Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

tyttö16vuottaOutoja oireita!25.10.2015 22:06
Moi! Olen 16-vuotias tyttö ja olen kärsinyt jonkin aikaa nielemisvaikeuksista. Tai oikeastaan en ole varma, onko nielemiseni normaalia, siksi kysynkin asiasta täällä. Minulla on myös muita oireita jotka luettelen tässä: - Kun nielaisen ruokaa, ilmaa tai sylkeä/nestettä, kurkkuni yläosa nousee sen mukana ylös ja alas, hyvin selkeästi. Normaalia? - Kun nielaisen ruokaa, ilmaa tai sylkeä/nestettä, kurkkuni rusahtaa ja kurkun yläosa (edestä) tuntuu liikkuvan ja rusahtelevan. Joskus tuntuu että kurkussani olevat ne rustot kaulan etuosassa jäävät huonoon asentoon nielemisen jälkeen ja joudun painamaan ne sormilla takaisin. Normaalia? - kyseinen alua, eli sw kurkun yläosa (edestä) jossa on niitä rustoa niin se alue tuntuu usein ahtaalta ja kiristävältä.Normaalia? - Kun painelen käsin kyseistä aluetta, se rasahtelee samalla tavalla kuin niellessä. Samalla alueella on myös turvonneen imusolmukkeentuntuisia pieniä patteja. Normaalia? - Minulla on kaulassa ollut monta vuotta patteja, jotka eivät ole kuitenkaan kipeitä. Normaalia? - Olen ollut aina erittäin hidas syömään, ja pureskelen kauan ruokaa ennnen kuin saan nielaistua sen. Juominen ei helpota nielemistä. - Ruokailun jälkeen mahastani kuuluu kauan ja monta kertaa murinaa ja kuplimista, aivan kuin olisi nälkä (äänen perusteella) vaikka olisin aivan täysi. Normaalia? - Röyhtöilen aika usein ja suuhuni nousee ilmaa vatsasta. - Uusin "oire" on tullut vasta nyt muutaman viikon sisällä, eli suuhuni nousee monta kertaa viikossa ruokaa ja vatsahappoa. - Tunnen selkeästi kun ruoka menee ruokatorvea pitkin vatsaan, joskus jos en pureskele kunnolla ruokaa niin se sattuu koko sen matkan kun se menee vatsaan. Normaalia? - Minulla on hyvin usein hikka. Eli onko nämä oireet aivan normaaleja asioita joita on kaikilla vai onko syytä huolestua? Kun luin refluksista niin huomasin että oireet ovat samanlaisia, voiko minulla siis olla refluksi ja pitäisikö minun mainita esim. terveydenhoitajalle koulussa?

tyttö16vuottaRe: Outoja oireita!25.10.2015 22:11
Viestin loppu ei jostain syystä tullut mukaan niin laitan swn tähän:
Eli koko elämäni alipainoinen, niin voiko refluksi aiheuttaa alipainoa?

Ja tein kappalejaot tuohon viestiin kyllä mutta koko viesti meni siltii yhdeksi pötköksi. Toivottavasti silti pystytte lukemaan ja vastaamaan!

YlläpitoRe: Outoja oireita!26.10.2015 22:49
Hei!

Meillä sivusto on tarkoitettu täysikäisille, joten neuvoisin
kääntymään oireittesi kanssa koulun terveydenhoitajan puoleen tai
pyytämään vanhempiasi varaamaan sinulle lääkäriajan
julkiselta tai yksityiseltä puolelta. Lääkäri pystyy tarkistamaan
kaulasi, kurkunoääsi ja nielusi toiminnan.


Ystävällisin terveisin
Ylläpito

liiannuori16vRe: Outoja oireita!28.10.2015 9:36
Aijaha, no selvä, kiitos kuitenkin vastauksesta.
(Jännää ikäsyrjintää)

SitrusRe: Outoja oireita!28.10.2015 12:56
Onhan täällä ollut alaikäisiä ennenkin mukana. Uusi sääntö?

KyllästynytRe: Outoja oireita!8.5.2021 22:19
Aika paskamaista ku ylläpito ei anna vastauksia ku ei se ikä tähä liity millään vitun tavalla jote ala vastaamaan

NeilikkaRe: Outoja oireita!10.5.2021 1:22
Sinun kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle ja kertoa kaikki vaivasi, kirjoita vaikka ylös, että muistat sanoa kaikki. Lääkäri määrää sinut jatkotutkimuksiin, jos näkee tarpeelliseksi, vaivasi kuulostaa kyllä refluksilta siihen on olemassa erilaisia happosalpaajia lääkkeeksi, joita sinulle varmaan aluksi kokeillaan, voit ensin kokeilla käsikauppalääkkeitä apteekista, rennieitä ym. kysy farmaseutilta. Hyvää kesää sinulle!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: