Keskustelu

KirsikkaVain refluksiako vai syöpä?24.6.2015 15.54
Mulla on ollut refluksitauti noin 18 vuotta. Viimeisin tähystys tehty 6 v sitten.
Nyt on ollut kuukauden ajan kurkkukipua (ei flunssamaista kurkkukipua), pientä lämpöä, tahattomia jatkuvia röyhtäilyjä, kurkku ja nielu tuntuu kuin oisi kärvistynyt polttaa, parin viikon ajan on ääni käheänä välillä enemmän välillä vähemmän. Välillä sattuu niellessä ruokaa tai juomaa. Kipu enemmän oikealla puolen kurkussa ja nielussa, samoin oikea rintalasta. Kilpparit ultrattu ja korvalääkäri katsonut kurkun, ei mitään. Oireet tulevat siis ruokatorvesta.
Tähystys on vasta 6 viikon päästä ja olen ihan paniikissa onko mulla ruokatorven syöpä vai voiko refluksi aiheuttaa tälläisiä oireita? Ei ole aiemmin ollut. Lääkitys (zolt 30 mg + gaviscon) jokapäiväistä.
Yksi päivä tuli niin oksettava olo ja närästi ja tuli kamala refluksiyskä kun tuntui että koko kurkku palaa hapoista ja yskin ja yskin. Ihan järkyttävää. Pari tuntia kesti ja helpotti.

refluksikurkkuRe: Vain refluksiako vai syöpä?24.6.2015 16.59
Hei, Kirsikka!

Hieno juttu, että tähystys tehtiin 6 vuotta sitten .... ja ilmeisesti kaikki oli aivan ok silloin? Vai onko sulla siellä pohjana ison alueen Barrett muutos, kun syöpäjutut tulee mieleen?

Kyllä nuo kurkkukivut, röyhtäilyt ja kärvistelyt ja äänen puolen ongelmat ovat suht vakiorefluksioireilua täällä meillä sekä ihan ammattikirjallisuudenkin parissa. Nielemisvaikeuksiakin esiintyy ihan ilman syöpiä (nielemisen varsinaiseen tutkimiseen hyviä tutkimuksia ovat mm manometria tai tarkempi ja harvinaisempi alanielun ja ruokatorven varjoainekuvaus).

Nämäkö on siis sinulle täysin uusia oireita, jotka on kestänyt nyt nelisen viikkoa? Minkälaisia oireita sinulla on ollut aikaisemmin yleensä ja silloin kun sinulla on ollut nk huono kausi päällä?

Missä kohtaa tuo välillä tuntuva syömmis/juomiskipu tuntuu? Minkälaisilla aineksilla/annoksilla/lämpötiloilla?

Jaksamista odotteluun!

KirsikkaRe: Vain refluksiako vai syöpä?25.6.2015 9.06
Ruokatorvi oli tulehtunut ja vähän haavoilla silloin. Aiemmin kun ollut huono kausi on ollut etova olo ja närästänyt ns.perinteisesti jos näin voi sanoa. Nämä on ihan uusia oireita, jotka ovat jääneet niinkuin päälle, toki ollut aiemminkin röyhtäilyä, mutta ei aamusta iltaan viikko tolkulla ja tuota palantunnetta nielemiskipua ajoittain ja äänenkäheyttä ei ole ollut ikinä aiemmin paitsi tietysti flunssasta johtuvana.

Minulla on kurkku/kaula kipeänä oikealta puolen, heti kun leuka muuttuu kaulaksi niin siitä asti aina kunnes alkaa rintakehä. Nielemisessä kipu tuntuu niinkuin kilppareiden välissä tuossa alhaalla missä kaula muuttuu rintakehäksi, välillä ylempänä. Tää äänenkäheys jotenkin alkoi pelottaa ja tuo nielemiskipu ja kurkkukipu kun ei ole aiemmin ollut ja ei mitn syytä ja lääkitys ei auta.
Yksityiselle pääsisi tietysti nopeammin, mutta kun rahatilanne ei anna oikein periksi ja juuri nyt kesälomat päällä niin julkisella kestää, minulla kun aiemmin jäänyt tähystys kesken kivun takia ja siitä tulleen kammon niin tarvitsen humautuksen jotta se onnistuu =)
Tuo googlaaminen aiheuttaa nämä syöpäpelot sekä työterveyslääkärin puheet..

Aikuinen nainenRe: Vain refluksiako vai syöpä?25.6.2015 10.02
Kyllä minullakin on samantapaisia oireita kun sinulla Kirsikka.
Kun kävin viimeksi sisätauti lääkärillä hän sanoi, että minulla on poikkeuksellisen käheä ääni ja kun kerroin oireistani hän sanoi, itse kärsivänsä samanlaisista oireista, eli vastaanottotilanteessa yskimme molemmat ja kähisimme. Hän sai minut vakuutettua, että kuuluu vaan taudin kuvaan. Sanoi, että jos ehdottomasti haluan tähystykseen hän voi laittaa mutta uskoo ettei sillä ole mitään uutta kerrottavaa aiempaan verrattuna. Itse oli kuulemma käynyt tähystyksessä eikä ollut mitään muutoksia, joten jäin hyvin luottavainen olo käynnistä.
Lääkitys Gasterixia ja Cavisconia sekä Rennietä jos tilanne on tosi hankala.

Minulle tähystys on niin kivuliasta kun on ahdas kurkku/nielu, että mieluummin elän näin ja kerron itselleni, että lääkkeillä pärjään. Välillä paremmin välillä huonommin. Mutta toistaiseksi olen pärjännyt.
Tämä ei ole mitenkään kiva vaiva kun palleatyrästä johtunee ja leikkaus ei oikein innosta itseäni eikä lääkärikään sitä suositellut. Siinä on omat riskinsä....kuten kaikissa leikkauksissa. Joten päivä kerrallaan eteenpäin.

Voi kun pääsisit pelosta yli älä googlaa pääset paljon vähemmällä.

Itseltäni kun kasvain löydettiin rinnasta, en kertaakaan hakenut netistä tietoa, ja leikkaukseen odottamis aika oli paljon helpompaa taatusti kun jos olisin lukenut niitä kauhukertomuksia mitä on keneltäkin löytynyt ja mitä kaikkea kurjaa ihmiset ovat kokeneet.
Minusta tämä keskustelu on täällä niin asiallista ja "hyvin tukevaa", joten tämä riittänee, ainakin minulle.

KiinnostunutRe: Vain refluksiako vai syöpä?13.9.2023 19.10
Näihin ketjuihin olisi kiva saada päivityksiä. Millaisia tuloksia ja miten nykyään menee.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: