäyte eli imettiin sitä kohdun limakalvoa näytteeksi jolloin siitä saadaan kudosnäytekkin.

Jaa-no mä järkeilen että jos noissa soluissa ois ollu jotain ni sit tieten ois otettu koepaloja.

Sitrus varmasti kaivelee tuo lääkäri!!!!

SitrusRe: virtsatietulehdus28.12.2016 19.29
Juu imettiin. Se sattui niin että huusin. En arvannut, kun mulle on tehty se kerran aiemmin, eikä silloin sattunut. Mut lääkäri sanoi että johtuu siitä kun kkt on loppu. Se oli ihanan rohkaiseva ja pyyteli vielä anteeksi moneen kertaan kipua.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus28.12.2016 19.53
No edes joku ihana lääkäri sinunkin kohdalla, on noita tyrijöitä riittänytkin.

Oon ihan kyllästynyt taas, lueskelin netistä että riittämättömät tai virheellisesti käsitellyt näytteet patologian labra pyytää uudelleen seulontanäytteiden kohdalla, mutta hoidollisten näytteiden kohdalla niukka näyte saattaa olla potilaalle kohtalokas:O

Tuossa oli kyse papa näytteistä, mutta luulisi pätevän muihinkin.

Soitan kyllä huomenna hitto tuohon solu ja kudoslaboratorioon missä mun näyte on tutkittu koska heidän sivuilla sanotaantuosta kohdun limakalvon solunäytteestä että"luotettavan tulkinnan edellytyksenä on täydellinen lähete ja huolellisesti otettu edustava näyte"

Se oli niukka perhana mutta silti näköjään pystytty tulkitsemaan....voi vee että tällasiakin vielä pitää miettiä:(

SitrusRe: virtsatietulehdus28.12.2016 22.36
Maha - ja alaselkäkipu sekä polttelu siellä niin on tosi kovaa. Otin panadolin, ei mitään tehoa.
Mitä mä teen? Miksi ihmispoloa koetellaan jatkuvalla kivulla?

Verenpainekin nousee, vaikka siihen on lääke. Kipu nostaa. Missäs niitä kipuklinikoita oli?

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus29.12.2016 9.38
Se mikä on meitä yhdistävä tekijä taitaa olla se tietämättömyys mikä vaivaa ja mistä kaikki johtuu ja vielä se mistä saisi apua.
Ainakin itse koen, että se panikoituminen sen suhteen kun vaivoja on ja ei apua saa, pahentaa oloa enemmän. Tietää ettei mistään luulosairaudesta ole kysymys vaan oikea vika on josssain ja siihen haluaisi apua. Sitten kun kohtaa näitä lääkäreitä jotka eivät itsekään ymmärrä mistä potilas valittaa eli voisi ruveta netistä hakemaan vastausta onkohan sillä tämä vai tuo vaiva ei herätä meissä mitään luottamusta vaan tekee pelkoa entisten lisäksi, lisää.

Ihan tuntee niin paljon samoja tuntemuksia kun te muutkin jotka tänne olostanne kirjoitatte, että siski sitä vertaistukea haluaisi kovin antaa ja jakaa näillä keinoin kun itse osaa. Samalla saa omaankin oloonsa ainakin vähän helpotusta kun huomaa ettei ole yksin. Vaikka se ei ketään meistä auta, mutta tunne, että joku välittää on minulle ainkin kantava voima.

Sekin, ettei kipua ymmärretä jos ei ole itse sitä kokenut, siis lääkärit heille on vaikea "todistella" kuinka kipeä on ja huonosti voi.
En tiedä onko kipuklinikoita erikseen mutta sairaaloissahan on kipupolit mutta sinnekin pääsee vain lähetteellä. Kuten itsekin olen tämän selkäni ja näiden prolapsien takia päässyt. Soitto sinne ja sieltä varataan aika lääkärille tarpeen mukaan helpottaa tässä selkäjutussa, mutta ainoastaan siinä. Ei unettomuuten ym. vaivoihin oteta siellä kantaa.

Siis yhtä vaivaa hoitaa joku ja toiseen vaivaan pitää taas löytää uusi ymmärtäjä.

Näin me joudutaan kipujemme kanssa eläämään. Lohduttaa, että onneksi on tämä päivä mitä yrittää jaksaa elää.

Koettakaa pärjätä ystäväiset, koetusta on omakin elämäni.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus29.12.2016 10.33
Soitin sinne solu ja kudoslabraan, sanottiin että kyllä on patologi katsonut että näytteessä on riittävästi soluja tulkitakseen sen ja että kysyin vielä varta vasten voinko heittää tän mielestäni.

Eli nyt en ajattele tuota enää.

Sitten koitin soittaa eräälle yksityiselle lääkäriasemalle kun metsästän tiettyä gastroenterologia, mutta se lääkäriasema on kiinni tän viikon, siinä oli lankanumero niin soitin.

Nyt mietin soittaisko mehiläiseen siellä ois aika tänäänkin yhdelle gastrolle mutta mitkä hinnat ja tuskin lähettäävät julkisille tutkimuksiin.

Heräsin niin ikään kovaan mahaselkäkipuun yläkeskimahassa että alkaa riittämään.

Sitrus, mullakin on myös alaselkä ja alamahapolttelua ja kipua jatkuvana nyt.Ja sillon kun tuo kohtunäyte otettiin aristaa kohdun yläpuolelta ja mulla koskee siis myöskin navan kohdalle ylle ja alle:(

Koko joulun oon ruokahaluttomuudesta huolimatta syöny ja kaloreita on taatusti kertyny,paino tippunu silti kun aamulla katsoin. Yhteensä 4.5 kk:ssa joku 12 kiloo.

Voi pee, yks mahis ois ehkä cityterveys, mutta sinnekkin tarvii lääkärin lähetteen, vai voikohan sinne tilata ajan ilman lähetettä, ei saa vaan kelakorvausta.

Haluisin koko mahan ultraan.Ja sit gastroskopiaan.

Oispa sitä rahaa ni nyt menisin!!!!

SitrusRe: virtsatietulehdus29.12.2016 11.04
Se minkä mä tästä opin ja sain, niin enää en anna vähätellä kipujani. Enkä tyrkyttää mahakipuihin masennuslääkkeitä. Järkyttävin oli jorvissa yksi nuori erikoistuva kloppi, joka selitti, että tuskin mun mahakipuja kannattaa enempää tutkia, siitä saattaa vain koitua lisää löydöksiä jotka herättää turhaa ahdistusta!! Kun niitä ei ymmärrä. Voitteko kuvitella mitätöivämpää kommenttia. Tällaista saa kuulla, mutta en ole ainoa. Ja onneksi tuo kyseinen lääkäri ei tutkimuksestani päätä.

Mitä tulee rahaan, niin voin todeta, että ainoa mihin käytän rahaa nyt asumiskulujen ja ruoan lisäksi, on sairastaninen. En matkusta, harrasta, nauti mitään enkä mistään.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus29.12.2016 11.21
Millon sun maha on viimeks tähystetty ja mitä sulla on seuraavaksi tiedossa?

Olen tätä kysellyt enkä ole huomannu että oisit vastannut mutta ketjut jo menee sekaisin.Miten sen jutun kävi että se yksi lääkäri halus sulle tietokonetomografian muttet ollut varma laittoiko lähetteen?

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus29.12.2016 11.27
Kyllä minä pääsin Mehiläisen gastrolääkärin kautta sairaalaan sinne paksusuoli tähystykseen , että uskoisin AnnaMyy sinunkin pääsevän. Jopa lääkäri itse ehdotti sitä
Sanoi yksityisesti maksaisi tuhansia. Joten jos niin koet ettet jaksa olla mene ihmeessä.
Sanoin ystävälleni joka sisustaa kotiaan kaiken aikaa , että minun eurot menee lääkäreille joten tuttu tunne kuten.Sitrus totesit.

SitrusRe: virtsatietulehdus29.12.2016 11.27
En mä tiedä mitä mulle määrätään. Sit näkee.

SitrusRe: virtsatietulehdus29.12.2016 11.40
Mun systerillä on aina ollut sellainen tapa, että se tölväisee mua usein kommentilla "mulla ei ole rahaa". Yleensä kyse on tasan tarkkaan valinnoista. Viimeksi valitti selkäänsä, kysyin käytkö hierojalla, vastaus ei ole rahaa. Entisaikaan olisin alkanut etsiä sille halpaa hierojaa, joita on. Nyt tiedän, että tosiasiassa se ei halua mennä hierojalle, mutta on kiva ulkoistaa vastuu päätöksestä toisaalle. Entisaikaan olisin myös tuntenut pahaa mieltä, enää en.
Voisin myös sanoa, että säästä herkuista, tupakasta, alkoholista, viihteestä, suunnittele rahankäyttösi. Mutta enää en sano yhtään mitään.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus29.12.2016 12.32
AN soitin mehiläiseen se menikin valtakunnalliseen numeroon ja sieltä sanottiin kysyessä että kyllä voivat laittaa julkiselle.

Ja kyselin useasti että onko se noloa kun kai ne teettäsi kalliilla itsellään mieluummin,mutta siellä oli ihana hoitaja joka sanoi ettei tarvitse sellaista minun miettiä, on kuulemma hyvin tavallinen käytäntö:)

Sanoi se hoitaja että että reippaasti vaan aikaa varaamaan!Taidan varata, maanantaina olisi se mun metsästämä lääkäri paikalla ja aikojakin ois, nyt sitten tieten oon pirteempi eikä vaivatkaan niin pahoina!

SitrusRe: virtsatietulehdus29.12.2016 12.33
Mitä tulee vielä rahaan, niin mä en halua edes laskea sitä summaa, mikä mulla on mennyt ab- , taxi- ym. muihin kyyteihin, osastopäiviin, vääriin lääkkeisiin. Puhumattakaan siitä kurjuudesta, pelosta ja nöyryytyksestä, mikä liittyy toistuviin käynteihin samoista syistä. Ja kun asioita ei tehdä ja potilaan pitää uupuneenakin yrittää arvioida hoitoaan ja tietää mitä pitäisi vaatia. Olla varuillaan ja epäluuloinen.

Yksityinen lääkäri ei aina ole parempi, mutta viimeaikaisista kokemuksista viisastuneena lähden varsin matalalla kynnyksellä yksityiselle, jos asiat eivät etene.

Mun uusi ohjenuora on se, että jos on kipua, jotain on vialla. Tuntematonta kipua ei turruteta lääkkeillä, vaan sen syy selvitetään. Odottelusta on pelkkää haittaa.

SitrusRe: virtsatietulehdus29.12.2016 12.54
Eilinen gyne tarjoutui kirjoittamaan mulle lähetteen Jorviin kohtunäytteenottoon, koska se on kallis. Kysyin paljonko, 80 e. Laskin mielessäni odottelun, odottelun Jorvissa missä klinikoilla aina kestää, matkan hinnan, kivut, sen että nyt makaan pöydällä joka tapauksessa ja olen hyvän gynen käsissä kun taas jorvissa on ainakin yksi sadistigyne jonka kopeloitavaksi en mene..
lopputulos: 80,- on ihan passeli hinta.

Tuhansien eurojen tutkimukset on tietysti eri juttu.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus29.12.2016 13.10
Joo, Sitrus, kyllä se niin on että ne lähettää julkisellekkin.

Minä varasin nyt ajan maanantaiksi tuonne yksityiselle gastrolle, lisäksi soitin isoon sairaalaan ja tilasin mun tätä mahaa koskevat lausunnot.Käyn hakee ne sieltä ja toimitan yksityiselle ennenkuin menen.

Jep, ton satasen voin just ja just maksaa yksityisellä käynnistä.Katsotaan nyt mitä se sanoo, mä kyllä tiedän että se on hyvä ja osaava lääkäri!

Ja nyt yritän olla ajattelematta että noloo mennä muutoin rahattomana sinne.

Huh!!!

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus29.12.2016 15.33
"Mun systerillä on aina ollut sellainen tapa, että se tölväisee mua usein kommentilla "mulla ei ole rahaa". Yleensä kyse on tasan tarkkaan valinnoista. Viimeksi valitti selkäänsä, kysyin käytkö hierojalla, vastaus ei ole rahaa. Entisaikaan olisin alkanut etsiä sille halpaa hierojaa, joita on. Nyt tiedän, että tosiasiassa se ei halua mennä hierojalle, mutta on kiva ulkoistaa vastuu päätöksestä toisaalle. Entisaikaan olisin myös tuntenut pahaa mieltä, enää en.
Voisin myös sanoa, että säästä herkuista, tupakasta, alkoholista, viihteestä, suunnittele rahankäyttösi. Mutta enää en sano yhtään mitään."

Tämä teksti sopii minun ystävääni, ikävä kyllä takanapäin näin sanoa, mutta ärsyttää jos sanon, että nyt menen lääkäriin. No hyvähän sinun on mennä hän ei pääse kun ei ole rahaa. Asuu isossa talossa ja puoliso on tosi hyvä palkkainen tyyppi ja itselläänkin on hyvä eläke. Eli kuten Sitrus kirjoitit ohitan jutut en ota mitään kantaa...enää.

Hienoa AnnaMyy, että soitit ja varaat ajan gastrolle. Pidän peukkuja, että se on sen arvoista eli saat apua pääset tutkimuksiin ja olosi sitä kautta helpottuu kun saat edes jotain selvyyttä oloosi.
Sanotaan ettei se ota jos ei annakaan. Mutta tässä tapauksessa käännetään toistepäin. Vaikka ottaa niin myös antaakin.

Sitrus toivon kovin, että sinunkin vaivoihisi tulee jonkinlainen selvyys.
Elämä helpottuu kun on tietoisuus siitä mikä mättää.

Joskus luin Pirkko Arstilan kertomaa kun oli vaivaa joka puolella eikä mitään selvyyttä tullut, että hän ajatteli, että lääkärit pitävät häntä luulosairaana, että oli melkein hyvilllään kun löytyi rintasyöpä ja oli jotain mitä hoitaa. Näinkin voi ihminen kokea olonsa.


Että kyllä kaikki koemme omat kurjat olomme niin ikäviksi, että kaikki käytettävissä olevat keinot täytyy kokeilla.

Ja jaettava kokemukset muiden kanssa toivoen näin auttavamme toinen toisiamme

SitrusRe: virtsatietulehdus29.12.2016 16.09
On hyvä kuulla, että AN sullakin on kokemusta rahattomuudella näpäyttäjistä. En oikein tiedä miten pitäisi suhtautua aikuiseen ihmiseen, joka törsää toisaalla kevyesti, mutta toisaalla valittaa ettei ole muutamas kymppiä johonkin tärkeään. Musta se on tavallaan toisen syyllistämistä. Ja kyllä, antaisin ilomielin systerilleni kipuni ja sairauteni ynnä niihin käytetyt rahat, jos se vain olisi mahdollista. Mut kun ei ole.

Mäkin sanon AnnaMyylle, hyvä kun sait lääkäriajan, ota käynnistä kaikki irti.

Kun olen noita lääkäriasemia googlaillut, törmää usein ärsyttävään ilmiöön. Jotkut haluavat ensimmäisenä tietää, kuka maksaa käyntini: työterveys, vakuutus, itse. Mitä väliä sillä on hoidon kannalta? Yleensä nämä ovat kalliita rahastuspaikkoja, joihin ei kaivata itse maksavia, vaan vakuutusasiakkaita joita voi surutta hoitaa mahd. kalliisti. Esim. Diacoria kartan, siellä kävin kerran ja tunsin itseni toisen luokan kansalaiseksi kun maksoin itse.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus29.12.2016 19.32
Niin tuo vaikuttaa ärsyttävälle mutta yksityisillä asemilla työskenneenä voin sanoo et se pitää tietää kirjaamisen kannalta, tai siinä on monta erilaista polkua ja työvaihetta riippuen maksajasta.

Ei tieten tutkimuksissa mutta just siinä laskutuksessa kun sitten eri esim työnantajilla on erilaiset sopimukset tutkimusten maksujen suhteen jne.

Ja joku saattaa haluta maksaa osan itse jos sopimus on suppea ja osalla oma vakuutus kattaa osan ja osaksi työnantaja jne.

Joillakin joilla on laaja sopimus saa työnantaja maksaa kaiken.

SitrusRe: virtsatietulehdus29.12.2016 19.50
Niin joo, käsitän. Mutta asiakas häipyy nopeasti, jos nettivaraus ei ole sujuvaa. Tietysti se ei haittaa lääkäriasemia joilla on sopimukset isojen firmojen kanssa.

Huh miten eilen koski sen näytteenoton jälkeen. Panadolgramma ei auttanut mitään. Tänään vähän lievittynyt.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus30.12.2016 9.53
Kannattaa laitaa palautetta jos jaksaa, pitäis olla palautelomake firman sivuilla.

Toiv sun kipu helpottaa.Kyllä mullakin sen näytteen jälkeen jälkeen sattui hah,siitä on yli kaks viikkoo ja vieläkii sattuu.

Mutta siihen kuuluu että voi koskee muutaman päivän.Sekin vaihtelee, mulla kun otettiin tuo imunäyte isossa sairaalassa vajaa kaks vuotta vai kolme sitten, ei se muistaakseni tuntunut juuri miltään.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus30.12.2016 12.19
Minäkin olen pohtinut sitä kun aina kun varaa yksityiselle ajan tulee se kysymys kuka maksaa jne.
Olen huomannut eläinpuolella, että kun koirallani oli vakuutus ensimmäisenä lääkäri kysyi onko vakuutus jos oli niin sitten "tutkittiin" ja tuhansia euroja maksoi tutkimukset.
Nyt olemme jättäneet vakuutuksen pois kun ei korvaa sitä ja tätä niin eipä niin innokkaasti ehdotellakaan tutkimuksia. Otetaan se raha mikä kohtuudella saadaan ottaa. Eli ei makseta turhista tutkimuksista.

Miten Sitrus tänään voit. Onko kipu yhtään hellittänyt.
Toivottavasti ja tosiaan palautteen antaminen voisi olla paikallaan vaikka toisaalta ne voi vedota, että toinen tuntee herkemmin kipua kun toinen ei olisi moineskaan.

Tänään juttelin ystäväni kanssa ja hänellä jotain ihme ahdistusta eikä saa apua julkiselta. Sanoin, että tilaa yksityiselle aika. Kuule ei ole varaa...ja sitä ja tätä tuli.
Ennen joulua juuri kertoi kun osti halvan takin maksoi 119e ja hai saappaat ei maksaneet kun 40 ym. kirpparilta 80e tuolin. Halooo...ei oo varaa.
No kuuntelin ja ajattelin taas, että voi kun kiva olla näin varakas. Voi mennä lääkäriin apua hakemaan kun on niin sairas. Jättää se takin ostamatta, ja toivoo apua saavansa kun lääkäriin menee.
Eli valintoja, valintoja.

Onko AnnaMyy sinun olosi minkälainen sen shiatsu hoidon jälkeen. Jossain ketjussa kysyinkin missä siitä kerroit.

SitrusRe: virtsatietulehdus30.12.2016 12.28
siis mikä palaute, mä en nyt käsitä?

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus30.12.2016 12.51
Käsitin väärin, että koit, että näytteenotto oli tehnyt sinut kipeäksi ja siihen ajattelin, että anna palautetta, ettei sen kuuluu näin kovin jälkeenpäin koskevan. Ja jos tulee kipuja pitäisi ohjeistaa, että näin voi käydä. Tähän kommenttini viittasi.

Täällä kun kirjoittelemme tulee näitä tulkinta juttuja, Eli tarkoittaa toista ja me luemme taas ihan toisin.

Sori kun sekoilen.

SitrusRe: virtsatietulehdus30.12.2016 13.01
Kohtunäytteen ottaminen sattuu. Lääkäri sanoi että kokeillaan, jos en kestä niin sitten keskeytetään. Mutta enemmän kärsimystä on kai edessä jos kohdussa kasvaa syöpä.
Jotkut tutkimukset on kivuliaita, eikä sille mitään voi. Nyt on helpottanut.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus30.12.2016 13.45
Mä tarkoitin palautteella että siitä nettivarauksen sujuvuuden hankaluudesta.

AN kirjoitin sinne ketjuun millainen olo shiatsun jälkeen ja vastasitkin siihen, mutta ei se mitään minuun vaikuttanut.

Maha on kipee, turha kai tätä on toistaa kun on aina niin on.Mutta olen todella saanut sen käsityksen että tää lääkäri jolle mene on jees, perehtynyt ja väitellyt ja tutkinut myöskin ahdistuksen ja masennuksen esiintyvyyttä ja yhteyttä vatsavaivoihin.

Mua vielä vähän kaivaa tuo että mene lääkäriin eikä ole varaa kuin vastaanottokäyntiin nipinnapin, vaikka kuten kirjoitin ajanvarauksessa sanottiin että ei tarvitse siitä mitään huolta kantaa.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus30.12.2016 13.49
Syöpä on jo sanana niin pelottava saati sitten sairastettuna tautina. Vaikka suuri osaa selviää taudista ja kestää rankat hoidot niin ei se kovin monen kohdalla mikään läpihuuto juttu ole.
Toivon Sitrus, että kohdallasi kaikki menee parhaiten päin. Odottavan aika vaan on ihan järjettömän pitkää.

Ehkä me kaikki olemme parhaamme mukaan tukemassa toinen toisiamme näissä elämää koettelevissa asioissa.

Hyvä kun vointisi on nyt helpottunut. Jaksuja, jaksuja 👍👍❤

SitrusRe: virtsatietulehdus30.12.2016 14.15
Kiitos, samoin teille.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus30.12.2016 19.13
Haluatko Sitrus kertoo kuinka paksu se sun limakalvo on?

SitrusRe: virtsatietulehdus30.12.2016 20.06
12 mm. Vikat menkat 4/15.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus30.12.2016 20.48
Onhan tuo paksu mutta siihen on syitä (ei pahanlaatuisia) vaikka kuinka.Kohtahan sä saat tulokset.

SitrusRe: virtsatietulehdus17.1.2017 14.54
Tulokset tuli. Ei mitään vaarallisia löydöksiä. Huh!

SitrusRe: virtsatietulehdus17.1.2017 19.42
Mutta vinkiksi nyt tosiaan kaikille: tk-lääkäri ei saa suositella eikä kai edes puoltaa yksityislääkärille menoa. Tästä seuraa, että ne tapaukset, joissa oireet eivät ylitä julkisen th.n kriteerejä erikoissairaanhoitoon lähettämisestä MUTTA jotka olisi syytä tutkia jos ja kun ajatellaan potilaan parasta, jäävät tutkimatta mikäli potilas uskoo tk-lääkäriä.

Mun tapauksessa tämä olisi tarkoittanut sitä, että ylipaksu kohdun limakalvo olisi saanut muhia rauhassa, olisin syönyt kipulääkettä (joka ei edes auttanut) ja seuraillut ja odottanut (mitä?). Menin gynelle joka tutki ja määräsi lääkkeen jolla saatiin vuoto. Oli lievästi sanottuna runsas. Samalla loppuivat alavatsakivut ja polte. Ihanaa, että edes joku asia hoituu pois päiväjärjestyksestä!

tornitarRe: virtsatietulehdus18.1.2017 16.14
Sitrus: ihana kuulla, että sai hyviä uutisia ja etenkin se, että sait alavatsakivut tuolta osin loppumaan.
Tuossa toisessa viestiketjussa jo itsekin "hehkutin", että omat alavatsakipuni ovat helpottaneet..... no kyllä kolahti omaan nilkkaan, vai pitäisikö sanoa näin refluisena, että omaan vatsaan: kipuja vieläkin, mutta onneksi vähän lievempinä. Myös alaselkä kipuilee aika-ajoin.
Mutta näillä mennään ja koitetaan pitää "pääkoppa kunnossa". Jaksamisia!

SitrusRe: virtsatietulehdus18.1.2017 16.48
Tornitar, toivotaan että sunkin kivut loppuu. Se on vaikea tietää, mikä kipu johtuu mistäkin keskivartalon alueella. Gastro sanoi kerran, että sisäelinkivut heijastelee niin, että kiputuntemus ei ehkä ole siellä päinkään missä se tuntuu.

Sain gyneltä kehotuksen syödä vielä 1-2 kuuria terolutia sen mukaan tuleeko vielä vuotoa. Ja sitten ultrataan uudelleen. On kyllä ihana olla sellaisen lääkärin asiakkaana, joka ottaa asiakseen hoitaa ja tutkia, ja joka tietää mitä tekee.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus18.1.2017 17.40
Kuulostaa tosi hyvältä, että Sitruksen kohdalla jotain hyvääkin tapahtuu. Kuten jo toisessa ketjussa totesin, että jos onnistuu hyvän lääkärin kohtaamaan ja kemiat toimii jo se tuo helpotusta oloon, saati sitten kun uutiset ovatkin pelättyä paremmat eläminen hetkeksi helpottuu.

Jaettu ilo on paras ilo kuten suru ja murhekin, kun olkapäitä löytyy.

Minulla näitä alavatsa kipuja on ihan liian usein ja jos ne leikaus kiinike kipuja ovat ne vaan jatkuu ja jatkuu.

Jaksuja kaikille!

SitrusRe: virtsatietulehdus18.1.2017 18.08
Voi harmi, a.n., mä niin toivon sullekin jotain helpotusta.

Kiinnikkeet, niin. Sitä ne aina kysyy, että onko ollut vatsanalueen leikkauksia. Kun sanon joo, ei muuta kysytä.

JopujooRe: virtsatietulehdus18.1.2017 21.03
Mulle on tehty sektio yli 8vuotta sitten.Lääkäri joka ultrasi virtsarakkoa/munasarjoja/kohtua vuosi sitten sanoi että jos olisi kiinnikkeitä ne olisi oireillut monia vuosia sitten jo??Mut ultrattiin koska oli virtsatietulehdus oireet pitkään ja alavatsakipuja.Ei kuitenkaan ollut näytteissä eikä tutkimuksissa mitään.Taas outo vaiva johon ei selitystä löytynyt....

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus19.1.2017 10.06
Kiitos Sitrus. Kyllä tässä välillä miettii, että mikä on kaiken tarkoitus.
On koko kehossa ongelmia. Selkä ja niska sököt, sitten nämä alavatsa vaivat ja sekä närästykset. On virtsaongelmia ym. Koko ajan jotain.
Nyt on korvaan tullut joku kutiseva ihottuma.
No ehkä ei tämä virtsaketju ole oikea valitus kohde, mutta laitoinpa kuitenkin.

Kohtu ja munasarjat kun on pois leikattu suolisto ja virtsakivut johtuu siitä sekä alamaha kivut.

Minttu80Re: virtsatietulehdus19.1.2017 10.53
Epäilin itselläni tuossa syksyllä, että olisi virtsatietulehdus ja pyysin terveyskeskuksesta, että voisin tuoda näytteen.

Näyte oli puhdas ei merkkekjä tulehduksesta, mutta hoitaja sanoi, että pissa on kovin emäksistä, että juoppa karpalomehua... heh. Siihen kerroin sitten, että kärsin refluksista ja syön siihen lääkkeitä, joten karpalomehua en voi juoda. Siihen hän sitten totesi, että tuo pitkäaikainen refluksilääkkeiden syöminen voi vaikuttaa tuohon virtsaan ja voi oireilla kuten virtsatietulehdus. Kehotti vain juomaan paljon vettä, että se voisi auttaa.

Aikuinen nainenRe: virtsatietulehdus19.1.2017 11.22
Minulla oli virtsatietulehdus johon sain antibiootit kun oli pöpöjä virtsassa. Antibiootit tietty pahensivat refluksi vaivat ihan sietämättömiksi. No kuuri loppui ja vein pissakontrollin se oli puhdas.
Mutta vaivat jatkuvat edelleen. Siis kipua ja kirvelyä.
Gynellä kun kävin ja kerroin vaivoista hän sanoi, että käytä näitä Vagifem emätinpuikkoja ne helpottaa näitä kirvelyjä. Ja niin on myös käynyt kun nyt 2 kertaa viikossa käytän. No mitä ne tekee elimistölle taas lisä vaivaa onkin toinen juttu. Aika näyttää.

AnnaMyyRe: virtsatietulehdus8.3.2017 20.01
No jeeee, tätä mm. etsin, ihanaa Sitrus että sait vapauttavan tuloksen!!!!!!Alan kanssa säästämään yksityiselle gynelle koska tk on noin nuiva ja mä vuodan.

Toiseen lääkäriin Mehiläisessä, jossa kävin tammikuun alussa:pätevä gastroenterologi.Sanoi ettei missään tapauksessa tähystyksiä eikä muuta, ainoo et katsotaan kalpro, mutta en ole saanu aikaseks mentyä koska en voi maksaa 70 e siitä.

Pitää kysyä jossain vaiheessa jos ottaisivat sen tk:n labraan.

Nii tän gastron mielestä selitys kipuihin vois olla mun kohdalla matala-asteinen tulehdus rasvasoluissa!!!

Vein sinne reilun kahden vuoden ajalta tutkimukset ja verikoetulokset ja hän sanoi ettei oikein voi enempää tutkia.

Niin ja te jotka ihmettelette ettei ole rahaa:en ole enää töissä ja olin tässä n.kk ilman yhtään rahaa, hain ruokaa ruokajonosta.

AN:onko nuo puikot siistejä?Mä en tykänny sählätä Pausanol voiteen kanssa ja ammuttavat tabletit on kanssa inhottavia ,vois kysyä puikkoja jahka niitä nyt saa käyttää kun tuota vuotoa on.

Taidan kirjoittaa vähän sekavasti pitkästä aikaa mutta on niin paljon lukemista näissä ja monessa ketjussa jokainen kertoo asioitaan itseni mukaanlukien.

PohtijaRe: virtsatietulehdus25.6.2017 15.43
Virtsatientulehduksen mahdollisia syitä:

1. Astianpesukoneessa muhivat virtsatientulehdusta aiheuttavat bakteerit ja siirtyvät ihmisten elimistöön astioiden mukana. Pese astiat käsin!

2. D-vitamiinin puutos. Syö apteekista ostettuja D-vitamiini- ja kalaöljykapseleita läpi vuoden!

3. Mitä aloit syömään (virtsatientulehduksien alkamisen aikaan), mitä et ennen syönyt? Kartoita tämä/nämä ja jätä ne pois ruokavaliostasi, vaikka niiden terveellisyydestä kuinka kohkattaisiin.

4. Väärä partneri?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: