Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

vesikkovedenjuonti pahentaa13.1.2010 15:03
Hei!

Mikä janojuomaksi, kun vedenjuonti pahentaa oireita? Maitoa pystyn juomaan, mutta kun ei sitä viitsisi janoonsa juoda. Lisäksi lisää limanmuodostusta suurina määrinä. Onko muita, joilla juuri vedenjuonnista pahimmat oireet?

,,,,,,,,,,,,,Re: vedenjuonti pahentaa13.1.2010 15:26
Joo. Tuli siitä oireita jossain vaiheessa, mutta ei enää. Vähensin viljatuotteita ja pitänyt lääketaukoa niin ei enää muita kun rkurkkuoireita aamuisin.

refluksikurkkuRe: vedenjuonti pahentaa13.1.2010 17:35
Saako kysyä miten, kuinka paljon ja minkälämpöistä vettä juot?

ahmRe: vedenjuonti pahentaa13.1.2010 21:15
Mikä vedessä pahentaa oireita?

refluksikurkkuRe: vedenjuonti pahentaa13.1.2010 22:52
Ja vielä vaan kysymyksiä :-) ... mitä oiretta/oireita se pahentaa?

vesikkoRe: vedenjuonti pahentaa14.1.2010 12:52
Lasista juon ja huonelämpöistä yleesä. vajaa lasillinenkin lisää kuristuksen tunnetta kurkussa ja enempi aiheuttaa rintakipua.

reRe: vedenjuonti pahentaa15.1.2010 12:28
Minulla samoin vesi aiheuttaa alkuperäisen kysyjän tavoin huonompaa oloa. Juon huoneenlämpöistä vettä. Olenkin tätä ihmetellyt ja en ole "noloudessani" kehdannut tuoda tätä asiaa esille.

refluksikurkkuRe: vedenjuonti pahentaa21.1.2010 22:31
vesikko - eikä mikään muu neste saa tuota kuristusta ja rintakipua aikaiseksi? Tuleeko oire heti juomisen jälkeen vai vähän ajan kuluttua?

JoyRe: vedenjuonti pahentaa22.1.2010 23:34
Mulla tulee joskus semmonen tunne, että vesi jää ikäänkuin lillumaan ruokatorveen ja sit röyhtäillessä tulee happamen makusta vettä takaisin suuhun. Joskus on pitänyt käydä oksentaan se "jumiin" jäänyt neste pois ja se on vain yks solahdus pönttöön ja johan helpottaa.

epätoivoinenRe: vedenjuonti pahentaa2.2.2010 17:21
Myös minulla vedenjuonti ollut vastaenmielistä jopa vuodenpäivät.

kylmää vettä pystyisi juomaan mutta siitä tulee niin kylmä ja vilu, ettei se ole vaíhtoehto. Laksitsanjuuri-yrittiteetä olen jonkun verran juonnut/tai jopa paljon päivästä riippuen.

Olisi kiva tietää tämä vesimysteerin salaisuus? johtuuko vain vatsalaukun kasvaneesta paineesta vai mistä?

Sitten aika villejä on sellaiset pienet ilma-röyhtäilyt jotka saan ulos kurkunpään portista ihan vaan tekemällä. mistä sitä ilmaa oikein tulee?

SitrusKeitettynä?2.2.2010 17:41
Olen myöskin huomannut vesijohtoveden ärsyttävän mahaa. Nykyään keitän aina juomaveden. Se maistuu paremmalta ja tuntuu lempeämmältä. Olisiko siitä teille apua?

vesikkoRe: vedenjuonti pahentaa15.2.2010 14:50
Kiitos Sitrus! Keittäminen tuntuu jostain syystä auttavan. Mihinköhän tämä perustuu?

SitrusRe: vedenjuonti pahentaa15.2.2010 15:03
Kiva että auttaa sullakin! Keittäminen poistaa vedestä ainakin osan kemikaaleista ja jostain epäpuhtauksista.

Aikanaan mulla oli työkaveri jonka isä oli töissä vesilaitoksella. Ei kuulemma ikinä juonut johtovettä keittämättä.

MartsuRe: vedenjuonti pahentaa24.2.2010 10:07
Ärtyneen paksusuolen ja refluksin hoitoon olen saanut kehoituksen kokeilemaan "eliminaatiodieettiä". Siinä nimenomaan kielletään vesijohtoveden juominen. Dietillä ollessani ostin kaupasta lähdevettä. Dieetistä voi lukea tarkemmin netistä. Dosentti Pekka Pikkarainen on aiheesta kirjoittanut artikkelin "kun vatsa turpoaa".
Ei voida aina sanoa että: vesi vanhin voitehista".

refluksikurkkuRe: vedenjuonti pahentaa24.2.2010 18:42
Hei Martsu, P. Pikkaraisen artikkeli on hyvä dyspepsiapotilaille vaikka vanha (v 98) jo onkin! Hän on varmaan kirjoittanut uudempiakin artikkeleita dyspepsiaoireista. Samoilla linjoillehan esim refluksikkojen jotkut syöntiohjeet perustuu.

Eliminaatiodieetti on itselle tuttu ideana muista taudeista ja kaiketi myös tuo "eliminointi" omaa refluksiruokavaliota kehiteltäessä ....

Laitatko mainitsemasi refluksiin liittyvän "eliminaatiodieetin" linkin
(et varmaankaan tarkoittanut näitä yleisiä ohjeita kaasua tuottavien poistamisista ym rajoituksista, joita yleensä annetaan vatsavaivojen poistamiseksi)?

Jos lukijoita kiinnostaa "alan huiput", P. Pikkarainen on "nimi" Suomen gastropuolella ... ja ottaa edelleen vastaan Tampereen Koskiklinikalla... (taisi jäädä muutama vuosi sitten eläkkeelle Tays:sta).

MartsuRe: vedenjuonti pahentaa28.2.2010 21:14
Hei Refluksikurkku. Artikkeli on toiminnallisen vatsan turvotuksen hoito-ohje. Olen artikkelissa mainittua eliminaatiodieettiä kehitellyt omien refluksioireideni helpottamiseksi ja olen saanut oireet aika hyvin hallintaan. Kaikki olemme yksilöitä - mikä sopii toiselle - pahentaa toisen oireita. Esim. aamuinen maitokahvi sopii minun vatsalleni mutta ei vesijohtovesi. (Kahvissa vesi on keitettyä...)
Eliminaatiodieetti löytyy esim. Googlaa: kun vatsa turpoaa --->Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim ; vatsan turvotus ; taulukko 2. Löytyy varmaan helpomminkin mutta ainakin tällä tavalla. Kaikkea kannattaa kokeilla.

refluksikurkkuRe: vedenjuonti pahentaa28.2.2010 21:23
Sori en huomannut tuota kohtaa artikkelissa ... eli King et al (1998) luoma dieetti vatsan hankalaan turvotukseen. Dyspepsia oireilijoille varmaan yksi mahdollisuus kokeilla ....

Unohdin kysyä, että minkälaisia oireita refluksitauti sinulle aiheuttaa ja minkälaisella lääkityksellä olet? Kumpi sinulla tuli ensin - ärtynyt paksusuoli vai refluksitauti

refluksikurkkuRe: vedenjuonti pahentaa28.2.2010 21:32
Jos joku kiinnostuu lukemaan perustaa v. 98, ainakin tiivistelmä kyseisestä tutkimuksesta löytyy PubMed:stä:

"Abnormal colonic fermentation in irritable bowel syndrome"

martsuRe: vedenjuonti pahentaa1.3.2010 19:56
Refuksi todettiin ensin n. kaksi vuotta sitten. Tauti alkoi kovilla korventamisoireilla. Jouduin olemaan sairaslomalla kun en saanut öisin nukuttua. Ensin sain Somacia mutta se ei auttanut yhtään. Lääke vaihdettiin Nexiumiin ja vähitellen oireet lievenivät. Tähystyksessä mahalaukku oli kunnossa.. Pieni palleatyrä on olemassa. Vuosi sitten alkoi ylävatsan kova turvotus. Tehtiin paksunsuolen tähystys mutta mitään erityistä ei löydetty. Lääkäri totesi : toiminnallinen ärtynyt paksusuoli ja kehoitti vain löytämään ruoka-aineet jotka mahdollisesti turvotusta aiheuttavat. Viime syksynä minulle tuli kurkkuoireita ja nenän tukkoisuutta öisin. Kurkku-ja nenälääkäri totesi että refluksioireet todenäköisesti aiheuttavat makuulla ollessa happojen nousun kurkkuun ja nenätiehyeisiin. On kuvattu ja poskiontelot punkteerattu mutta mitään erityistä ei ole löytynyt. Tällä hetkellä syön yhden Nexium 20 mg päivässä. (Välillä oireet pahenevat ja otan sitten toisen 20 millisen).Vesijohtoveden keitän ja jäähdytän ja juon kaupan lähdevettä. En syö naudanlihaa ja viljoista käytän usemmiten riisiä. Kauraleipä sopii mutta vain paahdettuna. Syön soijapohjaisia jukurtteja. Kahvimaitona käytän laktoositonta maitojuomaa. Hedelmistä banaani ja melonit sopivat. Siis eliminaatiodieetti soveltuvin osin. Illalla klo 19.00 jälkeen en syö mitään. Jos on ihan pakko niin syön kuivattuja viikunoita ja taateleita sekä pähkinöitä. Näin eläen on refluksioireeni jotenkin kurissa. Kyllähän niitä retkahduksia tulee mutta kun tietää mitä siitä seuraa niin - itsepähän kärsin korvennuksissani....

martsuRe: vedenjuonti pahentaa1.3.2010 19:58
Tulikin koko sairaskertomus kerralla.. ..
Kesä on tulossa !!!!

kuikkisuunoRe: vedenjuonti pahentaa18.3.2013 18:35
Martsu:
"Tehtiin paksunsuolen tähystys mutta mitään erityistä ei löydetty. Lääkäri totesi : toiminnallinen ärtynyt paksusuoli ja kehoitti vain löytämään ruoka-aineet jotka mahdollisesti turvotusta aiheuttavat. Viime syksynä minulle tuli kurkkuoireita ja nenän tukkoisuutta öisin. Kurkku-ja nenälääkäri totesi että refluksioireet todenäköisesti aiheuttavat makuulla ollessa happojen nousun kurkkuun ja nenätiehyeisiin. On kuvattu ja poskiontelot punkteerattu mutta mitään erityistä ei ole löytynyt. Tällä hetkellä syön yhden Nexium 20 mg päivässä. (Välillä oireet pahenevat ja otan sitten toisen 20 millisen)"

Samoja fiiliksiä ja oireita joten näinköhän sitä on pakko vaan "sortua" jatkuvaan vatsahappo-lääkekuurin kerta ei muita hoitoja lekurit osaa...?! Tähään asti Rennie riittänyt silloin tällöin...

Siis täähän "refluksi" on nykyäjan ihmisten uusi tauti joten todellakaan eikö kukaan osaa selittää mistä "refluksi" tms tauti johtuu?

emmi2410Re: vedenjuonti pahentaa26.1.2015 12:47
Munkin pitää, ainakin pahimpina kausina keittää vesi. Keitän ja jäähdytän kannussa huoneenlämpöön.

Ja mitä tulee tähän väitteeseen, että refluksi on uusi tauti: meillä on ainakin ollut tätä suvussa vähintäänkin mummoni äidistä asti (1800-luvulla syntynyt) ja kaikilla nimenomaan lapsesta asti koko elämä, kyten minullakin

refluksikurkkuRe: vedenjuonti pahentaa26.1.2015 13:53
Emmi, osuit naulan kantaan tuossa asiassa! uusihan tämä kuvio ei todellakaan ole.

Jo sumerilaisilla - 3 000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua (!!) - löytyy (maailman vanhimmasta) kirjoitetusta kielestä närästystä kuvaava merkki - vaikka närästys ei tarvi välttämättä tarkoittaa tautia, hahmottaa se silti tilannetta, kuinka vanhasta ilmiöstä saattaakaan olla kyse ... 1. vuosisadalla käytettiin antasidina koraalijauhetta vaivaan ja 2. vuosisadalla närästäminen määriteltiin jo lääketieteellisesti (jos ei tätä ennenkin jo). Selvä jatkumohan tässä on ...

refluksikurkkuRe: vedenjuonti pahentaa26.1.2015 13:56
Ja jos jostainpäin maailmaa löytyy vielä vanhempi kalliomaalaus, jossa selvästi tulta syöksyvä pikku-ukkeli tms hahmottuu, niin eikös siitä saada sitten meitin sivuston reissukohde :-)

SitrusRe: vedenjuonti pahentaa26.1.2015 14:28
Mulla on ihan rutiini keittää juomavesi.
Nykyään maistan eron, jos joudun juomaan keittämätöntä hanavettä.

Siirto/Maria Vesijohdot ym25.12.2015 19:27
1. Asutko taloudessa, jossa vesijohtovesi tulee muoviputkia pitkin? Tai taloyhtiössä, jossa on pinnoitetut putket?

2. Asutko taloyhtiössä, jossa käyttövesijohdot ovat esim. kuparia?

3. Käytätkö omaa kaivoa?

4. Käytätkö astianpesukonetta?

Olisin kiinnostunut vaihtamaan tietoa siitä, että onko mahdollista, että vesijohtoveden esim. kloori voisi aiheuttaa oireita?

Olen työssäni tavannut kemistejä, jotka ovat esittäneet, että kupariputket ovat olleet parempia vaihtoehtoja, koska kupari tappaa vesijohtovedestä bakteereita ja putkistossa ei kasva mikään, kun taas muoviputkista irtoaa kemikaaleja ja muoviputkissa kasvaa mikrobikasvustoa, jota yritetään hillitä kloorilla. Kloori taas elimistössä kasvattaa raskasmetallipitoisuuksia.

Olisi mielenkiintoista tietää onko esim. sillä, että on oma porakaivo puhtaalla pohjavesialuueella vaikutusta refluksin syntymiseen?
Aikuinen nainen Re: Pieni gallup 24.12.2015 9:59
1. Ennen oli metallia pari vuotta sitten tehtiin putkiremontti ja nyt ne
putket ovat jotain komposiitti ainetta. En sen enempää tiedä.

2. Ei ole kuparia

3. En käytä

4. Ei omista astianpesukonetta siis en käytä

Tässä minun vastaukseni kysymyksiisi.
Mara55 Re: Pieni gallup 24.12.2015 10:13
1 Muovia vesimittarille asti
2 Kupariputket käyttövesiputkina
3 Ainoastaan kasteluun
4 Asianpesukone käytössä
Sitrus Re: Pieni gallup 25.12.2015 17:53
En tiedä putkien materiaalia. En käytä omaa kaivoa. Käytän toistaiseksi tiskikonetta, mutta inhoan sitä: konetiskiaineen jäljiltä astiat haisevat pahalle. Lisäksi moni hyvä astia on mennyt tiskikoneessa pilalle. Teetän keittiörempan kesällä, ja silloin tiskikone lähtee.
Zena Re: Pieni gallup 25.12.2015 19:03
Asun alueella jossa on ensiluokkainen soraharjuista tuleva pohjavesi. Vesi on todella hyvää ja raikasta. Vedessä on kalkkia. kaakelit ja hanat kalkkiutuu.

Omaa kaivoa ei ole.

Talossa on muoviputket (muutama vuosi sitten rakennettu, kuulemma ei voinut valita minkälaiset putket tulee, tuli talopaketin/putkiliikkeen mukana).

Astianpesukonetta käytän. Sellaisia konestiskitabletteja missä on all in one. Olen miettinyt että mitä ne aineet tekee kropalle jos niitä jäämiä kuitenkin jää astioihin. Astiat tulee kyllä säihkyvän puhtaaksi ja kone on myös puhdas.

MariaRe: vedenjuonti pahentaa25.12.2015 19:50
Olisipa se melkoinen pommi, jos huomattaisiin, että veden kloori syövyttää limakalvoja ja olisi joillakin osasyynä refluksitautiin.

Itse mietin vaihtoehtoa siirtyä talouteen, jossa olisi oma porakaivo.

juissiRe: vedenjuonti pahentaa25.12.2015 22:22
Ostakaa lähdevettä ja kokeilkaa miten se vesi vaikuttaa oloihin.

MariaRe: vedenjuonti pahentaa25.12.2015 22:39
Käytän juomiseen lähdevettä, mutta siitä on ollut keskusteluja, että läpinäkyvästäkin muovista irtoaa kemiallisia yhdisteitä.

Vesi ei säily, paras vaihtoehto voisi olla tuore porakaivovesi. Jää nähtäväksi, tietoa ei ole näistä asioista riittävästi.

juissiRe: vedenjuonti pahentaa26.12.2015 22:04
Olen kyllä samaa mieltä, että mikään juoma muovin seassa ei välttämättä ole hyväksi. Tai sitten alumiinitölkissä. Cokiskin aika liottava aine?

siirtoRe: vedenjuonti pahentaa29.12.2015 12:50
Maria Vesi vanhin voitehista 26.12.2015 20:24
Aloitin kokeilun, jossa en käytä vesijohtovettä mihinkään muuhun kuin ruuanvalmistuksessa sellaisen ruuan valmistukseen, jonka kaadan pois ja astioiden pesuun. Puuron ja teen teen myös lähdeveteen ja janojuomaksi vain kaupasta ostettua vettä.

Ensimmäisenä päivänä ei yhtään närästystä ja olen poikennut ruokavaliosta 2 punaviinilasin ja ruisleivän kanssa. Ei närästysoireita!
Sitrus Re: Vesi vanhin voitehista 27.12.2015 0:17
mä keitän juomaveden. Parempaa niin.
Vanilja Re: Vesi vanhin voitehista 27.12.2015 9:22
Toimisiko laadukas vedensuodatin?
Maria Re: Vesi vanhin voitehista 27.12.2015 14:51
Näin vuorokauden kokeilun jälkeen: veshijohtoveshi närästää enemmän ku punaviini...hik...

AnderssonRe: vedenjuonti pahentaa29.12.2015 14:27
Juotteko yöllä yhtään vettä? Tyyliin sängyn vierellä vesipullo, josta pieniä hörppyjä jos sattuu heräilemään? Mä oon miettynyt, että onkohan tuosta hyötyä vai haittaa..

refluksikurkkuRe: vedenjuonti pahentaa29.12.2015 14:33
A, toihan on hyvä idea ruokatorven huuhtomista ajatellen! Myös hampaat ja suun limakalvot tykkää taatusti hyvää.
Itse käytin tuota ihan alkuaikoina silloin kun muistin. Eipä pienestä hörpystä mitään haittaakaan voi olla.

PulpautuksetRe: vedenjuonti pahentaa10.11.2017 11:51
Hyvä, että löysin tämän ketjun. Lääkärit eivät tunne tätä vedenjuonti-asiaa. Kokeilen veden keittämistä.

female77Re: vedenjuonti pahentaa14.11.2017 17:43
Vesijohto veden fluori voi hyvinkin närästää, samoin kuin teen fluori.

Muistin just että aikoinaan kaikki kissani suostuivat juomaan helposti vain kupissa jonkin aikaa seissyttä vettä tai lähdevettä kaupasta, jotain pahaahan siinä täytyy olla, kun ei eläimillekään helposti kelpaa. Jotain vikaa nyky meiningissä ylipäätänsäkin, koska lemmikeillekin annetaan refluksilääkkeitä nykyään, ja niillä on selittämättömästi lisääntyneet autoimmuunisairaukset, eikä se selity hoidon lisääntymisellä. Viljat lemmikkien ruuassa? Kodin kemikaalit (joita en kyllä käytä)?

Vesi hörppyjä on pakko juoda niin päivällä kuin ennen nukkumaan menoa, kurkku on niin kuiva. Olen epäillyt vesijohto vettä, mutta alkaisinko sitten ostamaan lähdevettä (muovipulloissakin on) vähävaraisena, kiva rahdata polkupyörällä kaupasta, ehkä veden suodatin olisi fiksumpi vaihtoehto.

female77Re: vedenjuonti pahentaa14.11.2017 17:47
Mitä kemikaaleja keittäminen ja haihduttaminen sitten poistaa? Poistaako fluorin? Kloorin?

Lähdevesi lähteestäRe: vedenjuonti pahentaa3.8.2018 18:03
Itsellä ei tietääkseni oireita. Olen lapsesta asti jounu osuuskunnan kaivovettä joka tulee muoviputkissa ja osan matkaa menee kuparilla ja taas muovilla. Välillä myös lähdevettä lähteestä.

Mutta muutettuani kaupunkiin, jossa kloorattua hanavettä saan aamulla siitä vatsan kipeäksi ja sitä runsaasti juomalla kurkku kipeytyy. Täytyy koittaa keittämistä ja ikävä kyllä tästä kaupungista en tiedä yhtään lähdettä tai pohjavesipistettä. Pullovettä en osta.
Oulussa niitä on ja monissa pienissä kunnissa saa pohjavettä tai lähdevettä vesipisteistä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: