Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

SingerRuokatorven lihakset8.4.2015 11:53
Hätähousuna kyselen teiltä, en vielä ehtinyt kauheesti asiaa tutkimaan... Eli voivatkohan ruokatorven lihakset mennä jumiin niinkuin muutkin lihakset kropassa, vaikka ovat ei-tahdonalaisia?

Kävin eilen gastroskopiassa, ja sen jälkeen meni koko selkä ja rintakehä ihan juntturaan, koska panikoin ja jännitin lihaksia siellä niin paljon. Siis 1v. pojan nostelu tuntuu nyt siltä että selkä katkeaa. Ja sen lisäksi ruuan takertumisen tunne ja kipu rintakehässä paheni huomattavasti entisestä! Kahvin juonti taas ei aiheuta juurikaan nyt kipuja, eli en usko että kyse on varsinaisesti närästämisestä, vaan siitä ettei ruoka laske alas.

Kauhea tarve olisi itse keksiä miten tämä koko refluksi syntyy ja toimii, olla fiksumpi kuin lääkärit vissiin :P Nyt aion aloittaa todellisen rentoutusjakson elämässä, eli kaikki mahdolliset hieronnat, joogat, meditaatiot, lihasharjoitukset ja muut käyttöön, ja saas nähdä auttaako oireisiin.

Luin, että ruokatorveen juuttuva ruoka voi aiheuttaa ruokatorven laajentumaan siihen alaosaan läpän kohdille, eli siis onko tämä sama asia kuin löysä ruokatorven läppä? Että se ympäristö siitä laajenee eikä läppä riitä enää täyttämään aukkoa? Miljoona kysymystä mitkä pohdituttaa.

Mulla kuitenki tää tauti paheni selkeesti pojan syntymän jälkeen vuosi sitten, ja sillon tietty alkoi myös pahempi stressi ja hartiakivut koliikkivauvan kantelun takia. Sitä ennen kun oon enemmän rentoutunut, eli röökannut ja ottanut paljon useemmin alkoholia, niin oireet oli pienemmät. Plääh.

Tintti2Re: Ruokatorven lihakset8.4.2015 12:27
Googlaa "voiko ruokatorvi krampata" ja valitse ruokatorven kramppi niin saat ainakin jotain tietoa tuosta asiasta.

refluksikurkkuRe: Ruokatorven lihakset8.4.2015 20:03
Singer, ruokatorven laajentuma on täysin eri asia kuin löysä alasulkija. Eikä laajentuma synny lyhyessä ajassa ja se kuuluu muihin juttuihin ensisijaisesti.

Tähystyksen jälkeen on osalla ollut pitkäänkin erilaisia negativiisia tuntemuksia ....

Ruokatorveen voi tulla kramppia (spasmi), joka tuntuu nimenomaan kipuna tai nielemisvaikeutena. Se spasmi menee sen nielemisliikkeen kanssa. En tiedä ajallisesti mikä on ollut pitkäaikaisin mitattu kouristus. Nielemisliikkeen pitäisi olla myös symmetrista, joten jälkikimoilu voi kestää kauan. ... Käytä sivuston hakulaatikkoa ylhäällä oikealla jos haluat vanhoja keskusteluita asiaan liittyen.

Lukaise tuo meidän päävalikko läpi .... sieltä saat perustietoa "läpästä", joka siis ei ole läppä eikä se peitä ym mitään ...... Ala sekä yläsulkija ovat molemmat vain korkeampipaineisempia kohtia tietssä kohtaa ruokatorvea ....

"Ruokatorvi" ja "Nieleminen" - osiosta saat tietoutta myös ruokatorven peristaltiikasta ..... Yhdessä sivustolla uutisten kanssa on n 200 sivua tietoa refluksitaudista ...

Hyviä perusohjeita taudin käsittelyyn löytyy etusivulta oiekasta palkista pdf:stä "Kuinka tulla toimeen refluksi(lapse)n kanssa" :-) Alunperin lasten vanhemmille tarkoitettu mutta sopii niin hyvin aikuisellekin ...

Tsemppiä olotilaan!

Janne KarkkonenRe: Ruokatorven lihakset6.2.2023 17:43
Saatan joutua ruokatorven lihaksen leikkaukseen niin sanoi lääkäri
.minulla juuttuu osa ruuasta ruokatorveen varsinkin ruisleipä ja liha.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: