Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

OksentelevarefluksikkoRefluksi ja oksentelu15.4.2015 22:01
Itselläni tää vaiva ilmenee yleensä huonon olon tunteena, ja sit pian pitääkin mennä oksentamaan.
Onko muilla samanlaista? mulla ei juuri koskaan polttele mistää, mut tuo huononolon tunne ja sit oksentaminen joka on kyl kauheaa ja tätä piti välttää! Oksentaminen jälkeen on sit palan tunne kurkussa. Nyt alkaa olemaan nii hermot tätä täynnä, ku joka päivä pitänee oksennella.
Lääkenä esomeprazol 20mg, jota oon ottanut ny säännöllisesti yhen tänään kaksi.
Jossakin luki et yli vuoden jatkuvan käytön jälkeen lääkäri pitäis seurata säännöllisesti tilannetta. Eipä oo seurannu, lääke pyynnöstäni aina uusittu. Ilman lääkärissä käyntiä. Kuinkas teillä muilla?

Uusi refluksikko Re: Refluksi ja oksentelu7.5.2015 11:07
Ilmeisesti muilla ei oo vain pelkästää huonoaoloa ja oksentamista?

Aikuinen nainenRe: Refluksi ja oksentelu7.5.2015 12:25
Ei ole pelkästään huonoa oloa. On sitäkin ja vatsavaivoja sekä närästystä. Ei joka päivä, mutta sen olen huomannut, että mitä enemmän joku asia ahdistaa ja mieliala on maassa sitä helpommin nämä oireet astuvat päiviä pilaamaan. Kulkevat aika lailla käsikädessä.

Ehkä joku osaisi antaa ketjun aloittajalle jotain lohdullista ajateltavaa.
Itse en siihen pysty.

Aikuinen nainenRe: Refluksi ja oksentelu7.5.2015 12:30
Ei ainakaan minulla ole pelkästään huonon olon tunnetta.
Sitäkin on ja närästystä sekä vatsavaivoja, ei oksentelua. Olen huomannut, että jos mieliala ei ole paras mahdollinen vaivat pahenevat kuten nyt viime aikoina ei ole ollut kun on ollut niin paljon sairautta meidän kahden ihmisen perheessä, niin kyllä ne omaan oloon vaikuttaa näin kuten kerroin. Refluksi vaivat pahenevat.

Ehkäpä joku osaisi ketjun aloittajalle jotain lohdullista sanoa. Toivon niin!

Aikuinen nainenRe: Refluksi ja oksentelu7.5.2015 12:31
uups tulikin kahteen kertaan. Katsoin ettei ensimmäinen viesti lähtenyt. Ja rupesin kirjoittamaan uutta. No kun uusi lähti aiemmin kirjoitettukin näkyi.

Anteeksi...

Tintti2Re: Refluksi ja oksentelu7.5.2015 12:58
Minulle tuli huono olo/pahoinvointi happosalpaajalääkityksestä,vajaa viikon pystyi käyttämään,sitten alkoi pahoinvointo .....sen takia en pysty käyttämään muita lääkkeitä refluksiin kuin antasidit.
(On kylläkin lääkkeiden sietokyky nollassa että sekin saattoi vaikuttaa pahoinvointiin )

SitrusRe: Refluksi ja oksentelu30.12.2016 17:51
Olen syönyt tosi huonosti. Vauvanvelliä, kaurajuomaa, nutridrinkejä. Vähän kasvissosekeittoa. Liian vähän kaloreita, liian yksipuolista. Liikun kuin unissakävelijä, huimaa, raskas olo. Silti maha tuntuu siltä kuin siellä olisi valas.

Tänään oli pakko lähteä apteekkiin. Poikkeuksellisesti söin oikein aamiaisen: munan, näkkärin, banaanin, että jaksaisin. Myöhemmin vähän keittoa ja yosan. Kun pesin hampaita, tuli yrjö. Sinne meni ruoat.

Tuntuu siltä että mun maha ei siedä ruokaa. Kohta alkaa hajota pää, kun ei tätä jaksa.

SitrusRe: Refluksi ja oksentelu30.12.2016 17:53
Niin siis ilman muuta oksentaminen voi johtua hermoistakin. Mutta mitä se tieto auttaa?

JopujooRe: Refluksi ja oksentelu30.12.2016 18:42
Esomepratsol vei multa ruokahalut ja teki pahaa oloa joten lopetin ne...

SitrusRe: Refluksi ja oksentelu30.12.2016 20:18
Nyt hei apua!! Söin uudelleen kasviskeittoa, se meni hyvin. Jaksoin vähän touhuta kotihommia. Sit otin uunilohta ja raejuustoa, molempia 1 rkl. Tein kurkusta ja vichystä juoman jota otin ihan vähän. Maha tuli hirveän kipeäksi.

Mikä kumma mua vaivaa? Todella vaikea uskoa ettei ole gastriittia tms.

Tintti2Re: Refluksi ja oksentelu30.12.2016 22:26
Sitrus, tuo ruokapuoli refluksikoilla on tietenkin yksillöllista...mitä pystyy syömään ja mitä ei .
Minulle lohi tai muu kala ei sovi ollenkaan , tulee vatsanväänteitä vaikka muuten pystyn syömään jopa sellaista ruokaa joka on " kiellettyjen" listalla.

Jos oot ollut pitkään " nestemäisellä " ruoalla niin voi olla että tuo vähäinenkin kiinteä oli shokki mahalle ?

SitrusRe: Refluksi ja oksentelu30.12.2016 22:52
Niin, kyllä, mut iltaisin olen napsinut kinkkua ja tänä aamuna söin oikein aamiaisen.
Lohta oon ennen kyllä syönyt.

Koska tää elämä alkaa olla ihan pepusta, ajattelin mennä psykofyysiselle terapeutille, jos se arvelee voivansa auttaa. Sen vo. on kyllä kaukana ja on se kallis, mutta pakkohan tässä on yrittää. Mä näytän ja tunnen olevani puolikuollut. Elämä pyörii vain kivun ja syömisen ympärillä.

Tintti2Re: Refluksi ja oksentelu30.12.2016 23:16
Tiedän tunteen, kun refluxi näytti pahimmat puolensa yritin tehdä perinpohjin ruokaremontin MUTTA...mitä terveellisemmin söin sitä pahemmaksi oireet muuttuivat :-(

Lopuksi kyllästyin siihen ettei tuottanut tulosta ja aloin syömään kuten ennen , karsin vaan minulle pahimmat pois...kalan, vähensin lihasyönnin , suklaan-pullatuotteet pois , kaikki happamat kuten piimä , marjat ja jogurtit ja olo parani huomattavasti :-)

Ruokapuoli yksistään ei kylläkään auta refluxin hoidossa.

Stressi on myrkkyä elimistölle, ainakin omalle ja sitten vielä huolestuneisuus asioista niin siinä on sitten kunnon eväät huonovointisuuteen.

SitrusRe: Refluksi ja oksentelu30.12.2016 23:39
Näin on. Totta puhuen nyt on niin monta huolta yhtä aikaa, että mietin aamulla, että täytyykö mun lähteä sairaalaan pyytämään pääsyä pakkopaitaan. Vp kapusi korkealle, tärisin, jalat tuntui turrilta pökkelöiltä. Ajattelin että nytkö mä romahdan.
Hemgittelin syvään, otin rauhoittavaa ja vplääkkeet. Sit tajusin, että osasyy on se, että en saa tarpeeksi kaloreita, elimistö pyytää polttoainetta.

Mutta kyllä mä olen henkisestikin rasittunut, ei siitä ole epäilystä. Stressi ja jatkuva pelko on tosi paha.

Tintti2Re: Refluksi ja oksentelu31.12.2016 0:16
Sitten sellainen seikka , jos on yksin/asuu yksin on vaikeampi käsitellä huolet/oireet :-(
Ainakin omalla kohdallani on helpompaa kun on porukkaa ympärillä, jos olen yksin kotona kun tulee huonovointisuutta, joko rytmihäiriöt tai muita oireita niin paniikki melkein iskee :-(

SitrusRe: Refluksi ja oksentelu31.12.2016 1:12
😖

mietinRe: Refluksi ja oksentelu4.1.2022 9:25
tuleeko teille sillain vähän oksennusta ns. suuoksennus? vai onko se vaan sitä mahanestettä. Voimalla tulee ylös kuitenkin toisin kuin mulla refluksinesteet.

JohannaRe: Refluksi ja oksentelu5.1.2022 12:35
Minä aikoinaan oksentelin joka aamu ja Tyksissä tutkittiin. Ei löytynyt mitään ihmeellistä ja lääkäri oli vain, että jotkut oksentavat helposti?Olo paranikin muutamaksi vuodeksi ja taas paheni niin, että kerran piti ambulanssi soittaa pihalle ja mentiin päivystykseen kun vaan oksensin ja oksensin. Oli vaan paha refluksikohtaus. Vatsahapot poltti kuulemma koko ruokatorven alueen nieluun asti.
Työterveyslääkäri vain antaa lisää ja lisää happosalpaajia eikä yhtään välissä tutkittu missä kunnossa limakalvot ovat.

MaSuRe: Refluksi ja oksentelu6.1.2022 13:10
Hei!
Olen lukenut nyt viime aikoina paljon näitä sivuja kun on alkanut tod.näk. jonkin asteiset refluksioireet. Olen kyllä närästyksistä kärsiny vuosia mutta suht lieviä olleet. Rennie yleensä auttanut. Olisiko n. 5-6 vuotta sitten tuli vaikeampi närästys ja laihduin paljon sillon, mutta helpotti somacilla ja ruokavaliolla. Nyt melkein 2kk sitten minun läheinen kuoli ja se aiheutti voimakasta ahdistusta ja ruoka ei maistunut. Vähän söin mikä maistu ja kahvia join. Sitten tuli palan tunne kurkussa ja ajattelin aluksi että psyykkistä, mutta se ei helpottanut niin otin somacia joka helpotti hetkeksi. Sitten kun en ottanut somacia niin oireet pahentui ja oksensinkin muutaman kerran jos syöny esim. lohta tms rasvaista. Ahdistus voimistui vain tämän palantunteen takia ja sit huomasin että polttelee rintalastan takanakin. Lääkärissä käyny pariin kolmeen otteeseen ja somacia määrättiin lopuksi 2x40mg parin viikon ajan ja sit pienentäen annosta. Olin jo toki syöny 1x40 viikon pari. Ennen tätä palantunnetta oli flunssaa ja yskä kesti pitkään. Tosin edelleenkin semmosta kutiavaa yskää ja köhimistä mitkä varmasti johtunee näistä refluksioireista. Noin 10 vuotta sitten gastroskopia tehty parikymppisenä ja silloin ei löytyny mitään poikkeavaa. Viime kesänä tuli kerran todella kova ylävatsakipu juhannusruokien päälle että oli pakko mennä päivystyksessä koska luulin kuolevani siihen. Ylävatsa ultrattiin sillon ja ei ollut sappikiviä tms mutta maksa hieman rasvoittunut ja sitä kontrolloidaan labroilla nyt työterveydessä. Mutta luulen että tällä stressillä, ahdistuksella ja koko aikaisella huolehtimisella sain tämän aikaiseksi mutta huoli nousee sitä myöten kun oireet ei häviä mutta välillä vähän parempia hetkiä tai päiviä Mutta mieli menee helposti maahan kun huomaa että oireet tulee takaisin. Somacilla helpotti vasta toisella viikolla paremmin kun olin syöny 2xpäivässä isompaa annosta. Illalla saattoi oireita kuitenkin tulla. Yöt on pääsääntöisesti ollu hyviä paitsi pahimpina päivinä silloinkin oireita. Ruokahalu alkoi palautua mutta nyt oireet vähän pahentuneet somacin pienentämisen myötä ja yökkäilyäkin vähän tullut. Kaikki herkut ja kahvi on nyt olleet pannassa mulla yli kuukauden. En tiedä onko ruokatorven tulehdusta tai mitä pelkään että palleatyrä. Mahaan ei ole koskenut missään vaiheessa. Herkkävatsainen olen ollut pitkään ja reagoin myös tähän läheisen kuolemaan vatsatoiminnalla ja kalprokin otettiin ja oli 136 että joko pieni vatsatauti vai voiko mahdollinen ruokatorven tulehdus aiheuttaa kalpron kohoamista?? toki oli aika lievästi koholla. Pelottaa vaan että helpottaako nämä oireet koskaan? laihtunut olen nyt 8-9kg vajaan parin kuukauden aikana. Ylipainoa toki oli lievästi et sen puolesta ei haittaa mut olisi se paino voinut tippua muullakin tavalla. Yksi työterveyslääkäri sanoi että gastroskopiaa ei tarvii tehdä kun silloin aikanaan tehty mut toinen sanoi että jos nämä lääkkeet ei auta mutta katsotaan mitä seuraava sanoo. Tuntuu että on aika hukassa ja yksin näiden vaivojen kanssa vaikka tiedän että nämä on aika yleisiä ja perheessä on refluksitautia ja muita närästys ja suolistosairauksia.

SaneRe: Refluksi ja oksentelu3.9.2022 15:45
Hei luin nämä kaikki läpi ja pystyin samaistua joihinkin. Eli siis itsellä on nyt 3-4kk ajan ollut semmosta ns pahoinvointia että voisi käydä oksentamassa mutta ei ihan pakko ja välillä taas on pakko. Itsellä refluksi alkoi ihan puskista tosi rasvaisen ruuan jälkeen. Nyt menny pari vk ellei enemmänkin ihan normaalisti kun jätin tosi rasvaisen ruuan pois. Tosin tietyt ruoka aineet voivat aiheuttaa vähän mahakipua ja huonovointisuutta mutta olen yrittänyt ne karsia pois. Kävin myös gastroskopiassa vihdoinkin kun julkiselta laitettiin lähete yksityiselle. Siellä minulla todettiin Refluksitauti sekä Barettin ruokatorvi. Ohjeita ei juuri saanut että miten pitäisi toimia muutakun että 2vuoden päästä uudestaan gastroskopiian ja katsotaan onko mikään muuttunut.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: