Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

JonekaLääkkeet ja verikokeet22.9.2016 7:14
Onko teillä esim. vatsansuojalääke nostanut maksa-arvoja? Minulla GT arvo 99 muut kokeet normaalit enkä käytä alkoholia. Kilpirauhaskokeet TSH 0,70 ja T4 11

Aikuinen nainenRe: Lääkkeet ja verikokeet22.9.2016 12:29
Minulla GT arvoa tarkkaillaan puoli vuosittain ja muka lääkkeillä ei siihen ole osuutta. Muuten olisivat muutkin maksa-arvot koholla. Ainoastaan Gt on minulla 128 ja 140 välillä siis näissä lukemissa puoli vuosittain.
Minäkin olen raitis eli en käytä alkoa missään muodossa en edes konvehteissa😃
vaan arvot huitelee omia lukujaan. Muut veriarvot kaikki ok.
Joten kummallinen juttu mikä arvoa nostaa.

JonekaRe: Lääkkeet ja verikokeet22.9.2016 15:48
Pitää vaan odotella soittoaikaa ja toivoa että joku syy löytyisi. Miwtin myös tuota esomepratsolia mitä syön.

Aikuinen nainenRe: Lääkkeet ja verikokeet22.9.2016 17:40
Minä olen pitkään syönyt vatsansuoja lääkkeitä ja käytän myös selkäkipuun kipulaastaria jossa on sivuvaikutuksena maksa-arvojen kohoaminen mutta kuten kerroin sisätautien erikoislääkäri sanoi että jos lääke vaikuttaa arvojen nousuun se nostaa kaikkia maksa-arvoja ei yksin tätä GT arvoa joten kysymysmerkkinä olen asian kanssa.

Kertoile mitä sinulle lääkäri sanoo mielenkiinnolla kuulisin.

Itse olen 3 eri alan lääkäriä haastatellut asiasta. Vielä ei selvyyttä ole tullut.

JonekaRe: Lääkkeet ja verikokeet6.10.2016 9:55
Eipä sitä saanut suoraa vastausta sh:lta maksakokeesta.. "miksipä ei, oli vastaus kun kysyin että voisiko johtua voimakkaasta närästyspoltteesta? Sanoivat että GT arvo on vähän koholla ja otetaan myöhemmin uudestaan maksakoe.. Kilpiruhaskokeeseen sen verran että ovat alakanttiin mutta viiterajoissa.. Lääkärin kanssa sh keskustelee että mitä mieltä lääkäri on kun jossain tapauksissa kun oireita on niin on aloitettu lääkitys..

Aikuinen nainenRe: Lääkkeet ja verikokeet6.10.2016 15:09
Minulle aina lääkäri soittaa ja kertoo koe tulokset. Sairaanhoitajat sanovat, että lääkäri kertoo ja keskustelee potilaan kanssa veriarvoista ja miten edetään jos eivät ole kaikki kohdillaan. Nyt menen marraskuussa verikok.ja varaan lääkärille soittoajan.
Aion ottaa nyt kunnolla puheeksi mikä voi olla syynä että tämä yksi arvo on korkea ja muut normaaleja. Eli sitten kun koe on otettu ja lääkärin juttusille pääsen puhelimella.

AnderssonRe: Lääkkeet ja verikokeet20.10.2016 1:36
GT on käsittääkseni aika epäspesifi mittari. Jos GT on koholla, mutta AFOS ei ole koholla, niin ei varmaankaan hätää maksan suhteen. (GT ja AFOS liittyvät kumpikin maksan sapen eritykseen.) Ja jos muutkin maksa-arvot (ALAT, ASAT, BIL) normaalit, niin kaiken pitäisi olla silloin ok.
Mulla taas on tuo bilirubiini pysyvästi lievästi koholla, mutta kun lääkäri sanoo, että niin kauan kun kaikki muut maksa-arvot ok, niin ei hätää. Miksi bilirubiini mulla koholla, siihen en ole saanut mitään järkevää vastausta. Johtuuko lääkkeistä vai mistä, mene ja tiedä.

AnnaMyyRe: Lääkkeet ja verikokeet20.10.2016 10:55
Alat on spesifein arvo kertomaan maksan kunnosta,Asatia käytetään enää harvoissa paikoissa, se on poistumassa.Parhaiten tieten voi arvioida maksan vointia eri kokeiden yhdistelmällä joka nykyään on alat, gt ja bil, saattaa vaihdella labroittain vähän.

Sulla Andersson on varmaan väläytetty Gilbertin syndrooman mahista, se ei kylläkään ole ede tauti, ominaisuus pikemmin eikä lainkaan vaarallinen.

Kummastuttaa Aikuisen naisen kohdalla ettei muka voi johtua lääkkeestä tuo GT, takuulla voi vaikka on pelkästään koholla.

Mutta eipä tuo kauhean koholla ole eikä Jonekallakaan.Koeta vaan sitä kilpparilääkitystä, monella olo muuttuu vaikka juuri ja juuri viitearvoissa on, se sanontahan noissa on että kuuntele oireita älä tuijota arvoja- jos siis kiikunkaakun kilppariarvot.

AnderssonRe: Lääkkeet ja verikokeet22.10.2016 1:14
Mulla on koliitin myötä lisääntynyt riski saada maksasairaus PSC. Se on koliitin liitännäissairaus, joka kuulemma ekana alkaa näkyä verikokeissa erityisesti AFOSin ja GT:n kohoamisena. Ne on toistaiseksi mulla pysyneet viiterajojen sisällä. Ainoastaan se bilirubiini ollut siis lievästi koholla.

JonekaRe: Lääkkeet ja verikokeet1.11.2016 14:54
Eipä saanut kilpparilääkitystä. Ja oireet eivät viittaa kuuleman mukaan kilpirauhaseen vaan mahdollisesti naisten gynevaivoihin. No käydään sit tutkitittamassa tuo toinenki pää. Uusinta maksakokekeisiin pitäs lähteä ens viikolla ja sit joulukuussa paksusuolen tähy.. ei oikeen mene yks yhteen vaivat ja kokeet. :-D

AnnuRe: Lääkkeet ja verikokeet25.2.2019 9:49
Olen 57 vuotias nsinen. Kaikki muut maksakokeet hyvät, mutta gt arvo koholla 117. Oli jo välillä normaali muutama kuukausi sitten mutta taas oli kohonnut. En käytä yhtään alkoholia enkä mitään lääkkeitä. Söin puoli vuotta tyrnirouhetta joka päivä puuron kanssa ruokalusikallisen. Kun arvo oli koholla jätin sen pois, koska en käytä mitään muita lisäravinteita. Aloin syödä tyrnimarjoja, kun arvo oli normaali. Ajattelin ettei marjat vaikuta. No nyt gt arvo koholla. Jätin marjat pois. En mitään muuta syytä tiedä. On kyllä ylipainoa, mutta olen liikkunut ja syönyt terveellisesti.

AnnuRe: Lääkkeet ja verikokeet25.2.2019 9:51
Olen 57 vuotias nsinen. Kaikki muut maksakokeet hyvät, mutta gt arvo koholla 117. Oli jo välillä normaali muutama kuukausi sitten mutta taas oli kohonnut. En käytä yhtään alkoholia enkä mitään lääkkeitä. Söin puoli vuotta tyrnirouhetta joka päivä puuron kanssa ruokalusikallisen. Kun arvo oli koholla jätin sen pois, koska en käytä mitään muita lisäravinteita. Aloin syödä tyrnimarjoja, kun arvo oli normaali. Ajattelin ettei marjat vaikuta. No nyt gt arvo koholla. Jätin marjat pois. En mitään muuta syytä tiedä. On kyllä ylipainoa, mutta olen liikkunut ja syönyt terveellisesti.

Aikuinen nainenRe: Lääkkeet ja verikokeet25.2.2019 15:02
Minullakin gt- arvo ollut vuosia jo 124 ja enemmänkin. Lääkärit sitä ihmettelevät, raitis kun olen ja mieluummin ali kun ylipainoinen, että luulen onko sillä mitään merkitystä ko.arvoon.

Sitä en ymmärrä miksi siihen ei mitenkään puututa tai edes yritetä kertoa mistä se voisi johtua ja kuten olen kirjoittanut tännekin ihmetystä vain edelleenkin riittää.

toivo Re: Lääkkeet ja verikokeet5.10.2021 11:10
nostaako Esomeprazol, Afos arvoa, olen käyttänyt vuoden



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: