Keskustelu

MiiaVaihtoehtoja?14.5.2010 13:25
Hei! Olen 30v, närästystä ollut 15v ja viime vuosina pahentunut. Olen syönyt pitkiä aikoja esim somac, losec, nexium, gaviscon, reseptittömiä lääkkeitä olen kokeillut melkein kaikkia. Nexiumista tuli ainakin tod huono olo, ei sopinut mulle.

Jatkuva kurkkukipu tuli anginan jälkeen, kurkku tulehtunut joka talvi (ei tänä talvena!!). Eniten närästää kun menen nukkumaan ja jos syön jauhelihaa, sipulia, happamat hedelmät/marjat, savustettu kala. Syön pieniä annoksia nykyään, en juo enkä polta.

Pitäisi kai mennä tähystykseen, olen viimeksi ollut 15v sitten, oli niin kamala etten menisi uudestaan ja kipeä vatsa&kurkku monta päivää jälkeen.

Jos kuitenkin menisin, ja todettaisi että tarvitsen lääkitystä, saisin varmaan joko somac/losec/nexium..ja nehän eivät mua auta..niin, mitäs tässä tekisi..?

Parhaiten minua on auttanut Valmarinia www.valmarin.fi ja Pascoe-emäsjauhe http://www.vitacom.fi/UserFiles/file/EMASJAUHE_VUODEN_LUONTAISELINTARVIKE2.pdf

, saan niillä närästyksen pois, myös Balancid Novum on tosi hyvä. Mutta ne eivät auta siihen että happo pääse ruokatorveen.

Lääkäri vain antaa lisää nexiumia tms ja sanoo että katsotaan nyt..nyt ollaan katsottu 5v Pulssissa..
laktoosi-intoleranssia ei ole eikä keliakia.

Onko neuvoja?

refluksikurkkuLitania vaihtoehdoista ;-) 14.5.2010 17:21
Hello ja tervetuloa palstalle!

Vakiokeinoja nämä taitaa olla ... ja sieltä lääketieteelliseltä puolelta :-)

Jos mulla olisi ollut aktiivisesti 15 v ylösnousua eri kohtiin ruokatorvea ja kurkkua, minä pyytäisin maksavana asiakkaana erikoislääkäriltäni lähetteen humautusnukutuksessa tehtävään vatsatähystykseen (ruokatorvi voi olla ihan puhdas mutta se ei tarkoita etteikö refluksitautia ole), sen jälkeen tämän päivän tilannetta kuvaava manometria (onko ruokatorven liikkeissä vajausta vai ei - ja voiko se aiheuttaa niillä lukemilla sulle jotakin) ja impedanssi -pH tutkimus (mitä tulee ja miten paljon tulee ylös). Kurkun kunnollinen tutkinta nenän kautta varmistaa sen kurkun alueen. Näin olisi ainakin kunnolla ekana fyysisesti kartoitettu se alue - valitsisi sitten sen jälkeen minkä tien haluaakin :-)

Gastropanel veritesti kertoo vatsan limakalvon tilasta ja siitä, onko mahasi esim hapoton tai edes sinne suuntaan - samalla se toimii helikotestinä. Hapon määrää saa selville otatuttamalla myös tavallisen gastriinitestin.

Hapon nousuun ei ole valitettavasti muuta fyysistä kuin Gaviscon tai Gaviscon Advance (vahvempi versio, tilattavista esim Britanniasta). Sisapridi (Suomessa Prepulsid) lisää mahan tyhjentymistä sekä tehostaa (jossakin määrin) alasulkijan toimintaa mutta ei sitä kyllä ihan jatkuvasti saa syödä (sivuoireena sydänjuttuja, joten sitä ei ihan kaikille määrätä).

Entsyymijutuilla voi tietty kokeilla (kannattaa tsekata mitä aine sisältää), jos vaiva olisikin entsyymivajaudessa. Eihän sinulla muita suolistovaivoja/tauteja ole taustalla?

Tuohon ruokatorven herkistymiseen on lisäksi käytetty (USA:ssa sekä Suomenkin puolella) pientä määrää masennuslääkettä, jolla pystytään korottamaan se kipukynnys normaalille tasolle. Sitä ennen on lääkärit on suositellut kokeiluluontoisesti salpaaja annostuksen kaksinkertaistamista.

Kun sanoit että salpaajat eivät auta sinua, tarkoitiko, että ne eivät vie kaikkia oireita pois, aiheuttavat sivuoireita vai ylösnousu koko ajan hapokasta (tietyntyyppistä kurkkutulehdus usein esiintyy lääkityksenkin alaisuudessa, koska kurkku usein ärsyyntyy siitä pelkästä hapottomastakin noususta)? Mistä kohtaa sinulla kurkku on tulehtunut - tai millä termeillä kurkkulääkärisi sitä tai muutoksia on kuvaillut?


(Tietty kaikki klassiset itsehoito-ohjeet ja elämäntapamuutokset siinä vierellä) mutta ei niistä salpaajista sopisi edes yksi vähän paremmin? Tai edes H2 lääkkeet (lääkärin reseptillä)?


Tyytymättömyys salpaajalääkitykseen (josta tuolla viimeisissä uutisissakin oli) on johtunut usein siitä, että taustalla on noita muita kuin happosyitä (näitähän ei Suomessa kyllä paljoakaan tutkita tai mainosteta): vatsan tyhjentymiset, entsyymitoiminnan vajaus, ruokatorven herkistyminen, vähemmän hapan ylösnousu aiheuttaa oireita, ruokatorven liikehäiriöt, happo-pepsiiniseos (ei pelkästään happo).

refluksikurkkufunktionaalisempaa14.5.2010 17:37
mitä olen kuullut tähän tautiin koskaan jossain mainittavan

- akupunktio, nikamien ja selkärangan käsittely, jooga

- homeopatia + sen alan tuotteet

- perinteiset vatsavaivoihin käytetyt ainekset suoraan luonnosta tai kaupan hyllyltä: lakritsinjuuri (?), kamomilla, hunaja ym ym

- erilaiset ruokavaliot (mm. karppaajat, laktoositon, gluteeniton, vilja-allergia)

- pH: ympärillä pyörivät (ruokien yhdistely=food combining, elimistön pH-tasapaino + heidän tuotteensa, yleinen vatsan happamuuden lisäys suolahapoksi muuttuvalla aineella ja happamilla ruoilla)

- suoliston bakteerikannan ja kunnon tasapainottaminen (en nyt muista virallisesti nimeä, se mitä nimimerkki Lare on kirjoitellut, en tiedä onko sama kuin hiivasyndrooma?)

MakeRe: Vaihtoehtoja?14.5.2010 18:19
Pakko sanoa myös eriävä mielipide noista vaihtoehtoisista hoidoista:

http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/akupunktio.html
http://www.skepsis.fi/jutut/homeopat.html
http://www.skepsis.fi/jutut/toimiiko.html
http://www.skepsis.fi/lehti/2005/2005-3saan.html

http://www.adressit.com/keskustelu/7422 - Pekka Pohjoisen tekstit kertovat hyvin mihin modernit lääketieteen hoidot perustuvat. Ongelma noissa tuotteissa on se, että niillä on usein varsin korkea hinta, niitä mainostetaan maailmaa parantavina ihmelääkkeinä jotka tukevat kaikkea mahdollista kehon toimintaa päästä varpaisiin. Hyvä homma jos ne ovat joitain auttaneet - todellakin hyvä homma. En yritä vähätellä mitään. On vain pakko kysyä itseltä, että mihin nuo etikettien infot voivat oikeasti perustua?

refluksikurkkuRe: Vaihtoehtoja?14.5.2010 18:39
Ja selvennyksen vuoksi (Make ei tätä taatusti luulekaan) :-) , äskeinen funktionaalinen listaus oli siis vain minun puoleltani listaus --- ei siis mikään suositus kokeilla mitään näistä.

SitrusRe: Vaihtoehtoja?14.5.2010 19:09
Suosittelen lämpimästi maitohappobakteerien säännöllistä käyttöä. Olen saanut sillä apua mahakipuihin ja siihen epätasapainoon, minkä salpaajan säännöllinen käyttö elimistössä aiheuttaa.

refluksikurkkuRe: Vaihtoehtoja?17.3.2013 9:09
Nostoa ...

jorma.antikainen@hotmail.fiRe: Vaihtoehtoja?26.4.2013 20:39
Koin 1.5 vuotta tosi kovaa ripulia=tuli vetenä Juoksin lääkärillä,otettiin kaikki kokeet,tähystettiin 2 kertaan.Otettiin koepalat.Ei löytynyt mi-tään. Sitten tehtiin sappihappojen imeytymis koe. Sieltä tulos6%ei imeytynyt
Määrätty lääke Guostrin.Oksentamalla kaikki ulosei sopinut lainkaan.
Thaimaasta löytyi sitten IHMELÄÄKE GAVISCON geeli Kahden päivän käytön jälkeen ulostus TÄYSIN normaali ja on edelleen
Kokeilkaa

refluksikurkkuRe: Vaihtoehtoja?26.4.2013 20:50
Onkohan tämä samaa Gavisconia mitä meillä saatavilla apteekista ja aika moni taitaa täällä kanssa käyttääkin? ?

refluksikurkkuRe: Vaihtoehtoja?8.8.2014 17:42
Nostoa ...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: