Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Poltetta riittääKauralimasta apua närästyspoltteeseen30.3.2015 12:39
Vaivoinani on ärtynyt laiska suoli joka kramppailee, sappi leikattu (oireilee kuitenkin) ja tietenkin vielä refluksi. Refluksi äityi sappileikkauksen jälkeen erityisen vaikeaksi. Lääkkeinä on happosalpaajat ja litalgin. Reilun parin vuoden aikana on ollut sellaiset lääkäri- ja tutkimusrumbat, kun tuo refluksi on säteillyt jos jonkinmoisena kipuna ja aiheuttanut lukkoja rinta- ja selkärankaan.

No apua ja helpotusta löysin vanhan kansan konstista.
Noin 1,5 dl kaurahiutaleita ja 1,5 l vettä, tätä keitän noin puoli tuntia, jonka jälkeen siivilöin hiutaleet pois. Liemen säilytän jääkaapissa ja tuota lientä juon lasillisen ensimmäisenä aamulla ja ennen ruokaa.
(Lientä pitää hämmentää ennen kuin lasiin kaataa jääkaapista, voi tulla "klönttejä")

Eihän tämä mikään lääkkeitä korvaava taikajuoma ole, mutta helpotus alkoi tuntua noin viikon jälkeen. Nyt tuo on päivittäinen helpotusjuomani. Aamun lasillisella otan vielä useimmiten karnosiinia ja maitohappobakteerin. Tämä on vienyt pahinta poltetta pois ja jopa lääkkeitä olen pystynyt vähentämään.

Tässä vaivassa pitää kaikki konstit kokeilla!

Kerroin tuosta litkujuomastani tähystyksen tehneelle lääkärille ja hän oli kuullut muidenkin vastaavasta apua saaneen ja suositteli jatkamaan.

Tintti2Re: Kauralimasta apua närästyspoltteeseen1.4.2015 0:40
Minusta on hienoa että kokeillaan "kotikonsteja" eikä vain lääkkeitä.
Kauralima oli lapsuuden lääke oksennustautiin ja muihin mahavaivoihin...ja varmaan toimii vieläkin .

MazzioRe: Kauralimasta apua närästyspoltteeseen1.4.2015 10:39
Minulle tulee närästys, kun joku sanoo tai kirjoittaa sanan "kauralima".

Tintti2Re: Kauralimasta apua närästyspoltteeseen1.4.2015 10:54
Älähän nyt Mazzio :-) .....lima kuin lima,sitähän tuolta putkistakin rykitään ylös.

Tai onko sinulla kokemuksia tuosta kauralimasta?

Kyllä sitä kokeilee vaikka mitä kun on paha refluksi.
Itse aion kokeilla .....ei ole tullut mieleen ennenkuin Poltetta riittää kirjoitti tästä.

TepsuRe: Kauralimasta apua närästyspoltteeseen1.4.2015 12:46
Omalla kohdallani en oikein usko tähän, kun kuulun niihin joita kaurapuuro närästää :/

refluksikurkkuRe: Kauralimasta apua närästyspoltteeseen1.4.2015 14:21
Eri ainesten keitettyjen juomista tms -- ainoa varma tapa saada itseni oksentamaan on pellavaliman juominen ... tai edes suuontelossa pitäminen :-(

Itsellä menee tavallisesti kauravelli (en tykkää puurosta) + maito.
Kun kuidut pysyttelee siinä n 25gr/pväss., suoli toimii erinomaisesti.

Poltetta riittääRe: Kauralimasta apua närästyspoltteeseen1.4.2015 20:05
Minäkään en voi syödä kaurapuuroa, jää jumiin suolen kiemuroihin ja tekee tukaluutta ja sen jälkeen pahentaa refluksi oireita. Kauralima toimii kuitenkin eri tavalla, kun siitä on siivilöity nuo hiutaleet pois. Kauralima tekee suojaavaa kalvoa vatsaan ja auttaa suolen toimintaa.
Toimii minulla, ei tietenkään kaikilla. Itse käytän gluteenittomia hiutaleita.

refluksikurkkuRe: Kauralimasta apua närästyspoltteeseen1.4.2015 21:15
Mulla itsellä ei siis ole kyllä ole ollut koskaan vatsa tai suolisto-ongelmia, joten siinä mielessä menee ihan kaikki .... Kauralima on varmaan hyvä niille, joilla vatsan limakalvon kanssa on ongelmia.

Haaleahko Kaurapuuro tai velli menee molemmat sellaista vauhtia eteenpäin että nälkä tulee aika äkkiä uudelleen ... ei ainakaan varmaan gastropareesia ole -;-) en tiedä mistä johtuu (vellin pohjana 3 dl vettä + desi nykään oma sekoitus kauralese + hiutale sekoitusta) ... maito huoneenlämpöisenä pari desiä lasista. Ja siihen päälle se n 100gr marja/hedelmäannos ... :-)

Mies sairastaa CU:ta joten tuo pellavalimapönökkä tökkii aina tuossa jääkaapin ovessa... tuppaa oleen niin että sitä mönjää saa täällä myö hinkata pois tiskialtaasta, kun mies ei niin tarkka ole. Visiblin jauhetta löytyy kanssa mistä sattuu :-)

Tepsu, mikä sulla on oireystävällinen perussyöminen?

TepsuRe: Kauralimasta apua närästyspoltteeseen5.4.2015 2:20
Niin, eihän sitä tiedä vaikka tuo kauralima olisikin ihan ok. Esim kaurakeksit minulle sopivat vaikka kaurapuuro ei.

Refluksikurkku, minun ruokavaliooni kuuluvat esim. naudanliha, jauheliha, kana, kala, peruna, riisi, riisinuudelit, keitetty porkkana, keitetty parsakaali ja kukkakaali, herneet, salaatit, tuorekurkku, tomaatti, viili, kermaviili, kerma, piimä, maito, banaani, meloni, keksit, riisikakku, rieska... Ja välillä se vaihteleekin mikä on ok ja mikä ei. Nämä luetellut ovat kuitenkin ne kaikkein turvallisimmat. Banaani ja tomaatti ovat välillä olleet vähän rajoilla, samoin marjoista mustikka vaihtelee. Maito lisää limaneritystä mutta kerma ja hapanmaitotuotteet ei. Leipää ja muita viljatuotteita voisin varmaan syödä enemmänkin mutta välttelen hiivan takia, ts. suosin hiivattomia (esim hiivaton rieskanäkkäri, erilaiset keksit). Joskus kyllä saatan syödä jopa munkin ilman mainittavia seurauksia. Pasta on refluksimielessä ok mutta syön sitä harvoin ja vähän koska se usein turvottaa ja väsyttää.

ElisaRe: Kauralimasta apua närästyspoltteeseen23.5.2015 11:45
Itselleni on kauralima aivan ehdoton "lääke". Minulla on todettu esofagiitti ja pieni mahahaava vatsassa. Kaikki on alkanut pahasta refluxitaudista ollut vuoria. Nyt olen noin 6kk hoitanut mahaani joka ilta kauralimalla ja se on auttanut, rauhoittaa kipuja ja kouristuksia mahalaukussa, jotka ovvat joskus tuskallisia. Jatkan edelleen niin kauan kun tarvitaan. Lääkkeeksi otan Esomepratsolia 20 mg nyt.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: