Keskustelu

Sitrusruoka: kala19.10.2014 19.46
Syön paljon kalaa, hyvin vähän lihaa.
Kala sopii hyvin, siitä tulee hyvä olo.
Mutta muutaman kerran olen huomannut jotain kummaa: rasvaisesta kalasta (lohi, muikku etc.) tehty keitto panee hervottoman röyhtäilyn käyntiin, jos sitä syö uudelleen lämmitettynä. Ei muita oireita. Eikä vasta tehty soppa.

Härskiintyyköhän siinä kalan rasvat vai mitä? Kommentteja?

röyhtäilijäRe: ruoka: kala20.10.2014 1.01
Voihan se olla perunakin, mikäli keitossa on perunaa. Mulla ainakin peruna alkaa toisinaan närästää että tuntuu kurkussa. Tai sitten jos se on tehty maitoon tai siinä on kermaa ym. sekin voi alkaa kuplimaan. En usko oikeen että kalan rasva sitä aiheuttaa.

Uudelleen lämmitettynä sen koostumus on jotenkin muuttunut?

"*"Re: ruoka: kala20.10.2014 7.45
en kanssa jaksa uskoa,että kalan rasva voisi olla kovinkaan merkittävässä roolissa kalakeiton röyhtäyttävässä vaikutuksessa.
Eikös ns.rasvaiset kalatkin ole kuitenkin melko vähärasvaisia ja kalaa tarvitsisi olla keitossa kilokaupalla,että sitä kalanrasvaa olisi edes kymmeniä grammoja.

Kalaa kyllä kaikinpuolin pidän itselläni sangen närästäväisenä ruoka-aineena silloin kun on sellainen aika.
Parempina aikoina sitten kyllä syön kalaa hyvillä mielin.

SitrusRe: ruoka: kala20.10.2014 10.44
Viimeisimmässä keitossa oli tosi vähän perunaa sattumalta.
Kuitenkaan muut ruoat ei aiheuta tällasta, vaikka niissä on perunaa.
Nimenomaan kalakeitto.
Eikä röyhtäily ole vakava oire. Kunhan ihmetyttää.

Kannattaa varmaan laittaa soppaa pienempi annos. Ei se ole kauhean hyvääkään uudelleen lämmitettynä. Mutta kiitos ehdotuksista.

leenaliinaRe: ruoka: kala20.10.2014 15.32
Voihan ne olla kalakeiton mausteet ,jotka ärsyttää.Vaikka eihän se lämmitys sitä lisää.Itse mietin huonona ruanlaittajana miten yleensä maustan kalakeiton.Keitot olisi mukavia ruokia.Antakaapa ohjeita.Peruna itselle kyllä sopii.

SitrusRe: ruoka: kala20.10.2014 15.50
Kalakeiton tärkein mauste on ruodoista keitetty liemi. Sitten vain maustepippuria, laakerinlehti, tilliä ja suolaa. Näin meillä.
Särkikaloista ei lientä kannata keittää, siinä on paha maku. En tiedä miksi.

TapsaRe: ruoka: kala10.6.2021 6.55
Minulla kala eri muodoissaan aiheuttaa refluksin ts. takaisinvirtauksen. Toissapäivänä söin lautasellisen kalakeittoa ja puoli tuntia sen jälkeen tuli hapot suuhun saakka tuolilla istuessa. Kala oli seitä. 4 pantoprazoltablettia piti hakea ja syödä ennenkuin kurkun korvennus lakkasi.
Kala myös muussa muodossa aiheuttaa refluksin. Jos iltapäivällä syön kalaa, niin viimeistään seuraavana yönä nukkuessa hapot nousee kurkkuun. Toissapäiväinen tapahtuma tuli yllättävän nopeasti ja melko pienestä määrästä.

female77Re: ruoka: kala10.6.2021 12.43
Jos maitotuotteita olisi kalakeitossa saisin takuuvarman närän.

Mutta puhdasta ruokaa kuten vaikka jopa 400 g raakaa lohta voin syödä ilman oireita, tekee vain hyvää.

female77Re: ruoka: kala10.6.2021 12.45
Keitto on huono ruoka, laimentaa vatsahappoja, sama kuin joisi aterioinnin aikana?

female77Re: ruoka: kala10.6.2021 12.46
Suolakin ehkä syynä lisäksi.

female77Re: ruoka: kala10.6.2021 12.49
Peruna aiheuttaa minulle hiilari-intoleranssin oireita.

TapsaRe: ruoka: kala5.7.2021 16.56
Söin 2 tuntia sitten mikroannoksen noin 300grammaa kalakeittoa, jonka kanssa söi 2 palaa ruisleipää, joiden päällä margariinia. Syönnin jälkeen alkoi väsyttää niin paljon, ettei silmät pysyneet auki. Kävin sänkyyn torkahtaen noin puoleksi tunniksi ja heräsin siihen, että kalakeittoannos oli nousemassa kurkkuun, Seurauksena valtava yskiminen ja kalanmakuisia ysköksiä tulee vieläkin.

SitrusRe: ruoka: kala5.7.2021 19.49
Mulle keitot taas on mieluisia ja maistuvia ruokia.
Erityisesti sosekeitot. Tietysti ne vähentävät mahan
happamuutta. Sehän on vain hyvä asia.

Nykyään syön kyllä lihaakin, mutta en paljon.

female77Re: ruoka: kala6.7.2021 13.04
Mutta ruoka ei sula kunnolla jos laimentaa nesteillä vatsahappoja. Tietysti jos niitä ihan hirveästi on niin eri asia.

Tonnikalaa tulee syötyä kun se on edullista. Kaadan aina kauhean auringonkukka öljyn pois. Lisään oliiviöljyä ja mausteita tonnikalan ja vihannesten sekaan uuniastiaan,

female77Re: ruoka: kala6.7.2021 13.06
Tapsa, hiilihydraatit ja tärkkelykset voivat väsyttää, kuten leipä. Ja närästää. MUlla oli kauheat hypoglykemiat ruuan jälkeen kun aikoinaan söin hiilareita.

female77Re: ruoka: kala6.7.2021 13.54
Huh...söin just alpron soijajogurtin, kylmyyskö se laukaisi hurjan näräyskän ja rykimisen?

TapsaRe: ruoka: kala21.7.2021 11.00
Söin eilen iltapäivällä toisen valmistajan eli Saarioisten kirjolohikeittoa 300gramman mikroannoksen. Lämmitin ja söin tuon noin klo 15. Illalla nukkumaan mennessä otin Somacin. Yöllä noin 12 tuntia myöhemmin syömisestä noin klo 3 heräsin happojen ylösnousuun. Happoliemi tuli suuhun asti ja kävin näitä sylkemässä vessassa. Hapot ei olleet niin voimakkaat kuin aikaisemmin syötyäni Kokkikartanon kirjolohikeittoa muutama viikko sitten.

SitrusRe: ruoka: kala21.7.2021 11.06
Einekset on täynnä lisäaineita kyllä.

MemmuRe: ruoka: kala22.7.2021 0.12
Joo, itse en oo yli vuoteen valmisruokia syonyt. Eli kasviksia keittänyt, parsakaali, kukkakaali, porkkana, kesäkurpitsa, sopisi mielestäni lohen kans. Kaikki kannattaa tehdä itse. Toki mulla ollut ruokatorvitulehdus myös, eikä muutoinkaan tunnnetta, auttaako lääkitys.

SitrusRe: ruoka: kala22.7.2021 2.17
Fenkoli, palsternakka, sellerit, herneet, tomaatti, paprika ja sipuli
myös. Ja peruna tietysti.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: