Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

VichyLibrax1.8.2010 11:30
Lääkärini määräsi minulle Librax nimistä lääkettä. Rentouttaa kuulemma vatsaa. Lääke on punaisen kolmion lääke.

Halusin lääkkeesta lisätietoja joten googletin lääkettä. Löytämieni tietojen mukaan lääke voi aiheuttaa riippuvuutta.

Oletteko te kokeilleet ko. lääkettä? Onko ollut apua ylävatsakipuihin?
Mitenhän herkästi näihin jää koukkuun? Arveluttaa kokeilla...

JaffaRe: Librax2.8.2010 9:45
No ei todellakaan jää koukkuun, Librax on kylläkin tarkoitettu ärtyvän paksusuolen oireisiin.

Ylävatsakipuihin siitä tuskin on apua.

refluksikurkkuRe: Librax2.8.2010 16:17
Vanhoista keskusteluista löytyy kanssa jotain Libraxista ...

arnoldRe: Librax2.8.2010 18:24
Librax sisältää vaikuttavina aineina klooridiatsepoksidia sekä klidiniumbromidia, joista ensin mainittu on ns. kevyt bentsodiatsepiini, joka rauhoittaa hermostoa yleisellä tasolla.

Jälkimmäinen on antikolinergi, jolla on parasympaattista hermostoa salpaava vaikutus. Tässä lääkkeessä sillä pyritään lievittämään mahan ja suoliston kramppeja.

Bentsodiatsepiinihoidon yhteydessä, erityisesti pitkäaikaishoidossa ja suuria annoksia käytettäessä saattaa kehittyä lääkeaineriippuvuutta.

Riski on suuri aikaisemmin alkoholia tai lääkeaineita väärinkäyttäneillä
sekä huomattavista persoonallisuus- tai muista vakavista psyykkisistä häiriöistä kärsivillä.

Klooridiatsepoksidi on yleisesti ottaen turvallinen lääkeaine, kunhan siitä ei tee jokapäiväistä kumppania. Jos tuntee päivittäistä fyysistä tarvetta Libraxin käyttöön, kannattaa pyrkiä laajempiin tutkimuksiin, koskapa Librax hoitaa ainoastaan oireita, ei itse tautitilaa.

LibraxRe: Librax2.8.2010 19:26
arnold: kuinka kauan olet ko lääkettä käyttänyt?

LibraxRe: Librax2.8.2010 19:43
itse olen käyttänyt muutamia kuukausia.

VichyRe: Librax2.8.2010 19:58
Refluksikurkku: Muistatko mihin aiheeseen liittyen Libraxista on keskusteltu? Löytyisi helpommin ko. keskustelut...

refluksikurkkuRe: Librax3.8.2010 1:42
Hakulaatikkoon "Librax" ja keskustelut tulee näkyviin ... ei sitä ole taidettu kuin vain mainita ohimennen (tämän keskustelun eri viestit näkyvät listassa myös)

Ärtynyt paksusuoliRe: Librax5.8.2010 14:38
Olen käyttänyt libraxia useita vuosia, ärtyvän paksusuolen oireisiin kuten esimerkiksi ummetukseen, jos jättää libraxin pois, ei tule koukutusta mutta tulee vatsavaivoja, hyvä että on keksitty edes yksi hyvä vatsalääke. Kuten tuolla jo joku mainitsikin, lääke ei ole mikään happolääke mutta auttaa merkittävästi ärtyvän paksusuolen (mm. ripuli tai ummetus) vaivoihin. Itse käytän lääkettä aamuin ja illoin.

Vichy, jos on jotain kysyttävää, kysy multa libraxista. Sain lääkkeen käyttöön paksusuolitähystyksen jälkeen kun ruokavaliomuutoksilla suolistovaivat (minulla ummetus) vaan jatkuivat.

arnoldRe: Librax6.8.2010 12:41
Tietoni Libraxixsta ovat yli kahdenkymmenen vuoden takaa, jolloin käytin sitä alle puoli vuotta. Silloinkaan en päivittäin, vaan oireenmukaisena hoitona.

Tutkimuksia ja potilastarkkailua on Libraxista varmasti sen jälkeen tehty huomattavasti lisää, joten lääkäritkin tietänevät siitä ja sen käytöstä ja sen turvallisuudesta tänään paljon enemmän kuin parikymmentä vuotta sitten.

VichyRe: Librax6.8.2010 16:54
Minulla ei ole ollut vaivoja suoliston toimivuuden kanssa. Elämääni rajoittaa lähinnä ylävatsakipu. En tarvitse siis Libraxia ummetuksen hoitoon. Lääkärini oli sitä mieltä että se rentouttaa suolistoa ja auttaisi sitä myöten ylävatsakipuun.

En ole hakenut lääkettä apteekista koska se rajoittaa autoilua ja töihin on joka aamu lähdettävä.

Odotan lomaa jolloin voin lääkettä kokeilla. Toisaalta tuntuu siltä että onko tuosta nyt minulle mitään hyötyä...

Mielestäni lääkettä ei saanut syödä jatkuvasti, joten ihmettelen myös sitä että miten kuurista on apua kroonisiin vaivoihin...

NiituliRe: Librax27.8.2010 15:50
Mie sain kanssa niitä ja eikä alkoholia sekä pitää ottaa ohjeen mukaisesti samoina kellon aikoina. Mutta huomaisin tuotteen sisältävän maitoa niin lopetin syönnin. EI oikein tuottanut haluttua tulosta, kun sisälsi maitoa.

refluksikurkkuRe: Librax26.3.2015 0:03
Nostoa ...

NipsuRe: Librax31.3.2015 17:08
Onko teillä ollut Libraxista haittavaikutuksia? Itse aloin epäillä, että selkäkipuni vatsavaivojen yhteydessä johtuisi lääkkeestä. Lisäksi pissaaminen on hyvin vaivalloista Libraxia otettuani. Ei kirvelyä tai kipuja, vaan pissa tulee hyvin hitaasti, tuntuu ettei rakko tyhjene ja pissaa tulee hyvin vähän.

TimpujRe: Librax17.8.2017 16:35
Itselläni todettiin vuosia sitten ärtyneen paksusuolen oireyhtymä (vatsa kuralla joka päivä). Tämän lisäksi vatsakivut, yökkäys/pahoinvointi/ruokahaluttomuus. Molemmat tähystykset tehty, eikä niistä mitään hälyttävää löytynyt. Ruokavalio ja liikkuminen sekä refluksilääkkeet, somac, visiblin, maitohappobakteerit ym tuli kokeiltua, eikä niistä juurikaan ollut minulle apua. Viime gastroskopiassa (tähystys suun kautta) todettiin vatsan "liika happamuus". Gastrokirurgian erikoislääkäri määräsi Libraxia kokeiltavaksi. Nyt kaksi viikkoa olen syönyt libraxia ohjeiden mukaan. Kaikki edellä mainitut oireet ovat todellakin lieventyneet / hävinneet! Suosittelen kokeilemaan, jos on vastaavia kovia vatsaoireita!!

Aikuinen nainenRe: Librax18.8.2017 15:34
Librax kokeiltu vaan minulle ei siitä ole ollut mitään apua.
Hyvä kun joillekin on.👍👍

Taas todetaan,että jos joku saa lääkkeestä helpotusta toiselle se ihan toimimaton tuote.

PrivetRe: Librax18.9.2017 21:21
Libraxin yksi perushaitta on sen suuta kuivattava vaikutus. Jos joudutte esiintymään ja puhumaan pitkään, niin ottakaa vesilasi viereen. Kuivatta vaikutus on tosi voimakas.

PrivetRe: Librax18.9.2017 21:21
Libraxin yksi perushaitta on sen suuta kuivattava vaikutus. Jos joudutte esiintymään ja puhumaan pitkään, niin ottakaa vesilasi viereen. Kuivatta vaikutus on tosi voimakas.

AnnaMyyRe: Librax19.9.2017 10:46
Mulla on tätä mutta ei huomattavaa apua.

Täähän on vahva antikolinergi ja aiheuttaa just suun kuivumista ja mulle ummetusta sekä pissa ei tule normaalisti vaan ponnettomana.

Toinen aine tässä bentso, pitkävaikutteinen ja loiva klooridiatsepoksidi jota yksinään myydään kauppanimellä Risolid.

Irma HämäläinenRe: Librax29.12.2017 17:54
Libraxia olen käyttänyt unettomuuteen. Otan joka ilta pari tuntia ennen nukkumaan menoa yhden libraxin ja apteekin lyhytvaikutteista melatoniinia 3 mg. Näin on mennyt jo toista vuotta. Ennen libraxia söin 15 vuotta unettomuuteeni xanoria 1mg. Annos ei noussut koko 15 vuoden aikana ja nukuin tosi hyvin yöni. Xanorista en huomannut mitään sivuvaikutuksia. Olin päivät tosi virkeä, aikaansaava ja iloinen. Libraxsilla + melatonilla en nuku hyvin. Herään yöllä useamman kerran ja unen saanti heräilyjen jälkeen on tosi vaikeaa. Monesti yöuneni jää neljään viiteen tuntiin ja välillä valvottaa koko yön. Tämä on tosi raskasta, kun ei saa nukuttua. Minulle on kokeiltu monia eri unilääkkeitä ennen xanoria, mutta mikään varsinainen unilääkkeeksi luokiteltu ei sopinut minulle. Unilääkkeillä en nukkunut ollenkaan. Lääkäri katsoi parhaaksi mahdolliseksi xanorin unettomuuteeni pienenä annoksena ja siitä loppui unettomuuteni. Xanorin määräävä lääkäri nukkui pois ja nyt uniongelmat taas edessä. Monet lääkärit jostain kumman syystä pitävät xanoria jonain kauheana pirun lääkkeenä. Ymmärrän hyvin jos xanoria käyttää isot määrät tai toleranssi nousee, niin silloin on huoli paikallaan. Miksi minulle määrätään libraxia unettomuuteen jolla en edes saa nukuttua ja kaikenlaisia sivuoireita tulee ja jatkuva väsymys päällä. Miksi en saa unettomuuteeni xanoria jolla nukun ja sivuvaikutuksia ei tule ja annos on pysynyt pienenä. Xanoriahan käytetään paniikkihäiriöön päivittäin jopa 6 mg. Nähdäkseni 1 mg unilääkkeenä se on pieni määrä ja saa nukuttua kunnon yöunet. Tiedän, että xanoriin tulee riippuvuus, mutta mitä väliä sillä on jos ei nuku ilman lääkettä ja annos ei nouse. Olen 66 vuotias nainen ja aivan täysjärkinen ja haluaisin, että saisin yöni nukuttua hyvin ja nauttia elämästä. Jatkuva väsymys vie voimat ja elämänilon. Lopuksi vielä, että onko librax hyväksi unettomuuteen pitkäaikaiskäytössä. Kenelle lääkärille minun pitäisi mennä, että saisin unettomuuteeni kuriin ja onko xanorin syönti unettomuuteeni pahasta pienenä annoksena.

AnnaMyyRe: Librax29.12.2017 21:00
Empä ole ennen kuullut Libraxia määrättävän unettomuuteen.

Onko sinulla mahavaivaivaa, ärtyneen suolen oireita tms.

Siinä tapauksessa voisi jotenkin ajatelleen lääkärin laittaneen Libraxia , voihan se rauhoittaa, ja väsyttää.Libraxia käytetään vatsavaivoihin, joihin liittyy henkistä jännitystä tai ahdistuneisuutta. Se soveltuu myös tiettyjen virtsatieoireiden hoitoon.

Lääke vähentää ruoansulatuskanavan ja virtsateiden lihasjännitystä ja rauhoittaa myös keskushermostoa.

Käyttämäsi bentsodiatsepaami Xanor on vahva bentso, 1 mg annoksesi vastaa 20 mg Diapamia.

Libraxissa on klooridiatsepoxidia vaivaiset 5 mg, joka on muutettuna diatsepaamiksi saati alpratsolaamiksi(Xanor) yhtä tyhjän kanssa vain sadasosamilligrammoja.25 mg klooridiatsepoxidia vastaa 5-10 mg diatsepaamia ja alpratsolaamia...2.5-0.5 mg.Eli sadasosiin menee 5 mg.

Lääkärit on tosi varovaisia Xanorin suhteen just tuon vahvan riippuvuusriskin vuoksi ja koska Xanor on väärinkäyttäjien taivas.

Kohdallasi lääkäri ei ole ottanut yksilöllistä tilannettasi huomioon, kertomasi perusteella käyttämäsi määrä ei ole noussut ja takaa sinulle unet ja hyvän nukkumisen myötä elämänilon.

Viestini muunteluineen saattaa vaikuttaa sekavalle, mutta ko.lääkeryhmässä on käytäntönä verrata noita aina 10 mg diapamiin.

Jos sinulla on varaa mene yksityiselle ja kerro tilanteesi.

Irma HämäläinenRe: Librax31.12.2017 16:09
Hei, ja kiitos nopeasta vastauksesta koskien libraxin käyttöä unilääkkeenä. Tosiaan refluksisairautta minulla on ja se on aiheuttanut muitakin vatsavaivoja. Mutta eihän tämä librax uniongelmiani ole poistanut. Muuten olen täysin terve ja en syö muita lääkkeitä kuin 20mg Nexiumia vuorokaudessa ja sitten tämän Libraxin. Nexiumin otan kolme tuntia ennen nukkumaan menoa, koska on todettu yöllinen hapon nousu ruokatorveeni. Libraxin otan pari tuntia +melatonin 3mg ennen nukkumaan menoa. PS Nexium on aiheuttanut ruansulatusongelmia, vatsan turvotusta ja liiallista kaasun muodostusta.

Ei lisäoireita kiitosRe: Librax27.11.2018 21:53
Olen käyttänyt kyseistä valmistetta nyt vajaan viikon 5mg 2x1 tkpl. Poisti ainakin kovann kuumeen ensimmäisen tabun ottamisen jälkeen 3,5 tunnissa. Kuivattanut siersimia niin että aamuisin niistän veripaakkuja, olen tuntenut alussa voimskasta huimaista ja tasapainon hallinnan menetystä, nyt viimeidimpänä ilmedtynyt jalkojen lihasten heikkoutta varsinkin aamuisin ja myös minulla pissaaminen om muuttunut aiempaan hyvin niukaksi. On poistanut ympärivatsaa kiertäneet äkilliset kivut.
Käytössäni ei muita lääkkeitä.

SitrusRe: Librax28.11.2018 2:59
En ole kuullut koko lääkkeestä.

SitrusRe: Librax28.11.2018 3:09
Oho, onpa vanha ketju! Niitulikin täällä.

PrivetRe: Librax28.11.2018 20:20
Librax on hyvä lääke jännitysvatsaoireisiin. Jos Libraxeja useita ottaa niin varmaan ne lopulta nukuttavatkin.

sari kokkoRe: Librax10.10.2019 9:46
Hei!
Miten pian teillä on tuo librax auttanut? Lääkäri määräsi sitä minulle tiistaina mutta vielä ei ainakaan ole vatsa rauhoittunut. Minulla kiertää vatsa heti syömisen jälkeen. Vatsa kyllä toimii eikä ole ripulia eikä ummetusta. Lääkäri kuunteli suolistoäänet ja paineli vatsaa mutta mitään ei ollut. Tulehdusarvo hyvä.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: