Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

SarkkuRefluksi ja migreeni5.11.2010 9:42
Olen jo monesti täällä peräänkuuluttanut tätä yhtälöä, mutta kukaan ei ole kommentoinut. Eli, onko täällä muita refluksikkoja jotka kärsivät vaikeasta migreenistä? Itselläni on auraton migreeni, päänsärkyä 2-3 viikkoa kuukaudesta. Käytössä Burana 800 ja triptaanit (Naramig) täsmälääkkeenä. Mitkään muut lääkkeetä eivät auta, ja voitte arvata, että vatsa ei tykkää tulehduskipulääkkeistä. Kertokaa kokemuksia ja miten selviätte arjesta näiden tautien kanssa. Mitä käytätte migreenin lääkityksenä?

LissuRe: Refluksi ja migreeni6.11.2010 11:07
Hei,
Olen ensimmäistä kertaa tutkimassa näitä sivuja ja löysin viestisi nimimerkki Sarkku. Itselläni on myös refluksitauti ja nyt viimeisten viikkojen aikana ollut outoja migreeni kohtauksia, joita ei ole ollut 30 vuoteen. Siis kiitos viestistäsi, tajusin sen luettuani, että tästähän on kyse! En osaa siis kertoa mitään vinkkejä, kun vasta itsekin tajusin näiden sairauksien yhteyden! Sain tällä viikolla taas Somac lääkkeet pitkän tauon jälkeen, kun oireet ehtivät mennä todella pahaksi. Kiinnostaisi tietää, kuinka monella on yhteys poskiontelontulehduksiin, joita minulla on ollut kuluneen vuoden aikana ehkä 10 kappaletta.

KuristuskurkkuRe: Refluksi ja migreeni12.11.2010 10:15
Burana 500 suppoina. Ei puhettakaan, että ruokatorvi kestäisi tablettia. Ja kohtauslääkkeenä Almogran. Se ei ole ärsyttänyt ruuansulatuskanavaa. Kohtaukset ova onneksi harventuneet iän myötä; noin kaksi iskua vuodessa.

MilekoRe: Refluksi ja migreeni6.1.2011 17:47
Mulla migreenin estoon Triptyl. Kohtauksen tullessa kuitenkin 1g Panadol + 600mg Burana + Imigran 100mg. Sillä saan kohtauksen ohi, mutta migreeniputki jatkuukin sitten yleensä 3-4pv, jolloin migreeniä on 1-2 päivässä. Ja erittäin hankalaa mahalle!

SaturnusRe: Refluksi ja migreeni16.1.2013 15:02
Mä just pohdiskelen, että mitä hittoa sitä voi käyttää tulehduskipulääkkeenä. Pelkkä Panadol ei mulla riitä, etenkään kun niskanseutu ärhentelee tai tulee migreenikohtaus. En tiennyt, että Buranaa saa suppoina. Olispa tajunnut jo vuosia sitten, niin ei ehkä tarttis tän vatsan kanssa edes tapella :/

SaturnusRe: Refluksi ja migreeni18.1.2013 19:23
...Voi helvetti, oikeesti sitä Buranaa ei saa suppoina kuin lasten vahvuutena eli 125 mg. Kymmenen kpl maksaa yli 6 e. Aika kalliita, kun aattelee ettei siinä paketissa ole kuin n. kolme normi 400 milligrammasta buranaa... Eikä rinnakkaisvalmisteita tietenkään ole. Great.

SitrusRe: Refluksi ja migreeni18.1.2013 19:33
Oletteko kokeilleet Arcoxiaa? Mulle lääkäri suositteli sitä vatsaystävällisenä. Tosin sivuvaikutuslista on sen verran mittava, että voi jäädä apteekkiin koko lääke mun osaltani.

DiapamiRe: Refluksi ja migreeni22.1.2013 10:25
Mulla kuukautisiin liittyvä migreeni. 800mg buranaa yrittänyt siihen syödä pitkän aikaa. Ei juurikaan tehonnut. Vaihdoin reissunpäällä nopeavaikuitteiseen burana-capsiin jota otin 2x400mg kolmesti päivässä. Auttoi pahiman huipun pois. Mulla on kuitenkin menkat parinkymmenen päivän välein, eli aina n.20pvää ja kolmen päivän migreeni ja taas sama sarja jatkuu... Otin nyt joulukuussa hormoonikierukan, joka yleensä on auttanut ko. vaivoihin. Nyt odotellaan sen auttamista. Jatkuva migreeni refluksikolla on paha yhtälö. Oravanpyörä alkaa pyöriä. Sain kuulla hierojalta että burana on Saksassa kielletty kokonaan, koska aiheuttaa mahaoireita tms. Meillähän buranaa määrätään joka lääkärissäkynti, eipä ihme että mahat voi huonosti :(

SaturnusRe: Refluksi ja migreeni17.4.2013 13:17
Sain reseptin Imigraniin. Otin toissapäivänä migreeniin, ei tuntunut yksinään tepsivän mutta 250 mg buranaa suppoina ja kuppi kahvia, niin sillä lähti. Mietin vaan, että mahtaako tuo sumatriptaani olla pahaksi vatsalle? En tajunnut mainita lääkärille refluksista, kun olin siellä niskavaivojen takia...

Astma/refluksiRe: Refluksi ja migreeni17.4.2013 22:33
Mulla myös kaamee migreeni ja , kun lääkityksenä en saa käyttää mitään, jotka sisältävät asetyylisalisylihappoa (ASA-allergia)
enkä mitään migreenilääkkeitä, joten hankalaa! :(

Estolääkitystä onneksi on monenmoista, joten niistä löytyy sopivakin!

Kotona tramalilla + kortisoni-tableteilla + panadolilla tai panacodilla,
mutta, jos ei asetu niin sairaalaan tippaan + vahvempiin lääkkeisiin ym.
Nytkin kaamee päänsärky päällä jo toista päivää, eikä
tunnu helpottavan sitten millään..

SaturnusRe: Refluksi ja migreeni24.4.2013 13:25
Sumatriptaani osoittautui sopivaksi lääkkeeksi mulle. Nyt vaan on kokeilupakkaus lopussa ja prkle soikoon, migreenit päättivät jatkua pidempään kuin menkkojen ajan ja mulla ei oo lääkettä. Terveyskeskus uusii reseptin 8 arkipäivän sisällä, yksityisellä ei saa uusittua julkiselta saatua reseptiä vaan pitäis mennä vastaanotolle. Tämän seurauksena mun on pakko juoda kahvia, koska se on ainut joka hiukan auttaa. Vatsa ei tykkää -> kierre valmis.

Buranat, prasetamolit, ei mitään apua yksinään. Buranaa en ees voi ottaa suun kautta ja suppoja pitäis tunkea tuonne perseeseen niin monta peräkkäin, että siihen menis kokonainen paketti. Kyllä v-tuttaa.

SaturnusRe: Refluksi ja migreeni29.6.2014 23:37
Mun migreeni taitaa olla paitsi hormonien aiheuttamaa, myös jollain tavalla suolistoon liittyvää. Olen tehnyt vuoden verran ihmiskokeita itselläni ja havainnut, että maitohappobakteeri pitää migreenikohtaukset melkein kokonaan poissa, kohtauksia vain 1-3 / kk. Jos mhb on tauolla, tulee 3-4 migreenikohtausta viikossa.

MikaRe: Refluksi ja migreeni30.6.2014 14:30
Koska asetaldehydi kuuluu hyvin monesti refluksikon ongelmiin, niin ei teoriasi kovin huono voi olla: http://www.biohithealthcare.com/fi/feed/news/185/biohit-oyj-kaynnistaa-kaksi-migreenityyppisten-paansarkykohtausten-estamiseen-tahtaavaa-tutkimusta-tutkimusvalmisteena-acetium-kapseli

refluksikurkkuRe: Refluksi ja migreeni30.6.2014 16:31
Saturnus, hieno juttu! Vaikka ei-migreeni ihmisenä tuokin kuulostaa ikävältä. Onko sulla mitään vaihtelua oireissa iän myötä?


Miten paljon sulla menee nykyään sumatriptaania? Mulla on ystävä, jolla kovin voimakas migreeni ja
toteaa aina, että joku tietty m-lääke on otettava tietyssä vaiheessa tai
menee ihan hukkaan koko kallis lääke ...

SaturnusRe: Refluksi ja migreeni12.4.2015 18:01
Tietääkö kukaan, voiko raju migreenikohtaus laukaista ruokatorven tulehduksen? Mulla oli elämäni hirvein migreenikohtaus perjantaina, ei auttaneet pillerit ei mikään. Oksetti ja särki päätä niin ettei pystynyt kuin makaamaan hiljaa paikallaan. Lopuksi sitten oksensinkin ja särky lähti. Ikinä ennen en ole oksentanut migreenin takia.

MUTTA kuvotus jäi päälle. Vieläkään ei ole yhtään nälkä. Mulla ruokatorven tulehdus on aina oireillut noin, kuvotuksena, niin heti alkoi mietityttää ettei kai vaan... Nyt menee varmuuden vuoksi esomepratsoli 40 mg, kun yleensä 0-20 mg.

Tintti2Re: Refluksi ja migreeni12.4.2015 20:31
Sitä en tiedä voiko laukaista ruokat.tulehduksen mutta mahalla ja migreenillä on jonkinlainen yhteys, (moni muukin tuttavapiirissä sanonut samaa ).

Itsellä ollut hirveitä migreenikohtauksia jotka alkaneet sahaterävisiolla jonka jälkeen iso alue näkökentästä pimenee ja kauhea päänsärky.Maha muuttunut happamaksi ruokatorvea myöten...ei polttavan hapokkaaksi niin kuin mulla normaalisti ja tuo hapan maku/tunne jatkuu ainakin pari päivää kohtauksen jälkeen.

En tiedä saitko mitään vastausta tästä sun kysymykseen.... :-)

BallyRe: Refluksi ja migreeni12.4.2015 21:21
Mulla kanssa probiootit vei migreenin mennessään! Niitä ennen aurallinen kivuton migreeni kerran-pari kuussa, joka vei näön kokonaan oikeasta silmästä ja kesti joskus pari päivää. Probiootteja syön kaks-kolme kertaa vuodessa, 2-viikkoo kerrallaan.

Kannattaa testata! Myös eri merkkejä kannattaa kokeilla jos ei mitään muutosta tunnu, eri bakteerit tehoaa toisille paremmin kuin toisille..

SaturnusRe: Refluksi ja migreeni12.4.2015 22:45
Tintti2, kuvailet hyvin omia tuntemuksiani mahassa :-) Nimenomaan se "hapan" olo mahassa..

Ja Bally, mulla on sama kokemus maitohappobakteereista. Mun tosin pitää syödä niitä säännöllisesti, ja vieläpä yhtä tiettyä, joka on tietenkin aika kallista... :-/ Ja heti kun vaikka viikoksi unohtuu, tietää että mistä se migreenikohtaus nyt johtuukaan.

Kiitos vastauksista :-)

MiggeRe: Refluksi ja migreeni13.5.2015 20:02
100mg Voltaren suppo, reseptin saa lääkäriltä. Vaihtoehdoksi jos ei voi syödä buranaa.

SaturnusRe: Refluksi ja migreeni10.2.2016 20:18
Ärsyttääkö sumatriptaani vatsaa? Mulla on tullut nyt kahdesti vatsakipuja triptaanin ottamisen jälkeen. No ilmeisesti ärsyttää siis 😁 Mutta onko muilla samoja kokemuksia? Pakkausselosteessa vatsakipuja ei mainita, pahoinvointi kyllä mutta se on eri asia. Tosin olen joutunut ottamaan lääkkeen tavallisen kahvin kanssa (kun mulla lääke tehoaa paremmin kahvin kera). Voi siis kivut johtua siitäkin tai yhteisvaikutuksesta.

MinnaRe: Refluksi ja migreeni30.8.2017 11:56
Löysin tämän ketjun ....onneks.Mulla migreeni ollut poissa 30 vuotta ja nyt taas...pahoinvointi ihan hirveää ja kuvotus ja heikotus ja huimaus....niskat jumissa .Pelottaa tuo huimaus.
Kohtaus kun ohi niin kuvotus jää.

Rakenteellinen_Re: Refluksi ja migreeni2.9.2017 20:38
Helou!

Täällä yksi kenellä kova migreeni, ollut ihan lapsesta saakka. Vaikeetahan tän hoito on kun minä en voi syödä tulehduskipulääkkeitä kun olen allerginen niille ja triptaanit on määrätty tablettina, kun nenäsuihkeet, supot yms. ei sovi haittojen vuoksi. Lisäksi mulla krooninen gastriitti vatsassa sekä tää refluksi niin lääkärinkin kanssa on mietitty että ensisijaisesti otan panadolia ja jos ei mene ohi niin sit sumatriptania ja niiden kanssa on välttämätöntä ottaa sitten omepratsol 40mg. Mulla ärsyttää sumatriptan vatsaa. (eipä yksikään lääke edesauta ainakaan gastriitin parantumista, joka muutenkin epätodennäköistä 😅)
Mutta onneksi välillä säästyn vaan muutamilla kohtauksilla kuukaudessa mutta välillä niitä on sitten ihan joka viikonloppu. Päätä särkee toispuoleisesti ja järkyttävän kovaa ja särkyä kestää usein noin 3 päivää jonka aikana se saattaa vaihtaa puolta. Mulla on piirteitä jotka viittaa hortoniin ja lapsena aivot kuvattu näiden kohtauksien takia, mut mitään ei löytynyt muuta kun tää kova migreeni. Kokeiltu on myös estohoitoja mutta aika vaihtelevin tuloksin. Joudutaan varmasti jokainen pänsärky-ihminen tasapainottelemaan näiden sairauksien välillä. Ja jospa migreeni joskus lähtis helpottumaan, mulla siihen varmaan vaan matkaa kun olen vasta 21. 😃
Tsemppiä meille kaikille!

IlvesRe: Refluksi ja migreeni15.11.2019 17:04
Löysin tämän viestiketjun nyt, kun ensimmäistä kertaa aloin epäillä migreenieni pääasialliseksi aiheuttajaksi vatsan ongelmia. Tämä siksi, että menin päivystykseen kovan ylävatsakivun vuoksi, jota ehdin pelätä jo sydänkohtaukseksi sen puristavuuden vuoksi. Lääkäri sanoi, että kyse on refluksitaudista, jota minulla ei ole koskaan diagnosoitu enkä ole sitä osannut epäillä koska minua ei koskaan närästä. Nyt kuitenkin tämän refluksitaudin toka päivänä alkoivat kovat migreenioireet jotka ovat nyt jatkuneet kaksi päivää. Niin myös vatsakivut. Olisi kiva kuulla oletteko löytäneet ratkaisuija näihin ongelmiin? Onhan tämä ketju jo vuosia vanha. Olisin kiitollinen käytännön neuvoista miten toimia. Itselläni on perinteisesti vain sumatriptan 50 mg toiminut. Kahviaddiktio on pirullinen, kun sen puute saattoi olla tällä kertaa laukaiseva tekijä kun en uskaltanut kahvia juoda vatsakipujen vuoksi. Sitten oli pakko ja heti migreeni hellitti.

MaisaliisaRe: Refluksi ja migreeni15.11.2019 19:11
Jes ! Vihdoinkin refluksi + migreeni- kokemuksia. Oli mielenkiintoista lukea :) Itsellä auraton migreeni ollut lapsesta asti ja jossakin vaiheessa sain verenp.lääkityksen Orloc 5 mg ( samalla migreenin estolääke ). En tiiä estääkö enää mitään, mut verenpaine ollut ok.
Kohtauksia on suht usein ,varsinkin kuukautisten aika aivan hirveetä. Eli gyne varattu nyt, jos pääsis kohdun poistoon + toinen munasarja pitäis poistaa "varotoimena" kun toinen jo viety kasvaimen vuoksi.
Tämä uusi ihana refluksivaiva on nyt aiheuttanut kaikenlaista miettimistä ja terveyshuolia. Tänään vaihteeksi hyvä päivä, niin jaksaa olla hieman positiivisempi.

MaisaliisaRe: Refluksi ja migreeni15.11.2019 20:58
Mulle tuli "uutena" tietona, että maitohappobakteerit saattais auttaa migreeniin, siis vähentää kohtauksia. Niitäkin tulee otettua säännöllisen epäsäännöllisesti. Samoin kuin ubikinonia ja magnesiumia + muut vitamiinit päälle. Melkoinen pilleriarsenaali.
Mulla auttaa kohtauksessa sumatriptaani 100 mg ja kun refluksi on pahana, niin tablettia on vaikea nielaista ja ottamisen jälkeen polttelee ruokatorvessa. Tai siis närästää ihan sikana.
Kohtaus saattaa kestää 1-5 päivää ja joskus oon päivystykseenkin joutunut menemään kun ei mene muuten ohi.
Vatsaoireista en osaa oikeen kommentoida, paitsi tuo maitohappo on varmaan kokeilemisen arvoinen. Mulla on vatsaoireita päivästä riippuen välillä paljon ja välillä parempi jakso. Ei ole ärtyvää suolta diagnosoitu, mutta ehkä sekin löytyy.

RosaRe: Refluksi ja migreeni21.11.2019 13:20
Jos itsensä piikittäminen ei ole ajatuksena täysin mahdoton, niin sumatriptaania saa myös piikkinä. Kirvelee kyllä mennessään, mutta vaikuttaa nopeasti. Minulle ei tabletit käy rajun pahoinvoinnin takia, ja nenäsumute ärsyttää limakalvoja. Minulla migreenit loppuivat lähes kokonaan Aimovigin aloitettuani. Viime keväänä oli n. 5 kohtausta viikossa, nykyisin 1-2 kuukaudessa ja välillä on kokonaan kohtauksettomiakin kuukausia. Esomepratzolin lopetin lääkärin määräyksestä helmikuussa, ja refluksi pysyy kurissa tiukalla ruokavaliolla. Minulla riesana on enemmänkin tuo ruokatorven motiliteettihäiriö eli nielemisvaikeudet. Nyt on taas ollut pitkä kausi, kun tuntuu että koko rööri on tukossa eikä alas mene kuin jogurtti ja riisipuuro ja nekin vaivalloisesti. Siitä sitten luonnollisesti seuraa muita ongelmia, kun ruokavalio supistuu hyvin yksipuoliseksi. Tämmöistä tää on. Kun yhteen sairauteen saa helpotusta, niin seuraava nostaa päätään...

MaisaliisaRe: Refluksi ja migreeni21.11.2019 18:39
Mielenkiintoista. ☺ihanaa kuulla että sun migreeni on helpottunut.
Olen tietoinen tuosta sumatriptaani piikistä kyllä, mutta jotenkin olen vaan sinnitellyt tämän kanssa. Hieman tyhmää ? Ehkä pitää tämän refluksin takia harkita muitakin vaihtoehtoja nyt. Nenäsumute oli joskus käytössä, mutta ei ollut minulle sopiva.
Aimovigista olen myös kuullut ja vaikuttaa lupaavalta lääkkeeltä.
Mulla on myös ollut nielemisongelmaa nyt tämän refluksin aikana. Laihduinkin kyllä jonkin verran koska syöminen oli hankalaa ja pelottavaa.
Gastroskopia papruissa mainitaan alkava schatzkin rengas eli se aiheuttaa ilm.ton nielemisvaikeuden.
Kiitos vinkeistä ja laitan harkintaan. 👍🌼nyt on jo kaksi lääkäriaikaa varattuna eli kyllä vielä kolmaskin siinä menee, neurologille.

RosaRe: Refluksi ja migreeni21.11.2019 20:07
Ei ollenkaan tyhmää. Piikkiin siirtyminen on henkisesti iso kynnys. Minulla ajatus iti mielessä pitkään, mutta vasta migreenin kroonistuminen sai toimimaan. Kun nenäsumutetta imppasi päivittäin, niin kipu oli sitä luokkaa että lopulta oli pakko siirtyä piikkiin. Kirveleehän sekin, mutta vain pari sekuntia, kun taas tuo nenäsumute kirveli ja poltti nenässä ja kurkussa tuntikausia.

Onkos tuolle schatzkin renkaalle mitään tehtävissä? Minulla kyse on ruokatorven lihaksista, jotka toimivat heikosti eli mitään hoitoa ei ole olemassa. Täytyy vaan katsoa tarkkaan mitä syö. Sekään ei sinänsä ole niin hankalaa, mutta jatkuva pahoinvointi kyllä välillä koettelee hermoja.

MaisaliisaRe: Refluksi ja migreeni21.11.2019 21:29
Löysin netistä jotakin, että ruokatorven laajennus voisi auttaa tuohon schatzkin rengas systeemiin....en sitten tiedä. Menen joulukuussa gastrokirurgin juttusille, saman, joka suoritti gastroskopian, niin sen jälkeen olen varmasti viisaampi.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: