Keskustelu

KuristuskurkkuSchatzkin rengas13.10.2010 9.16
Kenekään gastroskopiassa näkynyt kyseistä rengasta? Tai jouduttu tekemään sille jotain?

Mulla lukee paperissa alkava Schatzkin rengas 40 cm korkeudella, cardiataso 44 cm korkeudella. Googlettamalla sain selville, että se on limakalvopoimun aiheuttama ahtauma. Synnynnäinen tai arpeutumisen aiheuttama. Hoidetaan kai puhaltamalla ilmaa gastrosgopian yhteydessä, en tiedä tarkemmin. Lääkäri ei tätä mitenkään selvitellyt, joten ei liene tärkeää tässä vaiheessa.

Yrittääköhän mun kroppa kasvattaa tuolla renkaalla parempaa sulkijaa, kun cardia on kolmen skoopin mentävä...:-(

refluksikurkkuRe: Schatzkin rengas13.10.2010 15.20
Harvinaisuus ...! Vaikka sanotaan että Schatzkin rengas on muka yleinen, niin ei ole kyllä itsellä tullut missään palstoilla vastaan käytännössä.

Onko se sulla täysin oireeton (eli ei mitään nielemisvaikeuksia tai rintakipua?), joka olisi tietty hyvä juttu - ei tarvi tehä mitään...

Tota samaa/samantyyppistä laajentamisjuttua käytetään, jos vaikka leikkauksessa jälki on liian tiukkaa tai muista syistä kuroutumia (eno joi lipeätä pienenä ja on käynyt n. 60v niissä laajennuksissa).

Oliko tämä eka tähystys vai näkyikö tuo jo aikaisemmassa?

KuristuskurkkuRe: Schatzkin rengas13.10.2010 15.45
Kolme kertaa olen elämäni aikana ollut gastroskopiassa ja nyt viimeisimmässä tämä tuli ilmi.
Ei aiheuta vielä oireita (kop,kop) ja lääkäri ei sitä mitenkään noteerannutkaan.
En itsekään ole muualla (netissä) tähän renkaaseen törmännyt.

refluksikurkkuRe: Schatzkin rengas13.10.2010 16.26
Jos se olisi ollut synnynnäinen , olisi sen pitänyt kyllä näkyä edellisissäkin tähystyksissä (ellei ne nyt ihan pieleen ole menneet).

Oliko sulla myös tulehduslöydöstä ruokatorvessa jossakin vaiheessa?

En ole tavannut ketään muitakaan rengas-refluksikkoja (niita yleensä ylempänä esiintyviä kaventumia, mitä tuolla nielemispuolella puhutaan ihan ohimennen).

On tuo juttu hyvä tietää kuitenkin, jos vaikka parikymmenen vuoden päästä alkaa joskus liha ja leipä tökkiin yllättäen ...

ElaRe: Schatzkin rengas24.11.2013 9.03
Minulla todettiin sama tähystyksessä 3 v. sitten. Oli tulehdustakin ja hoidettiin. Nyt vaivaa taas ja muutettiin närästyslääkitystä. Olo helpotti mutta edelleen rintalastan alla tuntuu kipeyttä. Onkohan ketään jolle tuo laajennus on tehty. Kuulisin mielellään onnistumisesta. Minun lääkärini ei sitä kovin mielellään suosittele vaikka on kirurginen gastroenterologi.

refluksikurkkuRe: Schatzkin rengas24.11.2013 11.25
Ela, onko sulla myös refluksitauti eli joudutko hoitamaan sitä myös?
Voisiko tämä olla taudin aktivoitumista eikä varsinaisesti rengaaseen liittyvää?

Ainoa, mitä olen kuullut, on se, että dilaatiossaon on käyty aina silloin tällöin. niinkuin ylhäällä jos mainitsinkin, vakitoimenpide enolleni muutaman kerran vuodessa koko elämänsä lävitse.

Suhtautuminen toimenpiteeseen (dilaatio/dilataatio) varmaan vaihtelee lääkäristä toiseen. Oireiden haittavuus vaikuttaa tietty mielipiteeseen myöskin. Onko sulla vakituisesti jotain kipulääkettä siihen tai haittaako se syömistä (esim niin että paino laskee tai syöt vain soseutettua ruokaa)?

Missä korkeudessa se rengas sulla tähystyksessä oli?

MarsaRe: Schatzkin rengas3.12.2013 18.08
Mulle sanottiin, että on paljon helpompaa estää ennakolta Schatzkin renkaan paksuuntuminen kuin korjata sitä sitten kun on jo nielemisvaikeuksia. Mulla on lisäksi refluksiesofagiitti. Lääkkeesi määrätiin Somac enterotabl 40 mg, yksi tabu joka aamu.

LeenaRe: Schatzkin rengas21.10.2020 12.46
Schayztkin rengas ja refluksitauti diagnoosi, ja vielä alenpana paksunsuolen umpipussi tauti. Lienee kai aika yleinen vaiva. Syön nyt kuuria helikobakteeri- infektion hoitoon Helipak-K kuuria. Vatsahaava ja suolistosyöpää on syytä pelätä. Keljuja nämä mahavaivat.
Ei vielä pahempia nielemisvaikeuksia, mutta alkua jo sillekkin.
Tarkkaillaan itseämme ja puretaan huolella hyvin ruokamme ja varsinkin pihvit.

PikeRe: Schatzkin rengas21.10.2020 19.46
Ai, täällä on näköjään oma ketju "renkaisille" 😀

Mulla todettiin eka tähystyksessä v 2015. Nyt tammikuussa toisessa tähystyksessä lääkäri ei puhunut mitään koko Schatzkin renkaasta, vaan esofagiittijuosteesta ja metaplasiasta ruokatorven alaosassa. Kysyi kylläkin, että onko nielemisvaikeuksia, mulla ei ole, ja meinas, että niitä saattaa tulla. Oiskohan ne sitten renkaasta johtuvia, jos niitä tulee 😞

Juu, ruuan puren kyl hyvin enkä kyl isoja paloja oo koskaan saanu nieltyä, niin mullahan on saattanu olla rengas aina.

Jaksamista kaikille



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: