Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MazzioSomacin sivuoireet!23.12.2010 10:35
Olen käyttänyt Somac-tyyppistä lääkettä n. 3 vuotta. Pääsääntöisesti olen aina ottanut halvinta merkkiä esim. Ratiopharm, mutta nyt Somacin hinnan laskettua otin viimeksi sitä ja olen nyt syönyt sitä 3 kk. Tänä aikana huomasin ikävän oireen. Lähes joka päivä joskus klo 15-19 välillä minulle tuli omituinen kuumotus, joka alkaa aksvojen sudulta ja esim. korvalehdet tulevat tulipunaisksi. Pulssi kohoaa ja olo on hieman kuumeinen ja ahdistava. Tajunta heikkenee ja on vaikeata keskittyä. Kohtaus kestää 30 min-2 h. Olen nyt jättänyt Somacin pois ja ko. oireet loppuivat. Vastaavia kohtauksia oli aikaisemmin ehkä 1-2 kuukaudessa tai ei ollenkaan. Olen lukenut Somacin sivuoireista ja harvinaisissa oireissa on mm. "anxiety". Periaatteessa kaikkien pantopraziolien pitäisi olla samaa tavaraa, mutta ainahan niissä pieniä eroja on. Jostain syystä siis nimenomaan Somac vaikuttaa olevan ongelmieni syy.

Onko kenelläkään ollut vastaavaa?

MikaRe: Somacin sivuoireet!23.12.2010 11:33
Jatkuva ja tasainen päänsärky, vaikka annos on vain 1 x 20 mg /vrk... Muita oireita ei ole.

CCRe: Somacin sivuoireet!14.1.2011 5:16
Mika, mulla sama. Olen syönyt somacia vasta lyhyen aikaa, mutta päänsärky on jatkuvaa, usein huimaa ja väsyttää. Tämän lisäksi hyvin piean lääkekuurin aloitettuani on useasti särkenyt ranteita, kyynärpäätä ja nilkkoja. En tiedä tosin, voi johtua toisestakin lääkkeestäni.

onnellinenRe: Somacin sivuoireet!14.1.2011 20:06
Sain refluksitautiin keväällä Somac 40 ja ihmettilin kesän aikaan ilmeneviä oireita esim.huimausta , väsymystä ja pahinpana rytmihäiriöt.Epäilin syyksi tressiä mutta puli vuotta kärsittyäni todella pahoista rytmihäiriöistä serkkuni kehoitti lopettamaan Somacin kertoen sen aiheuttaneen hänellä samat oireet. Kerroin asiasta lääkärilleni ja vaihdettiin Zoltiin. 5päivän jälkeen Somacin lopettamisesta totesin että mitä ihmettä missä ne päivittäiset rytmihäiriöt on.
Olen syönyt monta kuukautta sydänlääkettäkin eikä sekään auttanut vaan vasta kun sen Somacin lopetin. Kokeilkaahan jos samoja oireita.
Nyt vähentänyt sydänlääkettä ja silti oireet pysyneet poissa

MazzioRe: Somacin sivuoireet!9.2.2011 11:58
Tarkennan avaustani. Kokeiltuani muutamaa Somacin rinnakkaistuotetta havaitsin, että nyt saan kaikista Somacin rinnakkaistuotteistakin täysin samat oireet. Lääke vaihdettiin omepratsoliin, mutta oireet jatkuivat senkin kanssa. Nyt olen ollut 1,5 kk ilman lääkettä, eikä samoja oireita ole ollut kertaakaan. Tämä oli minulel valtava helpotus. Juttelin lääkärin kanssa asiata, eikä hän pitänyt oireitani mitenkään tavattomina. Sain myös Nexium-reseptin ja närästysvaiva on nyt alkanut pahentua, joten alan syömään sitä. Zoltista sen verran, että muistan kokeilleeni sitä ja se aiheutti voimakasta väsymystä.

sakariiniRe: Somacin sivuoireet!9.2.2011 13:49
Tälläisten lääkkeiden käyttö on todella riskaapelia kun tiedetään että ne aiheuttavat mahasyöpää jne terveysongelmia. Itse ajattelen että kuukausissa maximissaan saisi olla käyttö, eli ensiavuksi tyylistä ja sitten pitää keksiä ja löytää ne syyt ja elää ilman tätä, ei tämäkään lääke ole se pelastus, itse se pitää ne ratkaisunavaimet löytää, onhan se niin helppoa tosin nappia nappailla ilman että varsiaisiin ongelmiin puututaan, tai omaan tekemiseen. Muutokset ovat vaikeita, ja nappuloiden ostaminen helppua, niin se vain on.

SitrusRe: Somacin sivuoireet!9.2.2011 14:55
Sakariini, musta esität asian aika oudosti. Ikään kuin suurin osa meistä ei olisi muuttanut elämäänsä vaikka kuinka paljon ja kokeillut vaikka mitä! Enkä ole yhtä mieltä tuosta napin nappailun helppoudestakaan. Lääkkeet kun eivät oikein auta tai auttavat huonosti tai vain vähän aikaa ja tuovat mukanaan sivuoireita. Lääkitystä vain säädetään ja yritetään löytää se paras. Eiköhän useimmat ole kokeilleet lääkityksen vähentämistäkin tai tauottamista. Itse kukin tietää mitä siitä juuri itselle seuraa.
Mitä taas tulee syöpään, niin tiedät kai että jatkuva happoärsytys ruokatorvessa altistaa ruokatorvisyövälle. Jos sinulla on sen verran kevyt tauti että pehmeät keinot riittävät, niin ole onnellinen. Kaikilla ei ole asiat niin hyvin.

MazzioRe: Somacin sivuoireet!14.2.2011 16:33
sakariini:
- Missä on todistettu, että Somacin tyyppiset lääkkeet aiheuttavat mahasyöpää? Annatko linkin ko. tutkimuksiin.
- Mitä muita "terveysongelmia" happosalpaajat aiheuttavat? Oma vaivani on yliherkkyys jollein Somacin ainesiosalle, mutat ei se ole Somacin aiheuttama terveysongelma, vaan minussa oleva ominaisuus. Jälleen kaipaan linkkejä tutkimuksiin.

Kun olet vastannut em. kysymyksiin asiallisesti, niin voidaan palata muihin esittämiisi väitteisiisi.

oliivipuuRe: Somacin sivuoireet!18.2.2011 15:59
Somaciahan käytetään nimenomaan vatsahaavan hoidossa, ja hoitamaton vatsahaava taas on käsittääkseni mahasyövän riskitekijä. Itsekään en ole missään törmännyt tutkimustulokseen, että Somac lisäisi mahasyövän riskiä. Yksi lääkärini päinvastoin sanoi, että se vähentää sitä, jos kerran sitä happoa erittyy liikaa.

Joten pieni toive, ei syyllistetä tällä ketään lääkkeiden syönnistä. Tuskin kukaan napsii happosalpaajia huvikseen. Joillekin riittää ruokaremontti, valtaosalle ilmeisesti ei.

Ja sivuvaikutuksiahan on kaikilla lääkkeillä.

SitrusRe: Somacin sivuoireet!18.2.2011 16:17
Mulla löytyi ensimmäisessä tähystyksessä yksi hyvänlaatuinen polyyppi mahasta. Lääkärin mukaan se oli Somacin käytön seurausta. Silloin olin käyttänyt Somacia vasta 1,5 kk. Nyt olin eilen tähystyksessä. Somacin käyttöä on nyt kertynyt lähemmä 16 kk. Nyt polyyppeja löytyi jo useita. Kyllä mua ainakin huolestuttaa jonkin verran.
Ei niin että se olisi ainoa mikä tässä sairaudessa huolestuttaa.

SitrusRe: Somacin sivuoireet!18.2.2011 16:21
oliivipuu, saanko vielä tarttua tuohon hapon liialliseen erittymiseen, mitä se tähän kuuluu? Eihän refluksitaudissa ole kyse hapon liiallisesta erittymisestä, vaan siitä että mahan normaalisti hapanta sisältöä pääsee nousemaan ruokatorveen, minne se ei kuulu.

SindiRe: Somacin sivuoireet!18.2.2011 16:59
Sitrus: puhuikohan oliivipuu nyt pelkästään tuosta mahahaavasta? Muistaakseni luin jostain, että gastriitissa mahahappoa todella voi erittyä liikaa. Ja gastriittihan on periaatteessa mahahaavan esiaste (mahan limakalvo on tulehtunut mutta ei auki).

SitrusRe: Somacin sivuoireet!18.2.2011 17:04
Itse asiassa hän puhuu pelkästään mahahaavasta eikä ollenkaan refluksitaudista. Ehkä hän todella kuuluu niihin harvoihin, joilla mahahappoa erittyy liikaa.
Mutta yhtäkaikki refluksitaudissahan ei ole kyse mahahapon liikaerityksestä, vaan siitä, että sitä pääsee väärään paikkaan tekemään tuhojaan.

oliivipuuRe: Somacin sivuoireet!18.2.2011 20:45
Anteeksi, tarkoitin vain sitä, että Somacia käytetään myös mahahaavan hoitoon.

Ja olin käsittänyt asian niin, että liikahappoisuus aiheuttaa refluksia. Minulle ei ole tehty tähystyksiä, ja refluksi (jos nyt kyse edes on siitä, lääkäreiltä ei ole juuri selityksiä saanut) aiheuttaa kurkkuoireita, jotka pysyvät poissa happosalpaajilla.

sakariiniRe: Somacin sivuoireet!19.2.2011 0:32
Anteeksi jos tyylini antoi väärän kuvan, ettette mukamas olisi yrittäneet löytää vastauksia.

Ei tarvitse olla pommin rakentaja älytäkseen että mahan Ph.ta muuttavien lääkkeiden jatkuva popsiminen voi aiheuttaa vakavia terveyshaittoja pitkällä juoksulla.

MazzioRe: Somacin sivuoireet!8.3.2011 15:30
sakariini:
Odotan edelleen linkkiä tutkimukseen, jonka mukaan närästyslääkkeet aiheuttavat mahasyöpää tai vakavia terveyshaittoja.

SitrusRe: Somacin sivuoireet!8.3.2011 16:13
Niitä on nyt turha odottaa. Sakariini on kirjoituskiellossa.

harzaRe: Somacin sivuoireet!8.3.2011 17:31
Itsellä Somacin rinnakaisvalmisteet aiheuttivat etovan olon. Pyysin reseptiin merkinnän "ei lääkevaihtoa", sillä Somacilla niitä ei tule. Apteekissa farmaseutti sanoi, että johtuu tod.näk tablettien erillaisista pinnoiteaineista.

Olen nyt syönyt 40mg Somacia 2 vuotta putkeen refluksin hoitoon. Olen siirtänyt oton illaksi, sillä yöllinen haponnousu on ongelma. Aamulla otettu tabletti ei enää tunnu minulla illalla vaikuttavan (selkeää poreilua ruokatorvessa).

Sain muuten Somac-reseptin alunalkaen kardiologilta, koska eteilisälyöntien runsaus voisi vähentyä sillä ja niin kävikin!

SaimiRe: Somacin sivuoireet!15.3.2011 14:54
moikka kaikki "ylävatsavaivaiset" itse olen saanut vuosien mittaan muutaman kerran somacia vaivoihini. Nyt tammikuun loppupuolella sain 1kk kuurin, ja kun ei oloni ollut vielä maaliskuun alun lääkätapaamiseeni mennessä oireeton, hän määräsi vielä toisen kuurin samaa 40mg somacia.
Jo helmikuun aikana aloin miettiä lääkkeen sopivuutta itselleni: jatkuva etomista,ihon pinnan kihelmöintiä, väsymystä ja viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä alkoi olla selviä psyykkeen liittyviä oireita. Käytän jatkuvasti gipralex 10mg vrk ja tiedän kyllä miltä mielialan uutokset tuntuu. Nyt olen kokeeksi ilman somacia ja kuulostelen oloani. Koittakaahan jaksella , onneksi meitä on monta samanlaisten ongelmien kanssa painiskelevia.

SaimiRe: Somacin sivuoireet!15.3.2011 14:57
moikka kaikki "ylävatsavaivaiset" itse olen saanut vuosien mittaan muutaman kerran somacia vaivoihini. Nyt tammikuun loppupuolella sain 1kk kuurin, ja kun ei oloni ollut vielä maaliskuun alun lääkätapaamiseeni mennessä oireeton, hän määräsi vielä toisen kuurin samaa 40mg somacia.
Jo helmikuun aikana aloin miettiä lääkkeen sopivuutta itselleni: jatkuva etomista,ihon pinnan kihelmöintiä, väsymystä ja viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä alkoi olla selviä psyykkeen liittyviä oireita. Käytän jatkuvasti cipralex 10mg vrk ja tiedän kyllä miltä mielialan muutokset tuntuu. Nyt olen kokeeksi ilman somacia ja kuulostelen oloani. Koittakaahan jaksella , onneksi meitä on monta samanlaisten ongelmien kanssa painiskelevia.


sori muutama kirjoitusvirhe

CCRe: Somacin sivuoireet!15.3.2011 18:14
Saimi, saatko mitään oireita tuosta ciprasta? Kun mulla on kanssa tuota cipralexia ollut (sitä kai tarkoitit?) ja aiheuttaa kyllä jo pieninä määrinä oireita. Alotin somacin ja cipralexin samoihin aikoihin, ja sain siis liutan sivuvaikutuksia kertaheitolla. Nyt tuntuu, ettei kaikki sivuvaikutukset ole kadonneet, vaikka osa näistä, joiden piti kuulua kai somacin sivuvaikutuksiksi, on jäänyt myös cipralex-kuurin ajalle.

SaimiRe: Somacin sivuoireet!16.3.2011 9:36
Olen "syönyt" tuota cipralexia jo säänöllisesti v.2006 joten tähän tautiin sillä ei ole ollut yhteyttä. Mutta siloin kun aikanaan jouduin cipralexin aloittamaan sivuoireet olivat aika kamalat ja kestivätki melko kauan.

TalvitähtiRe: Somacin sivuoireet!8.4.2011 12:45
Minä söin 2 viikkoa somacia ja sen jälkeen vaihdoin nexiumiin. Lääkkeiden aloituksen yhteydessä minulla alkoi polttelemaan rintalihaksia, käsivarsia, niskaa ja hartioita. Tällaista ei koskaan ole ollut aiemmin.

Lisäksi kivun takia on mahdotonta rentoutua. Onko muilla ollut vastaavia oireita somacista tai nexiumista?

SitrusRe: Somacin sivuoireet!8.4.2011 13:49
Mulla alkoi tuo kuvailemasi poltto 12/2009 samaan aikaan, kun olin käynyt gastroskopiassa ja vaihtanut Somacin Nexiumiin. Aiemmin polttoa ei ollut ollut. Sitä kesti muistaakseni jotain pari kuukautta. Jo parin viikon käytön jälkeen vaihdoin takaisin Somaciin, koska tajusin Nexiumin vain pahentavan oloani. Sitten poltot loppuivat. Monia muita oireita kyllä on. Useimmat ovat alkaneet vasta salpaajalääkityksen aikana.

TalvitähtiRe: Somacin sivuoireet!8.4.2011 15:10
Minulla on polttelua ollut myös Somacin kanssa. Sinulla ilmeisesti polttelu hellittänyt Somacin kanssa? Minulla on myös kovin rauhaton olo ja tämän viikon mennyt päivittäin Nexium 40mg. Vaikeaa pysyä paikoillaan..

SitrusRe: Somacin sivuoireet!8.4.2011 15:23
Kuten kerroin, polttelu jatkui pari kk. Pahinta Nexiumissa oli se, että se kuivatti nielun ja ruokatorven. Elelin nesteillä kolmisen viikkoa, lämpökin nousi, en voinut nukkua etc. Sitten olo alkoi vähin erin helpottaa. Mulla todettiin g-skopiassa silloin selvä r-torventulehdus. Olen varma, että itse toimenpide pahensi oloa. Niin on käynyt myöhemminkin, kun koepaloja on otettu. Ei tosin noin rajusti.
En tiedä, johtuiko poltto skopiasta, Nexiumista vai tulehduksesta, mutta kamalaa se oli. Nykyään reagoin välittömästi jos oireet pahenee: ruokavalio tiukaksi ja lääkitystä lisää. Siitäkin huolimatta, että lääke aiheuttaa omat ongelmansa.

Tosta rauhattomuudesta on vaikea sanoa mitään. Itse olen ainakin ärtynyt, hermostunut ja masentunut silloin kun oireet painaa päälle. Eikä se ole musta mikään ihme. Kaiken kaikkinensa tämä sairaus koettelee ihmisen psyykettä. Koko ajan saa olla varpaillaan tekemistensä kanssa. Mulla tätä on nyt jatkunut 1,5 vuotta, ja vieläkin tulee välilllä mieleen asioita, joista tajuan äkkiä etten voi enää tehdä niitä.

Puolukka 70 v.Re: Somacin sivuoireet!21.7.2012 17:12
Olen käyttänyt Somac 20mg lähes 10 vuotta palleatyrään ja refluksi-sairauteen. Otan 1:n tabletin noin puoli tuntia ennen aamupalaa. Jos jätän muutaman päivän väliin pallea turpoaa ja alkaa närästää. Ja taas on pakko käyttää. Lääkäri sanoi, ettei Somacista ole muuta haittaa kuin että jotkut vitamiinit voivat imeytyä normaalia huonommin. Syön monipuolisesti ja luulen saavani vitamiineja tarpeeksi. Unettomuudesta ja lievästä huimauksesta käsrsin joskus, mutta nehän ovat sivuoireena myös lukuisiin muihin sairauksiini käyttämissäni lääkkeissä.

HansuRe: Somacin sivuoireet!21.7.2012 20:53
Mulla ei mitään sivuoireita Somacista. Aluksi oli käytössä Nexium, mutta tuntui, ettei tehoa niin vaihdettiin. Otan aamuisin yhden 40mg tabletin. Käyttänyt vuoden verran säännöllisesti. Välillä yritän pitää taukoa mutta ei siitä mitään tule....

arja makkonenRe: Somacin sivuoireet!20.4.2013 13:27
Onko muilla kokemuksia, otan Somac 40mg 2xpvässä. Nyt menossa 3vko. Tämä siksi että joudun ottamaan Burana 600 3xpvässä kolmen viikon ajan nivelrikko kipuun. Nyt kuitenkin, Somac aiheuttaa, nivelkipuja ? Ainakaan ne eivät ole helpottaneet tämäön Burana kuurin aikana. Somac aiheuttaa myös heitehuimausta, kylkyluiden alla, usein oikealla hetkittäistä kovaa kipua, alaselkäkipua, otsaan tuli ihorakkula, olen koko ajan väsynyt. Haluaisin tietää onko muilla kokemusta näin suuresta annostuksesta, siis 2x40mg pvässä.

SitrusRe: Somacin sivuoireet!20.4.2013 14:22
Et kerro, onko sulla refluksitauti.
Jos on, et saa syödä tulehduskipulääkkeitä.
Muitakin lääkkeitä on olemassa nivelrikkoon.
Muuten pilaat ruokatorvesi.

palleroRe: Somacin sivuoireet!22.9.2013 13:03
Luusi että että siihen Burana kuuriisi riittää 40mg Somacia 1x päivässä.
Minulle riitti 800 Burana kuuriin kerran päivässä. Eikä ollut sivuvaikutuksia. Ehkäpä se 2x40mg päivässä on liikaa.

kannattaa kokeillaRe: Somacin sivuoireet!22.9.2013 13:19
Yksi hyvä neuvo niille, joilla vatsahappoja nousee välillä ruokatorveen nukkumisen aikana.
Nostakaa tasaiseti sängyn laveria hiukan, niin että jalkopää on alempana kuin pääpuoli.
Silloin kun et nuku aivan vaakatasossa vaan hiukan kroppa ylöspäin niin vatsahapot eivät pääse niin helposti ruokatorveen. Kannattaa kokeilla. Minulla vatsahappoja nousi joskus vatsallani nukkuessa. Sängyn pohjan kallistaminen auttoi asiaan.

SitrusRe: Somacin sivuoireet!22.9.2013 13:51
Toi sängyn korotus nyt kuuluu perusasioihin refluksin hoidossa.

Miten se käytännössä tehdään onkin toinen juttu. Jos esim. sattuu olemaan hento nainen, ja pitäisi samaan aikaan nostaa sängyn päätyä ja sovittaa joku pulikka alle.
Onko markkinoilla helpompia konsteja tarjolla, tietääkö kukaan?

VanhuuseläkeläisjunioriRe: Somacin sivuoireet!24.9.2013 8:48
Sängyn jalkoihin on saatavissa korokeholkit. Asentamiseen tarvitaan ehkä kaksi henkilöä.

isäni menetinRe: Somacin sivuoireet!19.11.2013 9:17
Eipä tuo refluksitauti kovin harmiton ole. Tyttäreni voi tälläkin hetkellä jatkuvasti huonosti ja kouluun on välillä mahdoton mennä. Sen verran vakavasti kannattaa tauti ottaa, ettei syöpää todellakaan itselleen aiheuta. Ruokavalio on varmasti tärkein, sitten lääkkeet. Isäni kuoli reilu 3 vuotta sitten hoitamattomaan refluksitautiin. Jos syöpäkasvain olisi todettu aikaisemmin, se olisi voitu leikata. Vaiva ei ollut kovinkaan merkillinen, koska ei siitä koskaan puhunut edes äidilleni. Syöpäkasvain oli kuulemma muhinut jo 10v. Taudin lopullinen diagnoosi saatiin heti joulun jälkeen ja 6.2. elämä oli eletty.

mlRe: Somacin sivuoireet!30.5.2014 9:11
Sitrukselle ;

Osta vaahtomuovista tehty kiila, jossa paksuin osa on 15 cm.
Kiilan korkeus/pituus noin 80 senttiä. Pane sitten kiila patjan alle.

Parempia unia toivottaen!

LapintyttöRe: Somacin sivuoireet!30.5.2014 11:31
Mulle on nyt uusimpana oireena tullut pallean ja mahan turvotus. Saattaa olla aamulla jos turvonnut ennen kuin syön mitään. Ja turpoaa, vaikka söisin vain broileria ja salaattia. En ole täysin varma johtuuko somacista.
Olo on koko ajan kuin oisin viimeisillään raskaana, kun vauva painaa kylkiluihin :( ja kaikki hengästyttää.

Refluksi ja vajisRe: Somacin sivuoireet!30.5.2014 14:58
Minulla oli myös järkyttävää turvotusta (jouduin mm. irrottamaan rintaliivien hakaset kesken työpäivän + housut napit kun turvotus tuntui rintakehässä asti) ja vatsa kipetyi syömisen jälkeen. Ostin sitten ruoansulatusentsyymiä, jota olen käyttänyt vajaan viikon. Turvotus on melkein kokonaan hävinnyt ja vatsakipu myös. Toivottavasti pysyy myös poissa. Olen pikkuhiljaa vähentämässä somacin käyttöä eli 20 mg päivässä tällä hetkellä.

SitrusRe: Somacin sivuoireet!30.5.2014 15:17
Turvotus liittynee siihen, että happosalpaajan takia mahassa ei ole ruoansulatukseen tarvittavia ruoansulatusentsyymejä, joten ruoka ei sula.

Kokeilkaa ruoansulatusentsyymivalmistetta, yleensä kapseleita. Niitä on erilaisia, itse käytän sellaisia joissa on mahdollisimman erilaisia entsyymejä.

PS.. Ei kannata kysyä lääkäriltä, koska ne tavallisesti luulevat että ruoan pilkkomiseen ei tarvita muuta kuin sappinestettä, ja sitähän salpaajasta huolimatta on. Lääkiksessä ei ilmeisesti opeteta, miten ihmiskeho normaalisti toimii.

SitrusRe: Somacin sivuoireet!30.5.2014 15:18
Tuli mieleen, että voihan mahassa olla tulehdus, vaikkei PPI:ä käyttäisikään. Sekin voi turvottaa.

LapintyttöRe: Somacin sivuoireet!30.5.2014 18:05
Kertoisitteko joitakin ruoansulatusentsyymejä nimeltä?

SitrusRe: Somacin sivuoireet!30.5.2014 20:02
Digest Basic, käytän nykyään, oikein hyvä. Luontaistuotekaupasta.
Elivo, kelvollinen. Apteekista.

RituRe: Somacin sivuoireet!16.6.2014 22:16
Mulla alkoi närästys kesällä 2013 keuhkokuumeen jälkeen. En tiedä onko sillä ja niillä lääkkeillä mutä silloin sain mitään yhteyttä mutta kunhan mainitsin.
Siirryin laktoosittomiin tuotteisiin ja vähän helpotti. Kahvin jätin pois viime helmikuussa ja siirryin teehen. Senkin juomisen jätin kuukaus sitten, kun heti aamusta jo närästi. Syön pieniä annoksia päivän mittaan, koitan välttää ähkyyn syömistä ja illalla tankkaamista. Toukokuussa sairaanhoitajatätini antoi viikon verran Somacia (en muista minkä vahvuista, ilman reseptiä saatavaa kuitenkin) ja helpotti siksi ajaksi. Yöt pystyn kyllä nukkumaan hyvin vaikka koko illan närästääkin. Ilmaa on kehossa koko ajan, röyhtäyttää yms. jatkuvasti. Asiakaspalvelutyössä se on hieman kiusallista...
Tänään kävin työterveyslääkärillä ja antoi reseptin 40 milliselle Somacille. Ei siis otettu mitään kokeita eikä puhallustestejä, eikä voi olla heliko bakteeria, olen kuulemma liian nuori. Yliipainollahan on varmaan osansa asiassa. Huomenna otetaan verikokeet kilpirauhasarvoista. Hirmunen väsymys ollut päällä jo puoli vuotta, ei tuo kuntoilu ole sen takia lähtenyt ihan satasella liikkeelle.
Toivon vaan ettei tämän enempää pahenis vaivat. Mitä olen teidän tekstejä lukenut niin nää minun on vielä pientä teihin verrattuna vaikka välillä vaikeeta onkin.
Katsotaan tuleeko tuosta Somacista mitään komplikaatioita.

VeturimiesRe: Somacin sivuoireet!28.11.2014 7:30
Ite sain eilen reseptilääkkeenä 100 kpl somaceja närästykseen.
Pelottavaa lähteä koittaan kun luki vähän kokemuksia.
Onko kellään yhtään hyvää kokemusta somacista?

refluksikurkkuRe: Somacin sivuoireet!28.11.2014 9:12
On toki mutta niitä ei kirjoiteta sivuoire - ketjuihin. Yleisesti ottaen positiiviset kokemukset on upotettu meillä sivuston kertomuksiin. Yleislinja tietenkin on myös se, että niille joille lääkitys ok ja helpottaa oireita, ei välttämättä hakeudu vertaistuen piiriin.

Oletko aikaisemmin syönyt närästykseen mitään lääkettä?

SitrusRe: Somacin sivuoireet!28.11.2014 11:16
Somac on mulle parhaiten sopiva salpaaja.

Kaiken kokenut ja terveempi kuin koskaanRe: Somacin sivuoireet!1.12.2014 21:38
Hoitakaa terveyttä, ei sairautta. Kirurgi tutkii, vaikka nukutuksessa, jos pelkää tähystystä, onko leikkaushoito mahdollinen. Vian korjaaminen poistaa vaivan, lääkkeet aiheuttavat vain pahoja aineenvaihdunta-ongelmia ja allergioita.

VeturimiesRe: Somacin sivuoireet!3.12.2014 1:08
Joo ymmärrän. Tulin näitä oksentamiskammoisena lueskelemaan ennen kuurin alottamista. Nyt oon viikon verran somaccia käyttänyt ja hyvältä tuntuu. Ei pahoinvointia, ei närästystä.

Ensimmäisen kerran, kun kävin lääkärissä oireiden takia, niin lääkäri anto käteen lastullisen jotain ihan tavanomasta, apteekista ilman reseptiä saatavaa närästyslääkettä (ei rennie, vaan jokin tabletti). Ei ollut huono olo sitäkään käyttäessä.
Harmittaa kyllä, ettei tiedä, mikä oireet aiheuttaa, vaan laitetaan vaan lääkettä, ettei oireet tunnu. Entä jos taustalla kuitenkin tilanne pahenee ja lääkityksen vaikutuksen alaisena ei vain tiedosta sitä...

Hippa-HeikkiRe: Somacin sivuoireet!4.2.2015 15:43
Aina joulumässäilyjen jälkeen joutuu syömään kuukauden kuurin 40mg Somacia. Lääke tehoaa hyvin refluksiin, mutta parin viikon käytön jälkeen alkavat sivuoireet. Mahaan tulee ilmaa ja turvotusta ja ylävatsaan epämiellyttävä tunne. Maha on hiukan löysälläkin. Lievää huimaustakin esiintyy välillä. Oireet katoavat kuurin lopettamisen jälkeen.

Tuntuu, että nämä sivuoireet tulevat nykyään herkemmin, kuin silloin kun käytin lääkettä ensimmäisiä kertoja. Jos joutuisin käyttämään refluksilääkettä pitempiä aikoja, niin pitäisi vaihtaa kuukauden käytön jälkeen Somac johonkin muuhun tuotteeseen.

keppanaRe: Somacin sivuoireet!17.2.2015 19:37
Onko muilla jatkuvaa huimausta kun syö somacia 40 mg 2 tablettia päivässä aamulla ja illalla.Tuntuu että ois huimannu vajaa 2 viikkoa kun olen nyt 3 viikkoa syönyt.

MLRe: Somacin sivuoireet!18.2.2015 7:40
VOI HYVÄ KEPPANA !

ONKO SINUN TODELLA PAKKO SYÖDÄ SOMACIA NOIN PALJON JA
JATKUVASTI ?

HYVÄÄ KEVÄTTÄ SINULLE.

KeppanaRe: Somacin sivuoireet!18.2.2015 8:15
Kirurgi määräsi kuukauden syötäväksi tuon määrän ja sen jälkeen yksi tabletti päivässä.. Sen verran paha tuo refluksi ja iso palleatyrä

HelenaRe: Somacin sivuoireet!19.2.2015 21:27
Moi, heinäkuusta 1x40mg Somacia per päivä. Ei enää närästä, syön refluksikon dieetin ohjeilla kotona, kylässä saatan juoda kupin kahvia tms. Ei vaivaa ja se olikin erikoislääkärin tavoite.
Joten, olen suht levollinen. Joskus sorrun ranskalaisiin ja olutta tekee mieli.... Sitäkin oon juonut, liekö huono?

AppleRe: Somacin sivuoireet!7.3.2015 10:44
Voivatko oireeni johtua Somacista? Sain kaksi viikkoa sitten kuurin 40 mg Somacia, ja tuntuu että niiden myötä on ilmaantunut tukku uusia oireita.

Lopettaa en voi, sillä tyhmyyksissäni luulin muutaman päivän riittävän ja jätin yhden tabletin ottamatta. Seuraavana päivänä en päässyt sängystä ylös, olo oli kuin oksennustautisella. Nukuin liki vuorokauden ympäri.

Sen jälkeen toipuminen ei käynytkään yhtä helposti. Lähes joka aamupäivän ajan olen aivan äärimmäisen voimaton, tuntuu, että lihakset eivät toimi ja vapisuttaa. Ruokahalua ei juuri ole, syön kuitenkin kutakuinkin normaalisti. Kilpirauhasen alapuolella tuntuu nieltäessä pala. Moista en ole kuunaan tuntenut.

Olen menossa gastroskopiaan.

YskijäRe: Somacin sivuoireet!13.3.2015 0:29
Oltuani ruokatorven ja mahalaukun tähystyksessä tähystyksen tehnyt lääkäri määräsi saman tien Somacia 40mg/pv. Oli näet jotain tulehdusta ruokatorvessa. Se oli syynä kipukohtauksiin, joiden olin pelännyt olevan sydänperäisiä.
Niinpä siis Somac alkoi, kipuoireet häipyivät. Terveyskeskuslääkäri uusi reseptin. Kysyin, miksi, ja hän selitti, että tämä on nyt jatkuva lääkitys.
Mutta jokin oli pielessä. Minulla alkoivat toistua kamalat vatsaflunssat. Sitten tuli outoa huimausta. Taas tutkittiin sydäntä, korviakin. Syy ei selvinnyt.
Lueskelin uudelleen Somacin selosteen. Aloin epäillä, että 40 mg on liikaa. Olin aikoinaan tutkituttanut dna:ni ja laittanut siitä ns. raakadatan Promethease-analyysiin. Kaivoin esille saamani raportin. Siellä oli minulle mm. mahahappolääkkeitä koskevia varoituksia! Sanottiin että mulla on CYP2C19 ja gs151, ja rs 4244285/A;G) sekä rs 1045642(C;t) ym. Varoittelua lääkkeistä: "anti-ulcer proton pump inhibitors like omeprazole" yms... Siis mulla on jotakin sellaisia juttuja geeneissä, että tietyt lääkkeet metabolisoituvat huonosti, hitaammin kuin muilla. Ja näihin kuuluu mm. Somac ja vastaavat.
Näytin paperia lääkärille. Hän tutkisteli paperiani, näpytteli tietsikkaansa ja puolitti Somac-annoksen.
Nyt ei huimausta ole enää ollut. Vatsaflunssia tosin on, mutta harvemmin kuin aiemmin.

kahvikisuRe: Somacin sivuoireet!13.3.2015 20:15
Yskijä, tsekkasin oman dna-datani ja multa löytyy samat jutut. Käy järkeen, olen tässä pitemmän aikaa kummastellut kun tuntuu että pieni annos happosalpaajia auttaa jonkin verran, mutta suurempi vain pahentaa oireita. Kiitti vinkistä! Nytpä tiedän mistä se johtuu.

ei toimi , eiRe: Somacin sivuoireet!6.11.2015 11:28
Hei, minulla on paha kurkkurefluksi johon on määrätty happosalpaajia. Valitettvasti saan kaikista happosalpaajista karsean huimaavan päänsäryn ja pahoinvoinnin tunti lääkkeen oton jälkeen. Lisäksi vatsa menee parissa päivässä kuralle ja ruoka ei sula ollenkaan. Tosi terveellistä . Joudun koko ajan tasapainoilemaan kumpi on pienenempi paha kurkkukipu vai päänsärky.

ZenaRe: Somacin sivuoireet!14.11.2015 20:47
Somacista valitettavasti myös minun oloni huononi. Vatsaa turvottaa, vääntää, on kipuja ja yhä närästää. Ruuansulatusentzyymit ei auta, vatsa vesiripulilla. Pää kipeä ja väsyttää. Palaan tod. Zoltiin. Olen kokeillut 4 eri happosalpaajaa.

ei, sovi eiRe: Somacin sivuoireet!14.11.2015 23:13
Hei,löysin vihdoin sivuoireettoman lääkkeen. Omeprazol Actavis. Nyt ei enää särje päätä. 😊

jariRe: Somacin sivuoireet!15.11.2015 23:31
Moikka..mulla kun lopetin nexiumin syönnin niin kaikki pahat vaivat katosivat..ei särje enään ylävatsaa ei tule rajuja kohtauksia ylämahaan niin että hiki lentää.se kuvottava tunne että kaikki ei todellakaan ole hyvin katosivat ja jos alkoholia joi niin seuraavan päivän oli sikiö asenossa ja rukoili että eikö tämä koskaan lopu.. Nykyään voin ottaa alkoholiakin ja kahviakin kohtuulisesti eikä polttele eihän Se refluksia poi vieny mut otan vaan samariiniä ja rennietä kun polttelee.en tiedä mistä johtui mutta minäkin söin nexiumia yli 6 vuotta enenmän tai vähemmän yliannostuksella..eikö vatsa pääsyt koskaan normalisoitumaan vai miksi kaikki pahat oireet ja sivu vaikutukset katosivat kun lopetin nexiumin..

TuikkuRe: Somacin sivuoireet!23.1.2016 9:38
No voi , minulle määrättiin 3kk ajan somac 40mg ihan vain kokeeksi.itselläni ei mitään oiretta vatsassa,ainoastaan ääni käheänä ehkä työpaikan migrobeista... Nyt kaamee päänsärky varsinkin öisin takaraivoa ja otsaa jomottaa, en saa nukutuksi.onko tässä mitään järkeä?

NinnuRe: Somacin sivuoireet!1.3.2016 1:18
Minä olen syönyt nyt vuoden Somacia, koska minulla oli viisi vatsahaavaa,mutta olen alkanut kärsiä kovasta turvotuksesta ja myös palelusta ja tuntuu ettei ruoka sula lainkaan. 40 mg on varmaan liikaa...

ZenaRe: Somacin sivuoireet!1.3.2016 10:04
Olen käyttänyt Somacia marraskuusta asti koviin ylävatsakipuihin ja närästykseen.

En tiedä johtuiko kaikki Somacista mutta koin seuraavia ongelmia:
-lääke vastasi hitaasti, vasta noin 6 viikon käytön jälkeen oireet alkoivat helpottaa
-tietenkään ruoka ei sulanut normaalisti, ja suoleen kertyi normaalia enemmän ilmaa + suoli jämähti ummelle
-oli vatsakipuja
-suurina annoksina lääke aiheutti ahdistuneisuutta, erityisesti jos söin 80 mg/päivä. Huomasin että kun lääkeaineen pitoisuus veressä alkoi laskemaan (eli lääkkeen otosta esim. 8-10h) niin sain suorastaan vieroitusoireita ja ahdistuskohtauksia (paniikin tunne, koko keho jännittynyt, sydän tykyttää, omituinen sekava olo) vaikka minulla ei ole normaalitilanteessa ahdistushäiriötä tms.
-nyt kuukausia Somacia käyttäneenä olen alkanut voida pahoin, varsinkin kun maha on tyhjänä, jopa oksennella.

Johtuuko kaikki lääkkestä en tiedä mutta koetan päästä eroon tästä mahdollisimman pian ja palaan ehkä Zoltiin.

MLRe: Somacin sivuoireet!6.3.2016 10:54
Minä olen jättänyt Somacin pois. Nykyisin minulla on Losec-niminen lääke, jota saa apteekista ilman reseptiä. Sen lisäksi otan tarvittaessa Elivo Plus - ruoansulattajaa.

lukaRe: Somacin sivuoireet!4.5.2016 20:44
olen käyttänyt somec 40 mg nyt 1 viikon ajan ja närästys hävisi jo
1 tabun jälkeen , eikä sivu oireeta ole ollut minkäänlaisia, että kyllä toimii

AulikkiRe: Somacin sivuoireet!20.6.2016 16:33
Johtuukohan somacista vai refluksista, että vatsa ja yläruumis turåoaa niin, että täytyy jättää rontaliivit pois kun painaa niin. Kylki kipeä ja painava tunne. Onko jollain muulla samankaötaista ?

AulikkiRe: Somacin sivuoireet!20.6.2016 16:36
Anteeksi tuli liian monta kirjoitusvirhettä

ELOVEENA NAMRe: Somacin sivuoireet!29.6.2016 23:02
Hei, ja mukavaa kesää kaikille herkkä vatsoille.
Olen syönyt somacia jo noin 20 vuotta.
En ole ennen tiennyt edes mahdollisista "sivuoireista, ennen kun kurkkasin tänne.
Kai huimaus voi johtua niskan ja hartiaseudun kireydestä? Ressistä ym..
Ajattelen mieluummin että olo on hyvä ja elämä happojen kanssa on tasapainossa.
Itse kokeilin viimeksi hiihtolomalla olla ilman lääkettä, hyvä kokeilu kääk, meinasin kuolla närästykseen ja suuhun tuleviin happoihin ja vielä kylässä kaukana kotoa.
Olen aikoinaan pilannut vatsani ressaavassa työssä ilman taukoja juoden kahvia ja syöden yöllä.. Meni pari vuotta ennen kuin sain vatsan kuntoon. VANHA LÄÄKE KAURAPUURO JA TEE.. Jouduin jättämään kahvin ja rasvaiset ruuat moneksi vuodeksi ja KAURAPUURO JATKUU EDELLEEN, SILLÄ PYSYY KUNNOSSA =)
Olen menossa aamulla gastroskopiaan, ei suostunut lääkäri enään kirjoittamaan reseptiä kun olen pakoillut koetta vuosia =)
kerran käyty 15 vuotta sitten eikä ollut sen kummempia kai, refluksintauti on, ja se kuulemma voidaan joskus myös leikata,
ehkä sen aika on sitten seuraavaksi kuka tietää.. Mukavaa grilli kesää kaikille

ELOVEENA NAMRe: Somacin sivuoireet!29.6.2016 23:17
PS. Valitettavasti taudin kuvaan kuuluu kaikenlaiset vatsan turpoamiset ja välillä on oireeton välillä kaikenlaista.. Varsinkin jos kun herkuttelee ja grillailee..
Se on herkkävatsaisten vitsaus..
Tupakan jätin ajat sitten ja olutta pitää juoda harkiten...
Toi puuro homma toimii, oikeesti kokeilkaa..
Ilman lääkkeitä ei valitettavasti aina tule toimeen,
mutta onneksi se auttaa.. Hoitamattomana vatsaan voi tulla sitten jotain kaksin verroin pahempaa.. Ei hyvä se ainakaan..
Aamupuuro kunniaan =)

refluksikurkkuRe: Somacin sivuoireet!30.6.2016 17:13
Eloveena nam, hyvää kesää sullekin!

Nimim aamuvelli + ei-grillaaja :-)

KikstiinaRe: Somacin sivuoireet!14.7.2016 19:02
Sain 4vkon Somac -kuurin, ja alle kahden viikon päästä jouduin lopettamaan lääkkeen käytön. Sain kaikki mahdolliset oireet; puristavaa rintakipua, lihaskipuja, ahdistusta, itkuisuutta, huimausta. Luulin kuolevani vatsakipuihini, kunnes tajusin sen johtuvan Somacista. Jo seuraavana päivänä lopetuksesta mielialani koheni, rintakivut vähenivät ja olo selkiytyi muutenkin. Tämä oli viimeinen kerta kun syön mitään lääkettä ilman diagnoosia. Tämän kokemuksen lisäksi joudun nyt odottamaan pääsyä tähystykseen, koska lääke voi väärentää tuloksia.
Pahinta on epätietoisuus, ei kivut.

SelviytyjäRe: Somacin sivuoireet!12.8.2016 2:29
Hei kaikille!

Olen 22-vuotias mies, joka sai 4vkon 40mg Somac -kuurin 1 tabltetti päivässä epätavallisiin pistäviin kipuihin vatsan ja rinnan alueella. Ensin luulin oireiden olevan sydänperäisiä, mutta kuulemma mahahaava voipi aiheuttaa kyseisiä tuntemuksia. Kivut ovat tosi heikkoja ja epäsäänöllisiä. Uskon ongelman johtuvan epäsäänollisestä ruokailusta ja paljosta suklaasta ja kahvista. Olen muuttanut ruokailutottumukseni melkein täydelliseksi, mutta olen huolissani juurikin tuosta Somac lääkkeestä ja sen sivuvaikutuksista.

Harkitsen kertakaikkiaan lopettavani Somac lääkityksen, koska googlaamalla olen löytänyt kauhu päätelmiä. Kun mahahapot laimenevat Somac käytössä, bakteerit, infektiot ja sun muut virukset ja loiset pääsevät suoraan elimistöön, koska mahahappo ei ole niitä tuhoamassa. Myös tärkeät ravintoaineet, vitamiinit ja sun muut eivät pääse imeytymään. Tämä mahahapon laimeneminen, siten aiheuttaa tulehdusta, mahasyöpää, allergioita, itse refluksitautia ym. Tässä linkki:http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/09/05/why-you-should-get-off-prescription-acid-reducing-drugs-asap.aspx

Pelkään joutuvani hirveään noidankehään tästä pirullisesta lääkkeestä. Lääkärit vain määrävät näitä provisiopalkat mielessä.
Toivon, että paranen ja en kanna positiivista helikobakteeria. Samoin syvästi toivon, että tämä Yhdysvalloissa toiseksi suosituin lääke ei ole kerrassaan jokin lääkeyritysten salaliitto työkalu, jolla saadaan lisää tarvittavia maksavia ''asiakkaita''. Varjelkaa vatsaanne rakkaat ihmiset, sillä vatsa on toiset aivomme. Linkki: http://www.tiede.fi/keskustelu/4002884/ketju/enteerinen_hermosto_toiset_tai_ensimmaiset_aivomme

EsRe: Somacin sivuoireet!11.10.2016 13:44
Minulle tuli Somacista kamala ummetus.

MazzioRe: Somacin sivuoireet!25.10.2016 10:59
Olen avannut tämän ketjun Somacin sivuoireista. Minä en koske ko. tuotteeseen enää pitkällä tikullakaan. Somac eikä mikään vastaaviin oireisin määrätty tuote ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön. Niitä voi ottaa lyhyen kuurin, mutta lääkärit antavat joidenkin syödä sitä vuosikaudet. Silloin ne pilaavat vatsan toiminnan. Minun ohje on, että lyhyt kuuri lääkettä ja sen kuurin aikana säädetään ruokavalio kuntoon.

AnnikkiRe: Somacin sivuoireet!28.1.2017 14:28
Ihan totta tuo, ennen piti selvitä happovaivoista kotikonstein, nyt lääkäritkään ei osaa niitä neuvoa. Kannatan hapankaalia, maitohappobakteereita ym mitkä vahvistaa ja tukee mahan luonnollista toimintaa, pratsolit estää sitä,häiritsevät ruuan imeytymistä suolistossa... Voi tulla haavoja, anemia ym. somacit ym ei paranna , vaan huonontaa tilannetta, kun ravinteet ei pääse imeytymään! Tarvitaan lisää tietoa, esim kirja Syö itsesi suomalaiseksi Airi Rekilä-Aaltonen. Paljon iloa, voimia kaikille!

VaniljaRe: Somacin sivuoireet!28.1.2017 17:15
Annikki, miten käytät hapankaalia? Minä olen laittanut sitä ruisleivän päälle tai syön sen porkkanaraasteen joukossa. Ravintovalmentajani kehotti ottamaa aterialla aina pari ruokalusikallista hapankaalia. Välillä unohdin sen, mutta hiljakkoin otin hapankaalin takaisin käyttöön.

Suolisto tarvitsee hyviä bakteereja ja sitä se saa luonnollisesta ruoasta, kasviksista, marjoista jne. Hapankaali on oikea vatsan pelastaja. Suolistobakteerit syövät samaa ruokaa mitä mekin syömme ja hyvien ja huonojen bakteerien määrä suolistossa riippuu siitä mitä sinne pistämme.

AnderssonRe: Somacin sivuoireet!28.1.2017 18:41
Minä myös syön hapankaalia, ja itse asiassa tykkään siitä. Mielenkiintoista, että sinä syöt sitä ruisleivän päällä :O Mutta mikäpä siinä. Ehkä pitäisi itsekin kokeilla tuolleen, tosin en syö ollenkaan ruisleipää, vaan kauraleipää ainoastaan.
Tuo on hyvä vinkki muistaa, että pari ruokalusikallista hapankaalia per ateria riittää. Joskus tulee kerralla syötyä sitä liiankin isoja annoksia -> ilmavaivoja?

VM83Re: Somacin sivuoireet!28.1.2017 18:46
Punaisesta luomu maidosta keitetty jugurtti joka tehdään bulgarian jugurtin juurella lisäten maitohappo bakteereita ja kypsytetään uunissa 37-47 asteessa 24 tuntia on kanssa todella hyvä hyvien bakteerien lähde.Kuuluu scd ruokavalioon niinkuin Gasp ruokavalioon jotka ovat todella huonoon kuntoon päässeelle suolistolle parantavia ruokavalioita.Itse nautin myös luista keitettyä lihalientä aamuisin.Saa nähdä auttaako nämä kikat ainakin olo on kohentunut pikku hiljaa vaikka torvi vielä romuna onkin

Annikki Re: Somacin sivuoireet!29.1.2017 18:25
Otan öljyä hapankaalin päälle, kylmäpuristettu rypsiöljy on hyvää kaalin kanssa, porkkanaraaste myös!

mariRe: Somacin sivuoireet!29.1.2017 20:42
Kiitos Annikki ja muut hyvistä neuvoista !

VaniljaRe: Somacin sivuoireet!30.1.2017 9:42
Hyvä idea tuo öljy. Se varmaan pehmentää hapankaalin vahvaa makua. Jos maitotuotteet käy, niin pieni määrä ranskan kermaa tai kermaviiliä sopii myös hyvin hapankaalin kanssa.

Kokemusta onKokeilkaa tätä.......4.2.2017 11:19
...Jättälää joksikin aikaa täysin gluteeni pois ruokavaliosta.
Minä olen ainakin huomannut että refluksi- ja närästysvaivat vähenee lähes kokonaan.

Kokemusta on(Kokeilkaa tätä)4.2.2017 11:22
Korjaus edellisees ; Jättäkää....

Somac on pelastukseniRe: Somacin sivuoireet!6.2.2017 18:48
Olen 23v astmaa ja refluksiaa sairastava. Olen nyt syönyt Somac 40mg x2 päivässä 8/2016 alkaen todella kovaan pahoinvointiin ja närästykseen. Olen yrittänyt itse vähentää annosta 40mgx1 voin pari päivää olla ilman ilta-somacia ja sit se pahoinvointi ja närästys alkaa, johon mikään ei auta. Ja se kestää sen pari päivää jatkuvasti vaikka aloitan sen ilta-tabletin ottamisen. Kun otan Somacia säännöllisesti kahdesti vuorokaudessa pärjään suht hyvin, pari kertaa viikossa tulee pahoinvointia ja/tai kovaa närästystä.

Sivuoireena minulla on Somacista maksaenzyymien nousu.. Lääkärit miettivät tällä hetkellä mitä tehdä kun en kertakaikkiaan selviä ilman somacia.. Ovat jo puhuneet leikkaushoidosta mutta en millään haluaisi sinne..

Somac on pelastukseniRe: Somacin sivuoireet!6.2.2017 18:49
Olen 23v astmaa ja refluksiaa sairastava. Olen nyt syönyt Somac 40mg x2 päivässä 8/2016 alkaen todella kovaan pahoinvointiin ja närästykseen. Olen yrittänyt itse vähentää annosta 40mgx1 voin pari päivää olla ilman ilta-somacia ja sit se pahoinvointi ja närästys alkaa, johon mikään ei auta. Ja se kestää sen pari päivää jatkuvasti vaikka aloitan sen ilta-tabletin ottamisen. Kun otan Somacia säännöllisesti kahdesti vuorokaudessa pärjään suht hyvin, pari kertaa viikossa tulee pahoinvointia ja/tai kovaa närästystä.

Sivuoireena minulla on Somacista maksaenzyymien nousu.. Lääkärit miettivät tällä hetkellä mitä tehdä kun en kertakaikkiaan selviä ilman somacia.. Ovat jo puhuneet leikkaushoidosta mutta en millään haluaisi sinne..

VeikkoRe: Somacin sivuoireet!18.3.2017 14:12
Moikka! On ollut ns. pala kurkussa muutaman viikon,joten soitto tk, johon verinäytteet. Lääkäri soitti muutaman pv. jälkeen ja ilmoitti varanneensa ruokatorvin ym.tähystykseen Mikkeliin. Näytteissä oli viitteitä jopa syöpään?? Eipä tiedä mitä odotettavissa??

refluksikurkkuRe: Somacin sivuoireet!19.3.2017 16:24
Somac ...... , harvinaisempaa sivuoiretta mutta erittäin harmillista, jos salpaajista tulee kuitenkin huomattava hyöty. Tsemppiä!

Onko muita salpaajia jo kokeiltu? Onko sinulle ehdotettu että ottaisit
(iltasomacin jäädessä pois) esim miedompia (esim Gaviscon, Galieve)?

Veikko, tsemppä pohdiskeluihin. Ja sitten tukku kysymyksiä: Iso verenkuvako (se perusetti) sinulla otettiin? Mitä lääkäri sanantarkasti sanoi ja minkä alueen syöpään verikokeesi saattaisi viitata? Onko sulla raportoituna papereissa aikaisemmin närästys/palan tunne kurkussa - historiaa? Minkä ikäinen olet? Tässä näitä nyt alkajaisiksi ...

AnnemariRe: Somacin sivuoireet!19.3.2017 20:55
Lääkeinfossa on iso liuta sivuoireita: ripuli, pahoinvointi, turvotus, ummetus, kipu...
Kannattaa syödä niin pientä annosta, jolla tulee toimeen.
Varmaan olen jossain ketjussa maininnutkin, mutta jotkut saavat kramppeja näistä lääkkeitä.

EstoRe: Somacin sivuoireet!24.3.2017 19:43
Nukun kun tukki kun otan somac tabletin

miksuRe: Somacin sivuoireet!20.8.2017 2:30
Lähdin kokeilemaan Somacia lääkärin ehdotuksesta. En käytä lääkkeitä juurikaan - muuten kuin lääkärin määräyksestä sairausten yhteydessä ja särkylääkkeitä ehkä parin vuoden välein. Kaikki alkoi keväällä toukokuussa, kun ensimmäisiä kertoja kiinnitin huomiota tunteeseen, jossa kurkku tuntui kipeältä ja yskitteli. Sitten se hävisi ja jonkin ajan kuluttua tuli uudelleen ja niin edelleen. Ajattelin keuhkoissa olevan jokin tulehdus tai immuunisairaus, koska flunssaa tai vastaavaa se ei ollut. Lääkäri esitti ajatuksen mahahappojen joutumisesta kurkkuun ja mahdollisesti sen johtuvan siitä. Tämä vaikutti käyvältä selitykseltä ja päätimme kokeilla parin viikon kuurin Somacia.

No viime tiistaina aamulla otin ekan pillerin. Siitä tuli päivän mittaa hieman outo olo vatsanseudulla ja kurkku tuntui kuivalta. Keskiviikkona otin toisen pillerin ja sinä päivänä oli päänsärkyä jonkin verran. Torstaina otin kolmannen ja edelliset oireet olivat edelleen osittain, mutta uutena tuli kipua reisien alapuolelle. Ajattelin sen johtuvan edellisenä iltana tekemästäni 4 tunnin puunpilkontatyöstä. Mutta päivän mittaan kipu muuttui säryksi ja ei tuntunut enää kivulta, jota joskus liikunnasta tulee. Särkyä jatkui yölle asti ja en saanut kunnolla nukuttua. Sitä voisi kuvailla jonkin laisiksi krampeiksi molempien reisien alaosassa - vähän kuin niin sanottu suonenveto, mutta ehkä puolella tai neljäsosa kivun tunteella. Se ei tuntunut yhdestä kohtaa vaan reisien koko alueelta ja vessassa käyntikin oli yhtä tuskaa - tai istuminen ylipäätänsä. Silloin päätin jättää neljännen pillerin ottamatta ja perjantaina jalkojen kipu alkoi pikkuhiljaa hellittää ja tänään lauantaina helpotti kokonaan. Uskon sen johtuneen Somacista tai ainakin se toimi katalyyttinä kivun synnylle. Sen verran tuskaista se oli, etten aio enää kokeilla uudelleen pillereitä ottaa.

Lääkärissä käynti kuitenkin avasi sulkeutuneen ajatteluni keuhkosairaudesta. Nyt, kun on ollut aikaa miettiä asiaa, en oikein usko mahahappojen olevan ongelmani. Käsittääkseni silloin pitäisi myös olla usein närästyksen tunnetta ja en edes tiedä miltä närästyksen pitäisi tuntua. Mainoksista saa käsityksen, että sekin on tuskallista. Alan epäillä, että oireet johtuvatkin jostakin ruoka-aineesta eli jonkinlainen allergia. Epäilen itse asiassa pähkinää ja pitääkin alkaa seurata tarkemmin milloin oireet ilmenevät. Ja mitä on tullut syötyä sinä päivänä. Yskintä ja tulehduksen tunne kun ovat ilmenneet satunnaisesti - välillä useammin ja sitten taasen harvemmin.

HarriRe: Somacin sivuoireet!13.2.2018 23:01
Terve!
Minulle Somacia on määrätty imusolmukesyöpälääkityksen vatsan suoja-aineeksi. Kun lääkkeitä menee enemmän, Somaciakin menee enemmän. Juuri tällä hetkellä annostus on nolla.

Vointini on olosuhteisiin nähden oikein hyvä. Amerikassa kirjattiin 1980-luvulla syöpälääkityksen oksennusahoinvoinnin keskiarvoksi 12 kertaa vuorokaudessa. Minulla oksennuksia on ollut nolla.

Kokemukseni lääkkeistä on että suuhun on tullut sivumaku. Ulosteet vaihtelevat ääripäistä toiseen. Ulosteet tuoksuvat kemialta. Lieviä lihaskrammeja on ilmennyt jne.
Epäselvää on mikä lääke minkäkn oireen aiheuttaa.

Suosittelen mahalaukun ja suolen hapokkuusongelmiin ravintoon perustuvia "vanhoja niksejä". Kaurapuuroa, luumurusinakastiketta, chia-siemenmössöä.

Tarkkaillaan itseämme ja voikaamme paremmin!

miksuRe: Somacin sivuoireet!17.5.2019 23:23
Hei taas,

Pakko vielä palata aiemmin lähettämääni viestiin ja jalassa tuntuneisiin kramppeihin. Ne eivät välttämättä johtuneetkaan Somacista. Tein silloin kaksi asiaa samalla kertaa: aloitin Somacin käytön ja vähensin kahvin juontia. Vähensin silloin päivittäistä kahvin juontia 4 kupista 2 kuppiin (1L -> 0,5L), kun lääkäri ehdotti kahvin juonnin vähentämistä.

Nyt puolitoista vuotta myöhemmin päätin jälleen vähentää kahvin juontia ja otin osittain teetä sen rinnalle. Ensin join viikon verran pelkkää teetä ja huomasin silloin vastaavia kramppaavia oireita jaloissa. Ne olivat lievempiä tai eivät ehtineet niin voimakkaiksi, mutta tuntuivat samanlaisilta kuin aiemminkin. Nyt kuitenkin join sitten viikonloppuna kahvia jälleen aika reippaasti ja sen jälkeen oireet jaloissa hävisivät. Myöhemmin olen juonut enemmän teetä ja välillä aina kahvia. Keskimäärin menee kaksi kuppia työpäivässä ja yli puolet teetä.

En tiedä onko mahdollista, että kahvi aiheuttaa moisia oireita. Mutta kahvin juonnin vähennys on ainakin parantanut oloa ja alkuperäiset kurkkukivun oireet ovat hävinneet. Olen kyllä ongelman alun jälkeen myös huomannut kärsiväni närästyksestä, joka ei vielä silloin ollut tuttu juttu.

MeemuRe: Somacin sivuoireet!10.2.2020 19:05
Moro!
Somacia tässä muutaman päivän syöneenä (en refluksiin vaan kipulääkkeitä varten) olo on kummallinen. Maha on aivan pinkeä ja turvonnut eikä p*ska liiku. Vatsa turpoaa vaikka jois vaan vettä, en oo syönyt tänään oikeastaan mitään, kun on maha niin pinkeä ja kipeä tosta ylävatsalta. Yskityttääkin, kun kumartelee.
Mulla on ollut jo 10kk vasen olkapää kipeä ja siihen on tullut vedettyä 1000mg panadolia, 600 Ibuxinia kaksin käsin, sekä kokeiltu tramadolia mistä tuli pala kurkkuun. Viime perjantaina sain kaksi kortisonipistosta olkaan, mikä on ärsyttävän turhaa, kun eihän se sitä vaivaa poista, mutta p*rkele, kun eivät tee mitään! Nyt määräsivät sitten somac 20mg, koska joudun noita tulehuskipulääkkeitä edelleen syömään ja panadolia. Tiedä mitä tässä nyt tekis, pitääkö koittaa vaan olla ilman kipulääkkeitä ja kiristää hammasta, koska ei tää somacikaan nyt mitään herkkua tunnu olevan!

maijaRe: Somacin sivuoireet!22.2.2020 17:11
Itse käyttänyt Omepratzolia, ei ole ollut sivuvaikutuksia.
Viime aikoina olen käyttänyt "TEHO NÄRÄSTYS" tabletteja joita saa Tokmannilta ja monista tavarataloista esim.Sokokselta.
Sisältää mm.kauraa.Otetaan pari tabl. ruoan jälkeen veden kanssa, auttaa heti. Mentholin raikkaita tabletteja.
Kannattaa kokeilla.Monelle vain nämä auttaneet refluxiin..

H.HRe: Somacin sivuoireet!24.2.2020 11:46
Kuka on Tehonärästys tabujen valmistaja/maahantuoja ?
Että voisi kysyä muualtakin, kun ei ole lähellä
Tokmannia eikä Sokosta.

airineva@gmail.comRe: Somacin sivuoireet!1.3.2020 16:55
Olen syönyt nyt 2-3 viikkoa somac 40 palleatyrän takia, mutta nyt on alkanut tulla yököttävä/etova tunne ja on jo wc.n pitäny mennä, mutta ei kuitenkaan ole ylös tullut, tunne on ilkeä! Voiko yökötys johtua somacin käytöstä?

PikeRe: Somacin sivuoireet!1.3.2020 18:29
Katoppa ketju Samanlaisia kokemuksia?- tuossa vähän alempana. Siinä on aiheeseen liittyvää......Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: