Keskustelu

MiksuOksentaminen ruokailun jälkeen11.4.2016 10:15
Minulla on nyt viimeisen parin vuoden aikana tullut ongelmaksi oksentaminen ruokailun jälkeen. Tämä on kausittaista mutta varsinkin väsyneenä ja stressaavissa tilanteissa tämä tapahtuu aina. Kahvin juonti on myös täysin poissuljettu vaihtoehto.

Samoin ongelmana on liman muodostuminen kurkkuun sekä äänen katoaminen puhuessa. Joudun ns rykimään jatkuvasti. Olen käynyt lääkärillä jolta sain reseptin somaciin. Tämä ei kuitenkaan tuonut minkäänlaista muutosta tilanteeseeni.

Onkohan tämä refluksia vai jotain ihan muuta? Olen kolmekymppinen mies, harrastan liikuntaa enkä tupakoi enkä ole ylipainoinen.

KakkulaRe: Oksentaminen ruokailun jälkeen11.4.2016 15:45
Moikka! Kuinka kauan söit Somacia? Joskus voi viedä useita kuukausia ennen kuin oireisiin tulee helpotusta.. Joskus kannattaa myös kokeilla toista lääkettä, jos ensimmäinen ei toimi.

En tiedä kuuluuko tuo oksentelu refluksin oireisiin, mutta limaneritys ja köhintä voivat kyllä olla merkki refluksista. Tuo oksentelu voi tietääkseni olla oire esim. liian hitaasti tyhjentyvästä mahalaukusta, gastropareesista. Itselläni oksentelua ei ole esiintynyt, mutta todella voimakasta pahoinvointia kylläkin. Yleensä kuitenkin tyhjällä vatsalla tai keskellä yötä. Äänioireita minulla on myös ollut välillä, ääni meinaa lähteä kun joutuu puhumaan vähänkin enemmän.

MiksuRe: Oksentaminen ruokailun jälkeen12.4.2016 9:21
Hei, söin somacia pari kuukautta enkä huomannut sillä olevan mitään vaikutusta.

Ruokailun jälkeen minulle tulee olo että pitäisi röyhtäistä. Jos tätä yritän niin yleensä oksennus tulee samantien. Tämä olo voi jatkua tunteja ruokailun jälkeen.

MisTytteliRe: Oksentaminen ruokailun jälkeen17.11.2022 20:26
Hei olen 12v tyttö ja ainakun syön nii menee joku.min niin oksennan sen ruoan pois ja.ihan niinkuin en.saisi ilmaa kurkkuun mistä tämä voisi ?
Johtua

muuanRe: Oksentaminen ruokailun jälkeen18.11.2022 13:20
Kannattaa puhua asiasta vanhempiesi tai koulun terkkarin kanssa. Netistä tuskin saat oikeita ja hyödyllisiä neuvoja ongelmaasi.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: