Keskustelu

TimoteiPallea oire - muilla vastaavaa 7.6.2016 10:19
Onko muilla sellaista että kun tulee ylävatsa vaivoja niin samalla tuntuu kuin pallea olisi jumissa, ja varsinkin makuulla ollessa hengittäminen on raskasta. Tuntuu niinkuin ylävatsalla olisi ahistava möykky.

Vaikea selittää, mutta ehkä joku samaistuu oireisiin.

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 7.6.2016 12:20
Tiedän tasantarkkaan mitä tarkoitat, Timotei.
Tuntuu että pallealihas joka normaalisti liikkuu ylös-alas hengityksen mukana on " ruostunut kiinni" ja hengitys jää pinnalliseksi ja pallea tuntuu kovalta möykyltä.
Tulee tunne ettei saa happea kunnolla.

TimoteiRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 7.6.2016 12:37
Eli en siis kuvittele oiretta :) Just tuo tunne tulee että tuntuu että ei saa happea ja pitää oikeen tietoisesti vetää henkeä, vaikka normaalisti se on automaattista. Mukava kuulla että en ole yksin. Oletko löytänyt keinoa jolla helpottaa sitä tunnetta? Tai miten siitä pääsee eroon kokonaan.

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 7.6.2016 13:08
Keinot tuon suhteen on aika vähissä mutta olen yrittänyt rentouttaa vatsalihakset/ palleanseutu venytyksillä ja rauhallisilla syvähengitysharjoittelulla.
Myös selkälihaksia kannattaa venytellä.... tuntuu että niilläkin yhteys tuohon pallean kireyteen.

TimoteiRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 7.6.2016 13:35
Kiitos vinkeistä :)

JussiRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 14.2.2017 2:48
Tämä on juuri se pahin oire minulla. Närästys pysyy kyllä nyt hyvin aisoissa kun löysin oikean lääkkeen ja annostuksen (2*20mg Nexium/vrk) ja ruuansulatuskin toimii ihan suht hyvin. Tuo kireä pallea on varsin inhottava vaiva varsinkin istuessa. Olisin kiitollinen jos jollakin olisi linkkejä hyviin venytys ja hengitysharjoituksiin? Tämän löysin itse: https://anna.fi/liikunta-ja-terveys/kotilaakari/hyva-olo-ja-liikunta/jumppaa-keskivartalo-kuosiin en kyllä tiedä kuinka tehokkaita nuo liikkeet ovat.

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 14.2.2017 9:49
http://www.juttaaalto.fi/artikkelit-1/hengittamalla-terveeksi/


Jussi, tuo lähettämäsi linkki sisältää myös joogaliikkeitä joita itse olen tehnyt pallean rentouttamiseen.

Aikuinen nainenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 14.2.2017 15:09
Tuttu on pallea tuntemus myös minulle. On välillä vaikea istua ja olla oikeastaan ihan missä asennossa tahansa kun tuntuu, että pallea on moninkerroin eikä happi kulje. Vaatteet kiristää ja on tosi tuska olo. Minulla kun selkäranka on luudutettu jäykäksi en voi mitenkään itseäni auttaa millään jumppa liikkeillä joten kyllä välillä olo on yhtä surkeutta. Esim.parhaillaankin.
Riesaa ihan riittämiin.

Hyvää Ystävänpäivää teille kohtalotoverit, vaikka olo on muuta kun hyvä😓 tällä hetkellä siis minulla.

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 14.2.2017 15:35
Hyvää Ystävänpäivää sinullekin A.n ! <3 ja myös muille refluksipalstalaisille!

A.n, mietinki aamupäivällä mitähän sinulle kuuluu kun et ole kirjoitellut.
Tiedän kokemuksesta että kun on oikein kurja olo ei tee mieli värkätä kirjoituksia, tuntuu että pääkoppakin raksuttaa tyhjää, hyvä jos jaksaa käydä lukemassa.
Toivottavasti olosi paranee, kohta koittaa kevät ja ehkä pahemmat oireet sulaavat lumen kanss' pois!

Nyt aion leipoa sämpylöitä....jospa vastaleivottujen sämpylöiden tuoksu antaisivat vähän intoa loppupäivälle :-)

Aikuinen nainenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 14.2.2017 15:50
Kiitos Tintti2 myös toivotukstasi. On tosiaan ollut ihan kurja olo mahan suhteen.
En taas käsitä mistä se ärtyi tai ehkä siitä kun kärsin unettomuudesta ja sain ystävältäni Valeriaana juurta ja siitä kun keitin teetä ja join tuli niin hirveä pahoinvointi kohtaus ja närästys, ja sitä on nyt jatkunut sitten ihan liian kauan. Vaikka millä koetan oloani helpottaa ei vaan auta. Palleassa on ihan tuskainen olo. Että ei tiedä itkiskö vai nauraisko.

Sinulle Tintti2 iloa leivontaan.

PikeRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 14.2.2017 19:20
Ystävänpäivätoivotukset myös 💜

Pallean seutu tuntemuksia myös minulla ja hengittäminen hankalaa. Fysiatri sanoi minulle, että pallealihakseni on ihan jumissa. Näytti miten sitä voi ja saa hieroa....etusormi ja keskisormi pallean kohdalle ja "nitkuttelee" ylös/alas ja oikealle/vasemmalle. Auttaa mulla jonkun verran, mutta yleensä se kovin ahistus ja tuntemus on yöllä. Ilmeisesti jännitän itseäni myös öisin, koska herään usein tukehtumisen tunteeseen ja palleaseudun "kipuun".

Viikon verran on ollut lapaluiden väli kipua ja jumia. Nyt taas helpotti, kun kävin Asahissa. Esomepratsolia menny joitain päiviä, kun on pitänyt syödä kipulääkkeitä....tää refluksi aiheuttaa monen oireen kierteen...

Mut nokka kohti kevättä ja kyllä se paistaa......meillekin.....silloin tällöin 🌞

JussiRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 14.2.2017 19:48
Inhottavin tuo oire on nimenomaan jos siihen herää yöllä. Itse olen huomannut, että lämmin saa tuo pallean rentoutumaan. Saunan jälkeen on parempi olo monta tuntia. Myöskin tuollaisen esim. Prismasta saatavan lämpötyynyn pitäminen vatsan päällä helpottaa tuota jumitusta.

Aikuinen nainenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 10:30
Tässä sitä vaan kärvistellään tämän pallea kivun kanssa. Istuessa on oikeinkin hanka olo. Palleaa puristaa ja tulee tosi yököttävä olo.
Muutenkin on närästänyt ihan kiitettävästi jo pitkään. Että ei enää kohta tiedä miten päin olisi. Siihen lisäksi, selkä, niska ym. kivut, niin huh ja vielä kerran huh.
Lääkärin vastaanotolle ei yhtään löydy inspiraatiota lähteä. Koko ajan toivoo, että jospa huominen olisi parempi päivä. Vaan....
sama jatkuu.

No tässä tätä päivä elän ja katson kuinka jaksan. Huomista odotellessa.

Missähän muuten AnnaMyy on. Olen niiiin paljon häntäkin ajatellut, että onko jotain lisä kurjaa tullut hänenkin eloonsa.

Koetetaan jaksaa jokainen laillamme.

MartinaRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 11:23
Mullakin auttaa palleahengitys! Tsemppiä paljon :)

Aikuinen nainenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 11:48
Kokeiltu on palleahengitystä vaan minulle siitä ei ole apua. Kylkiluutkin ehkä tästä selästä johtuen ovat niin kipeät että hengitys ylipäätään sattuu niihinkin.
Pitää vissiin lopettaa hengitys.

Kiva kun siitä joillekin on apua.

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 13:17
A.n, jos et pysty pallea-hengitys harjoituksia tekemään niin oletko kokeillut pallea-hieronta ? Tuossa Piken viestissä on miten se tehdään.

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 13:41
http://putkirullaus.fi/kehon-tarkein-unohdettu-lihas-pallea/

Aikuinen nainenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 14:57
Kiitos Tintti2 myötäelostasi taas kerran. En ole sitä kokeillut. Täytyykin ruveta tutustumaan miten se hieronta tehdään. Kyllä tämä olo on niin kurjaa kun tuntuu ettei mikään kehossa toimi kuten ennen. Nivelrikkoa siellä ja täällä sitten nämä selkä ongelmat joita ei voi suun kautta otettavilla lääkkeillä auttaa kun tämä närästys ja pallea kipu sekä huonovointisuus vaan lisääntyvät.

Välillä ainoa toivo on se epätoivo.😥

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 16:05
https://hidastaelamaa.fi/2016/06/tunne-elamaa-sisallasi/


Ei ehkä kuulu tähän viestiketjuun mutta olen kauan etsinyt löytyisikö jostain netissä niitä hengitys-ja rentoutusharjoituksia mitä yksi kansanparantaja minulle opetti....ja nyt löytyi :-)

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 16:28
Teen näitä hengitysharjoituksia sängyssä ennenkuin nukahdan.
Koska oma keho on melkein aina kireä päästä varpaisiin aloitan päästä ja etenen alaspäin....joka elimen kohdalla luon kuvan miltä se näyttää, silloin on helpompi keskittyä :-)

Aikuinen nainenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 17:31
Katselin näitä videoita ja selkäni estään monien juttujen tekemisen. En pysty ollenkaan pallojen kanssa palleaa hieromaan. Joten jotain otan kyllä kokeiluun niitä mitä pystyn.
Että kaikki vinkit ym. otan ilolla vastaan.

Kiitos!!!

TepsuRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 23.2.2017 23:30
Kiitos Tintti2 tuosta hengitysharjoituslinkistä! :)

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 24.2.2017 23:04
" Näytti miten sitä voi ja saa hieroa....etusormi ja keskisormi pallean kohdalle ja "nitkuttelee" ylös/alas ja oikealle/vasemmalle."

An, tämä Piken vinkki miten pallea voidaan hieroa voisi ehkä sitten sopia sinulle paremmin .

Tepsu, ole hyvä! :-)
Hengitysharjoitukset ovat tehokkaat....vaativat kylläkin keskittymiskykyä ja ulkopuolisten häiriötekijöiden poissulkemista.

Aikuinen nainenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 25.2.2017 10:10
On tämä niin ihana foorumi missä kaikki yritämme toinen toisiamme tsempata helpottaa jotenkin toistemme olojakin vielä. Kiitän omasta puolesta kaikkia teitä.

Olo on tosi kurja, tätä pallean polttoa riittää ja olen nyt vaikka mitä kokeillut, mutta kyllä tämä olotila vaan on kurja.
Ihan kauhulla ajattelen, että lääkäriin vielä pitäisi lähteä ja tähystykseen. Siitä on niin kurjat kokemuset ja viikkojen kurkkukivut muistona ja nyt pelkään, että niskani pettää lopullisesti jos siihen joudun. Nämä välilevy pullistumat ja osan parantumiset ovat jäykistäneet niskani niin, ettei päätä voi enää kääntää. Käännyn kokonaan jos tarvitsee jonnekin katsella.

Niska ei taivu enää.

Että näillä mennään ja räpistellään.

Kiitos kailkille tuestanne!

Tintti2Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 25.2.2017 19:40
An, miten autolla ajaminen?
Itse olen samojen ongelmien takia vähentänyt kaupungissa ajamisen, nykyään se on enemmänkin maantie-ajoa kun lähdetään mökille....pitkiä matkoja en pysty ajamaan alaselän ongelmien takia kun tunto häviää koivista.

Taas tuli kirjoiteltua aiheesta poikkeava viesti.....tulinpahan vaan ajatelleeksi tuota asiaa kun kirjoitit niska-ongelmistasi.

Aikuinen nainenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 26.2.2017 12:10
Kun Tintti2 kysyt asian vierestä. Vastaan myös vierestä☺ autolla ajo on tosi haasteellista. Pään kääntäminen sivuille on tosi vaikeaa ja autoillessa se on välttämätöntä. Muistan kun sain magneettikuvien jälkeen diagnoosin niskasta ja selästä ja lääkäri kun sen näin ilmoitti, että sivuille ja ylös katsominen esim.lintujen lentoa, aiheuttaa neliraaja halvauksen. Olipa ihana fiilis ajaa sairaalasta kotiin. Itku oli herkässä.
Onneks vielä en ole halvaantunut. Uskon, että jäykistetty selkä aiheuttaa tätä pallea kipuakin ym. Eli kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Eli tiedät mistä kirjoitan.

AnnaMyyRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 24.8.2018 12:28
No on todella-tällä hetkellä tää pääasiallisena.Tein Tintin harjoitusta, pitänee tehdä useemmin jahka auttaisi.

Missähän tänkin ketjun porukat Tintti2,Tepsu, Pikestä onkin kuulunut ja muut.

VäinämöinenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 1.5.2020 8:09
Nostellaan tätäkin ketjua.

https://youtu.be/qEwkameO_gM

Löysin tällaisen pätkän Youtuben syöväreistä ja olen tehnyt ko. harjoitusta pallean alueelle. Sillä oli saanut loistavasti rentoutettua pallean aluetta eikä se ole ollut noin hyvä vuosikausiin. Rupesin huomaamaan itselläni, että miekkalisäkekin oli jotenkin hieman siirtynyt palleajumin takia. Nyt kun pallolla tehnyt ahkerasti jumppaa, niin miekkalisäkekin hakeutunut sinne omalle paikalleen, jossa se ei ole ollut vuosikausiin. Suosittelen todella lämpimästi videon jumppaohjeita!

SitrusRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 1.5.2020 17:31
Ei ole terapiapalloa. Kävisikö tyyny tms?

VäinämöinenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 3.5.2020 18:15
Tässä vielä pari keinoa pallean vapautukseen. Ainakin itse huomaan, että huomattavaa apua kun meinaa välillä palleanseutu mennä jumiin:

Pienempiä palloja apuun:

https://youtu.be/UXth2XhuKJY

Pallean hieronta omia käsiä apuna käyttäen:

https://youtu.be/9o0APwSQmuY

Löysin tuon pikkupalloilla tehtävän jumpan vasta tänään ja täytyy sanoa, että sai todella hyvää tuntumaa pallean alueelle ja huomasi, että melkoisia jumeja oli päässyt sinne taas tulemaan. Täytyy ottaa säännölliseen ohjelmistoon!

VäinämöinenRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 4.5.2020 9:16
Laitetaan vielä lisäkommenttina, että tosiaan noilla pienillä palloilla sai todella hyvää tuntumaa ja pallean kireyttä vapautettua. Oli päässyt taas aika jumiin ja tuntui, että äänenkäyttö aristi enemmän. Nyt kevittää olotilaa ja tuntuu, että henki kulkee paremmin. Olen tehnyt tota pilatespallolla kuukausitolkulla, niin tuntuu että muutokset ovat olleet aina hitaampia ja maltillisempia. Pienemmillä palloilla pääsee paremmin pureutumaan jumeihin ja sen huomaa.

Ei olele edelleenkäään täysin poissuljettua, että mikä on pallean rooli näissä omissa oireissa. Varsinkin kun ongelmat pallean kanssa saattavat aikaansaada refluksityylisiä oireita, vaikka todellisuudessa ongelmat ovat pallean alueella. Tämä seikka tuntuu olevan ammattilaisilla vähän hakusessa ja paljon on vaadittu taas omaa tutkimista asian osalta. Toivottavasti alan olemaan jäljillä.

Pirjo Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 7.3.2021 19:26
Kiitos kaikille viestiketjusta. Onneksi löysin sen. Olen jo pitkään miettinyt, mikä oikein on vikana. Samoja oireita minullakin. Aloitin heti hengitys harjoitukset. Tuntuu paremmalta, vai kuvittelenko?

Hemu Re: Pallea oire - muilla vastaavaa 21.11.2022 23:19
Itselläni ollu tämä inhottava tunne jo 3kk. Alussa oli että tuntui vaan maatessa, nyt ainut asento on selällään, että ei tunnu. Pallean seutu on kivikova. Yrittänyt hieroa ja avata palleaa hengitysharjoituksilla ym. Olen tosi herkkä stressaamaan vatsalla kaikkeen, joten nyt tuntuu että olen kireänä niskasta napaan. Lääkärissä kävin ottivat sydänfilmin ja verikokeita. Kaikki hyvät. Nyt kun ollut tosi pahana bruksaus, mennyt kasvolihakset välillä niin jumiin, että lääkäristä iv kipulääkettä ja relaksanttia. Näistä hetken apua. Noh, asiaa tunteja tutkittuani, löysin netistä että kireä rintaranka syypää kaikkiin, jopa itse refluksi oireet voi tehdä, ja pyöräyttää ja oksettaa..lista on pitkä. Onneksi en näköjään yksin ole asian kanssa, olin jo varma, että vatsassa syöpä/kasvain, mutta eikö sen olisi lääkäri vatsaa painellessa tuntenut, koska kireys on vaan tuossa pinnalla, ei siis tunnu sisävatsalla. (Anteeksi poukkoileva ja pitkä teksti, olen vaan niin väsynyt jo..😔)

HuolestunutRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 26.11.2022 23:40
Itselläni menee juuri pallea ja ylävatsa tukkoon tietyistä syömisistä ja juomisista.Esim tänään olen juonut limua ja syönyt suklaakakkua. On vaikea hengittää ja ylävatsa on tukossa ja inhottava paine rintakehällä. Ja kun ei hengitä kunnolla niin se vaikuttaa muuhun kehoon ja tuo lisävaivaa.

Entinen solistiRe: Pallea oire - muilla vastaavaa 19.12.2022 8:24
Kärsin itse samasta oireesta. Tuntuu että jatkuvasti on yliahdistunut olo ja pitää välillä oikein haukkailla ilmaa. Tähän kun nyt joulunaikana saa vielä happamia laatikkoruokia ja kinkkuja niin avvoot poijaat. Osaa jo etukäteen pelätä tulevaa. Itse käyn 3 kertaa viikossa salilla ja olen syksyn ajan tehnyt todella paljon vatsalihaksia joista on tullut aika piukka sixpack. Uskoisin että omalla kohdallani juuri tuo liika vatsalihasten teko on vaikeuttanut asiaa ja salipäivän jälkeen huomaanki juuri hengittäväni pinnallisesti.
Minulle laulunopettajani opetti aikoinaan palleahengityksen seuraavanlaisesti.
Hengitä rauhallisesti nenänkautta sisään niin syvään kuin pystyt. Keskity samalla vatsanalueeseesi jotta huomaat mihin ilma virtaa.Pallean seutu nousee hengittäessä. Uloshengitys rauhallisesti pitkään suun kautta. Tätä toistetaan minuutin ajan jonka jälkeen aletaan hengittämään pikkuhiljaa normaalisti. Tärkeää on keskittyä kokoajan vatsanseudun ja pallean liikkeeseen jotta lihakset rentoutuu.
Käytin itse nuorempana tekniikkaa ennen keikkoja joissa joutui esiintymään hyvinkin isoille yleisöille. Omalla kohdalla tämä on toiminut mukavasti ja iltaisin ennen nukkumaan menoa koitan 5 minuuttia keskittyä hengitykseen. Kärsin myös raivostuttavista säpsähtelyistä ja tukehtumisen tunteesta ennen nukahtamista. Tähän tuo on myös auttanut. Itselläni on myös fibro,astma,krooninen migreeni,yliliikkuvat nivelet ja uniapnea. Mutta refluksi on edelleen se paskamaisin tauti mitä omalle kohdalle on osunut. Tsemppiä ja joulun aikaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: