Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Lare26Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä9.1.2010 12:03
Heipähei! Ajattelin kirjoitella nyt vähän omista kuulumisista, kun jokin tovi on jo kulunut. Laitan saman viestin vielä Suomi24:een, kun siellä oli minua kyselty.

Ensiksi, hieno homma, että tällaiset sivut ovat myös Suomeen järjestyneet ja kiitokset niille, ketkä asiaa ovat vieneet eteenpäin.

Minulla alkoi syksyllä suoliston melko radikaali hoito-ohjelma, joka jatkuu edelleen. Ruoansulatusanalyysin pohjalta saadut tulokset olivat todella pahat: minulla puuttui kokonaan hyvä bakteerikanta ja huonot bakteerit olivat saaneet täysin vallan. Tämä on sellainen asia, mikä voi johtaa mitä moninaisimpiin vaivoihin eikä sitä hetkessä korjata. Minun tapauksessani se johti aikanaan voimakkaisiin kuumuuden tuntemuksiin ja iho-oireisiin. Tästä seurasi voimakasta stressiä ja kun siihen yhdistetään vääränlaiset ruokailutottumukset+tupakki+alkoholisynnytti se hyvin tod.näk. minulle refluksitaudin (noin 4 vuotta sitten). Eli ymmärrän tämän nyt vasta vuosia myöhemmin. Minun tapauksessani kyseessä on kurkkurefluksi, joka tuhosi pahimmillaan äänen kokonaan, normaali puhuminen tuotti suurta vaivaa. Ja siitähän sai lisäaihetta stressille.

Leikkauksessa olin 2008 kesällä, josta seurasi puolittainen helpotus. Noin vuosi sitten havahduin toden teolla muuttamaan ruokailun täysin uudenlaiseksi. Mukaan tuli maitohappobakteerit, joista erityisesti Gastronel+ auttoi huomattavasti.

Niin, nykyinen hoito-ohjelmani, joka on tehty minulle funktionaalisen lääketieteen pohjalta, on ollut tällainen:

1. Antibioottikuuri (huonojen bakteerien tappaminen) noin 1,5vko
2. Diflucan hiivalääke noin 2vko
3. Nystatiini hiivalääke (valmistetaan erikseen asiakkaan tilauksesta) noin 4kk
4. Sianpuolukkatipat 1kk

Olen vielä tuossa kolmosvaiheessa. Tämänlisäksi olen saanut Ultra Clear Sustain -nimistä jauhetta sekä Symbioflor -nimistä lääkettä, joka sisältää eläviä bakteereja. Tuota symbifloriakin otetaan yhteensä 5kk.
ja vielä PALJON eri maitohappobakteereja kylkiäisenä.Tässä sivu, joka käsittää näitä hoitojuttuja

http://www.violetlight.fi/Ravinto%20ja%20terveys/suoliston_dysbioosin_hoito-ohjelma.html

Homma on siis vielä kesken, mutta jo nyt apu on ollut ISO. Tämän hoidon myötä pääsin nexiumista eroon. Lisäksi nukkuminen on onnistunut ilman korotusta. Ja heti tuon antibioottikuurin jälkeen kiusalliset kuumotukset ja punoitukset vähenivät selvästi. Ääni on saanut uusia vivahteita eikä kurkussa tunnu yleensä mitään. Minulle tehdään vielä kontrolli maaliskuussa, jossa selvitetään suoliston kunto hoitojakson jälkeen.

Minun tulee tarkasti noudattaa minulle sopivaa ruokavaliota ja eniten minun täytyy välttää sokeria ja valkojauheita. Joistain syystä juuri nämä saavat aikaan pahimmat tuntemukset. Kurkkurefluksikot tietävät hyvin, että pienikin määrä tuonne kurkkuun riittää ärsyttämään limakalvoja. Olen säästynyt kiitettävästi niiltä inhottavilta tuntemuksilta, mutta voi jestas kuinka herkästi ääni vaurioituu. Parhaimmillaan ääni on normaali ja siinä on mukavasti vahvuutta ja joustavuutta. Mutta, kyllä käheys välillä painaa ikävästi tavalla, että se syö äänen kirkkauden. Tai sitten on krahinaa sekä äänen kiristymistä. Ja silloin puhumisesta tulee liikaa vatsalla rutistamista. Jos syön huonosti, niin äänessä huomaa heti seuraukset. No, tilanne on nyt noin 100 kertaa parempi, kuin mitä se pahimmillaan oli.

Huomasin heti nexiumin käytön lopettamisen jälkeen, ettei sillä ole minun ääneeni vaikutusta. Kyse taitaa olla enempi siitä pepsiinistä, mistä myös refluksikurkku/laryngo on maininnut moneen otteeseen. Aiheesta puhutaan mm. tuolla
http://personal.inet.fi/tiede/tapiovaara/kevatkokous2009.htm

Oliko pepsiiniin liittyen tulossa jokin pikatesti lähiaikoina? Onko tuosta pepsiinistä muutoin uutta tutkimustietoa?

Olen miettinyt, onko ratkaisevassa asemassa nimenomaan se laatu, mitä kurkkuun nousee vaiko määrä. On nimittäin aika mielenkiintoista, että minäkin sain maitohappobakteereilla heti ääneen parannuksen. Mikä mahtaa olla se syy-seuraus ketju, mitä silloin tapahtuu(?). Niille, joille gastronel+ on tuonut helpotusta, suosittelen prebioottisia inuliini -tabletteja (itsellä colonic plus). Juuri tuo inuliini on tod.näk. se, mikä gastronel+:kin toimii. Prebiootit toimivat ravintona hyville bakteereille. Toimii ainakin minulla.

Lisäksi voi kokeilla colonic plus -vatsan rauhoittajaa. Stressiin ehkäisemiseen minulle toimii ruusunjuuritabletit (strong).

Nielun suojaukseen voi kokeilla Pharysol -nimistä suihketta, joka luo suojaavan kalvon. Sitten on esim. bepanthen imeskelytabletteja nielun hoitoon. Joitain yrttitippoja olen myös käyttänyt, esim. A. Vogelin Bronchosan. Nämä ovat tietenkin enemmän oheishoitoa.

Kaikkea sitä on refluksiin kokeiltu. Tässä yksi menetelmä.

http://www.acidreflux-heartburn-gerd.net/acidreflux/acupoint.html

Ajattelin huvikseni kokeilla ihan kunnon akupunktiota ihan yleisen hyvinvoinnin merkityksessä. Kaikkea pitää kokeilla :) Olen nykyään paljon avoimempi kaikelle uudelle ja myös sellaiselle, mitä konservatiivisimmat lääketieteen edustajat leimaavat huuhaaksi. Tavallisella maalaisjärjellä pärjää pitkälle. Kyllä keho/elimistö kertoo mikä on itse kullekin hyväksi.

Kirjoitin aika vauhdilla tämän ja joitain juttuja saattoi asiaa poiskin. Koitan sitten kirjoitella jatkossa lisää.

Pärjäillään!

refluksikurkkuHei vaan Lare26 pitkästä aikaa!9.1.2010 12:38
Hei Lare!

Mukava kuulla, että sinulla menee noin hyvin! Pitkän tien sinäkin olet kulkenut refluksin kanssa. Mielenkiintoista kuulla mikä kellekin auttaa.


Kiitos palautteesta - palstanpitäjän tunnetkin jo - tervetuloa mukaan:-)! Kun siihen yhdistyksen perustamiseen ei niitä ihmisiä löytynyt, päätin perustaa ainakin sivuston.


Tapiovaaran sivuja on myös käytetty sivuston lähteissä -- tosin englanniksi pepsiinin haittaavasta vaikutuksesta löytyy aika paljon artikkeleita ("pepsiini tulehduksen takana" - tyylisiä).

Pepsiinitestin J. Koufman on myynyt Bayerille jo vuonna 2006!
Olen yrittänyt selvittää missä vaiheessa kehittämisessä mennään.
Yritän ottaa Bayeriin yhteyttä - joten
vastaus tätä kautta saadaan siis ehkä maalis- huhtikuussa ;-)

Akupunktiota hyvin kokemuksin oli kokeillut refluksiin ainakin yksi palstalainen eli tuo löytyy keskustelusta "Selkäkipu oireena" aloittajana "Outo oire.ko".

Hyvää alkanutta vuotta sinnepäin!

EPÄTOIVOINENRe: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä2.2.2010 16:14
Hei,
olen tuore refluksilainen. Ääneni meni joulukuun alussa, ja siitä asti on ollut lähinnä vaan alamäkeä.

Tulin viime helmikuussa Aasiasta suolistobakteerin kanssa. Jäi elimistöön myös ESBL-sairaalabakteeri. Öisin alkoi nousta keltaista limaa suuhun. En oikein osannut tuumata siitä mitään. Nyt kun ääni mennyt niin tuumailua on suuntaan jos toiseen.

Olen aistivinani, että oireet pahenee jostain syömisest kuten sokerista tai liian myöhään syömisestä.

Olen juuri aloittanut uudessa duunipaikassa, enkä ole voinut puhua kuin viikon, ja silloinkin ääni oli painuksissa. Olen puhetyöläinen, joten näin ei voi jatkua kauaa.

Suositteletteko leikkausta? Olen 35vuotias. Menossa jatkotutkimuksiin niin gastropuolelle kuin foniatrille. Sitäkin mietin, että kumpi parempi vai ei kumpikaan?

Happolääkkeet haluaisin jättää pois koska en koe että niiden käytöstä mitään apua yöllä tapahtuvaan hapon nousuun, mikä on siisn oireista merkittävin.

Hirttosilmukkaa viritellessäää.

refluksikurkkuRe: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä2.2.2010 16:26
Voimia taisteluun refluksin kanssa!
Pari alku vuotta itselläkin oli kyllä painajaismaista aikaa!

Ilman muuta molemmille lääkäreille -varsinkin jos olet äänityöläinen! Oletko ollut jo puheterapeutilla vai onko noi äänenhoito-ohjeet tuttuja (tuolta sivuston päävalikosta "Refluksi, kurkku ja ääni)?

Kyllä salpaajista on apua yölläkin sen saman kuin päivälläkin - eli ylös ei tule niin hapokasta ainesta.
Vaikka ne ei ylösnousua estä, ei ainakaan ärsytys ole niin paha. Gavisconia illalla ennen nukkumaanmenoa voi autttaa ...

Olet kaiketi jo järkkäillyt ruokavaliota, sänkyä ym refluksiystävällisemmäksi?

Joskus aikoinaan oireiden kanssa sitä henkisesti viritellyt :-)

epätoivoinenRe: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä2.2.2010 16:46
Ruokavalion suhteen ollen ollut varpaillaan jo monia vuosia vatsavaivoista johtuen. Ehkä happovaivoja on ollut mutta en ole niitä tiedostanut.

Uusi miesystäväni ajanut minua hieman huonoille raiteille. Meidän ruokavaliot kun ovat aivan ääripäistä. Tälle vuodelle olen tehnyt alkoholittomuus lupauksen ja siirtänyt painopisteen kasvisruualle. Mausteiden, sipuleiden käytön rajoittaminen esim. keitossa tuntuu kyllä silkalta elämän pienien nautintojen pois ottamiselta. Niin monesta kuin jo tinkii. Illalla ei voi enää 18 jälkeen syödä, nälissään saa koko ajan olla. Kurjaa kurjaa.

Väsymys tietysti raastaa koko ajan. Astma on toistaiseksi pysynyt reilassa, mutta varmasti nekin päivittäiset henkittelyt pahentavat kurkunpään tulehdusta. Onkohan se jo krooninen?

En ole saanut vielä mitään puhe ym. ohjeita. Toivon, että tilanne saadaan pian viralliseen diagnoosiin ja sitä kautta kondikseen. Voinko tämän kelkan saada kääntymään?

Lare27Re: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä2.2.2010 20:53
Moi!

Käynti funktionaalisen lääketieteen edustajan luona saattaisi auttaa tilanteessasi.
Onko huono bakteeri/bakteerit saatu häädettyä pois? Jos ei niin se saattaa vaikuttaa paljonkin. Mikäli ongelmasi samankaltainen kuin minulla, niin pelkät ruokailu-muutokset eivät yksinään auta, vaikkakin sillä on keskeinen rooli.

http://www.violetlight.fi/Ravinto%20ja%20terveys/ruoansulatus_vatsavaivat.html#4

http://www.prohealth.fi/laaketiede.php

Noilta sivustolta saa ihan hyvin perustietoa ruoansulatuskanavan häiriöistä yms. Siellä ei muistaakseni refluksiin suoraan viitata, mutta esim. minun tapauksessani refluksi oli yksi seuraus siitä, että suolisto oli aivan rapakunnossa.

Minulla ei hälyttäviä oireita vatsassa ollut, aloin epäillä suolistovaivoja vasta siinä vaiheessa kun luin, että myös iho-oireet voivat syntyä suoliston huonon kunnon (dysbioosin) seurauksena.

Ongelma voi piillä myös happosalpaajissa, jos niitä on käyttänyt runsaassa määrin. Minut ohjeistettiin lopettamaan nexium. Olin varma aluksi, että kurkku menee huonoon kuntoon ja ääni huononee, mutta päinvastoin, vatsa alkoi toimia paremmin ja esim. ilmavaivat vähenivät. Kun ruoansulatuskanava alkoi ehtyä niin refluksi väheni ja sitä myöden äänikin parani. Tai voi olla niin, että ylösnousuja kyllä tulee entiseen malliin, mutta se ärsyttävä aines on vähentynyt. Vaikea sanoa, tämä on niin monimutkainen kokonaisuus.

Todennäköisesti en olisi voinut lopettaa nexiumia ilman selkeää hoito-ohjelmaa. Pelkästään antibioottikuuri helpotti paljon.

Ruokavaliosta vielä: sokeri ja valkojauhot ovat ravinnetta huonoille bakteereille, jotenkin sitä kautta oireet voivat syntyä. Olet ilmeisesti perehtynyt ruokavaliojuttuihin, mutta kannattaa ehdottomasti tutustua vaikkapa Paula Heinosen ohjeisiin, jos haluaa lisätietoa. Ja kyse voi olla jostain yhdestä tietystä aineksesta, mikä saa hallaa aikaan. Minulla mm. laktoosi ja gluteiini. Oma r.terapeuttini arveli, että mahdollisesti laktoosi olisi aikanaan synnyttänyt ketjun.

Kannattaa ehdottomasti selvittää ensin perinpohjin, josko ongelma piilee jossain edellä kuvailuissa jutuissa. Muutoin leikkauskin voi olla enemmän seurauksen hoitoa eikä itse syyn.

No, vaihtoehtoja kyllä on. Äänen kanssa voi kyllä välillä olla hankalaa, sen tiedän kokemuksesta. Voimia ja jaksamista!

epätoivoinenRe: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä2.2.2010 21:22
Hei Lare27.

Kiitos näkemyksistäsi, kokemuksistasi. Olen todellakin vaihtoehtoisen hoidon kannalla, tai ainakin funktionaalisen. Tosin olen ikäväksi lukenut ko. paikoista paljon hyvin kyseenalaista tietoakin, joten ei voi niitäkään purematta niellä. Rahakin pistää miettimään tarkkaan minne euronsa pistää.

Paula Heinosen kirjat pöydältä löytyy ja muutekin olen perehtynyt ruokavalion merkitykseen terveydenedistäjänä. Sokerit ja valkoinen vehnä on todella paha, erityisesti iltaisin.

En tiedä millaisia ruuansulatusongelmia sulla ollut. Itselläni ollut suolistobakteereita, ja ESBL-yhä muhii suolistossa. Mutta muuten suoli ainakin näin päällisin puolin toimii. Käytän säännöllisesti maitohappobakteereita. Iho-oireita ilmeni viime keväällä, nyt ovat hieman rauhoittuneet.

matkustuslistalta löytyy mielenkiintoisia kohteita, intiaa ja aasiaa, joten voihon tuolla suolistossa on vaikka mikä.

Sinulta ei kuitenkaa löydetty helikobakteeria tai muuta selaista? tähystettiinkö?

Mä yritän päästä nyt tähystykseen, uudestaan, viimeisin oli 5v sitten. Haluaan helikobakteeri viljelyn ja tietää missä kunnossa vatsa ja ruokatorvi on. Sen jälkeen mietin muita näytteitä. En tiedä mitä ulostenäytteestä kannattaisi tutkia?

Lare27Re: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä3.2.2010 23:13
Tosiaan, tyypillisesti luontaisterapeuteilla on kaupallisia intressejä taustalla. Itse hyväksyn sen, jos muutoin hoito ja siihen liittyvät ohjeet ovat asiallisia. Kyllä ihmisistä aika nopeasti näkee, haluavatko he oikeasti auttaa.

Kannattaa muistaa, että ravitsemusterapeutit ovat yliopistollisen koulutuksen saaneita. Juuri perusteellinen tietämys ravinnosta ja sen merkityksestä tuntuu puuttuvan monilta lääkäreiltä. Tai sen roolia ei oteta tarpeeksi selkeästi esiin. Puhun nyt omasta kokemuksesta, ei näin kaikkialla välttämättä ole. Olen hieman pettynyt siihen, että monilla lääkäreillä ravatessani suolistoa, ruoansulatusta sekä ravintoaineiden imeytymistä otettu millään tavoin puheeksi. Ongelma muhi muhimistaan ja lopulta edesautti hirveän refluksin syntyä talvella 2008. Refluksia oli kyllä tätä ennenkin, mutta paljon lievempänä.

Ilmeisesti vääränlainen bakteerifloora ohutsuolessa saa aikaan kaasuja ja painetta, joka pakottaa refluksiin. Näin totesi yksi lääkäri minulle tänään. Minulla ilmeni testissä vain huonoa bakteerikantaa. Maaliskuussa on uusi kontrolli ja katsotaan missä kunnossa suolisto sitten on.

Olen ollut myös ruokatorven tähystyksessä (2008). Silloin ei mitään löytynyt.

Ruoansulatusanalyysissä näytteet lähetettiin USA:han analysoitavaksi.
Täällä ei siis näitä tehdä, valitettavasti. Hintaa oli 400? josta kela korvasi muistaakseni 150?.
Ja rahaa on uponnut kyllä runsaasti kaikenlaisiin lääkkeisiin + alkukäynti, joka sekin oli yli 100? (kesti kolme tuntia, käytiin kaikki syömiset ja vaivat yksitellen läpi).

Minun tilani oli poikkeuksellisen huono, mikä on tehnyt tästä tosi kallista. Koen, että se on ollut sen arvoista. Haluan vain olla mahdollsimman terve.

Meitä refluksia sairastavia on kyllä joka lähtöön ja jollekin apu tulee enempi synteettisistä lääkkeistä kuten nexiumista. Itse olen ollut myös leikkauksessa, mikä mutkistaa konaisuuden hahmottamista.

Yleensä siinä ruoansulatusanalyysissä katsotaan bakteerifloora ja parasiitit. Paljon juttuja analysoidaan yksitellen. Diagnoosin tuloksista voi tehdä vain lääkäri, siihen kela-korvauskin perustuu. Kaikki jutut kyllä neuvotaan terapeutin luona. Siitä saa sitten aika pitkän dokumentin itselleen.

Kannattaa tosiaan se heliko käydä tarkistamassa, jos sitä epäilet. Sellainenkin voi saada aikaan ties mitä vaivaa. Jos gastrotähystyksessä ei mitään ilmene ja vaivat jatkuu niin ehkä sitten tuonne funktionaaliselle. Olen aika paljon kuunnellut Paula Heinosen ohjelmia (terveyden tukipilarit) ja kuullessaan näistä ihmisten vatsavaivoista hän neuvoo monia välittömästi funktionaaliselle puolelle. Pidän häntä sellaisena vastuullsiena terveysauktoriteettina, jonka neuvoon voi luottaa.

Tuossa seuraavassa tekstissä joku nainen kertoo vaivoista, jotka alkoivat ulkomailta saadusta bakteerista. Hän kertoo siinä myös tuosta funkt. hoidosta.

http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2008/08/ratkaisu-selittmttmiin-vatsavaivoihin.html

Tuossa vielä yleisemmin aiheesta

http://www.jhl.fi/sivu/jhl_www_2067

Apu voi tulla monesta suunnasta, mahdoton sanoa maallikkona mikä on kenellekin paras vaihtoehto. Itse kokeilen suurinpiirtein kaikkea niin kuin teksteistä on varmaan ilmennyt :)

SitrusKysymys Larelle4.2.2010 12:33
Saitko jonkun lääkärin tutkimaan hiivatilanteesi?? Olen vakuuttunut siitä että mulla on saman tyyppistä ongelmaa. Syön maitohappobakteereja (itse keksin kokeilla), mikä on auttanut vähän, muttei tarpeeksi. Syön mmyös fungizonea sammaksen hoitoon. Olen vakuuttunut siitä, että happosalpaajan jatkuva käyttäminen aiheuttaa hirveät jatkuvat mahakipuni, mutta lääkärit eivät asiaa noteeraa. On kuulemma normaalia että maha kipeytyy, eikä siinä sitten muuta.

Käsittääkseni ton hiivajutun toteamiseen tarvitaan kuitenkin labratutkimuksia eli lääkärin lähete.

Lare27Re: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä4.2.2010 16:30
Happosalpaajista voi muodostua pitkäaikaisessa käytössä joillekin ongelmia, koska se heikentää ruoan sulamista sekä vaikuttaa negatiivisesti ruoan imeytymiseen ja bakteeritasapainoon.

Aloitin maitohappobakteerien käytön reilu vuosi sitten. Se vaikutti silloin heti positiivisesti. Kun syksyllä tehtiin tuo analyysi, niin hyviä bakteereja ei sitten ollut olenkaan, vaikka olisi voinut luulla monien kuukausien käytön synnyttäneen hyvää flooraa suolistoon. Ilmeisesti hiiva ja huonot bakteerit olivat niin vahvoja, etteivät antaneet mahdollisuutta hyvälle kasvustolle. Osasyynä oli varmasti happosalpaajat.

Minulla hiivajuttu todettiin tuon edellämainitun analyysin kautta. Tiedän sen verran, että sellaisen analyysin järjestää MDD terveyspalvelu. Varsinaiset lab.kokeet tehtiin Amerikassa, jonne MDD ne toimitti. Sieltä ne sitten lähetti tulokset takaisin MDD:lle, joka tomittaa ne taas funktionaalisen luontaisterapeutille. Hän ei varsinaista hoito-ohjelmaa tehnyt vaan henkilö, jolla oli lääkärin valtuudet. Tämä lääkärin vastaanotto oli samoissa tiloissa.

Hiukan ihmettelen miksi lab.testit pitää tehdä Amerikassa, luulisi Suomessakin olevan mahdollisuus sellaiseen.

Voi olla, että pelkän hiivan voi mitata Suómessakin. Kannattaa kysyä asiaa vaikka tuolta MDD:stä

http://www.mdd.fi/

Asia on hankala, koska hiivasyndrooma oireena on hyvin kiistelty aihe lääketieteessä. Moni on kuitenkin on kokenut saaneensa apua hiivan poistosta, itseni mukaanlukien.

TuikkuRe: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä6.3.2010 15:55
Hei! Olen ensikertalainen näillä sivuilla ja yllätyin iloisesti. Kaipaan juuri tämäntyyppistä tietoa. Minulla on sappirefluksi, inaktiivinen gastriitti sekä ruokatorvessa tulehdusta ym. sairauksia mm.keliakia,astma,kilpparin vajaat. jne.Tähystetty on kummastakin päästä. Nexium ei sovi lainkaan ja kokeiltuani Antepsinia sain jonkin verran apua vatsaoireisiin, mutta muuten tuli hermostollisia oireita, liekö alumiini syynä??? Minulle on myös tehty antioxidanttiklinikalla suolistoanalyysi ym. kokeita. Asiat oli suht kunnossa niiltä osin ja käytän vitam.-hivenaineita tukilääkityksenä, myös ultra clear sustain. Ruokavalio mahd. terveellinen, pakosta melko suppea. Monenlaista olen kokeillut ja ens ma. menen akupunktioon. Kiva kuitenkin että teidät löysin, koska välillä tuntuu et kukaan ei tajua tätä tautiani.

refluksikurkkuRe: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä6.3.2010 19:00
Tervetuloa Tuikku - meitä refluksikkoja täältä Suomen Refluksin sivuilta kyllä löytyy!
Jokaisella taitaa olla vähän eripainoitteiset taudit, joten hoitokeinotkin (itsehoitojuttujen lisäksi) vähän vaihtelee ... :-)

Akupunktiota kokeili joku täällä aikaisemminkin hyvin tuloksin (ainakin äänenkäyttöön liittyen).

Ja liuta kysymyksiä: mitä muita salpaajia olet kokeillut Nexiumin lisäksi - eikö niistäkään mikään sopinut? Onko sinulla astma yhdistetty refluksitautiin? Mitä muita lääkkeitä syöt vakituisesti?

TerttuRe: Refluksikuulumisia ja pari vinkkiä9.3.2010 15:34
Hei, millaisia iho-oireita teillä on ollut? Itse kutisen käsivarsista, reisien sisäpinnalta ja niskasta. Tänään ostin Gastronelia ja toivon tosiaan että auttaa tähän alituiseen röyhtäilyyn ja kuristuksen tunteeseen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: