Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

mirandaantibiootit ja refluksi23.7.2010 15:38
Moro,
refluksi on pahentunut ihan järkyttävän paljon heti kun jouduin aloittamaan antibioottikuurin. Kaikki päivän ruuat tulee ylös ja laatta lentää kaaressa. Eilen otin omeprazolia 40 mg (normisti vaan silloin kun pakko), eikä auttanut yhtään. söin maitohappobakteereja ja join piimää. Alan vähitellen taipua sen kannalle, että lopetan antibiootit, koska tää olo on ihan yhtä helvettiä enkä saa vatsaa rauhoittumaan, huimaa ja veto täysin pois, jos en ole oksentamassa niin makaan vaan tai hoipun ympäri kämppää.

Onko muilla vastaavia kokemuksia? Miten teidän vatsat sietävät antibiootteja? Auttaako mikään? Vielä pitäis neljä päivää näitä syödä ja toimintakyky nolla.

refluksikurkkuRe: antibiootit ja refluksi23.7.2010 15:46
Onpa ilkeä kuvio! Jaksamista!

Edellinen 6-päivän antibioottikuuri ei tuntunut yhtään mitenkään. Kuinka ollakkaan - tulikin eilen virtsatieoireilu kesken lomailun - ja 5-päivän antibioottikuuri tunti sitten apteekista!

Katsellaan mitä tapahtuu ...

mirandaRe: antibiootit ja refluksi23.7.2010 15:51
Kiitti! Mullakin on tän refluksin aikana ollut antibioottikuureja jotka on menneet ihan ok, mut nyt oli vatsa valmiiks ärtynyt pahasti, niin tais olla vaan liikaa.. toivottavasti sulla on parempi tuuri :)

refluksikurkkuRe: antibiootit ja refluksi24.7.2010 20:25
miranda, onko tilanteesi yhtään helpottanut?

mirandaRe: antibiootit ja refluksi24.7.2010 20:48
Moro refluksikurkku ja kiitos kysymästä! Hengissä ollaan.

Eilen tuli kaikki ruuat ylös huuto-oksennus henkisesti.

Illalla käytiin hakemassa pariet-nimistä lääkettä, kun tuntuu että toi omeprazol vaan lisää kuvottavaa oloa. lisäks ostettiin noita juotavia aterian korvikkeita.

Otin jo illalla ekan lääkkeen, antibiootin ja join yhden korvikkeen, yöllä heräsin kerran koviin vatsakipuihin ja kramppeihin, mutta aamulla olo oli normaali. Tänä aamuna taas pariet + antibiootti ja hetken päästä ateriankorvike.

Suolaa tekee kovasti mieli, perunamuusia ja raejuustoa olen syönyt ja päivällä annoksen salaattia ja vuohenjuustoa. se oli riski, ottaen huomioon mahan kunnon, mutta muuta ei ollut tarjolla ja nälkä oli kauhea. toistaiseksi ei ole tullut mitään tänään ylös!

Huimaa ja väsyttää edelleen paljon, tosi voimaton olo. Varmaan suolat/ sokerit jotenkin vähissä. tupakkaa menee todella vähän, se ärsyttää aika reippaasti.

Hyvää vkonlopun jatkoa sinne! :)

refluksikurkkuRe: antibiootit ja refluksi27.7.2010 0:06
Jotain parannusta edes - se on hyvä!

Itse otan Nexiumin tuntia ennen aamiaista ja sitten aamiaisen jälkeen vähän ajan kuluttua antibiootin. Ja runsaan veden kanssa - onneksi on jakóuurteellisia - koonsa vuoksi tämä kuuri ei menisi muuten alas! Ensimmäinen kuuri (heinäkuun alussa) olikin jotain pieniä helposti nieltäviä... Ehtiikö Pariet imeytyä sulla ennen antibioottia?

Onneksi antibiootilla ei ole ollut vaikutuksia vatsaan tai refluksioireiluun. 100% tehosta (virtsatievaivaan) en ole valitettavasti niinkään varma .. no, odotellaan nyt vielä päivä ja katsellaan sitten alanko taas asua toiletin puolella ;-)

Mukavaa viikkoa sinnekin!

annaRe: antibiootit ja refluksi27.7.2010 9:48
Hei! Mulla oli juuri myös antibiootti kuuri, jota en pystynyt syömään loppuun. No onneksi 7 päivää sentään. Lääkäri sanoi, että maitohappobakteerit aina noin tunti antibiootin jälkeen ja paljon gefilus- tuotteita, niin vatsa kestää. Ja maitohappoja pitkään kuurin jälkeen. Tsemppiä!

mirandaRe: antibiootit ja refluksi2.8.2010 20:26
Terve taas! nyt on antibioottikuuri ohi, ja yökkäilyt loppuivat jo ennen kuurin loppumista. Pariet tuntuisi sopivan tosi hyvin, ällö olo on vähentynyt ja vaikka kaikkina päivinä ei ole tullut syötyä terveellisesti, niin pahempia oireita ei ole tullut. Ainoana sivuvaikutuksena olen huomannut kurkun kuivumisen, mutta polttoa ei ole ollut ollenkaan.

Ilman parietia olis varmaan pitänyt lopettaa koko kuuri, kun nexium tuntui vaan pahentavan tilaa. Nyt on ollut monena päivänä ihan normaali olo.

Kiitos teille tsemppailuista!

mirandaRe: antibiootit ja refluksi2.8.2010 20:27
korjaus lääkejuttuihin: siis omeprazolia meinasin, nexium oli ennen lääkkeenä ja meni sekaisin merkit (tosin sivuvaikutukset, kuvotus ja huimaus olivat sama kummassakin).

tyttö/siirtoRe: antibiootit ja refluksi15.4.2011 15:51
Mulla on ollut nyt parempi vaihe refluksin suhteen kun alotin ottaa 2x20mg nexiumii ja tuo uusi oire eli palan tunne hävi. Nyt mulla kuitenkin todettiin poskiontelontulehdus ja jouduin siihe ottamaan antibiottikuurin ja kuinka ollakkaan palan tunne tuli takas..ärsyttävää!!!!
Onko kellään käynyt näin ja mikä vois olla avuksi????
Mistähän tää johtunee?

NightlightRe: antibiootit ja refluksi22.12.2011 0:36
Nexium ja antibiootit siis sopii yhteen ihan ok? Voi olla että mulle määrätään antibiootti kuuri ja pelottaa jo valmiiksi miten sen kanssa menee. Siis jos antibiootti saa närästämään kauheasti tai just toi mahan sekaisin meno. Tai jos noilla kahdella lääkkeellä onkin yhteisvaikutuksia..

NightlightRe: antibiootit ja refluksi22.12.2011 15:36
Mulle määrättiin nyt sitten viikon antibioottikuuri (Klacid). Eka annos puolen tunnin päästä ja pelottaa että miten vaikuttaa refluksiin. Jatkossa 2 annosta päivässä..

NightlightRe: antibiootit ja refluksi22.12.2011 16:29
Antibiootti otettu. Ihan kuin jo vähän vatsaa nipistelisi ja kurkkua kihelmöisi.. Tai sitten mun mielikuvitus tekee tepposet kun pelkään niin kamalasti, jos tulee hirveät närästysoireet..

Reilun viiden tunnin päästä sitten Nexiumin aika.

refluksikurkkuRe: antibiootit ja refluksi22.12.2011 17:07
Toivotaan, että kaikki menee hyvin! Otitko lääkkeen ruoan kanssa vai ...?

NightlightRe: antibiootit ja refluksi22.12.2011 17:22
Tunnin päästä sen jälkeen kun olin syönyt. Pakkausselosteessa ei kerrota tarkemmin lääkkeen otosta ja ruokailusta.. Söin lääkkeen ottamisen jälkeenkin vähän ihan varmuuden vuoksi.

Maitohappobakteereja tulee otettua päivittäin, siis muulloinkin kuin nyt.

Sain lääkkeen nestemäisenä kun multa ei vaan onnistu tablettien nielaiseminen.. Lääkäri siis epäili mulla olevan mykoplasma.

refluksikurkkuRe: antibiootit ja refluksi22.12.2011 23:19
Mykoplasma .. :-( Aika ikävää yskimistä (siis jos samanlainen kuin mitä muistan tutulla tänä syksynä olleen)

On se vaan mukavaa, kun niistä lääkkeistä löytyy nestemäisetkin versiot :-)

Itsellä taisi olla 2010 viimeinen a-kuuri, mutta se oli sinänsä ok
ruoan yhteydessä otettuna (päälle vedetty c-vitamiinilisä ei ollut hyvä idea ja palasinkin sen myötä ihan naturell c-vitamiiniin :-) )

Mikä olotila nyt?

VaniljaRe: antibiootit ja refluksi23.12.2011 17:11
Antibioottikuurin aikana kannattaa ottaa tehostetusti maitohappobakteereja. Minä otan probiottiplussaa 3 kpl:tta joka ilta muutenkin, annostus on yhdestä kolmeen iltaisin. Ne kannattaa ottaa eri aikaan kuin antibiootti.

NightlightRe: antibiootit ja refluksi23.12.2011 21:37
refluksikurkku - Joo, jatkuvaa yskimistä. Muutama yötä tullut jo nukuttua jotain 4 tuntia kun yskittää koko ajan ja limaa pukkaa.. Pieni kuume koko ajan päällä.

Ainakin tähän asti antibiootti on sopinut hyvin. Närästys ei ole pahentunut eikä vatsa ole kovin sekaisin mennyt. Toivottavasti jatkuu samalla tavalla kuurin loppuun.

Vanilja - Kiitos tiedosta:)

NightlightRe: antibiootit ja refluksi26.12.2011 20:12
Neljättä päivää antibiootti kuurilla eikä lämpö laske millään, sahaa väliä 37,0-37,4. Yskittää edelleen, mutta ei enää niin pahasti ja limaisesti. Toi lämpö vaan ihmetyttää mua.. miksei antibiootti tepsi siihen yhtään? Olo on puolikuntoinen.

Antibiootti sopinut ainakin toistaiseksi hyvin.

NightlightRe: antibiootit ja refluksi29.12.2011 17:55
Määrättiin uusi viikon pituinen antibioottikuuri kun ensimmäinen ei vienyt lämpöilyä pois. Toivottavasti vatsa kestää... Vielä ainakaan ei ole ongelmia, ja toivottavasti ei tule.

KrisuRe: antibiootit ja refluksi11.1.2012 20:58
vedin juuri ite 4eri pilleri kuurin.Yksi oli antibiootti.Meni aika hyvin mutta jälkioireiluna nyt ollut närästystä n.5pv,eikä lääkkeet estä tarpeeksi.Menee luultavasti ohi kun maha toipuu.Cavisconea syönyt seassa.

NightlightRe: antibiootit ja refluksi12.1.2012 21:47
Mulla molemmat antibioottikuurit nyt takana eikä närästys pahentunut kummankaan aikana. Vatsakin toimi ihan hyvin [varmaan sen ansiota, kun noita maitohappobakteereja otan].
Mykoplasma ei vieläkään täysin hellittänyt, mutta olo kuitenkin vähän parempi.

jopsterRe: antibiootit ja refluksi18.1.2012 17:57
Minulla taas on käynyt niin päin, että antibioottikuurin aikana koko närästys helpotti ja palautui taas pari päivää sen loppumisen jälkeen. Mistähän se kertoo?!

refluksikurkkuRe: antibiootit ja refluksi18.1.2012 18:08
Nighlight, tosi hienoa, että ei antibiootit (eikä minkäälainen "pelkääminen"/huolehtiminen oireiden ilmaantumisesta) aiheuttanut ollenkaan oireita!
Onko sulla ollut aikaisemmin nestemäistä antibioottia (voisko se vaikutta refluksioireettomuuteen mitenkään)?

refluksikurkkuRe: antibiootit ja refluksi18.1.2012 18:09
jopster, minkälainen refluksi sulla on yleensä? Onpa outo kuvio.

jopsterRe: antibiootit ja refluksi20.1.2012 18:39
Mun koko juttu alkoi kun tuulesta temmattuna joulun alla. Olin juonut kyllä glögiä ihan älyttömiä määriä ja takana on infektioita, joihin olen syönyt viimeisen vuoden aikana 13 antibioottikuuria. Tähän on monta syytä, mutta tämä refluksi on ihan uusi juttu. Luulin saavani yhtenä päivänä sydärin ja hakeuduin lääkäriin. Todettiin että täytyy olla kyse närästyksestä. Sain Somacia 28 päivän kuurin ja vähän myöhemmin antibioottia poskiontelotulehdukseen. Kaikki närästysvaivat hävisivät ja vedin lanttulaatikkoa ym. jouluna. Kun antibioottikuuri loppui, alkoi kaikki refluksioireet uudelleen. Ja nyt tilanne on tosi paha. Aloitin Nexiumin, mutta 2 viimeistä yötä on melkeist tarvinnut istua sängyssä. Ja mua polttaa erityisesti selkään. Suuhun ei nouse mitään.

AmaliaRe: antibiootit ja refluksi25.1.2012 11:19
Onko tietoa ovatko jotkin tietyt ab:t toisia hankalampia tai enemmän r-oireiden takana?

jopsterRe: antibiootit ja refluksi30.1.2012 8:37
Hei. Olen nyt syönyt viikon Nexiumia ja tilanne on helpottunut ainakin periaatteessa. Nyt jäin 3 vk sairaslomalle, koska sairasteluni epäillään johtuneen työpaikan sisäilmasta. Koitan selvitä tässä nyt ilman uusia antibioottikuureja ja kun Nexium loppuu, katotaan miten selviän ilman. Jos en selviä, haluan tähystykseen. Onneksi mulla on vakuutus, niin voin mennä yksityiselle heti kun haluan. En osaa ottaa kantaa yhtään, että onko joku ab toisia pahempi tms.

NightlightRe: antibiootit ja refluksi30.1.2012 16:35
refluksikurkku: Joo, olen kanssa tosi iloinen tosta. Mulla oli nyt ihan ensimmästä kertaa antibioottikuuri refluksin aikana, etten tiedä johtuiko tosta nestemäisyydestä se, ettei refluksioireet pahentuneet.
Mykoplasman yskä ja limaisuus nyt kokonaan poissa, mutta lämpöily jäi jostain syystä päälle. Päivisin vähän päälle 37, vaikka normaalisti mulla on jotain 36,5. Olo muuten ihan normaali..

MyrttiRe: antibiootit ja refluksi28.5.2012 10:01
Hetkellisen lähes oireettoman kauden aiheuttaman hiljaiselon jälkeen palaan taas tänne kanssakärsijöiden joukkoon. Aloitin muutama päivä sitten antibioottikuurin korvatulehdukseen ja voi kiesus mikä olotila! Pakki muuten suht ok maitohappobakteereiden vuoksi, mutta heti kuurin alettua on ollut aivan järkyttävät kurkkuoireet. Perus ällöfiiliksen ohella kurkku on todella kipeän ja karhea ja on jatkuvasti sellaista pientä yskää. Puhuminen ja yskiminen sattuu aika kivasti. Jos tämä ei johdu a) itse tästä taudista (jossa kyllä jo kertalleen oli kurkkukipuvaihe) tai b) limakalvoja kuivattavasta röörienavauslääkkeestä, niin pakko tämän on antibiooteista johtua. Ja kyllähän tämä alkoi samaan aikaan kuin antibioottikuuri. Nexiumia olen nyt parina päivänä nappaillut, ilman mitään vaikutusta. Miten te kurkkuoireilijat saatte kurkun rahoittumaan? Onko jotain muita poppaskonsteja kuin happosalpaajat? Viisi päivää kuuria jälellä ja jos meno on tämä, niin halleluja... Niin ja aloitinhan minä antibiootin ohella samalla myös allergialääkityksen, joka myös kuivattaa limakalvoja. Mutta ne ajattelin nyt joka tapauksessa hylätä, kun töissä voi olla vähän hankalaa olla kuuppa ihan sekaisin ja puoliunessa. ;)

SitrusRe: antibiootit ja refluksi6.6.2012 13:11
nosto

refluksikurkkuRe: antibiootit ja refluksi6.5.2013 9:08
nosto

QuarterturnRe: antibiootit ja refluksi12.6.2013 18:55
Sain streptokokkiin antibioottikuurin noin reilu 5 viikkoa sitten, samaan aikaan aloitin somacit.

Streptokokki ei häipynytkään 10 päivän kuurilla ja nyt sain uuden 7 päivän kuurin jotain muuta antibiootti kuin penisiliiniä.

Luin näitä ohjeita ja tässä lukee, että tulisi välttää vatsahapon tuottoa estävien tai rajoittavien lääkkeiden käyttöä, koska se voi heikentää antibiootin tehoa.

Uskaltaakohan katskaista heti seinään somacin oton 5 viikon jälkeen? Kestääköhän 7 päivää kokonaan ilman..

emmi2410Re: antibiootit ja refluksi3.7.2013 21:16
Mulla vetää antibiootit aina tilanteen niin pahaksi, ettei lääkkeen loputtuakaan saa juuri mitään syötyä. Rauhottumimen voi kestää parikin viikkoa. Pariet ja maitohapot käytöss.

kupla/siirto Re: antibiootit ja refluksi8.12.2015 20:58
Hei. Onko kokemusta; Apocyclin, tetrasykliinihydrokoridi vaikuttavana aineena. (aknelääke)

Tämä määrättiin mulla on ruuufinniä, jota tuli silmäkulmiin ja luomille. Silmiä kirvelee ja pistelee. Ruusufinnivoidetta kun ei voi laittaa silmien lähelle.

MariaRe: antibiootit ja refluksi12.4.2016 22:13
Palailen tänne palstalle pidemmän tauon jälkeen. Tänään alkoi mulla 10 päivän antibioottikuuri (Amoxin Comp 500 mg). Edellisestä suun kautta otetusta ab-kuurista onkin vierähtänyt yli 10 vuotta, olen pyrkinyt välttämään turhia ab-kuureja, mutta nyt se on kyllä ihan paikallaan. Otin ekan tabletin 5,5 h sitten ja siitä parin tunnin kuluttua maitohappobakteeria ja nyt kyllä närästelee... happosalpaajana on Pariet 10 mg. Saa nähdä millaiseksi olo muuttuu kuurin edetessä, siinä on nimittäin yhteensä 30 tablettia. Täytyy selvitellä kuinka paljon niitä maitohappobakteerivlmisteita saa syödä...Jos jollain tulee mieleen vinkkejä, joilla saa antibioottinärästysoireita kuriin, niin kiittollisena otan vastaan.

MinnaRe: antibiootit ja refluksi29.8.2017 22:48
Mulla oli toi sama kuuri ja jouduin lopettamaan kesken.Kamala olo .Ripuli ja pahoinvointi.

rentukkaRe: antibiootit ja refluksi30.8.2017 9:35
Minulla on kolme viimeistä antibioottikuuria jouduttu keskeyttämään, kun olo on ollut ihan kamala. Viimeistä kuuria, jonka söin lähes loppuun heinäkuulla, seurasi ihan mahdoton aika refluksin kanssa.
Kaikista suojalääkkeistä huolimatta vatsa on edelleen huono. Väsyttää ja uuvuttaa.
Ei vaan tahdo jaksaa.

SitrusRe: antibiootit ja refluksi30.8.2017 10:04
Antibiootithan voisi saada suoneenkin. Kyse on siitä, että refluksitautia ei oteta terveydenhoidossa asiaankuuluvan vakavasti.

Rakenteellinen_Re: antibiootit ja refluksi2.9.2017 20:24
Moikka,

Minä jouduin syömään reilun viikon kuurin kovaan poskiontelotulehdukseen ja pelkäsin kovasti, että vatsa ei kestä. Minulla siis vatsalla krooninen gastriitti ja myös tää refluksi. Välttelin kuuria viimeiseen asti mut lääkäri totesi ettei mene ohi ilman lääkkeitä oli sen verran paljon märkää ja turvotusta onteloissa. Otin sitten joka aamu omepratsolia 40mg 2h ennen bioottia sekä maitohappobakteerit ja ihmeekseni vatsa kesti ihan yllättävän hyvin eikä seonnut lainkaan. Samoihin aikoihin ei siis maitohappoja ja närästyslääkettä tulisi ottaa ja mieluiten aamulla ennen kun biootti menee.
Nyt kuurin jälkeen närästys ollut taas vaikeampaa ja kaikki nousee ylös, mutta jospa tästä toipuisi vielä, aikaa se vaan vaatii todella. :/ Mulle amoksiliini ei sovi lainkaan, sain järkyttävän allergisen reaktion niin vaihdettiin koko antibiootti toiseen. Ikinä ei ole onneksi tarvinnut kuuria keskeyttää, vaikka ei kyllä lainkaan helppoja nuo kuurit ole.
Tsemppiä!

SitrusRe: antibiootit ja refluksi1.3.2020 8:44
Mulla on menossa Kefexin-kuuri hammastulehdukseen.
Hyvä uutinen on, että se ei aiheuta lainkaan mitään
vatsavaivaa eikä närästystä.

Aikuinen nainenRe: antibiootit ja refluksi1.3.2020 9:39
Tästä on hyvä maaliskuuta aloitella kun jotain hyvääkin joskus tapahtuu. Sinun tapauksessa Sitrus antibiooteista ei ole vatsalle harmia.👍💕

Toivotaan, että kuuri auttaa tulehduksen pois häätöön ja vatsa kestää koko kuurin ❤️👍👍

SitrusRe: antibiootit ja refluksi1.3.2020 22:33
Liian varhain iloitsin.
Nyt on kuuri melkein puolivälissä.
Mahassa tuntuu tuttua lääkkeen aiheuttamaa ärsytystä.
Se on erilaista kuin ruoan aiheuttama. Eikä siihen
auta mikään.
Täytyy vaan toivoa että pystyn syömään kuurin loppuun.

SitrusRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 1:18
Millä tavalla olette selvinneet ab.kuurista?
Mahaa polttaa ja kouristaa nyt koko ajan.
3 pvää pitäisi kestää.

GingerRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 1:46
Precosa eli boulardii. Ainakin Ab-ripuliin auttaa.

Aikuinen nainenRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 8:01
Itse olen aina joutunut antib.kuurin keskeyttämään. Maha kun ei kestä niin riskin olen ottanut. Onneksi ei seuraamuksia ole tullut.

Minulle on vaihdettu joskus uusi lyhyt kuuri jonka olen hädin tuskin sietänyt.

Harmi Sitrus kun sinulle näin kävi.

Äidilläni sama anitb.kun Sitrus sinulla on ja hän on ihan kuralla ja vatsaan koskee. Tänään on lääkäri, että mitä lienee sanoo hänelle kun tilanne on näin huono. Itse kun ei vielä pysty hygieniasta huolehtimaan niin voivoi.

SitrusRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 8:46
Ei mulla ripulia ole, vaan semmosta närästyksen ja kouristuksen
sekaista mahakipua. Ja polttoa.
Tuntuu auttavan kyllä vähän, kun syö jotain kun ottaa lääkkeen.
Ei tämä onneksi ole sietämätöntä.
Vielä ainakaan.

SitrusRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 8:48
Siis eikö sun äiti ole vieläkään hoitokodissa, Ann???

Aikuinen nainenRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 10:39
Ei ole eikä mene. Itkemään rupeaa kun siitä edes mainitaan. Hänellä on ITSEMÄÄRÄMISOIKEUS, johon hän ja lääkärit vetoaa ym.hoitohenkilökunta.

Kotona on nyt niin paljon porukkaa häntä auttamassa meidän "lasten ja lastenlasten" ohessa. Että pärjää??

Arvaa vaan kuinka uuvuttavaa tämä on😪😪

SitrusRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 11:11
Luulen että osaan vähän kuvitella.
Tarvitsee vain muistella äidin alzheimerintaudin kuvioita.
Se oli yhtä hel&&tiä.
Mitenhän paljon sekin vaikutti mun masennukseen ja refluksitautiin?
Yhtään en rupea sitä enää muistelemaan. En yhtään.

Sun äiti on niin vanha, että sinuna antaisin periksi.
Kun hän ei ota apua, niin hän sitten kuolee kotonaan tavalla tai toisella.
Tarkoitus ei ole olla julma, mutta niinhän ihmiset ovat kuolleet kautta
aikojen. Ei sairaalassa ole hyvä olla.

Mä ajattelen sun jaksamista.
Olet tehnyt enemmän kuin tarpeeksi.
Ehkä on aika päästää irti.
Mun äiti oli samanlainen jäärä, mutta valitettavasti fyysisesti toimelias
(ajoi esim. autoa, koska sitäkään ei määrätty lopetettavaksi).
Kuten sanottu, yhtä hel%%vettiä).

Aikuinen nainenRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 11:58
Sitrus kiitos kun ymmärrät oman kokemasi kautta elämäntilannettani.
Ihan itkuun purskahdin kun tuntui niin syvällä sisälläni kirjoituksesi.
Sain kirjoituksestasi tosi paljon❤️

Ihan samoin ajattelen että liiallinen huoli on minut sairastuttanut. Ja kun jo nuoresta olen tätä selkääni sairastanut perheen tuki ja apu ovat olleet aika mitätöntä.

Minun äitini on niin elämässä mukana , seuraa urheilua ja lähes kaikkea mitä tv: stä tulee ja keskustelee hoitajien kanssa, jotka antavat palautetta, että äiti on virkeä ja seuraa tarkasti kaikkea. Se riittää kotona olemiseen. Jalat ei pidä alla ja fyysinen kunto todella huono. Mutta minkäs teen...

Saa nähdä kun nyt kohta on veljeni kanssa lääkärissä mitä sieltä kuuluu.
Fiksu ajassa elävä vanhus. Antibioottia tietty lisää kun jalat eivät ole parantuneet.

Hän sai meidät aika iäkkäinä joten meillä on aina ollut vanha äiti jota on pitänyt hoivata heti kun itse on kynnelle kyennyt.

Näillä mennään!!!

SitrusRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 16:38
Nyt tuli sitten ripulikin.
Onneksi enää 2,5 pvää jäljellä.

Aikuinen nainenRe: antibiootit ja refluksi2.3.2020 17:01
No sekin vielä. Onneksi kuuri on noin lopuillaan. Jospa jotenkin sen kestät eikä tule pahempia reflu ongelmia mitä nyt jo on.❤️

PikeRe: antibiootit ja refluksi19.1.2023 13:07
Nostan vanhaa ketujua, mutta nyt en enää tiedä, mitä tehdä.

Olen ollut poskiontelo- ja keuhkoputkentulehduksessa normiflunssan lisäksi marraskuusta lähtien. Sain vihoin viimein Amoxin comp 500mg kuurin, joka loppui viikko sitten.

Söin kuurin ajan Somacia, Gavisconia ja maitohappobakteereita, eikä olo mahassa/ruokatorvessa ollut kummoinenkaan. Keuhkoputki oli tietty kippee, yskitti ja limaa irtos.

Kuurin loppuvaiheessa alkoi kurkkua, suuta poltteleen ja nyt on suupieli halki. Oisko se mahdollisesti hiiva/sieni? Ällöttävä tunne on kurkussa ja suussa ja vähän niinku koko ruokatorvessa.

Nukun kuitenkin ihan ok ja aamulla limaa kurkussa ja siitä se sitten alkaa, aamiaisen jälkeen polttelu suussa ja hankala olo kokoajan.

Mulla on hammaslääkäri 6.2 ja kurkku-nenä-korvapoli 15.2, mutta en kyllä tällaista oloa siihen asti jaksa. Sitruunan ostin ja siivua pidän kielen päällä sekä Pimafucortia suupieleen.

Keinoja, ohjeita, neuvoja, kiitos

Ginger Re: antibiootit ja refluksi24.1.2023 0:10
Moi Pike,
Onpa harmillista tuo sairastaminen.
Mä sain muutama vuosi sitten antibioottikuurista suuhun hiivaa.
Purskuttelin vedellä, jossa ruokasoodaa.
Auttoi hyvin suun oireisiin. Helpotti sitä poltetta.
Ehkä voisit juoda ruokasooda-vettä muutaman kulauksen,
Jos auttaisi ruokatorven hiivaan.

Toivottavasti saat pian apua.
On tosi ikävä tunne kun suuta kirvelee
Kookosöljy auttaa myös hiivaan. Just muistin.
Sivelen sitä myös iholle jos kutinaa
Se desinfioi

Tsemppiä 👍❤️

PikeRe: antibiootit ja refluksi25.1.2023 13:20
Kiitos Ginger 💜

Kokeilin tuota ruokasoodaa ja oikeesti ei oo enää niin kipeän polttavana kieli eikä kurkku. Oon nyt tuplannut Somacin, joten sekin osaltaan helpottaa tuota refluksin aiheuttamaa polttelua. Antibiootit ei tee hyvää elimistölle vaikka tulehduksen parantavatkin.

Kävin itse maksaen verikokeissa, joissa kaikki oli ok. Toki tähystys olisi varmaankin paikallaan.

Jotenkin on sellanen sairas olo, välillä väsy, välillä yskää, limaa irtoaa ja ei. Rintaan sattuu, mutta ei kokoaikaa.

Huomen reissuun ja tarvittaessa päivystykseen, jos olo pahenee.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: